magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Ferenczvárosi TC 3 : 5

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 19:22 (szerk.: 2022.03.16, 11:56)
    FTC - TTC 5:3 (1:1)

    Üllői-uti pá­lya, 4000 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    A TTC mult heti nagy golarányu győ­zelme, s az FTC váratlan veresége után ke­mény küzdelmét várhattunk, de a nyujtott sport minden várakozást felülmult. Hosszu idő óta nem láttunk magyar pályán oly érde­kes és nívós mérkőzést, mint a mai. Hatal­mas, szinte öldöklő iram, gyors kombinációk, mesteri lövések váltották fel egymást, s kü­lönösen a csatárok tettek ki magukért mind­két részen.
    Az FTC Blum és Takács nélkül állott fel. Takács helyén Wiener I., Blum helyén pedig Kertész játszott, míg a centerbe Kelemen került. A csapat mai összetétele, a védelem se­bezhető pontjaitól eltekintve, elsőrangu, játékerőt reprezentál s a ma produkált küzdőképességgel

    még nagy eredményekre hivatott Szamosi már csak árnyéka a réginek. Klaszszis kapus a kapott gólok közül kettőt feltét­lenül kivéd. Wiener már osak jó rugótechni­kájával használ, fordulatai nehézkesek, nehéz helyzetben bizonytalan. Annál szebben és stí­lusosabban játszott Hungler II, akinek ugy kapcsolásai, mint hatalmas fölszabadító rugásai egyaránt általános tetszést arattak.
    A fedezetsor Kertész—Obitz—Szabó összeállitásban kiválóan játszott. Határozottak voltak az ellenfél támadásainak megakasztásában, körültekintők a saját csatáraiknak jut­tatott lapos pasasok továbbításában. Különö­sen Szabó produkált kimagaslót. A csatársor játékát az első pillanattól kezdve ambició hatotta át. Látszott az utóbbi időben oly gyen­gén szerepelt fiatalok játékán, hogy tudatá­ban vannak a mérkőzés fontoaságának s mindvégig tűzzel, szívvel dolgoztak. Héger és Wiener II. gyorsasága ezuttal is jól érvénye­sült, Nikolsburger és Kelemen driblingjei is sikerültek, bár az utóbbi kissé sokat, forgolódik- A legjobban azonban Schwarcz minden sallangtól ment hasznos játéka tetszett, ered­ményessége, bombaazerü lövései pedig egye­nesen meglepték a nézőket.
    A TTC csapata a vereség ellenére kitü­nően játszott, s büszke lehet mai teljesítmé­nyére, amellyel ujólag nagy forma javulásról tett tanubizonyságot. Kopáosi néhányszor szépen védett, a gólokért nem okolható. A két hátvéd:, Kovács és Fried erélyesen, bár hellyel-közzel bizonytalanul dolgozott. A csa­pat leggyengébb része a fedezetsor volt. A különben jó képességű Kluger ma gyenge volt, s a szélső halfok. is csap odták a lab­dát, Nagyszerűen játszott a csatársor minden tagja. Gyorsaság, kombináló képesség, hatá­rozottság jellemezte valamennyi játékát, s ta­lán Rechtet - de Rozenberger emelhetnők ki elsősorban, bár Maly, Győri és Bornstein is legteljesebb dicséretre szolgáltak rá.

    Szép mezőnyjáték közepette a 12 percben Héger beadásából Schwarcz lövi a vezető gólt, melyet Recht a félidő utolsó percében egalizál. A második félidő első percében Recht megszerzi a TTC-nek a vezetést. de Schwarcz a TTC védelem hibájából a 6 percben ki­egyenlít. három perccel később már ismét az FTC hálójában a labda, Bornstein a gól­lövő.

    Ezután az FTC fokozza az iramot, a TTC azonban elszántan küzd, s csak a 32. percben sikerül Schwarcznak bombaszerü lövéssel kiegyenlíteni. A 41 ik percben ugyancsak Schwarcz hatalmas lövése jut a TTC hálójába. s egy perccel a befejezése előtt a Héger lefaultolasa miatt a 16-os vonalról ítélt szabadrugásból Kelemen lövi az ötödik gólt.

    Sporthirlap, 1921. április 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.02.11, 15:10 (szerk.: 2022.03.16, 11:56)
    TTC: Kopácsi - Kovács, Fried - Neumann, Pankovits - Maly, Recht, Győry, Bernstein, Rosenberg

    G: (I.félidő): Schwarz, Recht (2. félidő): Recht, Schwarz, Győry, Schwarz(74.), Schwarz (87.),

    Kelemen (89.)