magyarfutball.hu

Switzerland - Hungary 2 : 2 20:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Longinus
    2023.04.28, 19:17
    képA magyar csapat a kezdés előtt. Balról jobbra: Tóth J., Müller, Kiss, Törőcsik, Csapó, Mucha, Garaba, Bálint, Martos, Mészáros. Kép: Dunai Ede író hivatalos oldala Facebook
     
  2. avatar: Richmond
    2016.12.09, 10:17
    Egy kiváló Időkapszula különkiadás, ennek a meccsnek szentelve - és némi korismertető körítésnek
    valogatott.blog.hu/2016/12/08/idokapszula_nb_i_1980_81_svajc_magyarorszag_vb-selejtezo_merkozes_kulonkiadas
     
  3. avatar: Longinus
    2016.11.24, 08:17
    képVédekezik a magyar válogatott Svájcban, jobbról Bálint, Szántó és Garaba. képBálint és Fazekas gólöröme az első egyenlítő találat után. Képek: ftcbk
     
  4. avatar: ingersheim
    2016.02.21, 20:47
    kép
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: ingersheim
    2011.01.29, 19:48
    A svájciak elleni luzerni világbajnoki selejtező mérkőzés előtt a tatai edzőtáborban beszélgettünk Mészöly Kálmán szövetségi kapitánnyal.A döntések felelősségének kettősségéről,bumeráng jellegéről,kétélűségéről polemizáltunk.
    -Szunyókálás közben,ha még nem jön álom a szememre,olykor középkori lovagnak látom magam,lelki szemeim előtt.Egy szál karddal hadakozom az ellenfeleimmel az életemért,mert jól tudom: jaj a legyőzöttnek.Valahogy így vagyok én is.Sokan alig várják az első nagy bukást,hogy a fejemre olvassák tévedéseimet.Szerencsére a közeli kollégáim és az MLSZ irányítói jó hátországot biztosítanak munkámhoz,velük lehet együtt dolgozni,gondolkodni.A társalgás hirtelen fordulattal a válogatott keret tagjaira terelődött.Mucha Józsefnél Mészöly Kálmán jóval többet időzött,mint másoknál.
    -Jó magyar szokás szerint,szép suttyomban a hátam mögött nyomták a szöveget a jóakarók: mit akarok ettől a kiégett,öreg játékostól? Szerintük ugyanis nem a válogatottba való,mivel már csak fellángolásai vannak.Sőt azt is ajánlották,hogy keressek fiatalt,ne vele próbálkozzam.Szepesi György,az MLSZ elnöke és közvetlen segítőim: Mezey György és Száger József biztattak a döntés helyességében,Mucha tudásában.Mások pedig nem érdekeltek.Szerkezetileg kitűnően illeszkedik a válogatottba,a csapat karmesterével,Nyilasi Tibivel behunyt szemmel is megértik egymást.Arról nem is beszélve,hogy az ellenfél támadásainál képes úgy védekezni,mint egy oroszlán.Sokat fut,olykor mások helyett is és ráadásul jól fog embert.
    -A szövetségi kapitány bizalma mennyire dobta fel lelkileg Mucha Jóskát?
    -Annak idején engem is próbáltak egyszer-kétszer leírni és tudom,hogy mit jelent az ilyen embernek a "mentőöv",a baráti kéz.A szezon kezdetén Novák Dezső bizalma szárnyakat adott neki és azt hiszem,hogy az én őszinte szavaim is közrejátszottak abban,hogy ma itt van a válogatottban.


    Fradi műsorlap,63.szám 1981.április 30.
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
     
  8. avatar: fgymat
    2009.05.23, 18:44
    Az összeállításunk kényszerűségből, közvetlenül a találkozó előtt megváltozott. Nyilasi Tibor belázasodott és helyettesítésének a feladatát Csapó Károly kapta meg.

    Most nem mutatott olyan remek játékot válogatottunk, mint egy hete Spanyolországban. Természetesen ellenfelünk is nagyon komolyan vette a küzdelmet és elszánt, fegyelmezett játékkal kétszer is sikerült megszereznie a vezetést. Csapatunk sem adta azonban fel és hallatlan akarattal és erőbedobással mindkét alkalommal sikerült egyenlíteni. Ennek volt látványos példája az is, hogy az első félidő végén rúgott egyenlítő gólunknál Törőcsik András óriási bravúrral, térden állva passzolta tovább a labdát a gólszerző Bálint Lászlónak.

    Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a válogatott, hiszen a hazaiak kétszer is vezettek, mégsem sikerült diadalmaskodniuk! A svájci csapat ellen idegenben elért döntetlen mindenképpen jó eredménynek, jó világbajnoki rajtnak számít.


    forrás:
    mafoci