magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAFC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.07, 21:34 (szerk.: 2022.04.08, 10:43)
    FTC: Weisz — Takács, Hungler II.— Wilheim, Szabó, Blum — Matkovich, Nikolsburger, Tóth, Schreiber, Wiener II.
    MAFC: Bartzer — Ruprich, Gruber — Alm, Müller I., Havas — Paróczy, Gaug, Lukács, Müller II., Kelly.

    Nemzeti Sport, 1922. november 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.07, 21:32 (szerk.: 2022.04.08, 10:43)
    FTC - MAFC 0:0

    Üllői-uti pálya, 3000 néző
    Biró: Gerő Ferenc

    Utolsó bajnoki mérkőzését játszotta le az FTC a MAFC ellen. Szerencséjére az utolsót, mert a mai összetételű csatársorával eredményt elérni még akkor sem lehet, ha mögötte kitűnő fedezetsor áll. Az FTC-vel, játékával ellentétben a MAFC kitűnő jákot produkált. Nagyobb szerencsével meg is nyerhette volna a mérkőzést, mert több gólhelyzete adódott, mint az FTC-nek. A játék mindvégig élvezetes, igen fair lefolyásu volt.

    Az első félidőben az FTC tiz emberrel játszik, mert Tóth csak a tizenkettedik percben áll be. A MAFC erős szél ellen is jó helyzetbe kerül, de csatárai elhirtelenkedik a kitűnő helyzeteket, Lassankint az FTC is belemelegszik a játékba, s a MAFC két jeles hátvédójéneb sok munkát ad. A második félidő első negyedórájában az FTC hatalmas iramot diktál, a MAFC erősen védekezik, de szerencsésen kiszabadul az ostromból, majd veszélyesen támad. Ezután változatos a játék képe mindvégig.

    Az FTC Amsel helyen Weiszt szerepeltette, aki bizonytalanul védett. Feltűnést keltett a Hungler II.-Takács hátvédpár bizonytalan játéka. Minden kritikát felülmulóan játszott, ellenben a Wilhelm I.—Szabó—Blum fedezetsor. A csatársor erősen megérezte Héger, Kővágó s Pataki hiányát. A Matkovics—Nikolsburger —Tóth— Schreiber —Wiener II. összeállításu csatársor igen gyenge volt. A MAFC csapatában Barcer kapus kevés dolgát jól végezte. Nagyszerűen játszott Rupricht jobbhátvéd, de Gruber som volt rossz. Az Alm—Müller I.—Havas összeállitásu fedezetsor volt a csapat legjobb része. A csatársorban Gaug, Lukács és Kelly voltak ma a legjobbak, de belőlük is hiányzik az erély és a lövőképesség.

    Sporthirlap, 1922. november 20.