magyarfutball.hu

Hungary - Romania 0 : 0 20:45

   
   
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
  • Hungary - Romania 2015.09.04.
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Románia 2015
  2. Magyarország - Románia 2015
  3. Magyarország - Románia 2015
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.89 (9 szavazat)

játékvezető: 2.9 (10 szavazat)

hangulat: 4.11 (9 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 1 (11)
  2. 1 : 1 (4)
  3. 2 : 0 (3)
  4. 3 : 1 (3)
  5. 1 : 0 (2)
  6. 3 : 0 (2)
  7. 8 : 1 (2)
  8. 0 : 2 (1)
  9. 1 : 2 (1)
  10. 10 : 3 (1)
  11. 20 : 19 (1)
  12. 3 : 2 (1)
  13. 4 : 1 (1)
  14. 5 : 2 (1)
  15. 6 : 2 (1)
Európa-bajnokság 2016 selejtező, 7. forduló
897. official national team match
referee : Brych Felix (Németország)
attendance:
  1. frf.ro: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 22.060
Sold out!
  1. sárga lap 21' Popa Adrian
    48' Tőzsér Dániel sárga lap
    sárga lap 50' Chiricheș Vlad
    62' Szalai Ádám sárga lap
    sárga lap 63' Keșerü Claudiu
    68' Leandro de Almeida sárga lap
    sárga lap 73' Chipciu Alexandru

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: NNS
    2017.11.14, 19:34 (szerk.: 2017.11.14, 21:08)
    Új, saját címert kapott a román válogatott. A labdarúgó szövetség továbbra is a régi logót használja.
    https://www.designtagebuch.de/rumaenische-fussballnationalmannschaft-erhaelt-eigenes-wappen-als-erkennungszeichen/
    2017. november
     
  2. avatar: ingersheim
    2015.10.21, 22:55
    kép
     
  3. avatar: ingersheim
    2015.09.05, 16:07
    Gyenge játékkal elért kedvező eredmény – ez a román szakemberek és újságírók egybecsengő véleménye labdarúgó-válogatottjuk budapesti gól nélküli döntetlenje után.

    „0, plusszal” áll a Gazeta Sporturilor bukaresti sportnapilap szombati címlapján, a tudósítás szerint egyik csapat se erőltette a győzelmet, így várható volt a végeredmény. A lap szerint még az sem gond, hogy Románia visszaesett az F-csoport második helyére, mert „szabad az út Franciaország felé”. Azt viszont hozzáteszik, hogy hétfőn, hazai pályán mindenképpen meg kell verni a görögöket.

    A Gazeta Sporturilor által megszólaltatott szakértők közül Gavril Balint korábbi válogatott játékos szerint a továbbjutás a legfontosabb, látványos futballra ez a román csapat nem képes.„Félősen fociztak a fiúk, a görögök ellen jóval támadó szelleműbb játék kell” – vélte Balint.

    Marius Sumudica, a bajnokságot vezető Astra Giurgiu edzője szerint Budescut jóval hamarabb pályára kellett volna küldeni. „A Keserű által fölé lőtt szabadrúgás számára egy tizenegyessel ért volna fel” – mondta a DVSC egykori játékosa.

    A prosport.ro honlap szerint a két válogatott már olyan jól kiismerte egymást, hogy a 0–0 a legtermészetesebb eredmény. A játékosok részletes elemzésénél kiemelik, hogy egyik román futballista sem volt képes 90 percen át jól teljesíteni, ezért nem sikerült a mezőnyfölény ellenére legyőzni a magyar együttest.

    A Digi Sportnak nyilatkozó Anghel Iordanescu szövetségi kapitány szerint igazságos eredmény született, mert csapata, bár irányította a játékot, nem tudott elég gólhelyzetet teremteni. A szakvezető a hétfői, Görögország elleni bukaresti mérkőzés kapcsán úgy vélte: a csoport legerősebb alakulatát fogadják, annak ellenére, hogy a táblázat nem ezt tükrözi.A román válogatottból Chipciu sárga lapok miatt nem szerepelhet ezen a találkozón, Hoban és Budescu pedig kisebb sérüléssel küszködik.

    A Dolce Sport televízió által megszólaltatott szakemberek többsége szerint viszont a román gárdának illett volna győznie Budapesten. „Életemben nem láttam még ilyen gyengén játszó román válogatottat. Ezt a magyar csapatot három nullára verhettük volna, ha rájuk megyünk” – mondta Dumitru Dragomir, a profi liga korábbi elnöke.

    Cornel Dinu korábbi válogatott játékos és szövetségi kapitány semmi tervszerűséget nem látott a nemzeti együttes játékában. „Ebben a felállásban nem tudtunk többet elérni, pedig a magyarok olyan nehézkesek voltak, mint valami tornyok, folyton az ellenfélhez passzoltak és összevissza vagdosták a labdát. Az edzőjük pedig inkább az Oktoberfesttel foglalkozott, mint a futballal” – kommentálta Dinu a meccset.

    Miriuta László, a marosvásárhelyi ASA edzője szerint egyik edző sem akart veszíteni. „Örülnék, ha mindkét csapat továbbjutna. Megosztott lélekkel néztem a mérkőzést” – mondta a magyar válogatott korábbi játékosa.

    www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nehezkes-magyarok-storck-inkabb-az-oktoberfesttel-foglalkozott-2436379
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2015.09.05, 15:37
    A védekezés ára - gondolatok a magyar-román után

    Ha tovább folytatjuk az ütemes skandálást a támadójáték és Böde Danihoz hasonló hazai csillagok mellett, azzal csak egyetlen dolgot érünk el: érkezik egy újabb támadójátékkal házaló magyar géniusz, aki két, három, öt és tíz csatárt ígér majd, hogy aztán újabb nagy különbségű vereségeket szenvedjünk el nálunk erősebb csapatok ellen.

    Dárdai Pál a tavaly októberi, románok elleni idegenbeli döntetlen (1-1) után úgy fogalmazott, a megszerzett egy pontnak csak akkor van értéke, ha három nappal később sikerül győzni a Feröer-szigetek ellen. Akkor összejött a nehézkes, de tulajdonképpen papírformának nevezhető győzelem, a románok elleni újabb iksz után viszont már bravúrra lesz szükségünk ahhoz, hogy értékesnek nevezhessük a budapesti döntetlent: Észak-Írországban kell győznünk, egy olyan csapat ellen, amely jelenleg vezeti a csoportot, a kezdőcsapatában nem kevesebb, mint hat PL-játékos kaphat helyet, és egy esetleges győzelem matematikailag is biztossá teszi jövő évi Eb-szereplését. A meccs előtti felvezetőben azt írtam, a magyar válogatottnak minden bizonnyal kockáztatnia kellene a győzelem érdekében, de kérdés, ezért cserébe felvállalja-e a fájó vereség esélyét az új kapitány, Bernd Storck. Nos, nem vállalta, és ezt már a kezdőcsapatok kihirdetésének pillanatában biztosra lehetett mondani.

    Papíron 4-4-2-vel kezdtünk, ami azt jelentette, hogy egyszerre került pályára a jó formában lévő Nikolics Nemanja, valamint a sokak által bírált Szalai Ádám. Ez egyben azt is jelezte, hogy az eltiltott Gera Zoltánt lényegében senkivel nem akarjuk pótolni, hanem egy az egyben feladjuk a labdabirtoklás esélyét: a románok öt középpályásuknak köszönhetően mindvégig ellenőrzésük alatt tartották a pálya közepét, nekünk pedig csak kósza kontralehetőségeink adódtak. Ahogyan arra számítani lehetett, a szélsőhátvédeink is visszavontan játszottak, szinte semmilyen kockázatot nem vállaltunk a meccsen. Letámadásunk nem volt, még a két csatár is csak elvétve zavarta a román labdakihozatalokat - ráadásul amikor igen, akkor is a védekező középpályás Prepelitát zárták el ahelyett, hogy a visszalépő irányítót, Sanmarteant presszingelték volna -, így pedig nem is nagyon volt esélyünk, hogy értékelhető támadásokat vezessünk. Csak elvétve sikerült egymás után 4-5 jó passzt megcsinálni, az ellenfél térfelén pedig még ennyit sem. Egyrészt a románok kifejezetten jól támadtak le bennünket, másrészt szinte teljesen elszigetelték a baloldalunkat, ahol sem Tőzsérnek, sem Dzsudzsáknak nem volt esélye kihozni a labdákat. Emiatt jobb híján ívelésekkel próbálkoztunk, kevés sikerrel: Szalai ugyan jó pár fejpárbajt megnyert, de mivel ezek megvívása érdekében folyamatosan vissza kellett lépnie a félpálya környékére, lassan 4-4-1-1-re csúszott vissza a felállásunk.

    Az első félidőben összesen 56 sikeres passzunk volt, ami egészen elképesztő statisztika: Gibraltár, Andorra és San Marino szokott ilyen mutatókat villantani. Fontos különbség azonban, hogy mi cserébe szinte semmilyen lehetőséget nem adtunk az ellenfélnek: a védelem biztosan állt a lábán, és bár nyilvánvalóan a románok sem nagyon erőltették a dolgot, sikerült megakadályozni, hogy komoly gólhelyzetbe kerüljenek. Azzal lehet vitatkozni, hogy nem biztosítottuk-e túl magunkat - az utolsó félóra román mezőnyfölénye mondjuk részben megadja erre a választ -, de egy dolgot fontos lenne belátni. Ez a csapat jelenleg ennyit tud, ilyen szinten van. Gera eltiltásával és Lovrencsics kisebb sérülésével együtt a lehető legjobb csapat játszott, és a lehető leghatékonyabb, leginkább célravezető taktikát alkalmaztuk. Hogy ez egy - jókora nagy - rakás félrevezetett szurkolónak nem tetszik, az rendkívül szomorú dolog, és nem is igen lehet vele mit kezdeni, de őszintén szólva egy picit sem érdekes. Sok hasonló meccs, és sok józan cikk kell még, hátha akkor végre felfogjuk, hogy mennyire mélyen van a focink, és mennyire meg kell becsülni, hogy a magyar válogatott történelme(!) során először sikerült zsinórban öt tétmeccset lehoznunk kapott gól nélkül. Egy ilyen sorozatnak nyilván ára van: ez tegnap az volt, hogy lényegében beáldoztuk a labdabirtoklás esélyét és a támadások lehetőségét. Hogy megérte-e, azt ma még nem tudhatjuk. Rengeteget számít, hogy mit játszunk majd Belfastban, de azt megint csak nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ott sem mi leszünk az esélyesek. Ha képtelenek vagyunk türelemmel várni, felfogni, hogy a jelenlegi játékosállománnyal ez a taktika jelenti az egyetlen esélyünket értelmezhető eredmény elérésére - ebből a szempontból egyébként tökmindegy, hogy a riválisok mekkora mélyponton vannak, mert mi sem vagyunk jobbak a Deákné vásznánál -, és tovább folytatjuk az ütemes skandálást a támadójáték, valamint a Böde Danihoz hasonló hazai csillagok mellett, azzal csak egyetlen dolgot érünk el: érkezik egy újabb lehengerlő játékkal házaló magyar géniusz, aki két, három, öt és tíz csatárt ígér majd, hogy aztán újabb nagy különbségű vereségeket szenvedjünk el nálunk erősebb csapatok ellen. Kell ez nekünk? Tényleg? Igen, a román válogatott tényleg nem tartozik a világ élmezőnyébe. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a miénknél ne lenne komoly szintekkel jobb, főleg nem a modern foci kulcsposztjain: van komoly nemzetközi rutinnal bíró, felfutásokra is képes, jól védekező szélsőbekkjük (Rat), játékügyes, kreatív irányítójuk (Sanmartean), és kétlábas, beadni, valamint lőni is képes szélső támadójuk (Torje). Ilyenekből mi maximum egyet vagyunk képesek kiállítani - nyilván Dzsudzsákra gondolok -, őt viszont a románok folyamatosan és szervezetten kettőzték le a tegnapi meccsen. A játékhiánnyal küzdő Tőzsér és Stieber lehetett volna még kulcsember, de nem lettek, egészen nyilvánvaló okokból: május óta most először játszottak végig tétmeccset.

    Azokkal sem értek egyet, akik azt mondják, nem próbáltunk meg győzni. A második félidő elején érezhetően kijjebb jöttünk, magasabban szereztünk labdákat, és valamivel veszélyesebbek is lettünk. A döntő csapást sajnos nem tudtuk bevinni, és talán el is fáradtunk, a legfontosabb faktor mégis az volt, hogy mihelyst feljebb toltuk a védekezésünket, azonnal szintekkel veszélyesebben kezdtek el játszani a románok. A kapitány úgy döntött, ennyi kockázat egy esetleges gólért nem fér bele, és visszaálltunk arra a taktikára, ami az első félidőben egészen kielégítően működött. Pár gondolat még a végére, személyi kérdésekről. Az egyik nyilvánvalóan Szalai, aki nálam a meccs egyik legjobbja volt: viszonylag szép százalékkal nyerte a párharcokat, küzdött, hajtott, darált, és nemegyszer gyönyörű cselekkel hozta ki a labdát a román védők gyűrűjéből. Sajnos jelenlegi állapotában ennél többre nem képes - borzalmas döntéseket is hozott később, ahogy fáradt -, de ez még mindig sokkal jobb opció annál, amit a többi erőcsatárnak álcázott lépegető exkavátorunk (Böde, Priskin, Futács) tudna nyújtani. Nikolicsot illetően sajnos bejött a tippem, irányító hiányában az ő játéka nem teljesedhet ki, neki egyszerűen kell a labdabirtoklás és a domináns csapatjáték a gólokhoz. Németh ellenben tetszett, a balszélről indulva akár Belfastban is jó opció lehet, ráadásul Dzsudzsák így átmehetne a jobboldalra, és könnyebben kísérletezhetne kapuralövésekkel.

    http://www.hatharom.com/2015/09/05/a-vedekezes-ara-gondolatok-magyar-roman-utan
     
  5. avatar: ingersheim
    2015.09.05, 13:06 (szerk.: 2015.09.05, 14:28)
    Urbán: Na most már elég!

    „Tisztelt Storck Úr!

    Na most már elég! Ezt már nem hagyom szó nélkül! Nem foglalkoztam magával, amikor bevonult az országunkba, elfoglalta a magyar utánpótlás-válogatottak irányítását, kirugdosta a magyar edzőket (köztük az edzőképzés vezetőjét), átvette az U20-as csapatot, kiment Új-Zélandra, mert ott még nem járt, aztán nulla eredmény!

    Az sem nagyon érdekelt, amikor kineveztette magát szövetségi kapitánynak! Milyen alapon? Az eredményei alapján biztosan nem! Azért, mert a Dárdai jó haverja? Akkor én is lehettem volna, mert én sem vagyok rosszban a Palival! Akkor viszont már kezdett kinyílni a bicska a zsebemben, amikor kihagyta Bödét a keretből!

    Az egyetlen csatárunk, aki nem sz.rt volna be a román védőktől, ha nyakon rúgják, ráadásul vezeti a góllövőlistát! Helyette a két zselés fejű piperkőcöt erőlteti (és nem a Nikolicsra gondolok). De még ez is legyen a maga baja!

    Na, de az már kiverte a biztosítékot, amikor azt olvasom, hogy aláírná a döntetlent?! Tudja maga, hogy melyik ország szövetségi kapitánya? Tudja maga, hogy ez a mérkőzés mit jelent a magyar szurkolóknak és a nemzetnek? Ha tudná, nem mondana ilyet, még, ha a lelke mélyén ezt is gondolja! Én nagyon sok sikert kívánok önnek a ma esti mérkőzéshez, hogy nyerjen a csapat úgy, ahogy azt maga elgondolta, és szerezzen örömet a magyar embereknek!

    De ha az ön mentalitásával nem sikerül nyerni, akkor a Keletiből induló vagonok egyikében szorítson magának helyet, és térjen haza…” – írta Urbán Flórián a Facebook oldalán

    https://www.facebook.com/urbanflori/posts/644893045646374
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2015.09.05, 10:55
    Na kérem szépen, a helyszínen tekintettem meg a mérkőzést, kapu mögött baráti társasággal, amikor mit ad isten, az első félidő 35. percében 3 biztonsági ember egy Komárom-Felvidék feliratú magyar trikolórt leszedetett. Vajon miért? Kiket sértett ez? Na nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban, és a félidőben haza indultam. Jó darabig amíg itt nem változik valami, nem látogatok ki semmilyen meccsre. Stadionból kijövet nem lehetett semerre menni, mert a rendőrök szorgalmasan dobálták a gránátokat, ilyen erélyes fellépés valahol a keleti vagy a röszkei befogadó állomáson kellett volna. Hányinger ez a komplett vezetés....Teljesen feje tetejére állt ez a világ.


    Hivatalos bmlsz-es szurkolói zóna kellett volna távol a stadiontól . Mégis mit hittek a hatóságok amikor a ligetbe ki adták az engedélyt ? Baromság az egész . Huligánok , rendőrség , bmlsz mindegyik benne van az egészben vastagon


    Csütörtök éjjel, majd pénteken meccs előtt és közben majd utána is ment ez az értelmetlen harc balhé. Többségében nem is románokkal.
    ÍGY ez nem szólt másról mind a bunyóról, a balhéról a rendőrökkel. Ez volt a cél.
    Itt nincs helye kiméletnek, rendnek kell lennie, aki a magyar területen ezt csinálja, legyen BÁRKI !, migráns, román, cigány, magyar nincs kimélet, ELÉG VOLT !
    Én helyesnek tartom, hogy kamerák alapján utólagosan is folyik a beazonosítás és ha jól tudom erre is lesz törvényi szigorítás - még jobban- végre alkamazzák azokra is akiket elkaptak.
    REND, ennyi. Ez képtelenség ami itt egyesek 20 éve csinálnak.
    Elkeserítő két nap volt. Minden szempontból rosszul jött.

    Az országnak, a normális hatalmas Fradi ultráknak, egy ország mossa most velük össze ezt ami történt. Van átfedés, de nagyon kicsi. Mindez miért ??? Beteg itt már mindeki.


    Köszönet a rendőrségnek, hogy a planetáriumnál belőttek több tucat könnygázgránátot a tömeg közepébe, ahol több ezer drukker nézte/szurkolta végig a meccset teljesen békésen.
    Külön köszönet tcs-nek és a valtonosoknak, hogy a groupama aréna kerítését rugdosva próbáltak kitörni, mint egy állat, hogy elkapjanak pár huligánt, akik nem hagyták annyiban a beszólogatásaikat. Remélem a b szektor mögötti kamerák ezeket a jeleneteket is felvették, s az elkövetőket elszámoltatják.


    Nem akarok mentegetni senkit, de azért a rendőrség is vastagon benne van abban, hogy ekkorára duzzadt a balhé. Most is azt csinálták amit régen, páran dobáltak, kötekedtek erre az ő kiemelésük helyett lefújnak több ezer embert...


    már gőzerővel robog a kavarás. szombaton már az lesz, hogy a Tábor balhézott a Jobbik parancsára.


    Azért a bentiek közül is csatlakoztak páran, nem fekete ès fehér az egèsz, ne légy álszent, nem úgy volt hogy akik bent voltak azok közül mindenki egy angyal, aki pedig a kivetítőnél, azok mind állatok.


    Legalább történt valami, mert a meccs az katasztrófális volt smiley de természetesen nem szabad ilyet csinálni.

    http://ulloi129.hu/2015/09/05/32-serult-42-eloallitott/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2015.09.05, 10:40
    A Budapest IX., Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én megrendezett Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező rendőri biztosítása során a rendőrség azonnal reagált a nagy létszámú szurkolói rendbontásra.

    A nem végleges összesítés szerint a rendőrség 42 főt állított elő többségében garázdaság, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt.

    A rendbontók közül 15 fő, a rendőrség állományából 17 fő sérült meg (közülük hat rendőrt kórházban ápolnak), a garázda szurkolók 21 darab szolgálati járművet és egy vízágyút megrongáltak.

    Az előállított személyek elszámoltatása folyamatban van.

    http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozrendvedelem/elsodleges-adatok
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2015.09.05, 10:37
    Bernd Storck: Ahogy korábban elmondtam, nem volt ideális a felkészítésünk, sok játékosunk ugye nincs játékban, nem voltak egyforma erőállapotban. Ezt figyelembe véve elégedett vagyok a döntetlennel, remélem, hogy azt a szurkolók is látták, hogy szerettünk volna azért nyerni, hiszen a végén támadókat cseréltem, három csatár volt már a hajrában a pályán. Nekünk is voltak lehetőségeink, de Király is védett egy nagyot. Ebben a meccsben sajnos ennyi volt, egy pont. Tudtuk, hogy nagyon erősek középen a románok, ezért inkább a széleket erőltettük, a második félidőben ezekből voltak is lehetőségeink. Holnap megnézzük, milyen állapotban lesznek a játékosaink, biztos vagyok benne, hogy néhány poszton változtatnunk kell majd a hétfői meccsre. Középen kevés helyünk volt, ezért próbálkoztunk néha ívelésekkel, és utána pressziót gyakorolni, hiszen egy labdavesztés a románok elleni nagyon sokba kerülhet, hiszen remek játékosaik vannak. Nem gondolom, hogy a továbbjutási esélyek kapcsán nagyban változott volna: a reális cél a harmadik hely, és sikeres, észak-írek elleni meccsel azonban ez még változhat. Mi nagyon mélyről indultunk, hiszen egyből vereséggel nyitott a csapat, főként Dárdai munkájának köszönhetően most van azért még esélyünk a továbbjutásra. Nekünk olyan nagy labdabirtoklásra nincs lehetőségünk a meccseinken, ezzel tisztában kell lenni, ezt Pál is elmondta korábban. A játékosok most is kihozták a maximumot magukból, látni kellett volna, hogy az öltözőben mi történt a meccs után - én mindenesetre gratuláltam a fiúknak.


    Anghel Iordănescu: - A csapatunk egy jó meccset játszott, főleg az első félidővel voltam elégedett. Többet birtokoltuk a labdát, jobban kontrolláltuk a játékot, taktikai szempontból is rendben volt. A második félidő már sokkal kiegyensúlyozottabb volt, szerettünk volna mi is támadóbb szellemben játszani, nem tudtunk elég helyzetet kialakítani, így a három pontot, amiért jöttünk, nem tudtuk elvinni. Az eredménytől függetlenül mindhárom válogatottnak maradt még esélye a két kijutó helyre, de én még a görögöket sem írnám le. Nagyon nagy kihívás erőnlétileg rendben tartani a játékosokat, hiszen sokan nincsenek játékban, de arra sincs túl sok idő, hogy a sérüléseink rendbe jöjjenek. Szerintem sportszerű volt egyébként a csata.

    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/198398
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2015.09.05, 10:22
    Magyar-román meccs értékelés:

    First of all. Ez a meccs szakmailag, futball szempontból értékelhetetlen, mert hát ez nem igen volt a pályán. Két rettenetesen rossz csapat játszott, a magyar csapat teljesen elképzelés nélkül. A románoknak legalább volt egy alapjátéka amit próbáltak játszani, ami alapján próbáltak támadást építeni. De nekünk???! Storck már meccs előtt a kishitűségével megadta az alaphangot. A meccs elején kb. látszott, hogy a fiúk megint teljesen képzavarban vannak, hogy tulajdonképpen most milyen meccsen is vannak. Egyszerűen a modern fociban nem lehet azt megengedni, hogy a középpályán kb. minden párharcot elveszítsünk. A védelmünkkel túl nagy probléma nem volt, hozzáteszem a románok sem állítottak minket megoldhatatlan feladat elé, de azért néhányszor sikerült szélről mögénk kerülni, szerencsére hiányzott a jó bepassz mindig az oláhoktól. Az első félidő végére éledtünk fel egy kicsit, de ekkor sem látszott, hogy mit is akarunk játszani. Ívelgetünk...majd lesz valami. Beszédes az első félidei statisztika. 83 passzt sikerült 46 perc alatt összehozni, ez percenként kevesebb mint 2 passz. És ez még csak nem is sikeres. A megyeiben is passzol egy csapat legalább 2őt egy perc alatt. Egyszerűen szánalmas. A második félidő elején kicsit sikerült megint veszélyesebbnek lenni, de ez is csak pontrúgásokat jelentett. Erre nem lehet építeni, hogy majd lesz egy szabadrúgás aztán talán gól. Aztán elfogyott az erő is, meg az akarat is. Storck papa szakmailag egy istencsapása. Azt nem sikerült neki észrevenni, hogy nem a befejezésekkel van a baj, hanem hogy nem tudunk helyzetet kialakítani. Miért nem egy Kalmárt vagy Lovrencsicset hoz be akikben benne van egy váratlan megoldás? Az hogy meg a 80. perctől kb. mi is húztuk az időt hazai pályán ellenük az egyenesen szánalmas. Király tette fel az i-re pontot nálam, amikor a 90.percben feltette a kezét és kirúgta a labdát, hogy szegény románt ápolhassuk már. Az utolsó csere az egy semmi volt, és Storck azzal villog, hogy mindent megpróbáltunk, már 3 ékkel játszottunk. Ja behozza a jobb szélső helyett Priskint...Nem is értem milyen felállás volt ez?? Hátha lesz egy szabadrúgás aztán a lócáról bepattan? Mert hogy támadni lehetetlen volt így az is biztos. Ennyit a játék részéről.
    A játékosok. Nem érezték át, hogy mit jelent ez a meccs. Ismét. Küzdöttek. Könyörgöm ez alap dolog egy foci meccsen, ezért nem jár dícséret. Több értékelhetetlen teljesítmény volt a mezőnyben. Tőzsér, Stieber, Leandro, Nikolics. Dzsudzsák meg egy primadonna, mást nem csinál csak esik és reklamál. És most jön a nagy földszakadás...SZALAI ÁDÁMon láttam egyedül, hogy ő akar valamit, hogy hajt küzd. Ha már rajta látom akkor itt rég baj van. Királyt dícséret illeti a védésekért, de az időhúzásért akkora pofon járna neki, hogy Belfastban is hallanák. Guzmics játéka is tetszett, jól szállt be.
    Kedves válogatott! Arra spekuláltok, hogy majd Belfastban szereztek 3 pontot? Felejtsétek el. Lehetetlen. Ezzel a játékkal és akarással lehetetlen. Ez a döntetlen akkor ért volna valamit, ha az észak-írek nem nyernek Feröeren... Ti megelégedtetek a harmadik hellyel. Nyugodjatok meg, a hollandokat fogjuk kapni majd a sorsoláson! 1000%. Aztán mehet majd a duma, hogy ez a holland csapat már nem olyan erős mint múltkor, meg blabla..
    Ettől függetlenül szurkolok hétfő este, és remélem hogy próbáltok futballozni is.


    Nem csalódás a tegnapi eredmény. Persze jó lett volna a románokat verni, de nem a csatát, a háborút kell megnyerni.
    Végig betartotta a csapat a taktikát és a védekezési alapból próbáltunk támadást szervezni - utóbbi nem nagyon sikerült. A Dárdai félee taktika továbbra is működik, nem kikapni és hátha rúgunk egy gólt. Tegnap még nem kellett túlzottan kockáztatni, mert egy vereséggel többet veszíthettünk volna. Az Észak-Írek egyszerűen megtáltosodtak - de nem látom őket verhetetlennek. Ellenük lehet picit kockáztatni, de a valóságban fél szemmel figyelni kell a legjobb harmadik pozíciójára is. A görögöknek nem olyan jó a sorsolásuk, elképzelhető, hogy az utolsó helyen lehet őket tartani - főleg az utolsó meccsen.


    Szinte mindig megjelennek a magyar futball nagy hagyományaira való hivatkozások, amikor a mai magyar és a nemzetközi futball közötti színvonalról van szó, ill. folyik a vita. Rendben van, sőt érthető! Amint az sem kétséges, hogy az akkori viszonyok között nem véletlenül, hanem nagyon is megérdemelten vívták ki azt az elismerést a nagy elődök, amit kivívtak. Tudom, óriási közhely, de ettől még aligha vitatható, a mai futball nagyon más, akár még a 20-25 évvel ezelőttihez képest is, pedig már akkor is nagyon az erőnléti futball irányába tolódtak el a hangsúlyok. Ma pedig..., a top ligák, pl. Bundesliga meccsein teljes sprintet levág egy játékos a saját 16-sától az ellenfél 16-sáig, meg sem kottyan neki, megy tovább nagyobb lélegzetvételek nélkül - nem mondom, hogy ez nagyon gyakori, mégis jellemző. A másik alapvető tényező: a konkurencia is sokkal de sokkal nagyobbá lett, számított valamit pl. Albánia a közelmúltig nemzetközi szinten? Nem sokat, most ikszeltek a dánokkal idegenben. Klubszinten még inkább hosszan, de hosszan lehetne sorolni a példákat, minthogy egy polgárháborúba sodródott országnak, mint Ukrajna, több az európai élvonalba tartozó klubcsapata is van. Nyilván a pénz, ami ezt lehetővé teszi -, lehet erre mondani, ez igaz, de az is nyilvánvaló, hogy ebből minőség is kijön: lásd a mai Barcelonát, vagy a Real Madridot, amelyek képesek egészen magas színvonalú, szemre is látványos futballt játszani, ráadásul klasszisjátékosokkal teletűzdelve.
    Gyakorlatilag évtizedek óta a nagyszerű hagyományainkra való hivatkozás az egyik fő hivatkozási alap, ezzel azonban sokat nem mentünk előre. Alkalmazkodni kell a mai kor követelményeihez, ebben az irányban éppen csak a kezdőlépéseket tettük meg az elmúlt években. Megértem, hogy azoknak, akik viszonylag ritkán néznek futballt, nem szimpatikus a kimértség, a taktikázás és jó pár más dolog a mai futballban, (a folyton felhánytorgatott pénzek elköltése sem, miközben pár éve még egyetlen a mai nemzetközi szintnek megfelelő stadionunk sem volt -. nem tudom, hány európai ország "dicsekedhetett" még hasonló mutatóval), de a mai adottságokhoz és módszerekhez való igazodás nélkül még csak esélyünk sincs a felzárkózásra sem.


    Nagy csalódás volt ez a meccs. Mégis mikor akartuk elverni a románokat, ha nem most? :(
    Inkább kaptunk volna ki egy őszinte meccsen 2-1-re mint ez a beszari döntetlen. S ezért az alibi meccsért volt akkora harc a jegyekért annak idején... No, egy darabig nem lesznek túlterhelve a szerverek..


    2 támadóval kezdtünk. Na gondolom végre egy tökös edző. Erre mit látok a pályán? Egy beszari fostalicska társaságot, akiknek nincs egymás után három jó passzuk és megfelel a döntetlen. Szopjatok le egy telivér lovat, fostos banda


    Bent is volt bőven olyan rigmus ami okot adhat a megrovásra, bár én nem adnék ilyenekért büntetést. (Ki nem ugrál büdös román, himnusz kifütyülése, talán volt még lesz még Erdély Magyarországé.)

    Viszont ami a mérkőzést követően, közvetlenül a stadion közelében történt, azért 100%, hogy szénné leszünk szedve. Tényleg nem tudom, hogy erre mi szükség volt, ahogy a csütörtök esti akcióra sem. (Már ha emiatt kiszabhatnak büntetést, de én azt gondolom, hogy megtehetik.)


    Egy rövid értékelés tőlem is.

    Hangulat, körítés: a stadionon belül szerintem teljesen vállalható volt a szurkolás, ahhoz képest, hogy nem volt bent a CB. Velük nyilván nagyobbat szólt volna, de jó hangulat volt összességében.
    A kinti hacacáréra szerintem semmi szükség nem volt, az ilyeneknek csak az MLSZ, az UEFA meg a Kubatov - félék tapsolnak ...

    Meccs: Szervezettség, közdőszellem teljesen rendben volt, végülis a védekezés is. Én alapvetően rokonszenvezek azzal, hogy Storck továbbviszi a Dárdai - féle, "hátul hozzuk le nullára" megközelítést, de azokkal kell egyetértenem, akik szerint ma fel kellett volna vállalni egy nagyobb kockázatot. Ez a húzzuk az időt 0-0-nál, itthon a románok ellen nekem nagyon gyáva dolog volt.

    A csapatból Guzmicsot emelném ki egyedül, méltatlanul leírták az ominózus bukaresti bakija után, aztán hosszú szünet után pont egy ilyen meccsen tér vissza a padról, hidegen beállva, kritikus posztra, a védelem tengelyébe, és aztán lehúzzuk a vezetésével nullára, ez mindenféleképpen kalapemelést érdemel.


    Még annyit, hogy nagyon hasonló meccs volt, mint amit Dárdaival a görögök ellen játszottunk. Storck a csapat összetételén és a taktikán se változtatott, tényleg folytatta, amit Dárdai elkezdett.

    A görögök és a éírek ellen otthon elhullajtott 5 pont, ami nagyon hiányzik. A románok elleni oda-vissza x-et minden józan szurkoló előre aláírta volna.


    Kint voltunk a fiammal, gyenge meccsnek tűnt a helyszínen. A románok bal oldala, talán Torje és a középről balra kilépő Sanmartean nagyon veszélyes volt végig.

    Nekünk Fiola játéka kifejezetten tetszett.
    A Guzmics-Kádár kettős középen jól védekezett, ez a páros évekre megoldhatja a védelem közepét, ha Juhász kiöregszik. Storcknak bátor húzása volt Guzmicsot pont a románok ellen rehabilitálni.
    Leandro volt a védelem gyenge pontja, de szerencsére nem a jobb oldal volt az erős a románoknál.
    Stieberben én sokat sose láttam a finnek elleni gólja ellenére, átlagos volt ma.
    Tőzsér szűrt, de a mélységi indításai borzalmasak voltak, támadásban semmit nem nyújtott.
    Elek nagyon elfáradt a végére, talán nincs játékban, talán a sérülése miatt, de addig sokat dolgozott.
    Dzsudzsák annak ellenére elfogadható volt, hogy látványos dolgokat nem csinált, néha jól indult meg. Én tőle vártam, hogy mikor átjött a jobb oldalra, egyszer elsül a lába.
    Nikolicsot nem tudtuk bevonni a játékba, a válogatottban ő talány.
    Szalai jól tartotta meg a labdát, de sok támadás rajta halt el, nagyon darabos. A gólhoz mégis ő járt a legközelebb. Ellentmondásos.

    Némethnek én több lehetőséget adnák, szerintem vele kellene kezdeni hétfőn.

    Nem volt ebben a meccsben több, hajszállal jobb csapat a román, mint mi.


    Nálam Fiola volt a legjobb a magyar csapatból. Főleg az első félidőben Stieber is sokat volt játékban, szerintem a végére elfáradt. Akárcsak Nikolics. Ellenben Dzsudzsák a második félidőben ébredt fel, az elsőben nem tudom merre járt.
    A hátsó sor egyébként nagyjából okés, még Juhász kiválásával is, viszont középpálya nemigen volt, Tőzsér nagyon halovány volt ma, Azzal egyetértek, hogy Szalai határozottan jobb volt és többet mozgott, mint az elmúlt két évben bármikor, de ez támadásban még mindig kevés. Németh jöhetett volna korábban, Priskin beállítását nem értem.


    Szerintem egyébként jameslgt91-el szemben Storckék úgy gondolják, hogy az északírek talán könnyebben verhetőek, és lehet, hogy arra a meccsre tartalékolt bizonyos játékosokkal. Mentálisan sokkal fontosabb volt nem kikapni a románoktól, mint nyerni, ugyanis, ha kikapunk, mindenki kurvaanyázta volna a válogatottat, meg Storckot is. Így emiatt már nem kell parázni, és lehet felszabadultabban játszani. a görög bénázás miatt a legjobb csoportharmadik pozíció sem elérhetetlen talán, de ennek nem néztem utána.


    Amikor a támadásainkat kellett volna felépíteni a saját térfelünkről, vagy a pálya középső részét átjátszva, a 10 méternél hosszabb passzokból állítom, legalább 75 % rossz helyre ment! Ez abból is adódott, hogy a cél az volt, hogy minél gyorsabban játsszuk át a pálya középső részét és jussunk el a tizenhatosig, csakhogy ez szemmel láthatóan nem ment. Ehhez képest a románoknál ezek a passzok jóval kedvezőbb arányban mentek jó helyre, innen nézve, meg hogy rendszerint ezen, a támadásépítésen dőlnek el a meccsek, szinte örülnünk kell a döntetlennek.
    Észak Írország ellen nem lett volna szabad hazai pályán kikapnunk, ha nem jutunk ki az EB-re, elsősorban emiatt nem fogunk kijutni.
    Szalai a korábbi válogatott szerepléseit is figyelembe véve számomra kellemes meglepetés volt. A többiek nagyjából hozták azt, amit várni lehetett tőlük. Meglepő lenne, ha az észak-írek ellen Németh Krisztián nem kerülne be a kezdőbe.


    De mi fasznak győzni? Ilyen játékkal bazzeg, nem volt egy támadásunk se, Király baszkodta fel a labdákat. Szerintem ez benne van alltime a 3 legszarabb meccsben a focitörténelemben.

    Olyan ez, hogy ki akarunk jutni az EB-re, mintha a cukorbeteg gyerek betörne a cukrászdába, minek, de tényleg???


    Ne legyenek kétségeink, a mai kezdőt és taktikát Dárdai mondta tollba a német komának.


    Szerintem ez a magyar válogatott nagyjából ott van, ahol lennie kell. Lehet persze mondani, hogy a románok meg az északírek sem nagy szám, és ez így is van. Csakhogy mindkét rivális kihasználta a relatíve gyengébb csoport adta lehetőségeket, mi nem...

    Lehet menni még innentől is a 2.helyre, de inkább örüljünk annak, hogy a 3. is kap még egy lehetőséget (még ha ebben sok köszönet nem is lesz).

    Sok munka kell itt még ahhoz, hogy ilyen gyenge románokként menjünk az EB-re.


    A világranglista 7. helyezettjétől - akik megelőzik a brazilokat és a spanyolokat - pontot raboltunk. Nem kaptunk gólt. Viszont a "baszok rá, csak a románokat" okafogyottá vált.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=120&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  10. avatar: NNS
    2015.09.05, 07:07
    Dolgozunk tovább...

    2078ra talán beérik a csodás mlsz munkája és elcsíphetjük a pót-pót-pót selejtezőt érő helyek egyikét.
     
  11. avatar: fgymat
    2015.09.05, 06:50
    Спасибо!
     
  12. avatar: wmisharin
    2015.09.04, 22:51
    BrYch
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2015.09.03, 13:45
    A magyar válogatott megbízott szövetségi edzője 25 játékossal kezdi meg a közvetlen felkészülést a románok és az északírek elleni Eb-selejtezőkre.
    Az Európa-bajnoki selejtező csoportjában jelenleg a harmadik helyen álló magyar válogatott szeptember 4-én, pénteken a csoportot vezető Romániát fogadja a Groupama Arénában, majd három nappal később Belfastban lép pályára, a második helyezett északírek ellen.

    Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány múlt héten 33 labdarúgót jelölt a válogatott bő keretébe, melyet ma szűkített 25 fősre. Az utánpótláskorú játékosok közül három futballista, Botka Endre, Kalmár Zsolt és Nagy Ádám maradt a végleges keretben, rajtuk kívül két olyan játékos kaphat szerepet a románok elleni hazai, valamint az északírek elleni idegenbeli selejtezőn, aki Dárdai Pálnál nem voltak kerettagok, és Bernd Storck 33-as bő keretében sem szerepelt még a nevük: Bosnjak Predrag, a Haladás bal oldali védője, illetve Bódi Ádám, a DVSC-Teva középpályása.

    - Hetek óta kizárólag erre a mérkőzésre koncentrálunk a stábbal, és mivel magam is tisztában vagyok az elkövetkező tíz nap jelentőségével, a lehető legkörültekintőbben állítottuk össze a keretet - mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - A dolgunkat nehezítette, hogy hosszú nyári szünetet követően, a szezon elején játsszuk az év legfontosabb meccsét, miközben néhány játékosunk tavasz vége óta nem játszott tétmeccset, van, akinek egyelőre klubja sincs. Miután mindegyikükkel egyeztettem telefonon vagy személyesen, azt mondhatom, hogy ha egyéni edzéstervvel is, de folyamatosan készültek, és jó állapotban várják a válogatott mérkőzéseket. Azért, hogy ne a telki edzőtáborban kelljen azonos szintre hozni őket, akadt olyan játékos, akinek a válogatott stáb adott személyes edzéstervet, és volt olyan is, akinek a fizikai felkészültségéről személyesen győződtem meg. Bízom benne, hogy ezeknél a labdarúgóknál ellensúlyozni tudjuk a meccshiányt, és négy nap alatt formába tudjuk őket hozni. Van két olyan játékos is a keretben, akik a bővebb listán nem szerepeltek, az ő behívásukra azért volt szükség, mert akadtak labdarúgók, akikkel számoltam volna, de jelenleg sajnos nincsenek olyan formában, hogy jövő pénteken pályára léphessenek. Ezekre a posztokra kellett új megoldást keresnünk.

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/08/28/vegleges-bernd-storck-kerete/
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.04, 15:00
    Amúgy már a litvánok elleni meccs előtt is összeomlott a rendszer, és a meghirdetett 10 óra helyett csak 14 órakor kezdték árulni a jegyeket - telt ház sem volt.

    Valamint novemberben az oroszok elleni meccs előtt a Groupama jegypénztára állt le (pedig lehetett venni jegyet a helyszínen, kb. 100-ból egyszer), mert ott is befagyott a szerver, vagy mi.



    Tehát a probléma tavaly november óta van, ennyit arról, hogy most vizsgálódik az MLSz. De nagy mákjuk van, hogy magánéleti problémáim miatt nem tudtam elindítani tavaly nyáron az MLSZ-figyelőt...

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.04, 14:57 (szerk.: 2015.08.04, 14:57)
    Jelenleg ugye 22.043 (1273 vendég) szék van a stadionban. A vendégek 1100 jegyet kaptak (-173), a teljesre pedig 21400-at írtak. A hazai részen pedig ez alapján -470, úgyhogy a szokásos 1 biztonsági szektor lesz valószínüleg.
     
  16. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.04, 09:42
    A magyar labdarúgás barátainak és a válogatott csapat szurkolóinak elsöprő többségéhez hasonlóan magam is megdöbbenéssel figyeltem mindazt, ami a magyar-román mérkőzés jegyértékesítése kapcsán a mai napon történt. E nehéz nap végén éppen ezért először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek kényelmetlenséget okoztunk, akik hosszú órákig álltak a sorban vagy próbálkoztak sikertelenül az online jegyvásárlással. Azt tudtuk előre, hogy az óriási érdeklődés miatt nagyon sok csalódott szurkoló lesz, akinek nem juthat jegy, ugyanakkor a szövetség elnökségének az volt az elvárása, hogy a különböző lehetőségek között lévő szurkolók közel azonos eséllyel juthassanak kényelmesen jegyhez. Az, hogy ez nem így történt, felveti annak szükségességét, hogy megvizsgáljuk a felelősség kérdését, akár a szövetségben, akár az értékesítést végző partnereink között. Bízom abban, hogy nem ez volt az utolsó válogatott mérkőzés, amikor az érdeklődők több stadiont is megtöltenének, ugyanakkor ígérhetem, mindent megteszünk, hogy ez legyen az utolsó alkalom, amikor ilyen problémákat okozott a jegyvásárlás.

    Csányi Sándor,
    az MLSZ elnöke

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/08/03/csanyi-sandor-kozlemenye/
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.04, 09:41
    Elkelt minden jegy a magyar-román Eb-selejtezőre

    A szeptember 4-i válogatott mérkőzésre kevesebb mint 20 óra alatt valamennyi belépő elkelt. Amint azt az MLSZ előzetesen jelezte, minden jó szándéka ellenére a 202 ezer klubkártya tulajdonos és a kártya nélkül jegyet vásárolni szándékozó szurkolóknak csak töredéke jutott belépőhöz, hiszen a Groupama Aréna mindössze 21 400 néző befogadására alkalmas. Hétfőn az online jegyértékesítési rendszer lelassulása ellenére végül 4 512 belépő kivételével minden jegy az interneten talált gazdára. A rendszer lehetőséget teremtett annak a mintegy 1 423 kártya nélküli nézőnek is, akik a TEX pénztáraiban jutottak belépőhöz.

    Egy hónappal az esemény előtt soha korábban ilyen érdeklődés nem mutatkozott magyar futballmérkőzés iránt, ilyen rövid idő alatt nem kelt még el valamennyi jegy, amely ebben a helyzetben a szurkolók kitartását, válogatott melletti elkötelezettségét is jelzi.

    Ugyanakkor a szövetség nem mehet el szó nélkül amellett, hogy a rendszer lelassulása miatt sok érdeklődőnek bosszúságot okozott. Az ügyben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is elnézést kért. Ezért az MLSZ úgy döntött, hogy haladéktalanul kivizsgálja a történtek okát, és ennek eredményéről tájékoztatja a közvéleményt.

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/08/04/elkelt-minden-jegy-a-magyar-roman-eb-selejtezore/
     
  18. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.03, 12:05
    A legújabb olvasói jelentés szerint végül 1000 db jegyet tettek félre a kártyával nem rendelkező szurkolók számára, illetve a Bálnában három, míg a Symában a korábbi egy helyett már két pénztár is működik. Ez talán valamelyest felgyorsítja a folyamatokat..

    https://www.facebook.com/magyarlelatoofficial/posts/1009362119104121
     
  19. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.03, 11:35
    A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúton kér elnézést a Magyarország-Románia Eb selejtezőre Interneten jegyet vásárolni szándékozó azon szurkolóktól, akik az online rendszert támogató szerver akadozása miatt, jelenleg nem tudnak jegyhez jutni.
    Az MLSZ partnere, a Ticket Express - melyet a szövetség jó időben, a rendszer alapos tesztelésére kért -, egy órával az értékesítés kezdete előtt, 9 órakor a várt terhelés 15-szörösét mérte, sokan ezért nem érik el jelenleg a mecsjegy.mlsz.hu-t.
    A TEX tájékoztatása szerint a hiba elhárítása folyamatban van.
    További információ hamarosan.

    https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/posts/1072876886070778
     
  20. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.31, 14:18
    Fontos információ a kártya nélküli jegyvásárláshoz: a jegyárusítás kezdetétől párhuzamosan lehet belépőket vásárolni kártyával és kártya nélkül is, egészen a készlet erejéig. A kártya nélküli szurkolók számára "félretett" 500 jegy csak egy minimális darabszám, amit a rendszer nem enged lefoglalni a kártyás vásárlásoknál. Természetesen amennyiben többen élnének a szurkolói kártya nélküli jegyvásárlással, ez a szám jóval magasabb is lehet.

    https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/photos/a.523136014378204.127448.182975611727581/1071523319539468/?type=1
     
  21. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.31, 10:16
    Egy kis tapasztalat a jegyértékesítésről:
    Picit elvesztettem a fonalat ebben a katyvaszban.
    ha valaki szurkolói kártyával sorban áll, a magáén kívül 5 jegyet vehet. Ehhez az 5 jegyhez is kellenek kártyaadatok vagy ezt nem kártyás részére is meg lehet venni?

    amúgy tényleg nevetséges az egész. Szopatják azt, aki nem váltott ki kártyát, gondolom, nem véletlenül.


    Ehhez az 5 jegyhez is kellenek kártyaadatok vagy ezt nem kártyás részére is meg lehet venni?"

    Kellenek. Akinek nincs kártyája, az kizárólag személyes megjelenés útján vehet jegyet. Akinek van klub- vagy mlsz-kártyája, azét megveheti más is a kártyája adataival.


    Nekünk az lesz a megoldás, hogy akinek van klubkártyája, az megveszi online abba a szektorba, ahová mi ketten majd kapunk jegyet sorbaállva. VICC az egész!


    én is úgy érzem, hogy jelen pillanatban Orbán svájci bankszámlájáról könnyebben tudnék pénzt levenni, mint két jegyet venni a magyar-románra.


    rohej egyebkent. van 6 ember akivel mennek, velem egyutt 7. 5 embernek van vmilyen kartyaja, kettonek nincs.
    eddig az volt a nagy terv, hogy a 2 nemkartyas kozul valaki odamegy hetfon a balnaba es vesz 7 kurva jegyet, aztan csokolom. DEHAT NEZT NEM LEHET!!!! mert nem es kesz.
    ugyhogy most a 2 ember ranyomott a "eloregisztraciora" kartyara mlsz honlapon, ami elvileg megjon valahogy, vagyis erte lehet menni talan penteken, de en szemely szerint kurvara ketlem. vicc az egesz.


    én is érdeklődtem, felvetettem,hogy 5 éve van Fradi-kártyám, most mégsem tudom jégkaparáson kívül másra használni.
    javasolták, hogy "cseréltessem le" a klubnálsmileyDD


    Mi is hárman mennénk, de csak egyikünknek van klubkártyája, ő gondolom online akkor csak magának tudna venni?

    Ha pedig a sorbaállós módszert választjuk, egy ember megveheti hármunknak a zsugát, ha bediktálja a másik kettő adatait?


    Igen, online csak magának tud venni, mert a hely kiválasztása után a következő lépés, hogy a kártya adatait meg kell adni, anélkül nem lehet tovább lépni.


    én rá is kérdeztem.

    "Kedves....!

    Az MLSZ döntése értelmében, mindenki csak saját magának tud jegyet venni a két budapesti irodánkban. Javasoljuk a futballkártya kiváltását, az jelentősen megkönnyítené a vásárlást.
    Üdvözlettel:
    TEX"


    a sorbanállós módszernél is, csak saját magadnak vehetsz jegyet a hirek szerint.


    1 regisztráció után több jegyet is tudsz venni, viszont mindegyik jegyhez meg kell adni a klubkártyák számát és a pinkódot. (ami a tulajdonos születési adataiból jött létre, ha nem változtatták meg: hhnn). Szóval tudnod kell a többiek ezen adatát.


    Ha én lennék jegyárusító, ilyen körök lennének:

    1. Székelyföldi magyarok kaphatnának jegyet.
    2. Erdélyi magyarok kaphatnának jegyet.
    3. Romániai magyarok kaphatnának jegyet.
    4. Bukarestbe utazók kaphatnának jegyet.
    5. Mindenki más kaphatna jegyet.


    Épp ezzel szívok én is. A következő lehetőségek vannak:
    1. Felutazik minden érintett Bp-re jegyért
    2. Készíttet szurkolói kártyát. Ez majdnem jó, mert lehet online intézni, DE átvenni ismét csak személyesen lehet. Ha szerencséje van az illetőnek, akkor van olyan vidéki helyszín, ami közel van hozzá és oda kéri a kártyát. Ennek birtokában már lehet online jegyet venni.
    3. Ha külföldi állampolgár az illető, akkor a legjobb, mert tud online utalványt venni, amit a meccsnapon beválthat jegyre.


    Mellesleg szerintem az MLSZ-nél most könnyesre röhögök magukat a helyzeten. A kártya eltörlésével duplán mosolyoghatnak, hiszen a klubkártya eltörlésével vannak csoportok, akik járnak bajnokira, vannak, akik nem, így ott megosztottság van. Most pedig a magyar-román miatt a futballkártya eltörlésével is ellentmondás van, hogy bemenjenek-e, vagy sem. Mert ha nem törlik el, legalább egyértelmű lenne, hogy senki nem megy be, így meg az az 500 ember bízhat, akiknek jut jegy a Bálnánál, és ezek miatt van feszültség. Jajj, én meg kimaradok az egészből, mert nem érdekel a soviniszta feszültségkeltés a Kárpát-medencében. Mert ha jön az afrikai négerhorda, meg az ázsiai iszlámhorda Európába, akkor hirtelen a román is haver lesz, mert ők is fehérek. Bár ha meg az UFÓ-k fognak jönni, akkor az afrikai néger is haver lesz. Furcsa ez.


    Az egyenlőtlen elosztás, mint tény fennáll, amit lehet kifogásolni és parasztság az mlsz részéről, hogy személyi másolatával / meghatalmazással SEM lehet jegyet venni másnak. Persze ki lehetne akkor váltani a kártyát, de annak örülök, hogy ebben következetesek.

    Viszont az is tény, hogy régebben a derbiken még egyenlőtlenebb volt az elosztás, hadd ne mondjam már el, hogy az elmúlt 6 évben hogyan jutottam oda be, hányszor volt érvényes jegyem is (mert nyitásra elfogytak, ugye. Hát az sem volt túl egyenlő elv - ez még talán jobban is az, hiszen csak egy kurva kártya kell és hajrá)


    Gondolom kedvezmény alatt azt értették, hogy akinek van kártyája, olcsóbban juthat jegyhez (nem hamarabb), meg a shopban 20%-kal olcsóbban vehet Dzsudzsák-mezt. Most, hogy az a kedvezmény, online vehetsz jegyet, máris köcsög az MLSZ. Amúgy úgyis telt ház lesz, most az, hogy milyen hangulat lesz, szubjektív dolog, pláne, ha a románok sem fognak nagyon szurkolni.

    2004-ben a magyar-brazilon inkább kinyitották a felső karéjt, és kifizették a büntetést, csakhogy tényleg telt ház legyen... tudom, most az UEFA jobban büntetne érte, de kíváncsi lennék, mit. Ha pl. a 60000-es Puskás telítettsége miatt bezárnák a magyar-feröerire a Groupamát (gondolom arra nem fog elfogyni 20000 jegy), akkor az egy bevállalható veszteség lenne, hiszen papíron két 20000-es meccs 40000 fő, míg egy magyar-román 60000 emberke.

    De én még mindig azt tudom mondani: aki soviniszta, kiváltja a kártyát, így mindenképp ott lesz a meccsen. Ha meg kérdezik a haverok, hogyan vett jegyet, akkor mondja, hogy reggeltől sorban állt jegyért a Bálnánál kártya nélkül.


    Persze az Mlsz sem tesz meg mindent, mert egy kicsit valóban provokáció ez a két pesti kártyanélküli helyszín.
    Viszont az ultrák többször nyilatkozták, hogy egy "nem kötelező, kedvezményeket biztosító kártyarendszerrel" egyetértenének. Hát ez most pont olyan.


    zek szerint mikor a Fradinak a BL-ben 70000 jegyigénylése volt, és 18000 jegye, akkor is tüntetni kellett volna a csoportoknak (akkoriban alakult a most 20 éves GM), mert sok lesz a divat? Sok is lett... itt az a gáz, hogy nem tudtak volna még egy évet várni a rohadt Puskásnak a bezárásával, miközben már 2011-ben is volt ott utolsó meccs. Vagy egy meccsre kellett volna tényleg a Puskásba vinni a magyar-románt.


    Óriási élmény lesz a kupiban hallgatni a "bozgori, bozgorit" mert a szurkolói kártya bizony nem szurkol. Kapja be az mlsz, dugják fel a seggükbe az összes kártyát, de egyetlen egy meccsre a CB és a többi ultra félretehette volna az elveket, és bemehetnének.

    Ez több, mint egy sima meccs.


    Most már ki lehet váltani a kártyát. Ha valaki nem akar lemaradni a meccsről, megteszi. Eddig ha kint voltál a meccsen, nem tudtad letagadni, hogy van kártyád, mert csak azzal vehettél jegyet. Most ha veszel jegyet, és rákérdeznek, hogy vetted, mondhatod, hogy sorban álltál kártya nélkül, haver megvette, esetleg valaki visszaadta a jegyét, és pont felszabadulva te meg tudtad venni, és nem kell beismerned, hogy valójában kiváltottad a kártyát suttyomban. Akár el is dobhatod a meccs után a kártyát, innentől nem lesz rá szükséged, a divatok csak erre a meccsre fogják elkapkodni az összes jegyet fél nap alatt. Szerintem még a kártyások nagy része sem fog jegyhez jutni, nemhogy a kártyátlanok. Aztán lehet bízni, hogy mihamarabb felépül az új aréna, hogy a köv. magyar-románon már 60000-en legyenek kint.


    Az MLSZ azt sosem ígérte meg, hogy a kártyatulajdonosok nem kerülnek előnybe.


    olvasom, hogy jegyeladás a kártyanélkülieknek csak Budapesten és csak személyesen....
    hogyan fog egy szombathelyi, vagy debreceni drukker jegyhez jutni???

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=180&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  22. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.31, 10:01
    Hétfőn 10 órakor kezdődik a jegyek árusítása a szeptemberi Magyarország-Románia Eb-selejtezőre, amelyet régen nem látott érdeklődés előz meg. Az MLSZ tisztában van azzal, hogy sok szurkoló csalódott lesz, mert ennyi igényt képtelenség kielégíteni, ugyanakkor arra törekszik, hogy mindenki egyenlő esélyekkel vehessen részt a jegyvásárlásban.
    Számos szurkolói csoport, közösség, önkormányzat, iskola kérvényezett jegyeket a mérkőzésre, megszámlálhatatlan kérés, foglalási igény érkezett a szövetséghez az elmúlt napokban. Ez önmagában jó hír, hiszen azt mutatja, hogy a szurkolók bíznak a magyar válogatottban. Ugyanakkor már most biztosan látszik, hogy minden jó szándék és tervezés ellenére sokan maradnak a végén belépő nélkül. A 202 ezer szurkolói kártyával rendelkező szurkoló közül is csak minden tizedik juthat majd jegyhez, hiszen a Groupama Aréna befogadóképessége 20 ezer néző. A 2020-as Európa-bajnokságra teljesen megújuló, 65 ezres Puskás Ferenc Stadion átadásáig a szövetség nem tudja kielégíteni a most tapasztalható hatalmas szurkolói igényeket.

    Azok, akik szurkolói kártyával rendelkeznek, az elektronikus rendszeren keresztül gyorsabban, könnyebben és komfortosabban válthatnak jegyet a mérkőzésre. Az MLSZ elnöksége ugyanakkor a bizalom jeleként, és az együttműködés reményében a kártyával nem rendelkező, korábban távol maradó drukkerek számára is megnyitotta a jegyvásárlás lehetőségét. Annak érdekében, hogy a kártyával nem rendelkezők is ott lehessenek a mérkőzésen, és a helyszínen buzdíthassák a csapatot, a szervezők 500 jegyet biztosítanak számukra. A Bálna Budapest kereskedelmi és kulturális centrumban (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) és a Syma Csarnokban (Budapest, 1146, Dózsa György út 1.) működő Ticket Express jegyirodákban személyesen vásárolhatnak jegyet, ha bemutatják személyi azonosításra alkalmas igazolványukat (pl: jogosítvány, útlevél, személyi igazolvány, diákigazolvány, stb.)

    Az MLSZ a jegyértékesítési koncepciójának kidolgozásakor rögzítette, hogy mindent megtesz a szurkolók igazságos, és színvonalas kiszolgálásáért. Úgy határozta meg és hozta nyilvánosságra – jó idővel az értékesítés kezdete előtt – a jegyeladás feltételeit, hogy mindenki egyenlő eséllyel juthasson belépőhöz. Olyan jegyértékesítési rendet dolgozott ki, amely egyaránt figyelembe veszi a mérkőzésre látogató szurkolói csoportok, az ultrák, a határon túli magyarok, a vidéken élők érdekeit és lehetőségeit. Ezzel együtt a szövetség minden magyar szurkoló figyelmét időben fel kívánja hívni arra, hogy ezúttal nem lesz mindenkinek lehetősége a stadionban megtekinteni a várva várt összecsapást.

    A jegyértékesítési koncepció háttere és részletei

    A hatalmas érdeklődés ellenére az MLSZ

    • nem emelt árat
    • ugyanannyi a jegyek ára, mint a korábbi mérkőzéseken, azaz egy koncertjegy árának feléért megtekinthető a magyar válogatott legjobban várt mérkőzése is
    • megteremtette a kártya nélküli jegyvásárlás lehetőségét, ezzel célzottan nyitva azon csoportok felé, akik valamilyen okból ellenzik annak intézményét
    figyelembe vette a határon túli magyarok érdekeit is, gondolva itt főleg a Romániában élő népes magyar kisebbségre • kizárta/zárja az előfoglalásokat, a jegyek félretételének lehetőségét
    • 10 nappal az indulás előtt közzétette a jegyvásárlási feltételeket – lehetőséget biztosítva mindenkinek a felkészülésre
    • biztosított lehetőséget arra, hogy a jegyértékesítés kezdete előtt kártyához jussanak azok, akik eddig nem váltották ki

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/07/31/oriasi-erdeklodes-mellett-indul-a-jegyertekesites/
     
  23. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.22, 18:52
    A magyar válogatott szeptember 4-én, 20.45 órakor a Groupama Arénában játszik Európa-bajnoki selejtező mérkőzést Románia ellen. A mérkőzésre szóló jegyek augusztus 3-án, 10.00 órától vásárolhatóak meg.
    A mérkőzésre négy árkategóriában lehet nézőtéri jegyeket venni, az árak megegyeznek a márciusi, görögök elleni selejtező jegyáraival. A kapuk mögötti szektorokba 3500 forintba kerülnek a belépők, a további három árkategóriába sorolt jegyeket 4500, 8000, illetve 11000 forintért lehet megvásárolni. A VIP Bronz jegyek 15 ezer forintba, a VIP Gold jegyek 25 ezer forintba kerülnek.

    A mérkőzésre - életkortól függetlenül - minden szurkoló csak érvényes jeggyel léphet be a stadionba.

    A jegyvásárlásra az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre:

    1. Szurkolói kártyával (klubkártya, futballkártya)

    - az interneten (https://meccsjegy.mlsz.hu/),
    - a TEX és a Jegymester viszonteladói hálózatában, országszerte több mint 300 jegyirodában (http://www.eventim.hu/hu/outletek/)
    - a Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) kereskedelmi és kulturális centrumban és a Syma Csarnokban (Budapest, 1146, Dózsa György út 1, 1146) működő Ticket Express jegyirodákban.

    A legkényelmesebben interneten, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyeket vásárolni, ezzel a módszerrel - bankkártyás fizetés mellett - azonnal kinyomtathatók a belépők. Az internetes vásárlás lehetősége kizárólag a szurkolói kártyával (klubkártya és MLSZ-kártya) rendelkezők számára elérhető.

    Azok a szurkolók, akik még nem rendelkeznek szurkolói kártyával, de szeretnék használni a kártya előnyeit a jegyvásárlás során, továbbra is kiválthatnak MLSZ-kártyát a Bálna Budapest kereskedelmi centrumban (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.), vagy előregisztrálhatnak a https://klubkartya.mlsz.hu/ internetes oldalon. Az előregisztrációt követően a kártyákhoz a megjelölt átvételi pontokon juthatnak hozzá. Az érvényes előregisztráció benyújtását követően 5 napot vesz igénybe a kártya legyártása és átvételi pontra történő kiszállítása. Ez azt jelenti, hogy a július 29-én éjfélig regisztrált kártyákat tudjuk a jegyértékesítés kezdetére eljuttatni az átvételi pontokra. Kérjük, hogy ezt a kártyaigénylés és a jegyvásárlás tervezése során vegyék figyelembe.

    Természetesen a válogatott mérkőzéseire változatlanul lehet klubkártyával is jegyet váltani. Kérjük, hogy amennyiben klubkártyát szeretnének kiváltani, és azzal jegyet váltani, forduljanak sportszervezetükhöz a klubkártya kiváltás feltételeinek megismerése érdekében.

    Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy beléptetéskor a biztonsági szolgálat munkatársai személyazonosításra alkalmas dokumentum – például szurkolói kártya - felmutatását kérik. Amennyiben ilyen dokumentumot nem tudnak felmutatni, a beléptetés megtagadásra kerül. Amennyiben a személyazonosításra alkalmas dokumentumban és a jegyen szereplő adatok eltérnek, a rendezők rendőri intézkedést kezdeményeznek, amely büntető eljárást von maga után.

    2. Szurkolói kártya nélkül

    A szurkolói kártyával nem rendelkező szurkolók a Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) kereskedelmi és kulturális centrumban és a Syma Csarnokban (Budapest, 1146, Dózsa György út 1, 1146) működő Ticket Express jegyirodákban vásárolhatnak jegyet személyi azonosításra alkalmas igazolványuk (pl: jogosítvány, útlevél, személyi igazolvány, diákigazolvány, stb.) bemutatásával.

    Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy személyi azonosításra alkalmas okmányukat a mérkőzésre is hozzák magukkal, mert azt beléptetéskor a biztonsági szolgálat munkatársai elkérik és összevetik a mérkőzésjegyen szereplő adatokkal. Amennyiben a jegyen és a személyazonosító igazolványban szereplő adatok eltérnek, a rendezők rendőri intézkedést kezdeményeznek, amely büntető eljárást von maga után.

    3. Külföldi állampolgárok részére a hazai szektorokba

    Külföldi állampolgárok személyesen ugyancsak a Bálna Budapest kereskedelmi és kulturális centrumban és a Syma Csarnokban telepített értékesítési pontokon vásárolhatnak jegyet. Külföldi állampolgárok emellett az interneten utalványt vásárolhatnak, amelyet a mérkőzés napján tudnak jegyre beváltani a Syma csarnokban, vagy a Groupama Arénánál telepített beváltási pontokon. Az utalvány beváltásának előfeltétele, hogy az utalvány tulajdonosa személyi azonosító okmánnyal (alapvetően: útlevél) igazolja külföldi állampolgárságát.

    Felhívjuk a hazai szektorba jegyet váltó külföldi állampolgár szurkolóink figyelmét, hogy személyi azonosításra alkalmas okmányukat a mérkőzésre is hozzák magukkal, mert azt az utalvány jegyre cserélésekor és a biztonsági szolgálat munkatársai a beléptetéskor elkérik és összevetik a mérkőzésjegyen szereplő adatokkal. Amennyiben az utalvány átvételénél nem tudják az útlevelüket felmutatni, illetve a rendező kérésére a beléptetésnél sem rendelkeznek ezen dokumentummal, a mérkőzést nem tekinthetik meg.

    4. Román szurkolók részére

    A vendégcsapat szurkolói kizárólag a Román Labdarúgó Szövetségen (http://www.frf.ro) keresztül vásárolhatnak jegyet a mérkőzésre, és csak a vendégszektorban foglalhatnak helyet. Az MLSZ az UEFA rendelkezései és a hazai jogszabályok alapján jogosult megtagadni az utalvány mérkőzésjegyre cserélését, illetve a beléptetést azon román állampolgárok, vagy magyarországi, illetve a román diaszpórában élő román nemzetiségű személyek esetében, akik öltözetük (ruházatuk egyéb kiegészítőik, egyéb szurkolói jegyek) és/vagy viselkedésük, továbbá személyes okmányaik alapján nyilvánvalóan a vendégcsapat szurkolói, de utalványukat vagy mérkőzésjegyüket a hazai szektorok egyikébe váltották meg.

    A megvásárolt jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Amennyiben valaki a jegy megvásárlása után nem tud eljönni a mérkőzésre, úgy legkésőbb augusztus 31-ig módosíthatja a jegyvásárláskor megadott adatokat a vásárlás helyszínén, vagy kérheti a módosításokat e-mailben, az info@tex.hu címen. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésre várhatóan jelentős számban feketepiacon próbálják haszonnal értékesíteni jegyüket.

    Kérjük, hogy a későbbi kényelmetlenségek elkerülése érdekében ne vásároljanak ismeretlen forrásból jegyeket, mert a jegyeket a beléptetésnél a rendezők tüzetesen ellenőrzik. Kérjük a szurkolókat, hogy csak az MLSZ által meghirdetett csatornákon vegyék meg jegyeiket a büntető eljárásokból adódó kényelmetlenség elkerülése érdekében. A beléptető kapuk kiszűrik a jegyek kettős felhasználását, ezért kérjük, vigyázzanak jegyeikre és ne engedjék, hogy azokról bárki másolatot készítsen. A kapuknál a jegyek érvényességét a Groupama Aréna munkatársai ellenőrizni tudják. A jegyek csak egyszeri belépésre jogosítanak.

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/07/22/magyarorszag-romania-augusztus-3-an-kezdodik-a-jegyarusitas/