magyarfutball.hu

Netherlands - Hungary 8 : 1 20:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.33 (3 szavazat)

játékvezető: 3.67 (3 szavazat)

hangulat: 3.33 (3 szavazat)

1...5
Világbajnokság 2014 selejtező
883. official national team match
ground : Amszterdam, Amsterdam ArenA
referee : Atkinson Martin (Anglia)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. nb1.hu: 45.000
  3. nso.hu: 48.000
  4. csakfoci.hu: 50.000
  5. onsoranje.nl: 50.000
  6. Nemzeti Sport: 52.200
  1. 16' van Persie Robin 1 - 0
    25' Strootman Kevin 2 - 0
    38' Lens Jeremain 3 - 0
    44' van Persie Robin 4 - 0
    4 - 1 47' Dzsudzsák Balázs (11-es)
    53' van Persie Robin 5 - 1
    sárga lap 55' Devecseri Szilárd
    sárga lap 64' Németh Krisztián
    64' de Jong Nigel sárga lap
    65' Devecseri Szilárd (own goal) 6 - 1
    sárga lap 82' Guzmics Richárd
    86' van der Vaart Rafael 7 - 1
    90' Robben Arjen 8 - 1

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Sanyi-Hungaria
    2014.02.17, 12:57 (szerk.: 2014.02.17, 13:32)
    Viking '95 BKV Előre & White Wolves '96 Kaposvár on tour Hollandia
    kép
     
  2. avatar: ingersheim
    2013.10.20, 23:25 (szerk.: 2014.02.17, 12:59)
    Állandó válogatott-kísérő soproni ultra barátainkat nem rettentette el a bukaresti ruha, egy jó zakóért egészen Hollandiáig mentek, egyetlen mentségük, hogy összekötötték a kellemetlent a kellemessel és Amszterdam után a Balti-tenger partjához indultak egy baráti összejövetelre. 4 nap alatt két tengerpart....méghogy nincsenek kalandozó magyarok!

    Nagyjából három héttel a meccs előtt kitaláltuk, hogy hiába a románok elleni kudarc, ne szakítsuk meg a sorozatot, utazzunk el Hollandiába is. Sokat nyomott a latba, hogy egy rostocki meghívásnak is illett már eleget tennünk, ezért úgy döntöttünk összekombináljuk a két programot.
    Erre a túrára 3 fix résztvevő egyből akadt, a 4. kiadó helyre 4-5 ember is jelentkezett,de ahogy ilyenkor lenni szokott, végül mindenki visszatáncolt. Volt még egy hetünk, de úgy döntöttünk, nem keresgélünk tovább, vállaljuk a plusz kiadásokat a kényelmesebb utazást előtérbe helyezve. Gyors jegyrendelés, szállásfoglalás, és a meccs előtti este 11 órakor már bepakolva, indulásra készen állt az autó. Hullafáradtan, egy nehéz, stresszes nap-hét után, pihenés nélkül 2 sofőrrel vágtunk neki az 1220 km-es útnak. Szerencsére gond nélkül rugalmasan haladva, 3 rövid megállóval (végig szakadó esőben) pontban délben célba is értünk.
    Miután elfoglaltuk a szállást egy Amszterdam közeli campingben, egyből bontottuk a söröket és nagy lendülettel belecsaptunk az alapozásba. Nagy mennyiségű erdélyi szilvapálinkával voltunk ellátva, így spórolnunk sem nagyon kellett a következő napokra. Az első arrajárót leállítottuk, hogy süssön el pár képet rólunk, cserébe kapott pár doboz sopronit, aminek annyira megörült, hogy azonnal két marék fűvel jött törleszteni. Sok kommentárt nem igényel a tette – ez Amszterdam.

    Három óra múlva is hiába vártuk az Angliába emigrált szegedi haverjainkat, szokásukhoz híven kemény késésben voltak. Ezért még mindig szakadó esőben, jó 20 perces séta után metróra szálltunk és beblicceltünk a városba. A centrum megállóban már egyre több kisebb-nagyobb magyar társasággal találkoztunk. De láttunk két társaságot is a belvárosban, akik magyarként tetőtől talpig narancsban, holland sálakkal a nyakukban flangáltak. Számomra ez felfoghatatlan, de nem vagyunk egyformák.
    A városnézést rövidre fogtuk a szűnni nem akaró eső miatt, beültünk inkább sörözni. Nem volt egyszerű a helyválasztás sem, mert a kocsmák nagy része már csövön volt narancsosokkal. Pár sör után tettünk két kört a piros negyedben, ahol már akkor szép számmal álltak a lányok az ablakokban melóra várva... Újabb bliccelés és 10 perces késéssel már a stadionnál voltunk, ahol pár perces vita után elkobozták a mi magyar zászlónkat is, mondván túl nagy.

    Nekünk a hazaiba jutott csak jegy, mire felértünk a szektorunkba, már 1-0 volt oda. Ennek "örömére" kiugrottunk a büfébe, mialatt már kaptuk is a másodikat. Éreztük már hogy itt szarabbul járunk, mint bukarestben.
    A biztonságiak idegesítően túlbuzgók voltak, a második slukk cigi után már a nyakamban lihegett 1 elefántcsontparti meg 2 kenyai ropi, hogy most nyomjam el, de nehogy a betonlelátón, hanem a cipő talpán, és tegyem zsebre utána. Közben kaptuk a harmadikat. Ezután már az elhelyezkedésünkben találtak újabb problémát, addig nem nyugodtak, míg be nem tereltek minket egy sorba. Erre jött a 4. gól, és lett is hányingerünk ettől az egésztől. Gyorsan csináltunk két fotót, és vitorláztunk is ki a stadionból, leszarva az egész második félidőt.
    kép
    Irány újra a város "A hangulatunkat nem baszhatja el ez a csodás csapat!" jelszóval. Bejáratnál beleszaladtunk egy szegedi haverunkba aki csak akkor ért oda. Tudattuk vele a részeredményt, egyből dobta is el a jegyét és inkább hozzánk csatlakozott.
    Ezután már sokkal nyugodtabb és vidámabb hangulatban jártuk újra a kocsmákat, kávézókat éjjel kettőig. Mindenki megtelt rendesen, ezért buszra szálltunk és megindultunk a szállás felé. Leszállás után totálisan elvesztettük a fonalat, és másfél órát keringtünk a környéken, mire megtaláltuk a campinget. Nincs is jobb érzés, mint italosan befáradva kóvályogni éjszaka a semmiben.
    A kitervelt reggel 7 órás indulást csak délre sikerült megvalósítani, így már ugrott is a tervezett rostocki városnéző program, tudtuk hogy így csak az esti buliban tudunk részt venni...
    kép

    ***

    Pár rostocki sráccal személyes haverságban vagyunk, ami bő 2-3 éve alakult ki, Jártak már nálunk vendégségben is nyáron, mikor egy balatoni csoportbulijukról 8-an tiszteletüket tették a Hűség Városában. Azóta kaptunk pár meghívást, amit csak most tudtunk elfogadni. Az egyik csoport vezetőjének a 30. születésnapi partyjára igyekeztünk, szerencsére gond nélkül, egy tankolási szünettel ledarálta az egyik sofőr a 640 km-es távot 6 óra alatt.

    A helyi srácok nagyon készültek, remek szállást intáztek nekünk 3 perc járásra a buli helyszínétől, a szobába piák bekészítve. A helyszín egy Rostockhoz közeli kisvárosban volt, egy csarnokot bérelt ki a születésnapos, ahova kb. 80 ember lett meghívva. Gyors felfrissülés és rövid bemelegítő piálás után át is sétáltunk hozzájuk, ahol addigra nagyjából minden meghívott már jelen volt.
    Komoly társaság jött össze, ismerve a beállítottságukat, azon sem lepődtünk meg hogy nagy részük kopasz. A korosztály 20-45 év közé tehető. Leginkább az idősebb tagok keresték a társaságunkat, a fiatalok hamar leittasodtak, de régen mi sem csináltuk ezt másképp. Az nem derült ki, hogy minden vendég ingyen fogyasztott-e, de a mi poharainkat folyamatosan 2 lány felügyelte, ahogy fogyott, már hozták is a következőt.
    Nemsokára hatalmas, kétasztalnyi tálon behoztak egy egész sült disznót, ami szalonnadarabokkal kevert savanyúkáposzta-ágyon pihent. Nagy sikert aratott, de mi inkább csak a piára koncentráltunk. Nagy beszélgetések, érdekes sztorik, infók jöttek felénk, igazán barátságos fogadtatásban volt részünk.

    Éjfél után prezentáltuk a mi ajándékunkat, tálca sör és pár üveg pálinka mellett névvel ellátott mezt adtunk át, az egészet aztán egy kis pirózással is megspékeltük, amibe bevontuk a hazaiakat is. Lebeszéltük pár sráccal, hogy pihenő után reggel 9-kor bevisznek minket a városba, körbevezetnek minket. De mivel ezt a bulit is megnyomtuk (utolsók között, reggel 6-kor hagytuk el a helyszínt), és még a szálláson is rátettünk egy lapáttal, így ebből sem lett semmi. Délelőtt 11-kor keltettek a helyiek, matricacsere, kisebb ajándékosztás stb, 1 óra alatt összeszedtük magunkat és inkább hazafelé vettük az irányt, mivel nekünk Sopron pont 1000 km-re esik
    Kihasználva a német autópálya előnyeit, több száz km-en keresztül 160-180-as tempót tudtunk diktálni, Teplicén egy rövid autós városnézést beiktattunk, de így is egész korán, este 10 után már a Hűség Városába értünk.

    3 nap, közel 3000 megtett kilométer, ami közel sem volt olyan fárasztó ahogy azt előtte gondoltuk. Cserébe újabb nagy élményeket kaptunk, ami nem a csapatunknak volt köszönhető. Köszönöm a két barátomnak, hogy együtt tölthettük ezt a remek hétvégét. Ebben a sorozatban Andorra, Törökország és románia után Hollandiát is kipipálhattuk, remélem mihamarabb újabb túráról tudunk beszámolni.

    Hajrá Magyarok, hajrá Sopron!

    valogatott.blog.hu/2013/10/16/vizesnyolcas_722
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2013.10.16, 15:25
    Megkaptuk az InStattól a holland-magyar meccs elemzését is, a labdabirtoklás 73-27 százalék volt, de akadt olyan negyed órás periódusa is a meccsnek, amikor csak 13 százalékban volt nálunk a labda. A levegőben vívott párharcok 76 százalékát a hollandok nyerték, akik a támadásaik 75 százalékát vezették a széleken. A hollandok a támadópárharcaik 52 százalékát tudták megnyerni, a magyaroknál 34 ez a szám.

    Ami a játékosokat illeti, a párharcokat tekintve Elek szerepelt a legjobban, ő hatból ötöt megnyert, ez 83 százalék, ellenben a védők közül Kádár (6/3), Korcsmár (18/9) és Guzmics (16/8) csak 50 százalékot teljesített ebben mutatóban, míg a legrosszabb Vanczák volt, aki a hét párharcából csupán kettőt tudott megnyerni, ez 29 százalék. Akadt azonban nála is gyengébb a magyar csapatban, Némethnek 18 (11/2), Hajnalnak pedig csupán 14 százalékban (7/1) sikerült megnyernie a párharcait.

    forrás:
    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20131010-az-instat-elemzorendszer-bemutatasa.html
     
  4. avatar: NNS
    2013.10.15, 22:10
    Amszterdam. Jó kis túrának ígérkezett, ezért már hónapokkal előtte nekiláttunk a szervezkedésnek. Megvolt már a repjegy, a szállás is, amikor a bukaresti nemzeti stadionban majd 50.000 román röhögött rajtunk... Mindegy, Tarmo Kinkéket hazavágtuk egy 5:1-es győzelemmel, így már teljesen magunkénak éreztük a holland kirándulást. Ferihegy reptér, a 4 eurós Soproni már éreztette velünk, hogy mi vár ránk a nagy nyugaton...
    Eindhoven megérkezés, a helyi TEK-es természetesen közülünk szúrnak ki egy kollégát, az sem hatotta meg őket, hogy Dzsudzsival edzett, nem érdekelte őket, fogták, vitték mi meg álltunk megzavarodva, mint Bazsi Bukarestben... Szerencsére némi rektális vizsgálat után kiengedték emberünket így folytathattuk utunkat Amszterdam felé. A szállást intéző emberünk ismét kitett magáért, ugyanis a város egyetlen papnevelede és apácazárdájában foglalt nekünk szállást egy akkora szobában, amelyben Lipták akkor sem tudna megfordulni, ha igazán akarná. Egy-két BDSRSTNT kíséretében átvettük a kulcsokat és irány a piros lámpás negyed. Volt itt minden, ami kell, az első adandó alkalommal be is szereztük a Néger Emersontól a beszerezhetőt, melyet ő úgy jellemzett több nyelven hollandul, hogy amit vásároltunk nála az "pretty funny, pretty cool"... Minden volt az csak nem pretty cool, azon kaptuk magunkat, hogy magyar válogatott játékosokat látunk mindenhol... Mondjuk ha tudtuk volna előre a meccs eredményét, akkor nem csodálkoztunk volna azon, hogy tényleg tiszteletüket tették a bűnös negyedben... Így viszont örök rejtély marad...
    A red lightról sokat nem kell mesélni, aki ott volt az tudja, hogy miről van szó, aki meg nem annak legyen elég annyi, hogy lengén öltözött hölgyek bocsájtják áruba mindenüket világpiaci 50 eurós áron sikátorok és kis utcák tömkelegében. Ja és minden második tud magyarul... smiley Természetesen elkeveredett a társaság, próbáltuk egymást megtalálni, egy ilyen keresési akció telefonbeszélgetését olvashatjátok:

    "-Hol vagytok?
    - A piros lámpás negyedben.
    - Kösz b.meg... Valami infó, hogy mégis merre?
    - Ki van írva, hogy Live sex show!!!
    - SZLAMB! Az minden 2. házra ki van írva te birka!
    - Ja várj, az is ki van írva, hogy Coffé, Coffé Shop... "

    Szóval el lehet keveredni rendesen, utána két napig az utcasarkon álló dílerekről lőttük be a helyes irányokat...
    Elérkezett a meccs is. Mindennemű próbálkozásunk kudarcba fulladt, hogy bejussunk a magyar szektorba, így végül a hollandusok közé mentünk, ahol rajtunk kívül jó pár magyar is készülődött a csodára... Csodára... Na jól van hagyjuk, 15 perc után jött, aminek jönnie kellett és követte még 3 a félidőig. Meg se vártuk a lefújást, elindultunk kifelé a stadionból, mire a biztonsági ember közölte, hogy ne menjünk sehova, mert van még egy félidő... "Köszi haver, hogy elárultad, hogy egy mérkőzés 90 percig tart, hülyén haltunk volna meg..." Kifele menet hallottuk még a stadion moraját, így nyugtáztuk, hogy teljesen jó döntés volt lelépni... A meccs kb 71 perce mehetett, amikor jött velünk szembe két totál részeg magyar szurkoló, akik kb 2 órája a bejáratot keresték. Nem tudtuk nekik bemagyarázni, hogy már vagy ötöt rúgtak a hollandok, azt mondták, hogy részegek vagyunk... smiley
    A hátralévő időt valami kajáldában néztük, ahol már a hollandoknak volt kellemetlen, annyira égett a mi válogatottunk. Próbált minket egy ürge vigasztalni, meg h tulajdonképpen nekik is kurv@ szar válogatottjuk van, tette mindezt 6:1-es vezetésnél... "Ember, hát mi lenne, ha jó volna a csapatod?"- tettük fel a jogos kérdést... De váltig állította, hogy ők szarok és mi fogtunk ki rossz napot. Legyen így barátom, nem vitatkoztunk vele, mert jó indulatú fickó volt. A metrón egy 40-es milf szánakozva kért tőlünk bocsánatot, mellei kosármérete lejjebb csökkent egyel, amikor elárultuk neki, hogy mi voltunk a másodikok a csoportban. De aggodalomra semmi ok, mert vízilabdában úgyis lezúzunk titeket, mint a sz@rt. "Waterpolo? What is it?"- jött a kérdés, mellyel nyugtázta a hölgy azt a dolgot, hogy a labdarúgás az első számú sport mindenhol...
    Éjjel pár cimbora még revansot vett 1-2 holland hölgyön, tehát örömmel szögezhetjük le, hogy nem csak mi szoptunk Hollandiában...
    Másnap városnézés, délelőtti red light, aztán irány Eindhoven és érkezés Budapestre a "Magyar futball,minőség és tradíció 1901 óta" pulóverben... Nem rajtam nevettek az emberek, hanem velem... smiley

    Várjuk a következő selejtező sorsolását, mert tudjuk nagyon jól, ha netalántán san marino-i szintre süllyednénk, akkor sem tántorítana el semmi sem minket a túráktól.
    Ria Ria Hungária!!!

    forrás: Trollfoci / facebook
     
  5. avatar: wmisharin
    2013.10.12, 21:03 (szerk.: 2024.02.10, 20:09)
    Шандор Эгервари подал прошение об отставке. Тренер поработал неплохо, подняв команду в рейтинге ФИФА с 64 на 30 место.
    Молодёжь охотно разъезжается по миру, в России играют ребята. Но мало кто играет постоянно в основе. Устраивают и деньги с лавки, как говорится. Уровень футбола в стране - не очень высокий. Результат - поражение второй на тот момент команды в группе от лидера с таким счётом. Это - не катастрофа. А констатация дел в футболе Венгрии сегодня. Увы. Кто-то масло размазывает, а кто-то - накладывает. На хлебушек...
    Михалыч
    P.S. Само понятие "рейтинг" мне не очень нравится, но - показатель, всё же.

    Ford:
    Egervári Sándor benyújtotta lemondását. Az edző jó munkát végzett, a FIFA-rangsorban a 64. helyről a 30. helyre emelte a csapatot.
    A fiatalok szívesen járják a világot, a srácok Oroszországban játszanak. De kevesen játszanak közülük tartósan a középpályán. Boldogok a kispadról kapott pénzzel, ahogy mondani szokták. A labdarúgás színvonala az országban nem túl magas. Az eredmény - a csoport második csapatának veresége a listavezetőtől ilyen pontszámmal. Ez nem katasztrófa. Ez a mai magyarországi labdarúgás helyzetének megállapítása. Sajnos. Van, aki vajat ken, és van, aki vajat tesz rá. A kenyérre...
    Mihalych
    P.S. Nekem maga a "minősítés" fogalma nem tetszik, de ettől függetlenül ez egy mutató.
     
  6. avatar: ingersheim
    2013.10.12, 14:13 (szerk.: 2014.05.26, 14:17)
    Így nincs is min csodálkozni:
    kép
     
  7. avatar: wmisharin
    2013.10.12, 13:30
    Искренне жаль. Но сегодня Венгрия Нидерландам - не соперник. Увы...
    Михалыч
     
  8. avatar: NNS
    2013.10.12, 11:45 (szerk.: 2014.02.17, 13:04)
    kép
     
  9. avatar: pirospont
    2013.10.12, 11:36
    büszke vagyok a játékosokra, mert az első pillanattól láttam a tekintetükben, hogy ők nem hitték el, hogy megúszhatjuk a nagy verést.
    ellentétben velem, a médiával, meg a szakvezetéssel.
     
  10. avatar: Makkai
    2013.10.12, 11:20
    8-1... legyünk önkritikusak, nézzünk szembe a tényekkel áltatás, mellébeszélés és álmodozás nélkül. Ebben a 8-1-ben mindannyian benne vagyunk, nem csak Egervári, nemcsak a tizenegy labdarúgó, hanem mindenki: játékos, edző, tulajdonos, újságíró és szurkoló egyaránt.
    Az éjszaka megfogalmazódott bennem néhány kérdés. Milyen jövője lehet a magyar futballnak? 8-1 után milyen azonnali, milyen rövid és milyen hosszútávú intézkedések kellenek, hogy végre valóban reális esélyünk legyen valamikor egy felnőtt férfi világversenyre kijutni?

    Azonnali intézkedések:
    Nos, kedden újabb meccs vár ránk. Andorra nem egy világverő alakulat, valljuk be, még a 8-1 terhével is mi vagyunk a meccs esélyesei - de ehhez rendet kell rakni a fejekben, ami egyáltalán nem olyan könnyű. Csábi József megbízott kapitányunknak mentálisan padlón lévő gyerekekkel kell elhitetni, hogy képesek győzni a miniállam válogatottja ellen. Mert, ha nem, az valódi tragédia lenne.

    Mit tehet a megbízott kapitány? Hogy érheti el, hogy a kedden pályára lépő tizenegy labdarúgó mentálisan erős legyen? Alighanem "külső" segítségre lesz szükség. Nem tudom, milyenek a nemzetközi szabályok, de Huszti Szabolcsot, ha lehetőségem lenne rá már ma behívnám a keretbe, és elgondolkoznék azon is, hogy a hátsó, megtépázott alakzaton nem segítene-e Otigba feljebb léptetése. S azt is végig kell gondolni, hogy az NB I-ből válogatva van-e hasonlóan erős, mentálisan megfelelő állapotban lévő válogatott-szintű labdarúgó? Mert abban biztos vagyok, hogy az a tizenöt labdarúgó, aki pályán volt Hollandia ellen, még Andorra ellen is remegő lábakkal lép majd pályára.
    Persze tudom, nem lehet egy másik magyar válogatottat kiállítani, de néhány frissítés segíthet a fiúknak.

    Középtávon:
    Elgondolkodtam azon, hogy más válogatottak, akiknek ugyanúgy nincs esélyük kijutni világversenyre, vajon miért nem szaladnak bele állandóan ilyen jellegű vereségbe? Mindenekelőtt végre a magyar labdarúgás minden szereplőjének helyre kellene tennie magát. Minden szereplőnek: játékosnak, edzőnek, klubvezetőnek, újságírónak, és szurkolónak is. Igen, nekünk szurkolóknak is. Ez az ősz a kupacsapatainkkal és a válogatottunkkal megmutatta, hol is tartunk. Játékos és edző ne zengjen hangzatos nyilatkozatokat, az újságíró ne írjon remélt továbbjutásról, és a szurkoló se várjon káprázatos győzelmeket. E helyett nézzünk szembe a valósággal: továbbjutásra reális esélyünk még a körbeverés esetén nincs - továbbjutás helyett fogadjuk el, hogy valahol az európai középmezőny alján van a helyünk, s célként ne a továbbjutást és ne a hollandokhoz hasonló erősségű válogatottak idegenbeli legyőzése a cél, hanem - mondjuk - a szlovákok szintjére fejlődni. Szóval: az elvárásokat minden szereplőnek a realitásokhoz kellene igazítani. S ha nem győzni megyünk Amszterdamba, hanem - elfogadva a realitásokat - körömszakadtáig védekezni, a csapatbuszt betolva a gólvonal elé, akkor nem kapunk nyolcat.

    Aztán, ha megtaláltuk a realitásokat, nézzük meg, hogyan lehet kicsit megerősíteni a válogatottat. Azt hiszem, sem a magyar NB I-ben szereplő, sem a külföldi csapatok kispadjain ücsörgő, s onnan hazaszállingózó légiósok nem fognak ettől jobb redményt elérni Miért? Mert ennyit tudnak. Egy-két kivételtől eltekintve légiósaink csupán kiegészítő emberek, de egy válogatottnak tizenegy emberre van szüksége.

    Az MLSZ-en belül van a megoldás egyik lehetséges kulcsa. Segíthet, ha létrehozunk olyan nemzetközi figyelő szolgálatot, amelynek az a dolga, hogy honosítható, "magyar" játékosokat keressen. Olyanokat, akik már akár jövőre is segíthetnek a magyar válogatottnak. S olyanokat is, akik majd 5 vagy tíz év múlva lehetnek csak válogatottak.

    Hosszútáv?
    Utánpótlás-képzés. Én nem látom az akadémiákból áramló tehetségeket, tehát nem az akadémiai rendszerben lesz a megoldás. Akkor mi? Megint a külföldben látom a megoldást. Nem szégyen tanulni. A tehetséges ifjú játékospalánták kifelé vezető útját egyengetve mielőbb valódi profi körülmények közé kerülhetnek, ahol mentálisan is magukba szívhatják a megfelelő szemléletmódot, tudást, erőnlétet. Hogy ez hány főt jelent? Százával kell kijuttatnunk a gyerekeket - ami még néhány kérdést felvet, mint család, stb... aztán, hogy
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2013.10.12, 10:50
    A mai eredmény tragikus... Ettől függetlenül pótselejtezősök vagyunk, ha

    - Törökország kikap otthon ez ellen a Hollandia ellen ÉS

    - Románia ikszel otthon az észtekkel, mi pedig legalább 6 góllal nyerünk Andorra ellen VAGY
    - Romania kikap otthon az észtektől, és mi akármilyen arányban nyerünk Andorra ellen.

    Esélyünk minimális, de a remény hal meg utoljára!


    Egy érdekesség..
    Andorra válogatottja két meccsen 5 gólt kapott a hollandoktól, mi 12-t????


    Lehet itt utánpótlás neveléssel és annak hiányával jönni, de aki nem látja hogy fejben dőlt el minden már az első 5 percben, az vak..
    Ugyanaz a beszari kishitű hozzáállás mint a románok ellen. Dani lövése után például, ha Németh Krisztián becsúszva próbálja a kapuba juttatni a kapusról kijövő labdát, talán sikerült volna neki. Bármelyik holland ezt a megoldást választotta volna.


    Egyébként nem tudom ki hogyan volt vele, én úgy a harmadik percig figyeltem érdeklődéssel a dolgot, mikor lőttek egy érvényeset, de nem adták meg nekik, onnantól valahogyan már nem is idegesítettem magam. Sőt, valamiért határozottan szórakoztató volt, lehet kínomban, de pl az öngólnál hangosan felröhögtem, s kb 10 percig abba sem tudtam hagyni. Valszeg azért mert ez egy komédia volt, abból viszont meglehetősen erős darab...de tényleg nincs bennem düh, ami mondjuk oláhok után volt, egyszerűen valami megmagyarázhatatlan okból még jó is a kedvem...lehet hogy az az eset forog fenn, ami filmeknél is előrfordul, hogy tudjátok: van az, amelyik már annyira rossz, hogy végülis jó.... csak könyörgöm: többet már lehetőleg ne lépjünk előre.


    Csak mi lőttünk nekik gólt,ez már valami.


    Hajrá magyarok, lesz ez még jobb is. Az a baj, hogy erkölcsileg ezt érdemeltük. A hollandok csapatként nagyon egységesek, nekünk meg széthullott az a "szerethető" csapatunk. Nincs Gera, Juhász, Rudolf, Huszti (?) Szabics és most még Szalai se volt. Pintér, Vadócz, Hajnal, Koman óriási formahanyatlásban van, Varga is "felnőtt" és igazából látszik, hogy belle se lesz már megváltó a csapatban... Erre nem lehet mit építeni. Írhatjátok hogy Köteles, Tőzsér meg Vass, de igazából velük is ugyanezt az eredményt értük volna el. Kérjük át magunkat Ázsiába, Orbán fizeti majd a repjegy árát, ott talán Bahrajnnal meg Uzbegisztánnal partiban leszunk a pótselejtezőért....


    Egervari talalmanyai hoztak magukat. Itt nehanyan utoljara voltak valogatottak... Jozsikabol kihalt a kuzdoszellem. Bode arnyeka onmaganak. A belso vedok, st, barmelyik egy lokuki.


    Devecseri öngóljában minden benne volt. Hűen tükrözte a kishitűséget a beszariságot, a remegő lábakat.


    Én pl. csak Egervárit rühellem, mert a seggnyalóiból építi a válogatottat.

    Huszti, Pintér, Vadócz, nem lehet válogatott, Mészáros és Böde ide sem szagolhatna a válogatott közelébe. Komannak hagyni kéne időt, amíg össze szedi magát és végre egyszer nyerni akar. Tököli mit kereshetett egyáltalán itt? Guzmics sem idevaló. Juhász miért kell elfelejteni egyik napról a másikra?

    Egervári az a "szakember" aki nem lát semmit. Úgy hív be a válogatottba, hogy hírév alapján, ha belépőként benyal neki. Hogy lehet, hogy Stieber csak akkor kerül be a válogatottba, amikor a Bundesliga kettőben ő végzett a kanadai táblázat elején? Korcsmár miért csak akkor jutott eszébe, amikor 3 gólt fejelt 4 forduló alatt? Tözsér miért csak a bl remeklés után jöhetett? Utána miért felejtjük el? Torghelle ha hazajött miért nem játszott soha többet? Bödénél nem rosszab... Pintér miért csak akkor játszhatott, amikor a Zaragoza is számított rá? Egyszerűen hihetetlen mennyire nem ért hozzá, csak behívja, akivel hangosabb a sajtó....és persze, ha beáll a seggnyalók közé...

    Nekem semmi bajom nem volt sem Várhidivel, sem Koemannal.


    Külföldi edző?????? Minek???? Ezek a legjobb játékosaink, csak nehezen vesszük tudomásul! Amatőrök játszottak, a profik ellen, és bárki lesz is a szövetségi kapitány a magyar mezőnyből nem fog tudni jobb játékosokat találni!!!


    Az ilyen szintű szervezetlenség a szememben alapvetően edzői felelősség, itt nincs mentség, ennyit Andorra nem kap manapság. Hogy a taktikai kvalitások teljes hiánya, a rossz beválogatási szisztéma, az elcseszett mentális felkészítés vagy egyéb az oka, azt nem tudom, de a 8 az indokolhatatlan mennyiség; ha van is jelentős különbség a játékosok között, egy jó edzővel ez a számszerű végeredményt tekintve tompítható. És az sem mondható, hogy egyedi az eset, hiszen 1 hónap alatt másodjára történt teljes összeomlás egy létfontosságú meccsen.


    Mindamellett tegyük hozzá, hogy Van Persie fantasztikus formában játszott, és szinte minden helyzetéből gólt lőtt. Amikor nem volt már a pályán a második félidőben - ahol valamivel egyébként jobban játszottunk, már nem volt annyi holland helyzet, sőt viccesen hangzik, de csak az öngól volt meg a két szabadrúgás. Más kérdés hogy ők is visszavettek huszonöt százalékos tempóról kb. négy-öt százalékra.


    az Aranycsapatos témához meg annyit, sztem is csúsztatás a közhangulatot kivetiteni a válogatottra, egyszerűen az ötvenes években ez a sport még nem volt akkora üzlet, mint most, és sok országban ezért nem is foglalkoztak vele, mi viszont azok között voltunk, akik ráéreztek valamire benne.

    Viszont egy ponton túl a ráérzés már nem elég, szervezett munka kell, infrastruktúra és pénz, és ebben egyszerűen lemaradtunk, részben sajnos a régi sikerekkel való takarózás miatt.

    Az, hogy most ez 8-1 lett, az mutatja hogy a sorozat végére szétesett a csapat. Egervári nem tudott mit kezdeni a kieső emberekkel, és taktikailag nagyon elszámitotta magát, igazából nem sikerült valahogy visszakerülnie a realitások talajára az intő jelek ellenére sem, pedig itt a fórumon is eléggé nyilvánvaló volt mindenki számára már az otthoni román meccs óta (majdnem mindenki) hogy baj van.


    Az előző selejtezősorozatot helyenként nagyon jól játszva, többek között tétmeccsen svéd veréssel zártuk. Ennek köszönhetően elhittük hogy most van keresni valónk, önbizalomtól duzzadva erőből hoztuk a meccseket (a holland hazait azt ne vegyük ide) ebben a selejtezősorozatban a hazai román meccs 90. percéig. Ott jött be a képbe - az Egervári csapatra eddig nem jellemző - jól ismert magyar betli. Nem sikerült átlépni a saját árnyékunkon, ezután a téttől megrémültünk megfigyelhető volt a fokozatosan fellépő teljes önbizalomvesztés, mentális összeomlás.

    Nyilván a taktika is számít, de amikor egy csapat mentálisan rendben van és úgy megy fel a pályára, hogy szétszedi az ellenfelet, duzzadva az önbizalomtól, akkor meg meri csinálni azokat a megoldásokat, cseleket, amikkel a döntő szituációkban a maga javára dönti el a meccset. (lásd észtek ellen).

    Ha beszarian, már az ellenfél mezétől összefosva megy fel a pályára a csapat, akkor jön a teljes blokk, mint a románok ellen és most.

    Ennél sokkal többet tudunk és ezért lehet most igazán fájó, a játékosoknak is, ez a megalázó vereség. Nyilván nem feltétlenül teljesen ezzel a kerettel és ezzel a taktikával.


    Én az első gólnál éreztem, hogy simán védhető lett volna, nem is értem mit szeretett volna csinálni Ádám. Lehet azt hitte, elkerüli a kaput a fejes, nem tudom.


    Szerintem ezt senki nem felejtette el, egyszerűen arról van szó, hogy még sikerülhet a 2.hely. A román-észt döntetlen simán lehet, és azt sem szabad elfelejteni, hogy kikaptak az uruk, így a hollandok esélye jelentősen megnőtt az 1.kalapra. Menni fognak Törökországban is.


    Ha valaki 8 gólt kap alap, hogy pihen. Az olyan mint a KO boxban.
    Mindegy hány gólban volt benne.
    Szalai Ádám is érdekes kérdéseket vet fel: ( azt persze nem, hogy vele esetleg más lett volna )
    1. Tényleg beteg volt?
    2. Ha nem, akkor bízott valamennyire a sikerben?
    3. Ha nem bízott, akkor milyen sportoló?
    4. Elképzelhető, hogy nem akarta magát égetni, mert neki nem hiányzik ez?
    5. Elmondta ezt a csapattársainak is?
    6. Ha elmondta, gondolt arra milyen morális problémákat csinált?
    Nem is folytatom, mert mindez csak akkor igaz, ha nem volt beteg. De azért valahol jogosan merül fel a kérdés szerintem.

    Amúgy Juhásszal, Tőzsérrel, Vassal, Husztival, Gerával, Otigbával, Szalaival se festett volna sokkal szebben.
    8 nem lett volna valószínű, de sok esélyünk akkor sem lett volna.

    Várom Csányi lemondását.
    És a külön kedvencem Berzi Sándorétsmiley Az az ember mi a faszt tett eddig a labdarúgásunkért?


    Hogy a csapat akart szabadulni a kapitánytól, vagy a csapaton át akart valaki, vagy a kapitány akart már lelépni?
    Azt gondolom Egervárinak a románok elleni itthoni 2-2-t nem bocsát(hat)ja meg a vezetés (sem).
    A románok elleni 0-3 és a lélektelen játék - már felröppent a kapitánycsere híre.
    Az észtek ellen hazai pályán nem merték meglépni a hazai zakót.
    A hollandok megtették a szívességet, hogy KO-zták a csapatunkat így szabad a pálya az új kapitánynak.

    S bárki is legyen az, a kinevezésével megindult a bukás útján.
    Mert a hazai futball egy kalap "szamóca"! Mind fizikálisan, mind mentálisan sehol nincsenek a játékosaink.
    Kár volt megint elcse..szni éveket!


    Az első és az első szabadrúgás gól volt az övé, illetve a második gólnál üvöltve kellett volna elkergetnie a védőt, mielőtt kikotorja előle a labdát a hollandoknak. Az igazság az, hogy ilyen gyermeteg védekezés mellett, ha az ellenfélnek ennyi lehetősége van, akkor szerintem bármelyik kapusnak kijön ennyi hibája.


    Meglepően agilisan és lendületesen játszottak a hollandok.
    Ezen nemcsak én, de a mieink is meglepődtek.


    Az a legszomorúbb, hogy nem úgy kaptunk egy nyolcast, hogy világklasszis megoldások tucatják mutatták be ellenünk, vagy "űrfocival" kényszerítettek minket térdre. Egyszerűen vitték előre a labdát, beadták, bepasszolták, majd az üresen álló, mozgó támadó befejezte az akciót. Ilyen ellenállás nélküli, amatőr, komolytalan futballt utoljára a Litvánoktól láttam épp ellenünk.


    Azért a tegnapi meccsben nagyon benne volt Sunyi bá, akivel elhitették, vagy a csodaszoftver azt sugallta neki, hogy a holland védelem baromi gyenge, és ezért nyílt sisakos, támadó focival akár nyerhetünk is. Namármost, a holland védelem lehet, hogy nem túl erős egy spanyol vagy egy német válogatotthoz képest, de a mi támadóinknak még mindig egy megugorhatatlan szint. Az, hogy egy szűrővel álltunk ki tegnap, egy vicc, és előre tudni lehetett, hogy ennek nem lesz jó vége. Lehet, hogy én nem értek hozzá, de szerintem a helyes taktika az lett volna, hogy 10 emberrel beállunk védekezni, és egy-egy kontrából talán lett volna lehetőségünk. Nyilván akkor sem nyerünk, de nyolcat sem kapunk, az tuti.

    Öröm az ürömben, hogy ez a gerinctelen fasz végre lemondott. Az első félidő után azt kívántam, hogy a hollandok ne álljanak le, mert egy 4:1 után tuti maradt volna.


    Én összeesküvés elméletekben nem hiszek, bunda, fogadás, elég durva lenne, de egyet el tudok képzelni, hogy Filipovicsnak nem rossz ez így.


    Varga volt a legrosszabb magához képest. szerzett egyáltalán labdát? le kéne kötni ázsiai, ciprusi tornákat, mert rengeteget kell kísérletezni. ki az a 3 box to box középpályás és 3-4 vkp akire lehet építeni. mert jelenleg nincs stílusunk, előre basszuk a labdákat, tegnap is ezt figyeltem mert a hajléktalan kinézetű mágusnak ez a legnagyobb baja és teljesen igaza van. nem játszottuk meg a labdákat, egyből felnyomtuk a hollandoknak, mert be vagyunk szarva a passzoktól, egyéni vállalkozástól.


    Németország, Hollandia, Bosznia és Hercegovina, Anglia és Ukrajna lőtt nálunk több gólt.
    A többi csapat mind kevesebb gólt szerzett a selejtezők során mint a magyar válogatott.
    De ez kurvára nem számít, ahogyan a kapott gólok száma sem.


    Kár ezért a mecsért .
    Hogy Egervári egy igazi mágus az biztos a végén még csoportmásodikok leszünk és nem fogunk örülni legalábbis a mai játékot látva.
    Az első gólnál biztos nem mondta Egervári Korcsmárnak , hogy Van Persihez 2 méternél közelebb kell álnia vagy hogy nagyot kell rugni a labdába.
    Sajnos a védöknek sem szólt Egervári hogy probáljanak meg embert fogni ez látszott is nem sokat vacakoltak vele.
    A játékosok egyénileg borzasztoan súlytalanok voltak ma, talán néhányan rá is untak kicsit a mesterre, és evvel a meccsel próbáltak rá segiteni a váltásra.
    Én elégedett voltam Egervári Sándorral és ezen ez a mérkőzés sem változtatott. .


    Málta, Andorra, San Marino, Luxemburg, Lichtenstein és a Ferőer szigetek kapott csak több gólt nálunk a selejtezők alatt.


    Amíg a jobb csapatok játékosai mintegy háromszor gyorsabban futnak mint a mi játékosaink, s emellett a sebesség mellett is pontosan passzolnak, adnak be, s vezetnek akciókat, továbbá míg nincs Magyarországon olyan védőjátékos, aki megüti legalább az európai középmezőny aljának a szintjét, addig teljesen mindegy, ki lesz a szövetségi kapitány.


    Én egy Guzmics-Juhász Roland kettőst tudok elképzelni középső védőként 1-2 évig, aztán Juhász kiöregszik. Korcsmárt az Újpestben léttam elégszer, ő ne focista. Koeman, Hajnal féle csak támadi tudó törpe középpályások ideje lejárt. Husztit reaktiválva máris egy normális játékossal több lenne. Tőzsér, Vadócz, Vass ugyanolyan fos, mint akiket ma láttunk. Pintér Ádámban lenne fantázi, ha stabilan játszik újra valahol. Vanczák szintén soha nem volt és soha nem lesz focista, már az arckifejezése is borzasztó, állandóan ezzel a beszart ábrázattal játszott Újpesten is, már akkor se kedveltem.

    Bogdán, Megyeri, Gulácsi, Juhász, Guzmics, Pintér, Kádár, Huszti, Dzsudzsák, Szalai, Nikolics. Kiscsapatok ellen a tank Böde elmegy. Ez a mag. Nem nagy szám, de ez van. Köréjük kellene találni még vagy 10 embert. Hogy jót is írjak újpestiről, az egyik lehet Simon Krisztián. Rudolf, Elek képességek alapján nem eleve reménytelenek, nem a mai formájukban persze. A többiről tippem sincs.


    tény, hogy a középpályás védekezésünk is 0 volt, de akkor is érdemes megnézni, mit műveltek a védőink. mind alkalmatlan.azért válogatottak, mert a többiek talán még szarabbak.
    Korcsmár csalódás. az egész hátvédsorunk lassú - futógyorsaságban és gondolkodásban is (nem csak a hollandokhoz képest), a szélen úgy kerülnek mögénk, ahogy akarnak, a középső védők helyezkedése katasztrófa.
    egyébként a védekező középpálya, ami pár éve reményteljes posztnak tűnt, szintén teljesen kiüresedett. a finn meccs után Elekben többet láttam, de ennyit tud. Varga hosszú ideje nagy csalódás, sajnos neki is ugyanúgy megvannak a korlátai. előrejátékban mindkettő használhatatlan.
    Pintér Szibériában... remek. előtte sem voltam elájulva tőle, Vassnak csapata sem volt, Tőzsér sem igen játszik, de nyilván megmentők lesznek. utóbbi egyébként ha játékban van, talán használható lenne, de nem ilyen felállásban. Vadócz sem fogja megváltani a világot. Korcsmárnak ez főleg nem megfelelő poszt.
    Sanyi bácsinak elképesztő melléfogásai voltak, de ebből nehéz várat építeni.


    Ma messze Guzmics volt a legjobb a védelemben ha lehet egyáltalán ilyet mondani egy 8-1 után. A középpályán is tényleg nagyon komoly gondok voltak ma, ahogy írod is. Az régóta nyílvánvaló hogy ezzel a védelemmel semmiféle komoly eredményt nem lehet elérni, még akkor sem egyébként ha a középpályán és elől minden rendben lenne ( persze ott sincs ).
    Itt az a gond hogy nem tudja senki megmondani kit kellene játszatni a védelemben, legalábbis én nem tudom megmondani azt a négy embert akivel a védelemben ma mondjuk csak 1-0-ra kaptunk volna ki 8-1 helyett.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=150&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=124609&p=1
     
  12. avatar: HáZé
    2013.10.12, 10:02
    Az vitathatatlan, hogy a mai holland és magyar labdarúgást nem lehet egy lapon említeni. Semmilyen szinten. De ennyire azért talán mégse kellett volna kikapni.
    A vereség nemcsak a kapott gólok számát illetően megalázó, hanem azért is, mert ennek a meccsnek a hollandok számára különösebb tétje nem volt /sőt Van Gaal kísérletezésnek használta/, mi pedig Böde szerint (is) ez esélytelenek nyugalmával léptünk pályára. Nyilván szegény Devecseri ezért fejelt senkitől sem zavarva, halálos nyugalommal a saját kapujába. Ha nem vagyunk ennyire "nyugodtak", akkor mennyit kapunk?!
    A hollandoknak még volt két kapufájuk, és egy teljesen szabályos, de érvénytelenített góljuk. Belegondolni is szörnyű, mi van ha azok is bemennek... A mieink így is válogatottunk immár 112 éves történelmében egyedülálló vereséget szenvedtek.
    A meccs előtt Egervári még arról beszélt, hogy megverhetjük a hollandokat. Aha... Megmondom én, miben vettük fel a versenyt a hollandokkal: dumában. De abban nem csak őket, de az egész világot verjük.
    A holland labdarúgók nem csak képzettebbek, magasabbak, erősebbek, ennek ellenére gyorsabbak, robbanékonyabbak, de példát mutattak küzdeni tudásból és állóképességből is. Miért van az, hogy 8-1-es állásnál a 90. percben a hazaiak újabb gólokat akarnak szerezni, miközben a magyarok csak kóvályognak a pályán, és a lefújást várják? Miért van az, hogy miközben az ismétlést mutatják, középkezdés után pár másodperccel már a hollandok vezetnek támadást?
    A lényeg, hogy még mindig "szerethető" ez a válogatott. Az országrablók, és nemzetünk kizsákmányolói biztos szeretik, hogy a magyarok szívében újabb tőrt forgathatnak meg...
    A megalázó vereség ellenére borítékolható - még ha Egervári lemondott, akkor is -, hogy érdemi változás nem lesz. Távol álljon tőlem, hogy déli szomszédainkat példaképnek állítsam be, de gondoljunk bele, mit tenne a Bad Blue Boys, ha az ő csapatuk kapna valahol egy nyolcast? De nem valószínű, hogy ez megtörténne, talán azért sem, mert a horvát labdarúgók meccs előtt nem Gáspár Lacit hallgatnak, hanem a hazafias dalairól híres Thompson együttest.
    De hogy magyar példát is említsek, 1954-ben egy világbajnoki döntőt vesztettünk el, mégis felfordult a belváros.
    Most mondhatnám, hogy én megmondtam előre, én mégis megalázva érzem magam, és tehetetlen dühöt érzek.
    A csapatnak viszont nyolc...
    Magyar Harcos
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2013.10.12, 09:46 (szerk.: 2013.10.12, 10:54)
    Egervári Sándor: Váratlanul ért ez a nagy különbségű vereség, még az első negyedóra után is voltak biztató momentumok, de utána sajnos beleszaladtunk a késbe, és szétestünk a végére. Gratulálok a holland csapatnak a csoport első helyéhez és a mai teljesítményhez. Minden tekintetben felülmúltak minket, kiválóan játszottak, de ehhez mi is asszisztáltunk. Felelősséggel tettem eddig a dolgomat, de ilyen vereség után úgy tisztességes, hogy felajánlottam a lemondásomat. Ez akkora pofon a magyar labdarúgásnak, hogy így éreztem helyénvalónak. Úgy gondolom, hogy három év munkája nem vész el, de egy ilyen vereség után az a becsületes, ha egy kapitány felajánlja a lemondását. A játékosokra nem tudok haragudni, de sajnálom, hogy így ért véget egy hároméves munka, azonban egy 8-1-es vereség után kötelességemnek éreztem lemondani.


    Louis van Gaal: Az egész találkozón kiválóan futballoztunk, szinte minden támadásunk veszélyes volt, ráadásul ahogyan a mi játékosaink egyre magabiztosabbak lettek, úgy a magyarok elvesztették az önbizalmukat. Nem, én soha nem kérek ilyet, hogy vegyünk vissza. Mindenképpen egy olyan mérkőzést akartunk játszani, amelyen 90 percen keresztül folyamatos nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, szerencsére ezt sikerült megvalósítanunk, és most nem csak a találkozó egyharmadában, vagy felében pörögtünk a megfelelő fordulatszámon.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2013/10/11/lemondott-egervari-sandor/
    http://nb1.hu/hirek/van-gaalnak-eszeben-sem-jutott-visszafognia-csapatat
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2013.10.12, 09:42
    Koman Vladimir: Soha életemben nem volt még ilyen rossz élményben részem. Szinte belebetegedtem, hogy abszolút nem tudtuk felvenni velük a versenyt. Az volt a taktikánk, hogy viszonylag feljebb játszunk, hogy ne tudják olyan könnyen felhozni a hollandok a labdát. Szünetben a kapitány azt mondta, hogy ez a meccs már elment, de próbáljunk meg tisztességesen helyt állni. Sajnálom Egervári kapitány lemondását, sokat köszönhetek neki, rengeteg játéklehetőséget kaptam tőle, de erre a vereségre nincsenek szavak, a kapitány végső elkeseredettségében döntött így.


    Korcsmár Zsolt: Hálás vagyok, hogy bízott bennem a kapitány, ugyanakkor ludasnak érzem magam a mai vereségben. Sajnos kijött a különbség köztem és Van Persie között. A csapat hozzáállásával nem volt gond, de tudomásul kell venni, hogy ilyen nagy a különbség.


    Dzsudzsák Balázs: Az elején volt néhány lehetőségünk, ha akkor pontosabban passzolunk, nagy gólhelyzeteket alakíthattunk volna ki, és talán akkor minden másként alakul.


    Elek Ákos:Önbecsülésünk sem maradt meg a végére. Nem voltunk lélektelenek, de nem tudtunk mit kezdeni egy olyan ellenfél ellen, amely a világ topcsapatai ellen is eséllyel szokott pályára lépni.


    Hajnal Tamás:Szenzációsan játszottak a hollandok, nekik minden összejött, nekünk semmi. Kiütöttek minket, de keddre fel kell állni a padlóról. Sajnálom, hogy Egervári Sándor lemondott, mert az elmúlt három évben jó munkát végzett a csapattal, de úgy érzem, nem volt más lehetősége a nagykülönbségű vereség után. Ez a mélypont, innen már csak felfelé vezet út.


    Varga József:Nem találok szavakat. A hollandok minden hibánkat kihasználták. Ha akarnék se tudnék mást mondani, megaláztuk magunkat.

    forrás:
    http://www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/-kijott-a-kulonbseg-koztem-es-van-persie-kozott-mea-culpa-egyveleg
     
  15. avatar: NNS
    2013.10.11, 23:53
    Faszrajz Sanyi lemondott. Jöhet a következő zseni.
     
  16. avatar: NNS
    2013.10.11, 23:30
    Majdnem sikerült...
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2013.10.11, 23:19 (szerk.: 2013.10.11, 23:20)
    Magyarország - Anglia 0 : 7, 1908.06.10
    https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1908-06-10/magyarorszag-anglia

    Magyarország - Anglia 2 : 8, 1909.05.31
    https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/1071

    Nagy-Britannia - Magyarország 7 : 0, 1912.06.30
    https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/1093

    Ausztria - Magyarország 8 : 2, 1932.04.24
    https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/1238

    Németország - Magyarország 7 : 0, 1941.04.06
    https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/1319

    Hollandia - Magyarország 8 : 1, 2013.10.11
    https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2013-10-11/hollandia-magyarorszag
     
  18. avatar: HáZé
    2013.10.10, 00:04
    Hollandia-Magyarország a továbbjutásunkért Amszterdamban.

    Bizonyára a legoptimistább fanatikusnak - aki még nem csalódott elégszer a magyar válogatottban - is csak közhelyek jutnak eszébe a németalföldön játszódó vb-selejtezőnkről. Merthogy esélyünk nem sok van. Közhely annál több: ők is 11-en vannak, a labdarúgásban minden előfordulhat, bármikor lehet meglepetés, a labda gömbölyű stb...

    Szerintem viszont maradjunk a tényeknél melyek a következők:

    - Hollandia a világranglista 9. helyén áll /de két éve listavezetők voltak/

    - Magyarország a világranglista 30. helyén áll /mi három éve még a 62. helyen álltunk/

    -Hollandia 1986 óta a 2002-es világbajnokságot leszámítva, az összes Eb-n, és vb-n ott volt. 2010-ben Világbajnoki döntőt játszottak

    -Magyarország 1986 óta nem jutott ki világ, vagy Európa Bajnokságra /számszerint 6 vb-ről, és 7 Eb-ről maradtunk le/

    - A hollandok hazai pályán 13 éve nem vesztettek tétmérkőzést

    - A mieink 29 éve nem nyertek topcsapat ellen idegenben tétmérkőzést /érdekes, akkor pont Hollandiát vertük meg Rotterdamban/ http://www.youtube.com/watch?v=92DuD7FmKMc

    - A hollandok 14 hónapja, és 12 meccs óta veretlenek

    - A mieink az idei hét válogatott mérkőzésből, mindössze kettőt nyertek meg.

    - A holland labdarúgók Európa topklubjaiban játszanak, és a Bajnokok Ligájában (is) hétről hétre elkápráztatják a világot

    - Nekünk mindössze három nemzetközileg jegyzett játékosunk van: Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázska, Szalai Ádám

    Gera már elmúlt 34 éves. Az angol középcsapat West Bromwich Albionban szerepel, és az elmúlt 30 hónapban többet volt sérült, mint egészséges. Ebben az időszakban összesen 18 mérkőzésen játszott a klubjában
    Dzsudzsák mióta Hollandiából Oroszországba szerződött, nem a játékával hívja fel magára a figyelmet, hanem celebségével, összetört sportkocsijával, buta barátnőivel és öntelt nyilatkozaival
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/dzsudzsak-semmivel-sem-jobb-a-hangulat-mint-volt-2278735
    Szalai pedig az elmúlt időben inkább a klubjában /Schalke 04/ villogott nem a válogatottban. Egyébként címeres mezben legutóbb egy éve talált a hálóba, és szerepelt győztes meccsen

    És ha mindez nem volna elég a legutóbbi 8 hollandok ellen vívott mérkőzés eredménye: 1-4, 3-5, 0-4, 1-6, 1-7, 0-2, 0-1, 0-1

    https://www.magyarfutball.hu/hu/magyar-valogatott/ellenfel/1401

    Tetézi a gondokat, hogy a kedves MLSZ finoman fogalmazva sem tesz meg mindent, hogy szurkolóink nagy létszámban segíthessék a válogatottat. Sőt egy pár napja közölték, hogy Amszterdam helyett mindenki elmehet melegebb éghajlatra:

    http://ultrasliberi.hu/2013/10/rohadek-mlsz-marad-a-770-jegy-a-hollandok-ellen/

    Bár ha azt vesszük, labdarúgóink Bukarestben már megmutatták, hogy mit jelent nekik, ha idegenbe több ezren elkísérik őket...

    Mindenesetre erre a végletekig kizsákmányolt magyar népre igazán ráférne egy kis öröm /mert akárhogy nézzük itthon még mindig a labdarúgás a legnépszerűbb sportág/ és a magyar focinak sem ártana egy vb részvétel. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a magyar labdarúgásnak nagy hagyományai vannak, és nem mindig nyálgépek futottak ki címeres mezben a pályára.
    A mai válogatott játékosok viszont egyáltalán nem érdemlik meg a vb-részvételt! Minek? Hogy jobban elszálljanak? Belőlük /tisztelet a kivételnek/ csak azt nézem ki, hogy a szövetségi kapitány vezérletével a meccs előtt, és után /ki tudja talán közben is?/ meghallgatják Gáspár Lacit és társait, jó bulit csinálnak a vesztes mérkőzésből is. Utána meg lehet mondani a birkáknak, akik elhiszik, hogy: "megyünk tovább."

    http://www.youtube.com/watch?v=43l9smBcIEw

    Mennek tovább. Hová? Moszkvába? Bukarestbe? Gelsenkirchenbe? Birminghambe? A fodrászhoz? Lehet. Viszont biztos hogy nem Braziliába...

    Magyarország mindenekfelett!

    Magyar Harcos

     
  19. avatar: magyarfutball.hu
    2013.10.09, 16:11
    A hét elején belázasodott Szalai Ádám állapota nem javult, így ő nem utazhat el csütörtökön a csapattal Amszterdamba, a hollandok elleni vb-selejtezőre.
    Szalai Ádám a hétfői kerettalálkozón még egészségesnek tűnt, éjszakára azonban felment a láza, és az elmúlt két napban az orvosi stáb csak mérsékelni tudta az eleinte 39,5 fokos testhőmérsékletet. Ilyen állapotban Szalai természetesen nem edzhet, így mostanra biztossá vált, hogy nélküle kell elutaznia a válogatottnak Hollandiába.

    Szalai Ádám a következő napokban alaposabb kivizsgálásokon vesz részt, Szilágyi György csapatorvos reményei szerint ezek segítségével sikerül kideríteni, mi okozza a lázat, és a támadó a keddi, Andorra elleni meccsre már bevethető állapotban lesz.

    Egervári Sándor Szalai helyére behívta a keretbe a biztonsági tartalékok közül a fehérvári Nikolics Nemanját, aki ma még Ligakupa-mérkőzést játszik a Videoton FC-vel, majd este csatlakozik a kerethez Telkiben.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2013/10/09/szalai-nem-jatszhat-nikolics-a-keretben/
     
  20. avatar: ingersheim
    2013.10.08, 21:23
    Válogatott: az MLSZ belátja, kevés jegyet kértek a hollandoktól

    A Nemzeti Sport Online szurkolói körökből úgy értesült, hogy több magyar drukker (számuk elérheti a 150-200-at) is a hazai szektorokba volt kénytelen jegyet váltani a Hollandia elleni pénteki amszterdami vb-selejtezőre, miután a Magyar Labdarúgó-szövetség által igényelt, a vendégszektorba szóló 770 tikett már elfogyott. A kialakult helyzettel kapcsolatban kerestük a szövetséget, arra voltunk kíváncsiak, miért csak ennyi belépőt igényeltek, hogyan folyik az idegenbeli vb-selejtezők jegyigénylési rendszere, van-e esély arra, hogy a hazai szektorba belépőket váltókat a vendégszektor közelébe helyezik el. Az MLSZ ezzel kapcsolatos tájékoztatást változtatás nélkül közöljük.

    „A jegyek értékesítése szigorú protokoll betartásával történik: 40 nappal a mérkőzés előtt indult el a jegyek magyarországi értékesítése. Ezt a mennyiséget 30 nappal a mérkőzés előtt módosíthatta utoljára az MLSZ, akkor is csak az eredetileg igényelt mennyiség tíz százalékával.

    A bukaresti mérkőzés tapasztalatai – 5000 jegyet rendelt az MLSZ, végül kevesebb mint a fele fogyott el –, valamint az első időszak igen visszafogott fogyásai alapján – az első két hétben 82 darab jegy talált gazdára – 770 jegyet rendeltünk, ami nagyságrendileg megfelel a korábbi holland meccsek jegyszámainak.

    Utólag belátjuk, hogy ez kevésnek bizonyult, de a szövetségek közötti megállapodás alapján nyolc nappal a mérkőzés előtt a magyar szövetség már nem értékesíthet jegyet. Az előre megrendelt, de nem értékesített jegyeket az MLSZ-nek mindenképpen ki kell fizetni a holland szövetség felé. Mivel az Amsterdam ArenA-ban a legolcsóbb jegy is 8.000 Ft, így ez ötszáz el nem kelt jegy esetében legalább 4.000.000 Ft-os tétel lett volna.

    Aki az utolsó pillanatban szeretne belépőt váltani, a holland szövetség jegyértékesítési felületein még megteheti.

    A nemzetközi gyakorlatban nem példa nélküli és az MLSZ által is bevett szokás, hogy a hazai szektorokba jegyet váltó vendégszurkolókat a vendégtáborhoz közeli szektorba ültetik át, de ennek mérlegelése teljes egészében a szervező szövetség kompetenciája” – áll az MLSZ sajtóosztályától kapott tájékoztatóban.

    A hazai szektorokba egyébként már több mint ötvenezer jegyet eladtak a szervezők a pénteki Hollandia–Magyarország vb-selejtezőre.

    2013.10.08.

    www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-az-mlsz-belatja-keves-jegyet-kertek-a-hollandoktol-2286173
     
  21. avatar: magyarfutball.hu
    2013.10.08, 12:09
    Sérülés miatt két középpályásával, Schaarsszal és De Guzmannal sem számolhat pénteken a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn Van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.


    Így Fert, a Norwich City futballistáját hívta be az együttesbe, amely az amszterdami összecsapás után négy nappal, jövő kedden Törökországban zárja a vb-kvalifikációt. A védő, Van der Wiel sem játszhat, térdsérülése miatt, a magyarok ellen, helyére a kapitány Verhauegh-t, az Augsburg 30 éves hátvédjét hívta be a keretbe.

    A hollandok az utolsó két mérkőzés eredményétől függetlenül már biztosan a csoport első helyén végeznek, így ott lesznek a jövő évi brazíliai vb-n.

    forrás:
    http://www.fourfourtwo.hu/hirek/valogatott/maris-valtozott-van-gaal-kerete
     
  22. avatar: magyarfutball.hu
    2013.10.08, 12:06
    Az utolsó pillanatban kényszerűségből kapust cserélt Egervári Sándor.
    A hollandok és az andorraiak ellen készülő A-válogatott keretének tagjai hétfőn megérkeztek Telkibe, a csapat edzőtáborába. A Fürth két légiósa, Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt hétfő este még bajnokit játszik, ezért ők csak kedden csatlakoznak a többiekhez.

    Kedden érkezik meg Megyeri Balázs is, akinek a neve nem szerepelt az eredeti keretben, de Egervári Sándor utólag meghívta az együttesbe, Gulácsi Péter ugyanis a hétvégén megsérült, eltört az ujja. A Red Bull Salzburg légiósát hétfőn az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben már meg is operálták, néhány hetes kihagyás vár rá.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2013/10/07/gulacsit-megmutottek-megyeri-a-keretben/
     
  23. avatar: NNS
    2013.09.30, 21:24 (szerk.: 2013.09.30, 21:49)
    Stieber ma is betalált a Dynamo Drezda ellen.
    ...most meg egy gólpasszt adott.
    ...és még egyet.
     
  24. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.30, 21:11
    Az előző kerethirdetésekhez képest változás, hogy hosszabb kihagyás után tagja az együttesnek a német másodosztályban jó teljesítményt nyújtó Stieber Zoltán, valamint a Salzburgban kiváló formában játszó Gulácsi Péter is.

    - Kapus poszton Megyeri Balázs az utóbbi hetekben nem jut szóhoz klubcsapatában, Gulácsi Péter viszont kiváló teljesítményt nyújt Salzburgban, rendkívül elégedettek a teljesítményével - mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány. - A szoftverprogramunk segítségével mi is meggyőződtünk jó formájáról, ezért ezúttal neki szavaztunk bizalmat. Stieber Zoltán folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújt a Fürthben, meghatározó tagja a bajnokesélyes együttesnek. Ő volt már köztünk korábban is, jelenlegi formája alapján segítheti a válogatottat az utolsó selejtezőkön.

    Egervári Sándor szerette volna meghívni a keretbe Gera Zoltánt is, aki az év elején keresztszalag-szakadást szenvedett, és nemrégiben tért vissza a West Bromwich Albionban. A csapatkapitány az utóbbi napokban egy kisebb izomsérülés miatt nem tudott teljes intenzitással edzeni, ezért Egervári Sándor nem számíthat a játékára.

    - Gera Zolival többször is egyeztettem az elmúlt időszakban, legutóbbi négy napja beszéltünk, és mutatkozott rá némi esély, hogy itt lehet a keretben, végül azonban kénytelenek voltunk lemondani róla. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet velünk, mert már a jelenlétével is plusz erőt adhatott volna a többieknek, és bíztam benne, hogy húsz-harminc percre játéklehetőséget is adhatunk neki a hollandok ellen - tette hozzá Egervári Sándor.

    Ugyancsak sérülés miatt nem készülhet a selejtezőkre Pintér Ádám, akit egy bokasérülés akadályoz a játékban.

    Biztonsági tartalékok: Megyeri Balázs, Fiola Attila, Gyurcsó Ádám, Simon Ádám, Nikolics Nemanja

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2013/09/30/stieber-es-gulacsi-is-a-hollandok-elleni-keretben/
     
  25. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.09.13, 20:13
    A mérkőzésre a belépőjegyek 8300 forintba kerülnek.
     
  26. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.12, 14:13
    Nyugdijas_szektor: Kíváncsiságból megnéztem, hogy VB vagy EB selejtezőn a hollandok mikor kaptak ki otthon utoljára (X esetén ugye az észt-andorrai szuperduó kezébe tesszük a sorsunkat), még 2000-ben kaptak ki otthon a portugáloktól VB selejtezőn, előtte meg 1984-ben tőlünk (EB selejtezőkön még soha nem kaptak ki hazai pályán). Finoman szólva nem mi leszünk a mérkőzés esélyesei.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=480&na_step=30&t=9018358&na_order=