magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAFC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 20:21 (szerk.: 2022.02.11, 11:20)
    FTC - MAFC 2:0 (0:0)

    Üllöi-ut, 1500 néző
    Biró Bóna Pál

    A Műegyetemieknek a multkori sulyos vereség után elért szép eredménye nagy meglepetés. A MAFC a védelemben némi változást eszközölt, a mi igen jól bevált. Ugyancsak megerősödött a támadás is Egry kőzépcsatárral, a ki tehetséges, sokat ígérő játékos. A technikusok óriási lelkese­déssel mentek a küzdelembe. Különösen a véde­lem teti ki magáért, ami annál dicséretesebb, mert a beteg Ernst helyett tartalék szerepelt. A csapat kimagaslóan legjobb emberei Landsmann, Kossár és Dvorzsák voltak. Kossár igen jó volt mint hát­véd. A csatársór szép akciókkal dolgozik de a kapu előtt még bizonytalan. Ginzery a szokott fényes stílusban védett. Az FTC-ben Pataki helyén Tóth játszott s kevés tréningje ellenére is jól ál­lotta meg a helyét. A csapat még mindig nem fitt. A csatársorban mindent Nemesre játszanak s ha ő rá megfelelően vigyáz az ellenfél, akkor a táma­dás ereje megbénul, ö az egyedüli nagy formában levő csatára az FTC-nek. A fedezetsorban Szabó és Wilhelm igen jók, Izsák gyenge., A védelem fő­ereje Wiener, míg Kiss nem igazi hátvédjátékos. Szamosi jól védett.

    Az első félidőben teljesen egyenranguak az ellenfelek. A MAFC a 15. perc­ben kedvező helyzetbe jut, de Egry szép lövését Szamosi bravurosan védi. A MAFC kapuja is csak egyszer forog komoly veszedelemben, de Tóth kö­zelről kapu fölé rug.

    Szünet után a MAFC vissza­esik. Az 5. percben Landsmann szabályosan le­szereli Nemest, a biró azonban általános megle­petésre 11-est itél, amit Kovács góllá értékesít. Az FTC ezután kihasználja a technikusok lehangoltságát és sorozatos támadásokat vezet. A 35. percben a MAFC szép összjátékkal felnyomul,Reik ügyesen centerez, Egry erős lövését azonban Szamosi ki­védi. Öt perccel a befejezés előtt az FTC kornert ér el, a melyből Ginzery elnézéséből Nemes a má­sodik gólt rugja.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 15.