magyarfutball.hu

Hungary - Denmark 2 : 2 20:15

   
   
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
  • Hungary - Denmark 2014.05.22.
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.25 (4 szavazat)

játékvezető: 3.75 (4 szavazat)

hangulat: 3.75 (4 szavazat)

1...5
barátságos mérkőzés
886. official national team match
referee : Marciniak Szymon (Lengyelország)
attendance:
  1. nela: 19.668
  2. dbu.dk: 20.000
  3. mlsz.hu: 20.000
  4. nb1.hu: 20.000
Sold out!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: pirospont
    2014.05.30, 20:55
    Összefoglaló a szemközti oldalról. A dán (?) televízió felvétele.
    http://www.youtube.com/watch?v=cCKteXIFY98
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.26, 17:18
    igazságtalan játék ez a foci.. 3-4 gólos győzelem nézett itt ki a dánoknak reálisan


    Botrányos volt a védekezésünk. A dánoknak meg a helyzetkihasználásuk.


    Az utolsó 20 percben már mindenki a seggén vette a levegőt.


    Barimeccshez képest nem volt ez egy rossz meccs, néha iram is előfordult, csak mi voltunk szarok. Koncepciót nemigen láttam, inkább esetlegességet, a védekezésünk meg katasztrófa, és szvsz az utolsó 20 percben már az erőnlét is nulla volt.


    Probalom a jot keresni. Gulacsi remek lesz a kapuban, de ugye vedok is kellenenek szerencsetlen ele...


    Nem tudom, ki hogy van vele, de én azt vettem észre magamon, hogy rég néztem ennyire érdektelenül válogatott meccset, mint mióta ezt a bulldogfejű ostoba faszt kinevezték.
    Viszont lehet nagy mágus, mert úgy vezettünk kétszer, és x-eltünk, hogy minimálisan sem látszott, hogy igazából mit is akarunk játszani.
    Az egyetlen pozitívum Gulácsi, Tőzsér és Kalmár játéka volt.


    A jó pintér nyilatkozata volt. Valami történt vele, mert nem beszélt mellé!
    A meccs pedig.... technikailag nem voltak jobbak, de basszus a dinamika?!
    ÁÁá tök le vagyunk maradva. Kár itt elemezni, sokkal gyorsabbak dinamikusabbak a dánok.Ennyi


    Sajnos már évek óta a legnagyobb probléma a válogatottnál a minőségi védők hiánya. Ezen a meccsen kb annyira látszott, mint anno a hollandok elleni zakónál (csak ők berúgták az ajtó-ablak helyzeteket)

    Nem akarok nagyon haza beszélni, de az idei szezonban, ha mást nem is a védelmünket mindig kiemelték a közvetítésekben is. Lehet, hogy Szatmári helyett Pécsről inkább Balogh Bélát és Mohl-t kéne figyelnie Pintérnek? Arról már nem is beszélve, ha ennyire nyitott a fiatalokra akkor a Márkvárt - Kővári duót ajánlanám (kifejezetten együtt, hiszen kb 6 éves koruk óta játszanak így.... még egymás fingjára is ráéreznek a pálya két végéről).

    Persze le lehet hülyézni, de ez a két duó idén bizonyított

    Minden esetre sok sikert a válogatottnak és játszhatnak akárhogy én szorítok nekik, csak néha jó lenne nagyot ünnepelni egy selejtező sorozat végén


    Küzdés, szív megvan, de ez a csapat képtelen fejben és fizikálisan végigvédekezni 50-60 percet se. Ezért így öngyilkosság a támadás teljes feladása. Sajnos ez a teljesítmény viszont elég lesz ahhoz, hogy Pinyő maradjon a helyén. És ne feledjük ez a rohadt erős dán csapat nem jutott ki, akkor mi hogy fogunk?
    Gyurcsót és Szabót nagyon gyorsan el kéne felejteni.


    Ez az önmagához képest gyenge dán csapat is jobb tőlünk vagy 2 góllal. Eriksen mi a játékosainkhoz képest klasszis, pedig ő még nem is a top szint. Fájó Dzudzsákhoz képest milyen éles a kontraszt.
    Guzmics - Devecseri párost sikerült lecserélni Lipták - Lang tengelyre, cseberből vederbe tipikus este...


    néha annyira nem tudtuk, mit kéne csinálni, hogy rossz volt nézni. a dánok első góljánál pl. a kapusunk mögé is sikerült behátrálnia az egyik jóképességű védőnknek, csak azt tudnám, milyen egészségügyi sétát végzett.
    ennek fényében a 2-2 kifejezetten jó eredmény, tőzsér helyzetfelismerése az első gólnál, valamint mindkét befejezés kellemes meglepetés volt számomra. koman gólpassza is. gula nem, róla eddig is tudtuk, hogy jól véd.


    ott van Korcsmár, Vanczák, Otigba, Pintér. Védelembe itthon játszó játékost vétek behívni, idegenlégiósok edzésen nagyobb terhelést kapnak, mint a hazaiak az NB1-ben..


    Én mondjuk megnézném már Otigbát, Lang még lehet egyszer egy Juhász szint, de mondjuk most nem kicsin múlt, hogy öngólt szerezzen.
    Egyébként Rudi helyett is jobb lett volna Niko/Radó, ha már kontrázunk.


    Korcsmár nem játszik, Vanczáknál mindkettő jobb, Otigba nem is akar magyar válogatott lenni, Pintér meg egy középszar orosz csapatba vésztartalék.


    Egy tragédia volt. Ha van öt közte, akkor se lehetett volna egy szavunk sem.

    Jó lenne, még az éles meccsek előtt leváltani, mert rohadt nagy égés lesz ebből. Mondjuk gondolom ez is volt a cél a kinevezésével.


    Ez helyenként egészen tragikus volt, különösen a védekezés. És nem feltétlenül a játékosok hibájából... Nem akarom kihívni magam ellen a sorsot, de pedzegeti itt már mindenki valamennyire, hogy miért utáltuk ennyire Győrben Pintért?


    Lőttünk két szép gólt (tényleg azok, érdemes visszanézni) meg kihagytunk egy ordas nagy ziccert Rudolf révén. Gulácsi, Korhut kifejezetten jók voltak, és Langnak is adnék még esélyt. Szabó se szállt be rosszul.
    Dzsudzsák az első félidőben kifejezetten jó volt, a másodikban teljesen eltűnt, mert végig a jobb oldalt erőltettük.
    Tőzsér is nagyon jó volt, a 60-70 méteres gólpasszán kívül is sok jó megmozdulása volt.
    Varga Józsi viszont iszonyat gyenge volt, remélem csak szar napja volt. Gyurcsót meg Komant örökre elzavarnám a válogatott közeléből, és Szakályt meg Pátkait se nagyon erőltetném. Kalmár nem volt rossz, de mikor ő pályára lépett már nem volt sok momentumunk. Nála se sokat fordult meg a labda.
    Akit meg kihagytam az hozott egy szürke középszert.
    A 2. félidőben sokkal jobbak voltak a dánok, és nem rajunk múlott a döntetlen.
    Én így láttam. smile


    Nézhetetlen fosch volt. Mintha az egy évvel ezelőtti Győrt láttam volna, csak még eredménytelen is volt. (nem a Győrieket akarom bántani! De ott munkálkodott ez a kőbunkó)


    Akarattal nem volt baj, de a védelem továbbra is katasztrófális. Ha itthon ilyen, milyen lesz idegenben? Lesz egy pár nagy zakó. Középpálya nem tudja tartani a labdát, rossz volt nézni, hogy azonos szitukból rendre a dánok szerezték meg a labdát.


    Az kissé meglepett, hogy pl. Varga Joe többször nagyon csúnyán lemaradt, 2 gólt lazán kaphattunk volna az oldaláról. Még mindig nem jobb bunkó, ez nagyon érződik, és a tegnapiak alapján némileg érteni vélem, hogy az angolok miért nem ragaszkodtak hozzá, mivel jobbhátvédként tényleg nem az igazi. És mintha kondigondjai is lettek volna a végén, bár ez többekről elmondható. Kicsit csalódás, amit nyújtott.


    Varga Józsi lófax teljesítményt mutatott. Mint ahogy a középpálya is. (Kalmár meg sem izzadt, Varga nem tud labdát kezelni, stb) Voltak "kihozatalok", meg "felvállaltuk". hogy klasszikust idézzek: "Kurva gyenge!"


    Ami a mérkőzést illeti... láttunk szép gólokat. Varga fejese különösképp. Ilyenek miatt labdarúgást nézni.

    Ami a játékot illeti... a dánok egy szinttel magasabban űzik, mind csapatként, mind jétékosokként, tisztelet a kivételnek. Azért nálunk is vannak jó spílerek, Szalaival - és Némethtel - kiegészítve a keretet, valamint pl. Szakály, Koman, Gyurcsó, meg ilyesmikk elhagyásával, alkalmasabb playa-k behívásával nem túl rossz középpálya és támadószekció állna rendelkezésre, és a védelmet is össze lehet rakni, gondolom... de a dán szintet szvsz akkor sem tudjuk egykönnyen elérni, ellenben alkalomadtán meg tudnánk őket verni.

    Ami a szövetségi kapitányokat illeti... tudom, vérmérséklet, meg minden, de amikor Olsent néztem, azt láttam, hogy a szaki csapata egy felkészülési mérkőzést játszik, amikor Pintért, akkor azt, hogy a csapata épp a VB elődöntőjében harcol. Erőteljes szánalmat éreztem.

    Összességében nincsenek kétségeim afelől, hogy a következő tömegrendezvény is nélkülünk fog lezajlani.


    Az első félidőben azért tűnt elfogadhatónak, mert a dánok egy nem megszokott szerkezeti formát próbáltak.


    Igazad van, hogy gyengék a védőink, de igazságtalan elsősorban rájuk kihegyezni ezt a szart.
    Olyan szinten nulla a középpályánk védekezésben és támadásban is, hogy óriási nyomás van az egyébként is gyenge védelmünkön. Kilencven percen keresztül maximális nyomás alatt vannak, labdát megtartani nem tudunk, egymás után ha van 3 passzunk középpályán már ollézhatunk.


    Magyarországon csúnya kifejezéssel élve még mindig "fullback"-eket nevelnek, és igen, egy csapat tőlük várja a védelmet. Pedig ha védekezni kell, abban az egész csapatnak részt kell venni, de nem csak úgy, hogy kódorgok a saját térfelemen, amikor a másik csapat támad, hátha elakad bennem a labda, hanem szervezetten. Ebben ugyanúgy el vagyunk maradva, mint a támadásépítésben. A védő igyekszik melőbb szabadulni a labdától, oszt részéről ezzel a munka le is van tudva. Nekem legalábbis így tűnik. Nincs csapat, csak manufaktúra.


    Gulácsi kiválóan védett.

    Szélső védelmünk nincsen, úgy aláztak, ahogy akartak minket a dánok.
    Varga Józsi körülményes, jó megoldása alig volt.
    Korhutnak még csak-csak akadt, sokszor megkutyultak a bal oldalt is.
    Lang kellemes meglepetés volt számomra.
    Lipták gondolkodása elképesztően le van maradva a nemzetközi szinttől. Továbbra is járkáló bombának tartom hátul, lásd első dán gól, mikor egyszerűen állva nézte a betörő játékost, plusz ugye képes arra, hogy törlesszen, ezzel nehéz helyzetbe hozva a csapatot.
    Juhász már egy jó ideje elkopott.

    A középpályán láthatóan bebizonyosodott, hogy Koman, Szakály és Gyurcsó teljesen alkalmatlan komolyabb célokért küzdeni. Előbbinek egy gólpassza volt, ami csodálatosra sikeredett, de ezen kívül körülményes, tanácstalan játék jellemezte. Szakály hozta a "magyar szintet", lomha volt, teszetosza, öt perc jó játéka volt. Gyurcsó gyors, de szerintem itthon is maximum közepes spíler. Egy jó beadást nem tudott produkálni, egy csele nem jött be, úgy szerelték, ahogy akarták.
    Tőzsér nem volt rossz, az gólpassz egészen káprázatos volt.
    Dzsudzsit a gólja és a megállás nélküli küzdelem, lendület jellemezte.

    Elöl egy jó Rudolf simán jobb volt minden tekintetben, mint Nikolic. Tudom, ő akkor állt be, mikor a dán csapat nagyon megnyomta, de egy labdát nem tudott megtartani. Szalait lehet utálni, de kell ő ebbe a csapatba, de még Németh is jobb, mint Niko.

    Örülhetünk, hogy nem kaptunk egy hatost, simán benne volt a játékban, ha ez tétmeccs, nem lett volna "pontszerzés".
    Maga a meccs nem volt olyan lagymatag szar, mint a finnek elleni de mesze nem vagyunk tényezők.
    Van már két csodaszép stadionunk, valamint egy gyenge csapatunk és egy unintelligens, artikulátlan és nem utolsósorban szakmailag szar kapitányunk.

    Engem ami végig zavart: Gundel szünet nélküli pofázása. De ez már szubjektív, hogy nem nagyon bírom az ilyen polihisztorokat, akik mindenhez értőnek vannak elkönyvelve.


    Szerintem Korhut sem volt rossz és kifejezetten motiváltnak is tűnt, ellentétben Szakállyal (mindkét tényezőt tekintve).


    Varga érdekes képlet. Tény, hogy ritka szép gólt fejelt, ezt a szituációt egy magyar csatár 30-ból 1x tudja megcsinálni, akkor is csak edzésen és nem ilyen szépen. Az is tény, hogy Varga hajt, küzd, odateszi magát. Ettől viszont nem lesz valaki válogatott szint, még Magyarországon sem. Mert ugyanakkor a technikai oldal rettenetes, és ezt nemcsak a tegnapi meccs alapján mondom. A guruló labdát nem tudja lekezelni, azt is lassan. Ezen kívül van benne valami görcs, ami miatt általában azt a keveset sem tudja megcsinálni, amit talán egyébként meg tudna (pl. edzésen). Gyurcsó produkcióját nem láttam, de biztosan nem Varga a megoldás a válogatott számára.


    Egy biztos. A stadion nagyszerű, szinte hihetetlen, hogy Magyarországon épült. smile Volt szerencsém pár modern európai stadionba eljutni, igaz nem sokba, eddig talán az Allianz viszi a prímet azok közül, de nekem kialakítása, kinézete alapján még annál is jobban tetszett, nem tudom elfogultság miatt érzem-e így, de lényegtelen is.

    A meccsről: 1. félidőben még nem volt akkora gond, bár gyengéink ekkor látszottak már, de a 2. félidőben a dánok 5-öt rúghattak volna, nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagytak ki. Ott borzalmas volt a játékunk, továbbra is azt látom, hogy Pintér kevés ehhez a pozícióhoz. Annyi pozitívumot említhetek max. mellette, hogy pl. Kalmár vagy Szabó játéka tetszett.

    Egyébként Vanczák sérült? Vagy miért nem játszott?


    Egyébként kb. a fél nb1 kint volt a meccsen, lehet kötelezővé tették Pinyőék


    Amúgy ja, Bacsa fölöttem ült pár sorral, de a legjobb az volt, amikor Prukner a Városházánál felpattant full elegánsan a villamosra.


    Ennek az embernek, és a jelenkori kollégáinak fingja nincs a futballról. Mindent jellemzett, hogy az öreg dán szinte végig ült, ennek meg a nyál folyt a pofájából állandóan üvöltözve. És akkor azt mondják rá, hogy szenvedélyes. Az utolsó barátnőm, na az aztán az volt, de ez szimplán egy bunkó.


    Rudolf? Miért, mit csinált, pályán volt egyáltalán? Korhut? Az első félidőben úgy szaladtak át rajta, mint Laczkón fénykorában, az a szerencséje, hogy Varga Józsi még viccesebb volt a második félidőben.


    Vargát, ennyire szarul még nem láttam játszani. Egészen elképesztő, hogy mennyire nincsenek szélső védőink.

    Mondjuk, jobboldalra még mindig Varga a legjobb megoldás (ki más?), középen Vanczákot és Korcsmárt játszatnám, előbbi a rutinja miatt illetve azért, mert a kevés magyar játékosok egyike, aki nem a bohócligában játszik vagy padozik, Korcsmár pedig azért, mert 2013 ősze ide, vagy oda, ő többször volt jó a válogatottban, mint rossz. A védelem baloldalára fogalmam sincs, hogy kit tennék, hihetetlenül nagy hiány poszt. Leandro, Bodor már öregek, Korhut, Szabó felejtős, Kádárnak nem az a posztja, Laczkó még a Fradiba se fér be...


    Sanyi bacsi valogatottja ennel lenyegesen jobb volt. Lehetett volna ez 2-6 es egy szot se szolhatunk. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt irom, de meg Vanczak is hianyzott.

    Valaki, aki koveti a legiosainkat, irja meg kerem, hogy miert nem volt Vanczak, Korcsmar, Pinter Adam, Vadocz stb.

    Az itthon jatszok kozul miert nem volt itt Kadar es Guzmics?

    Ilyen rossz vedekezest csak a hollandok ellen lattam az 1-8-nal.

    Egervarinak megkoszonhetjuk, hogy a masodik kalapig vitt minket, mert kb. ez a dan valogatott az igazi masodik kalapos, amely ezerszer jobb nalunk.

    A vedelmet teljesen meg kell ujitani.
    Gulacsi kivetelevel Szerintem eddig aki Pinternel mutatkozott be, az mind felejtos. Azokat kell jatszatni, akiket Sanyi bacsi, talan Tozser es Vadocz johet meg.


    Na lássuk (az első 20-25 percről lemaradtam, streamen néztem, szóval lehet van pár dolog amit nem jól láttam, előre is elnézést!)

    Gulácsi: A gólokról nem tehetett, volt pár szép védése, igaz egy hajmeresztő aláfutása is. 6.5
    Varga J: Elképesztően gyenge volt, ettől még nem írnám le, ezen a poszton. 3
    Lang: Nagyon sok helyezkedési hibája volt, mondjuk nem is vártam tőle többet. 4.5
    Lipták: Magához képest nem volt szar, de ez a szint, még nagyon kevés. 5
    Korhut: Vargánál jobb volt, de katasztrófa, hogy mennyire gyengék vagyunk a szélen. 4.5
    Tőzsér: A meccs legjobbja. Gólpassz, óriási mezőnymunka, 2-3 ember helyett melózott. 7.5
    Pátkai: Egy emlékezetes megmozdulása sem akadt. Nem válogatott szint. 4
    Gyurcsó: Ez a srác, még az nb1-hez is kevés, remélem Pintér végleg elfelejti. 3.5
    Szakály: Ugyanaz, mint Pátkai. Az, hogy a bohócban jó, még nagyon kevés a nk-i szinten. 4
    Dzsudzsák: A gólon kívül, csinált bármit is? 6, a gólja miatt.
    Rudolf: Szaladgált, mint fing a gatyában, amúgy gyenge volt. 4

    Koman: A gólpassza remek volt, amúgy nehéz megítélni keveset volt játékban. Szakálynál, sokkal jobb! 5
    Varga R: Szép gólt szerzett, tökös gyerek, jobb, mint Gyurcsó, de én inkább Lovrencsicset, vagy Stieber játszatnám a szélen. Ők, amúgy ma miért nem...? 6
    Kalmár: Semmi emlékezetes, de belőle, még talán lehet játékos, egyszer...4
    Juhász: Liptáknál egy fokkal jobb, de már nem olyan, mint volt. Az elmúlt 10 év legjobb magyar védője volt, és őszintén szólva, sehol sem látom az utódját. 5.5
    Szabó: Felejtős. 3
    Nikolics: Egyedül volt elől, nem sokat tudott hozzátenni. 4

    Pintér: A taktikai elképzelése, nem rossz, csak a keret alkalmatlan erre. Illetve, jó lenne ha időnként lenne 1-2 védekező középpályás is a pályán, mert így átjáró ház a középpályánk. Tőzsér mellé kell 1, de inkább 2 sokat futó, ütköző ember.


    Néhány gondolat:

    1. A dodókra épülő válogatottról el kell feledkezni. Stieber, Pintér Ádám, Szalai, Vanczák, Priskin, Lovrencsics és Korcsmár kell még ide. Gera és Hajnal már a múlté, és hát ugye, Huszti is.
    2. Gulácsi rendben volt, mint ahogy bármelyik légiós kapusunk megállta volna a helyét. Ennek a mezőkövesdi valaminek a kerettagsága a legjobb állományú csapatrészünk megalázása.
    3. Egyelőre egyik újoncunk se annyira gáz, de egy meccs alapján ne élvezzünk és ne ítélkezzünk. Elsősorban az a biztató, hogy nem harminc év körüli játékosok az "újonnan felfedezettek".
    4. A második félidő helyenként rémálom volt. Ugyanakkor az eredmény nem rossz, és ami a lényeg, nem omlottunk össze, Guzmics-szintű ordító védelmi hibára pl. nem emlékszem.
    5. Jobb meccs volt, mint a finnek elleni, de egyelőre csak arra mernék fogadni, hogy élesben a Feröer-szigetekkel elbánunk.
    6. Mind a keret, mind a pályára lépő játékosok összetétele elég jelentősen különbözött a finnek elleni meccstől. Valahogy az az érzésem, hogy Pinyőnek fogalma sincs arról, mit kéne csinálni.


    hami77: Szokásos hosszú értékelés következik:

    A meccs: a dánok láthatóan nem adtak ki magukból mindent. Az eredmény vállalható, a mutatott játék szokás szerint nem.

    A taktika: 4-5-1 kontra. Ennek szerintem így sok értelme nincs. Ha 4-5-1, vagy bármilyen egycsatáros játékot játszunk, akkor feljebbtolva kellene védekezni, mert ennyire visszazárva a szélsők nem érnek fel a támadásokhoz, és az egy szem csatár így egyedül van az előreívelt labdákhoz. A két gól olyan kontrából esett, amikor valamelyik középpályás, vagy szélső elől ragadt, tehát a csatár nem volt egyedül. Ez az elől ragadás amúgy gond volt a védekezésben, de legalább gólt tudtunk szerezni ilyesmiből. Ha kontrázni akarunk - amivel amúgy részemről egyetértek, mert sztem ez a legkézenfekvőbb taktika a szóbajöhető játékosokat nézve - akkor 442-ben kellene felállni, két elől maradó játékossal, és két négyeslánccal (ennek van most reneszánsza). A középpályások sem voltak megfelelőek ehhez a védekező taktikához. Ha védekezni akarunk, akkor a mélységi irányító mellett (aki Tőzsér) a másik három elsősorban védekezni tudjon. Jöhet ide Elek, Varga Józsi, Vass, Pintér, akár Kádár, aki pl. újabban ezen a poszton játszik, stb., viszont Koman, Pátkai, Szakály, stb., akik nem jók védekezésben, nem férnek be. Nagyon fontos az ráadásul, hogy a szélsővédő előtt is olyan játékos játsszon, aki relatíve jól védekezik. Varga Józsinak sztem inkább ez lehetne a posztja, baloldalon is van bevethető vkp.

    A védelem: a meccsen tisztán látszott, hogy a védelem továbbra is nagyon gyenge pont. A szélsővédekezés gyengesége részben a védők előtt játszó középpályás gyenge védekezésére vezethető vissza, de igazából mindkét oldalon (és középen is) voltak helyezkedési problémák. A védelem lassúsága pedig sajnos adottság - ezt lehetne kikerülni egy védelem előtt védekező középpályássorral (amelyik tud is valamennyire védekezni).

    Szokásos értékelések:

    Gulácsi: Nem védett rosszul, bár több helyzetben jobb lett volna ha ütés helyett fogja a labdát. Az látszott rajta, hogy mezőnyben is tud mit kezdeni a labdával, csak ezt nemigen használtuk ki.
    Varga Józsi: nem egészen értettem a helyezkedését, mert sokszor jóval a két középsővédő előtt védekezett. Sztem ez nem az ő igazi posztja.
    Lipták: nem válogatott szint.
    Lang: ő sem válogatott szint.
    Korhut: ő sem válogatott szint. Előrefele nem csinált semmit, a helyezkedése neki is elég érdekes volt, de ő nem a védősor előtt, hanem közvetlenül mellette védekezett. Így mivel Zsuzsi időnként baszott visszazárni, ilyenkor üres volt a balszél. Ha meg Zsuzsi visszazárt, akkor sem tudni, hogy ő éppen merre járt.
    Tőzsér: nagyon fontos a játéka egy kontrataktikában, kulcsember. Elég sokszor hozta a többi középpályás nehéz helyzetbe védekezésben. kimagaslott.
    Pátkai: nem válogatott szint. Értékelhetetlen volt előre, de védekezésben is.
    Szakály: nem válogatott szint. uaz. mint Pátkai, mindkettő fejben borzasztó lassú. Ráadásul megúszták a második félidőt, mert akkor a dánok sokkal gyorsabban játszottak.
    Dzsudzsák: védekezésben nem jó, ezért egy 4-5-1-ben nem tudjuk kihasználni a képességeit. egy 442-ben, ha ő maradna fent egy csatárral, sztem sokkal jobban ki tudnánk. Így sokkal mélyebben kellett visszajönnie, mint ami optimális lenne.
    Gyurcsó: nem válogatott szint, jó megoldása sem volt.
    Rudolf: alibizett, értékelhetetlen a teljesítménye. Jelenleg nem válogatott szint.
    Varga Roland: az egyetlen dodó, aki értékelhető volt, nem csak a gólja miatt, hanem időnként védekezésben is csinált valamit. Időnként meg nem, és abból lett baj. De ez utóbbi Zsuzsira is igaz. De remélhetőleg Lovrencsics lesz a stabil kezdő a posztján.
    Kalmár: alig lehetett látni a pályán, nem válogatott szint.
    Koman: Szakálynál valamivel több hasznos dolga volt, de védekezésben ő sem jó, ebbe a felállásba nem illik.
    Nikolic: labda nem jutott el hozzá.
    Juhász: vele sem lett sokkal stabilabb a védelem.
    Szabó: A második gólt róla kaptuk. Igazából - bár anno Egervárit sokat anyáztam emiatt - ha kontrázni akarunk, akkor egy ballábas középső védő is megteszi ezen a poszton ha nagyon nincs más, úgysem kellene sokat felfutnia. Se Szabó, se Korhut nincs azon a szinten, hogy nemzetközileg rájuk lehessen építeni.


    Szerintem Szakály szerepköre irányító volt az eredeti tervek szerint, csak rákényszerült a visszahúzodásra. Az ívelgetést el kell felejteni, lehetne a védekező foci után rövidpasszokból is építkezni(lásd Atletico) Az a kulcs, hogy támadni és védekezni is tudó játékosok legyenek középen. Pintér és Vadócz szerintem ilyen. Varga meg takarítana mellettük. Az ilyen védekezni nem tudó Komanokat, Szakályokat el kell felejteni ebben a rendszerben. Elsősorban Koman beállása miatt volt lett hirtelen annyi helyzete a dánoknak a második félidő után. Ha védekezni akarunk akkor olyan játékosok kellenek akik tudnak helyezkedni, szerelni stb.


    hami77: A finn meccsből kiindulva Pintér ugyanazt a tolódásos védekezést akarta csináltatni 451-ben. Szakály nem rákényszerült a visszahúzódásra, hanem ez volt a dolga.
    Persze lehetne rövid passzokból is építkezni, de - amint írtam korábban - ehhez olyan középpályások kellenének, akik 1) tudnak védekezni 2) fejben kellően gyorsak, 3) képesek passzolni, cselezni, sprintelni. Ilyen magyar játékos nincs öt, és ugye minimum ennyi kellene. És mivel a 433-451-hez se szélsővédőnk, se középpályásunk nincs megfelelő, ezért nincs értelme erőltetni. Pontosabban egy gyengébb csapatot, amely nálunk is lassabb, valszeg le tudunk dominálni gyenge szélsővédekezéssel és ezzel a bárgyú középpályával is, de komolyabb ellenfelek ellen esélytelen az egész. Marad a kontra, amihez egy mélységi irányító a fontos, aki nem csak vaktában rugdossa előre a labdát. Na ilyenünk véletlenül van, Tőzsér. De még helyettest is lehet neki találni.
    A dánoknak egyébként nem Koman beállítása miatt lett annyi helyzetük, hanem azért, mert elkezdték kihasználni, hogy a széleken a középpályánk nem zár vissza rendesen. A legtöbb támadásuk onnan indult, és az nem Koman, hanem Dzsudzsák, ill. Gyurcsó / Varga Roli posztja volt.. A végén persze már középen is átjátszottak minket, de Koman mellett Kalmár se csinált sokat védekezés címén.


    Kiráz a hideg Pinyő kapitányságától, és most is habozás nélkül letenném a voksom egy külföldi kapitány mellett (a f*szomba már az Artnerekkel és a Ferikékkel meg Gézukákkal!), de abban következetes maradok, hogy ha igaztalanul bántják a kapitányt, akkor mellé állok.
    Sz*r meccs volt a tegnapi, de nem veszítettük el, sőt, a meccs egyes szakaszaiban még vezettünk is. Mindezt egy olyan csapattal értük el, amelyik klubcsapatként benevezve nem biztos, hogy megnyerné az NB1-et. És hát mivel iszonyú foghíjak vannak a játékosállományunkban, ezért ez a rossz keret csak részben Pintér bűne.


    Vicces, de tényleg az van, hogy most nincs miért baszogatni Pinyőt (mármint szakmailag), ez egy gerincétől és épkézláb játékosaitól így-úgy megfosztott keret, összedobált NB I-es minőséggel, nemzetközileg alig kompatibilis játékosokkal, ehhez képest egy döntetlen nem rossz eredmény, a dán foci még takarékra téve is annyival előttünk van, hogy simán elfogadhatjuk az ikszet.

    Más kérdés persze, ha folyamatként nézzük a dolgokat, hogyan lesz ebből épkézláb, szerkezetileg jól összerakott csapat a selejtezőkre, de talán azért alakul még addig is. Abban Kannibál úrnak van igaza, hogy ott már aztán pláne leszarhatjuk a szép játékot, össze kell valahogy sarabolni azt a pár pontot a közepesen ergya csoportban, oszt jóccakát. Nem lesz könnyű. )))

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=360&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=130426&p=1
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.26, 14:47
    Pintér Attila: Először szeretnék néhány szót szólni a dánokról. Ellenfelünkön látszott, hogy tizennégy éve ugyanaz a szövetségi kapitány irányítja őket, látszott a tervszerűség, hogy hosszú ideje építik a csapatot. Láthattuk, hogy hova lehet eljutni, hogy ha megvan a támogatás és hagynak dolgozni egy szakembert. Ellenfelünk játékosai labdabiztosak voltak, és el kell ismerni, több helyzetük volt, mint nekünk. Ami a saját csapatomat illeti: az eredménynek örülök, és hatvan percig a játékunk is megvolt, szervezetten futballoztunk, és kétszer is vezetést tudtunk szerezni.

    A középpályán talán bátrabban kellett volna futballoznunk, több passzal helyzeteket kialakítani, és akkor még jobb is lehetett volna az eredmény. Köszönöm a szurkolók támogatását, sokat jelentett a szurkolásuk, nélkülük talán nem sikerült volt elérni a döntetlent. Egy hosszú út elején járunk, több támogatásra és összetartásra van szükség ahhoz, hogy később mi is olyan szervezetten játsszunk, mint a dánok. A vendégek a második félidőben óriási nyomást gyakoroltak ránk, várható volt, hogy a végére nem bírjuk erővel


    Morten Olsen: Aki látta a meccset, az tisztában van vele, hogy az első félidőben túl lassan játszottunk. Az ellenfélnek nem sok lehetősége volt, mégis kaptunk egy gólt. Játékosaim arról vitatkoznak az öltözőben, hogy les volt-e vagy sem. Előtte volt egy nagy lehetőségünk a vezetés megszerzésére, de támadónk a kapu fölé emelt. A szünet után átálltunk a 4-4-2-es rendszerre, Eriksen és Krohn-Dehli akkor már nagyon jól játszott. 7-8 ziccerünk is akadt, a labdabirtoklást pedig 70-30-ra saccolnám a javunkra. Egyértelműen mi domináltunk, ez egy jó kiindulópont lehet a svédek elleni találkozóra.

    Az első félidő alapján meglepődhettünk volna hogy akkor kerültünk helyzetbe a második félidőben, amikor akartunk, de alapvetően nem mondanám meglepőnek. Az elsőben nem játszottunk megfelelően, a másodikban igen. A problémát az jelentette, hogy ezeket a lehetőségeket kihagytuk.

    http://www.csakfoci.hu/node/165320
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/22/pinter-attila-az-elso-60-perccel-volt-elegedett/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.25, 11:03
    Hetek óta nem lehetett jegyet kapni már sehova a VIP kivételével. A VIP a megnyitón és az újpest meccsen is foghíjasnak tűnt, noha az előbbire minden jegy elkelt, az utóbbira pedig összesen 6 db jegy maradt. A foghíjasság oka, hogy nagyon sokan a lelátó feletti korzón vegyülnek inkább, közelebb az "all inclusive" büféhez.


    A Blikk információi szerint 13 000 darab belépőt adtak el, 3500 ingyentiket jutott a gyerekeknek és 2000 tiszteletjegyet osztottak szét.

    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1586535&page=82
     
  6. avatar: fgymat
    2014.05.24, 17:59
    A vendégszektor is tele volt? Dánokkal, Magyarokkal?
    Mert ha nem, akkor hogy lehetett 20.000 néző egy 20.340 kapacitású stadionban?

    Pont, azt akartam írni, mint "magyarfutball.hu", mivel ez nem egy UEFA/FIFA szervezésű meccs, nincs előírva a vendégszektor.
    Egyébként az igazi telt ház, az a 2010-es holland-magyaron ( https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2010-06-05/hollandia-magyarorszag ) volt: az 51.800-as amszterdami stadionban az nso 60 ezret, az nb1.hu 68 ezret számolt...
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.24, 17:34 (szerk.: 2014.05.24, 17:35)
    Magyarokkal volt tele. Nem volt vendégszektor, elvétve volt 1-1 dán néző...
    Az 1. képen pont a vendégszektor oldala látszik.
     
  8. avatar: NNS
    2014.05.24, 10:06
    A vendégszektor is tele volt? Dánokkal, Magyarokkal?
    Mert ha nem, akkor hogy lehetett 20.000 néző egy 20.340 kapacitású stadionban?
     
  9. avatar: NNS
    2014.05.22, 22:17
    kép
     
  10. avatar: NNS
    2014.05.22, 22:06
    Magyarország - Finnország 1:2
    Magyarország - Dánia 2:2

    Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen! Irány Franciaország, irány az EB!
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.21, 12:10
    Futács hazatért Debrecenből

    A támadónak egy korábbi sérülése újult ki, nem játszhat a csütörtöki, dánok elleni felkészülési mérkőzésen.
    A dánok ellen készülő magyar válogatott keretében akadt egy-két játékos, aki kisebb sérüléssel érkezett meg Debrecenbe, közülük ketten egészen biztosan nem léphetnek pályára a Nagyerdei Stadionban. Futács Márkó már el is hagyta az edzőtábort, és hazatért Diósgyőrbe, ott folytatják a kezelését.

    Fiola Attila maradt Debrecenben, de egészen biztosan nem játszhat csütörtökön, a következő két napban a válogatott orvosi stábja folytatja a kezelését.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/20/futacs-hazatert-debrecenbol/
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.18, 11:40
    Több újoncot is meghívott a keretébe. Miért?
    Pintér Attila: Kíváncsi vagyok az itthon játszó fiatal játékosokra, akik saját klubjaikban többnyire már meghatározó szerepet töltenek be. Persze akad olyan is, aki nem játszik stabilan. De minél erősebb válogatottat szeretnénk kialakítani az Eb-selejtezők kezdetére, ezért fontos, hogy olyan labdarúgók alkossák a keretet, akik igazi közösségi emberek. Ez egy bő keret és szeretném hangsúlyozni, hogy tartós, jó formával be lehet kerülni, hosszú hullámvölgy esetén pedig ki is lehet kerülni belőle.

    A Ferencvárosból miért nem kapott egyetlen játékos sem behívót?
    – Úgy gondolom, hogy a mai Ferencvárosban három-négy olyan játékos szerepel, aki majd számíthat válogatottbeli tagságra. Például Gyömbér Gábor is, akinek a posztján most egy másik futballistát szeretnék megnézni. Nagyra tartom Böde Dánielt, aki most nincs csúcsformában, és úgy gondolom, hogy az ő posztján olyanok szerepelnek, akik jobb formát mutattak.

    Miért maradt ki a Schalke 04-ben futballozó Szalai Ádám?
    – Szalai Ádámot is figyeljük, de mostanában kevesebbet szerepel a klubjában. Persze tudom, hogy Ádám nagyon tehetséges, nagyon jó futballista, de ahogy az előbb is mondtam, az ő posztján is szeretnénk megnézni másokat, hogy kiderüljön, szükség esetén kire számíthatok.

    http://www.csakfoci.hu/node/164867
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.15, 11:07
    Miután hétvégén egy bajnoki forduló még megelőzi a jövő csütörtöki válogatott mérkőzést, Pintér Attila szerette volna, ha az esetleges sérülések miatt senkit sem ér váratlanul a meghívó, ezért első körben huszonhat mezőnyjátékost és négy kapust jelölt a dánok elleni meccsre készülő együttesbe, és a hétvégét követően szűkíti a keretet. Nem készülhet a találkozóra a napokban súlyos sérülést szenvedett Leandro, valamint az ugyancsak sérült Bogdán Ádám, míg Lovrencsics Gergő klubkötelezettségei miatt hagyja ki a mérkőzést.

    Ott lesz azonban a jövő heti felkészülésnél Korcsmár Zsolt, aki egy vállsérülése miatt hosszabb ideig nem játszott klubcsapatában.

    - Korcsmár nem játszott az elmúlt két hónapban, de szeretném, ha ő is megismerné a csapat játékát, vele is meg tudnám beszélni az elképezéseinket, ezért annak ellenére is behívtuk, hogy tudjuk, egyelőre nincs száz százalékos állapotban - mondta a Fürth védőjéről a kapitány.

    http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/15/a-valogatott-pinter-attila-keretet-hirdetett/
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.14, 20:18
    A dán szövetséggel történt egyeztetések után eldőlt, hogy újabb szektor nyílik meg a magyar szurkolók számára a május 22-i, debreceni (20.15, Nagyerdei Stadion) Magyarország-Dánia felkészülési mérkőzésre.
    Csütörtökön délelőtt 9 órakor korlátozott számban újabb jegyek kerülnek piacra a magyar-dán felkészülési mérkőzésre. A D5-ös és a D7-es szektorok megnyitására azok után nyílt lehetőség, hogy a dán szövetség képviselője helyszínbejárásra érkezett Magyarországra, az ő tájékoztatása alapján, a dán szurkolók várható számának és a biztonsági szempontok figyelembevételével született meg a döntés az új helyek felszabadításáról.

    Az újonnan piacra kerülő jegyek 1000 és 1500 forintos áron vásárolhatók meg. A belépőket interneten a jegymester.hu és a meccsjegy.mlsz.hu oldalakon bankkártyás fizetéssel és a jegyek otthoni kinyomtatásával lehet megvásárolni, valamint személyesen országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában is, melyek elérhetősége az alábbi linken kereshető: www.eventim.hu/hu/outletek.

    http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/14/magyarorszag-dania-csutortoktol-ujabb-jegyek-vasarolhatok/
     
  15. avatar: AMiUtunk
    2014.05.10, 19:25
    Az MLSZ vajon miért nem közli SOHA konkrétan a nézőszámokat, a rendelkezésre álló jegy-kontingens méretét vagy (jelen esetben) a megmaradt vendégjegyek miatt felszabaduló jegyek pontos vagy körülbelüli számát?
    Digó-land profi és félprofi csapatai minden bajnoki és kupameccs valamint a Squarda azzurra mérkőzéseit rendező klubok/városok rendszerint a jegybevételből származó összeget is közlik - immár évtizedek óta...
     
  16. avatar: NNS
    2014.05.09, 18:47
    A mérkőzés iránti jelentős érdeklődést mutatja, hogy egy héttel a jegyárusítás megkezdése után az összes belépő elfogyott a találkozóra.

    Szerény véleményem szerint a stadion iránt van jelentős érdeklődés, nem a meccs iránt.
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.09, 17:02
    Érdekes lesz a meccs kapusfronton. Bogdán megsérült.
     
  18. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.09, 16:57
    A magyar válogatott május 22-én, 20.15 órakor a debreceni Nagyerdei Stadionban játszik felkészülési mérkőzést a dánokkal. A találkozóra szóló jegyek péntekre elfogytak.
    A mérkőzés iránti jelentős érdeklődést mutatja, hogy egy héttel a jegyárusítás megkezdése után az összes belépő elfogyott a találkozóra. A Magyar Labdarúgó Szövetség szombat délután egyeztet a mérkőzés helyszínén arról, hogy van-e lehetőség újabb szektor nyitására. Amennyiben újabb helyeket sikerül felszabadítani, korlátozott számban további belépők is elérhetőek lesznek, erről az MLSZ hivatalos honlapján haladéktalanul értesíteni fogjuk a szurkolókat.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/09/magyarorszag-dania-elfogytak-a-jegyek/
     
  19. avatar: NNS
    2014.05.08, 12:43
    Legia Gdansk...
     
  20. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.08, 10:55
    A lengyel Poznan magyar labdarúgója, Lovrencsics Gergő nem állhat Pintér Attila szövetségi kapitány rendelkezésére a Dánia elleni felkészülési mérkőzésen (május 22., Debrecen), mert klubja nem engedélyezi a távozását.

    A Poznan nem egyedül Lovrencsics utazását vétózta meg arra hivatkozva, hogy nem hivatalos FIFA-játéknapról van szó, hanem finn légiósai – Kasper Hamalainen és Paulus Arajuuri – sem lehetnek ott Helsinkiben, amikor honfitársaik a cseheket fogadják.
    Annak viszont nem lesz akadálya, hogy a magyar szélső ott legyen a júniusi válogatott találkozókon – 4-én Albániát, 7-én Kazahsztánt látjuk vendégül –, mert addigra véget ér a lengyel bajnokság felsőházi rájátszása.
    A rájátszásból eddig két forduló ment le, és a június elsejei zárásig további öt kör vár az érintettekre.
    Lukasz Teodorczyk és Karol Linettego viszont eltávozási engedélyt kapott a lengyel válogatottba a Németország elleni felkészülési mérkőzésre (május 13., Hamburg), annak ellenére, hogy ez sem szerepel a hivatalos FIFA-naptárban, illetve napokkal később a Legia Gdansk elleni bajnoki vár a Poznanra.

    forrás:
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-poznan-nem-engedi-el-lovrencsicset-2334285
     
  21. avatar: NNS
    2014.05.07, 16:07 (szerk.: 2014.05.07, 16:27)
    Magyarország-Dánia: 12 ezer jegy már elkelt
    Jó ütemben fogynak a jegyek a május 22-i (Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20.15 óra) magyar-dán A-válogatott mérkőzésre.

    Öt nappal az értékesítés kezdete után 12 ezer jegy máris elkelt a magyar válogatott következő mérkőzésére, a dánok elleni összecsapásra. A jelentős érdeklődésre való tekintettel a szurkolóknak érdemes mielőbb beszerezniük jegyeiket, mert elképzelhető, hogy napokkal a találkozó előtt elfogynak a belépők.

    forrás: http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/07/magyarorszag-dania-12-ezer-jegy-mar-elkelt/
     
  22. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.02, 15:09
    Szurkolótársak!

    Május 22. Magyarország - Dánia a debreceni Nagyerdei Stadionban!
    Akik velünk együtt akarnak szurkolni a magyar csapatnak azok a B5-ös szektorokba váltsanak jegyeket, mi ott leszünk!

    Találkozunk Debrecenben!

    Hajrá magyarok!

    CB09
     
  23. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.02, 15:08
    A Nagyerdei Stadion szektorbeosztása:
    kép
     
  24. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.02, 15:07
    A magyar A-válogatott május 22-én az új debreceni arénában, a Nagyerdei Stadionban fogadja a dánokat felkészülési mérkőzésen.
    Néhány héttel a Nagyerdei Stadion megnyitója után a magyar válogatott is debütál az impozáns új debreceni arénában, Pintér Attila együttese a dánokkal játszik felkészülési mérkőzést május 22-én, csütörtökön 20.15 órától.

    A mérkőzésre szóló jegyeket május 2-án, péntek reggeltől lehet megvásárolni – elhelyezkedéstől függően – 1000-5000 forintos áron. A belépők interneten kényelmesen, bankkártyás fizetéssel megvásárolhatók a Jegymester weboldalán (www.jegymester.hu), valamint a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A megvásárolt jegyek egyszerűen, akár a bankkártyás fizetést követően azonnal kinyomtathatóak, de lehetőség van a pdf formátumú belépők későbbi kinyomtatására is.

    A belépőket meg lehet váltani országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában is, melyek elérhetősége az alábbi linken kereshető: www.eventim.hu/hu/outletek/

    Jegyárak:
    B3, B4, B5, B6, B7, D3, D6 szektorok: 1000-1500 forint
    A4, A5, C1, C2, C6, C7 szektorok: 2000-2500 forint
    C3, C4, C5 szektorok: 3500-5000 forint

    A mérkőzésen a „Gyermekszektor” program keretében ismét lehetőség nyílik ingyenes belépőket igényelni intézmények, egyesületek részére. A jegyek ingyenes a gyerekeknek és a kísérőknek egyaránt. A gyermekek és felnőtt kísérőik mellett várjuk a középiskolások és egyetemisták jelentkezését is.

    A jegyigénylés feltételei:

    1. 14 év alatti iskolás gyermekek esetében az intézmény igényelheti a jegyeket (9 gyerek után 1 kísérő);
    2. Egyesületek is igényelhetnek a gyerek csapatok számára (9 gyerek után 1 kísérő);
    3. Középiskolák és egyetemek: diákigazolvánnyal rendelkező tanulók részére igényelhet az intézmény.

    A jegyeket korlátlan mennyiségben lehet igényelni, azonban a jegyigényléseket érkezési sorrendben fogadjuk a jegyek keretszámára való tekintettel. Legyenek szívesek annyi jegyet igényelni, amennyit ténylegesen felhasználnak, hogy ezáltal biztosítva legyen a részvétel más egyesületek és intézmények számára is.

    A gyermekszektoros jegyek átvételének módja:
    a budapesti, Pest megyei jegyigénylőket kérjük, hogy lehetőség szerint a SYMA csarnokban, a Ticket Express budapesti irodájában vegyék át a jegyeket (nyitvatartási időben, 9-17 óráig. Budapest XIV. kerület Dózsa György út 1., Dózsa György út felőli jegypénztár), a vidékieknek postai úton/ futárszolgálat által juttatjuk el a jegyeket

    Kérjük, hogy jegyigényeiket a gyermekjegyek@mlsz.hu címre küldjék, az alábbiak szerint:

    - E-mail tárgya: Magyarország – Dánia válogatott mérkőzés, Gyermekszektor
    - Intézmény/Egyesület neve,
    - Kapcsolattartó felnőtt kísérő, neve és telefon száma
    - Jegyátvétel módja: vidékiek esetében postázási cím
    - Létszám, jegyigény gyermek + kísérő egyben
    A Rendezők és Szervezők kérése, hogy a mérkőzés kezdete előtt 1 órával kell megérkezni a gyermekeknek és kísérőiknek.

    A Ticket Express budapesti irodáinak címe:

    Ticket Express Dalszínház
    1061 Budapest, Dalszínház utca 10.
    H-P: 10 - 18
    +36-30-30-30-999
    info@tex.hu

    Ticket Express - SYMA Jegypénztár (Dózsa György út felől)
    1146 Budapest, Dózsa György út 1.
    H-P: 9.00-17.00
    Ebédszünet: 13.00-13.30
    +36-30-30-30-999
    info@tex.hu

    Ticket Express – WestEnd (Információs pult mellett)
    1132 Budapest, Váci út
    H-P.: 11:00 - 19: 00
    Szo: 11-16
    +36-30-30-30-999
    info@tex.hu

    Ticket Express - Bálna
    1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
    I. emelet, mozgólépcső mellett
    H-P: 10:00-18:00
    Szo: 11:00-15:00

    http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/01/magyarorszag-dania-penteken-kezdodik-a-jegyarusitas/
     
  25. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.03, 10:41
    Landsholdet moder Ungarn

    Landsholdet varmer op til DBU’s jubilæumskamp mod Sverige med en kamp mod Ungarn på udebane torsdag den 22. maj.

    DBU har mandag formiddag indgået aftale med det ungarske fodboldforbund, MLSZ, om en landskamp torsdag den 22. maj formentligt i Debrecen.

    På den korte bane vil landskampen fungere som forberedelse til DBU’s 125-års jubilæumslandskamp mod Sverige onsdag den 28. maj. På den lange bane indgår landskampen mod Ungarn i opbygningen af det landshold, der fra september deltager i kvalifikationsturneringen til EM-slutrunden i 2016.

    ”Vi kommer op mod en kvalitetsmodstander, der lige som os selv og Sverige ligger i andet seedningslag til EM-lodtrækningen på søndag, og som vi derfor ikke kan komme til at møde til efteråret. Det er gode forudsætninger for en rigtig god test på deres bane, som vi kan bruge både forud for kampen mod Sverige og generelt forud for efterårets kvalifikationskampe,” udtaler landstræner Morten Olsen.

    Kampen vil efter alt at dømme blive spillet på det splinternye og endnu ikke indviede Nagyerdei Stadion, som med en kapacitet på 20.000 tilskuere bliver hjemmebane for den ungarske topklub Debreceni VSC i landets næststørste by. Alternativt vil kampen blive spillet i Budapest.

    Danmark har en skidt statistik mod Ungarn, der har formået at vinde ni af de i alt 17 landskampe mellem de to hold med kun fem danske sejre og tre uafgjorte. Den endnu værre målscore på 17 danske mål mod 38 ungarske scoringer kan blandt andet tilskrives de ikke mindre end tre 6-0-nederlag indenfor 10 år tilbage i 1950’erne og 1960’erne.

    Men selv de seneste kampe mod Ungarn har ikke hjulpet på statistikken, idet det lykkedes Ungarn at snuppe fire ud af seks mulige points i VM-kvalifikationsturneringen op til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010 med 0-0 i Budapest i den første kamp og 1-0 i Parken i den sidste puljekamp, hvor landsholdet dog havde sikret sig gruppens førsteplads fire dage tidligere.

    Det ungarske fodboldforbund har endnu ikke besluttet sig for kampens endelige starttidspunkt i tidsrummet 20.00-20.45.

    Landskampen mod Ungarn vil blive transmitteret på TV2.

    http://www.dbu.dk/Nyheder/2014/Marts/Landsholdet_mod_ungarn
     
  26. avatar: magyarfutball.hu
    2014.02.23, 12:20
    ...Úgy tudjuk, amellett, hogy a Loki májusban a stadionban lép pályára tétmeccseken, május 22-én a magyar válogatott is kipróbálhatja majd a létesítményt. Szervezés alatt áll ugyanis egy felkészülési mérkőzés, ami ha összejön,hosszú idő után ismét a cívisvárosban láthatja játszani a nemzeti csapatot a debreceni futballszerető közönség.

    http://www.dehir.hu/debrecen/majusban-a-magyar-valogatott-is-kiprobalhatja-a-nagyerdei-stadiont/2014/02/22/