magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Terézvárosi TC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.12, 23:03 (szerk.: 2022.02.13, 13:17)
    FTC — TTC 1:0 (1:0)

    Üllöi-uti pálya, 6000 néző
    Bíró Fiedler Konrád

    Egy góllal. Patakinak egy jól sikerült akciójával győzött csak az FTC, noha időnként szép és tar­talmas játékot produkálva, gólokkal volt jobb el­lenfelénél. A zöldfehér csatársor hibás taktikája az oka az FTC sivár golképtelenségének. Rosszul helyezkednek az FTC csatárok. Ahelyett, hogy előre igyekeznének az ellenséges hátvédők elé, de lehetően a halfok mögé, erősen visszahuzódnak, ugy hogy a játékuk örökké való harc az ellenfél teljes védelmével. Ebben a folytonos áttörő harc­ban természetesen fölmorzsolódik lassan a csatár­sor energiája. Szöktetésről, gyorsan lezajló kom­binációkról persze szó sem lehet ilyen körülmé­nyek között. De gólokról is alig. Amíg az FTC nem változtat a taktikáján s állandó áttörő harcra rendezkedik be, addig tudását megillető gólokról ne is ábrándozzék. Pedig kezd jó lenni a ferenc­városi csapat. A Nemes—Pataki—Tóth—Köves—Heger csatársor fürgén, eszesen, jól kombinálva dolgózott. csak a támadásokhoz helyezkedett rosszul. Könnyűvé tette halfjainak a munkáját, de ő maga vállalt tulsókat az összmunkából.

    A TTC az első tíz perctől eltekintve, nem volt veszélyes. Mikor Pataki Köves beadásából a 15.percben a meccs egyetlen gólját lőtte, össze is roppant rövid időre. A védelme azonban elszán­tan, ambícióval, azonban sajnos, gyakran tulerősen, itt-ott durván játszott. Hegyit végül ki is állította a biró. Erre a sorsra jutott Köves is, mert a kiállítást követő perc izgalmában retor­zióra ragadtatta magát.

    Ezek voltak a különben szép és sok tetszetős mozzanatban bővelkedő mérkőzés árnyfoltjai.

    Az FTC-ben szemre a Wilhelm, Szabó, Herrmann halfsor volt a csapat oroszlánkörme. Hatá­rozottan perdöntően játszott, de csak szemre, mert a hozzá közelhuzódó csatársor lényegesen megkönnyítette a munkáját, összehangolt, maku­látlan trió volt Wiener. Kovács és Szamosi.

    A TTC védelmét, Hegyit, Friedet is csak dicsérni lehet, viszont nekik is megkönnyítette a helyzetüket — megint az FTC csatársor, amely mindig előbb a halfsoron átverekedve magát, ütközött beléjük.
    Fürge, labdára menő, de csapkodó stílusa volta Friedmann, Neumann, Palkovics halfsor. A csatársoéban minden labdát az energikus és gyors Malyra játszottak, s igazán nem rajta mult, hogy eredménytelenül. A TTC belső csatárai szánalma­san ügyetlenek voltak a kapu előtt.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 22.