magyarfutball.hu

Hungary - Portugal 0 : 3 18:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Portugália 2021
  2. Magyarország - Portugália 2021
  3. Magyarország - Portugália 2021
  4. Magyarország - Portugália 2021
  5. Magyarország - Portugália 2021
  6. Magyarország - Portugália 2021
  7. Magyarország - Portugália 2021
  8. Magyarország - Portugália 2021
  9. Magyarország - Portugália 2021
  10. Magyarország - Portugália 2021
  11. Magyarország - Portugália 2021
  12. Magyarország - Portugália 2021
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.73 (11 szavazat)

játékvezető: 2.36 (11 szavazat)

hangulat: 4.73 (11 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 0 : 2 (1)
  3. 3 : 2 (1)
Európabajnokság 2020, csoportmérkőzés
957. official national team match
referee : Cüneyt Çakır (Törökország)
attendance:
  1. fpf.pt: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 55.682
  4. Nemzeti Sport (közvetítés): 67.155
Sold out!
  1. sárga lap 38' Rúben Dias
    80' Nego Loïc sárga lap
    0 - 1 84' Raphaël Guerreiro
    86' Orbán Willi sárga lap
    0 - 2 87' Cristiano Ronaldo (penalty)
    0 - 3 90+2' Cristiano Ronaldo

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.20, 17:09
    Szabó Vilmos az NSO kérdésére az eladott jegyek számáról, illetve az első mérkőzés vártnál alacsonyabb, 55 682-es nézőszámára is reagált.
    „Alapból a koronavírus-előírások miatt kiesett ötezer hely a teljes kapacitásból és kiestek helyek a kameraállások miatt is. A stadion alsó, körüljáró szintjén, az első két sorban nem lehetnek nézők a járványhelyzet miatt és a kispadok helyett is ki van alakítva egy zóna a kimaradó játékosok számára. 59 660 jegy lett eladva az első meccsre. Négyezren nem jöttek el, azt nem tudjuk, hogy ők hazai vagy külföldi szurkolók-e. Voltak például olyan külföldön élő, már jeggyel rendelkező magyarok, akik nem oltották be magukat, és így védettségi igazolvány hiányában nem jöttek el, de lehetnek egyéb okok is. 60 500 a Puskás Arénába eladható belépők száma az Eb-n. Mind a négy budapesti mérkőzésre 58-59 ezer jegyet értékesítettünk, ebből 40-45 ezer a Magyarországon eladott tikettek száma, az Eb-n nálunk a legmagasabb a hazai szurkolók aránya.”

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-2020-negyezer-jegytulajdonos-nem-ment-ki-a-magyar-portugalra-2833063
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.16, 18:45
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.16, 18:42 (szerk.: 2021.06.16, 18:44)
    Fernando Santos: (google translate) Tudtuk, hogy ha betalálunk, könnyebb lesz nekünk. Más Magyarországra számítottunk, és hosszú utat tettünk meg, nagyon köszönöm Portugáliának is, aki nyomult, tolt és tolt. Négy nagyon jó gólszerzési lehetőségünk volt, és ha gólt szereztünk volna, Magyarország szétesett volna. Nem szereztünk gólt, és ez nyilvánvalóan egy kicsit bonyolultabbá tette. A második félidőben jól kezdtünk, de aztán szorongásos időszakot éltünk át, ami normális. Telt az idő, és szorongás támadt. De felépültünk, megszereztük az első gólt, és utána megnyílt Magyarország. Szerintem korrekt eredmény volt. Győzelemmel szerettünk volna indulni, de ez nem több, mint három pont. Két nagyon fontos játékot kell követnünk. Ez az Európa-bajnokság, a rendszeresség bizonyítéka "rendszeresek kell lennünk

    Marco Rossi: A 83. percig elégedett voltam a játékunkkal, de azután sajnos három gólt is kaptunk. Talán az én hibám is volt, hogy túl sokat kockáztattunk. Az összteljesítmény miatt nem vagyok szomorú, de az eredmény miatt csalódott vagyok, mert nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. Nem voltunk szerencsések, különösen a 84. percben, amikor kétszer is megpattant a labda, és ebből kaptunk gólt. Ez persze előfordul, ha mélyen védekezik egy csapat. A szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy bátrabban kell játszanunk, ha helyzeteket akarunk kialakítani. Reagálnunk kell erre a vereségre, meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk, és fel tudunk állni. Magyarországot kell a lehető legjobb módon képviselni, ezért most nem a sírásnak van itt az ideje, hiszen két mérkőzés még hátra van a csoportkörből. Ha olyan jól játszanánk, mint ahogy a közönség buzdított bennünket, akkor több meccset is nyerhetnénk. A srácok is mindent beleadtak megítélésem szerint, de az utolsó tíz percben történtek elemzést igényelnek.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-fel-kell-allnunk-es-elore-neznunk
    https://www.fpf.pt/pt/News/Todas-as-not%C3%ADcias/Not%C3%ADcia/news/29983
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.16, 17:28 (szerk.: 2021.06.16, 20:46)
    Le a kalappal a játékosok és a szurkolók, szervezők előtt is. Fantasztikus nap lehetett, kár, hogy nem lehettem kinn. Sokkal többet kaptam, mint amit előzetesen vártam, mégis természetes módon fáj a módja, ahogy elúszott ez az egy pont, amire rászolgált volna a csapat.
    Szombaton már kinn leszek a fiammal és - bár szerintem simább meccs lesz sajnos -, nagyon meg fogom tapsolni a gárdát, mert azt gondolom van csapatunk.

    HAJRÁ MAGYAROK!

    igenis van mit nézni a válogatotton, többet tettek le az asztalra mint vártam, gratula érte és köszönöm! (Endi qrvaaaajóóó volt! Élete formáját mutatta!)

    Kár azért a balszerencsés, megpattanós gólért, ott fejben összeomlottunk, portugálok meg kijöttek a görcsből, BASSZAMEG, szép lett volna az X!

    en ket stream kozott valtogattam (nem onszantambol), az ESPN-en elkepesztoen elfogultak voltak a portugalok iranyaba, a BEIN sporton is, de pont ugyanezt mondtak a szingapuri barataim is, akik az itteni elofizeteses kozvetitest neztek (nem tudom, kitol veszik at a musort itt).
    viszont, ami a teven is atjott es erre mindenki buszke lehet az a szurkolas. amit nem ertek az az, hogy EGYETLEN teve csatorna sem emlitette a himnusz enekleset a meccs utan. mutattak a kepeket, de a kommentatorok a sajat elore bemagolt meccselemzesuket nyomtak, ahelyett, hogy azokrol a megindito dolgokrol beszeltek volna, ami a stadionban tortenik. egeszen elkepesztoen amator (es magyarkent rendkivul bosszanto) volt.
    a csapat egyebkent a masodik felido kozepere kivivta az elismerest, de a konkluzio igy is az volt, hogy kijott a tudaskulonbseg. ami igaz is. ahogy az is, hogy a "focink" elvezhetetlen egy semleges szemlelo szamara

    A tizi akár adható és akár nem. Ennél nagyobbat hibázott a kcsg, amikor a négyesüket második sárgával nem küldte le a második félidő közepén, amikor Szalait kézzel lecsapta. És persze 5 perccel azelőtt Szalai is kapni kellett volna egy sárgát, amikor letarolta kézzel a portugált. Az MECCSET befolyásoló döntés volt. Plusz még kb. két sárgát nem dobott rájuk.

    nehogyma' a biron muljon!
    nyilvan szurkoltam meg minden, sot uvoltottem torkomszakadtabol is a lesgolnal (ejjel 2-kor helyi ido szerint), de amit futball (taktika) cimen elovezetett ez a csapat, azt ha a tolatas csinalja a Fradi ellen, akkor itt vergozos habzo szajjal anyazunk 1000 hozzaszolasban a kozvetites alatt.
    Szalai, Sallai, Kleinheisler gyakorlatilag mast sem csinaltak csak kerestek a kontaktot, hogy a nagy nehezen megszerzett labdak utan ugy tartsuk meg, hogy faultot fujnak az ellenfel ellen. a legaprobb erintesre fetrengett mindegyik. ertem en, hogy igy probaltuk eltuntetni a tudaskulonbseget, de meg egyszer, ha ezt a Fradi ellen focizza meg egy kiscsapat, a megye 3-ba koveteli mindenki es a palyajat soval szantatna be az egesz forum.
    szoval szerintem szalljunk magunka es ne a birora kenjuk, mert en ha biro lennek konkretan a felet nem fujtam volna be azoknak a faultoknak, amiket megkaptunk es el is kuldtem volna az anyjaba nehany jatekosunkat.

    Kompakt volt a csapat, és minden esély megvolt arra, hogy X legyen.

    A fújásoknál - kétes szituációkból - szinte mindig a portugálok felé döntött. A VAR sem nyerte el a tetszésemet. Hiszen amikor Ronaldo kiverte a hisztit, azt megnézték, de például a góljánál már nem volt VAR, a 11-esnél nem volt VAR, és az utolsó emberes "eltűntetésnél" sem volt, ami ugye piros lapot ért volna.

    Ma mondjuk pont Willy volt szerintem a leggyengébb láncszem. Már az első félidőben is volt két olyan labdaeladása a tizenhatosunkon belül, hogy csak a fejemet fogtam. Az hogy megpattant rajta a labda az pech, de a büntetőnél már a vonalon kívül is rántott egyet a portugálon az persze talpon maradt, hátha húznak rajta egyet majd a vonalon belül is. Bejött. Keserű a pirula, hogy megint az utolsó 10 percben kaptunk hármat.

    Mondjuk ha Botka ezt a mai játékot egy horvát válogatottban hozza le, holnap sorban állna érte fél Európa

    Nekem az az érzésem, hogy Schön gólja rossz hatással volt a mieinkre. Ha az nincs, talán megmarad az utolsó 5-10 percre is a koncentráció, és akkor talán lehozzuk X-re a meccset. Orbán nagyszerűen játszott, Szalai, Fiola és Botka is jó volt, ahogy meglepő módon Schäfer is.
    Sigér nagyon nem illik ide, Izland ellen és most is gyengének találtatott.

    Gulácsi szenzációsan védett. Egy éve nem tartottam ennyire jónak. Azóta sokat fejlődött. magabiztosabb lett.Sajnos nemcsak Sigér, a teljes középpálya eltűnt. Ezáltal Szalai is lenullázódott. Nagy Á, Schafer is gyenge. Egy egy sikeres beszúrás, szerelés kevés ehhez a szinthez, amit a mai meccs megkövetelt. Schafer ettől még reményteljes de sok rutin kell még neki. Botka jó volt. Ami fontos, hogy középpálya nélkül ilyen csapatok ellen semmi esélyünk nem lesz. Tisztességgel azért helyt tudunk állni, nem több. Amúgy eddig elnézve a résztvevőket több csapat ellen sikeresek lehettünk volna még így is.

    A sokat heccelt Fiolának is jár a taps. Támadásban nyílván nincs esélye, de szépen zárt a rosszabbik lába felőli oldalon.

    Teher alatt nő a pálma.
    Az ilyen mérkőzésekkel lehet fejlődni, még ha EB-ről is van szó.
    Rossi óta a legjobb védekezésünket láttam, az utolsó 10 percet leszarom, ott már nem voltunk ott fejben.
    Büszke vagyok a játekosokra!

    Ugyanazt láttam, mint a spanyol-svéd meccsen. El sem tudtam képzelni, hogy így fogunk tudni védekezni egy Portugália ellen...

    A spanyoloknak több és tisztább helyzete volt.
    Komolyan háromesélyes lett a végére a meccs.

    Fáj,persze,hogy fáj.De a sorsolást látva és tudva,hogy se Szoboszlai,se Kalmár,nem reménykedtem nagy dolgokban.Viszont a vb selejtező,sokkal jobban izgat.Talán ez a 3 meccs,felkészíti a csapatot az angolok ellen...

    Van egy európai elit aljához tartozó szervezett, fegyelmezett csapatunk, ami bárki ellen képes jó eredményre. Full büszkeség!

    Nem szabad kiakadni. Egyszerűen elmebeteg sorsolást kaptunk. Nincs még egy hasonlóan erős csoport. Így nézzük a mai meccset. Szerintem Rossi jól taktikát választott, a csapat küzdött, ennyire volt elég. Ez a legmagasabb szintű foci.

    Azért megnézném a lesállást a 3. gól előtt.... Nem oszt, nem szoroz, de csak nem 3 lett volna....

    Én elsőre annak láttam, a lassítás alapján még mindig inkább annak érzem, lehet Endi beragadt, de inkább hajlok afelé, hogy les volt, de nem elemzik ki....

    Mondjuk szerintem Rossi több esetben is hibázott.Szalai Ádám nagyot küzdött,de eléggé elkészült az erejével,őt le kellett volna cserélni a második félidő közepén.Schafer cseréjét viszont nem értem.Az egyik legjobbunk volt.Benne volt elég bátorság,hogy megcsináljon egy-egy cselt is.Kleinheisler cseréje jogos volt.Sigért viszont kár volt behozni...

    Siginek Renáto Sanches jutott......Kb 10 kg izom pluszban

    Azt a kcsg-öt fel kellett volna rúgni a lelátóra. Ilyen féreg unszimpatikus csávót. Mutogatott meg minden.

    Nem kellett volna az első félidőt tele gatyával játszani, a másodikban megmutattuk, hogy többre vagyunk képesek.

    Sajnos kijött a minőségi különbség a végére. Nem a játék hozta, hanem a fáradtság és a cseréik. 1 vagy 3 mindegy. Ami talán fájó, hogy nem sikerült gólt szereznünk. Sőt amit szereztünk az érvénytelent, az éppen hátrányunkra szolgált. Ekkor ugyanis kezdtük bátrabbak lenni és szépen fellazultunk. Ez elég volt egy ilyen képességű ellenfélnek. Taktikai hiba volt, visszafogni kellett volna a pillanatnyi felpörgésünket. A szívünk vitt el, ami dicséretes de fájdalmas is lett. Gratula a fiúknak, mert azt tették amit vártunk Tőlük, küzdöttek az utolsó leheletig. Sajnos a csapatba még kellene 3-4 minőségibb játékos elsősorban a középpályára, mert az csak elméletileg volt (van) meg.

    Nem értek egyet.
    Nem lazultunk fel, nem kontráztak le. Egy szerencsétlen megpattanó labda volt az első gól.
    Ez lekileg végezte ki a csapatot.
    A tizi már következmény volt.
    A harmadik meg les!

    Azt azért már a sorsolásnál láttuk, hogy nem lesz sok esély. A csoportellenfelek pedig azt tudják, hpgy a továbbjutásuk azon is múlhat, hogy ki ver meg minket jobban.
    Ettől függetlenül elismerésem a csapatnak, végre volt önbizalom játszani. Nem vallottunk szégyent.

    Nagyot küzdöttünk, aztán szerencsénk sem volt és el is fáradtunk. Ez van, mégis csak az EB címvédővel játszottunk! Shit can happen. Ettől függetlenül le a kalappal a srácok előtt a harcosságért, küzdelemért! Hajrá Magyarország!!

    Nem lehet bántani a csapatot, mert amit 84 percig csináltunk, az messze a képességeink felett volt. Ez a realitás, hogy egy Portugál,Angol,Spanyol,Francia,Belga,Német, Olasz csapat 3-4 góllal jobb mint mi 10-ből 9 meccsen! Nyilván ahogy kialakult a végeredmény, az a fájó. De ahhoz, hogy egy ilyen meccset egy hasonló ellenfél ellen le tudjunk hozni akár csak X-re, ahhoz 11 Szoboszlai/Gulácsi szintű játékosra lenne szükségünk, de sajna ettől nagyon messze vagyunk. Félek a franciák elleni meccsről, hogy nagyon bele fogunk szaladni a késbe.

    Nem is tudom, a meccs miatt nyilván szomorú voltam, de valamiért egy enyhe mosollyal a szám szélén mentem haza. Azért megvolt a 10-15 mp eufória a gólnál, aztán a keserű eszmélés, nagy hullámvasút volt. Örültem, hogy ott lehettem, hogy láthattam a válogatottat az EB-n, ott leszünk a következőn is! Sajnos sokáig sütött a nap, ami az elfogyasztott alkoholra kicsit ráerősített, de a 2. félidő már rendben volt smiley

    Ez az a helyzet, amikor nem sok értelme van az okoskodásnak.
    Peches gólt kaptunk, és szétestünk utána, főleg amiatt volt nehéz lélektanilag a helyzet, mert előtte 2 perccel még mi hittük azt néhány másodpercre, hogy meglehet a meccs.
    Az első gól után nagyon szétestünk, ez nyilván nem fér bele, főleg a harmadik gól volt totális figyelemzavar, a védőnk elaludt, normál esetben Ronaldo 3 méteres lesen kapta volna a labdát.

    Jól küzdött a csapat.Felemelő volt,hogy a meccs után a nézők a helyükön maradtak,elismerve a teljesítményt. Be kell látnunk,hogy még nem vagyunk a legjobbak.szintjén,de tudjuk,hogy honnan indultunk.

    Aki nem látta a meccset azt mondja, hogy papírforma volt....
    Amit a 84. percig műveltünk az maga volt a csoda!

    Szoboszlaival is megnéztem volna csapatot... Tudom, hogy nem volt értelme kockáztatni, de pont arra az utolsó 15 percre jó lett volna a kreativitása.

    Csak a második félidőben volt 3 kaput eltaláló lövésünk, egy lesgólunk, valamint (nem nézem a statisztikát, pusztán visszaemlékezésből) 2-3 olyan támadásunk, ami kaput ugyan nem talált, de helyzet volt. Nem szabad elismerés nélkül elmenni a meccs mellett, egyrészt mert nem igaz amit írtál, másrészt a regnáló Európa-bajnok ellen teljesítettünk egy teljesen vállalható mérkőzést.

    A második félidőben sokkal jobban feljöttünk, jobban kinyíltunk, a 60. perc környékén olyan oda-vissza foci volt, hogy öröm volt nézni.

    A cserék döntötték el végül. Renato Sanches és Andre Silva zseniálisan szállt be, és ők hozták össze közvetetten a gólokat, a mi cseréink rosszul szálltak be, védekezésben folyamatosan ütemet tévesztettek.

    Sigér meg Négó sem voltak rosszabbak, mint akik előttük játszottak ott, egyszerűen nem lehetett végig minden lövést blokkolni. akiket az ellenfél behozott, azok ellen meg fáradtan nem lehet védekezni.

    szerintem azt láttuk, hogy egyre többet kockáztatott az ellenfél, mert nagyon kell nekik a 3 pont, hogy tovább tudjanak jutni.

    Sajnos vannak alapvetően erőnléti problémákkal küzdő emberek akik ezt az iramot nem bírják végig. Sallait nem véletlen cserélik le pl. a bundesligaban mindig a 60-70 perc tájékán. Sajnos többen térdükön jártak már.

    Rossi meg ebből az anyagból közel a maximumot hozza ki.

    Ez pontosan így van. Ennyit tudunk. És vagy szerencsénk van hozzá, vagy nincs. Megdöglöttek a fiúk a pályán. És kurva szar olyankor kikapni, amikor tényleg mindent megteszel. és mégsincs jutalom.
    Ez van. nekem felemelő volt az egész tegnapi nap.
    Mínusz 6 percsmiley

    Utólag persze okos az ember, de én inkább egy 4-5-1-et játszattam volna. Szalai kimarad, elől pedig Sallait ráállítom a 38 éves Pepe-re. Egész egyszerűen szétfutotta volna. Szánalmas volt nézni, hogy Szalai mennyire nem tud érvényesülni, bár az ilyen előrevágott labdákkal más is nehezen boldogult volna. Ezért kellett volna egy gyors ember egyedül Pepe-vel szemben. Akkor nem mertek volna úgy támadni, ahogy most tették, gyakorlatilag az első félidőben semmi veszélyt nem jelentettünk előre. Így viszont a folyamatos védekezésben elfogyott a koncentráció, és még jött ez a levágódó lövés is és vége. Kár ezért a 7 percért, nem mondom, hogy sokkal több volt ebben a meccsben, de azért kihúzhattuk volna. Mindenesetre továbbra is Hajrá Magyarok!

    Szalai retek nagyot birkozott. Nem mondom, hogy nincs ráció abban amit mondasz, sőt. Ádám nem fog senkit lesprintelni, nyilván, de tegnap rengeteg olyan félpályás szitu volt ahol két portugállal a hátán forgott jobbra-balra. Sallai ott meghalt volna. Viszont sajnos Szalai se lesz fiatalabb és gyorsabb, ez tény.

    Igaz, hogy birkózott, de sajna ennyi tellett tőle. Ha megkapta a labdát, lépett vele 2-3-at és már esett is el , akár volt szabálytalanság akár nem. Ezt egy profi csapat egyből észreveszi, és már nem is veszi annyira komolyan, mert tudja, hogy nem sok veszélyt jelent a kapura. Ha szándékosan /vagy portugál nyomásra visszahúzódunk és Sallait egyedül hagyjuk Pepe-vel, akkor egy előrevágott labdából bármi lehetett volna ( kb úgy mint Tokmac esetében a Celtic ellen), főleg úgy, hogy Pepe egy állat, mert állandóan (és sokszor durván) szabálytalankodik.

    Karma is a bitch... 5 éve két megpattanó Dzsudzsák lövést és gólt, most egy támadáson belül adott vissza a sors a portugáloknak.

    Mindenki szeretne nyílt támadójátékot látni, de asszem ha azt játszuk, már az első félidőben több góllal vezetnek. Na persze sosem tudjuk meg. Azért annyi bizodalmam van Rossi felé, hogy pontosan ismeri a játékosok képességeit, valószínűleg úgy választ taktikát (nem csak ő hanem bármelyik profi edző), hogy azzal maxolja az esélyeit. Lám, ha Schön gólja nem les, mondhatnánk ült az elképzelés. Persze tudjuk, látjuk, hogy addig is hagytak ki helyzeteket a portugálok, de egészen sokáig benne volt a pakliban a pontszerzés. Ha sokat nem is jelentett volna - hisz minden meccsen mintha betonfalba készülnénk hajtani, olyan erősek az ellenfelek -, a mentalitásnak egyetlen pont is jót tett volna kezdésnek.

    károgók! Ne nézzétek a meccseinket légyszíves, köszi. Az általatok 1980 és 2010 között szétgyalázott-alázott, padlóra küldött nemzeti válogatott jutott el oda, hogy már nem kérdés, Európa 20 legjobb csapata között van. A tegnapi ellenfél viszont az 5 legjobb között van, sajnos a játékvezető is tisztelte őket és jókor volt mázlijuk is, ebben a meccsben ennyi volt. Lesz még 2 meccsünk a csoportban, meg ősszel 2 a hasonlóan brutál angolok ellen, ha nem 4 vereséggel jövünk ki ezekből a meccsekből akkor én büszke leszek.

    Van csapatunk, van csapat szellem es az hogy most Szoboszlai es Kalmar nelkul alltunk ki kesobb meg elonyhoz jutatja a csapatot, maskulonben lehet nem latjuk Schaffert vagy Schon-t jatszani es milyen jok mar most is es milyen jok lesznek 1-2 ev mulva. Van fejlodes azt kell latni, ez foci es neha ki kell kapni es neha nincs szerencsenk, de minel komolyabb ellenfelek vannak annal jobban tudunk zarkozni a jobb csapatok utan. Rossi pedig azt mondta hibazott, szerintem pedig jol tette hogy tobb kockazatott vallalt hogy megszereze a 3 pontot amivel esetleg tovabb juthatunk a csoportbol, es majdnem be is jott. Ahhoz hogy tovabb tudjunk jutni a Portugalokat kellett volna elkapni mert a masik ketto ellen eselytelenebbek vagyunk, nem jott be, de legalabb van harom meccsunk a legmagasabb szinvonalon.

    Láttam már válogatottat sétálgatni, langyosan kocorászni és totálisan beletojni a mérkőzésekbe.
    A tegnapi csapat nem tette ezt. Még a leggyengébb játékosaink (Szalai Ádám például) is a taknyukon csúsztak minden egyes labdáért és ennél többet elvárni nem is lehet azoktól, akik a címeres mezt viselik.

    Mindenki azt írja màr csak 6 perc kellett volna de legyünk őszintènk akkor se szólhattunk volna semmit ha màr az első fèlidőben 4-el mennek a portugálok Orbàn Wili aki mindig a csapat legjobbja szokott lenni most rengetegett hibàzott

    Ezek a srácok ezen a meccsen valószínűleg 100%-ot vagy még afölötti teljesítményt hoztak ki magukból. A portugálok ugyan rontottak helyzeteket, de a nagy részét a csapat oldotta meg, szerelt, a kapus ziccereket védett, kifejeltük a labdákat, helyenként tudtunk kontrából veszélyeztetni, abszolút meg volt szervezve a játék, abszolút nem 0-0-ra játszottunk. 1-0 után egyből kaptuk a büntetőt, ezt pedig a csapat is érezte hogy 2 gólt már nem fogunk tudni szerezni 5 perc alatt, akkor már lényegtelen hogy 2 vagy 3. A franciák tól nem kell hanyatt esni, aki látta a meccseiket az valószínűleg tudja, a németek is lefocizták őket a vereség ellenére, simán elkepzelheto hogy kikapnak a portugáloktól. Ha nem szereznek ellenünk egyből vezetést ők is meg fognak szenvedni velünk, a franciák többször fogják átadni a területeket és a kezdeményezést nekünk, a vedelmük pedig nem egy életbiztosítás. Hajrá fijuk!

    Ami nem mindegy az az, hogy az 5 évvel ezelőtti hangulatot sikerült ismét érezni, a lesgólunknál üvöltöttem, mint akkor, és szakadt rólam is a víz, mint a srácokról. Ez a keret erre képes, Rossi a maximumot hozza ki belőlük. Emberfeletti volt, ahogy küzdöttek. Szalai előtt meg külön meg kell emelni a kalapomat, mert ha kellett volna, ott hal meg a pályán, a belét is kidolgozta. Ő soha nem lesz az a cselgép gólvágó, amit sokan várnának, ezt mind tudjuk.
    Szóval csak így tovább. A franciáktól kicsit félek, kombinatívabb játékra képesek, mint a portugálok, nem annyira egy emberes.

    Elképzelés nélkül ?!
    smileyDDDDD
    Biztos nézted a meccset? Te jó ég.
    Aki látta a meccset tökéletesen látta a 10 mezőnyjátékost együtt mozogni a pályán 84 percig. (A maradék 6+ hosszabbításban az arcomat a kezeimbe temettem, annyira már nem figyeltem)
    És nagyon is jól csinálták.
    A világ legjobbjai között van a 11 portugál kezdőből 9.

    Biztos vagyok benne, hogy ha nem ilyen az első gól, hanem mondjuk egy bomba, akkor nem esünk szét.
    Egy negatívumot tudnék mondani, hogy az első gólt követően, se a mester, se a csk nem hívta egybe a játékosokat, hogy hé fiúk, nyugi van, b@zzuk szét őket.
    Lélektanilag egy fontos pillanatban vezér nélkülaradtunk.
    De addig....
    Isten király volt magyar csapat smiley

    Ömlengő nagy szavak! A magyar játékosok is reálisabban várták, várják a szinte "emberfeletti" megmérettetéseket a világ legjobbjai ellen, józanabbul mérik fel a lehetőséget! Az igazság az, hogy a portugálok "öregurasan", a minimális erőbefektetéssel múlatták az időt, a csapat játékosai összesen nem futottak 2-3 kilométernél többet. Szégyen volt a hátul való tologatásuk, amit a szövetségi kapitányuk is zokon vett, jókor lépett közbe, cseréi mindjárt jobban pörögtek, ami, sajnos 6-7 perc alatt, számunkra fájó vereséget jelentett! Javításra jönnek a lehetőségek, nem kell "varázslat", csak tisztes, becsületes JÁTÉK, magyar virtus, aminek, esetleg az eredménytelenség esetén is, örülni fogunk!

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Portugália elleni teljesítményét!

    Gulácsi Péter 7.98
    Szalai Attila 7.28
    Botka Endre 7.25
    Willi Orbán 6.94
    Sallai Roland 6.81
    Schäfer András 6.8
    Nagy Ádám 6.62
    Fiola Attila 6.33
    Szalai Ádám 6.22
    Lovrencsics Gergő 6.16
    Loic Nego 6
    Kleinheisler László 5.76

    Szavazatok száma: 9063

    A csodaként aposztrofált 84 percről is mindent elmond, hogy a szavazók a közvetlen védelmet értékelték a legjobbnak. És nagyjából reális is az értékelés, kivéve, hogy például Kleinheisler a legjobbjaink között volt, hasonképpen Lovrencsics is, és hogy a védelem legjobbja Orbán volt (a tizenegyes harmad-negyedrészt szárad az ő lelkén), Gula most is csak a védendőt védte, bravúrja nem volt... tehát végülis a szokáshoz híven most is kevéssé reális a szavazók általi osztályzat.

    Orbán magas pontja teljességgel indokolatlan. Az öngólról bár nem tehetett viszont a büntetőt megelőző szabálytalanság gyermeteg hiba volt és ezzel gyakorlatilag kivégezte a csapatot. Szalai Ádám pontszáma szintén vicc kategória, az a csatár aki (szokás szerint) támadó létére tökéletesen veszélytelen a kapura az nem érdemel ilyen értékelést de itt a birkák ezt nyilván azzal indokolják hogy "harcolt meg küzdött". Jaja, csak ennyi erővel Rossi beállíthatná helyére Lang Ádámot is, bírkózni ő is tud de gólt ő sem lőne. Bár annyit mint Szalai biztosan.

    "a 65. percben szállt be és olyan emlékezetes dolgot nem csinált." Valóban, Nego most nem rúgott gólt, mint Izland ellen, de volt számos jó átadása, párharcokat nyert meg. És adott egy gólpasszt. Kár, hogy Schön túl hamar indult. De ezzel az egy megmozdulással ez a két játékos többet csinált, mint a teljes magyar középpálya és csatársor az egész meccsen.
    a Puskás Stadion befogadóképessége 68 ezer 976 fő. A meccsen telt ház volt (a jegyek állítólag mind elfogytak és szemre is telt háznak tűnt). Nem volt biztonsági zóna a vendégszurkolók körül, a VIP is tele volt, max. 100-200 mínusz. Ehhez képest mindenhol 55 ezer 682 főt írnak hivatalos nézőszámként. Magyarázza már meg valaki a 13 ezres (!!!) különbséget!!!
    egy csatárt a góljai száma minősít,Ádámé a mai meccsen nulla volt. Mikor Schön beállt érdekes módon egyből helyzetbe került, mert tud futni és van sebesség, ami ugye Ádámról nem mondható el. A rá passzolt vagy felé menő labdákat nem tudta meg tartani vagy a saját helyére próbálta fejjel csúsztatni. A második félidő 60. percétől kezdve nem tudott a labda felé lépni, nem tudott felerni szöglet után a saját helyére. Sallai Roli nem találta a pályán, nem tüdőt vele össze játszani. Nem véletlenül a saját klub csapatában sem játszik és év közben meg ki is rakták a csapatból. Csak hátráltatja a csapat támadó játékát.

    A helyszíni értékelés a nézőtérről: Gulácsi 8 - Botka 7, Orban 6, Szalai A. 7 - Lovre 5, Kleini 6, Nagy Ádi 5, Schäfer 7, Fiola 6 - Sallai 5, Szalai À. 7. Mondom, a helyszínről, nem a tv-n keresztül.

    Botkát és Shafert kifejezetten jónak láttam, ügyes volt nagyon Gulácsi is, Szalai Ati, Sallai... ugyanakkor Nego sárgalapos viselkedése felesleges volt, Kleni árnyéka volt önmagának, Szalai Ádám a végére nagyon elfogyott.

    Sallainak voltak dinamikus előretörései, szép cselei, míg Szalai számomra túl statikus volt, kicsit önzőzött is 1-2 lehetőségnél, erős fizimiskája ellenére pedig lebírkózták nem egyszer a másfél fejjel alacsonyabb portugálok. A végére meg teljesen elfogyott.

    szalai attila mai teljesítménye jelentősen túl van értékelve.
    többször lemaradt középen, jópárszor elszórta a labdát, és úgy kerülte meg háromszor a csatárgyerek, mint edzésen a bóját...
    .
    szalai ádám a maximumot nyújtotta, le a kalappal előtte. nagy kár hogy csak ennyi a maximum smiley
    .
    schafer nagyon jól játszott, az elején kicsit bizonytalan volt, de jól belejött, nagy hiba volt lecserélni.
    .
    kleinheisler nem volt annyira rossz, hogy ennyivel az utolsó helyen legyen, gondolom az az első félidős nagy hibája maradt meg sokakban, pedig a második félidőre magyon feljavult.
    .
    és nego lehúzását se értem. (remélem)

    Gulácsi 7 - Botka 6, Orban 6, Szalai A. 6 - Lovre 5, Kleini 5, Nagy Ádi 6, Schäfer 6, Fiola 5 - Sallai 5, Szalai À. 6.
    Nego 6, Sigér 1.

    “10 ember küzdött és Szalai nem rúgott gólt”... Ilyen hülyék minek néznek focit? Igen, át kellett volna vennie a középpályán, végigcseleznie 6 emberen és gólt rúgnia. Nem tűnik fel, hogy ilyen csapatok ellen nincs nálunk a labda és a középpályánk xart se ér labdabirtoklásban, támadásépítésben? Szalai egy center a 16-oson belül kellene cirkálnia, de nálunk egy vkp. munkáját kell elvégeznie. Felívelgetik rá 6 ember közé és csináld egyedül meg. Aki a mai meccs után is Szalait szidja az botrányosan buta és semmi köze a focihoz. Rossi erre tett fel mindent, hogy kihúzzuk kapott gól nélkül. Felállt 5 védővel, mert Lovre és Fiola előre semmi ebben a rendszerben. Középpályán volt 3 védekező kp. Ez már 9 védekező játékos Gulával.
    Sallainak is esélye se volt kiugrani 4 védő között. Rosszindulatú, buta emberek meg szidják Szalait...

    Akkor nézd vissza a meccset, hogy hányszor jutottunk át a portugál térfélre és abból, hányszor volt az, hogy Szalai megtartotta a labdát, szabadrúgást harcolt ki, bedobást. Gyakorlatilag az egyetlen támadásépítési opciónk, nincs egy középpályásunk Szoboszlai hiányában, aki fel tudná venni a labdát támadóharmadban. Igazad van, vegyük ki a cspatból az egyetlen opciót, amivel tudunk haladni a pályán előre. Jobb lenne tényleg csak 10%-ban labdát birtokolni. Kleinheisler, Nagy Ádám, Sigér fényévekkel messzebb van a posztján a nemzetközi mezőnytől, mint Szalai. Van egy prekoncepciód és aköré építed a gondolataidat, az láthatóan nem érdekel, hogy mi történik a pályán és mi a realitás.

    1.) nem értem a károgókat az EB címvédővel játszottunk, úgy kell leülni a kanapéra a meccset nézni (az elkövetkezendő kettőt is) hogy szín tiszta vereség és közünk nem lesz a játékhoz, ami ezen felüli teljesítmény annak örülni kell és az pozitív. Na ez az volt, teljesen partiban voltunk a 85.percig, a portugálok szenvedtek, Rondaldo zsebre volt téve, észre nem lehetett venni a pályán. Nagyon nagyon jól játszottunk és a védelmünk kezd kialakulni európai és nemzetközi szintűvé. Valaki azt írta, hogy a portugálok direkt nem rúgtak gólt csak a végén mert nem akarták megerőltetni magukat???smileyDD Szenvedtek. Látványosan. Nem ők játszottak gyengén, mi játszottunk jól. Azok majd a franciák lesznek akik annyiszor és akkor lőnek majd nekünk gólt amikor akarnak (ne legyen igazam) mert a francia válogatott ezzel a sebességgel és szinttel a protugálok és a németek felett is áll. És a legbosszantóbb hogy károgtok, ez nem egy olyan 3-0 volt mint ahogy az oroszok a belgáktól kikaptak, nem olyan volt mint az olasz török 4-0, mert ott semmi esélyük nem volt a csapatoknak 90. percig, nekünk volt. Igaz támadás nem ment nagyon de tudtuk olykor veszélyeztetni a kaput és kontrázni
    2.) A védelmünk nagyjából rendben van Szalai A. Botka és Orbán nagyon jól játszottak, a két szélünket kell még rendbe tenni amire vannak már jövőbeli pozitív kilátásaink de ezeket korábbi kommentben egyszer kifejtettem (Bolla, Kerkez) Viszont a támadójátékunkat kellene és lehet is rendbe tenni. Szalai Ádám nem a kedvencem, sőt, viszont vitathatatlan, hogy a védekezésben és mezőnyjátékban hatalmasat küzd és szükség van rá, viszont csatárnak valami botrányos. 10 éve nem próbált 16oson kívülről rálőni, de az elmúlt meccseken ezt csinálja, ráküldi 30 méterről nagyon gyatrán mert semmi lövőtechnikája és tehetsége nincs hozzá. Szerintem tisztában van a közvéleménnyel hogy mindenki utálja és bizonyítani akar. Szalait szerintem vissza kellene vonni középpályára, ahol tud védekezni, labdát szerezni. Tipikus Böde eset, csatárként már nem megy neki de képességei és fizikuma megvan egy vkp vagy védő poszt teljesítéséhez. Előre két gyors és 1-1et felvállaló jól cselező csatár kellene, Varga és Sallai akiket Szalai meg tud játszani, elő tud nekik készíteni. Schön Szabi. Beállt és gólt lőtt, nagyot sprintelve, védőt kicselezve, gyönyörűen a rövidbe helyezve. Ez kell csatár poszton nem egy lassan mozgó és rugótechnika nélküli "csatár". Én nem bántani akarom Szalait, emberileg nincs is vele semmi gond, jó srác de gyszerűen nem megy neki ezt be kell ismerni. Hátrébb játszatva rendkívül hasznos lenne, középpályán Kleini Nagy Szalai, elől Schön, Varga, Sallai és máris eredményesebb lenne a kontra és támadójáték.
    3.) Visszatérve még Schönre, nem nagyon nézek NB1-et, nem láttam sűrűn MTK meccseket de nagyon sokan írták, hogy nagyon tehetséges, jól cselező és pimasz, jó rugótechnikája és védekezni is tud. Na ezeket mind láttam tőle 15 perc alatt ezen a három meccsen, veszélyesebb volt a kapura és a támadásban ilyen rövid idő alatt mint az összes többi csatárunk. Kár hogy az USA-ba igazolt, a következő két meccsen kapna lehetőséget és egy jó EB egyéni teljesítménnyel el tudta volna adni magát egy holland, belga bajnokságba vagy egy angol másodosztályba.

    Jár a taps a fiúknak, mindenki iszonyúan odatette magát. Az első gól sokkal hamarabb is jöhetett volna, százszázalékos ziccereket bohóckodtak el a portugálok. Amit szerintem nagyon sokszor meg kellene mutatni a Szakmának, az az, hogy Rafa Sanchez hogyan ment át a fél csapatunkon a tizi előtt. Akármerre pattant a labda, mindig ő ért oda először és egyik védőnk sem tudta megállítani, még Orbán sem (szabályosan.) Amíg náluk ilyen játékosok állnak be, addig tényleg a kijutás is erőn felüli teljesítmény.

    Nagy kérdés, a stáb hogyan tudja összerakni a fiúkat a francia meccsre, vereséggel kezdtünk, de volt tartása a csapatnak. Ne legyen szétesés, jó lenne ha éreznék a fiúk a feléjük irányuló bizalmat és szurkolást. Reméljük egyik sajtópatkány sem kezd el genyázni a hátralevő két meccs előtt.

    Nagyon becsapós ez. Az első félidőben csak nyomoztuk a labdát. Nem bírtunk nyugton maradni, mikor elhittük, hogy elérhetünk valamit, rúgtak hármat. Értem én, hogy 84 perc, meg ilyenek, de fordítsuk meg: Amennyiben az utolsó hat percben történtek az első hatban valósulnak meg, akkor sem érdemlünk vereséget?

    Ennyi van a csapatban. Az is lehet, hogy még ennyi sem, csak most felszívták magukat. Ami dicsérhető, az az, hogy mindent megpróbáltunk. Itt vagyunk, tétmeccset játszhatunk a portugálokkal, a franciákkal és a németekkel. Mármint nekik van tétje. Mi meg focizzunk, ahogy tudunk.

    Nem kell szerintem sem túldimenzionálni. Nyilván mindenki rettenetesen sajnálja most, Rossi, játékosok, szurkolók, hogy ez így alakult.

    Ha van egy kis szerencsénk szerzünk ma 1 pontot, de nem volt. Rossi az egyetlen taktikát választotta amivel esélyünk volt, ha belemegyünk egy nyílt meccsbe 10-15 perc alatt gólt kaptunk volna és 1-5 vagy hasonló lett volna a végeredmény.

    Ez meg hogy Dzsudzsákkal jönnek páran, ugyan már, a világon semmit nem változtatott volna, minden hazai meccsét láttam NB2-ben és én tényleg kedvelem mert vezér és legalább oda tudja rúgni még a labdát ahova akarja általában, de higgye el mindenki, kevés már egy válogatottba gyorsaságban, állóképességben, futómennyiségben. Az hogy a Lokinak lesz meccse ahol még NBI-ben is tud segíteni egy-egy kulcspasszal, pontrúgással más téma.

    Sajnos Szoboszlai sem segített volna, de még az sem ha nálunk játszik Mbappé. Önmagában egy játékos nem nagyon csinál nyarat. Na jó, ha Maradona az a játékos és a 80-as 90-es években vagyunk akkor igen, de az más foci volt még.

    Az első félidő egyébként gyenge volt, ilyen gyalázatos labdatartást nem is tudom hol láttam utoljára, a második félidő teljesen OK volt, felébredtünk jól játszottunk, a lesgól miatti összeomlás után meg ismerjük a sztorit.

    Persze hogy volt helyzetük, azt senki nem gondolta komolyan szerintem, hogy lehozunk egy meccset a portugálok ellen úgy hogy nekik nincs helyzetük. De elég jól álltunk a lábunkon, nem záporoztak a helyzetek, nem tudtak igazából nyomni.

    A második félidőben kifejezetten szenvedtek, kezdtek rágörcsölni már ahogy telt az idő, szinte helyzetük sem volt már mikor kaptuk a balszerencsés gólt.

    Szerintem Rossi borzasztóan reális mindig, most is az volt meccs előtt, "kell majd szerencse is". Igaza volt, amit lehetett megcsináltuk, szervezettek voltunk, koncentráltak, jól zártunk hátul, kisegítettük egymást.

    Én pont ilyen meccset vártam, tudtam hogy nagy labdabirtoklási fölényben lesznek a portugálok, meg azt is hogy nem sok értelmes támadásunk lesz smiley Csodák nincsenek, egy technikailag képzettebb, sokkal labdabiztosabb ellenféllel szemben, mikor nekünk még az a játékosunk is hiányzik aki nagyjából velük egy szinten van.

    Így alakult, nincs szégyenkezni valónk azt hiszem.

    És ki örült a 0-3-nak?! Vagy mi az öröm definíciója Nálad? Igen, nem küldték el a szurkolók a csapatot a meccs végén, sőt jött a taps és a Himnusz. Ezzel szerintem nincsen baj. Senki nem örül - a Csapat sem - , de 84 percig tartották a meccset annak ellenére, hogy a portugálok klasszisokkal jobbak, ezért volt a szokásos meccs végi "ceremónia".

    "Én még nem láttam olyat, hogy egy komoly ország válogatottját percekig ünneplik őrjöngve, ha három nullra kikap."


    Engedd meg, hogy 1-2 szempontot hozzáadjak,mint az egyik tapsoló a 60 ezerből. Nem tudom mások mit és miért ünnepeltek, a magam nevében tudok beszélni:


    1. Volt ez a járvány az elmúlt hónapokban. Ezalatt a csapat szurkolók (és ünneplés!) nélkül megverte Bulgáriát és Izlandot, és kijutott az EB-re. (És még a Nemzetek Ligájában is az A osztályba jutott, 6 vállalható meccsel.)

    2. Olyan élményben volt részem, amiről 6 évvel ezelőtt el sem hittem volna, hogy valaha lesz (magyar válogatott EB-n/VB-n). Azóta ez már a harmadik EB meccsünk, amit élőben látok. Hiába volt végig jobb Portugália, 84 percen keresztül valódi meccs volt. Már épp kezdett reális lenni, hogy pontot szerezhetünk, ami szerintem egy kisebb csoda lehetett volna. 5 éve nekünk pattant jól a labda, most nekik. Van ilyen.

    3. Az előző 40 évből adódik, hogy sajnos nem vagyunk foci szempontjából komoly ország (persze ez definíció kérdése). Ahogy hoki szempontjából sem vagyunk komoly ország, és ünnepelte is a közönség a Kanada elleni 0-9-t, mert A csoportos VB-n nem jártunk korábban.

    4. Gyakran megemlítjük, hogy nálunk csak az aranyéremnek és a győzelemnek van értéke, a többiekre a kutya sem emlékszik, esetleg kudarcként élik meg. Az elmúlt években ez is kezd megváltozni, egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a részsikereknek is örülünk. 84 percig ez is ilyen részsiker volt. Szerintem ez kedvező folyamat.

    5. Visszatérve a járványra: két hónapja még az volt a kérdés, bírja-e az egészségügy a harmadik hullámot, minden le volt zárva. Sokan támadták a döntést (én is), hogy egyedül nálunk engedik a 100%-os kihasználtságot. Most pedig kint lehettem egy teltházas meccsen. Másnak talán nem nagy dolog, de nekem ez is ünnep.

    6. Lesz még két meccsünk. Ha a gyereked sportversenyen végig vállalhatóan teljesít, de a végén legyőzik, mit csinálsz, ha tudod, hogy még két erőpróba hátra van? Szerintem a biztatásnak van helye. Ez egy ilyen biztató taps volt, hogy érezze a csapat, hogy elismerjük, amit 84 percen keresztül nyújtottak.

    7. Szerintem nem volt őrjöngve ünneplés. Azt 2016-ban láttuk. Most mindenki csalódottan ment ki a stadionból, és nem láttam villamossínen ünneplő embereket sem. Úgy érzem, a csalódás az eredménynek és annak alakulásának szólt, nem pedig annak, ahogy a csapat játszott.

    Ettől persze még érezheted úgy, hogy ebben az országban (vagy az egész világon) mindenki megbolondult, néha velem is előfordul. De nem a tegnapi meccs miatt. Ott szerintem minden a helyén volt, az utolsó 10 percet leszámítva.

    Marco Rossi taktikája majdnem tökéletesen működött. Mi volt ez? 60 percig bunkerfoci, majd amikor a portugálok kezdenek egyre stresszesebbek lenni a 0-0 miatt (ez amúgy látszott is rajtuk, amikor megszerezték a vezetést, hogy mi tört elő pl. CR-ből) és jobban kinyílni, akkor elkezdeni picit bátrabban focizni. A cserék is ennek szóltak. Be jött Nego, aki megtudta középen tartani a labdát és tudta osztogatni, elkezdtünk a támadásokra is koncentrálni. Második félidő közepén egész jók is lettünk, bár nagy helyzetünk nem volt, de azért párszor odaértünk a kapu elé.

    Sallai nagyon jó kis játékos, de Szoboszlai, Kalmár kiesésével nincs a támadójátékban még egy kreatív társa. Mindenki odatette magát. Akik meg ismét Szalaiznak, azok iszonyat vakon vannak. Top3 legjobb teljesítményben benne volt.

    Ugyanezt kell csinálni a franciák ellen is, más esély nincs.

    https://ulloi129.hu/2021/06/15/magyarorszag-portugalia-3/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2832821
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  5. avatar: Zsorzsinju
    2021.06.13, 12:32
    A mérkőzés játékvezetője:
    Cüneyt Çakır (Törökország)
    Született: 1976. November 23., Isztambul
    49. európai érdekeltségű válogatott mérkőzése lesz. Portugáliának eddig öt mérkőzést vezetett. Magyarországnak eddig két mérkőzést. (2014-ben Oroszország ellen 1:2 és 2015-ben Észak-Írország ellen 1:1).
    Partjelzők:
    Bahattin Duran
    Tarık Ongun
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2021.06.13, 12:17 (szerk.: 2021.06.15, 11:17)
    Változás a Portugál keretben.
    Szinte az utolsó pillanatokban kénytelen volt változtatni keretén Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya. A Manchester City szélsővédőjének, João Cancelónak pozitív lett az utolsó koronavírus tesztje, ezért Santos úgy döntött, hogy azonnal kiteszi a keretből és a napokban az U21-es Eb-n szereplő Diogo Dalot-t hívja a helyére.

    https://m4sport.hu/euro2020/hirek/cikk/2021/06/13/portugal-valogatott-cancelo-tesztje-pozitiv-maris-veget-ert-szamara-az-eb/