magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Terézvárosi TC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.06, 18:39 (szerk.: 2022.03.08, 11:39)
    FTC - TTC 2:0 (2:0)

    Üllöi-uti pá­lya, 5000 nézö
    Biró: Gerö Ferenc

    Az elözően lejátszott mérkőzések késői kezdése miatt teljes sötétségben végződött a mérkőzés, a mely az FTC biztos győzelmét hozta. Az FTC Csajka távolmaradása miatt Uugárt állította a kapuba, aki hibátlanul látta el föladatát. Hungler II. és Takács, ha néha hibáztak is általában véve jók voltak. A Blum—Szabó—Kertész fedezetsor volt a csa­pat legjobb része. Kertész kitűnő half volt. A csatársor összjátéka kifogástalan volt, a kapu előtt azonban hibáztak a csatárok. Ke­lemen kevés labdát kapott, Schvarc jobb öszszekötő mindjobban beleilleszkedik az együt­tesbe, s ma már a lövésekkel sem maradt adós. Nikolsburger volt a leggyengébb, unottan és lélek nélkül játszott. Tóth már ja­vuló formát árult el, ötletesen és frissen mozgot. Matkovics balszélső gyors és pontos beadásaival tűnt ki.

    A TTC csapatára alig lehetett ráismerni, lelkesen, fegyelmezetten és firul dolgoztak, s csak balszerencséjükön mulott, hogy gólt nem rugtak. Kopácsi a kapuban sokat védett, a második gólt azonban megtakaríthatta volna. A két hátvéd a második félidőben belemelegedett a játékba és ekkor hibátlanul dolgo­zott. A fedezetsorban Neumann volt a leg­jobb, míg Steimitz időnkint klfuladt. A csa­társor legjobb embere Maly volt, Ő vezette a TTC legtöbb támadását, s több veszélyes helyzetet teremtett. Méltó partnere volt Recht, Procenkó, a balösszekötő hasznosan s ezuttal igen fairan játszott. Borstein gyengébb volt mint máskor, az ifjusági balszélső Porwmba hasznos játékosnak Ígérkezik.

    Az első félidőnek első negyedórájában az FTC van fölényben s a 7 percben rugja Schvarc a vezető gólt. Ezután Maly vezet szép támadást, de pontos centerezését a belsők elrontják. Ugyancsak Schvarc rugja az FTC második gólját, amely után az FTC van fö­lényben. A TTC-nek is van gólhelyzete ezt azonban a belsők elhibázzák. A második fél­időben jobbára az FTC van fölényben s a TTC lelkesen védekezik. A TTC ebben a fél­időben csak veszélyes lerohanásokkal kísér­letezik.

    Sporthirlap, 1920. október 11.