magyarfutball.hu

Denmark - Hungary 3 : 2 13:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1970, selejtező
442. official national team match
ground : Koppenhága, Idrætsparken
referee : Sirevåg Kåre (Norvégia)
attendance:
  1. cantab.net: 29.957
  2. dbu.dk: 30.600
  3. nso.hu: 50.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.02.12, 16:20 (szerk.: 2017.02.12, 16:21)
    Göröcs János: Ott kezdődött a pechsorozat, hogy szerdán a Vásárvárosok Kupája döntőjének visszavágóján 2-0-s vezetésünkről 3-2-re kikaptunk a Newcastle Unitedtől - én rúgtam az első gólunkat -, és másnap hajnalban már indultunk Koppenhágába a vb-selejtezőre. Hullafáradtan, elkeseredve. Sokkal jobbak voltunk a dánoknál, de szünetben 2-2-re állt a meccs, Csanádi bejött az öltözőbe, és azt mondta, az MLSZ ötezerről hatezer forintra emeli a győzelmi prémiumot. Ez volt a taktikai utasítás. A végén 3-2-re kikaptunk, Albert súlyosan megsérült, többé nem volt a régi, de Dunai Anti is kidőlt a sorból. Ezek után jött a prágai 3-3, de ha Koppenhágában nem botlunk, simán ott vagyunk a mexikói világbajnokságon.

    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110531-interju-gorocs-janossal-az-ujpest-legendajaval.html
     
  2. avatar: NNS
    2013.03.22, 11:49
    A dán válogatott 318. hivatalos mérkőzése.
     
  3. avatar: Giovanni
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.23, 07:11
    Még nem sokszor találkoztunk Dánia csapatával. Összesen öt alkalommal és mindannyiszor győztünk (gólarány 23-1). Legutóbb az EB küzdelmeiben 6-0, 0-2 arányban léptük le az északi csapatot.

    Nagyon gyorsan sikerült a hazaiaknak gólt elérniük. Ez felerősítette győzelmi vágyaikat, amit válogatottunk szinte azonnal igyekezett lehűteni a két percen belüli egyenlítéssel. Bene harminc méteres lövése a bal kapufa mellett csapódott le és a labda a vetődő kapus hasa alatt a hálóba csúszott. De a felcsillant győzelmi esély rendkívül elszánttá, mindenre elszánttá tette a dánokat. Most, hogy veszni látták a lehetőséget rendkívül keményen, mondhatnánk úgy is, hogy durván kezdtek játszani. Sajnos ennek több súlyos következménye is lett. Először Dunai II.-t rúgta meg Larsen, olyan súlyosan, hogy le is kellett cserélni. Az eset után két perc sem telt el és a dán kapus belerohant a támadó Albertba, aki a földön maradt. Amíg ápoltuk a sérült játékost, a hazai csapat ismét vezetéshez jutott. Albert már nem tudott visszatérni a pályára. Mintegy a történtek megtorlásaként Farkas gyorsan egyenlített és következett a szünet.
    A második játékrészben elkeseredett küzdelem folyt a győztes gólért. Ebben a csatában mi voltunk fölényben, annak ellenére, hogy alaposan át kellett szervezni sorainkat a sérülések miatt. Végül mégis a dánok vették be a mi kapunkat. Válogatottunk tovább küzdött, de már csak a kapufát találtuk el egy Mészöly fejessel.

    Sajnos ezzel a vereséggel a Mexikóba jutás kezdett elérhetetlennek látszani.
    A helyzetet súlyosbította, hogy Albert térdszalag szakadása lehetetlenné tette, hogy a válogatottban számításba jöjjön. Még a leggondosabb kezelés mellett is csak lassan épült fel. A nemzeti tizenegyben két év múlva láthattuk újra.


    forrás:
    mafoci