magyarfutball.hu

Hungary - Romania 1 : 0 20:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1982, selejtező
555. official national team match
referee : Ponnet Alexis (Belgium)
attendance:
  1. info.frf.ro: 60.000
  2. Népsport: 60.000
  3. nso.hu: 65.000
Sold out!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: jabka
    2020.10.31, 12:50
    Ezt a meccset ugyanazon a napon játszották, amikor egy Mehmet Ali Agca nevű török bérgyilkos-terrorista merényletet kísérelt meg Szent János Pál pápa ellen, a vatikáni Szent Péter téren.
     
  2. avatar: Longinus
    2016.11.24, 08:22
    képFazekas László gólja döntötte el a mérkőzést. Kép: ftcbk
     
  3. avatar: ingersheim
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.09, 18:01
    BlancoAgilon38: Itthon nagyon jó félórát produkáltunk, Törő hatalmas jobbfelsős kapufát lőtt jobbkötőből, maradtak ki ziccerek, viszont olyan román lövés is ment kapura, ami a kapufát érintve ment mellé. Az is kemény összecsapás volt. 58-tól meg jó ha egy góllal vertük őket, vagy ikszeltünk, a két-három gólos különbség a javukra ment többször is.

    forrás:
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=133885
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2013.03.21, 17:35
    A magyar válogatott legutóbb 32 éve, 1981. május 13-án győzött Románia ellen. Akkor szintén világbajnoki selejtezőn fogadtuk keleti szomszédainkat és Fazekas László góljával 1-0-ra nyertünk. A remek csatár akkoriban a Royal FC Antwerp alkalmazottja volt, és emlékei szerint 1981-ben hasonlóan nagy várakozás előzte meg a románok elleni meccset, mint most.

    - A vb-selejtező mindig egy unikum, hiszen a világbajnokság minden játékos életében a csúcsot jelenti - mondta Fazekas a hatharom.comnak. - Ugyanúgy nagy volt a várakozás, mint most. Akkor a románok mellett Norvégiával és Svájccal voltunk egy csoportban és papíron egyforma esélyt adtak a továbbjutásra valamennyi csapatnak. Mészöly Kálmán szövetségi kapitány jól kezdett hozzá a csapatépítéshez, mert visszahívott minket, rutinos játékosokat a vb-selejtezőkre. Müller Sándor, Bálint László és én már nyugaton játszottunk, sokat számított a rutinunk. Otthon egy elég forró légkörű mérkőzésen, 70 ezer néző előtt 1-0-ra vertük a románokat, majd a visszavágón a Steaua otthonában kihúztunk egy 0-0-t, ami rendkívül fontos eredmény volt a továbbjutást illetően.
    Fazekas pontosan emlékszik a románok ellen szerzett győztes találatára. Amondó, ma is mindent úgy csinálna, ahogy akkor.

    - Jól emlékszem arra a gólra - emlékezett a ma már 65 éves egykori újpesti csatár. - Bálint előre tört, bejutott a román térfél közepére. Amikor megindult éreztem, hogy ebből lesz valami, ezért a jobb szélről befelé indultam. Bálint hosszan szöktette magát, a labda a jobb hátvédhez került, aki haza szerette volna adni a labdát a kapusnak. Erre azonban számítottam és előbb értem el a labdát. Érdekesség, hogy a labda a jobb lábamra érkezett volna, de ha ezt megvárom, akkor biztosan belerúgom a kivetődő kapus testébe. Ezért arra gondoltam, hogy inkább ballal rúgom el, megpróbálok alányúlni, a kapus felett átpörgetni. Ez volt a helyes a megoldás.

    A 92-szeres magyar válogatott támadó szerint a román válogatottra 1981-ben is az volt a jellemző, ami most: a Steaua Bukarestre épült. Fazekas szerint kár a papírformával bíbelődni, a vb-selejtezőkön a napi forma dönt.

    - Akkoriban a magyar és a román válogatott is a fővárosi csapatokra épült - folytatta Fazekas. - Ha jól emlékszem három vagy négy román játékos Belgiumban szerepelt. A mostani válogatottjukat nem ismerem, viszont a Steauát megnéztem a Chelsea ellen és nagyon jó benyomást tett rám. Nem véletlen, hogy kilencen bekerültek a román keretbe. A világbajnoki selejtezőkön mindig a pillanatnyi, napi forma számít. Ez nem egy hosszadalmas bajnoki szezon, a játékosok aktuális formája dönthet. Papírforma alapján minden meccs előtt lehet esélyekről beszélni, de száz százalékosan nem mehetünk biztosra. Nagy a tét, ez minden játékosra különbözően hat, valaki szárnyakat kap, valaki begörcsöl. Rengeteg tényező befolyásolhatja a végeredményt. A magyar csapat légiósai most bizonyíthatnak, nekik megvan a kapacitásuk ahhoz, hogy eldöntsék a sorsdöntő összecsapásokat. Azért kerültek a keretbe, mert jobb játékerőt képviselnek az otthoniaknál. Hozniuk kell magukat.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2013/03/nem-jelenthet-mentseget-a-nezok-hianya/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2012.11.29, 18:49
    55 ezren voltak, akkor újtották a Népstadion üléseit le volt zárva vagy két szektor

    https://www.facebook.com/pages/Magyar-Labdar%C3%BAg%C3%B3-V%C3%A1logatott/48606754900?ref=stream
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2012.11.29, 18:47
    Én kint voltam, először Törőcsik rúgott egy hatalmas kapufát majd Bálint a Fradi középhátvédja átszáguldott a pályán a dózsás Fazekas elé tette aki beverte a román a kapusnak. Akkora tombolás volt hogy azt nem tudjátok elképzelni. 70.000. néző volt ha jól emlékszem természetesen telt ház , de ha beférünk 300 ezer ember is bejött volna !

    https://www.facebook.com/pages/Magyar-Labdar%C3%BAg%C3%B3-V%C3%A1logatott/48606754900?ref=stream
     
  8. avatar: mugazsi
    2012.11.26, 17:57
    Egy még a nyolcvanas években disszidált barátommal voltunk ott a mérkőzésen. Ami végérvényesen és kitörölhetetlenül megmaradt bennünk, az a telt ház, a hangulat, hogy milyen fantasztikus játékosaink voltak, Törő kapufája, Fazekas gólja, valamint a mérkőzés utáni ölelkezések ismeretlen emberekkel. Megvertük a Románokat! Arra még emlékszem, hogy a gólörömnél nyakamba zúduló emberektől, legalább két-három sorral lejjebb landoltunk. Jaa és a mérkőzés utáni Budapest. Minden kocsmában és szórakozóhelyen telt ház, amerre csak jártunk. smiley
     
  9. avatar: wmisharin
    2012.06.10, 16:46 (szerk.: 2013.11.25, 20:13)
    kép
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.08, 19:08
    Nagyon fontosnak és nehéznek ígérkezett a találkozó. Fontosnak, mert valószínűnek látszott, hogy csak az a csapat juthat ki a világbajnokságra, amely az otthoni mérkőzéseit megnyeri. Nehéznek, mert ellenfelünk komoly játékerőt képviselt, amit az is igazolt, hogy az előző selejtezőiken az angol csapattól szereztek három pontot.

    A szurkolók is érezték az összecsapás súlyát, hiszen nagyon sokan jöttek el a Népstadionba.

    Veszélyes támadásokat vezettünk mindjárt a mérkőzés kezdetétől. Sőt, Fazekas László szép góljával a vezetést is megszereztük. A vendégek komoly erőfeszítéseket tettek, hogy változtassanak az eredményen. A második félidőben különösen nagy nyomás nehezedett a kapunkra, de a védelem, Katzirz Bélával az élen nagyszerűen helyt állt.

    Nagyon értékes győzelmet arattunk, a csöppet sem könnyű ellenfél felett.


    forrás:
    mafoci