magyarfutball.hu

Denmark - Hungary 3 : 1 19:15

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
684. official national team match
ground : Koppenhága, Idraetsparken
referee : Oskarsson Styrbjörn (Finnország)
attendance:
  1. dbu.dk: 12.152
  2. nso.hu: 12.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Zsorzsinju
    2020.01.22, 16:04 (szerk.: 2020.01.22, 21:10)
    19.15 a kezdés időpontja.
    Budapest, 1994. április 14. csütörtök (MTI) - Újabb erőpróba előtt állnak a válogatott labdarúgók, a jövő héten Koppenhágában Dánia - Magyarország mérkőzéseket rendeznek. Az olimpiai egyesületek kedden 19 órakor, az A-csapatok pedig szerdán 19.15 órakor kezdenek.
     
  2. avatar: ingersheim
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.04.01, 14:20 (szerk.: 2020.01.23, 21:52)
    Budapest, 1994. április 14. csütörtök (MTI) - Újabb erőpróba előtt állnak a válogatott labdarugók, a jövő héten Koppenhágában Dánia - Magyarország mérkőzéseket rendeznek. Az olimpiai egyesületek kedden 19 órakor, az A-csapatok pedig szerdán 19.15 órakor kezdenek.

    Verebes József szövetségi kapitány, illetve Dunai Antal szövetségi edző csütörtökön nyilvánosságra hozta a meghívottak névsorát. Az A-keretben Márton Gábor, Mészöly Géza és Halmai Gábor képviseli a külföldön szereplőket. Ezúttal is sor kerülhet újoncavatásra, ugyanis a debreceni Sándor Tamás még nem öltötte magára a címeres mezt. A kapitány hozzátette: Lőrincz Emilre, Eszenyi Dénesre és Telek Andrásra sérülés miatt nem számíthat, a nemrég felépült Kiprich József pedig még nem nyerte vissza korábbi formáját.

    Az A-keret tagjai vasárnap 15 órakor, az ,,olimpiások,, pedig vasárnap 10 órakor találkoznak a Stadion Szállóban.

    A névsorok:

    A-keret:

    Végh Zoltán (ETO FC Győr), Koszta János (Vác FC-Samsung) - kapusok

    Puglits Gábor (Vác FC-Samsung), Csábi József (Kispest-Honvéd (FC), Lipcsei Péter (Ferencváros), Márton Gábor (Cannes), Mészöly Géza (Le Havre), Jagodics Zoltán (Haladás VSE), Simon Tibor (Ferencváros), Keller József (Ferencváros), Halmai Gábor (Ekeren), Illés Béla (Kispest-Honvéd FC), Sándor Tamás (Debreceni VSC), Pisont István (Kispest-Honvéd FC), Csertői Aurél (ETO FC Győr), Klausz László (ETO FC Győr), Vincze István (Kispest-Honvéd FC) - mezőnyjátékosok

    Koppenhága, 1994. április 12. kedd (AFP) - A jövő héten, szerdán Dánia - Magyarország barátságos labdarugó mérkőzés lesz Koppenhágában. Richard Möller-Nielsen, a vendéglátók szövetségi kapitánya 16 játékost hívott meg keretébe. A hazai bajnokságból csak öten élvezik a bizalmat, valamennyien a Bröndby futballistái, a többiek külföldi csapatokban játszanak.

    A keret névsora:

    Peter Schmeichel (Manchester United, Anglia), Mogens Krogh (Bröndby) - kapusok

    Lars Olsen (Seraing, Belgium), Marc Rieper (Bröndby), Jakob Kjeldbjerg (Chelsea, Anglia), Jes Högh (Bröndby) - védők

    Kim Vilfort (Bröndby), John Jensen (Arsenal, Anglia), Brian Steen-Nielsen (Fenerbahce, Törökország), Henrik Larsen (Waldhof Mannheim, Németország), Jesper Kristensen (Bröndby), Michael Laudrup (FC Barcelona, Spanyolország) - középpályások

    Flemming Povlsen (Borussia Dortmund, Németország), Brian Laudrup (AC Milan, Olaszország), Bent Christensen (Olympiakos, Görögország), Frank Pingel (Bursa, Törökország) - csatárok

    A dánok az Európa-bajnoki cím védői. A mostani jelöltek közül kilencen - Schmeichel, Krogh, Olsen, Vilfort, Jensen, Larsen, Povlsen, B. Laudrup és Christensen - voltak tagjai a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságra nevezett huszas keretnek.

    MTI
     
  5. avatar: fgymat
    2013.05.13, 13:21 (szerk.: 2020.01.23, 21:59)
    Vincze ,,Pilu,, hamar gólt lőtt - Dánia - Magyarország

    Koppenhága, 1994. április 20., szerda (MTI) - Szerda este Koppenhágában lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott. Verebes József szövetségi kapitány együttese tavaszi negyedik előkészületi 90 percét vívta. Az ellenfél ezúttal az Európa-bajnoki cím védője, Dánia volt a barátságos összecsapás keretében.

    Verebes újoncot avatott, Sándor Tamás először húzott magára válogatott mezt.

    A finn Oskarsson játékvezetésével (17 000 néző) kezdődött a találkozó.

    Magyar szempontból meglehetősen jól, hiszen a 2. percben a jobb oldalon védelmi hibát követően lendületesen kitörő Vincze I. remekül helyezett a kapu jobb oldalába (0:1). A dánok kicsit meglepődtek, így az első tíz percben különösebb veszélyt nem is jelentettek Végh kapujára. A 9. percben Klausz hat méterről, tökéletesen tiszta helyzetből magasan fölélőtt. A vendégcsapat 2:0-ra vezethetett volna...

    A 13. percben cseréltek a dánok. Halmai rúgása következtében J. Jensent hordágyon vitték le, a helyére Helveg állt be. A dánok kezdtek magukhoz térni a Vincze-gól okozta kisebbfajta kábulatból, bár nem igazán lehetett látni, milyen módon kívánnak egyenlíteni... A 23. percben B. Laudrup a 16-oson belül cselezgetett, Márton elpöckölte előle a labdát. A támadó elesett, és a finn bíró szabálytalanságot vélt felfedezni. Nem volt az. A finn viszont 11-est adott.

    A büntetőből M. Laudrup a labdát - Véghet jobbra ,,eldöntve,, - magasan a bal oldalon a léc alá küldte (1:1). Rá két percre egy igen formás jobboldali hazai kombináció végén Högh adott be, M. Laudrup jobb alsó sarokra tartó perdítését Végh bravúrral, lábbal szögletre tolta. A finn bíró nem ítélt sarokrúgást.

    Időközben Simon kemény belemenése miatt (24. perc) sárga lapot
    kapott.

    Árnyalatnyival a piros mezes dán legénység volt aktívabb. A középpályán Illés futott sokat, így próbálva ,,elhessegetni,, Laudrupékat (és persze a labdát) Végh kapuja körzetéből. A széleken Vincze lendületes megugrásai tűntek fel olykor. A 32. percben egy éles szögből leadott jobboldali lövést Végh újra lábbal mentette, a védők felszabadítottak, kivágva a gazdátlan labdát.

    A 35. percben Klausz ,,tette lyukra,, Illést, aki elhúzta a labdát a hazai kapus mellett. Az viszont a kispesti középpályás lábát söpörte ki. A magyar elesett. A finn bíró nem látott okot a büntető megítélésére, holott ez a szabálytalanság valóban szabálytalanság volt.

    A félidő hátralévő perceiben jól zárt a magyar védelem. A lefújás előtt (42. perc) a debütáns Sándort Pisont váltotta fel. A gólt azonban mégsem sikerült elkerülni, a 45. percben egy kapufáról kipattant labdát M. Laudrup 6 m-ről a hálóba küldte (2:1).

    A kezdőcsapatok:

    Dánia:
    Krogh - Rieper, L. Olsen, B.-S. Nielsen - J. Jensen, Högh, Vilfort, H. Larsen - Pingel, B. Laudrup, M. Laudrup

    Magyarország:
    Végh - Márton - Mészöly, Lipcsei - Simon, Halmai, Sándor T., Illés, Keller - Klausz, Vincze

    A félidőben:

    Dánia - Magyarország 2:1
    gólszerzők: M. Laudrup (23. p. - 11-esből, 45.), illetve Vincze (2.)

    A szünetben Verebes József cserét határozott el, Simon helyett Csábi folytatta a második félidőben. Most már egyre érezhetőbb mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, különösen a széleken ,,húzták meg,, akcióikat. Beadásaik rendre veszélyesek voltak. Pisont becserélése jó ötletnek bizonyult, a kispestiek ,,karmestere,, ügyesen szedte össze a labdákat, és igyekezett támadást kezdeményezni. Látszott, a Verebes-csapat egyenlítésre törekszik.

    Az 56. percben Csábi ügyesen tálalt vissza Vincze elé, az ő lövése messze nem a kapu felé irányult. Az 59. percben Pingel helyett Povlsen lépett gyepre.

    A 61. percben B. Laudrup a jobb oldalon tört előre. Lőni nem tudott, ezért trükkösen, sarokkal visszajátszott a frissen beállt Povlsen elé. A cserejátékos jobbal, laposan a kapu jobb oldalába helyezett (3:1). A kezdés előtt Klauszt Csertői váltotta fel a magyar válogatottban.

    (A helyi hangosanbeszélő közölte, 12.152 fizető néző látogatott ki a koppenhágai stadionba.)

    A magyar legénység nem nagyon tudott a tizenhatos környékére kerülni, az Eb-aranyérmet őrző hazaiak pedig nem különösebben erőltették az újabb gólveszélyt, legalábbis nem volt túl nagy a rohanás.

    Cserék következtek: Verebes Puglitsot állította be Halmai helyére, a dánok pedig két friss erőt vetettek harcba. B. Christensen és J. Kristensen jött be, H. Larsen és B. Laudrup ment le. Valamennyi cserére a 71. percben került sor.

    A 75. percben ismét újoncnak szavazott bizalmat Verebes, a gólszerző Vinczét Jagodics váltotta fel. Gyakorlatilag egy támadó, Csertői maradt a gyepen. A 80. percben Helveg sárga lapot kapott kemény belemenése ,,jutalmául,,. A 82. percben Povlsen jobbról, 8 méterről magasan fölé és mellé lőtt.

    Ami az eredményt illeti, nem túl rózsás a helyzet a szerdai koppenhágai gyakorlás után, hiszen a svájciak (1:2) és Szlovénia (0:1) elleni vereségeket most követte a harmadik fiaskó. Mindössze az osztrákokkal szembeni linzi 1:1 ad okot némi bizakodásra, ami az őszi két Eb-selejtezőt illeti.

    A közepest is alig elérő színvonalú összecsapáson Vincze gyors gólja hosszú percekre lebénította az Európa-bajnokot, ám a klasszis Michael Laudrup két gólja megnyugvást hozott. Lehet vitázni azon, vajon az egyenlítés előtti 11-es jogos volt-e; kérdezhető, a finn játékvezető Illés gáncsolásánál miért nem adott büntetőt...?

    Persze nem ezek döntöttek A magyar csapat ,,rohanó-tudása,, körülbelül 50 percre korlátozódott. A jóval összeszokottabb dán gárda különösebb megerőltetés nélkül vette ezt a könnyű akadályt.

    A hazaiaknál Vilfort volt a legjobb, M. Laudrupot góljai dícsérik. A Verebes-csapatból néha Márton és Illés jeleskedett, de ők sem voltak képesek huzamosabb időn keresztül egyenletes teljesítményre. Véghnek volt egy-két szép védése.

    Végeredmény:

    Dánia - Magyarország 3:1 (2:1)
    Koppenhága, 12 152 néző, V: Oskarssen (finn)
    gólszerzők: M. Laudrup (23. p. - 11-esből, 45.), Povlsen (61.), illetve Vincze I. (2.)

    forrás:
    MTI
     
  6. avatar: pancso
    2012.12.23, 16:18 (szerk.: 2018.01.30, 21:55)
    kép
     
  7. avatar: ingersheim
    2012.05.30, 17:43
    "Emlékezetes meccset játszottunk az Eb-címvédővel egy nehéz sorozat kellős közepén. Nem ijedtünk meg a sztárokkal, köztük a Laudrup-fivérekkel felálló hazaiaktól, és már a második percben megszereztük a vezetést. A játékvezető később persze tett róla, hogy a dánok nyerjenek, amit a házigazdák később becsülettel elismertek. Ám fordított eredmény is születhetett volna, hiszen a találkozó nagy részében lefutballoztuk ellenfelünket" - nyilatkozta Verebes József (forrás: Nemzeti Sport).

    focitipp.hu/?content=cikkek&id=2909
     
  8. avatar: fgymat
    2009.05.24, 19:18 (szerk.: 2020.01.23, 21:41)
    Dániában 1967-ben nyertünk utoljára.

    Most viszont remekül kezdődött a találkozó. Szinte az első akciónkból megszereztük a vezetést és azután is egészen jól játszott a csapatunk. ...és jött a játékvezető. Egyszer csak Laudrup a 16-osunkon belül elesett. A bíró pedig elhitte, hogy bántották és büntetőt ítélt. Ez azonban nem volt elég. Amikor a harminchetedik percben Illés gólhelyzetbe került a dán kapus kétségbeesésében valóban gáncsolta Őt. A síp azonban néma maradt. A félidőt nekünk sikerült még egy bekapott góllal, a hazaiaknak pedig ebből következően vezetéssel zárniuk.

    A második játékrészben már nem voltunk egyenlő ellenfelek. A dán csapat a látványos megoldásokra koncentrált és sajnos ebben nem is zavarta meg őket senki. Az " örömjáték" mellett azért még egy gólra is tellett.

    A győzelem most is elmaradt, de legalább voltak időszakok, amikor egészen jól játszottunk.

    forrás:
    mafoci