magyarfutball.hu

Croatia - Hungary 3 : 0 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Horvátország - Magyarország 2019
  2. Horvátország - Magyarország 2019
  3. Horvátország - Magyarország 2019
  4. Horvátország - Magyarország 2019
  5. Horvátország - Magyarország 2019
  6. Horvátország - Magyarország 2019
  7. Horvátország - Magyarország 2019
  8. Horvátország - Magyarország 2019
  9. Horvátország - Magyarország 2019
  10. Horvátország - Magyarország 2019
  11. Horvátország - Magyarország 2019
  12. Horvátország - Magyarország 2019
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (4 szavazat)

játékvezető: 3 (4 szavazat)

hangulat: 3.5 (4 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 4 : 0 (2)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 0 : 2 (1)
  4. 2 : 0 (1)
  5. 2 : 1 (1)
  6. 3 : 0 (1)
  7. 3 : 1 (1)
Európa-bajnokság 2020 selejtező, 6. forduló
940. official national team match
ground : Split, Gradski stadion u Poljudu
referee : Orsato Daniele (Olaszország)
attendance:
  1. mlsz.hu: 32.110
  2. nso.hu: 32.110
  1. 5' Modrić Luka 1 - 0
    sárga lap 18' Kleinheisler László
    24' Petković Bruno 2 - 0
    31' Vida Domagoj sárga lap
    42' Petković Bruno 3 - 0
    45' Brozović Marcelo sárga lap
    sárga-piros lap 56' Kleinheisler László
    sárga lap 82' Lovrencsics Gergő

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
    2019.10.12, 01:13
    Mit műveltek, írhatnál bővebben is.
     
  2. avatar: Sanyi-Hungaria
    2019.10.11, 20:33
    Ha egy kicsit is tökös lenne az MLSZ, most kiállna a szurkolókért, mert amit a horvát rendőrség művelt az embertelen. Az oláhok meg a tótok is különben voltak... Látszik, hogy ez már balkán...
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.11, 12:50
    Marco Rossi: Szeretnék bocsánatot kérni a mai teljesítményünkért, elsősorban azoktól a magyar szurkolóktól, akik kiutaztak a mérkőzésre. Benne volt a pakliban, hogy kikapunk a horvátoktól, de nem tudom elfogadni, hogy így szenvedtünk vereséget. Tudtuk, hogy a horvátok jobbak nálunk, és kikaphatunk tőlük, de nem így kellett volna elveszítenünk a mérkőzést. Ki kell elemeznünk, mi történt, és vissza kell jönnünk ebből a vereségből. Vissza kell szereznünk az önbizalmunkat, mert nagyon fontos meccs vár ránk vasárnap. A mai vereségben mindenkinek megvan a maga felelőssége. Négy-öt hihetetlen egyéni hibát követtünk el ma, ráadásul több játékos is hibázott. Őszintén szólva, nem emlékszem olyanra, hogy pályafutásom során előfordult volna ilyesmi a csapatommal, nem találom a jelzőket a mai mérkőzésre. Túl kell tennünk magunkat a vereségen, és vasárnap egy egész más meccset kell játszanunk az azeriek ellen. Ami a további esélyeket illeti, butaság lenne azt gondolni, hogy ilyen teljesítménnyel nyerhetünk Walesben, ahhoz egész más hozzáállásra lenne szükség mindenkitől.

    Zlatko Dalic: Nem volt könnyű meccs, de nagyon jól játszottunk már a találkozó elejétől, agresszívak voltunk, letámadtuk ellenfelünket, jár a gratuláció az egész csapatnak. Nagyon könnyen szereztük két gólt, de megérdemeltük a sikert, mert sokat tettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot. A második félidőben már nem játszottunk magas szinten, próbáltunk tartalékolni, mert három nap múlva, Wales ellen szeretnénk bebiztosítani az Európa-bajnoki részvételünket. A labdarúgásban mindig benne van a pakliban a hiba, Budapesten mi követtünk el hibánkat, most az ellenfelünk. Még nincs vége a sorozatnak, remélem, Walesben is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani – fogalmazott Dalic.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-vissza-kell-jonnunk-ebbol-a-veresegbol
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.11, 12:07 (szerk.: 2019.10.13, 18:52)
    van aki azt hitte, hogy ilyen pátkai karate góllal ki lehet jutni világversenyre? az ellenfelek is fogtak ki gyenge napot (ellenünk)....ők már letudták, mi meg csak folytatjuk, amit tudunk igazából. minden a helyére kerül a végére!

    Kádár mennyi pénzt tett fel ellenünk?
    Amit művelt az vérlázító.
    Ha volna töke Rossinak Kádár örökre elfelejtődne.
    Nem az első ilyen brutál meccse

    Az egeszben a legbosszantobb az hogy a horvatok szinte semmit nem mutattak a tudasukbol Poenkodva taktikai vereseget szenvedtunk hogy a kovetkezo vasarnapi meccsre pihenten menjenek es hatha igy nyernek

    Összehoztunk 3 tiszta gólhelyzetet, csak sajnos a horvátoknak. Megint csak azt éreztem, mint általában fontos meccsek előtt, hogy fejben nagyon gyengék vagyunk és ha jön a tét, akkor hibát-hibára tudunk halmozni. Most a védelmen volt a sor. Pedig a játékosok nagy része már nem itthon játszik, de a meccs ritmusát, ha összekerülnek magyarokkal, már nem is érzik. Itt igazából saját magunkat vertük meg, a horvátok már a következő meccsre készültek. Szomorú vagyok, de legalább a második félidőtől megkíméltem magam

    Nekem olyan érzésem volt mint a bukaresti 3:0-nál. Hit nélkül, beszarva játszottunk. Csőd az egész. Ámbár várható volt.

    Ezen a meccsen nem nagyon kell hosszasan rágódni, ma igazából fontosabb volt, hogy a szlovákok ne győzzenek Wales ellen. Kádár és Lovrencsics is olyan hibákat követtek el, amiken nincs mit elemezni, egyszerűen el kellett volna rúgniuk a labdát minél messzebb a kapunktól.
    Viszont ami a legfontosabb, hogy 2 győzelemmel még mindig jó esélyünk van a kijutásra, erre kell összpontosítani. Ha a szlovákok nem győznek Horvátországban, mi pedig mindkétszer nyerünk, kint vagyunk az EB-n. Persze ezek után a vasárnapi meccs is nehéz lesz, a Wales elleni siker pedig bravúr lenne egyébként is.

    A legfurcsább az egészben, hogy nekünk tökéletesen alakultak az eredmények. A veresség borítékolható volt.
    Ezen túl, ha nem borul a papírforma, akkor a horvátok verik a tótokat (ez azért szinte biztos), verik Walest (ez is azért jócskán benne van), mi, a walesiek és a tótok az azerieket és a végén csinálunk egy döntetlent a szigeten és kint is vagyunk

    Nem tudom felfogni,megérteni,hogy Kádár ilyen elemi hibákat követ el,mint a mai meccsen. Stabil kezdő a Dinamó Kijevben,nemzetközi meccseken is játszik,hozzá lehet szokva az ilyen szituációkhoz,amiből a gólokat kaptuk.Klubcsapatában biztos nem így teljesít,akkor itt miért?

    Sajnos az jött amit leírtam. Ekkora kapitális hibákat véteni ezen a szinten nem lehet. Gyakorlatilag mi vertük meg magunkat, amin a horvátok élvezkednek. Egy értelmes támadásuk sem volt, viszont amit ajándékoztunk nekik azt kegyetlenül bevarrták.

    Ez a vereséget már a sorsoláskor be lehetett "tervezni." De, hogy a játéknak nyoma sem volt, az elszomorító. Talán nem akartuk felfedni igazi tudásunkat az Azeriek előtt?

    Volt egyáltalán valamirevaló helyzetünk? Én nem emlékszem.

    Nyilvan nem ezen mulott, mert az elso felidoben kozunk nem volt a dolgokhoz, de Nagy Adi es Szoboszlai hianyat meg nalunk erosebb csapatok sem biztos, hogy elbirnak.

    Ez a biro sincs velunk, a multkori spanyol se volt.
    Miert utal mindenki ennyire minket?
    Nem jo erzes.

    Ezek a fasz krovotok 3-0 nal is durvulnak.
    Vegig ez volt, mi meg nyuszi modra turtuk.
    Szornyu, nemcsak a labdaval hanem fizikailag is megvernek, lasd meg Lovre esete az elso felidoben.

    Ami Rossit illeti, szerintem arra nem lehet felkészíteni egy csapatot, hogy sorozatban csinálnak a legrutinosabb játékosaink ilyen hibákat hátul. Nincs az a csapat a mi szintünkön, ami ezt elbírja. Ezt a meccset tökéletesen felesleges elemezni, de azt el kell ismerni, hogy sajnos tele gatyával mentünk ki a pályára, ez azért átjött.
    De azért kettős mérce se legyen, ha a Ludo ellen emberelőnyben azzal áltattuk magunkat a lélektelen szar játék után, hogy nem bírtuk el emberelőnyben a harmadik gólt, meg hogy az első percben gólt kaptunk, akkor lássuk azt is be, hogy ez a csapat nem bírta el azt, hogy a 60-szoros válogatott, eb-t megjárt, a Dinamoban alapember rombadönti az egész meccset az ötödik percben egy elemi hibával.
    Ami hibás döntés volt Rossitól, az Vida, Dzsudzsák és Sallai játszatása, de sajnos ezen sem múlt semmi, csak a játék képe lehetett volna más egy kicsit. Ilyen hendikeppel lehetett volna itt Messi is, ő sem tudott volna semmit csinálni. És ha már Messi, azért azt is láttuk, hogy a nagy Barca, Messivel, Suarezzel, Rakiticcel is hogy meg tudott zavarodni a BL elődöntőben 0:2-után is, pedig akkor még ők voltak előnyben. Akkor ezek a srácok hogyne zavarodtak volna meg egy sokkal jobb csapat ellen idegenben.
    Ezt a meccset így is úgy is 0 ponttal terveztük, arra kell most koncentrálni ami a feladatunk. Remélem Rossiék és a játékosok ezt teszik.

    Nem értem a letargiát.Azt mondtam folyamatosan,hogy ha 3 alatt megússzuk,rendben van.Nem úsztuk meg.Detto az fíling volt mint a DZ ellen,néha szerencsével és ha nekünk qrva jó,nekik meg qrva szar napjuk van és az istenek is velünk vannak,akkor egy-egy pontot elcsíphetünk,de 10-ből 9 meccsen elvernek minket.Van aki erre tegnap jött rá?

    Rossi-nak sem az volt a baja, hogy kikaptunk. Hanem az, hogy pl. a védelem egyik oszlopa 2x is ebben a formában kapitulált.

    Nem rég megvertük őket, Azeriek dönciztek velük, ha úgy megyünk ki a pályára mint itthon tettük, akkor azért lehetett volna esélyünk valamire.

    akkor rúgnak gólt, amikor akarnak.. nem fociztak, már a hétvégi meccsre tartalékoltak

    Érthetetlen számomra, hogy egy ilyen jelentéktelen meccsen született egyébként várható vereség miatt miért kell ilyen letargiába esni. Ezen a meccsen akár teljesen tartalékosan is kiállhattunk volna, mert a következő sokkal fontosabb. Szerintem hatalmas idiótaság most siránkozni gyászhangulatban, helyette arra kell gondolni, hogy a következő 2 meccsen még jó esély van kijutni az EB-re! Nehéz lesz, és a tegnapihoz képest összehasonlíthatatlanul jobban kell teljesíteni, de egyáltalán nem lehetetlen. Két győzelemmel kijuthatunk, ezért kell most dolgoznia mindenkinek a válogatott környékén.

    Az amikor pl azt látod, hogy Korhut orra esik a saját lábában kb 3x, az azért a jövőre nézve is aggasztó!

    Az a probléma, hogy a horvátok nem játszottak olyan félelmetesen, a védelem kisegítette őket. Beszarian játszottunk. Nem is tudom melyik védő a második félidőben felszabadítás címén rúgott egy olyan gyertyát, hogy a saját 16-osunk előtt esett le a labda...

    Focizunk egy jót, kikapunk 3-0ra, ez van, papírforma.
    Ehelyett úgy fociztunk, mint egy amatőr csapat, kikaptunk 3-0ra, mert a horvátok nem akartak elfáradni. Nem mindegy.
    Ha beleállnak a meccsbe, ma 6-0ról szólnak a cikkek legalább. Na ez a probléma.

    A lelátón ez volt a kórus :
    "Nektek stadionjaitok vannak, nekünk csapatunk"...
    Hozzászólásokat le sem írom...

    Először is, k.-ra nem ezen a meccsen kellett volna kiharcolni a továbbjutást, ezt a sorsolás pillanatában tudtuk.
    Másodszor meg felháborít, hogy itt is megy Lovre csesztetése ezerrel. Az ő hibája után még 2 védő is kapitális hibát vétett, az gól a védelmi rendszer csődje volt, ami a szöv. kapitány felelőssége.
    Egyébként meg ez a csapat tényleg minimum 3 gólra van a világbajnoki ezüstérmestől, ne akadjunk már ki egy totál reális eredményen! Csak azért mert az első meccsen valami különös csoda folytán győztünk és most meg relatív béna gólokat kaptunk, attól még a magyar foci fényévekre van a nemzetközi élvonaltól.

    Bocs, de nem értek egyet. Lovre olyan helyzetben adta el, amikor a többi védő már feljebb tolódott, nem volt esélyük visszaérni. Egyedül Orban volt jó helyen, blokkolta (volna) a középre gurítást, de hát mikor ha nem most menne el a lába mellett....

    Ahogy visszanéztem, Lovre hibája után Orbán Vili lábai közt ment tovább, majd Gulácsi megette a sarkazásos trükköt. Eszembe jut a Ludo első gólja. Ott is Gergő hibázott elsöre, majd utána még hárman menthettek volna. Nem sikerült. Hiába,csapatmunka!

    Orbán kötényt kapott, Kádár meg egy jó ütemű becsúszással menthetett volna. Ez egy kapitális védelmi összeomlás volt, nem csak Lovre egyéni hibája.

    Köcsög Gula, még egy tizit is képes volt kivédeni.

    Az utóbbi 30 évben úgy 100x hittük el, hogy "megérkeztünk" Európába, majd 101x estünk térdre. Mindeközben bizonygatjuk, hogy a mennyei színvonala emelkedik. Persze, mert egyre több és minőségibb idegenlégiósok jönnek.
    Amíg az utánpótlásunk egyhelyben jár, még sokszor esünk térdre. Itt nem szövetségi kapitány kérdés van. Az tüneti kezelésnek is harmatos.

    Három dolognak örülök a tegnapi meccsel kapcsolatban:
    - nem néztem, vendég volt ill. a kicsit kellett altatni, csak a tizit láttam
    - a tizit szépen kifogta Gula
    - most egy kicsit pihen majd Kleini, a csapat esze - ilyen rossz belépőre bármelyikünk nagymamája képes lenne

    Fun fact: nem a belépője miatt kapta a második sárgát, hamem a kivédett büntető után mondott valamit az olasznak smiley

    Kollégával beszéltem, aki nézte a meccset, ő is csak találgatott.
    A kolléga mondta, még Kleini volt az egyik, aki még ment, párharcokba belement és egy-kettőt meg is nyert. Ő egy pitbull, megy mint a mérgezett egér, nem gondolkozik - ez az erénye és egyben gyengesége is. Egy gyeplő kellene rá, és akkor lehetne irányítani, hogy hová szaladgáljon.

    Az rendben van, hogy Kádár és Lovre a két bűnbak...és a többiek? Vajon észrevehető volt Vida vagy Holman? És Sallai? Még labdába sem ért. Szalai meg a műesések bajnoka. Zsuzsikáról meg ne is beszéljünk, mert a foci megcsúfolása amit művel, csapatkapitányként. Korhut mellett is akkor mentek el, amikor csak akartak. Ennyi a merítési lehetőségünk, jó lenne visszaszállni a földre. Néha-néha képesek vagyunk bravúrra (ha az ellenfél engedi), de azon kívül egy nagy nulla. Van egy Szoboszlai és egy Gulácsi. A többiek csak töltelék. Orbánt nem említem, mert ő "légiós".

    Kádár meg Lovre pont úgy játszott, mint akinek az a véleménye, hogy úgyis kikapunk, meg annyi tétmeccs volt mostanában, mint a szemét, ide nem kell 100%.

    Szerencsétlen Rossi. Kimegy a horvátokhoz, a kb hiányzó középpályával, de legalább a védelemben van két rutinos játékosa, Kádár meg Lovre.
    Puff....

    Hát ez csak azért maradt annyi, amennyi, mert kellett a kondi nekik Wales ellen. Ha nincsenek azok a szarvashibák, akkor is ennyi lett volna a reális, csak akkor nem cserélik le a 3 legjobbjukat.

    Láng meglepően jó volt turbánnal és anélkül is. Nem barátkoznék korábbi középhátvédekkel az azeriek ellen, ha már egy ilyen tüzes efjút talált Rossi a parázsban... Nagy Dominikra kellene pár kiló izom és akkor talán kevésbe fújnák félre az ilyen hátvédóriások. Van még ugye Sallai, akire nem fintorognék, de aztán slussz!

    Először is köszönjük meg szlovák barátainknak, hogy elszórakozták a meccsüket és maradt esélyünk. Köszönjük.

    Én Rossi helyében úgy pi**án rúgnám Kádárt hogy elszáll. Hát mit képzel ez magàról? Ahogy most visszanézem még vérlázítóbb. Ha jól megnézzük az első gól után még ő mutogat ki a szélre...eszem megáll.

    Az hogy nem volt 1-0 után egy kis akarat egy épkézlàb tàmadás és egy kapuralövés sem az azt mondatja velem, hogy ne is jussunk ki. A szlovák-walesi meccs űrszínvonal volt ehhez képest. Menjenek ők valamelyik. Megérdemlik.

    Azerbajdzsán ellen sem várok győzelmet, az a csapat tud küzdeni és mer támadni is.

    most letoltottem az egesz meccset, de azon se latszik, hogy kadar kitol, hogyan kapja a passzt. mindegyik video es a kozvetitesben is mar csak a benazasa van rajta. nem latott valaki valahol olyan videot, amin a megelozo par mp is rajta van?

    Gulácsi 6 – Lovrencsics G. 3, Orbán 5, Kádár 4 (Lang 4, a szünetben), Korhut 4 – Vida M. 3, Kleinheisler 4 – Dzsudzsák 3 (Nagy D. 0, 60.), Holman 4, Sallai R. 4 (Varga R., 76.) – Szalai Á. 4

    Ezekkel az alábbi értékelésekkel még akkor is vitatkozom, ha a csapat összteljesítménye 0 volt. Szalai, meg kellene érteni, egyedül nem tehet semmit. Én Holmant éreztem borzasztó alkalmatlannak, ami nagy csalódás még úgy is, hogy nyilván ő nem védekező középpályás, de látványosan nincs érzéke a párharcokhoz. Persze, ez a többiekről is elmondható, csak úgy pattant le mindegyik a horvát ellenfélről. Éppen ezért feltűnő volt, hogy Nagy meg tudta tartani, és megjátszani a labdát, még ő hasonlított ebben leginkább az ellenfélre. Nálam stabil kezdő lenne vasárnap, és Némethet is betenném, mert legutóbb is érezték egymást, ismét zavart tudnának okozni támadásban. A védelemben Kádár egy ilyen hiba után nem érdemelhet annyit, mint a közepesen jól beszálló Lang. Sokan mondjuk, életveszély belső védőben játszatni.

    Ha visszanezem kadar 1. hibajat semmi mas nem jut az eszembe mint a nyegleseg..... lattunk mar hibat kadarnal 10x jobb focistaktol: tul rovid passz, nem nezett fel es eladta, rosszul szamitotta ki a labda erkezeset, stb. De ebben a mozdulatban ez volt: "valogatott mezben tetszelgek, jol nezek ki a tetkoimmal, van egy rakat lovem"

    Lattam mar nala sokkal jobb focistakat sirva fakadni kisebb hiba miatt is, sztem felidoben nem is ertette miert csereltek le "hiszen volt par _kituno_ mozdulata a hiba meg benne van a jatekban.."

    Ennél jobban én sem tudnám leirni a Kádár magatartását ...komolytalan ... ezt mér az Észtek ellen is jól tapasztalhattuk. Nem szabad erőltetni. Inkább a fiatal játékosok közűl kellene valakit behivni, aki Orbán mellett felnőhetne... Lovrencsics helyett is jó lenne egy fiatal gyors szélső védőt megprobálni. Korhut.... hát erről is tőbbszőr is irtam. Rendszeresen lemarad az ellenféről .. nagyon távol áll pont mint Lovrencsics... ilyen ellenfelek ellen nem fér bele az ilyen hanyag helyezkedés....Persze amit a horvátoknál megfigyelhettűnk az nálunk szinte nem is létezett, a kőzéppályások rendszerint visszaléptek a szélső védők mellé, megakadálzozva ( sikeresen ) a szélről jővő beadásokat. Nállunk sajnos Holman....Vida... látszik, hogy ilyen szintű játékosok ellen nem igazán játszottak.. Kleini...hát...jó lenne haználni az agyunkat...Dzsuzsák a vezér... hát el van puhulva..Nem vezéregyéniség...sajnos. Még lehetne irni , de a fiatalokat nem bántanám. Szalai tette a dolgát nincs nagyon mit mondani. Sajnos elég kevés ilyen harcias játékosunk van.

    Azért volt még egy hasonlóan szánalmas teljesítmény, mint a Kádáré, ez pedig a játékvezetőé volt: végig a horvátoknak kedvezett, két ütést le sem fújt, nálunk viszont folyamatosan húzta elő a sárgákat, meg pirosat. Jó lesz a jövőben elkerülni ezt az Orsato ganét, mert ha szoros lett volna a mérkőzés, akkor most más miatt idegeskedhetnénk.

    Az ember már tényleg sajnàlja Orbàn Willit, ő küzd, irànyítani próbàlna hàtvédként, olykor előretörne, de a többiek elrontjàk elrontjàk a passzokat, és persze megint ö àllt legközelebb a gólhoz... Felmerült bennem, hogy vajon mikor mindha azt, hogy bocs, de ebből mégsem kérek...

    A strategia volt szerintem az elso problema. A strategianak a realis helyzetertekelessel Kellett volna kezdodnia. (Fifa rangsorkulonbseg, idegenbeli meccs, sok serult, osszeszokatlan kozeppalya stb.)Ebbol eredendoen ennek egy tipikus Dardai meccsnek kellet volna Lennie. Elvaraskent tisztes vereseg, vagy dontentlen. Cel lehozni a meccsett kapott gol nelkul. Be Kellett volna allni vedekezni 5-4-1-be vagy 4-4-2-be. Ha egy felidot ki tudtunk volna huzni, akkor a Horvatok lettek volna fusztraltak. Egy pontrugasbol ha betalalunk akkor iksz, vagy gyozelem, ha nem akkor max kikapunk 1-0-ra, vagy 2-0-ra. Szervezettek, koncentraltam emelt fovel vesztettunk volna. Ezzel szemben, viszont mi probaltunk nyerni az elejetol. Szalai allandoan integetett a mogote levoknek, hogy jojjenek letamadni. Rossi az elejetol kezdve kiabalt, tepte az ideg. Bealltunk volna nyugodtan vedekezni 9-10 emberrel azt hagy erolkodott volna a Horvat csapat. Nem Kellett volna kitamadni, kipasszolni, csak kivagdosni a labdakat, elol, ha sikerul kicsit megtartani es a faultokat bevarni. De nem.
    A masodik ok az volt, hogy a jatekosok mentalisan nem voltak ott. Nem tudom, hogy ez onbizalom hiany, ijedtseg, vagy gorcsos akaras, tulzott elvarasoknak tudhato be, de az latszott, hogy dekoncentraltak, ijedtek, mentalisan felkeszuletlenek, osszezavartak voltak.
    Kadar es Lovrencsics hibait nem reszletezem, viszont Kleinheslerre kiterne’k. Gyakorlatilag minden eggyes meccsen besargul. Minden eggyes sargaja jogos, buta, ertelmetlen szabalytalansagok kovetkezmenye. Nem kontratamadasokat gatol meg, hanem elkesett, durva odarugasok teljesen artalmatlan helyzetekben, vagy reklamalasok, kakaskodasok. Mivel ezt rendszeresen csinalja, vagy cserevel kell lehozni, amivel egy cserelehetoseg elvesz, vagy kiallittatja magat, amivel a csapattarsait hozza bajba. Valaki elbeszelgethetne mar vele. Ha mar itt tartunk, akkor azt is elmondanam, hogy egy tamado kozep palyasnak intelligens jatekosnak kellene lennie, nem pedig ennyire sotetnek. Egy tamado kozeppalyas technikas, gyors, labdabiztos, gyorsal fordul, ugyesen tartja a labdat kis teruleten, jol olvassa a jatekot, allandoan szkenneli maga korul a jatekhelyzetet, mindig a labda kozeleben van, allandoan keri a labdat, segit a tarsaknak, osszekoti a vedelmet is a tamadokat, helyzeteket alakit ki, vedoket mozgat ki, cselez, golpasszokat ad. Es van Kleinheisler.

    Guláááácsiiii? Igaz,hogy nagyot hibázott a védelem,de a kapus azért van ott,hogy ezeket megpróbálja kijavítani.Gulácsi mit csinált az első két gólnál? Ahelyett,hogy eltakarította volna Modricsot a védővel együtt, állt a kapuban és várta,hogy a horvát besétáljon az ötösig.A másodiknál is elég gyámoltalan volt.

    Az egyik legnagyobb baj, hogy nincs olyan játékos, aki tudná pótolni az éppen kiesett játékos társát. Nem lehet ennyire egy válogatottat csak egy poszton egy játékosra építeni! Ezért vannak a zsíros kenyér meccsek, hogy nézzük meg hátha van nála jobb vagy hasonló. De ezt ebben a válogatottban nem lehet! Láttuk a tegnapi mérkőzést, már aki, de azt se tudta némelyik "aranylábú", hogy milyen rendezvényen van vagy hol és mit kellene játszania. Védelem nulla, középpályán "bolygóhollandit" játszottak, pedig a stadionhoz nincs közel az Adria. Az egy csatárunk meg olyan volt mint az esti mese, hol volt, hol nem volt. Állandóan, mint a tornában a talajra érkezés, homorítás és esés, bár a tornában az esés nem jó. Cserék, nulla! Szóval a "Marco Rossi úttörő csapat", hát hogy is lehetne szépen fogalmazni, nem volt valami reményteljes!

    Az is megérne egy misét, hogy itt Európa közepén egy fodballmeccsen a vendégszurkolókat mint állatok zárják be egy karámba nem megfelelő illemhely és büfé nélkül. Európ
    a 2019!

    Teljessen amatőr hiba előzte meg mind a három gólt. Nyilván ehhez kellett a horvátok elég jó presszingje is.

    Az első gólnál, Kádár balfaszkodása ellenére is látszik igazán mennyire is nélkülözhetetlen a játékunkban Nagy Ádám, aki visszalép a labdákért a védelem mellé, és normálissan ki is tudja azt hozni.

    Sallai mellől pedig Szoboszlai hiányzott, ketten az elég komoly helyeken futbalozó szlovák védőket is az őrületbe kergették nem egyszer, igaz nem 90 percen keresztül (hisz az egyik több mint fél éves sérülés után játékpercek hiányával küzd, a másiknak meg ez az első komolyabb szezonja egy első osztályban). Egyszerúen nélkülözhetetlenné váltak, komolyabb csapatok sem bírnák el a kulcsembereik hiányát. Nyilván velük sem valószínű, hogy sokkal jobb eredményt elértünk volna, de ez a meccs teljes katasztrófa volt (nem 3-0 miatt). Holmant továbbra is súlytalannak érzem ezen a szinten, ő 26 évesen aligha lesz húzóember már. Dzsudzsák is totál homály, Nagy Dominik jól szállt be.

    A magyar futball jelenlegi helyzetéről két dolog is sokat elárul:

    1) az, hogy az alapesetben jobb szélsőnek kell rendszeressen jobb bekket játszania a bajnokcsapatban és a válogatottban. Lovrencsics egyre feltűnőbben hiábázik. Adja magát a kérdés, hogy akkor a többi milyen lehet?

    2) egy olyan játékos a csapatkapitány, aki már a negyedik idényét kezdi egy olyan klubban, ami egyértelműen a legszarabb, ahonnét magyar játékos valaha a válogatottba került (na jó, talán Vadócz hongkongi csapata ezt is tudta überelni a bohóc belga ideje alatt) - így aztán a pályafutása szakmai része alapján nem igazán lehet példakép egy értelmesen gondolkodó gyereknek. Illetve akinek a posztjához, és a csapatban betöltött szerepéhez képest a portugál eb meccs óta (3 és lassan fél éve) mindössze egy igazán jó meccse volt.

    https://ulloi129.hu/2019/10/10/horvatorszag-magyarorszag-3/
    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358&token=27e63b69ebf3fff46c225b27e7249aaf
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2726567
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.07, 10:08
    Botka Endre is csatlakozik a férfi A-válogatott keretéhez, de Bese Barnabás is a csapattal marad, hogy kezeléseket kapjon a hét folyamán.

    2019.10.07
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1181110957055119361
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.07, 10:07
    Sérülés miatt Tamás Krisztián és a @RedBullSalzburg játékosa, Szoboszlai Dominik sem csatlakozott a férfi A-válogatott keretéhez Telkiben. A @DVSC_Official játékosa, Ferenczi János viszont holnap már a csapattal edz.

    2019.10.06
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1180941085419413507
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.06, 10:57
    Rossz hír: A @MolFehervarFC középpályása, Pátkai Máté izomsérülés miatt nem csatlakozik a férfi A-válogatott Horvátország és Azerbajdzsán ellen készülő keretéhez.

    2019.10.05
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1180534570095190016
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.05, 14:26
    Marco Rossi szövetségi kapitány a DAC középpályásával bővítette a férfi A-válogatott Horvátország és Azerbajdzsán ellen készülő keretét.

    A hétfői kerethirdetést követően a szakmai stáb ismét áttekintette a kialakult helyzetet, a kisebb sérüléseket és a két sárga lappal rendelkező játékosok számát is, ezt követően pedig úgy döntött, hogy Vida Mátéra is számít a válogatott vasárnap kezdődő összetartásán. A Horvátország elleni mérkőzésen Baráth Botond és Nagy Ádám nem léphet pályára eltiltás miatt, de Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Korhut Mihály és Pátkai Máté is 2-2 sárga lapot gyűjtött össze az eddigi Eb-selejtezők során, így amennyiben Horvátország ellen is lapot kapnak, akkor Azerbajdzsán ellen nem számíthat rájuk Marco Rossi.

    – Vida Máté meghívását már a hétfőn kihirdetett 26 fős keret kihirdetése előtt is fontolóra vettük, így nem teljesen váratlan, hogy most meghívót kap – kezdte Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – A fociban fontos a kockázatvállalás is, ezúttal azonban úgy érzem jobbnak, ha biztonsági játékos leszek, hiszen lehet, hogy huszonhat játékos is elegendő lenne a keretbe, azonban ha a középpályán hirtelen kevesen maradnának az Azerbajdzsán elleni meccsre, akkor az utolsó pillanatban óriási kapkodásban kellene behívnunk valakit a kiesők helyére. Ezt elkerülendő jobbnak láttam, ha inkább Máté is velünk tart és már az első edzéstől kezdve velünk készül, hogy minél inkább elsajátítsa a játékunkat, taktikánkat.

    A DAC középpálya, aki idén csapata minden bajnoki mérkőzésén kezdő volt, régóta várt már erre a lehetőségre.

    – Nagyon örülök, hogy ismét a válogatott keret tagja lehetek – mondta Vida Máté. – Részben ezért is igazoltam annak idején ide, a DAC-hoz, hogy legyen esélyem újra válogatottnak lenni. Mióta megérkeztem ide, azóta ezért küzdöttem minden nap, úgyhogy mást nem is nagyon tudok mondani ebben a pillanatban, mint hogy borzasztó boldog vagyok.

    A keret tagjai vasárnap este találkoznak Telkiben.

    2019.09.02
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/vida-mate-is-az-a-valogatott-kereteben
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.05, 14:26
    Az október 10-i, Horvátország elleni spliti és az október 13-i, Azerbajdzsán elleni hazai Eb-selejtezőre készülő A-válogatott keretbe ezúttal is 26 labdarúgó kapott meghívást Marco Rossitól, köztük Feczesin Róbert és Tamás Krisztián is.

    A szövetségi kapitány meghívót küldött az Újpest kitűnő formában lévő támadójának, Feczesin Róbertnek is, aki ebben a szezonban játszott három bajnoki mérkőzésén négy gólt szerzett. Mellette a ZTE-ben kölcsönben szereplő Tamás Krisztiánra is számít Marco Rossi. A Montenegró elleni barátságos mérkőzésen debütáló Gazdag Dániel továbbra is sérült, így ő ezúttal nem kapott meghívót, ahogy a korábban egy kisebb térdműtéten átesett Kalmár Zsolt sem. Nagy Ádám ugyan nem lépett még pályára klubcsapatában a legutóbbi válogatott mérkőzés óta, ennek ellenére Marco Rossi őt is meghívta a keretbe.

    – Tudjuk, hogy óriási esélyt szalasztottunk el a Szlovákia elleni mérkőzésen, annak ellenére, hogy a fiúk mindent megtettek a sikerért – fogalmazott Marco Rossi. – Ma, már hideg fejjel is, azt mondom, hogy nagyon elpártolt tőlünk a szerencse a legutóbbi mérkőzésünkön. Most tehát két rendkívül nehéz mérkőzés áll előttünk, melyek jelentősége még nagyobb, mint eddig volt. Van még esélyünk a kijutásra, de ez nagyon nagyban függ ennek a két mérkőzésnek az eredményétől – különös tekintettel a második találkozóra. Azerbajdzsán ellen mindenképpen nyernünk kell, míg Horvátország ellen papíron lehetetlennek tűnik a győzelem, de ennek ellenére mindenképp megpróbálunk bravúrt elérni – miközben persze nagyon jól tudjuk, hogy kik vagyunk mi és kik ők.

    A szövetségi kapitány a két visszatérő játékosnak azért küldött meghívót, mert klubjaikban rendszeresen játszanak és jó teljesítményt nyújtanak.

    – Azért döntöttem Tamás Krisztián meghívása mellett, mert volt már tavaly kerettag, de az előző szezonban a Vidiben nem játszott sokat, az utóbbi időben viszont a ZTE-ben rendszeresen játszik és csapata egyik legjobbja minden alkalommal. Feczesin Róbertet természetesen régóta ismerem és mindig is kedveltem a játékát. Igazi csapatjátékos, aki a csapatért dolgozik a pályán, nagyon jól fedezi a labdát és rendkívül technikás is, így nagy segítségére lehet a válogatottnak, ha Szalai Ádámmal valami történne vagy fáradt lenne. Tudom, hogy Róbert nem fiatal játékos, de nagyszerű formában van, és sokat segíthet nekünk.

    Az Újpest FC támadója nem számított válogatott-kerettagságra.

    – Nagyon boldog vagyok, hogy ismét válogatott meghívót kaptam – kezdte meglepett hangon Feczesin Róbert. – Bevallom őszintén, hogy nem is számítottam erre, de nagyon örülök, hogy 33 évesen is ilyen formában tudok lenni és hogy így tudtam elkezdeni az idei szezont az Újpestben. A válogatott keretében lenni mindig is különleges érzés és hatalmas megtiszteltetés volt számomra és ez ezúttal sincs másképp. Izgatottan várom, hogy vasárnap megkezdjük a közös munkát.

    2019.09.30
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/feczesin-robert-kozel-8-ev-utan-ismet-kerettag
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.28, 09:09
    Az előzetes eladás második napján az összes jegy elfogyott a horvát-magyar selejtező mérkőzésre, október 10-én, Splitben.
    Kedden, 16.43-kor, minden jegy a jelenlegi nemzetközi hozzájárulás és a magyarok mérkőzésének, amelyet október 10-én, Splitben játszanak, eladásra kerül.

    (google translate)
    2019.09.25
    https://hns-cff.hr/news/20580/hrvatska-madjarska-poljud-rasprodan/