magyarfutball.hu

MAFC - Ferenczvárosi TC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.11, 20:13 (szerk.: 2022.04.12, 10:04)
    FTC - MAFC 1:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Vámos Soma

    A Kispesti AC—VAC mérkőzése még sáros, nehéz talajon folyt le, az utána következő FTC—MAFC meccs idejében azonban már metszőén hideg szél szántott végig a játszótéren, keménnyé fagyasztva a pálya talaját. Az első mérkőzés fagyott lábnyomaitól göröngyössé és hepehupássá vált a pálya és az egyenetlen talajról felpattanó labda a játékosok részére teljesen kiszámíthatatlan volt. Ez természetesen károsan befolyásolta a játék nívóját és bizony a mérkőzés egyáltalában nem bővelkedett szép momentumokban. Az FTC csatársora egyenesen szánalmas képet nyujtott. Ilyen puhán nem lehet majd játszani a spanyolok erőszakos, rámenős futballja ellenében. Az FTC-t ma minduntalan előrevetette klasszis halfsora, de a csatársora teljesen csődöt mondott.
    A MAFC nem játszik stílusos futballt. de lelkes játékosainak hosszu szöktetései veszélyesek. A második félidőben lábrakaptak és többször szorongatott helyzetbe hozták a zöld-fehéreket, de mindaddig, _amig csatárai meg nem tanulnak lőni, nem számíthatnak sikerre.

    A mérkőzés különben majdnem botránnyal végződött. A MAFC egy meg nem ítélt gólért már a levonulásról gondolkozott, de futball igazgatójának rábeszélésére mégis befejezte a csapat a mérkőzést. A kérdéses gól, amelyet a biró nem adott meg, ugy esett, hogy a MAFC csatárok támadása után a labda Weisz kapus kezében akad meg. Két-három MAFC csatár re rohan, Weisz elesik, az egvik MAFC csatár szintén és pedig Weisz mögé. A labdát kirugják Weisz kezéből és azt a MAFC csatárok földönfekvő társuk felett a gólba rugják. A biró offszeidet fujt. A MAFC állítólag nem nyugszik bele a biró ítéletébe és birótestületnél óhajtja vélt sérelmét orvosolni.

    Az első félidőben az FTC játszik a pálya jobbik térfelén, de támadásait vagy á két műegyetemi hátvéd akasztja meg, vagy pedig a nagyszerűen védő Barczer parírozza. A MAFC támadását balszélsőjének off-szeidje akasztja meg. Most az FTC fölénye teljes lesz, ami számos kor- nerben jut kifejezésre. Egy alkalommal a kapuvonalon gurul végig a kornerrugásból jövő labda és egyetlen FTC csatár sincsen a helyén, hogy értékesitené. Tóth szabályos remplijeit lefujja a biró. Pataki is izelítőt ad régi tudásából és hosszu, magas, szép lövése a stereotip kornert eredményezi. Kelli lefutása eredménnyel kecsegtet, de Hungler II. ment. A mérkőzés ellaposodik, a játékosok óvatosan mozognak, s többet tárgyalnak a pályán, mint játszanak. Pataki második szép lövését is fogja Barczer, de azt mar nem tudja megakadályozni, hogy a szabadon lefutó Wiener II. erős, tapos lövéssel meg ne szerezze csapatának a két pontot. (1:0.) Ezután is az FTC dominálja a játékteret, de a gyámoltalan csatárok játéka nem eredményes. Helyette a halfsor veszi át a csatárok szerepét és többszöri lövésekkel hozzák veszélybe a MAFC kapuját. Mindkét részről mind gyakrabban előforduló gixerek közben ér véget a félidő.

    A második félidő sem hoz élénkséget a játékba, csak Pataki mesteri irányítása az, amit a két együttes teljesítményéből most ki lehet emelni. A MAFC egv alkalommal a kapuvonalról paríroz egy FTC-támadást. Héger megunja a belső csatárok „dekázását“ és erős lövést küld a MAFC kapujára. A MAFC hátvédje rosszul ad hátra egy labdát, Wiener II. startol reá, de elnyomják. Héger ujra megpróbálkozik lövéssel, de a labda magasan a kapu fölé megy. A MAFC jobboldali csatárai tulságba vitt kombinációikkal nem tudnak előrejutni, csak egy alkalommal sikerül Gyuricskónak áttörni az FTC védelmét, de Hungler II. az utolsó étappon megakasztja a támadást. Takács könynyelmü játéka majdnem végzetes lesz az FTC-re, de Kelly magason ellövi a labdát. Az FTC Héger révén veszélyes támadást kezd. akinek beadását Pataki a kapu mellé fejeli. A fagyos talaj göröngyei megakadályoznak minden számítást és reális játékról szó sem lehet A fent vázolt incidenssel végződik az unalmas meccs.

    FTC: Weisz— Takács, Hungler II— Szabó, Fuhrmann, Blum— Héger, Kővágó, Pataki, Tóth, Wiener II.
    MAFC: Barczer—Gruber, Ruppricht —Alm, Müller, Flor— Kelly, Müller II, Albrecht, Lukács, Gyuricskó.

    Sporthirlap, 1923. február 19.