magyarfutball.hu

Budapest, XVIII. ker., Hengersor utca (demolished ground)

 1. 3 users were here.
 2. alias
  1. Traktor-pálya
  2. RÁBA-KÖG pálya
 3. related grounds
 4. tags
 5. address
 6. map, route
 7. capacity
  altogether : 2.000
  seats: ?
  stands: ?
 8. population
  Budapest, XVIII. ker.: 94.663 (2012)
 9. home club
   dissolved / recently playing elsewhere
   1. 1908 Pestszentlőrinc-Pestszentimrei ASK (? - ?)
   2. RÁBA KÖG SK (? - ?)
  1. attendance record
  2. pitch size
   110m x 60m
  3. pitch type
   natural grass
  4. score board
  5. floodlight
   n/a
  6. running track
   n/a
  7. year of surrender
  8. first match
  9. related matches
  10. help
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  comments

  1. avatar: Golyó
   2015.07.07, 18:01 (szerk.: 2021.09.01, 19:27)
   1965. március 28-án:

   kép
   Forrás: fentrol.hu, Lechner Nonprofit Kft.
   A felhasználás csak megrendelés számának birtokában lehetséges.
    
  2. avatar: Girgily
   2010.03.11, 21:03 (szerk.: 2010.03.11, 21:04)
   Pandur Robi elköszön a Honvédtól
   2010-03-11 15:25:48

   kép

   Manapság ritka, ha valaki tizennyolc éven keresztül egy futball klub alkalmazásában áll.

   Legtöbbször meccsekkel, futballistákkal, edzőkkel kapcsolatban írunk a honlapon, de van néhány ember a háttérben, akinek a munkája szintén fontos a KLUB életében. Ilyen például a Bp. Honvéd mindig jókedvű szertárosa Pandur Róbert (49), aki vidékre költözése miatt, tizennyolc év után most elköszön a Honvédtól. A Kispesten népszerű Robit a Honvéd vezetése és labdarúgói is megajándékozták. A futballisták kétszer is. A Honvéd-MTK meccs szünetében, a Bozsik-stadion gyepén, egy „Csak a Kispest!” kiáltással búcsúzott el mindenkitől.

   - Robi, mesélj Magadról, milyen munkákat végeztél az elmúlt tizennyolc évben a Klubnál?
   - A Hengersor utcai Traktorgyár pályán kezdtem gondnokként 1992-ben. Abban az időben ott játszottak a Honvéd utánpótláscsapatai, elsősorban a pálya karbantartása volt a feladatom. A Bozsik-stadionba öt év múlva, 1997-ben érkeztem, mint a pályamunkások csoportvezetője. 2003-ban lettem szertáros, de Piero Pini idején létesítményvezető, szertáros és mindenesre bővült a munkaköröm. Hemingway Úr érkezése óta ismét szertárosság volt a munkám.

   - Mi a dolga a szertárosnak Kispesten?
   - Elsőnek kell jönni és utolsónak menni. Az edzések előtt két órával már itt vagyok. Különböző feladataim vannak az edzéseken, hazai és idegenbeli meccseken, egyébként utazom mindenhova a csapattal. Az edzések előtt minden játékos bejön a szertárba, ahol a saját dobozából előveszi a tiszta edzőfelszerelést, majd a foglalkozás után visszahozza. A labdákért, trikókért, bójákért is én vagyok a felelős. Az itthoni meccsek előtt mire megérkeznek a játékosok, a szerelésük már a fogason lóg a szekrényükön. A meccs után még legalább két órát itt vagyok, a három nagyteljesítményű mosógéppel és szárítógéppel kitisztítom a mezeket. Amikor idegenbe utazunk, én pakolom be és osztom ki a szereléseket.

   - Köztudott, hogy Neked ez nem egy szimpla munkahely volt, hanem kötődsz is a Klubhoz.
   - Itt nőttem fel a stadion mellett a Kolozsvári utcában, nálunk az egész család Honvéd érzelmű. Mind a négy gyerekem kint van az összes hazai meccsen, a tribün mellett szurkolnak. A bátyám Pandur István játszott is a Honvédban, huszonhét NB1-es meccse van Kispesten, pedig abban az időben nem volt könnyű beférni a csapatba.

   - Kaptál búcsúajándékokat is.
   - Egy kupát kaptam a Honvéd vezetőségétől, a játékosoktól pedig egy fehérbort, melynek közepén egy piros-feketébe öltözött futballista egy kristálylabdát rúg.

   - Gondolom, ezt nem fogod felbontani.
   - Nem, ezt soha nem bontom fel.

   - Szerintem a játékosok ajándéka mellé nyugodtan hozzátehetjük még az MTK 4:1-es legyőzését, mert azért ez nem minden nap sikerül. Fogunk még Téged látni a meccseken?
   - Engem? Mindenhol ott leszek, ahol a Honvéd játszik!

   tko

   forrás:
   honvedfc.hu/?page=9&newsid=6031
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2010.01.08, 22:50
   XVIII. Hengersor utca: VCS. Gépgyár (Traktor pálya) füves, egy oldalon nyolc soros ülőhelyi rész, mögötte merőlegesen földes edzőpálya


   forrás:
   Studio
    
  4. avatar: Girgily
   2009.01.05, 21:03
   kép
    
  5. avatar: Girgily
   2008.04.11, 21:15
   A Traktorgyár:
   kép
   és a pálya:
   kép
    
  6. avatar: Girgily
   2008.03.03, 22:27 (szerk.: 2010.01.08, 22:49)
   www.naturaprojects.hu/reviczkyliget

   A környékről csak annyit felejtenek el megemlíteni, hogy több száz kispesti és lőrinci gyerektől vették el a sportolás lehetőségét, egy 21. századi lakótelep miatt.

   A Reviczky Liget a XVIII. kerület egy csendes övezetében, egy 7.500 négyzetméteres parkkal körülölelt területen helyezkedik el. Noha a város szívében maradnak az itt otthont választók, mégis egy olyan zöld szigetet választhatnak lakóhelyül, ahol nem kell nélkülözniük a természet szépségeit. A kiváló infrastruktúrának köszönhetően az új lakóparkba költözők nyugodt, harmonikus környezetben élhetnek, ugyanakkor a belső kerületek elérhető közelségben maradnak, köszönhetően a kiváló busz- és villamosközlekedésnek, valamint a metró közelségének.

   Pestszentlőrinc területe már a honfoglalás idejében lakott térség volt, amely azonban modern értelemben vett település arculattal sokáig nem rendelkezett. A középkorban ezt a területet kis falvak és birtokok tagolták. Szentlőrincet 332-ben említik először egy tatárjárást dokumentáló oklevélben. A török hódoltság alatt elnéptelenedett területet sokáig legelőnek használták, az 1700-as évektől válik ismét egyre sűrűbben lakottá. Igazi fejlődésről azonban csak a XVIII. század végétől beszélhetünk.

   A XIX. században a politikai és tudományos élet vezető személyiségei vásárolták meg a Kispest körüli telkeket pihenő illetve nyaraló helyként. Villája volt itt báró Eötvös Loránd politikus-fizikusnak, Puskás Tivadarnak, Margó Tivadarnak és gróf Lónyay Menyhért pénzügyminiszternek.

   1910-ben Pestszentlőrinc önálló nagyközséggé alakult, 1936-tól megyei városi rangot kapott majd a II. világháború miatt a dinamikus fejlődés megtorpant. A háború után Pestszentlőrincet Szentimrével együtt a főváros XVIII. kerületeként Budapesthez csatolták.

   A kerület a mai napig őrzi történetéből eredő arculatát. Az egykori nyaralóövezet és a kisvárosias jelleg a mai napig visszaköszön a kerület csendes, kertvárosi hangulatú részein. A Reviczky Liget Pestszentlőrinc egyik ilyen nyugodt, harmonikus övezetében épül.
    
  7. avatar: Girgily
   2008.01.25, 14:28 (szerk.: 2010.01.08, 22:49)
   A Hengersor utcai pálya a Kispesti Traktorgyár pályája volt. Talán a RÁBA-KÖG pálya is közismert név még, de ahogy a gyár neve változott, úgy változott a pálya neve is, így a "Traktor-pálya" az igazán használatos név. A gyár bezárása után a pálya -ha jól tudom- a XVIII. kerület tulajdonába került, és a Bp. Honvéd egyik edzőpályájaként működött. De az üzlet itt is fontosabb volt a sportnál, a pálya egyik sarkában már lakópark áll.