magyarfutball.hu

Hungary - Romania 0 : 1 20:00

   
   
Upload your own photos! »
 1. Magyarország - Románia 2009
 2. Magyarország - Románia 2009
 3. Magyarország - Románia 2009
 4. Magyarország - Románia 2009
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 2 (1 szavazat)

1...5
barátságos mérkőzés
841. official national team match
referee : Vnuk Vladimir (Szlovákia)
attendance:
 1. mlsz.hu: 9.000
 2. nso.hu: 14.000
 3. frf.ro: 15.000
 4. nb1.hu: 20.000
 5. Nemzeti Sport: 20.000
 1. 0 - 1 42' Ghioane Tiberiu
  sárga lap 83' Neşu Mihai Mircea
  85' Fehér Csaba sárga lap
  88' Juhász Roland sárga lap
  90' Rudolf Gergely sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: fgymat
  2013.06.08, 21:50 (szerk.: 2019.12.24, 13:03)
  Budapest, 2009. augusztus 12., szerda (MTI) - A szerdai Magyarország-Románia barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzés másnapján megkezdődik a Puskás Ferenc Stadion lelátójának bővítése, így a létesítmény befogadóképessége az előzetes számítások szerint 42 ezresre nő.

  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdai tájékoztatása szerint a munkálatok csütörtökön, déli 12 órakor kezdődnek, s ezek során a középső lelátó szektoraiban szerelnek fel mintegy 7 ezer műanyag széket.

  Az elmúlt hónapokban előkészített beruházás teljes költségét az MLSZ állja.

  Budapest, 2009. augusztus 12., csütörtök (MTI) - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félmillió forinttal támogatja a Veszprémben tervezett, a februárban meggyilkolt Marian Cozma-emlékhely megépítését.

  Ezt Kisteleki István, az MLSZ elnöke jelentette be azon a szerdai díszebéden, amelyen részt vett - többek között - az elhunyt román kézilabdázó édesapja, Petre Cozma is. A gyászoló apa hangsúlyozta, rendkívül hálás azért, hogy Magyarországon őszinte kegyelettel emlékeznek a fiára, s érzi a felé áradó szeretetet.

  A díszebéden részt vett a magyar és a román labdarúgó-szövetség vezérkara, valamint Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete és Debreczenyi János, Veszprém polgármestere is.

  A magyar és a román labdarúgó-válogatott Marian Cozma emléke előtt is tiszteleg a szerda esti, Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő barátságos mérkőzésen.

  Budapest, 2009. augusztus 12., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a román csapattól barátságos mérkőzésen, a Puskás Ferenc Stadionban, szerdán.

  A februárban meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékmérkőzésén az egyetlen gólt Tiberiu Ghioane szerezte a 42. percben. A hazaiak a második félidőben közel álltak az egyenlítéshez, de nem sikerült betalálniuk.

  A magyarok legutóbb 1981. május 13-án tudták legyőzni riválisukat, azóta a mostanival együtt öt vereség és két döntetlen a mérlegük, és sorozatban az ötödik meccsen nem rúgtak gólt a románoknak.

  Eredmény:

  Magyarország-Románia 0-1 (0-1)
  Puskás Ferenc Stadion, 9 ezer néző, v.: Vladimir Vnuk (szlovák)
  gólszerző: Ghioane (42.)
  sárga lap: Fehér (85.), Juhász (88.), Rudolf (92.), illetve Roman (84.)

  Magyarország:
  Babos Gábor - Bodor Boldizsár (Vadócz Krisztián, 83.), Juhász Roland, Gyepes Gábor (Fehér Csaba, 74.), Vanczák Vilmos - Halmosi Péter, Dárdai Pál (Tóth Balázs, 76.), Hajnal Tamás - Huszti Szabolcs (Rudolf Gergely, a szünetben), Dzsudzsák Balázs (Gera Zoltán, a szünetben) - Torghelle Sándor (Priskin Tamás, 78.)

  Románia:
  Danut Dumitru Coman - Ovidiu Dananae (Vasile Maftei, 39.), Mihai Nesu, Cristian Chivu (Marius Constantin, 82.), Matei Mirel Radoi (Dorin Nicolai Goian, 60.)- Tiberiu Ghioane, Bogdan Mara (Mihai Roman, 75.), Ionel Danciulescu (Romeo Surdu, a szünetben), Iulian Apostol - Maximilian Nicu (Paul Constantin Codrea, 60.), Ciprian Andrei Marica

  I. félidő:

  2. perc: Torghelle lépett ki a védők közül, a 16-oson belül gyanús körülmények között szerelték, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.
  21. perc: Huszti élesen tekert be egy szabadrúgást, a kapu előtti kavarodásban irányt váltott a labda, de Coman hatalmas bravúrral védett.
  25. perc: román szabadrúgást Gyepes középre fejelt ki, Nicu azonban nem találta el jól a labdát.
  42. perc: Mara adott be a jobb szélről, Vanczák csak röviden tudott felszabadítani, így a Ghioane 14 méterre a kaputól lekezelte a labdát, majd jobb belsővel a kapu bal oldalába csavart (0-1)
  44. perc: újabb jobb oldali román akció végén Marica ollózott a kapu fölé.

  II. félidő:

  53. perc: a levegőben szálló labdát Gera kapásból lőtt el a jobb kapufa mellé.
  54. perc: Hajnal tört be a 16-oson belülre, beadását Torghelle előre vetődve próbálta kapura fejelni, de nagyon rosszul találta el a labdát.
  63. perc: jobb oldali szöglet után a túloldalon érkező Juhász elé került a labda, ám éles szögből kapu fölé lőtt.
  71. perc: Hajnal hozta nagy helyzetbe a középen érkező Torghellét, a támadó azonban egy pattanás után a jobb kapufa mellé lőtt.
  93. perc: egy jobb oldali beadását Fehér majdnem a saját kapujába fejelt.

  A drukkerek a megemlékezést követően "elfelejtették", hogy miről is szól ez az este, így az első félidőben gyakran felhangzott az "Utálunk sz... Románia", vagy a "Ki nem ugrál, büdös román" szólamú rigmus.

  Mindenközben a magyar válogatott nem igazán találta a játék ritmusát, igaz, a románok sem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. A vendégek az első valamire való akciójukból ugyanakkor a szünet előtt vezetést szereztek.

  Kisebb botránnyal indult a második félidő: a vendég szurkolók (akik végig a "Trianon, Trianon" kiáltással hergelték a magyarokat) görögtüzeket gyújtottak, majd egy pirotechnikai eszközzel kis híján fejbe találtak egy operatőrt. A biztonságiak pillanatok alatt rendet tettek a vendégek között.

  A fordulást követően a magyar válogatott átvette az irányítást, és már kapura is veszélyes volt, a románok szinte beszorultak saját kapujuk elé, de megúszták kapott gól nélkül. A cserék közül különösképpen Gera Zoltán adott nagy lendületet a csapatnak.

  A hajrában mindent megpróbáltak a magyarok, de nem sikerült a kapuba találni, így az eredmény már nem változott.

  Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Az eredmény csalódás, az első félidővel kifejezetten elégedetlen vagyok. A fordulást követően megmutattuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek, agresszívebbek voltunk, voltak lehetőségeink, ám ezek sajnos kimaradtak. Minden vereségnél csalódott vagyok, de a második félidőben láttam bíztató dolgokat. Tudtam, hogy nincs mindenki a legjobb állapotban, de az első 45 perc így is csalódás. Szenvedély és agresszivitás nélkül bajba kerülsz ezen a szinten. Régen kaptunk ki utoljára, de reális ez a vereség.

  Razvan Lucescu, a román válogatott szövetségi kapitánya: Köszönöm a magyar szövetségnek, hogy létrehozta ezt az emlékmérkőzést. Két különböző félidőt produkáltunk. Az első félidőben jól játszottunk, szépen tartottuk a labdát, sikerült kicsit kibillenteni a magyarokat és gólt lőnünk. A második félidőben már harcoltunk, önfeláldozóan küzdöttünk, ugyanakkor fegyelmezettek voltunk, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A magyarok nagyon agresszívek voltak. A szurkolóink viselkedésével nem szeretnék foglalkozni, a lényeg a győzelem.

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: hungary
  2009.12.25, 12:55 (szerk.: 2009.12.26, 12:56)
  Én így látom az embereket
  Babos G.: Nem a válogatottban a helye. Fülöp sokkal jobb kapus, bár én még Királyt és Kötelest is szívesebben látnám a kapuban.
  Bodor B.:Jól védekezett, bár én a kezdőbe nem tenném be.
  Gyepes G.: Elégedett vagyok vele. Tőle láttam már rosszabbat is.
  Juhász R.: Tetszett a játéka. Még ziccere is volt.
  Vanczák V.: Volt egy két szép megmozdulása, de a gólba ő is benne volt.
  Dárdai P.: Jól lehozta a meccset.
  Dzsudzsák B.: Messze ő és Juhász a legjobb, bár remlem nem ez volt az élete meccse.
  Hajnal T.: Tűrhetően játszott:
  Halmosi P.: Ő is lehozta a meccset, mint Dárdai.
  Huszti Sz.: Dettó
  Torghelle.: Most játszot legjobban a itt a váálogatottban, bár még messze nem vagyok vele elégedett.

  Vadócz K.: Játszott 8 percet... ez alatt nem dőlt össze a világ
  Fehér Cs.: 5-ös skálán 4-es
  Tóth B.: Jó napja nem volt, de azért a kispadon elférne.
  Gera Z.: Az a csel káprázatos volt, amúgy kispad.
  Rudolf G.: Szépen játszott.
  Priskin T.: Nem sok játékot adott neki sem az eddző sem pedig a középpáűlya.
  E. Koeman.: Én a helyébe ilyen válogatottat tennék ki a pályára:
  ___________
  Fülöp M.: Jó kapus és rá is szolgállt.
  Bodnár L.: Jobb oldali Védő és rástartolhat a kipattanókra is, mert jól lő.
  Juhász R.: Belső védő. Ezt nem indoklom meg.
  Gyepes G.: Belső védő. Remek játékos.
  Vanczák V.: Balszélső védő. Kell hátra egy ilyen nagy ogre.
  Tóth B.: Szűrő. Remekül játszik hajt mindig.
  Dárdai P.: Jobb oldali középpályás. Egyértelmű ott a helye.
  Hajnal T.: Belső középpályás. Jó a játéktílusa.
  Halmosi P.: Belső középpályás. Egyik legjobb.
  Dzsudzsák B.: Bal szélső középpályás. legjobb játékos középeurópában.
  Priskin T. Csatár. Nem olyan fejetlen, mint Torghelle.
  4-1-4-1.
  Kispad: Király, Köteles, Fehér, Bodor, Vaskó, Huszti, Buzsáki, Varga, Gera, Torghelle, Rudolf.

  és edző: Várhidi Péter
   
 4. avatar: mrati
  2009.08.24, 21:54
  Egyébként meg akárhogy állunk fel, én szeretem ezt a csapatot és az összes hazai meccsén kint leszek!! Ha kikapunk, ha nem, én a következő meccsen úgyanúgy ott fogok ülni ill. állni... Szerintem minden Magyar, futballt szerető embernek így kéne hozzállni válogatott meccsekhez, mert azt nem mondhatjuk el hogy ez a csapat nem szimpatikus! Sőt! Ha vannak is gyengébb meccseink az akarattal nincs gond! És hosszú idő után végre azt érzem hogy ezek a Magyar játékosok nem félnek senkitől! Még ha nem is vagyunk egy világverő csapat, semelyik ellenfél nem engedheti meg magának hogy egy pillanatra is lazítson ellenünk! RIA! RIA! HUNGÁRIA!
   
 5. avatar: mrati
  2009.08.24, 21:45
  Örülnék neki ha a bérelt helyek megszünnének a válogatottban...aki rossz már mérkőzések óta az pihenjen a padon! Hajnal, Bodor, életemben nem láttam még ekkora alibi játékot amit meccsek óta csináltok! Szégyen! Gera meg kerüljön a kezdőbe! De ne a szélre, hanem középre a csatár vagy csatárok mögé! Én nem tudom, csak én látom azt, hogy mennyivel jobban játszik Gera középen...? Rudolf is kezdjen! Elnézést hogy okoskodok, de én így látom a dolgokat, sztem nem egyedül...
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.24, 16:49
  Babos miért jött ki a gólnál olyan messzire a kaputól?


  Ez a meccs jó volt pofonnak, tanulni kell a hibákból!
  A realitás az, hogy a követkző 4 selejtezőn kikapunk. De ennél csak jobb lehet!
  A mi feladatunk az, hogy a vereség ellenére kitartsunk a csapat mellett és SZURKOLJUNK!
  HAJRÁ MAGYAROK!


  basszus hónapok óta nem játszottak együtt, szerintem nem kéne temetni a fiúkat...jók leszünk!


  Remélem Gyepes bejátszotta magát a csapatba!Szerintem a csapatunk legjobbja ma Ő volt,mellette még Torghelle érdemel dícséretet!!!Vanczák,Bodor meg a 2 leggyengébb volt ismét.Most majd lenéznek minket az ellenfelek,és agyonverjük őket


  azért jópofák,hogy egy magyar-románra küldenek egy szlovák bírót


  a Kuman mi a ****ért ezt játszatta??? ilyen felállást még sosem játszottunk.. a szélső védőink bőre 2 Ft-ot nem ér. Hajnal dettó. Halmosi meg a labdavezetés.... most úgy érzem, elhamarkodtam a két következő meccsre a jegyek megvásárlását....Minek ide Telki több millióért 50ezerért a buldózer megfelelő pályát csinál az aranylábúaknak, hogy megtanuljanak labdát kezelni.


  A kapott gólról annyit: NEM VANCZÁK HIBÁJA VOLT!
  Gyepes és Juhász volt a két középső védő. Juhász emberén volt, Gyepes azonban lemaradt róla. Jött Vanczák jobbszélről besegíteni. Ha ő nem fejeli el, a román játékos 5 méterről simán befejeli. A "reverse" kameraállásban tisztán látszik, hogy Vanczák az általa elfejelt labdára rástartol, próbál belevetődni a lövésbe, míg Gyepes megáll, és nem mozdul... ilyen hozzáállással sosem szerzi meg a labdát, sztem az ő hibája volt a gól.
  Azt azért hozzá kell tenni: Vanczák sem játszott ma nagyon jól.


  egyébként madonna nélkül is elég szar a pálya


  tenyleg a talajjal mi volt ? 3 roman is amiatt szenvedett konnyebb vagy sulyosabb( lasd dananae) serulest


  Ez egy barátságos meccs volt. Gondolom kísérleti jellegű volt a kezdőcsapat. A tétmeccseken nem így fogunk felállni.


  a mai meccs katasztrófa volt szerintem a stadiont most már nem kell kibővíteni
  a divat drukkerek most már otthon maradnak.
  Gyepes meg egy katasztrófa Fehért meg minek hívta be a mai játékunkkal nem csak a vb-t
  de a második helyet is felejtsük el a Román B csapat megver minket


  Gyepes dolga lett volna elfejelni, nem vanczáknak. Vanczák jobbszélsőt játszott, ehelyett a kapu előtt fejelte el a labdát, ami GYEPES dolga lett volna.
  Rossz helyre fejelte, de nem neki kellett volna fejelnie.

  Ez olyan mintha egy védő kihagy egy hatalmas helyzetet. Leszidjuk, hogy mi a francért nem rúgta be, de nem az ő dolga lett volna helyzetbe kerülni hanem egy csatárnak!


  Ez nagyon kevés volt sad Nem volt egy épkézláb támadásunk,csak a szögletek,meg beívelgetések.
  Remélem élesben már jobbak leszünk,mert jó lenne már végre kijutni, ha már itt az esély!!
  Gyepes tényleg nem volt rossz, viszont azt nem értem,hogy Gera miért nem volt kezdő?
  Hajrá Magyarok! Hajrá Fradi!


  Azért lehet itt még kérdéseket feltenni. Pl hogy adhatott be a gyerek olyan tisztán Bodor mellől? Hol járt Juhász és Gyepes? Miért nem jött ki Babos az ötösre egy beadásért? Hol volt a második hullám? Nem egyértelmű ez, Vanczák örült, hogy elfejelte.


  ÁÁÁ azt hittem megőrülök mikor megláttam a kezdőnket... Egyszerűen iszonyat h ezt a Vanczákot minden edző beteszi ez hihetetlen!!! Bodor úgyszintén... iszonyat emberek!! Bocit a válogatottba és kész! Gyepes? Hát féltem, hogy megint bekerül a védelmünkbe... Juhász Rolit sajnálom kikkel volt ma körülvéve... Világszínvonalon játszik Juhász!!


  Hát van pár játékos, akikről nem tudom mit keresnek a válogatottban. Remélem most is csak azért játszottak, hogy ne a következő meccsen kelljen kipróbálni tudásukat...
  Jó lenne ha felpörögnénk a selejtezőkre, de nem sok esélyt látok...
  Egyébként szép dolog volt rendezni egy ilyen meccset, de azért elég kellemetlen is. Nem értem miért kell erőltetni (főleg itt és ilyen formában és pont most) a román barátságot. Természetesen találtak hozzá nekünk egy szlovák játékvezetői hármast is...
  Mindegy, legalább a szurkolók visszafogták magukat. A játékról felesleges említést tenni...


  Nekem Gera és Rudolf játéka tetszett, meg Juhászé is, de ő általában jó.


  Lehet, rosszúl játszani, de lélektelenűl nem! Legalább egy goól összekaparhattunk volna! Mi lesz a Svédek és a portugálok ellen ha akkor, ha most így felesben pörögve nem tudunk goól szerezni a Románok ellen???

  Nem temetni akarom a csapatot, de ez így marha gyenge... ma + a Pápa is alázta volna a Válogatottat...

  szó se róla nehéz dolga van (lesz) Komannak! big_smile

  Én bízok bennük! Ne szalasszuk el ezt a lehetőséget!!!! Irány Dél afrika!


  Először is. Labdavesztés a középpályán. Aztán a beadást kellett volna blokkolni. És valóban az ember, aki elől Vanczák Gyepes emberének kellett volna lennie. És azt a mókust, aki a gólt rúgta, kellett volna zavarnia Vanczáknak. Vanczák végülis oldalra fejelte. A saját helyére. Szerintem Gyepi van benne vastagon. Miatta tolódott el a védekezés, mert Vanczáknak kellett bejönnie az emberrel. Mindketten hibáztak, de nagyobbat Gyepi. Ezzel együtt a Gyepi, Vanczák, Bodor hármas nagyon gyenge volt ma. A Román válogatottnak meg nagy mázlia volt, hogy képtelenek voltunk eltalálni a kaput. Megjegyzem szerintem Priskin jobban mozgott most, mint Sanya, de ezt tudjuk be a súlyos sérülésének..


  1. Gyepes nem való a kezdőbe de csereként mindenképp fontos lenne!
  2. Vanczák nem jobbszélső, ha ő játszik vagy középső védő legyen, vagy semmi!
  3. Bodor helyett Bodnár lenne a megoldás, csak sajna most nincs csapata
  4. Másik oldalra Bodor kellene mindenképpen.
  5. Fehérről abszolút el kellene feledkezni!
  6. Tóth Balázs jó játékos, de max. cserének és akkor ha be kell állni védekezni, ő erősen visszafogja a támadójátékunkat, de a védelem elejére jó.
  7. Dárdai / Vadócz kellene szűrőnek a védelem elé.
  8. Dzsudzsák-Hajnal-Gera-Huszti négyes kellene középre, Halmosi bal oldalra akár védő akár középpályás helyett nagyon minőségi csere lenne.
  9. Torghelle elöl arra jó, hogy az előreíveléseknél nagyon tuti. Priskin és Rudolf a lapos játékhoz lenne jobb. Előbbi erősen befejező csatár míg utóbbiak játékszervezők is.

  Szóval az általam preferált kezdő: ha 4-2-3-1 ről van szó:
  Babos/Fülöp
  Bodnár-Vanczák-Juhász-Szélesi/Halmosi
  Dárdai-Vadócz
  Huszti-Hajnal/Gera-Dzsudzsák
  Torghelle/Priskin


  Persze, Juhásznak meg kicsit lejjebb lőnie a labdát, Hajnalnak felfele lőni a szabadot, Gerának pontosabban eltalálni kapásból a labdát, Dzsudzáknak pontosabban beívelni és Torghellének befejelni, és akkor máris 4-0 az állás.....
  kívülről mindig egyszerű megmndani mit kellene vagy mit csináljon...

  Így sikerült, most kikaptunk, tanuljunk belőle és győzzük le a svédeket, játszunk 1-1 döntetlent a portugálokkal és a dánokkal és akkor pótselejtezőre mehetünk a szerbek ellen. Ezt is könnyű leírni, de lehet 4 vereség is a következő hónapokban...

  Minekünk nem az ítéletek kellenének, hogy egyszer agyonig magasztaljuk a csapatot amikor 1-0ra legyőzi máltát selejtezőn , egyszer meg mindenki utálatosan beszél róla amikor barátságos meccsen 1-0ra kikapunk a magasabban jegyzett románoktól... ennek nincs értelme.
  A mi dolgunk: SZURKOLNI és KIÁLLNI A CSAPATUNK MELLETT, JÓBAN, ROSSZBAN!

  Hogy mi történt és mit kinek hogyan kellett volna csinálni, azt a csapatnak kell egyeztetnie és KIJAVÍTANI.

  HAJRÁ MAGYAROK!


  basszus ez a gyepes az első félidőben valami kakának képzelte magát. Rúgdosta előre a labdákat céltalanul, az ideg majd megölt. Hajnal akkora nulla volt, hogy az már félelmetes. Bodor is mitkeres itt....egy labdát nembírt lekezelni. Fehért újra elővették, na el is lehet felejteni megint. Vanczák....ilyen tetű lassúsággal hogy lehet ez profi ? valahogy mindig úgy helyezkedett, nehogy passzolni lehessen neki. Siralmas volt az egész....na de reméljük ez csak a svédek altatása voltsmiley


  0 középpályás labdaszerzés, 0 letámadás.


  jaj. hát ez egy tipikus "magyar majdnem" meccs volt.
  Tán lesz ez jobb is


  Ezket a Vanczák Gyepes Bodor féle szarrakatokat mikor pucoljuk már ki végre?
  Játsszon a Korcsmár, Bodnár, Csizmadia, Horváth Gábor nekik legalább van szívük ami viszi előre őket mégha gyakran balfaszkodnak is. Nem a szar lötyögést kéne nézni bemikrofonozott románokkal.

  Hajnal Dortmundban játszó ikertestvérét kéne behívni! Nem ezt a szart! Halmosi meg a padhoz nőtt.
  Nem tudom volt-e már olyan csapat a történelemben amely 3 db bal lábas védekezni nem tudó középpályással állt fel. Ebben világelsők vagyunk.

  Kinek az ötlete volt egyáltalán ide hívni ezeket a cigányokat? Soha nem volt divat játszani velük.


  a középpálya átlagmagassága: 174,5 cm
  Hajnal: 168cm
  Huszti: 173cm
  Dárdai: 179cm
  Halmosi: 179 cm
  és nem nyertünk egy fejbárbajt sem. érthetetlen.


  ez egy presztizs meccs. tök mindegy, hogy ki, hol áll a selejtezőkben, a románok ellen nagyon szar kikapni.


  De akik ellen nyertünk, azok nem olyan stílusú focit játszottak, mint a románok! Nekünk is inkább a sokpasszos játékot kéne erőltetni az ívelések helyett!


  Azt nyilatkozta a román liga elnök, Dragomir, hogy kurvára szégyelte magát a román szurkolók között ma este, mert ők csempésztek be piro cuccokat és csinálták a feszkót. A himnuszkifütyülésről csak annyit mondott, hogy azt eleve a magyar szervezők cseszték el, mert kb 3X addig tartott a román himnusz, mint normális esetben (ez tényleg így volt, majdnem az egész himnuszt eljátszották big_smile ) és már türelmetlenségükben hangoskodtak az emberek.
  Ezt a kifütyülés dolgot Lucescutól is többször kérdezte egy idióta riporternő, de ő igazi gentleman volt és azt mondta, hogy a magyarok példát mutattak civilizáltságból mindenkinek és bár lehet, hogy fütyöltek, ez annak szólt, hogy tartanak a román csapattól, elismerik. A sajtótájékoztatót is közvetítették, onnan talán csak azt lehetne kiemelni, hogy szerinte a magyarok elkapják a svédeket, mert a lelkesedésük magabiztossággal is párosul helyenként. Így utólag belegondolva, talán túlzottan is úriember akart lenni.


  Vili leszedte Messit is alig 1 perc alatt. CR00 sem bírja majd sokkal tovább


  Babos: magabiztos szakáll, fölösleges kirohanás Zrínyi módra.
  Gyepes: egy csúsztatása a Schalke elleni klasszisát idézte, fordulásai agyagtócsába ragadt exkavátort szégyenítenek.
  Juhászt emberi számítás szerint kihagyom, mert nem lehet mivel cinkelni.
  Bodor: annyira egylábas, hogy Deák Bill Gyula is játszhatna a helyén.
  Dárdai: csak szünetben a mikrofon előtt volt jó momentuma, bár ott is hadart.
  Halmosi: labdavezetésből pótvizsgára küldeni!
  Vanczák: az oldalvonalat kokaincsíknak hiszi, mert le nem venné róla a szemét és sokat szív.
  Hajnal: futkosott a lábak között labda nélkül.
  Dzsudzsák: mindenkinek integetett, mint egy részeg bakter, kérte a labdát, de egy válogatott újonc román bekk levette a pályáról.
  Saanyi: hozta, amit tud - bruszt, és a szájról olvasókról sem feledkezett meg egy-két jól artikulált baszdmeg-jével.
  Huszti: a leningrádi levegő lehervasztotta, meg jobbal ő is csak támaszkodni tud.
  A cseréket mellőzném. Némelyiket a válogatottból is.


  Puhl megint milyen kula részeg...
  "Én nem vagyok szomorú, csak egy kicsit kétségbe vagyok esve."


  Igen... mad Az a baj, hogy lehet egy barátságos meccs tingli-tangli. De ez a mai annyira kilátástalan, széteső, lassú szar volt, hogy az elképesztő.


  Az izraeli is ilyen volt. Dárdai nyilatkozta, és nem feltétlenül baromság:

  - Ha minden ilyen tökéletes, miért kapott ki a csapat Izraelben?
  - Az edzőmeccseknek az értéke a nullával egyenlő. Annyi előnyük van, hogy a csapat együtt tölt pár napot és találkoznak a játékosok. Egy barátságos meccsnek akkor van jelentősége - de akkor is csak a szurkolók miatt -, ha eljön Magyarországra egy nagycsapat, sok néző megnézi a meccset, és akkor mindenki boldog. A Matthäus-válogatott 2-0-ra verte a németeket, akik csak arra figyeltek, nehogy lesérüljenek az Eb előtt, utána kaptunk egy négyest a horvátoktól. A Várhidi-csapat megverte a jóllakott olaszokat, akik bántóan lötyögve játszottak, majd jött egy tétmeccs a törökök ellen, az oldalvonalnál áll a kapitány, és nem tud mit tenni a kiállítás után. Pedig manapság - érdemes megnézni a statisztikákat - nagyon sok esetben az a csapat nyer, amelyik megfogyatkozott. Két taktikai húzástól új impulzushoz juthat a csapat, s csak az edzői rutinon múlik a siker. Most viszont jó a sorsolásunk is a vb-selejtezőkön, ha a következő két meccset megnyerjük, annak lenne igazán értéke.


  1. Csalódás: Semmi drapi, semmi Kistelekizés (max a kapu előtt, amit báttyámmal indítottunk)
  2. Csalódás :Meccs után kb 20-an vártuk meg a románokat, egy kis sün, egy kis kiabálás


  Magyarország-románia 0:1
  Magyar szurkolók- román szurkolók 0:1
  A szurkolás is ugyan olyan nulla volt,mint a játék.


  a stadionbezárások és a véleménynyilvánitás retorziója miatt sok szurkoló érthetően nem ment ki a meccsre.
  a nézők ott voltak,de ők meg ugye nem szurkolnaksmiley


  Na hazaértem végre. smile Hát... Nekem nem is elsősorban az eredménnyel van gondom, hanem inkább a mutatott játékkal; ennél jóval többet vártam. Rengeteg volt a pontatlanság, kevés a kreativitás, erőlködés volt. Nem igazán tudtunk akcióból helyzeteket kialakítani, a románok okosan ölték a játékunkat, a vezetésük után nekik nem volt már sürgős. Mi meg sokat ívelgettünk, sugárzott sokszor a tanácstalanság, a kényszeredett erőlködés. Ennél tényleg jóval több kell pár hét múlva, mert így sanszunk nem lesz egyik meccsen sem. Azért egy x-re rászolgáltunk volna, de ma ennyi jött össze.

  Ami a körítést illeti, az eleje szép volt, könnybe is lábadt a szemem, hogy őszinte legyek. A későbbiekről: volt néhány oda nem illő rigmus, de sokkal rosszabbra számítottam. Szerencsére összességében pozitív volt a szurkereink viselkedése. A románok a 2. félidő elején nem bírtak magukkal, de tőlük nem is vártam mást.

  Kissé tehát csalódott vagyok, de bizakodok, hogy szeptember elejére összeállunk.


  Annyira utálom ezt a szöveget, hogy most kapjunk ki. És mi az hogy most kapjunk ki? Romák ellen pont?
  Ki találta ki ezt a meccset egyáltalán? régebben olyanokkal játszottunk akiknek hasonló a stílusa mint a következő ellenfélnek.
  ennél jobban csak az borít ki ha azzal vezetik fel:
  Ha a főpróba nem sikerült az előadás siker lesz.
  hülyeség!!! a válogatottunk olyan helyzetben van, hogy vereséget egyszerűen nem engedhet meg magának.
  A magyar sajtót is ismerjük.
  Mi az hogy most kapjunk ki?


  hol van Buzsáky?!
  mi volt ez gyerekek? Dzsudzsákot miért hoztuk le félidőben? egyedül ő és Hajnal volt elfogadható. Huszti, édes Istenem, mi volt ma Husztival? alig volt nála a labda. mit keres a csapatban Bodor? nulla támadójáték, gyámoltalan védekezés. Bodnárt, Leandrot, Halmosit vagy Gaált, vagy tudomisén, Virág Bélát a helyére, azonnal! nincs csatárunk, Priskin, Rudolf, nulla hatékonyság. Sanya is szar volt ma, de ő azért mégiscsak Sanya. Gera.. semmi nem jött össze neki.
  de legfőképpen: hol van Buzsáky???!!!


  az azért nem volt semmi,ahogy húzták az időt
  ilyet még nem láttam barimeccsensmiley


  Nem láttam a meccset,nem is hallottam róla,itt néztem először az eredményt,majd egyből a képeket.Az egyiken megláttam,a Kispesten már régóta jól ismert "katonákat"(akik egykor szurkolók voltak). Ekkor tudatosult bennem,hogy itt nem lehetett balhé(legalábbis komoly biztos nem).Mióta nyomulnak ezek a válogatott meccseken is???


  naggyon faxa....ha belegondolnátok kooman ( a görögök ellenin kívül ) még egy barátságos meccset sem hozott de a tétmecseket hozza és ezek szerintem midenkit jobban érdekelnek


  nem szándékosan nem volt szurkolás. három darab 17 éves srác napszemüvegben Fradi capósat játszott, ami jó is volt egy ideig, aztán baromira nem volt tekintélyük. én 86 percig minden rigmust nyomtam, aztán amikor 0-1-nél a saját 16-osunkon pattogott a labda és a kapu mögötti rész még mindig kinemugrállal próbálkozott, meguntam az egészet a faszba. szar meccs, szar szurkolás.


  Gerát a kezdőbe !


  sőt még azt is hozzátenném ,h akkor űr volt ötös és a tizenhatos körül ,h simán megnézhette a román gyerek hová is rúgja ,ez pedig a középpályások hibája.


  Gyepes Gábor?! Ugyan már..
  Tipikusan a "Valaki elmagyarázhatná már neki melyik az Ő kapuja" kategória..
  Majdnem az első meccse volt,amit láttam és nem vert öngólt! De úgy látom a képességei nem koptak meg.. ismét gólt kaptunk róla! big_smilebig_smile
  A "Nemzet Sanyija".. Na Ő is! big_smile Jobb magyar csatárok is lennének nála! Igaz! Most egy szavam se legyen,mert a selejtezőben aranyat értek a góljai! smile Amúgy ha esetleg nem jutunk ki,akkor sem leszek szomorú! Mert ha visszagondolunk -kis túlzással-,de mindig 3-4 forduló után eldőlt,hogy Mo. nem lesz ott az aktuális nemzetközi tornán! Akkor azt mondtam.. legalább az utolsó "periódusig" húznánk ki.. legalább addig legyen esélyünk! Ez most megadatott! Több esély is van rá,mint amennyit valaha is vártam! Ha elszúrják a fiúk! Én akkor is boldog leszek.. smile

  Ez pedig "csak" egy barátságos meccs volt! smile

  HAJRÁ MAGYAROK!!!!


  nem a csatárokkal van a gond szerintem ,hanem az egész támadás felépítéssel...amikor széleken felhozzuk a labdát nincs kit megjátszani azaz nem zárkózunk fel. az első félidőben Dzsudzsáknak volt egy-két jó elfutása és szépen be is tekerte az ötös környékére ,de egyszerűen nem volt érkező. szerencsétlen Torghelle meg egyedül nagyon kevés oda..


  Kicsit szánalmasnak érzek jó pár embert illetve hozzá szólást!!!!
  Emlékszem hogy amikor tavasszal oda vissza vertük az lbánokat itthon x a Dánokkal idegenben 1-el kaptunk ki a svédeltől, akkor mindenki hogy a csapat mellett állt illetve mindenki istenítette őket. Azért ahoz undorítóan nagy pofa kell hogy azok után most egy két ember azt írkálja ide meg más topickokba hogy hát igen kijött a reális tudásunk meg hogy sajnos csak ennyit tudunk...
  Szánalmas!!!! A legjobban most kéne a csapat mellett állni és mondani és minden ember fülébe ordítani hogy akkoris mivagyunk a jobbak és kijutunk arra a kurv@ VB-re, amúgy meg hozzá teszem egy olyan román válogatottol kaptunk ki akik kb 20 helyel ha nem 30-al elöttünk vannak a Világ ranglistán és az elöző VB ha jól emlékszem ( de lehet h az EB volt) de ott voltak!!!
  Szóval pár embernek magába kéne nézni!!!


  Gyepes mit keres itt?!
  Vanczák borzasztó volt.
  Tóth csereként is mit keres a válogatottban?!
  Gera egész jó volt.
  Juhász kitűnő.
  Dárdai rejtély még mindig.Alig van hasznos megmozdulása a válogatottban, pedig a csapatában jól teljesít.
  Dzsudzsák egész jó volt.
  Hajnal szintén.
  Bodor elgondolkodtató.
  Rudolf nagyon tehetséges.
  Halmosi igyekezett.
  Torghelle erölködött.
  Babosnak sok dolga nem volt.
  Nem voltunk rosszak, bár tény, hogy a románok a góljuk után átengedték a terepet.Kitűnően, szervezetten védekeztek, így aztán helyzetünk nem igazán volt.Akadt pár lövésünk és néhány jónak tűnő pontrúgásunk.Ennyi.Nem hinném, hogy el kellene keseredni, mert szerintem a tétmeccseken jók leszünk.Visszatérve ehhez a meccshez, az x igazságosabb lett volna.


  Nem tudom hol él 1-2 ember, oké tegnap ritka sz.rok voltunk, de nem mi nyertünk az elmúlt 2 EB-t meg VB-t, hogy a győzelem legyen a minimum minden egyes meccsen...azért szálljunk vissza a földre. Egyik játékosunk sem a BL gólkirálya és nem is aranylabdás...az oké, hogy magyarok vagyunk és a maximumot várjuk el, de nem árt, ha a nacionalizmus nem vakítja el a józan gondolkodásunkat se, mint ez egyeseknél jellemző...
  De akinek nem inge...


  Késve este a TV elé,s mikor meghallottam Gyepes nevét,azt hittem még csak a felvezetés megy,s bevágtak egy korábbi magyar-románt.Mit keres ez a válogatott közelében?
  A másik borzalom Halmosi volt. Egész jó kis játékos volt,de Angliában -talán a világon egyedüliként- nem hogy nem fejlődik,de mintha totál lepukkanna. Egy test-test elleni párharcot nem nyer,lassú,körülményes.Nem is értem.
  A meccs kiábrándító volt, s egyre inkább igazat adok azoknak,akik azt mondják nincs se értelme,se jövője a barátságos meccseknek, inkább párcsapatos kis tornákat kéne rendezni a selejtezők között.Ha egy románok elleni meccs nem tüzeli fel a fiainkat,akkor mégis mi?


  Kumann szerintem elbaxta egy kicsit a cserékkel!
  Lehozott két szélső középpályást a szünetben amikor mindig középen eröltettük a betömörülő védők ellen.
  Hagyni kellett volna legalább Dzszsákot a szélen....Gera antitálentum módjára játszott.Egy csele volt amikor a szőke cigó a lelátóra csúszott, de azon kivül semmi!
  Pontatlan átadások, labdakezelési hibák jellemezték.
  Bodor katasztrófa Gyepivel karöltve.
  Hajnal gyenge!Dárdai szellemet játszott!
  Csatráraink nem voltak tegnap!
  Juhász az egyetlen pozitívum!
  De én még mindig hiszek ebben a csapatban!
  Hajrá Magyarok!
  A svédeket meg kell verni!!!!!


  A románok az elején elég támadólag léptek fel, legtöbbször 3 ember is várta a kiugratást, veszélyt mégis mindig a második vonalban érkezők jelentették, mert azokra senki se figyelt. Így született meg a góljuk is, a kifejelt labdára üresen jött a kp, még ki is nézhette hova lövi. Babos bármerre is kólicált, úgyse fogja ki, de egyébként én se értem mit akart ott.
  A góljuk után a második félidőre teljesen beálltak védekezni, a szögleteknél mindenki a 16-oson belül volt (kiv. az egy szem zavar ember a szögletrúgó előtt ), és egyébként is csak ritkán kontráztak. A tér megvolt, és jópár helyzet is, de bűn rossz volt a helyzetkihasználás és felismerés, így azt mondom, a csapatból ma egy befejezőember hiányzott. Azért az is vicc, hogy egyszer se találtuk el a kaput hmm ( talán az elején volt egy kapufa )

  Rudolf: A legfeltünőbb nekem az volt, hogy minden labdája rövid, lassú, gyenge, mint aki nem bír egy életerőset rúgni. A beadásai nem is értek be középre, nagyon idegesített.
  Sanyi: Kűzdött , mint mindig, de még mindig nincs több előnye.
  Dárdai: Akkor jöttem rá, hogy pályán van, amikor lecserélték. Egyáltalán nem tűnt fel a játéka.

  KP-ok kb meg vagyok elégedve, bár jó lett volna, hogyha az impotens csatáraink helyett ők is próbálnak beérkezni, pontosan lőni.
  Védelem: Összeszokatlan még mindig, és könynen megzavarható, de tegnap ez is elég lett volna, ha a fent írtakra figyelünk, annyira nem voltak veszélyesek a románok.

  Babos: Sok dolga nem volt, párszor még épp időben kijött, a gólnál nem tudta mit tegyen, de egyébként nem volt túlzottan megdolgoztatva, sokat nem tudok levonni így a játékából. Azért én őt hagynám még a selejtezőkre.

  Esélyekről:

  Mind a svéd, mind a portugál csapat maga alatt teljesít. Azt az albániát, akit mi oda-vissza vertünk, a portugálok csak egy kapusbakival tudták megverni a hosszabbításban. A svédek pedig lassan kifogytak a jó játékosokból, a klubjaik is mélyrepülésben vannak, Ibra-t leszámítva nem maradt már senkijük ( márha Larsson tényleg visszavonul ), 5 újoncuk lesz, közte pl a Kalmar-ban játszó srác: hát vele nem erősödnek meg.
  Simán volna esély pontszerzésekre, de akár hazai győzelmekre is, és pl a Portugálokat se kell oda-vissza verni, hogy mögöttünk végezzenek.


  Nem szeretném kritizálni a kapitány munkáját, az eredmények magukért beszélnek és tényleg rég voltunk ilyen közel a VB-hez. Nekem csak az szúrja az oldalam, hogy szerintem egy válogatott összeállítását a rendelkezésre álló játékosokból kell összerakni, és nehezen tudom elképzelni, hogy egy Gera nem tudná segíteni a csapatot a kezdőben (formaingadozás ide vagy oda). Továbbá Hajnal a klubcsapatában belső középpályást játszik, nem irányítót, Halmosi nem védekező kp, Vanczák pedig nem szélső védő... Tudom, hogy jelenleg a balszélre sokan vagyunk, de kezd az embernek olyan érzése lenni, hogyha 11 jó formában lévő balszélsőnk lenne, 11-en lennének kezdők...

  Ettől függetlenül nagyon szurkolok a csapatnak, és persze ha továbbra is marad esély a továbbjutásra, mindent visszaszívok.


  Szerintem a románok találtak egy gólt ezen a meccsen (Babos gólja volt szvsz), több komolyabb esélyük nem volt a meccsen. Nagyrészt végig uraltuk a meccset, viszont ha az az érzésem volt, hogy ha 900 percig tartott volna a meccs, akkor se lőttünk volna most gólt.
  Remélem e kis idő alatt mindenki belelendül a fociba...


  Ritka gyenge meccs volt és szarok voltunk!sad Este néztem az összefoglalókat és ki kell jelenteni, ilyen játékkal semmi keresnivalónk Dél-Afrikában. Valahogy a magyarok meccse minden 2. szökőévben jó és hajtós, a többi olyan..........magyar. Én sokkal többet várnék egy PSV-ben, Fulhamben, Zenitben, Dortmundban, Hertában, Anderlechtben játszó játékostól. Juhászon kívül a többi NULLA volt!!!
  Nem vagyok kapitány, nem vagyok híres mint Koeman, de én azt látom szurkolói szemmel, hogy a védelemben Juhászon kívül gyenge játékosok vannak, Halmosit mindig védekező középpályásként játszatja, pedig ahhoz nem ért, Huszti és Dzsudzsák meg olyanok, mintha nem is akarnának focizni. Szegény Sanyi egyedül elől 4 védővel........ne csodálkozzunk ha nem rúgunk gólt. Nem érkezik senki mögötte!!!!!!!!!
  Pontatlan és gyenge passzok, nulla elképzelés, nincs húzó ember, nincs hajtás. Ha Juhász vagy Sanyi nem rúg gólt, akkor senki más. Kicsit át kéne gondolni, kiket hívnak be a válogatottba. Azért mert külföldön focizik valaki, még nem kéne automatikusan behívni. Vanczák egy rakás szar volt, van és lesz is. És hol vannak most a Dárdai fanok, akik követelték az ő játékát?? Alibi egy ember lett.......


  Nagyon tartottam attól,hogy ez a hurráhangulat anélkül jött,hogy egy normális ellenfelet legyőztünk volna.Mert szép az,hogy odavissza vertük Albániát meg Máltát,de az még kevés.A nehéz ellenfelek ellen is egy pont eddig a mérleg.Szóval én úgy állok hozzá,hogy csodálatos bravúr lenne a kijutás,de még a 2.hely is.

  Koemanon nagyon látszik hogy védő volt,Csank Jani bácsi óta nem volt ilyen védekező felfogású a válogatott.


  Kár volt megvenni a jegyet?

  Szerintem elég fasza volt a hangulat, amiért már megéri...


  Higgyétek el kisgyerekek, végigszenvedtem a 90-es éveket a válogatottal, amikor 1*sem játszottunk olyan jól, mint tegnap, ebben a csapatban akkor is van fantázia, ha most kikaptunk! Sajnos elöl, meg a védelemben vannak gondok, de a középpályás sor az penge!


  hát ahhoz képest hogy nem volt "tekintélyünk" a szektormegosztós éneklés elég jól ment nem? Pedig ahhoz kellett, hogy a srácok akkor és azt nyomják amit kell!wink de mondhattam volna a teljes szektoros sálazást is, de ezek mellett nagyvonalúan elmész. hmm
  Egyébként pedig egy fiatal csoportról van szó, akik most bontogatják a szárnyaikat - meccsről meccsre jobb lesz a T, viszont ez nem egy vagy kettő meccs alatt fog bekövetkezni.
  A három "darab" 17 éves srác pedig néhány évvel idősebb nálad, aminek persze nincs jelentősége, csak gondoltam tegyük helykére a dolgokat.


  Sajna ez nem szurkolás volt.

  Se dinamizmus, se erő, se összhang, se hangulat.

  Az pedig hogy 1x sikerült ketté választani a szektort ill. 2x sállal propellerkedni tömegesen, nem tekinteném eredménynek.

  Aki éppen hangosabbat kiabált azt nyomták a többiek. 80%-ban senki nem figyelte a szünidős diákokat napszemcsiben, elem nélküli hangossal.

  De hogy legyen valami pozitív üzenet is ebben az egészben, az mindenképpen becsülendő, hogy legalább odaállnak és megpróbálják egyberázni a kapu mögötti részt. Amit tábornak ismételten csak iszonyat jóindulattal tudnék nevezni.


  Nem azért, de nem tudom, mitől szerény képességűek a románok. Úgy gurigázták ki simán a magyarokat, hogy az embernek nem volt olyan érzése, hogy "na most rossz helyre adja / nem tudja átvenni a labdát", eleve technikásabbak voltak.
  Magyar részről csak a középpályások részéről érezni ezt a labdabiztosságot. Torghelle még mindig rögbit játszik, Vanczák és Bodor, inkább hagyjuk sad Gyepessel nem tudom, kinek mi a baja (biztos a Fradi), mindenki megpróbál rákenni mindent, aminek ott volt a 20 méteres körzetében. Szerintem ő még jó lehet Juhásszal, mert alapjáraton gondolkodni képes védő, Vanczákkal ellentétben.


  Nekem igazából Torghellével se lenne bajom,csak két dolgot hagy figyelmen kívül a rajongótábora.
  1.a csávó nem túl bonyolult,és hiába küzd,többször szabálytalan mint ahányszor nem.A védők közötti vergődés,ütlegelés,odalépés,lerántás meg nem a csatár feladata.A csatáré az,hogy felpasszolják,beszopassa a védőt,aztán szépen bevágja a kapuba.
  2.technikásnak meg abszolút nem mondanám,és ami még szörnyűbb,lassú is.Egy csatár ne legyen lassú.Mire lefordul,még ha egyedül is volt,három védő ugrik rá,ha egyet tolt a labdán.Egy pozitívuma van,jó a fejjátéka,bár ez igazából a védőinkről is elmondható.Ergó Sanyi talán a védelemben hasznosabb lenne.


  nézd, szerintem nagyjából képben vagy a Hadosztállyal kapcsolatban - legalábbis a tegnapi hsz-eid után úgy tűnik, hogy igen. Márpedig ha így van, akkor Te is nagyon jól tudod, hogy a HDO sem úgy indult, hogy az egyik meccsen még nem volt semmi, a következőn meg tökéletes összhangot produkáltak. Pedig annak idején meg volt az a helyzeti előnyünk, hogy a nagyobb csoportok elég masszív létszámban voltak ott a válogatott meccseken is. Ma már ez nincs, a T felhígult, és maximum momentumokat lehet kihozni a 90 percekből. A célunk az, hogy ezek a momentumok minél hosszabak/gyakoribbak legyenek.
  A szektorszétválasztos (mondjuk én nem 1-re emlékszem) meg a "proppelerkedős" pedig pont ennyivel több, mint ami eddig volt.
  "80%-ban senki nem figyelte a szünidős diákokat napszemcsiben, elem nélküli hangossal." - erre is az mondom, hogy egy picivel több azért az a 20%. Lásd felelgetős. Persze erre megint lehet azt mondani, hogy maximum 100 ember kapcsolódott be - ezért is említettem a hígulást. Vagyunk néhányan a szektor aljában, akik megpróbálnak valamit csinálni. Minden meccsen többen vagyunk, de túlságosan sokat elvárni egy ilyen masszától, mint ami a T-ben van, az nem reális. De nincs ezzel semmi gond, mi felvállaljuk hogy a szakértők szünidős diákozzanak. De mi legalább megpróbáljuk...


  nem hiszem, hogy bárki emlékszik majd arra, amit én ma délelőtt írtam, én sem tartom számon, ki mit ír. Nem tiltom meg nektek a szurkolást, drukkoljatok nyugodtan. Láttam, amit szegedi-fradista cimboránk írt és meg akartam óvni attól az érzéstől, amit midnen magyar ember/szurkoló átélt már, hogy sorsdöntő meccse(ke)n elbukik a válogatott és jön a magyarázkodás, a siránkozás, a búskomorság. Ő még nincs túl ezen valószínűleg. Lehet matekozni meg Dél-Afrikáról beszélni, de adott esetben a 3. helynek is tudnék örülni, most meg már úgy néz ki, kisebb nemzeti gyász lesz, ha nem érünk oda 2. helyre...


  forrás:
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=44762
   
 7. avatar: vassrichard
  2009.08.24, 13:21 (szerk.: 2009.08.24, 14:40)
  Nembaj majd remélem hogy a portugálok és a svédek elleni tétmeccsen jól játszanak!
   
 8. avatar: rooney17
  2009.08.22, 00:58
  Ez a vereség CSAK a javunkra válhat. Ártani biztos nem árt a szeptemberi meccsekre való felkészülésben.
   
 9. avatar: mrati
  2009.08.20, 08:08
  Nézzetek hülyének, Én akkor is úgy látom ez a vereség még a hasznukra fog válni Szeptemberben...
   
 10. avatar: hungary
  2009.08.18, 16:42
  Remek hangulatú találkozó volt. A meccset jól kezdtük. és a félidőben jobban játszottunk, mint keleti szomszédaink. Aztán a 42. percben sajnos egy kapus hibából Románia vezetett. A 2. félidőben sokkal jobbak voltunk, de egyenlíteni nem sikerült a számtalan ziccerből. A jó játékra büszke vagyok, de az eredményre nem.
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.14, 12:35
  Hónapok óta vártuk a napot, hogy végre évek után ismét szembe kerüljünk az ősi ellenséggel. Már órákkal a meccs előtt ittunk kedvenc kocsmánkban és azt fejtegettük, hogy csak olaj volt a tűzre az Újpest-steaua párharc lelátói eseményei. Az MLSZ is megtette a kellő lépéseit mindenféle kitiltással fenyegette azokat, akik megzavarják Marian Cozma „emlékét”. Nagyon nem izgatta fantáziánkat ez a tény, mi a románokhoz a lehető legközelebbi szektorba vertünk tanyát. Kicsit meglepett, hogy a hasonló célokkal érkező szurkoló társaink egy szektorral távolabb nyilvánítottak véleményt. Kb. a 20. percben törtek ki minden magyarból az indulatok, mikor is meghoztak kb. 150 románt. Neki is láttak megemlékezni Cozmára Trianont éltették… Egy traszparenssel is nyomatékosították. A két szektorba forrtak az indulatok a végeredmény az lett, hogy hallgatólagos nyugalom legyen, hogy ha mi nem ők se rakhassanak ki ilyen jellegű vásznakat. El is távolítatták a szőrös talpúakkal… Egész meccsre állandósult a szektorok közötti „eszmecsere” többet erről nem is érdemes mesélni. Talán még említésre méltó a románok görögtüzei némi rendezői ráhatással aludtak el… Jó volt látni, hogy végre nem a mi szektorunk van támadás alá véve… Kicsit hiányérzetem van a „T” szektor az ügy iránti fásultságára. (vagy csak nem lehetett hallani) Én több emberre számítottam itt az „ütköző zónában” hisz itt nem csak egy foci meccsről van szó hanem a HAZÁRÓL! A meccs egyébként 0-1 lett kb. élveztem belőle 5 percet… Kifelé menet még körbe nézelődtünk hátha belebotlunk pár kóbor románba, de valószínűleg még élvezték a Népstadion családias légkörét mit a rendezőség gyűrűjében tehették meg. Egy-két sör elfogyasztása után a Keleti felé vettük az irányt, hogy mindenki hazatérjen...


  forrás:
  http://viking95.gportal.hu/gindex.php?pg=30709982&nid=5182320
   
 12. avatar: AMiUtunk
  2009.08.13, 20:22
  Semmi gond nincsen a görög- és bengálitüzekkel, füstbombákkal és egyéb eszközökkel, amelyek nem kis hőt termelnek - mindaddig, amíg ezeket rendeltetésszerüen használja valaki. Aki viszont a futópályára dobja vagy játékost céloz meg vele, azt kasztrálni kellene! Az ilyen felelőtlen barmok miatt kockáztatjuk meg, hogy valamikor örökre betiltsák a hangulatelemek legnagyobbikát!
  Mondhat bárki bármit, piró nélkül az emberek a lelátón és a pályán máshogyan pörögnek. Aki ezt nem érti, aki ezt nem érzi, valószinüleg soha életében nem tapasztalta még meg azt az IGAZI hangulatot, amit egy villanyfényes meccsen néhány vörös tüzgömb képesek indukálni!

  PRO PYRO!
   
 13. avatar: NNS
  2009.08.13, 19:53
  Egy német úriember beszámolója a meccsről:

  12.08.2009: Ungarn – Rumänien
  Freundschaftsspiel, 30.000 Zuschauer


  Gestern ereignete sich das Freundschaftsspiel Ungarn vs. Rumänien. Das Verhältnis beider Länder darf weitgehend als nicht herzlich bezeichnet werden, insbesondere wird die große ungarische Minderheit in Rumänien ebenda nicht sonderlich geschätzt.

  Der Sport trug sich im Puskás Ferenc-Stadion zu, welches exakt 68.976 Plätze ausweist und ein Überallsitzer ist. Nur die Haupttribüne, auf der jüngst auch der VIP-Mensch sowie der Gästeblock untergebracht waren, ist überdacht. Gegenüber findet sich eine Gerade mit Oberrang, die Hintertortribünen sind demgegenüber deutlich flacher. Die große Anzeigetafel und sehenswerte Flutlichtwürfel runden das Gesamtkunstwerk ab. Der geneigte Betrachter sitzt durchaus fernab vom Geschehen. Die Erbauer hatten wohl im Sinn, die Tartanbahn alternativ als Aufmarschplatz vorzuhalten oder Traktorenrennen auszurichten. Zäune im klassischen Sinne gibt es nicht, von der Platzbesichtigung abraten sollen vielmehr Bauzäune mit Minderwuchs und zahlreiche Körper in Ordnerleibchen.

  Bilder vom Stadion: https://www.magyarfutball.hu/de/stadion/16

  Zur Veranstaltung versammelt waren ausweislich der Meinung der Printmedien 9.000 Sportfreunde, nach Auskunft meines Erinnerungsvermögens gut 30.000. Vor dem Spiel wurde an den rumänischen Handballspieler Marian Cozma erinnert, der im Februar 2009 im ungarischen Veszprém erstochen wurde. Neben der Anzeigetafel fand sich ein Fanblock von ca. 5.000 Ungarn ein, der allerhand hören ließ, seine schönste Ansicht aber noch vor dem Anpfiff offenbarte, als JEDERMANN zur Nationalhymne hoffnungsfroh Schal, Fahne oder Waschlappen zum Himmel reckte und inbrünstig krakelte. Gänsehaut. Überhaupt war jeder Stadionbesucher mit den Nationalfarben geschmückt und man hat keinen (KEINEN!) Schnipsel irgendeines Sportvereins erblickt, während der gemeine Deutsche in Baku die Schalke-Fahne hisst oder den letzten Zahn in den Hertha-Schokoriegel haut.

  In der 20. Minute kam der große Moment, dem jedenfalls ich hoffnungsfroh entgegensah – 70 singende Rumänen marschierten ein (zuvor moderten nur etwa 70 Picknicker im Gästeblock) und wurden empfangen wie Osama bin Laden mit Schweinegrippe am Madison Square Garden. Das muss ein Gefühl sein, herrlich. Mit freundlicher Unterstützung des Daches waren sie bisweilen gar zu hören. Mit Wiederanpfiff verschwanden die Fahnen im Gästeblock wie auf Knopfdruck und vier Bengalos wurden unter Geschrei zur Tartanbahn entsorgt. Recht feine Aktion für den überschaubaren Haufen. Die Ordner nahmen die ersehnte Gelegenheit zur Schikane wahr, fegten den Block gut durch und zogen letztlich ohne erreichtes oder auch nur erstrebtes Ziel wieder ab.

  Der Fußball der ersten Halbzeit war – soweit ich das beurteilen kann – von entsetzlicher Qualität. Lichtblick war wohl das Tor des Tages durch die Rumänen in der 42. Minute, was fern meiner Wahrnehmung erzielt wurde, da ich ohne Not den Blick im weiten Rund kreisen ließ. In der zweiten Hälfte kickten die Ungarn ungleich besser, während Rumänien offensiv nicht stattfand. Gerade zwischen der 50. und 60. Minute aber ließ man gute Möglichkeiten ungenutzt (Herr S. Torghelle leistete insoweit Bemerkenswertes), bevor der Wechselwahnsinn jeden Spielfluss zum Erliegen brachte, so dass schlussendlich Rumänien zu Unrecht tanzte.

  forrás: www.lok-forum.de/forum/index.php?topic=2266.msg398267#msg398267
   
 14. avatar: Ailton
  2009.08.13, 19:00
  Szerintem összességében a szurkolás is barátságos meccshez méltó volt.
  A felelgetősök nem igazán mentek, a dobok általában nem voltak szinkronban. Az elején még a ketté osztás is akadozott, de a végére elég jó lett. Kisteleki Pistát ne igazán szidtuk, azt hiányoltam smiley
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.13, 17:58
  A lelátóról :

  Koradélután kezdtük meg a gyülekezést a Verseny utcában, kis énekelés után előkerült egy foci labda is, ez azonban később egy kerítés mögött landolt smiling Körübelül fél 7 magasságában énekelve átvonultunk a Puskás stadionba. A T szektor alján foglaltunk helyet. Két megafon illetve több dob is volt, a szinkron néha csúszott, de alapvetően sikerült valamennyire összefogni a dolgokat. A meccs elején több percig zúgott Marian Cozma neve. Újításnak számított a szektor ketté osztás, mind az alé Magyarország, mind pedig a hajrá magyarok rigmusokat tekintve . Sajnos látványban nem nyújthattunk semmit, mivel zászlóinakt nem engedték be - de majd a svédek ellen teljesen más lesz.

  A második félidő elején elementáris erővel szólt a Székely himnusz, jó volt hallani ennyi magyar torokból egységesen. A mérkőzés ezen szakaszában az egyik megafon sajnos megadta magát és a meccs vége felé már a szurkolási kedv is csökkent, és sajos az eredmény sem lett kedvező.

  Ez azonban egy papíron barátságos, tét nélküli, felkészülési meccs volt. Az igazi megmérettetés majd szeptember 5.-én jön el!

  Addig is szép nyarat mindenkinek! Szeptember 5.-én találkozunk!

  Hajrá Magyarok, előre Magyarország!


  forrás:
  http://cb09.xzn.hu/index.php?site=articles&action=show&articlesID=3
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.13, 08:20
  Nem pancser, szándékos... Az elején állítólag még rendesen szólt a tábor, akkor halkították le őket amikor volt az "igen is van cigánybűnözés". És ha nem hallatszik semmi csúnya, akkor nincs is.
   
 17. avatar: pirospont
  2009.08.13, 08:12
  Hát...
  Két megmozdulás volt, ami miatt úgy éreztem, nem dobtam ki 2 órát feleslegesen az életemből.

  Gera visszahúzós csele... és Chivu földön ülős fejese. Ennyi.

  És még egy gondolat: hogy követhet el a közvetítést végző társaság akkora bakit, hogy a tv-nézőknek 90 percen keresztül, a megállás nélkül szurkoló 20 román fiatal éneklését kell hallgatnia...
  Miért oda teszik azt a fránya zajmikrofont, vagy miért keverik azt fel?
  Borzasztó pancser dolog volt
   
 18. avatar: NNS
  2009.08.12, 17:48
  Magyarország-Románia...barátságos meccs
  Cozma nem ezt érdemelné


  Magyarország-Románia...barátságos meccs. Barátságos? Miért ne lehetne barátságos? Hogyan lehetne már barátságos? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések röpködtek a ma esti felkészülési mérkőzés előtt az internetes fórumokon.
  A találkozót az MLSZ a brutálisan meggyilkolt Marian Cozma, az MKB Veszprém és román válogatott kézilabdázójának emlékének ajánlotta. Egy füst alatt már jó előre figyelmeztetett mindenkit, hogy a közönség ennek megfelelően viselkedjen, és kizárólag felirat nélküli magyar és román zászlók vihetők be a stadionokba.

  „Merő óvatosságból azonban nyomatékosan felhívnánk mindenki figyelmét a kulturált, sportszerű viselkedésre, és arra is, hogy a két nemzet zászlaján kívül mást – semmiféle transzparenst, táblát, feliratot – a nézőtérre bevinni szigorúan tilos, az ezzel kapcsolatos biztonsági rendszabályokat következetesen be fogjuk tartani és tartatni.” – áll a kommünikében.

  Az esetleges kiabálások ellen pedig tehetetlen, bármennyire is szükségét érzi Kisteleki István, hogy stadionokat zárasson be bajnoki labdarúgó mérkőzéseken ezen okok miatt – tegnap speciel három pályára kerül lakat egy mérkőzés erejéig, az elmúlt fordulókban pedig már az Újpest, és a Fehérvár volt kénytelen nézők előtt játszani. Hozzájuk „csatlakozik” majd a Ferencváros, a Diósgyőr és a Zalaegerszeg, illetve ősszel feltehetőleg a Győr és a Budapest Honvéd.

  Csatazaj, jogi útvesztő, zárt kapu

  Kell-e ez a fajta szigor? Egyrészről nehéz vele vitatkozni, hiszen a hosszú ideje békés stadionok felől ismét csatazajt hozott a szél. Nyár elején ismét huligánokról cikkeztek az újságok Újpesten a Diósgyőr, majd a Fehérvár vendégszereplését követően, illetve a Ferencváros Hertha BSC elleni barátságos meccse után támadtak zöld-fehér fanatikusok német turistákra.

  Mindkét esetben nemcsak a szurkolók, hanem a biztonsági szolgálatok felelőssége is komolyan felvetődött. Előbbi esetben a balhét is ők kezdeményezték, sőt, vendégjátékost vertek, utóbbi esetben biztonsági szolgálatok közötti harcról pletykálnak – ezt némileg alátámasztja, hogy új cég felel a rendért nyártól az Üllői úton.

  Még aktuálisabb az Újpest fellépése Bukarestben, ahol sem a román, sem a magyar tábor nem maradt egymás adósa. A Steaua kemény mag még egy magyarul megírt, különösen gusztustalan molinóval is hergelte a lilákat, akik válaszul Budapesten görögtűzzáport zúdítottak rájuk.

  Másrészt sokak szerint a labdarúgó szövetség már össze-vissza osztogatja a büntetéseket, gyakran a balhékban szenvedő feleknek is. Így fordulhatott elő, hogy a Diósgyőr és a Fehérvár hiába tudott összevert szurkolókat felmutatni, mégis felfüggesztett pályabezárást kaptak, amihez már elég volt pár másodperc skandálás pár fordulóval később, hogy bűnhődjön a csapatuk. A győriek, egerszegiek és kispestiek pedig egészen egyszerűen nem tudják, mit látott a szövetségi ellenőr, amikor „rendzavarásról” számolt be.

  Szurkoló szurkolónak farkasa

  Mondanom sem kell, hogy maguk a stadionba látogatók is igen megosztottak. A mérsékeltebbek, oldallelátón ülők az ultrákat is hibáztatják a kialakult helyzetért mondván, hogy miattuk kénytelenek kihagyni kedvenc csapatuk egy hazai találkozóját.

  Az ultrák szerint gyakran az önmagukat mérsékeltebbnek vallók között is akadnak alkalmi, borízű kórusok, amelyek pár másodperces magánszáma is elegendő a büntetésekhez. Ugyanők az Alkotmány adta szólásszabadsággal is védekeznek, a rendkívül hiányos jogi szabályozásra is kitérve. Fontos, hogy leszögezzük: itt nem az antiszemita dalokról megy a vita immáron, ezeknek tiltásával senki sem vitatkozik. De mi van, ha holnap már a „hülye bíró!” is zárt kaput ér?

  Az internetes fórumokon meglepő módon a huligánként (köz)ismert Fradi-hívők is a kapu mögötti ultráknak estek, nem túl cizellált módon kitérve arra, hogy mit gondolnak a szólásszabadságról és jogi útvesztőkről. Az ő véleményük az, hogy a szervezett szurkolói csoportok gyakran feleslegesen provokálják az MLSZ-t, a Fradi-pályán különösen népszerűtlen Kisteleki Istvánnal az élen. Ilyen harcot pedig nem nyerhetnek meg, csakis csapatuknak árthatnak vele.

  Egyre mogorvábbak a klubok is (ennek nyílt levél formájában adtak hangot), hiszen jelentős bevételektől esnek el. Ráadásul így semmi sem oldódik meg, hiszen megfelelő jogi szabályozás nélkül ők semmit sem tehetnek – tárják szét karjukat. Sőt, a nem túl magas nézőszámoknak sem tesz jót, ha hiába veszik meg bérletüket a még mindig kitartó drukkerek.

  „Dehogynem tehetnek semmit ! Egyébként is: biztosan jól ismerik valamennyi bajkeverőt már régóta!” –csattan fel a nyájas olvasó.

  No kontroll

  Nos, ez csak részben igaz, másrészt pár klub már tiltott ki szurkolókat – tettlegesség miatt. No de a bekiabálókkal mit kezdjenek? Az rendben van, hogy zsidózni nem lehet, de Fradi-Újpesten tényleg súlyos bűn egy esetleges „Mocskos Újpest?”.

  A válogatott meccseket ráadásul egészen más társaság látogatja, mint a bajnokikat. A nagy, szervezett szurkolói csoportok gyakorlatilag bojkottálják a nemzeti tizenegy hazai fellépéseit – az idegenbelieket nem – így a Puskás Ferenc Stadionban gyakran változó összetételű, szervezetlen, és legfőképpen nagy létszámú szurkoló jelenik meg a „Kanyarban”, vagy ha úgy tetszik, B-középben.

  Szurkolásukat évek óta próbálják kontrollálni, egyelőre sikertelenül – bár a nemrégiben alakult , válogatott meccsekre „szakosodott” Carpathian Brigade ígéretesnek tűnik a hangulat szempontjából a jövőre nézve.

  Apropó, új csoportosulás: ők klubszínektől függetlenül űznék.hajtanák fiainkat, idehaza és messze idegenben egyaránt. Az új MLSZ módi hallatán a Fradi, Újpest, vagy Honvéd szurkolók kajánul vigyorognak, és „Miért, zárt kapus lesz a svéd-magyar, ha cigányozok?” típusú hozzászólásokkal gazdagítják az idevágó fórumokat, ám nekik komolyan fő a fejük tervezett fellépésük előtt.

  Egyrészt több ezer forintért kivitelezett koreográfiájukat kukába dobhatják a pár nappal ezelőtt bejelentett MLSZ rendelkezés miatt. Másrészt a „valaki a tömegből” bekiabálások után könnyen rajtuk csattanhat az ostor, mint egyetlen, beazonosítható csoporton. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Himnusz után szervezetten elhagyják a stadiont, mert nem szeretnék, ha esetlegesen kitiltanák őket – tehát az utolsó, szervezettség irányába mutató csoportosulás is kivonul este a hangulatfelelős T szektorból.

  Amennyiben a többiek (több ezer emberről van szó) szurkolása kontrollálhatatlan – egymástól tíz méterre is teljesen mást kiabálnak, a Himnusz harminc szólamú – akkor hogyan lehetne kivédeni az Újpest-Steaua Bukarest Európa Liga mérkőzésen hallható nacionalista rigmusokat? Szerintem sehogy.

  Éppen ezért tartom elhibázott lépésnek ezt a labdarúgó mérkőzést ajánlani Cozma emlékének. Érdemesebb lett volna egy kézilabda-emlékmeccset szervezni akár klub, akár válogatott szinten. Egy magyar-román focimeccs egészen egyszerűen másról szól. Legfőképpen: 25 ezer, besörözött emberből biztosan lesz, akit hidegen hagy a megemlékezés – ezt pedig kár volt az elhunyt sportoló édesapja, Petre Cozma füle hallatára megkockáztatni.

  forrás: www.168ora.hu/sport/magyar-roman-futballmerkozes-baratsagos-marian-cozma-valogatott-41582.html
   
 19. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.12, 17:25
   
 20. avatar: NNS
  2009.08.12, 13:09
  Tisztelt MLSZ! Tisztelt sportbarátok!

  Szomorúan olvastuk az MLSZ nyílt levelét, amelyben a Marian Cozma emlékére rendezett válogatott mérkőzéssel kapcsolatos kikötéseit, figyelmeztetéseit, és az esetleges szankcióit részletezi!

  A brutálisan meggyilkolt fiatal sportoló nem az első áldozata volt annak a jelenségnek, ami megmérgezi Magyarország lakosságának hétköznapjait! Erre a jelenségre már 2007-ben felhívták a szurkolók a figyelmet a Szuper Kupa döntőn, majd 2008-ban két ősi rivális kézilabdatábor emlékezett együtt a magyar lakosságot ért támadások áldozataira. A 2007-es megmozdulást eltitkolták, a 2008-as megemlékezést szervező szurkolók klubjait megbüntették. Ha akkor nem eltitkoltak és szankcionáltak volna, hanem az illetékesek érdemi lépéseket tettek volna az igazi probléma visszaszorítására, akkor talán Marian Cozma még ma is élhetne. A problémát szándékosan elhallgató, a figyelmeztető hangokat elhallgattató politikusok, sportvezetők igenis felelősek Marian Cozma - és számtalan magyar áldozat - haláláért!

  2009-ben egy nagyszerű sportembernek kellett értelmetlenül meghalni, ahhoz, hogy végre nagyobb figyelem irányuljon azokra a tragikus állapotokra, amiket a szurkolók már korábban is próbáltak jelezni! A sportember meggyilkolása utáni napokban a debreceni szurkolók közösen gyújtottak gyertyát a csapatukkal nemzetközi mérkőzést vívó román Galati játékosaival, vezetőivel.

  A mérkőzésen pedig - többek között - ezek a zászlók lettek a lelátón elhelyezve:
  "Az igazság elhallgatva is igazság!"
  "Nem polgárháborút, rendet akarunk!"

  A politikusok, sportvezetők és a média álszent felháborodása is - mint minden csoda - csak 3 napig tartott.

  Értetlenül állunk azelőtt a tény előtt is, hogy miért nem egy kézilabda mérkőzésen emlékezünk Marian Cozmára? Méltóbb módon lehetett volna emléket állítani egy nagyszerű sportolónak egy kézilabda mérkőzéssel, hiszen ez a sport volt az élete. Ha a két ország múltjában keresendő ellentétekben rejlő veszélyforrásokat, a zéró tolerancia rendelkezés létjogosultságának bizonyítására szeretnék használni, akkor erre a célra egy sportember emlékét felhasználni nem etikus dolog.

  Most ott tartunk, hogy ismét megtiltanak mindenféle transzparenst a mérkőzésen, holott a fent említett két zászlónak - és a rajtuk megfogalmazott üzeneteknek - még nagyobb aktualitása van, mint eddig bármikor!

  A kiírások, transzparensek válogatás nélküli, méltányosságot vagy mérlegelést mellőző - a diktatórikus zéró tolerancia elvének megfelelő - kitiltása is durván megsérti a szurkolók alapvető - a szólás szabadságához való - jogát! Nem adnak teret azon gondolatoknak sem, amelyek nem ütköznek törvénybe, csak valós problémákra hívják fel a figyelmet.

  Azt, hogy mit ítélnek a megemlékezés méltóságát zavarónak, annak fényében kellene vizsgálniuk, hogy mi vezetett oda, hogy egy fiatalon meggyilkolt sportolóra kell most emlékeznünk!

  A fenti mondatnak megfelelően, a kilátásba helyezett szankcióra már nem is érdemes szavakat pazarolni.

  Végezetül hangot adunk azon félelmünknek is, hogy a mérkőzés magában hordja annak lehetőségét is, hogy a magyar anyák - Steaua szurkolók által elkövetett - meggyalázása miatt többen is hangot adhatnak azon véleményüknek, miszerint ugyanazt kívánják Marian Cozma gyilkosainak, mint anyáink meggyalázóinak!

  A szólászabadságnak az MLSZ nyílt levelében vázolt durva tiprásával egyet nem értő szurkolók egy része, a már megvásárolt belépője ellenére sem fog kilátogatni a stadionba. Nem szeretnék egy barátságosnak elnevezett, de valójában - a felek múltját, és a következő mérkőzések tétjét figyelembe véve - presztizs és felkészülési mérkőzésnek is vehető mérkőzésen - amikor elragadhatják a szurkolót az indulatai - felületes, kidolgozatlan rendelkezések alapján - ahogy erre már a klubtulajdonosok is kitértek az MLSZ elnökének írt levelükben - szabjanak ki rájuk erősen vitatható büntetést. A későbbiekben pedig emiatt ne lehessenek a helyszínen részesei a válogatott sikereinek! Vannak, akik már önmagában a szólás szabadságának ilyen mértékű korlátozása miatt, elvi okokból nem kívánnak megjelenni a rendezvényen.
  Ezektől a szurkolóktól egy nagyszerű sportemberre történő megemlékezés lehetőségét vették el!

  Sportbaráti üdvözlettel: Összmagyar Szurkolói Szövetség
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.11, 21:06
  Tűzszerészeti vizsgálatot kért a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) abban a budapesti szállodában, amelyben a szerdai Magyarország elleni barátságos mérkőzésre készülő válogatott tagjait szállásolták el.
  Ionut Lupescu, a FRF igazgatója a Mediafax román hírügynökségnek kedden elmondta: csak elővigyázatosságból kérték a vizsgálatot, hogy éjszaka nehogy ki kelljen üríteni a szállodát egy esetleges bombariadó miatt. Legutóbb júliusban, az Újpest-Steaua mérkőzés előtt fordult elő, hogy hamis bombariadó miatt a román csapat tagjainak el kellett hagyniuk éjszaka szállodai szobáikat.
  A sportvezető később közölte, hogy a vizsgálatot már elvégezték, és a tűzszerészeti szakemberek "természetesen" nem találtak semmit.


  forrás:
  MTI
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.11, 21:04 (szerk.: 2009.08.12, 09:26)
  Razvan Lucescu:Mind a két együttesnek nagyon hasznos lesz a találkozó, hiszen a magyarok a második helyen állnak világbajnoki selejtezős csoportjukban, míg mi építjük a csapatunkat, így szükségünk van a mérkőzésekre - nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján a szakember. - Talán a magyarok egy kicsit egységesebbek nálunk, és lendületben vannak, de ez nekünk csak jó a további építkezés szempontjából."
  A 40 éves tréner elmondta: játékosai motiváltak, főként azért, mert a magyarok az elmúlt időszakban jobb eredményeket értek el náluk.
  A találkozót a február 8-án Veszprémben brutális körülmények között meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezik meg, a szövetségi kapitány szerint egy ilyen esemény közelebb hozhatja egymáshoz az embereket.
  "Marian Cozma emlékére fogunk játszani, kiváló sportember volt, akit nagyon szerettek Veszprémben. Bár a Barcelona is hívta, nem hagyta el a magyarokat, éppen ezért ő volt az egyik legnagyobb kedvenc. Lehetnek ilyen szép dolgok, mint ez a megemlékezés, Magyarország és Románia között.


  forrás:
  MTI

  Razvan Lucescu: Hét-nullás győzelmet ígértem édesapámnak, de persze tudom, hogy erre semmi esély nincs. Ám legalább esélyem lesz arra, hogy sikert arassak a magyar válogatott ellen, és ez is lesz játékosaim célja. Szerdai vendéglátóink pillanatnyilag előttünk járnak, egységesebbek, kiforrottabbak, mint mi, ezt mutatja az is, hogy csoportjukban a második helyen állnak. Nálunk még az alapok lerakása zajlik, új csapatot építünk, de a győzelem szándékával lépünk pályára szerdán.


  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=5712

  Razvan Lucescu:Úgy gondolom, hogy a játékosaink átérzik a mérkőzés fontosságát a sport és a Cozma-gyilkosság miatt is. A Lettország és Horvátország ellen elkövetett hibákat amit ismételni hivatalos felek Litvánia és Szerbia, így ezek a játékok fontosak. Romániának jóval nehezebb dolga lesz a magyar válogatottal, mint volt a Steauának az Újpest ellen. Meg akarjuk nyerni a holnapi meccset, de a legfontosabb az, hogy lássam a megfelelő hozzáállást, azt, amit a Litvánia elleni júniusi vb-selejtező mérkőzésen (1-0-ra nyertek a románok – a szerk.) is láttam. Egy maroknyi huligán, legyen az magyar vagy román, nem hiszem, hogy elronthat egy ilyen sporteseményt. Amúgy sem hiszem, hogy bármiféle probléma zavarná meg a játékot, mivel a szervezők megtették a szükséges intézkedéseket.


  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/40101
   
 23. avatar: NNS
  2009.08.11, 20:54
  Barátságos Ferencváros – Újpest, Haladás – Zalaegerszeg, Rákóczi – Pécs, Győr – Tatabánya, Diósgyőr – Nyíregyháza, Kispest – Videoton meccs nem létezik. Egészen egyszerűen vannak olyan párharcok, ahol fokozottabb indulatuk, más elvárások dolgoznak játékosban, edzőben, szurkolóban egyaránt, mint a többi találkozón. Nyilván lehetne a fenti pár példán kívül még ezernyi másikat felsorolni hazánkból is, egy-egy szomszéd falu derbijére olykor többen kimennek a megyei bajnokságban, mint az első osztály valamely érdektelenebb találkozójára, és bárki elhiheti, osztálytól függetlenül ugyanolyan érzelmek, indulatok dolgoznak a résztvevőkben. Persze ez nem magyar sajátosság, csak hogy néhány, mindenki számára ismert példát írjak, egy Hajduk – Dinamo, Partizan – Zvezda, Krakowia – Wisla Kraków, Liverpool – Manchester United, vagy egy Boca Juniors – River Plate ugyanígy működik, maximum ez utóbbi példáknál nagyobb tömeg mozdul meg.

  Ahogy pedig nem ország függő ez a jelenség, úgy nem is csak klubfüggő, így a válogatott mérkőzéseken ugyanígy megtalálhatóak ezek a párharcok, sőt itt találhatók meg csak igazán. Ugyanis egy ország nemzeti válogatottja képes arra, amire semmiféle más hatalom nem: ha csak egy-egy találkozóra is, de ősi rivális csapatok szurkolóit egy táborba integrálják. Ennek a kohéziós ereje pedig nem más, mint a közös ellenség.
  Blogunk mindig is politikamentesen, a futballra koncentrálva igyekszik kivesézni az éppen aktuális kérdéseket, ez most sincs másként (kéretik figyelembe venni a kommenteknél is), azonban mindannyian tudjuk, hogy a futballt nem vákuumban játsszák, így a társadalmat foglalkoztató kérdések a világ minden pontján begyűrűznek a stadionokba. Sokak szerint ez rossz, magam részéről nem kívánom ezt a jelenséget megítélni, hiszen természetéből fogba olyan alapvető dolognak tartom, mint hogy a nap keleten kel, és nyugaton nyugszik. Ettől függetlenül persze axiómákkal is lehet vitatkozni, csak talán felesleges. Nyilván mindenki tudja, hogy egy szerb – horvát, egy lengyel – német, egy görög – török, egy orosz – grúz meccs éppen olyan feszült, mint a két Korea egymás elleni mérkőzése, vagy egy Irak – Kuvait, esetleg egy Irán – Izrael találkozó. Pontosan ilyen a magyar – román párharc is.

  Miután pedig tisztán látszik, hogy nem létezhet olyan, hogy Magyarország – Románia barátságos mérkőzés, a szurkolók sem így készülnek rá, sem innen, sem onnan, hanem ugyanúgy, mint a két ország bármely más találkozójára. Ezzel eddig nincs is semmi probléma, hiszen kellenek az ilyen mérkőzések is, különösen helyzetünkben, amikor hazánk hamarosan valóban sorsdöntő mérkőzéseket játszik. Kellenek, hiszen pont a találkozó „éles” mivoltából kifolyólag mennek ki együtt a rivális táborok, emiatt telnek meg a lelátók, és ez a tűz kell játékosnak, szurkolónak, mindenkinek, hogy a svédek, dánok, portugálok ellen pokoli hangulat vegye körül a nemzeti tizenegyünket. Ráadásul a felkészülést is bizonyosan jól szolgálja a találkozó, hiszen tudjuk, hogy Románia jó futballt képvisel, ráadásul ez a derbi nekik is ugyanúgy derbi, mint nekünk, így belső motiváció miatt is és a közvélemény nyomására is „harapnak”, tehát garantáltan éles mérkőzésen készülhet erős ellenfél ellen a csapat.

  A probléma az, hogy egy ilyen mérkőzésbe belekeverik Marian Cozma emlékét. Mint az köztudott, a tehetséges román sportoló egy bestiális gyilkosság nyomán vesztette életét, miután Magyarország és Románia együtt siratta tehetségét, fiatalságát. A magyar ultrák zöme mélyen gyászolta az elhunyt sportolót, és saját tapasztalatom alapján azt mondom, hogy többnyire ők áldoztak a Cozma emlékére készített Kálomista Gábor féle film megtekintésére, amit bántóan kevés néző előtt vetítettek a mozik. Éppen ezért érzik úgy, hogy egy mocskos játékot űznek ellenük, amiben Marian Cozma újra csak áldozat lehet.

  Eleve kérdéses, hogy miért nem a két ország kézilabda válogatottja mérkőzik meg ezen a „gálameccsen”? Hiszen mindig az adott sportág emlékezik meg az elhunyt kiválóságairól, így Ocsaky Gábor tiszteletére jégkorongmérkőzést, Kulcsár Anita emlékére kézilabdatornát szerveztek, de például Kolonics György tragikus halála után sem jutott eszébe az MLSZ-nek jótékonysági mérkőzést rendezni. A magyar szurkolók úgy érzik, hogy most sem ez az igazi cél.

  Érzékelhető ugyanis, hogy a szurkolók most a média kereszttüzébe kerültek, noha nem igazán volt ennek apropója, holt szezon lévén nem is lehetett. Az ok prózai, eddig is a szervezett szurkolói csoportok voltak azon egyedüli résztvevői a magyar futballnak, akik felett nem bírt kizárólagos kontrollal a vezető „elit”. Ha jobban belegondolunk, mitől tarthatnának jobban, mint azoktól a csoportoktól, akik fegyelmezetten, egy ember vezetése alatt képesek összehangolt tevékenységre? Ráadásul elég öntudatosak, hogy kritikát gyakoroljanak. Egy ilyen csoport már ott is tényező, ahol néhány tucat szervezett szurkoló van, ahol több száz ott egyenesen megkerülhetetlen. Ugyanis ezek a szurkolók folyamatosan emlékeztetik a szövetséget, hogy ez a játék értük van elsősorban, így szeretnék, ha a klub bevétele nem egyes vezetők zsebébe vándorolna, hanem a stadion csinosodna belőle, vagy a keret erősödne, amire büszke lehet a szurkoló. Ezért ahol valóban ezekért a célokért dolgoznak, ott a szurkolók kölcsönösen jó viszonyban vannak a vezetőkel, hisz tudják, hogy valamennyien egy szekeret tolnak, a klubét. A gond általában ott van, ahol a zavarosban halászgatnak, és nem kíváncsiak az önjelölt halőrökre. Persze eddig erre is megvolt a megoldás, ha valamit el akart tusolni valaki, csak elő kellett húznia a futballhuliganizmus kártyáját a pakliból, ami pont olyan ász a magyar médiánál, mint Molnár Anikó mellei, Liptay Claudia házassága, vagy Győzike kalandjai. Hiszen minden meccsen lehet találni egy fogatlan bunkót, aki nyilatkozik két üveg sörért valami ordas hülyeséget, amit a sajtó, mint véres kardot körbehordhat az országban. Már látom magam előtt az ilyen kommenteket: „Szar a magyar foci, ki sem kell menni, meg veszélyes is, gyereket ki sem lehet vinni a stadionba!” Mindezt persze olyanok írják, akik az utóbbi évtizedben akkor voltak kinn a stadionban, ha jött a Madonna vagy valamelyik megasztár. Mert ha azok a nézők, akik nem ultrák, de rendszeresen járnak meccsre (elég sokan vannak így a blogon) szívükre teszik a kezüket, és összeszámolják hányszor érte őket szurkolók által atrocitás, azt kell, hogy mondják, bizony, ha van is néha verbális zrika, alapvetően nem kockázatosabb egy magyar stadionban meccset látogatni, mint a Sziget fesztiválos megtalálni a sátrunkat a sötétben.
  A változás lényegében abból áll, hogy a szurkolótáborok beleuntak Fekete Péter szerepébe, és a társadalomnak példát mutató összefogással megalapították az Összmagyar Szurkolói Szövetséget. Innentől pedig necces a kérdés az MLSZ-nek, hiszen nyilvánvaló öngól továbbra is úgy pocskondiázni a szurkolókat, hogy nem a fogatlan hülye a vizuális aláfestés, hanem a szurkolók szóvivője, aki értelmesen reagál a sajtó előtti a felmerülő kérdésekre. Ráadásul meglehetősen kínos, hogy valaki a nyilvánosság előtt (értsd: olyanok előtt is, akik nem járnak meccsre, csak a sajtóból értesülnek róla, tehát „hivatalból” nem tudják mi az igazság) felvetnek olyan kérdéseket, hogy a nem létező randalírozó csőcselék helyett talán az rettenti el a családokat a meccsre járástól, hogy egy költséges, egész napos utazás mellett helyenként egy négy fős családnak tízezer forintot is le kell szurkolni a stadion kasszájába. Ezek után méregdrágán vásárolhat a büféből, jobb esetben, tehát ha van egyáltalán büfé. Kínos hallani az igazságot, miszerint nagyobb veszély egy meccsre látogató kisgyerekre, hogy elveszik a mobilvécében, mint az alítólagos csőcselék. Ráadásul az ÖSZSZ ezeket a kérdéseket a sajtó előtt teszi fel. Nyilván a többséggel az MLSZ egyetért (büfék, WC-k állapotának javítása), hiszen mernének nemet mondani! Ha eleve alkalmasak a posztjuk betöltésére nekik is tapasztalniuk kellett ezeket a problémákat. Tapasztalták is, de kellett a pénz máshova. Most nyomás alatt meg kell oldani ezeket a problémákat, de jogos a következtetés, ha most az asztalra csapnak a szurkolók, talán máskor is megteszik. Ezért indított a Szövetség egy mindent eldöntő offenzívát a szurkolók ellen. Látják, hogy egyenként minden csatát elvesztenek, így egy döntő rohammal akarják megnyerni az egész háborút. Ennek pedig egy lehetséges módja van, be kell bizonyítni, hogy a szurkolók állatok, akikkel jó érzésű európai ember nem ül le egy tárgyalóasztalhoz. Elsődleges cél, hogy a szurkolók szalonképtelenné tegyék magukat a közvélemény szemében.
  Ennek ágyaznak meg a pályabezárások, amik hosszú távon kiverik a biztosítékot a kluboknál, ahogy ez meg is történt a napokban, lásd: klubok levele az MLSZ-hez. A pénzbüntetés, pontlevonás szintén nem jó módszer, hisz ezzel megint csak a klubok fordulnának a szövetség ellen. A kamerák telepítése sci-fi, amikor a csapatok harmada mobillelátón játssza a meccseit, ráadásul a stadionok jelentős hányada nem a klubok tulajdonában van, így az amúgy is szegény társaságok utolsó kiadási tétele lesz az ilyen irányú infrastrukturális fejlesztés. E nélkül pedig aggályosak a kitiltások, főleg úgy, hogy az ÖSZSZ szurkolói érdekvédelemmel is foglalkozik, és ha kell, minden törvényes fórumon kiáll a szurkolók igazáért. Első körben ilyen a szurkolói szólásszabadság kérdése, amely semmiben nem különbözik más emberek szólásszabadságától, hamarosan az alkotmánybíróság elé kerül, akinek a döntése precedensértékű lesz. Természetesen a szurkolói szövetség is elítéli a törvénybe ütköző megnyilvánulásokat, és célja, hogy kizárja a rasszista és antiszemita hangokat a lelátóról, minden más kérdésben azonban szabadon szeretne megnyilvánulni, akár verbálisan, akár kiírás formájában. Ha viszont ezt eléri, aki nem marad más út, mint hogy az eddigi alá-fölé rendet viszony helyett partnerként kell a szurkolókat kezelni, amit nyilvánvaló okokból sokan nem akarnak.
  Külön pikáns, hogy az MLSZ olyan hangok miatt zárt be stadionokat, akik Romániával szembeni ellenérzésüknek adtak hangot, így felveti a kérdést, ha holnap, egy MLSZ rendezvényen elhangzik ugyanez, szankcionálja e magát a szövetség? Ugyanis ha nem, innen nincs jogalapja a klubokat sem büntetni, ezzel a helyzettel pedig maga ágyaz meg a románok elleni hangoknak. Persze Kisteleki már előre válaszolt:

  „Merő óvatosságból azonban nyomatékosan felhívnánk mindenki figyelmét a kultúrált, sportszerű viselkedésre, és arra is, hogy a két nemzet zászlaján kívül mást - semmiféle transzparenst, táblát, feliratot - a nézőtérre bevinni szigorúan tilos, az ezzel kapcsolatos biztonsági rendszabályokat következetesen be fogjuk tartani és tartatni.

  Bízunk mindenki józan mértéktartásában, de előre is jeleznénk: aki bármilyen módon megzavarja a Marian Cozmára való emlékezés méltóságát, több tízezer sportszerűen szurkoló társa nyugodt, kultúrált sportélményét, azt a személyt - lévén ehhez adott a megfelelő jogi háttér - már a mérkőzés során eltávolítják a lelátóról, s ez azzal a kellemetlen következménnyel is jár, hogy ki lesz tíltva a magyar válogatott jövőbeni meccseiről!”

  Szögezzük le, hogy félreértés ne legyen. A magyar szurkolók többségének semmi baja nincs az átlagos román emberekkel. Azokkal a román szurkolókkal van baja, akik Bukarestben gyalázatos kiírásukkal sértették meg egész nemzetünket, azokkal, akik az egész magyarságot tartják kollektívan felelősnek Marian Cozma meggyilkolásáért, és azokkal, akik előre provokálják a magyarokat a mérkőzésen.
  Tehát a szövetség csapdát állított, amiben a szurkoló két dologban dönthet: vagy nem dől be, és ezzel meghagyja a jogalapot a további stadionbezárásoknak, vagy reagál a román provokációra, ezzel kiteszi magát az előre látható szalagcímeknek „A primitív szurkolóknak már Marian Cozma emléke sem szent!” Sakk-matt. Azaz van még egy harmadik megoldás, amivel számos ismerősöm fog élni. Meglévő jegye ellenére sem megy ki a meccsre. Nem lesz báb egy olyan játszmában, ahol egy halott sportoló emléke sem szent. Ugyanis olyan, hogy Magyar – Román barátságos meccs, nincs, és soha nem is lehet, emellett olyan, hogy tisztesség van, és mindig is kell, hogy legyen, így nem leszünk részesei egy olyan játszmának, ahol Marian Cozma méltósága a tét.

  forrás: labdabiztos.blog.hu/2009/08/11/mlsz_szurker_velogatott
   
 24. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.10, 15:13
  Újabb két román játékos sérült meg a hétvégén, és nem utazhatott Budapestre a labdarúgó-válogatottal, amely Magyarországgal játszik szerdán barátságos mérkőzést.
  Paul Zaharia, a román szövetség sajtófelelőse hétfőn közölte, hogy Razvan Lucescu szövetségi kapitány Razvan Ratra, az ukrán Sahtar Donyeck védőjére és Bogdan Stancura, a Steaua Bucuresti támadójára sem számíthat sérülés miatt.
  A hétvégén derült ki, hogy a román csapat legnagyobb sztárja, Adrian Mutu sem léphet pályára a Puskás Ferenc Stadionban. A februárban meggyilkolt kiváló kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezendő találkozón azért nem szerepelhet a Fiorentinát erősítő játékos, mert megfázott.
  Lucescu kifejezte reményét, hogy a szerdai mérkőzés a sportszerűség jegyében zajlik majd a lelátókon is, és nem ismétlődnek meg az Európa Liga 2. selejtezőkörében, júliusban megrendezett Steaua-Újpest találkozón történt incidensek.


  forrás:
  MTI
   
 25. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.10, 11:27 (szerk.: 2009.08.10, 15:13)
  Kedves Sportbarátaink!

  Biztosak vagyunk abban, hogy elég lett volna annyit hangsúlyozni, hogy ez a barátságos futballmeccs a magyar és a román válogatott között Marian Cozmának, a február 8-án brutális körülmények között meggyilkolt világklasszis román kézilabdázónak kíván emléket állítani. Ezzel máris elérjük célunkat: méltóságteljes megemlékezést tudunk tartani a szurkolók nagy kedvencére, a fájdalmasan fiatalon eltávozott sportemberre úgy, hogy a legnépszerűbb sportág magyar és román legjobbjai is leróják kegyeletüket, gyászszalaggal a karjukon vívnak izgalmas, színvonalas, sportszerű küzdelmet.

  Igen, ennyinek is elégnek kell lennie, a Magyar Labdarúgó Szövetség - okulva néhány sajnálatos, korábbi tapasztalatból - mégis úgy véli: ennél egy kicsivel többre van szükség.

  Tisztelt Szurkolók!

  Elöljáróban engedjék meg, hogy őszinte köszönetet mondjunk azért a támogatásért, szimpátiáért, amivel az elmúlt hónapokban segítették válogatottunkat, amivel hozzájárultak a sikerekhez, s - ahogy mondani szokás: 12. játékosként - részeseivé váltak a reménytkeltő eredményeinknek. Kérjük Önöket, hogy a továbbiakban is hasonló lelkesedéssel segítsék válogatottunkat, már most, a Magyarország-Románia találkozón is, s tartózkodjatok minden olyan megnyilvánulástól, amely soha, semmilyen körülmények között nem lehet velejárója egy labdarúgó mérkőzésnek.

  Merő óvatosságból azonban nyomatékosan felhívnánk mindenki figyelmét a kultúrált, sportszerű viselkedésre, és arra is, hogy a két nemzet zászlaján kívül mást - semmiféle transzparenst, táblát, feliratot - a nézőtérre bevinni szigorúan tilos, az ezzel kapcsolatos biztonsági rendszabályokat következetesen be fogjuk tartani és tartatni.

  Bízunk mindenki józan mértéktartásában, de előre is jeleznénk: aki bármilyen módon megzavarja a Marian Cozmára való emlékezés méltóságát, több tízezer sportszerűen szurkoló társa nyugodt, kultúrált sportélményét, azt a személyt - lévén ehhez adott a megfelelő jogi háttér - már a mérkőzés során eltávolítják a lelátóról, s ez azzal a kellemetlen következménnyel is jár, hogy ki lesz tíltva a magyar válogatott jövőbeni meccseiről!

  Tisztelt Szurkolók!

  Őszintén reméljük, hogy mind a játéktéren, mind a lelátón sportszerű keretek között zajlik majd a mérkőzés, nem kerül sor semmiféle atrocitásra, így az esetleges szankciókra sem!

  Kívánunk mindenkinek kimagasló sportélményt, szurkoljunk az újabb magyar sikerért és legyünk részesei az őszinte, méltó megemlékezésnek a román és a magyar sport feledhetetlen nagy egyéniségéről, Marian Cozmáról.  Magyar Labdarúgó Szövetség


  forrás:
  http://www.mlsz.hu/20090810hun_rom.php
   
 26. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.07, 12:31
  A 21 fős szűkített keretbe nem került be:
  Köteles László

  Fehér Csaba
  Horváth Gábor
  Löw Zsolt
  Tímár Krisztián
  Vaskó Tamás

  Szalai Ádám
  Kabát Péter
   
 27. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.03, 15:31
  20 órakor kezdődő mérkőzést megelőzően, 18.15 órai kezdettel, a magyar és román újságírók válogatottja is pályára lép egymás ellen.


  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=5659
   
 28. avatar: hungary
  2009.08.01, 22:41
  Egyre javul a focink, a románok pedig most visszaestek. Verhetöek.
   
 29. avatar: hungary
  2009.08.01, 22:40
  Én ott leszek. HAJRÁ MAGYARORSZÁG. HUNGARY IS KING.
   
 30. avatar: chinaglia
  2009.07.19, 18:39
  Igen, ők azok.
   
 31. avatar: NNS
  2009.07.19, 13:04
  Róluk mit lehet tudni?
  hungarianultras.mlap.hu

  A HajráMagyarok blog-os dolog utódja lenne?
   
 32. avatar: tbobojsza
  2009.07.06, 16:07
  Miért nem lesz 42 ezer néző? :S
   
 33. avatar: bd10
  2009.07.04, 13:15
  Gólösszesítés: Magyarország 45:22 Románia
   
 34. avatar: Brady85
  2009.07.02, 14:21
  Ebből nem lesz 42ezer néző! :(
  Pedig milyen szép lett volna.

  Jegy hátoldala:
  "Tilos a rendezvény területére minden kamera, kép- és hangrögzítő ... behozatala és azoknak működtetése"

  Már a máltai meccs elött is rajta volt, mégis annyi embernél láttam fényképezőgépet, múltkor nem vittem be, de most majd biztos beviszem!
   
 35. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.30, 15:04 (szerk.: 2009.06.30, 15:05)
  Július 1-jétől árulják a már megszokott helyeken, az ország valamennyi IBUSZ-kirendeltségében az augusztus 12-i Magyarország - Románia barátságos válogatott mérkőzés jegyeit. A májusi elővételi akcióban megközelítőleg 6000 belépő már elfogyott, s jelentős volt az érdeklődés az MGYLSZ által meghirdetett elővételi lehetőség iránt is. Az MLSZ most mintegy 20 ezer jegyet hoz forgalomba 1500-3000-4000 forintos áron. A legolcsóbbak közé tartozik az az úgynevezett családi kategória is, amelynek lényege: 2 felnőtt 1500-1500 forintért foglalhat helyet a lelátó kijelölt szektoraiban, s a velük érkező két gyermek ingyen mehet be a Puskás-stadionba!


  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=5534
   
 36. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.10, 21:58
  Simóka Bea, az Önkormányzati Minisztérium sportért felelős szakállamtitkára szerda délelőtt mutatkozott be az országgyűlés sport és turisztikai bizottsága előtt. A frissen kinevezett sportvezető egyből egy labdarúgással kapcsolatos bejelentéssel nyitott, nevezetesen azzal, hogy már az augusztusi magyar-román barátságos mérkőzést is 42 ezer néző előtt játszhatja a Koeman-csapat. Mint ismeretes, Málta ellen 35 ezren lehettek jelen, minden megnyitott szektor megtelt, most ezt a számot is túl lehet szárnyalni.

  A pepsifoci.hu megkeresésére Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke is megerősítette mindezt, majd azt is hozzátette, még akár tovább is nőhet a 42 ezres szám.

  – Valóban, eldöntött tény, hogy 42 ezer néző előtt fogadhatjuk Romániát. Folynak a szakhatósági vizsgálatok, az előkészületek, a 7500 forintos bérletek árusítására is emiatt került sor. Az MLSZ szeretné, ha még többen bemehetnének, ezért további egyeztetéseket folytatnak a szövetség illetékesei, és ha ezek lezárultak, akkor kerül sor a további jegyárak meghatározására – mondta honlapunknak Serényi.


  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/36062
   
 37. avatar: AMiUtunk
  2009.05.10, 12:41 (szerk.: 2009.08.11, 21:05)
  Jegyárusítás a köv. 3 hazai valogatott meccsre hétfötöl (2009. május 11.): 10.000 "gyüjtöjegy" a románok, svédek és portugálok elleni meccsre.

  Mint ismert: válogatottunk szeptember 5-én és 9-én játssza két soron következő vb-selejtezőjét, két itthoni slágermérkőzését a svédekkel, illetve a portugálokkal, ezt megelőzően pedig augusztus 12-én Románia ellen lép pályára Erwin Koeman szövetségi kapitány csapata, barátságos meccsen. Az MLSZ döntése értelmében a leghűségesebb szurkolók, s az együttes mellett töretlen lelkesedéssel kitartó gyereklabdarúgók a három találkozóra hétfőtől vehetik meg a belépőket, rendkívül kedvezményes, nagyon alacsony áron. A csomagban értékesítésre kerülő 10 ezer darab, összesen 7500 forintba kerülő "bérlet" mindhárom találkozóra érvényes, s elkezdődik egy 1 gyermek+1 kísérő akció is.

  Ami a részleteket illeti: a kijelölt szektorokba szóló, 7500 forintos csomagban - amely hétfőtől a megszokott helyeken, az ország összes Ibusz-kirendeltségénél kapható - 1 darab jegy lesz a románok elleni találkozóra, míg a másik kettőre olyan utalványt kap az első 10 ezer vásárló, amelyet augusztus 31-től lehet majd beváltani. Erre éppen a szurkolók védelmében, a hamisítás lehetőségének kizárása miatt van szükség.
  Az MLSZ gondolt és változatlanul számít az eddigi mérkőzések roppant lelkes gyermeklátogatóira is. Mindhárom meccset 4000-4000 olyan 14 éven aluli tekintheti meg a Puskás-stadionban, aki regisztrálva van a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetségnél, számukra a belépés - az eddigi gyakorlatnak megfelelően - ingyenes. Egy-egy kísérővel jöhetnek, az ő belépőjük ára: 2000-2000 forint. Az 1+1-es akcióban részt vevőknek előzetesen jelentkezniük kell az MGYLSZ-nél (erre kizárólag a www.gyermekfoci.hu című honlapon van lehetőség hétfő reggeltől!), kapnak egy visszaigazolást, s azzal kereshetik fel valamelyik Ibusz-kirendeltséget. Egyetlen kikötés: a két vb-selejtezőre (mindkettőre vagy csak az egyikre) kizárólag olyan gyermeklabdarúgók igényelhetnek ingyenes belépőt, akik a magyar-román találkozón is ott akarnak lenni!
  Az tehát máris - még mielőtt az értékesítés egyáltalán elkezdődött volna - biztosra vehető, hogy 18-18 ezer hely hamarosan, várhatóan néhány napon belül mindhárom találkozót illetően gazdára talál (14-14 ezer kedvezményes, alacsony áron, 4000-4000 pedig a gyerekeknek ingyen!)
  A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a jegyárusítás további részleteiről, a többi belépő áráról később döntenek.


  Forrás: www.mlsz.hu
   
 38. avatar: magyarfutball.hu
  2009.04.29, 12:18
  A mai utolsó egyeztetések eredményeképpen eldőlt: augusztus 12-én, az őszi négy világbajnoki selejtezőnk főpróbájaként Románia válogatottját látjuk vendégül a Puskás Ferenc Stadionban, barátságos mérkőzésen. Erwin Koeman, válogatottunk szövetségi kapitánya elégedett, s azt mondta: erős ellenféllel szemben tesztelheti majd jelöltjei formáját. A két pályára lévő együttes közösen emlékezik az MKB Veszprém február 8-án brutálisan meggyilkolt világhírű kézilabdázójára, Marian Cozmára.

  A két ország szövetségének irányítói megállapodtak és egyetértettek abban: az augusztus 12-i barátságos találkozó alkalmat teremt majd arra is, hogy egyrészt tovább erősödjenek az eddig is kifogástalanul működő kétoldalú kapcsolatok (meglehetősen régen, 2004 februárjában találkozott utoljára a magyar és a román válogatott, a ciprusi torna döntője utóbbi 3-0-ás győzelmét hozta), másrészt méltó módon, közös főhajtással emlékezzünk Marian Cozmára, az MKB Veszprém február 8-án brutálisan meggyilkolt kézilabdázójára.

  - Örülök, hogy románok lesznek az ellenfeleink a nagy őszi sorozatunkat megelőző utolsó előkészületi mérkőzésen - mondta honlapunknak Erwin Koeman. - Igaz, mostanában akadnak problémáik, de vitathatatlanul erős a csapatuk, sok a technikás játékosuk, akikkel szemben megfelelően tesztelhetem majd a formánkat 3-4 héttel a portugálok és a svédek elleni vb-selejtezők előtt.

  Románia legjobbjai pillanatnyilag a mieinket 16 pozícióval megelőzve a 28. helyet foglalják el a FIFA világranglistáján. A szebb napokat is megélt (februárban 17., tavaly júliusban még 12.) együttes ugyan hullámvölgyben van, vb-selejtező csoportjában 5 eddigi mérkőzésén szerzett mindössze 4 pontjával Szerbia, Franciaország, Litvánia és Ausztria mögött foglal helyet, de ennek ellenére mindenképpen tiszteletet érdemlő, minőségi ellenfélnek számít. Már csak azért is, mert tavaly az Európa-bajnokságon mind a franciák, mind az olaszok ellen döntetlent játszott, nemrég pedig az elmúlt hetek két fiaskója után (3-2-es, illetve 2-1-es vereség Constantában Szerbia, majd Bécsben Ausztria ellen) a román szövetség drasztikus lépésre szánta el magát: szerződést bontott a közel négy és fél éve dirigáló Victor Piturca szövetségi kapitánnyal. Bár egyelőre még keresik az utódot (többek között a legendás Gheorghe Hagit is emlegetik a jelöltek között), várható: az új szakvezető igyekszik minél gyorsabban felrázni legénységét. A mieink elleni meccsig még egy vb-selejtezőjük lesz: június 6-án Litvániában szerepelnek.


  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=5272