magyarfutball.hu

Estonia - Hungary 0 : 1 20:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 2014 selejtező
873. official national team match
ground : Tallinn, A. Le Coq Arena
referee : Liany Liran (Izland)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. nb1.hu: 3.000
  3. nso.hu: 3.500
  4. Nemzeti Sport: 5.660
  5. jalgpall.ee: 5.661

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2013.07.31, 20:27
    Ha a 46. percben esett a gól, az 45 perc és X másodperc, a 46:54, az 47 perc. Annyiban igazad van, hogy a 46.percben történt az esemény, de 45:54-kor, nem 46:54-kor. Egyébként a mérkőzés adatait, minden esetben a hivatalos FIFA, UEFA vagy MLSZ oldalról kerül be.
     
  2. avatar: Coimbra
    2013.07.31, 20:11
    Inkább a 46. percben esett a gól, legalábbis ha az m1 órája pontosan járt, akkor úgy 46:54 körül.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.16, 11:41 (szerk.: 2018.10.14, 16:04)
    Halmosi Péter combsérülése miatt kedden hazatért a válogatott telki edzőtáborából, középpályásunk öt-hat nap pihenőre kényszerül.
    A Haladás válogatott futballistája Halmosi Péter sérülés miatt kedden elhagyta a válogatott keretét. A 33 esztendős futballistának ödéma keletkezett a combjában, öt-hat napot pihennie kell. Halmosi Péter nem emlékszik rá, hogy 14 éves pályafutása alatt combizma miatt valaha is huzamosabb ideig pihenőre kényszerült volna. Most viszont ödéma keletkezett a combjában, emiatt ki kell hagynia az észtek és a törökök elleni világbajnoki-selejtezőt.

    - A másfél héttel ezelőtti, debreceni bajnokin bemelegítés közben egy szerencsétlen mozdulatnál véletlenül elestem, a bal combom és a térdem is megfeszült - tudtuk meg Halmosi Pétertől. - A hajdúsági meccset végigjátszottam, de múlt héten néhány edzésen csak könnyített munkát végeztem, ennek köszönhetően a térdem rendbe is jött. A szombati, Kaposvár elleni meccs után másnap utaztam a válogatott edzőtáborába, akkor már nagyon fájt a combom. Megvizsgáltak, kiderült, szerencsére nincs szakadás, de bevizesedett, ödéma keletkezett benne, így kedden haza is utaztam. Két nagy csomót találtak a combomban. Pihentetnem kell, aztán jót tesz neki a vízbenfutás is, a válogatott orvosa, Szilágyi doktor szerint optimális esetben öt-hat nap alatt rendbejövök. Pályafutásom alatt combsérülés miatt még sosem hagytam ki ennyi időt, Kenyeres Imre, - Egervári Sándor segítője - még a vizsgálatok előtt mondta is, hogy" Na mi van, kopik a vas?". Aztán amikor elkészült az MR-vizsgálat, és kiderült, hogy nincs szakadás, már jelezte: látja, mégsem kopik az a vas...
    - Azért is muszáj pihennem, mert ha siettetem a gyógyulásomat, korán terhelem, elszakadhat a combizmom. Mindenesetre ha sokáig nem mozgatom a combomat - mint például hazafelé, a Telki-Szombathely úton - elkezd zsibbadni és fájni, szóval nem a legszuperebb érzés. Miután legalább öt-hat napig pihennem kell, így nincs rá garancia, hogy a jövő keddi, törökök elleni vébéselejtezőre rendbejövök - tehát nem csak az észtek, hanem a törökök elleni meccset is csak tévén nézem majd. Sajnálom, mert szerettem volna játszani, de így alakult - zárta szavait Halmosi Péter.

    forrás:
    http://haladas.hu/hirek/halmosi-foci-helyett-vizben-fut
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.13, 22:25
    Nem volt ez olyan rossz, ha a helyzeteinket jobban kihasználtuk volna!!! Koltai fejese, és Szalai a végén, utóbbit tényleg nem értem h maradt ki. Kár érte.

    Sajnos a románok elég jól nyomják a csoportban.

    Kedden mindent bele fiúk!!!


    Juhász érthető, h kikerült az Anderlechtből. De hogy a DVSC-ben magabiztos Mészárost is ilyen szinten lehúzza! grat a 3 ponthoz.


    idegenben nyertünk, egy olyan csapat ellen, amelyik pótselejtezőig jutott legutóbb. ez tény, aztán, hogy kinek mi tetszik, milyen sziporkára várt, az más kérdés. versenyben vagyunk, most ez a legfontosabb, itt egy ikszel már elment volna a hajó (4 pontos nyilatkozat ide vagy oda), így viszont ha kedden nyerünk, akkora meccs lesz márciusban a vláhok ellen, amilyet még nem baszott Európa.


    Szerintem ez a játék semmivel sem volt jobb, mint a Hollandia elleni, csak az észtek ennyivel gyengébbek. A betömörülő védelem feltöréséhez és a góllövéshez szerintetek is hátul kell passzolgatni? Az, hogy nem kaptunk gólt, ne feledtesse, hogy a védelmünkkel nagyon-nagyon sok tennivaló van.


    Még most se hiszem el Bogdán parádéját a végén. Elképesztő idegrendszere van, kivételes kapusoktól láttam csak olyan hidegvért, mint amit ő tud mutatni szinte vesztett szituációkban. Nagy reménységünk, az egyik legnagyobb a fiatal válogatottak közül.


    Azt azért tegyük hozzá, hogy a 2 méteres észt bekkek folyamatosan "verték", rúgták, próbálták kizökkenteni, mint a fent leírtak mutatják, sikerült is...

    Na most tegnap elhangzott pár embertőt itt a fórumon, hogy Szalai nem válogatott szint.
    Kérdezem én: mégis egyedüli csatárként, bent a húsdarálóban ki tudott volna tegnap többet produkálni a bőséges magyar csatárkínálatból?


    nem volt ez rossz. mezőnyben verve voltunk egy két gyorspasszt kivéve, de a veszélyesebbek is mi voltunk. sajna gera csak a becsúszásokban jeleskedett, ennyire kiöregedett volna? a koltai bíztató, szalai grrrr, dzsuzsi sem pörgött. őrülten hiányzik valaki, aki a keresztjátékot meglátja a pályán és képes végre is hajtani. nincs irányítónk. talán egy jó formában lévő koman hiányzik csak a caspatból...

    mindenesetre grat, és együk meg a törököket is. aztán jöhet a kiki meccs a románokkal, ha más nem, a második kalapba át kéne másznunk...


    Nem emlékszem eufóriára. Türelem és némi bizalom volt. Idehívtunk minden homokzsákot Azerbajdzsántól Litvániáig és izzadtságszagú meccsekkel javítgattunk statisztikát. A tévé - talán utasításra - úgy közvetítette a meccseinket, mint egy sztahanovista munkaversenyt. Egyszerre volt nevetséges és mérgesítő. Ez volt a kötelező kincstári optimizmus időszaka. De a széljárás változott. Orbán belátta, hogy a Pacsikirállyal nem megyünk előre, nem pöffeszkedhet díszpáholyban világversenyen. Más a kommunikáció is, kiengedtek néhány szelepet, pl. megjelent a kapitánnyal szembeni első kritika. Nem is tudta feldolgozni, hogy patyomkin futbóliában vannak ilyen hangok is. A Pacsikirály mindenképpen megbukott. A keddi meccs - szerencsés kimenetel esetén - meghosszabbítja az agóniáját, de ő véglegesen és helyrehozhatatlanul elhasalt. Nemcsak mint edző, hanem mint ember is, amikor a játékosokra kente a hollandok elleni vereséget. Egy igazi kapitány nem csinál ilyet. Számomra sosem volt szerethető. Belterjes figura, aki a külszínen nyájas, de amint találat éri a kitinpáncélját, ugyanolyan büdös bogárlé folyik belőle, mint a többiből.


    Mi baj volt a játék képével? Egyáltalán nem éreztem kilátástalannak a játékot, egy percig nem szögeztek minket a kapunkhoz, gyakorlatilag momentumuk nem volt a 86. percig, ennek egyrészt az az oka, hogy kurva szarok, másrészt pedig a szerencse. Ugye? Már az Andorra elleni 5-0 után is olyan rinyaparádé ment itt, hogy az elképesztő. Én csak a közhangulat túlzott mértékű változását nem értem, az előző harmadik hely után most hirtelen mindenki elkezdte azt várni, hogy sziporkázó játékkal dúljuk végig Európát? A keddi meccs az fokmérő lesz, ha ott momentum nélkül kikapunk a törököktől, akkor baj van. De azt se felejtsük, hogy alapvetően sajnos jobb erőkből áll a válogatottjuk. Ezen nincs mit szépíteni.

    Tényleg nem szeretem azt a pöcs Sanyi bácsit, de amikor kudarc van, akkor a kurva anyját (lehet, hogy jogosan, ezt nem vonom kétségbe), viszont amikor nyerünk, akkor is a kurva anyját, mert mákunk volt, koncepciótlan a csapat, a végén rúgta Dzsudzsák a finneknek, Rudolf meg a svédeknek, valójában azok is döntetlennel érnek fel, emellett pedig az a minimum, hogy hozzuk a kötelezőket, már Koeman is hozta őket, és vele még a szar is illatos volt.


    Bogdán: hibátlan játék, mint mindig.

    Varga: egész meccses kitűnő teljesítményére a 85. percben tette fel a koronát. Jó lenne, ha kettő lenne belőle, mert vkp-ként vagy kkp-ként is volna rá igény.

    Juhász: ismét nem tudta összeszedni sem magát, sem a védelmet. Jelenlegi formájában legfeljebb cserecsatárként számítanék rá.

    Mészáros: ismét kitűnően és meggyőzően eljátszotta a megbízható középhátvéd szerepét, amiből néhány feltűnően homályos megmozdulása sem zökkentette ki. Simán kezdetném a törökök ellen is.

    Kádár: ismét megbízhatóan játszott néhány extra felfutással. Volt egy egész jó beadása is.

    Korcsmár: nagyon tetszett a játéka labdával is, labda nélkül is. Kisebb hibáit megbocsátom, a posztváltásnak tulajdonítom. Még úgy is megoldotta nagyjából a középpályás szűrést, hogy egyedül volt a 2 emberes feladatra.

    Koltai: igazi 40 perces fodbalista, ahogy dózsás kolléga is jelezte. Volt pár villanása a gyengécske észtek ellen, de nem látok benne perspektívát.

    Gera: a labda nélküli játéka teljesen rendben volt, a labdáshoz nem igazán talált társakat. Remek beadását Koltai 80%-os helyzetből, 4 méterről fejelte mellé.

    Dzsudzsák: önmagához képest szürkén játszott, bár a gólunkban voltak érdemei. Varga vagy Tőzsér tömné tuti labdákkal, ha vkp-ben vagy kkp-ben játszanának.

    Szalai: a mezőnymunkája rendben volt, helyzetbe is úgy került, ahogy kell. Sajnos a 60%-os helyzetét elpuskázta úgy, ahogy az adta magát, a 80%-osat pedig kimondottan gyámoltalanul.

    Elek: tette a dolgát.

    Szabics: üdítően jól játszott a rövidke ideje alatt, fejpárbajt nyert, labdát szerzett, Szalait 80%-os ziccerbe passzolta, Vargát is jól indította. Rudi posztján kezdőként számítanék rá a törökök ellen, elé Némethet tenném.

    Gyurcsó: a rövid idő alatt többször jól kapcsolódott játékba.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=113451&p=2
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.13, 21:29
    Egervári Sándor:Egy rendkívül fegyelmezett észt csapatot sikerült legyőznünk, nem volt könnyű feltörni a játékukat és mögéjük kerülni. Több helyzetet is kihagytunk, ugyanakkor a védekezésre komoly energiákat fordítottunk, nem nyíltunk ki. Örömmel láttam, hogy az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Ezzel a győzelemmel versenyben tartottuk magunkat, és ez jó alapot biztosít számunkra a keddi mérkőzésre. A talaj csúszós volt, nem kedvezett a kulturált futballnak, amit száraz pályán játszhattunk volna. Az egymásért küzdés jellemezte a csapatot, amire szükség van az ilyen mérkőzéseken, és ezt örömmel tapasztaltuk 90 percen keresztül.


    Tarmo Rüütli A meccsel nem volt nagy gond, csak az eredménnyel. Nem lehet mondani, hogy nem küzdöttünk volna és nem tettünk volna mindent, de a mérkőzés megint kicsúszott a kezeink közül. Nehéz megmondani, hogy hiányzóinkkal jobb lehetett volna-e a helyzet, a fociban mindennapos, hogy pótolni kell néhány labdarúgót. Az összecsapáson többet tudtunk mutatni, mint Románia és Törökország ellen. Kiegyenlített, harcos, kemény találkozó volt, sajnos a magyarok jobban éltek a lehetőségeikkel. Az első két meccshez képest többet tartottuk a földön a labdát, többet birtokoltuk, és több ötlet volt a támadásainkban. Bosszantó az eredmény

    forrás:
    http://pepsifoci.hu/node/124621
    http://pepsifoci.hu/node/124620
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.11, 10:20
    Sérülés miatt kiesett az eredetileg meghirdetett észt válogatott keretből a dán Velje futballistája, Kaimar Saag, akinek helyettesét ma nevezte meg a baltikumi ország szövetségi kapitánya, Tarmo Rüütli.

    Saagot a Kalju 191 centis támadója, Tarmo Neemelo helyettesíti majd, aki csapata legutóbbi, a Viljandi elleni bajnoki mérkőzésén ötször volt eredményes, a Kalju egyébként 9-1-re győzött azon az összecsapáson. Bár a keretet csak a forduló után nevezte meg a kapitány, az észt sajtóban már akkor is többen hiányolták a bombaformában játszó csatárt, aki utolsó négy gólját a keddi meccs 63. és 89. perce között szerezte.

    Neemelo neve egyébként ismerős lehet a magyar drukkereknek, hiszen korábban a Honvéd tesztelte, míg előtte a Levadia Tallin játékosaként gólt is szerzett a DVSC-TEVA ellen, BL-selejtezőn.

    forrás:
    http://pepsifoci.hu/node/123880
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.11, 10:20
    Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitány négy győri labdarúgót – Koltai Tamást, Lipták Zoltánt, Takács Ákost és Pátkai Mátét – is meghívott az Észtország és Törökország elleni világbajnoki selejtezőre készülő csapatba. Közülük az utóbbi még egyszer sem lépett pályára a nemzeti együttesben.

    „Amikor a válogatott csapatmenedzsere, Tömő Attila felhívott, hogy tagja vagyok az észtek és a törökök ellen készülő keretnek, elsőre meglepődtem, rögtön utána viszont örömöt éreztem – mondta hétfő délután Pátkai Máté. – Nem tagadom, régi vágyam volt ez, ezért nagyon várom a hétfőt, amikor Telkiben találkozunk. Ugyanakkor tudom, addig is vannak megoldandó feladatok. Szombaton Pakson játszunk bajnoki meccset, folytatni akarjuk a jó szereplést, ráadásul azzal is tisztában vagyok: minden egyes edzésen bizonyítani kell.”

    Pátkai Máté korábban futballozott a felnőttcsapat előszobájának számító U21-es válogatottban, arra azonban most lesz először lehetősége, hogy a legjobbak között is megmutassa magát. A 24 esztendős középpályás már a tavaszi idényben is remekelt az ETO-ban – tizenkét találkozón hat gólt szerzett… –, és a mostani bajnokságban ugyancsak főszerepet vállal a Győr menetelésében. Igaz, a gólokkal egyelőre adós, ám a gólpasszokkal nem fukarkodik.

    „Természetesen örülök, hogy négy győri futballista is tagja a keretnek – folytatta Pátkai Máté. – Jól megy a csapatnak a bajnokságban, jó egyéni teljesítmények vannak, és szerencsére ezt Egervári Sándor szövetségi kapitány is így látja. Takács Ákos meghívása számomra egyáltalán nem meglepetés, Lipták Zoltán jól teljesít, Koltai Tamás bombaformában futballozik, nekem pedig mostanában gólpasszokkal sikerül segítenem az ETO-t. Nagy álmom válna valóra, ha valamelyik selejtezőn szóhoz jutnék, de a kapitány feladata arról dönteni, kinek szavaz bizalmat. Mindenesetre bízom a válogatottban, hiszen több olyan labdarúgónk is van, aki képes a javunkra eldönteni az Észtország és Törökország elleni meccseket.”

    forrás:
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-nagy-almom-valna-valora-ha-jatszanek-patkai-2178757
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.11, 10:18 (szerk.: 2013.06.25, 14:33)
    A magyar válogatott október 12-én Tallinnban az észtekkel, négy nappal később a Puskás Ferenc Stadionban, a törökökkel mérkőzik meg világbajnoki selejtező mérkőzésen. Egervári Sándor kijelölte a mérkőzésekre készülő keretet, amelyben Pátkai Máté személyében egy válogatott újonc is helyet kapott. A hazai bajnokságot vezető Győrből Lipták Zoltán, Takács Ákos és Koltai Tamás is tagja az együttesnek. A zaragozai Pintér Ádám egyelőre feltételesen került be az együttesbe, amennyiben felépül a jövő hétfőn kezdődő összetartásra, pályára léphet a soros selejtezőkön.

    - Takács Ákos a védelemben, Pátkai Máté a középpályán mutatott kiváló formát az elmúlt hetekben, ezért szavaztam bizalmat nekik. Vanczák Vilmos és Laczkó Zsolt egyelőre nem bevethető műtétjük után, Priskin Tamás izomsérülés miatt hiányzik, Rudolf Gergely pedig még nem tudott pályára lépni a DVTK-ban, ezért továbbra sem számíthatunk rá. Pintér Ádámról jó hírek érkeztek, ő már panaszmentes a sérülése után, s ha a következő egy hétben is az marad, akkor hétfőn csatlakozik a kerethez - mondta Egervári Sándor.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/harom-gyori-jatekos-kerult-a-valogatott-keretebe
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.11, 10:17
    Azt Észt Labdarúgó Szövetségi hivatalos honlapjának közlése szerint a 23-as keretből 20-an külföldön keresik a kenyerüket, köztük a norvég FK Bodø/Glimt kapusa, Pavel Londak, illetve a Győri ETO csatára, Jarmo Ahjupera, akik a szeptemberi kerethez képest a változást jelentik.

    Tarmo Rüütli szövetségi kapitány ugyancsak bizalmat szavazott két, az NB I-ben szintén ismerős arcnak számító légiósnak, így Tarmo Kinknek (AS Varese), és a korábbi pápai focistának, Sander Purinak, a finn Kuopion Palloseura középpályásának.

    Az észt válogatott október 12-én, Tallinnban csap össze Magyarország nemzeti csapatával, majd négy nappal később Andorrában lép pályára a vb-selejtezők D-csoportjában.

    Az észt válogatott kerete:
    Kapusok: Artur Kotenko (FF Jaro), Pavel Londak (Bodö/Glimt), Szergej Pareiko (Wisla Kraków)

    Hátvédek: Alo Bärengrub (Kalju), Enar Jääger (Aalesund), Ragnar Klavan (Augsburg), Dmitrij Kruglov (FK Rosztov), Igor Morozov (Levadia), Taavi Rähn (Tiencsin), Tihhon Sisov (Kalju), Taijo Teniste (Sogndal)

    Középpályások: Aleksandr Dmitrijev (Gomel), Tarmo Kink (AS Varese), Joel Lindpere (New York Red Bulls), Szergej Mosnikov (Pogon Szczecin), Sander Puri (KuPS), Ats Purje (KuPS), Konstantin Vasziljev (Amkar Perm), Martin Vunk (Panahaiki)

    Támadók: Jarmo Ahjupera (Győri ETO), Henrik Ojamaa (Motherwell), Andres Oper (Nea Salamis), Kaimar Saag (Vejle)

    forrás:
    http://pepsifoci.hu/node/123785
     
  11. avatar: magyarfutball.hu