magyarfutball.hu

Germany - Hungary 0 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (3 szavazat)

játékvezető: 2.33 (3 szavazat)

hangulat: 4.33 (3 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 2 (2)
  2. 2 : 1 (2)
  3. 0 : 1 (1)
  4. 0 : 2 (1)
  5. 1 : 3 (1)
  6. 1 : 4 (1)
  7. 1 : 6 (1)
  8. 3 : 1 (1)
Nemzetek Ligája
973. official national team match
ground : Lipcse, Red Bull Arena
referee : Vinčić Slavko (Szlovénia)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. dfb.de: 39.513
  3. nso.hu: 39.513
Sold out!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.25, 16:29
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.25, 14:08
    Hansi Flick: Azt kell mondanom, a magyar csapat jól végezte a dolgát, nagyszerűen védekezett, egyszerű eszközökkel nehézzé tette az életünket, mert nagyon kevés helyet adott. Az első játékrész az eddigi 14 válogatott meccsem legrosszabb félideje volt. Hiányzott a bátorság, az intenzitás, és emellett sok volt a hiba is. A második már jobb volt, de kevés helyzetet alakítottunk ki.

    Marco Rossi: z első félidőben nagyszerűen teljesítettünk, a másodikban beszorítottak minket a németek, nagyon mélyen kellett védekeznünk, ebben el is fáradtak a játékosok. Szalai Ádám remek védőmunkát végzett, ötven percen át levette Kimmichet a pályáról, nem hagyta hogy veszélyes passzokkal hozza helyzetbe a társait, ennek köszönhetően jobban tudtunk az erőnkkel is takarékoskodni. Ádámmal kapcsolatban pontosan az történt, amit reméltem, a mérkőzés előtt. Azt mondtam a játékosoknak, hogy az utolsó két mérkőzés örökre megmarad az emlékezetében, ezért szeretném, hogy jó szívvel emlékezne ezekre a találkozókra. A németek elleni gólja még nagyszerűbbé ezt a búcsút. Ádám olyan játékos, akit pályafutása során sokkal többre tartottak külföldön, mint Magyarországon. Minden dicséretet megérdemel a mai teljesítménye alapján is,a gólja mellett elképesztő védőmunkát végzett, sok mindent feláldozott a siker érdekében. Számomra különleges mérkőzés lesz a hétfői, olaszok elleni találkozó, örülök, hogy legalább a második helyet bebiztosítottuk ezzel a sikerrel. Öt forduló után tíz pontunk van, ezt senki sem várta tőlünk előzetesen, nagyon hálás vagyok a játékosoknak az erőfeszítéseikért.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar_valogatott/rossi-szalai-olyan-jatekos-akit-jobban-becsulnek-kulfoldon-mint-otthon-flick-ezt-azert-nem-gondolta-volna-ertekelesek
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-halas-vagyok-a-jatekosoknak
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.25, 13:59 (szerk.: 2022.09.25, 14:01)
    Elképesztő sorozat volt, tegyük fel az i-re a pontot hétfön!

    A magyar csapat elkezdett hittel játszani, és egy illeszkedő, stabil védekezésre alapozva jó eredményeket ér el, jelenleg ennyi elég, a további fejlődést pedig szerintem látni fogjuk évek alatt, károgni felesleges, jó éjszakát!

    Ezt az élet írta, pont most, pont így, pont Szalai Ádi!

    Olvasgatom a német kommenteket. Hát azért osztják rendesen a német csapatot. Persze csak olyan németesen (azaz vigyázva arra, hogy az ellenfelet ne dícsérjék szembe), de azért adják az ívet.

    Ez parádé volt a németeket igy alázni mémetorzágban, momentumuk nem volt. A 2400 magyar leszurkoltó a lipcsei szinházat.

    Ez nagyon rendben volt. Kleinheiser megadhatta volna a kegyelemdöfést, de így is jó. :-D

    Kerkez 18 évesen, wow! Ügyes a srác. Egyáltalán nem volt megilletődve, ami nagyon jó jel.

    az higy egy csapat legyőzi a másikat, az nem beképzeltség kérdése, hanem tény Az hogy nem vette komolyan, na az beképzelés. Mert fogalmad nincs De hogy 3 meccset egymás után nem vesznek komolyan? Ráadásul saját 50 ezer nézőjük előtt. Biztos ihazad van. A foci nem úgy műküdik, hogy mindi az esélyesebb győz. Ezért nem vagy képes megemészteni a Bayern vereségeit sem

    Akárki akármit mond, én nem láttam még ehhez fogható magyar csapatot és azt gondoltam, nem is fogok egész életemben.
    De Rossi nagyon összerakta ezt a társaságot és most már számolni sem győzzük, mennyi csodával határos eredményt raktak le az asztalra.
    Köszönjük Mester és köszönjük Fiúk!

    UEFA honlap:
    Hungary take all three points and it's hard to say it's not deserved. They were on top in the first half and although Germany were much improved in the second 45 minutes, they were unable to convert the few chances they created. The away side defended with heart and could even have added another goal or two themselves.

    Én kb. a 86-os szovjet sz.opás óta nem tudok úgy leülni meccset nézni, hogy ne az legyen az érzésem, hogy csak ússzuk meg minél kevesebbel, vagy esetleg egy szupermákos x-szel. Most úgy nézem a válogatott meccseit, hogy kifejezetten szórakoztat az ellenfél edzőjének és játékosainak fogalmatlansága. Ettől mi még mindig ott vagyunk a világranglistán ahol, de mégis!

    Én nem tudom, hogy Rossi mit tud,de ahogy ezt a csapatot összerakta az valami csoda.A mester lenyilatkozta, hogy Szalait azok sem tartották sokra, akik úgymond szakemberek a magyar fociban. Most én bocsánatot kérek Szalaitól, mert én sem láttam benne túl sokat. A 2016-os EB előtt vagy 500 napig nem szerzett gólt, csatár létére.Viszont amit ma oxizott na az SZENZÁCIÓS volt. Erre nincsenek is szavak. Fenomenális mozdulat volt. Minden esetre, rám a kérkedőre, nagyon rácáfolt. Legyen bármi is a csoport végeredménye, legyen bármi is az olaszok elleni meccs eredménye, a srácok minden elismerést megérdemelnek. Nagy meccsek, nagy győzelmek, remek teljesítmény. Még nagyobb büszkeség ilyenkor magyarnak lenni. Köszönöm srácok. Gratulálok. Szalainak sok sikert a jövőben. Köszönöm Ádi!Ne feledd van még egy nagyon fontos meccsed, az olaszok ellen!

    Ha ki is kapunk hétfőn én akkor is büszke leszek a csapatra. 10 pont egy ilyen csoportban már ez is a csodák csodája kategória. Én a sorsolás után 1-2 pontocskának is örültem volna. Hihetetlen!

    Kerkez nagyon ügyes volt. Szalait egy védőnek kéne pótolnia, mivel a védőmunkája a kiemelkedő, nekünk pedig védőink vannak, támadónk meg nincs. kár volt a cigózásért, jön az újabb zártkapus meccs, amin nem segít az hogy a németek is kapnak egyet. az olaszok ellen ki kell bekkelni 0-0-ra a csoportelsőséget, bár nagyon nehéz lesz

    Szalait szeretik az égiek, az nem lehet kérdés. A visszavonulás okozta plusz érzelmi töltettel kijön egy szöglet előtt szinte soha ki nem alakuló szitu, megpróbálja a lehetetlent ebből kihozni, a laszti a hosszúba hullik... Mindez Németországban, ahol a karrierje nagy részét töltötte. Mellette egy csecsemő édesapja. Nem tudom, hogy van-e feljebb boldogságérzetben a földi létben....

    Le a kalappal a válogatott előtt, Szalai Ádám megérdemelte ezt a gólt nagyon, szinte sorsszeű, hogy pont a németek ellen talál be az utolsó előtti válogatott meccsén. Szegény Sallainak is kárpótlás ez a győzelem, hogy nem léphetett pályára pont egy német vendégmunkás brutalitása miatt. A meccs előtt pontot reméltem, de a győzelmen se lepődtem meg, a bukmékerek is felértékelték a válogatottunkat, hiszen már 10% esélyt adtak a meccs előtt agyőzelmünkre, régen ez még 5% sem volt. Gazdag kezdőként is megállta a helyét Kerkez meg tökéletesen mutatkozott be, úgy néz ki a balhátvéd posztja hosszú időre megoldódik vele. Az olaszok ellen nem tudom elképzelni, hogy ilyen előzmények után kikapjunk, 1-0, 1-1 körüli meccsen megszerezzük a csoportelsőséget, ami szürreális, de a fejlődést és az összképet nézve nem érdemtelen. Évekkel ezelőtt még a Fifában is nehezen vertük ezeket a csapatokat, most meg ez a csoda történik éppen... Persze értelmet akkor nyer ez az egész, ha sikerül belátható időn belül Vb-re is kijutni és gond nélkül legyőzni egy albán vagy macedón válogatottat is.

    Mondjuk most azért nem állja meg a helyét a: "jaaaj úgy sem vették komolyan blablabla..." marhaságok, mert nem június van, szezon vége, fáradt játékosok, amikor lehetett erre fogni.
    Szezon eleje van, motiváltak, két hónap a VB-ig,minden csapat már az utolsó simításokat végzi, illetve X,Y beakar kerülni a keretbe.
    Szóval a VB előtt nem veszik komolyan, aham.
    Amúgy a német válogatottal vannak bajok rendesen, hatalmasat kell javulniuk, hogy ne legyen égés a VB.
    Védelmünk meg eléggé rendben van

    Nagyszerű eredmény, és teljesen megérdemelt. Aki ezt nem ismeri el, az életében nem sportolt, nem tudja elképzelni sem, hogy mekkora munka és koncentráció kell ehhez a teljesítményhez. Valószínűleg életében nem futott annyit, mint a magyar játékosok, csak az első 10 percben. Nincs ilyen, hogy a németeknek nem volt fontos. A második félidőben nyomasztó fölényük volt, de gyakorlatilag lehozták helyzet nélkül a meccset. Ha csak a nagy helyzeteket nézzük nekünk volt a gólon kívül 2. Nekik 0 az egész meccsen.
    Szóval hatalmas gratula az egész csapatnak!!!!!!!!

    Én senki örömét nem szeretném elrontani, nyugodtan essen mindenki túlzásokba, és kezelje ezt az NL szerencsétlenkedést világszenzációnak. Igen, nekünk ez igazán nagy siker, mert nagy neveket verünk meg akiket eddig soha, vagy csak nagyon ritkán. Ezt nem veszi el tőlünk senki, de azért tudjuk már hány kilósak vagyunk. Aki egy pillanatra is elhiszi hogy jobbak vagyunk a Németeknék, Angoloknál meg Olaszoknál, az konkrétan dilettáns. Ezek ott vannak a VB-n, mi meg majd tévézünk itthon. Ezeknek ez nem más mint edzőmeccsek sora, ahol kipróbálnak neve sincs embereket, különféle variációkat, taktikai elemeket, stb. Aztán max azt mondják hogy ja, ez most nem jött össze. SE az Angolok, se a Németek nem esnek kétségbe, és bár kaptak némi kritikát otthon, nem kezelték nagy égésnek. Majd a VB-n címszóval. Most hogy novemberben indul a torna, ezeknek ez a NL egy nyűg, és persze nem fognak megdögleni meg esetleg megsérülni a torna előtt. Ettől függetlenül nekünk jól jött ez a sorozat, hisze soha nem látott sikersztorit hozott amire szükségünk van.De könyörgöm ne írjunk már margaságokat hogy innentől bárkivel felvesszük a kesztyűt meg pariban vagyunk, stb. Ha ez Eb vagy VB csoportkör lenne, akkor kicsit más kávéház volna, és nem hogy elsők nem lennénk hanem max bravúrpont lenne. Nem, nem lettünk ilyen jók. Nem, nem értük utol az elit mezőnyt. És persze nem valószínű hogy kint leszünk a következő VB-n, bár lehet bravúr ott is mint ahogy az EB kapcsán már összejött végre. És mielőtt túlhozsannázzuk ezt a ligát, nehogy megforduljon a képlet és a Dzsudzsák-Szalai féle búcsúmeccsen esetleg kikapjuk. Mert akkor a sok vahúr itt csahol majd hogy tét nélküli bohóckodás, semmi jelentősége, csak felkészülési meccs, meg barátságos, nem is vettúk komolyan, stb. Kb mint most a Német-Angol-meg Olasz csapat. Szóval ja. Persze azért nekem is tetszik hogy végre van sikerélmény, és persze a fejlődést én is látom, de messze nem tartunk ott ahol sokan hiszik.

    i, kizártnak tartom hogy pont a mindig maximalista németek akartak égni saját közönségük előtt. Arra is kíváncsi vagyok, hogy mit kapnak a németek a nézőtéri dobálózásért, ami több alkalommal is volt meccs közben. Ennél kevesebbért volt nálunk zárt kapu.

    "kezeljük helyén"
    "most kell szerénynek lenni"
    "ezt még a Holdról is látni lehetett"
    szóval: tény, hogy ez az NL a barátságos meccsek helyett jött létre és indult el
    tény, hogy Törökország C-ligás, és senkit se zavarna, ha Olaszország, Franciaország, Németország, Anglia C-ligás lenne
    addig, amíg kint vannak minden EB-n, VB-n, és ott jól szerepelnek
    Olaszok nem mindig jutnak ki, nem engedhetik meg maguknak, hogy mindenhol rosszul szerepeljenek
    aki máshol rossz, az legalább itt vigasztalódik
    Angliának más baja is van jelenleg (királynő)-> (király), Olaszország nem jutott ki, nekik valahol eredményt kell felmutatni, meg is vertek
    a németek viszont aggódhatnak, hiszen ez a csapatnem tökéletes
    de a focit 22-en játsszák és a németek nyerik, nó problémó
    tény, hogy ilyen gólt mint Szalai tegnap, hát kábé egyszer rúg életében az ember, főleg tétmeccsen, főleg a németek ellen, ez tényleg csúcs, jókor volt jó helyen, bejelentése után pár nappal, időben térben tökéletes napon, magyar focistától nagyon ritkán látható csodálatos gól
    az, hogy ez semmi se volt, ne örüljünk, azzal szintén nem értek egyet, nem nagyon láttam még olyat, hogy Luxemburg, vagy Málta ilyen góllal verte volna Németországot, vagy másik nagy csapatot, Spanyolországot, vagy Franciákat
    vagy azért nem láttam, mert nem volt, vagy mert ritka mint a fehér holló
    mondhatja erre a pesszimista, hogy mákunk volt .....
    10 ponttal vezetni ezt a csoportot, azért én megkérdőjelezném, hogy ez mák-e
    úgy emlékszem a csoport sorsolásakor, az optimisták adtak 5% a bentmaradásra, többiek 0-1%-ot
    1 meccsel a vége előtt, csoportelsők vagyunk
    igen, persze, minden válogatott a B, C, D-csapatot játszatta, de mindig csak ellenünk
    lásd Rüdiger,Hawertz, Werner, Gündogan, Gnabry, Kimmich, Müller, Sane, Süle, ter Stegen
    szóval erről ennyit ....
    ja, igen, a legfontosabb lehetőséget majdnem kihagytam
    megvettük a meccset, Csányi elintézte, mindenkit megveszünk mindig, amúgy nem is tudunk focizni, mi vagyunk a leggazdagabbak, nekünk mindenki letérdel
    ja, aha, jólvan, akkor maradjon ez mindig így, továbbra is
    jól megvettük a meccset, hogy Szalainak így jöjjön a labda és senki más ne érjen bele a kapus meg csak nézze ....
    tökéletes beadás, tökéletes beleérés, tökéletes technikával
    ezért kinek fizettünk? a sorsnak? a futball istenének?
    na, vele mondjuk nem árt jóban lenni
    őt is megvettük
    bezzeg a németeknek nem volt rá pénzük ....
    hahaha

    Szerinted az van hogy VB-re kijutott csapatoknak nem fontos az NL, nem veszik komolyan stb. Akkor az hogy van, hogy pl. a németek az olaszokat leiskolázták, ellenünk meg helyzetük sem volt. Akkor még volt kedvük játszani, most meg nem? Tényleg azt hiszed, hogy egy profi játékos, az edzésen, barátságos meccsen, NL meccsen csak lötyög, ne hogy megsérüljön, de aztán az igazi tét meccsen meg majd 200%-ot nyújt. Az élsport nem ilyen, de ezt te nem tudhatod. Az meg hogy mi lett VOLNA ha ez VB, vagy EB meccs azt ugyanúgy ahogy én sem, te sem tudhatod. Ugyanis a VOLNA nem nagyon játszik. (Úgy emlékszem egyébként, hogy volt igazi EB tétmeccsünk a németekkel nem is olyan rég. Ráadásul Németországban és a németek az utolsó percekben úgy húzták az időt, csalták a focit hogy meglegyen az X, hogy rossz volt nézni).
    És talán ezek a csapatok 10-ből 8-szor megvernének bennünket, de az elmúlt meccsek sikerei nem a véletlennek volt köszönhető. Hanem sokkal inkább a taktikai fegyelemnek, nagyszerű küzdőszellemnek, megfelelő kondíciónak, és szuper csapatszellemnek volt köszönhető.
    És aki ezt nem látja az az igazi dilettáns.

    A tények makacs dolgok...
    1. Először is óriási gratula a magyar válogatott minden tagjának!!!
    2. Ezt megelőzően UTOLJÁRA A NÉMETEKET TÉTMECCSEN 1954. 06. 20-án éppen annyira vertük meg (8:3-ra !!), amennyi most a "halálcsoport" listavezetőjeként az összesített gólkülönbségünk (8-3)... smiley
    3. S ugye, a németek nem sűrűn kapnak ki Lipcsében válogatott meccseken... Pontosan 110 évente !!
    (1912-ben Hollandia ellen 2:3, 20.000 lipcsei drukker előtt a magyar Herczog Ede játékvezetése mellett... 2022-ben pedig Szalai Ádi csodagóljával 0-1!)
    S a "ráadás"...Az angol-magyar 0-4-gye után itt írtuk az alábbiakat: csoportelsők lehetünk az NL legkeményebb négyesében és ez már NEM VÉLETLEN kedves AmicaWronki (jó kis lengyel csapat...smiley)...
    De ha mi rendezhetnénk a négyes döntőt 2023 nyarán, ott már egy 200 ezres Puskás Aréna is kevés lenne!! Mert akár 2 millió drukker is jegyet váltana... Köszönjük Marco Rossi és SZUPER CSAPATA !!

    Ja, és mellesleg ajánlom figyelmetekbe a legékesebb bizonyítékot, hogy nem csak szakmai hanem mentális felkészítés is folyik a válogatottnal. Itt már nemcsak az étkezés, a vitaminok, az izom regenerálás meg miéegymás a fontos hanem a mentális tényezők is. És erre a számomra legmegdöbbentőbb részlet világított rá. Javaslom kellő figyelemmel meghallgatni és megnézni Szoboszlai nyilatkozatát, és összehasonlítani bármelyik korábbival amit adott. A srácon csináltak egy gyújtásbeállítást, és a korábbi pökhendi nagyképű, sztárallűrös nyilatkozataival ellentétben egy szimpatikus szerethető, szerény és visszafogott összegzést adott. Na én itt látom a változások gyökerét, hogy a fejekben rendet raktak. Nem voltak ezek korábban sem ügyetlenek, csak mentálisan nem érték el azt a szintet ami sikerhez vezethetett volna. Szóval érdemes ezeket a tényezőket is figyelembe venni.

    És ha már szakértés. Itt az NSO-n is születnek a Szalait méltató cikkek, mert nyilván ennek van most hírértéke meg aktualitása. Az hogy amolyan ösztönös mozdulat volt és a vak tyúk is talál szemet esete volt a gól, az előzményekről miért nem beszél senki ? Arról hogy Kerkez ragyogó beadását Fiola úgy készítette le ahogy csak a korábbi Barcelonában tudták korábban a nagyok. Szalai ezt belevágta a védőbe, és így lett szöglet amit Szobi bekanyarított a rövidre, Ádi meg beletette a lábát hisz mást nem tehetett. Igen, parádés gól volt összességében, de nem Szalai fineszességén mintsem a vak szerencsém múlt a dolog. Na éppen ezért nem volt szimpatikus hogy a hátán lévő Szalai feliratot mutogatta a szurkolóknak, de nem kukacoskodok, benne volt a pakliban hogy nála ez másként játszódott le fejben. Mindenesetre ezt a gólt nem csak neki kell elismerni és nem csak őt kell dícsérni.

    Szerintem elég sima meccs volt, én nem is érzékeltem a német dominanciát sokáig, sőt mintha az első félidőben csak mi támadtunk volna. Voltak kisebb német helyzetek, de nem sok, sima volt a meccs, a németek erőtlenek voltak.
    Azzal egyetértek, hogy reálisan kéne értékelni az eredményeket. Nálunk az van, hogy egyetlen eredmény alapján ítélünk mindig. Most jók vagyunk, de ha kikapunk épp a románoktól 3-0-ra, akkor nem fejlődtünk semmit évtizedek óta (ami azért is hülyeség, mert a teljesítményünk akár pár havonta változhat). Másoknál nincs így. Mikor a németek kiestek a VB-n, vagy a Barca kikapott 2-8-ra, a szurkolók nem abból indultak ki, tudták, hogy mi történt az azelőtti években, és most épp egy hullámvölgy van.

    10/10, mindenki.
    Na jó, a cserejátékosok kicsit ütemtelenül szálltak be, talán Nego volt köztül a legjobb.
    Milos nagyon jónak tűnt.
    Szalai góljára meg nincsenek szavak smiley

    A legjobb Fiola, aztán Lang, Orbán meg a többi. megint volt négy gólhelyzetünk. Gazdag,Ádám, Kleini kihagyta. Itthon 7:1 volt a kapuralövések aránya a németek ellen. Ott Schéfer hagyta ki az utolsó percben. Magyarul: Anglia és Németország 1 pontot szerzett ellenünk a lehetséges 12-ből.

    Sokadszor mondható el hogy elsősorban csapatként nyertünk. Védelem úgyszólván hibátlan volt, Lang talán a mezőny legjobbja volt ma, de a kis Kerkez is nagyon jó lesz bár most azért a végére még elfáradt. Középen voltak gondjaink érzésem szerint, Nagy Ádám és Schäfer is pontatlan volt helyenként de szerencsére ebből nagyobb gondok nem lettek. És hát elöl Szalai megint egyszer felszívta magát, nem csak a gólja volt szép hanem a mezőnymunkája is megint remek volt. Nem lesz egyszerű nélküle

    Ertek/teljesitmeny aranyban Fiola volt a legnagyobb. Tanari jatek volt egy nb1es jatekostol. Egesz vedelem jol allt a laban. Nemetek probaltak a fiatal Kerkez hibajara jatszani, de felnott a feladathoz. Nagy gratula neki is! Meg az egesz csapatnak!

    Nem értem az itt értékelők mi alapján adtak Gulának 7est. Nagyon pontos kirúgásai voltak, nem nagyon hibázott. Szalai A nagyon extrát játszott. Nagy Á volt gyengébb az első félidőben, Kleinheisler dobálta magát a másodikban. Tőlük többet várnék. Első félidő zseniális volt. Gyorsan járattuk a labdát, egyérintős passzokkal, szélre és visszapasszból indítások. Simán lefociztuk a németeket. Mki fegyelmezetten visszazárt. Nagyon jó volt a csapat. Második félidő izgalmas volt, de a védekezés volt a feladat, azt megoldottuk.

    Nagy Ádi volt egy picit halovány - de hát ilyen csapatból nem nehéz lefelé kilógni: kilógott volna lefelé az összes német is.
    Nagyon sokat lépett előre a válogatott, mert pl. amikor a Dárdai-Storck féle válogatottból visszavonult Gera, akkor annak vége is lett: nem volt kit a helyére rakni. Az EB-ről is úgy estünk ki - kaptunk ki 4:0-ra - hogy Gera nem játszott. Most viszont kivettünk a csapatból egy alapembert (Sallai Roli) meg egy másik nagyon fontos szereplőt (Nagy Zsolt), és mi az eredmény? Előrelépés: nem "csak" X-eltünk, hanem megvertük a németeket.
    Nagyon kíváncsi leszek hogy Szalai Ádám kiválásával mit húz majd Rossi, mert az látszik hogy 1:1 nincs senki aki a helyére léphetne. Ádám Martin egészen mást játszik, másban jó - vele nem működik olyan jól a jelenlegi taktika mint Szalaival.
    Amúgy ha az ajtó-ablak helyzetek bementek volna (Gazdag, Ádám), akkor ez is lehetett volna hasonló eredmény mint az angoloknál. Szóval a németek ne azt nyilatkozzák hogy nyerhettek volna, hanem hogy megúszták a nagy verést smiley

    Ádám Martin nem volt rossz, de míg Szalai Ádám kilépett a támadást építő németekre, addig Ádám ezt nem csinálta sose. Gondolom ez volt az utasítás, mert pl. hátul meg mentett ő is meg védekezett, de elől nem próbálta meg megzavarni a támadás építést. Ha két támadó ennyire mást játszik, ahhoz meg valamennyire igazítani kell a csapat taktikáját is.
    Az simán tény hogy 90 percet nem fog tudni végig játszani, szóval mindenképpen kell valaki más támadó is. Rossi szerintem valami érdekeset fog húzni - én nem tartom valószínűnek Német Andrást, inkább a jelenlegi keretből lesz valaki más csatárposztra delegálva, aki eredendően nem az. Amekkora troll Rossi, még a végén előre küldi Wili Orbánt centerbe - úgyis volt olyan év hogy ő vezette jó darabig a lipcse góllövő listáját. Védelembe meg berak valaki tök ismeretlent, aki majd ugyanúgy beválik mint Kerkez Milos:-D

    A kiragadott idézetekből úgy tűnik, hogy minden napilap elfelejtette megjegyezni, hogy a bíró finoman szólva is megfújta nekik a hazai pályát, hisz sok véleményes vagy inkább magyarok javát szolgáló ítélet elmaradt és a németek számára kedvező döntés született - pl.: Sz.D felrúgása.
    .
    Az érdekes lett volna, ha nem nyernek az olaszok, hiszen akkor nekünk edzőmeccs a hétfői.
    .
    El tudom képzelni, hogy mennyire szurkoltak az angolok, hogy kapjunk ki, hogy még lehessenek elsők, bár azzal, hogy kikaptak, számukra irreleváns volt a mi meccsünk. Az olaszoknak meg sokkal jobb lett volna az X, mert akkor Pesten elég lehet nekik az X, feltéve, hogy angolok nem kapnak ki.
    .
    De lássuk be, a magyarok pontja 8-10-zel több, mint amire számítani lehetett...

    Miért is foglalkoznának a bírósporival? Hiába fújta nekik a kétes szituációkat, mégsem lettek vele beljebb. Mi meg hiába is foglalkozunk vele utólag, hisz nyertünk ellenszélben is. Ami a 8-10 ponttal többünk van megjegyzésedet illeti, na az tény! A legvérmesebb magyar szurkoló sem gondolta volna a sorsolás pillanatában,hogy ebben a csoportban nekünk 10 pontunk lesz 5 meccs után. Úgy hogy az árgilusokat oda-vissza, idegenben 0-4 re, vagy az űbermenseket verjük 0-1 re Lipcsében.Ki hitte volna, Rossin meg a csapaton kívül? Szép volt fiúk, és szép volt szakmai stáb!

    Német kapus szerintem jobbat érdemelt, mert ami gólt kapott azt kb bármely kapus megkapta volna, ettől eltekintve meg nem nagyon lehet belekötni a játékába - mindent védett, nem voltak kirívóan rossz indításai, stb.
    A többi német játékosnál a 3,5-5 osztályzat teljesen reális. A bírót nem osztályozták, de 4-esnél jobbat az sem érdemel, a VAR szoba meg 5-öst. Pl. utolsó emberként felb.szni valakit az nálam instant piros, és hogy ezt meg se VAR-ozták úgy, hogy mindkét lábával belerúgott (tehát a szándékossághoz kétség se férhet) - az eléggé kritikán aluli. Márpedig a potenciális pirosat jelezni kell a VAR szobának a bíró felé.

    a VAR még akkor sem szólhat bele a meccsbe, ha a MEZŐNYBEN jól láthatóan sárgát érő szabálytalanság történik. Ellenkező esetben talán Rüdiger sem fejezi be a pályán a meccset, ha már Szalai sárgát kapott. Az az este vicce volt, hogy Rüdiger (ahogy Szalai is) olyasmiért kapott lapot, amin azóta is joggal röhög mindenki.

    A németek aggódhatnak csapatuk korszerűtlen támadásvezetése miatt. Betömörítették a magyarokat a kapujuk előterébe a lassú támadásvezetésük miatt. Ha ezen nem változtatnak hamar kieshetnek a Világbajnokságon.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak lipcsei teljesítményét!

    Szalai Ádám 9.09
    Willi Orbán 8.78
    Szalai Attila 8.72
    Lang Ádám 8.7
    Kerkez Milos 8.65
    Gulácsi Péter 8.54
    Schäfer András 8.43
    Fiola Attila 8.4
    Szoboszlai Dominik 8.2
    Gazdag Dániel 7.79
    Ádám Martin 7.64
    Nagy Ádám 7.42
    Nego Loic 7.39
    Callum Styles 7.37
    Kleinheisler László 7.02

    Szavazatok száma: 14353

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2915061
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-szalai-adamot-909-re-osztalyoztak-olvasoink-2915183
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.23, 19:28
    Telt ház, csaknem 40 ezer néző előtt lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott pénteken (ma) este Lipcsében, a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen – közölte a távirati iroda.

    A német hírügynökség közlése szerint 39 513 belépőt adtak el az összecsapásra.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-telt-haz-elott-lep-palyara-este-a-magyar-valogatott-lipcseben-2914997
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.23, 19:27
    Manuel Neuer és Leon Goretzka szerda reggel elvégzett koronavírustesztje egyaránt pozitív eredményt hozott, ami azt jelenti, hogy egyikük sem szerepelhet a mieink elleni Nemzetek Ligája-meccsen pénteken. A német szövetség most bejelentette, hogy Julian Brandtnak is el kellett hagynia az edzőtábort – írta meg az MTI.

    A Borussia Dortmund 26 éves klasszisa nem koronavírussal küzd, mint Neuer és Goretzka, hanem „csak” sima influenzával.
    Brandt helyére Maximilian Arnoldot (Wolfsburg) hívták be.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-dortmund-klasszisa-is-kidolt-a-mieink-elleni-meccs-elott-2914701
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.14, 20:59
    A ZTE FC védője, Mocsi Attila is meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a férfi A-válogatott szeptemberi keretébe, melyből sérülés miatt hiányzik Nagy Zsolt és Sallai Roland is, így ők egész biztosan nem lehetnek ott a Németország elleni idegenbeli és az Olaszország elleni hazai Nemzetek Ligája-visszavágón.

    Az Nemzetek Ligája júniusi mérkőzéseire nevezett keretben nem szerepelt Varga Kevin, aki azonban nyári klubváltását követően ismét rendszeresen játszik új csapatában, így a szövetségi kapitány újra számít rá. Ezúttal is vannak újoncaink, a 19 éves Kerkez Milos legutóbb csak a kispadon kapott helyet, de ezúttal akár már be is mutatkozhat a felnőttek közt, a 23 éves Mocsi Attila pedig kerettagként is újonc.

    Ahogy arról már korábban is tudni lehetett, Sallai Roland és Nagy Zsolt sem áll a csapat rendelkezésére sérülés miatt, ami azért is nagy nehézség, mivel a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzésein szerzett hat gólunkból négyet ők ketten szereztek.

    – Sajnos már van gyakorlatunk a nehéz helyzetek megoldásában, nem először kell kényszerűségben kulcsjátékosokat pótolnunk – fogalmazott Marco Rossi. – Sallai Roland és Nagy Zsolt helyettesítése nehéz feladat lesz, de a korábbi esetekhez hasonlóan most is mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez a lehető legjobban sikerüljön. Maximálisan bízom minden játékosomban, hiszen egyikük sem véletlenül tagja a keretnek. Ezúttal is vannak újoncaink, Kerkez Milos legutóbb csak a padon kapott helyet, de ezúttal akár be is mutatkozhat, Mocsi Attila pedig kerettagként is újonc. Folyamatosan akarjuk meghívni a kerettagságot kiérdemlő fiatalokat, hogy szokják a komoly nemzetközi mérkőzések színvonalát és bizonyíthassanak.

    A szövetségi kapitány ezúttal 25 játékost hívott meg a keretbe, akiknek szeptember 23-án Lipcsében Németország ellen, szeptember 26-án pedig a Puskás Arénában Olaszország ellen kell majd helytállniuk.

    – Ismerjük az ellenfeleink szintjét, erősségeit. Azt hiszem, Németország a legnehezebb csapat, akivel szembe kerülhettünk. Hat-hét játékosuk alapember a Bayern Münchenben, azt pedig mindenki láthatja, hogy a bajor csapat mire képes. A német és az olasz válogatott ellen is nagyon nehéz lesz, de ezúttal is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobban megnehezítsük a dolgukat, és a szurkolóink ismét büszkék lehessenek ránk – tette hozzá a szövetségi kapitány.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ujonc-es-visszatero-is-van-a-ferfi-a-valogatott-kereteben