magyarfutball.hu

Csehszlovákia - Magyarország 3 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Csehszlovákia - Magyarország 1969
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1970, selejtező
443. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Prága, Stadion Sparty na Letné
játékvezető : Tschenscher Kurt (NSZK)
nézőszámok:
  1. cantab.net: 33.907
  2. fotbal.cz: 35.000
  3. nso.hu: 40.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.02.12, 16:17
    - Beszéljünk az 1969-es prágai 3-3-ról, meg Marseille-ről!
    Göröcs János: Marseille-nek valójában nem is lett volna szabad bekövetkeznie. A FIFA ugyanis menet közben találta ki, hogy pontegyenlőség esetén harmadik meccs dönt. Az eredeti kiírásban még az állt, hogy a gólkülönbség dönt, és ez nekünk 16-7 volt, a cseheknek meg 12-6. De hát soha nem lett volna pontegyenlőség, ha nem Sós Károly a szövetségi kapitány. 1967. október 29-én, az NDK-tól Lipcsében elszenvedett 1-0-s vereségünk után Illovszky Rudolf megsértődött, lemondott (tényleg "botrányos" volt a mérlege, tíz válogatott meccsen nyolc győzelem, egy-egy döntetlen és vereség, 26-9-es gólkülönbség), és Csanádi Árpádnak, az OTSH elnökhelyettesének nyomására azt a Sós Károlyt nevezték ki, aki azon a lipcsei mérkőzésen az NDK szövetségi kapitánya volt. Sós nem volt rossz edző, azelőtt, hogy 1961-ben az NDK szövetségi kapitánya lett, az Újpestet, a Fradit és a Honvédot is irányította, de akkoriban fogalma sem volt a magyar futballról, senkit sem ismert. Engem Tichynek szólított, mivel Titi a becenevem, Mészölyt és Solymosit is keverte, szóval teljes volt a káosz.

    - Ettől még akár sikeres is lehetett volna.
    - Igen, de 1969. szeptember 14-én Prágában, amikor 2-1-re vezettünk félidőben, a szünetben lecserélte Mészölyt, a mezőny legjobbját. Amikor megláttam a zuhanyzóban, megdöbbentem. "Te mit csinálsz?" "Sós lecserélt" - felelte Kálmán, mire én, mint csapatkapitány lélekszakadva rohantam Sóshoz, hogy vonja vissza a döntését. "Jó, egy negyedórát még játsszon" - tett engedményt, de aztán a hatvanadik percben, amikor 3-1-es vezetésünk után 3-2-re feljöttek a csehek, mégis lecserélte. De nem ám akárkivel, hanem Juhász Pistával, a Fradi halfjával, aki előtte egy évig nem játszott, mert el volt tiltva. 3-3 lett a vége a biztos, sima győzelem helyett. De ez semmi ahhoz képest, ahogyan előtte 3-2-re kikaptunk Koppenhágában.

    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110531-interju-gorocs-janossal-az-ujpest-legendajaval.html
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.19, 08:33
    Második válogatottsága 1969 szep­temberében volt Prágában. Három egyre vezettünk a csehszlovákok ellen, amikor Mészöly Kálmán helyére csereként beállt, a vége három három lett. Ha nye­rünk, sincs Marseille…
    Ez a mérkőzés Sós Károly szövetségi ka­pitány lelkén szárad. Szólt, el is mentern melegírení, de nem cserélt be. Kiderült, hogy a szünetben – kettő egyre vezettünk – már szólt Mészölynek, hogy lecseréli, de Göröcs Titi rábeszélte a kapitányt, ne hoz­za le a pályáról. Kálmánt a zuhany alól hív­ták vissza. A második félidő elején Fazekas Laci góljával már három egy volt ide, ami­kor néhány perccel ezután Sós – ragasz­kodva eredeti tervéhez -lehozta Mészölyt. Teljesen lemerevedve álltam be. Hozzáte­szem, jól játszottunk, nem is kellett volna cserélni. Lehet, hogy Sós az NDK-ban jó volt, de itthon… Szinte a játékosokat sem ismerte.

    Thury Gábor – Hosszabbítás / NS
    via:
    http://ulloi129.hu/2015/07/18/hosszabbitas-juhasz-istvan/
     
  3. avatar: wmisharin
    2015.02.25, 18:03 (szerk.: 2015.02.25, 18:33)
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.23, 07:13 (szerk.: 2017.02.12, 16:14)
    Minden pont létfontosságú volt a továbbjutás szempontjából, sőt egy győzelem már a továbbjutást jelentette volna. Tudta ezt mindkét csapat és a szurkolók is, ennek megfelelően nagy csatát várt mindenki.

    A várakozásokban nem is kellett csalódni. A magyar válogatott gyorsan vezetést szerzett és hiába egyenlített a hazai csapat, a szünetre mégis egygólos előnnyel vonulhattunk. Ez az eredmény jól mutatta, hogy csapatunk, ha nagy küzdelemben is, de mindenképpen megérdemelten vezet.
    A második félidő elején ismét mindent beleadtunk a támadásokba és gyorsan elhúztunk 3-1-re. A csehszlovákok viszonylag hamar válaszoltak és nem hagyták, hogy azt higgyük lefutott a találkozó. Úgy tűnt, hogy az állandó, megállás nélküli harc kifárasztotta csapatunkat. Ezen a végrehajtott cserék sem változtattak. A csehszlovákokat pedig erejük utolsó tartalékainak mozgósítására késztette a fergetegesen szurkoló hazai közönség. Szinte bekiabálták a kapuba az újabb egyenlítő gólt.

    A rendkívül fárasztó mérkőzés után még mindig nyílt maradt a továbbjutásért folytatott versenyfutás. A magyar csapat már 3:1-re vezetett, így noha a mérkőzés előtt elfogadta volna mindenki az egy pontot, mégis maradt hiányérzete a drukkereknek.
    Később kiderült: ez az elvesztett pont nagyon hiányzott a végelszámolásnál.

    forrás:
    mafoci