magyarfutball.hu

Hungary - Iceland 3 : 2 21:15

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 2006, selejtező
789. official national team match
referee : Øvrebø Tom (Norvégia)
attendance:
  1. nso.hu: 4.000
  2. ksi.is: 5.461
  3. nb1.hu: 6.000
  4. Nemzeti Sport: 7.000
  1. sárga lap 2' Gudjónsson Jóhannes Karl
    26' Rósa Dénes sárga lap
    0 - 1 39' Gudjohnsen Eidur
    sárga lap 60' Vidarsson Arnar Thór
    63' Gera Zoltán 1 - 1
    75' Torghelle Sándor 2 - 1
    2 - 2 78' Gyepes Gábor (own goal)
    80' Szabics Imre 3 - 2
    82' Torghelle Sándor sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2013.06.01, 15:17 (szerk.: 2020.11.07, 11:29)
    Budapest, 2004. szeptember 8., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott a horvátoktól szombaton, idegenben elszenvedett 3-0-ás vereséget követően szerdán 3-2-re nyert az izlandi együttes ellen a Szusza Ferenc-stadionban rendezett világbajnoki selejtezőn.

    Világbajnoki selejtező, 8. csoport:

    Magyarország-Izland 3-2 (0-1)
    Szusza Ferenc-stadion, 6000 néző, v.: Tom Ovrebo (norvég)
    gólszerző: Gera (63.), Torghelle (76.), Szabics (80.) illetve Gudjohnsen (39.), I. Sigurdsson (78.)
    sárga lap: Rósa (26.), Torghelle (83.) illetve J.-K. Gudjonsson (2.), Vidarsson (60.)

    Magyarország:
    Király Gábor - Gyepes Gábor, Juhász Roland, Tóth András - Szélesi Zoltán (Szabics Imre a szünetben), Molnár Balázs, Rósa Dénes, Bodnár László - Simek Péter (Lőw Zsolt 91.), Gera Zoltán - Kovács Péter (Torghelle Sándor 66.)

    Izland:
    Arni Gautur Arason - Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Amar Thor Vidarsson, Indridi Sigurdsson - Arnar Gretarsson (Veigar Pal Gunnarsson 86.), Hermann Hreidarsson, Johannes Karl Gudjonsson, Eidur Smari Gudjohnsen (Heidi Sigurdsson 86.) - Thordur Gudjonsson (Gylfi Einarsson 77.), Heidar Helguson

    I. félidő:
    22. perc: Rósa bal oldali szögletét követően Gyepes 8 méterről fejelt kapura, Arason szépen védett.
    36. perc: egy hosszú indítással Gudjohnsen ugrott ki, majd egy csel után 14 méterről lőtt, Király pedig nagy bravúrral, lábbal mentett.
    39. perc: T. Gudjonsson jobb oldali beadására Gudjohnsen remekül érkezett, s 7 méterről a léc alá fejelt (0-1).

    II. félidő:

    48. perc: egy hosszú indítással T. Gudjonsson ugrott ki a jobb oldalon, éles szögből 6 méterről lőtt, s a labda alig kerülte el a jobb alsó sarkot.
    56. perc: Rósa bal oldali szabadrúgása után röviden mentettek a vendégek, a labda Simek elé került, az újpesti játékos pedig 17 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.
    63. perc: Rósa jobb oldali beadását követően Gera 5 méterről fejelt a léc alá (1-1).
    76. perc: Gera parádésan emelt a kiugró Torghelle elé, aki balról éles szögből, 8 méterről a hosszú sarokba bombázott (2-1).
    78. perc: egy gyors izlandi támadás során Gudjohnsen az üresen érkező Sigurdsson elé passzolt, aki éles szögből 7 méterről lőtt, a Gyepesen megpattanó labda pedig Király fölött a kapu bal oldalába hullott (2-2).
    80. perc: egy kapu előtti kavarodás során a labda elgurult Torghelle előtt, de éppen Szabics elé került, aki a kapu közepébe lőtt (3-2).

    A magyarok aktívan, de rengeteg hibával kezdtek, így az első negyedórában csak bosszankodott a közönség. A folytatásban is sokat kapkodott a Mattha:us-csapat, nagy helyzetet nem is alakított ki, igaz sokáig a vendégek sem háborgatták Király nyugalmát. A hajrában aztán a Chelsea sztárja, az addig szinte észrevehetetlen Gudjohnsen kétszer villant, s másodszorra sikeres volt.

    A szünet után sem változott a játék képe, az izlandiak könnyedén rombolták a hazaiak akciót. Negyed óra elteltével azonban szép góllal egyenlített a magyar csapat legjobbja, Gera Zoltán. A hajrában aztán parádés öt perc következett, s ebben is - a csereként pályára lépett Torghelle Sándor és Szabics Imre mellett - Gera játszotta a főszerepet.

    A magyarok nem futballoztak jól, de végig küzdöttek a három pontért. A vendégek a találkozó nagy részében zártan és jól védekeztek, a hazaiak egyéni villanásai azonban megbontották a hátsó alakzatukat.

    A csoport további mérkőzésén:

    Svédország-Horvátország 0-1 (0-0)

    Az állás:
    1. Horvátország 6 pont/2 mérkőzés,
    2. Svédország 3/2 (7-1),
    3. Bulgária 3/1 (3-1),
    4. Magyarország 3/2 (3-5),
    5. Izland 0/2 (3-6),
    6. Málta 0/1 (0-7)

    Lothar Mattha:us, a magyarok szövetségi kapitánya:
    "Nagyon kemény mérkőzésen van túl mindkét válogatott. Remekül küzdött a csapat, elégedett vagyok a játékosokkal. Annak köszönhetjük a sikert, hogy végig bíztunk magunkban, és így a magunk javára fordítottuk a találkozót. A megszerzett három ponttal újra nyílt lett a csoport.

    Asegir Sigurvinsson, az izlandi válogatott szövetségi kapitánya:
    "Gratulálok a magyar csapatnak a győzelemhez. Azt azért el kell mondanom, sajnálom, hogy nem szereztünk legalább egy pontot, ugyanis rászolgáltunk. Hiába, ilyen a futball, apróságok döntenek."

    forrás:
    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2011.06.15, 20:21 (szerk.: 2020.11.07, 11:21)
    Nahh nyertünk, mert volt egy Geránk....

    Huhh, ezt köszönjük Gera Zolinak, rég láttam magyar címeres mezben futballistát így játszani. Gratula Gerzson!

    Nehéz egy olyan csapattól eredményt várni, ahol jó, ha 3-4 játékos tud focizni. Amiért a mai meccs ilyen szörnyű lett, az elsősorban a középpálya. Ezt a Szélesi-Molnár-Rósa-Bodnár négyest nem szabad újra összerakni. Közülük egyszerre max. kettő lehet a pályán, persze Molnár B. semmiképpen. Ugyan a sérülések is megtizedelték a támadósort (kenesei, Torghelle, Tököli, plkusz egy formán kívüli Szabics), azért Lothar is nehézzé tette a dolgot az összeállítással. Én megértem, hogy a morál miatt benthagyott olyanokat, akik elutaztak Kínába vagy Németországba, de eljött az idő, hogy a két vébéselejtező tanulsága alapján elfelejtse őket. Ha nincs Gera, nagyot szívunk, ugyanakkor a küzdenitudást és - kevés kivétellel - az erőnlét egyértelműen dicsérhető.

    Király 5
    Juhász 4
    Gyepes 4
    Tóth A. 3,5
    Szélesi 4
    Molnár 3,5
    Rósa 5
    Bodnár 4,5
    Simek 4
    Gera 7,5
    Kovács P. 4
    Szabics 5
    Torghelle 5,5

    Lehet most örülni, de ez a védekezés katasztrofális. Matthäus ma megint bizonyított a meccset végigjátszó Molnár Balázzsal, a bal oldalra rakott Bodnárral és persze Kováccsal.

    Király 6

    Juhász 5
    Gyepes 5
    Tóth A. 5

    Szélesi 5
    (Szabics, 46.) 6
    Molnár 5
    Rósa D. 6
    Bodnár 6

    Simek 5
    (Lőw, 91.)
    Gera 8

    Kovács P. 5
    (Torghelle, 66.)

    Szép volt fiúk

    Huhh, ez kemény volt. A 6-os izlandi védő segitett szépen. Gerával fel sem ugrott, Szabics meg lazán megkerülte, csak állt ott és nézett ki a fejéből. Lehet, hogy Thorgellénél is ő reagadt be, nemtom. Simek katasztrófa, az a baj, hogy Bodnár jobbal sem ad be jobban, mint ballal. Molnár, Szélesi felejtő.

    Szerintem nemzetközi meccsen 1 gól, 2 gólpassz alsóhangon 8-as lenne, de itt még hozzátenném a labdaszerzéseket, ráadásul Zoli nem 2, hanem 8 gólpasszt is tudna adni meccsenként, ha lenne mellette csapat. Ezért én a 8-ast is kevésnek érzem.

    Ja, és még annyi, hogy engem nem fog érdekelni, ha nem jutunk tovább a csoportból (valljuk be, ez továbbra is irreális), de ha minden meccsen így küzdünk, én elégedett leszek. Csak megjegyzem, hogyha lenne két normális, erős bajnokságban edződő középső védőnk, plusz mondjuk Huszti is már fél éve a Premier League-ben edződne, még a továbbjutás sem lenne lehetetlen.

    Gera nagy formában van (maradjon is így), a csapatában is már produkált rendesen. (A gólját olyan labdaátvétel után lőtte, amit még abban a bajnokságban sem sokan csinálnak meg ilyen szinten.)

    No értékeljünk! smiley. A szünetben a környezetemben azt mondták ez szégyen, hogy igy állunk, de mondtam én nekik, hogy nyugi megfordítjuk a meccset és bejött, de ennyire?smiley.

    A kapus poszton jók vagyunk.

    A védelem, hmm. Kritikus leszek. Tóth Andrásnak megköszönnéma munkáját és talán Lőw Zsolt, Gyepes Gábornak és Mátyus Janinak adnám meg a balhátvéd posztot. Gyepinek szegény megint szeretcsétlenük ért bele a labdába, de jól játszott. Juhász Roland változó volt, hol bizonytalan volt, hol meg nem. A svédek elleni meccsen, talán egy Juhász/Bodnár Laci-Stark/Gyepes-Lőw védelemmel állnék fel.

    A középpályánkról is kritikusan beszéljek. Molnár Balázstól is elköszönnék nagyott hibázott, ahogy a többi kedves topiktársam is leírta. Símek Petinek, alig volt normális beadásai illetve mitől fáradt el, ennyire? Bodnár laci tatikai és kényszerűség miatt játszott baloldalon, bár Lőw Zsoltot vagy Leandrot játszattam volna, ez Matthaus döntése volt. Rósa Dini, megint vegyesen játszott. Hol eltünt, hol itt-ott volt. Olyan labdarúgoról kell most beszélnem, aki a magyar labdarúgás 21.századi nagy csillaga lett, ő Gera Zoltán! Gerzson 1 gól+2asszit és a mezőnymunka, hihettelen mennyit futott, sokat fejlődőtt. A svédel elleni meccsen a középpályán igy állitaná, fel, hogy Bodnár/Símek/Fehér Csaba-Dárdai Pali/Lipcsei Péter-Huszti(?)/Lőw/Leo. A Huszti Szabolcsot egy mérkőzésre tiltották el vagy két meccsre? Tud erről vki mondani nekem némi információval?

    A csatárok terén, a sorozatos sérülések miatt, kéynszerből álltunk fel egy csatárral. Kovács Péter közepes volt. Aztán jött Torghelle Sanyi és Szabics Imre. A megváltók! Mint a meccs elején is leírtam a csapatnaka svédek ellenigy állhatunk fel, ha nem jön sérülés:

    Király
    Juhász-Stark-Gyepes
    Bodnár/Fehér-Dárdai-Lipcsei/Fehér-Huszti/Lőw
    Gera
    Torghelle, Szabics

    Ez lehet a svédek elleni meccs győztesei!

    Még mindig nyílt a csoport! A svédek ellen1 pontot szerzünk, akkor lesz nekünk 4pont és a Máltán nyerünk, akkor 7p. Ha nyerünk svédországban, akkor 6p és máltán, akkor 9p. Hmm nem is rossz! Lesznek még keresztbe verések! Úgy hogy legyünk optimisták!

    Hajrá Magyarok!

    Na azt sose felejtem el! Úgy állt ott az ötös környékén, hogy csak be kellett bólintania, nem is ugrott fel! smiley. Az egy csoda gól volt! smiley.

    SZÉP VOLT FIÚK!

    Életemben nem szurkoltam ekkorát!

    Fantasztikus volt a hangulat, még fél házzal is!

    HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

    Erről a meccsről három pozitívumot lehet írni:

    1. Győztünk
    2. Kétszer is újítani tudtunk
    3. Gera szenzációsan játszott. Korábban sokszor szidtam, de tény, hogy ma világklasszis teljesítményt nyújtott. Ha ő nincs a pályán, simán kikapunk.
    Na jó, legyen egy negyedik, Szabics és Torghelle egy helyzetből egy gól mutatja imponáló.
    És akkor a negatívumok.

    1.Az összeállítás. Matthaus sokadszor húzott elképesztőeket. Az abszolut jobblábas Bodnárt a bal oldalon játszatta, mikor Lőw a padon ült. Életében először játszott ezen a poszton Boci, valszeg utoljára, mi a fenéért egy válogatott meccsen kell ilyesmivel kísérletezni? Molnár Balázs teljesen formán kívül van, mégis játszik, Fehér a kispadon. Kovács Péter kezd, a két legjobb csatár a padon. Rósa Dénesnek csak azért nem volt alternatívája, mert a keretet szarul rakta össze Lothar. A nehézkes, és szintén formán kívüli Gyepes kezd Stark helyett, aki egyenletes teljesítményt nyújtott eddig. Tóth András megint játszott, aki teljesen kilátástalan, nála még Füzi, Mátyus vagy Szekeres is klasszisokkal jobb, akik a keretben sincsenek.

    2. Kovács Péternek külön is szentelek egy pontot, az Izlandiak ellen nyilvánvalóan csak a földön van esélyünk, erre Kovácsot behozva a levegőben csatázunk, tök esélytelenül. Ha Szabics és Torghelle sérült, kezdhetett volna Waltner. Kovácsnál esetlenebb, ügyetleneb játékos talán Kriston az egész magyar mezőnyben.

    3. Gyepes rengeteget hibázott, állandóan lefordultak róla.

    4. Molnár Balázst észre se lehetett venni az egész meccsen.

    5. Rósa össze vissza futkározott, bár volt egy jó beadása

    6. Simeknek a 60. perc után oxigénsátor kellett volna, teljesen elfáradt.

    7. Az itthon nagyszerűen fejelő Juhász egy fejpárbajt nem nyert.

    8. Szélesi a védelem és a középpáya között, légüres térben mozgott, abszolut semmi nem jött be neki.

    Úgy gondolom, hogy a ma látottak alapján ebben az összetételben semmi esélyünk. Molnár, Tóth A, Rósa, Kovács nem válogatott szint, Szélesi és Gyepes a mai formájában syintén felejtős. Dárdai, Fehér, a felgyógyult Lisztes, Lőw, Stark alapemberek lehetnek, velük azért ez a csapat többre lenne hivatott. Meddig kísérletez még Lothar? Meddig kell ezt tűrni?

    Kovács csapatba állítását még értettem volna pl.egy kínai válogatott ellen, de egy skandináv jellegű csapat ellen betenni olyasvalakit, aki legfeljebb a fejjátéka miatt kap meghívót...

    Nekem leginkább az tűnt fel hogy a védelem tagjai egész egyszerűen nem kommunikálnak egymással.

    Pedig nem szégyen ha egy futballista odaszól a társának hogy "mögötted vagyok" vagy "hagyd".

    Amúgy nagyon látszott hogy az izlandiak az egy pontért jöttek.
    Hát nem vitték haza...

    Gyepes katasztrófa, Tóth Andrástól sem lehet többet várni.

    Juhászban látok fantáziát. Éger miért nincs a keretben?

    Király sem az igazi. Bravúrok hiányoznak.

    Középpályán jobb oldaunk erős. Több bevetheő játékos (Bodnár, Simek, Fehér)

    Belső középpálya 0. Rósa, Molnár katasztrófa !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Mit lát bennük a kapitány vagy a menedzsment!?!?!? nem értem....

    Fehér Csabi mindeközben a kispadon ült. A két mérkőzésen a PSV labdarúgója 1 percet se kapott. Na hiába, az ankaragucu jegyzettebb csapat na.

    Bal oldalunk nem volt, Lőw miért nem játszott ki érti.

    Szabics, Kovács Péter 0!

    Összeszegezve. Védelmünk nincs, Középpálya lyukas, Elől pedig szintén szarok vagyunk.

    Mai meccsen Gerát, és Simeket tudom csak dícsérni, no és persze a csereként beállt Torhgellét. Szélesi se volt rossz. A többiek... pf, hagyjuk.

    Két meccs 3-5-os gólkülönbség...

    Azzal pedig, hogy a horvátok megverték a svédeket, még a 2. hely reménye(!) is elszállt.

    továbbra is: szarretekklub!!!

    aszongya a hülye szpíker: "azér nincs teltház, mer kikaptunk a horvátoktól"... anyád!!! azér nincs teltház b+, mer hétközben olyan időpontban kezdődik a meccs az Anyátokközt miatt, h a vidékieknek esélyük nincs aznap hazajutni pl...

    Kovács "Iqlight" Kálmán: " ez is az izlandiak javára hajta a ... mérleget" smiley))))

    Gyepest elől kéne játszatni, nagyon gólérzékeny smiley :-((

    szopottgombócfejű Molnárt a zágrábi gólpassza után visszazavartam volna törökországba, nemhogy megint kezdjen és végigjátsza a meccset, tragédia volt tegnap is a teljesítménye...

    Kovács Peti nagyon nem tudott beilleszkedni a csapatba...

    ja és igen itthon talán ilyen ellenfél ellen nem 1 csatárral kéne erőlködni...

    tegnap én is sokkot kaptam a Mateusz húzásaitól, de el kell mondani, hogy neki köszönhetem, hogy három év után újra válogatott meccsre mentem, ráadásul 5 nap alatt mindjárt kettőre is, plusz igaz, hogy az ő hülyesége miatt ilyen nehezen, de végre tétmeccsen megvertük Izlandot, és ami a legfontosabb, szerintem ő rakta fejben helyre a Gerát, és így végre 26 éves korára úgy tűnik elkezdődik a karrierje, és nagy játékos lesz, már csak miatta is érdemes nézni a válogatott meccseit.+Torghelle +Huszti szintén a Lotár érdeme szerintem.

    a Dárdaival békét köthetne már.

    amúgy meg a sajtó elmehet a picsába. azokra a bajnki meccsekre ahol 500 néző van simán 1500-3000 nézőket ír, a tegnapi meccsre meg ahol bőven több mint félház volt 6 ezret. hülye gyökerek.

    Gera zseniális volt, iszonyúan hajtott, és a megoldásainak döntő többsége bejött, az izlandiak nem tudtak vele mit kezdeni. Feltűnő volt, hogy még a 85. percben is eszelős sebességgel tudott közlekedni. Ha így játszik tovább, tényleg nemzetközi klasszis lesz, minden adottsága megvan hozzá, és úgy látom, a szív és az akarat is.

    Azért lelkendezésre, meg számolgatásra nincs ok még, tétmeccsen idegenben normális csapat ellen 19 éve, otthon 10 éve (Mészöly csapata a svédek ellen, Halmai az elején rúgta a gólt, 1:0) nyertünk, és a továbbjutáshoz szvsz a Málta és Izland elleni 12 pont mellett a másik 5 meccsen legalább 8 pont kellene. Ebben benne van, hogy Izlandot kinn is meg kell verni, ami sikerült a Gellei csapatnak, és a tegnap látottak alapján nem lehetetlen, de nem is könnyű. A horvátok lehet, hogy átírják a papírformát, és ha esetleg végigvernek mindekit, még jó is lehet nekünk, de akkor a svédeket kell megelőzni, akik igazi selejtező menők, talán a legjobb a mérlegük a selejtezőkön egész Európában az utóbbi három sorozaton.

    A bajom az, hogy még mindig a csapatépítés időszakában vagyunk. Megpróbálok Mattheus fejével gondolkozni: azt látni lehet, hogy Király, Huszti, Gera, Juhász, Torghelle, Stark, ha egészséges, mindig játszani fog Mathheusnál, és ezzel a hat játékossal nem is igen lehet vitatkozni. , és Simek helye is elég biztosnak látszik, de az ő szerepeltetése a taktikától is függhet. Szabicsra szerintem Mattheus az eddigiek alapján inkább csereként számít, nem vállalja, hogy Gera, Szabics és Torghelle egyszerre legyenek a pályán.

    A nagy kérdés a csapat másik fele. Eddig Molnár és Tóth A kirobbanthatatlan volt, de szerintem Molnár helye azért most megingott, Tóth A viszont, akit én katasztrofálisnak tartok, még igazán látványosat nem hibázott, őt szvsz sajnos Mattheus megtartja. Ahogy itt szinte mindenki, én is a Fehér, Dárdai, Lisztes, Lőw kínálatból tölteném fel a középpálya kiadó helyeit. Az látszik, hogy Mattheus nem fog átállni a 4 védős rendszerre, sajnos, pedig nekünk ez az egy egy elleni védekezés több éve nem megy. Sajnos Rósa Dénes is egyre inkább kirobbanthatatlan lesz. Ha az általam egyébként nem kedvelt három védős rendszerben játszik a csapat, akkor a

    Király

    Stark, Juhász, Gyepes (sajnos még nem nyerte vissza a formáját, de nem tudok jobbat)

    Fehér, Dárdai, Gera, Lisztes, Huszti (Lőw)

    Torghelle, Szabics

    lehetne a csapat. Persze továbbra is fenntartom, hogy Tóth Norbert lenne a megoldás a bal oldalon, de arra már nem látok esélyt, hogy Mattheus őt felfedezze.

    Ha Mattheus csapatát valószínűsítem, az inkább

    Király
    Stark, Juhász, Tóth A
    Bodnár, Rósa, Molnár, Huszti
    Simek, Gera
    Torghelle

    lesz.

    Az általam sokat szidott Mattheusnak Huszti, Torghelle, Juhász, Stark felfedezését be lehet tudni pozitívumként, de akkor írjuk ide Tóth A, Molnár, Rósa D felfedezését is, és akkor a korábban szintén kipróbált Leandro, Magasföldi, Tóth Balázs tragédiákat még nem is említettem. Beépített négy jó és egy csomó rossz játékost.

    Egyébként Torghelle és Juhász alapember volt az utánpótlás válogatottban, ez nem Mattheus érdeme, Stark ott volt a tűz körül korábban is, egyedül Huszti az, aki igazi Mattheus baby.

    "Gyepes lő két sorsdöntő meccsen két öngólt."

    VAlójában egyikről sem tehetett, ilyeneke gyakran esnek meg, a menteni akaró védő lábán megpattan a labda, és rossz irányba. Ez benne van a játékban. Ráadásul a horvátok elleni már nem osztott, nem szorzott, annak egy esetben lehet jelentősége: ha a horvátokkal azonos pontszámmal végzünk, és valljuk be, erre nem sok az esély. A második pedig a Simek-Juhász kettős lelkén szárad: előbbi nem jött vissza védekezni, utóbbi feleslegesen húzódott be középre. Ezért kellett Gyepesnek kétségbeesetten kereszteznie, de már nem ért oda. Aki arra a megmozdulásra azt mondja, hogy "lőtt egy öngólt", az vagy végtelenül rosszindulatú, vagy végtelenül ostoba a focihoz. A lényeg, hogy egyik sem egy tudatos mozdulat volt, hanem menteni próbált (Zágrábban becsúszva), és nem jött össze.

    Egy megjegyzes a Torghelle - Szabics kettoshoz. Ahogy en latom a kezdeti kiserletezo idoszak utan Lothar atallt 3-4-2-1 szisztemara, ami az idegenbeli sikeres baratsagos meccsek utan ugy tunik fekszik a csapatnak.

    A kapusposzton nincs kommentem.

    Harom vedovel jatszunk ez ugye nem kerdeses. Toth A. - Gyepes - Juhasz volt most, ide jon meg egy felepult Stark. Meg anno probalgatta Lipcseit, Kuttort, Peto Zolit de szerintem mostanra megallapodott a fenti negyessel. Nincs ezzel gond, szerintem a Gellei-fel vedosornal stabilabbak, bar az utobbi meccseken, hat... Sok szodaval elmegy...

    Negy kozeppalyas, tegnap: Bodnar - Molnar - Rosa - Szelesi. A klasszikus felallas szerint itt kellene lenni ket sokat futo szelsonek, ami tegnap egyaltalan nem mukodott, velemenyem szerint a kozeppalyank teljes impotenciajat ez okozta. Itt azert egy Huszti - Molnar - Rosa - Bodnar sor tobbet tett volna, bar tegnap a kozepe is csodott mondott. Lothar kedvence Toth Balazs most elfelejtve, Lipcsei is, Feher Csaba es Low van mint variaciok. Lisztes meg serult, Dardaival fasirtban van Matthaus... Kar.

    Es amiert az egeszet irtam! (Ahogy en latom) a tamadosor 3 emberebol csak a center van teljesen feltolva (tegnap Kovacs) es mogotte haromszoget alkotva Gera es Simek kell, hogy a kapuhoz felerjen a befejezesekhez. Vedekezesnel viszont ez a ket ember is teljesen visszahuzodik a kozeppalyasok koze, suriteni a falat. Ebben a rendszerben tehat 2 klasszikus tamado gy.k. Torghelle es Szabics nem fog tudni egyutt jatszani csak kulon kulon! Igy volt ez Nemetorszagban (Torghelle), Horvatorszagban (Szabics) vagy Izland (Kovacs) ellen is. Talan Malta ellen valtunk majd felallast, bar igy is lehet rohamozni csak ahhoz tobb futas meg batorsag kell.

    A meccs egyebkent kutyajo volt, hogy a cica rugja meg! (Most akarok leszokni a karomkodasrol!!! :o) Gera tegnap Isten volt, ha csak kozel igy teljesit ebben az evben a WBA-ban jovore elviszik onnan!

    Hajra Magyarok!

    Roccsi

    Tegnap gondolom azért játszott Bodnár baloldalt mert izlandiaknak jobb széle veszedelmesnek igérkezett és nem merte a Lőw-Tóth duóra bízni a munkát.Tóth ha jól emlékszem a német meccs óta játszik,akkor lopta be magát Mattheus szivébe,skótok ellen is 0-ra hozta a védelem a meccset(pár kapitális hiba ellenére),míg tulajdonképpen horvát meccs is a Husztin,a Molnáron,a felforgatott támadó szekción és a kopasz angol rémen ment el.Szóval Mattheus biztos ragaszkodni fog hozzá.Ezzel együtt van esélyünk a második hely megcsípésére,persze ehhez pár játékosnak fel kellene nőnie a feladathoz.

    Csá!
    A meccs első 60 perce siralmas volt, Kovács Pétert, Szélesit soha többé ne játsszon a válogatott keretben, hihetetlen béna, alibi focisták. Torghelle Szabics Gera hármas viszont kurva jó volt. Szerintem a középpályánk a leggyengébb, 1 kreativ, támadószellemű játékosunk sincs ott, mind csak rombolni tudnak. (Én Gerát nem számítom középpályásnak) Lisztes nagyon hiányzik. A retek klub bekaphatja, hogy az infantilis barátoök közt miatt ilyen későn kezdődött a meccs. Na meg persze a rohadt BKV is rátett egy lapáttal, semmi pótjárat nem indult, az utolsó metrót pedig lehetetlen volt elérni. Elég sokan beszoptuk emiatt. A buzi Demszky elmehet a picsába! A válogatottnak hajrá, ki lehet (kell) jutni a VB-re!
    HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ami a csapatot illeti:

    1. Király nagyon jó kapus, jobb, mint a kényeskedő Babos, ráadásul vezéregyéniség, remélem, hogy minél előbb védeni fog Londonban.

    2. Gyepest ne bántsuk. Az egyik legtehetségesebb hazai emberfogó, sajnos, a középső védő posztja nem neki való. Talán jobb lett volna Sebők Vilit reaktiválni, amíg Stark és Lipcsei nem épül fel. Juhászban van fantázia, de még érnie kell, Tóth A. helyett jobb játékost is találhatna (például Gyepest, aki az eredeti posztján fele annyi kárt se csinálna).

    3. A középpályán Bodnár tökéletes, és úgy néz ki, nem csak a jobbszélen használható. A baloldalon Husztié a jövő, bár szerintem Löw több bizalmat érdemelne egy percnyi játéknál. Fehérnek és Szélesinek helye van a keretben. Rósát és Molnárt továbbra is szükségmegoldásnak tartom, nemcsak a Lisztes-Dárdai, de a Sándor Tamás-Böőr kettőst is jobbnak vélem, igaz, a legkevésbé sem Lothar tehet arról, hogy egyikük sem válogatott. Én még mindig reménykedem, hogy Dárdai vállalja a játékot.

    4. Elöl a Simek-Gera kettős ebben a felállásban tévedés. Szerintem Matyi arra számít, hogy a Figo-Cristiano Ronaldo kettőshöz hasonló szerepkörben viszik hátukon a csapatot, de nem úgy néz ki, hogy működik majd ez a modell. Gerzson klasszikus irányítóként kezdi Nyilasit meg Détárit idézni, Simek pedig hátrébb vonva többre lenne képes. A Torghelle-Szabics kettős még sérülés után, mérsékelt formában is veszélyes. Matyi! Ne kísérletezz tovább! Megvan a csatárkettős!

    Ezek alapján így képzelem el az ideális csapatot:

    Király - Juhász, Stark (Lipcsei), Gyepes - Bodnár (Fehér Cs.), Simek (Dárdai ????), Lisztes, Huszti - Gera - Torghelle, Szabics.

    Szerintem ez a válogatott az utóbbi évek legjobb csapata sőt a csaknem évtizedek óta tartó kilátástalan, végtelenül reménytelen és gyönge próbálkozások után alakul valami.

    A valami ami alakul persze kérdéses. Szerintem a tökletes és szánalmas megelőző években összeterelt és leszerepelt válogatottakat végre túlléptük. Ez talán a legfontosabb. Kialakult egy keret amelyben vannak ugyan hibák, de ismétlen legalább mutatnak valamit. Emlékezzünk vissza amikor legutóbb itt járt a Német válogatott. Jól kitömtek minket. Idén meg a torkukon akadt a falat...

    Nem tudom mit tud a Lothar vagy mit tud a karizmája, lehet hogy csak képes úgy leteremteni mindenkit, hogy abból lehet építkezni és hitet meríteni. Az is lehet, hogy neki outsider-nek nem remeg a lába ha ki kell hagynia a csapatból jópár régebben alap embernek számító játékost. Az eredmény őt igazolja, mert a Gellei és azt megelőző csapatokhoz képest vitathatalanul jobb most a csapat.

    Nem vagyunk persze világverők. Nem is leszünk, de én látom az esélyt arra, hogy felküzdjük magunkat az európai mezőny tökvégéről a középmezőnybe vagy talán annak is az elejébe. Ez sem lesz persze egyszerű és nyílván lesznek útközben csalódást okozó percek, DE végre érzeni lehet a csapatban, hogy ez a forma nem egy meccsre szól.

    Vegyük például a Horvát meccset. Végetelenül szar játékkal és tíz emberrel kibekkeltük három kapott góllal, ami ha azt vesszük, hogy a háromból egy gól egy hatalmas egyéni hibából egy pedig vétlen öngólból esett nem is rossz. Emlékezzünk csak vissza a Csank féle csapat 12 kapott góljára két meccsen teljes létszámban...

    Végre nem egy szánlmas és nervált bagázs a válogatottunk és amennyiben képesek lesznek így küzdeni akkor lesz okunk rájuk büszkének lenni, mert a jobbtól nem szégyen kikapni. Túl ezen egyértelműen benne van a levegőben, hogy a csapat képes meglepetést okozni és én azt gondolom fog is.

    A vb selejtezőkről pedig annyit: tartanunk kell a lelkierőt ami ebben a csapatban érezhetően meg van. Meg kell próbálni pontot szerezni Stockholmban és nem szabad hagynunk, hogy a két legerősebb csapat elvigye Budapestről mind a hat pontot.

    Egy szó mint száz én érzem a csapatban az új idők szelét. Az hogy ez mire lesz elegendő majd meglátjuk. De végre! Megváltozott valami!

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=158280&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 15:46 (szerk.: 2020.11.07, 11:18)
    Lothar Matthaus: Nagyon kemény mérkőzésen van túl mindkét válogatott. Remekül küzdött a csapat, elégedett vagyok a játékosokkal. Annak köszönhetjük a sikert, hogy végig bíztunk magunkban, és így meg tudtuk fordítani a találkozót. A megszerzett három ponttal újra nyílt lett a küzdelem a csoportban.

    Asegir Sigurvinsson: Gratulálok a magyar csapatnak a győzelemhez. Azt azért el kell mondanom, sajnálom, hogy nem szereztünk legalább egy pontot, ugyanis rászolgáltunk. Hiába, ilyen a futball, apróságok döntenek."

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 15:45 (szerk.: 2020.11.07, 11:18)
    2004.09.06. 13:03
    Budapest, 2004. szeptember 6., hétfő (MTI) - Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány a sok sérült és Huszti Szabolcs eltiltása miatt úgy döntött, hogy behívja a szerdai, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretébe a Zalaegerszeget erősítő Waltner Róbertet és az Újpestben futballozó Farkas Balázst.

    Az immár 21 fős keretből Stark Péter, Szabics Imre és Torghelle Sándor bajlódik apróbb sérülésekkel, de várhatóan mindhárman a német szakember rendelkezésére állhatnak a Szusza Ferenc-stadionban 21:15-kor kezdődő találkozón.

    Huszti Szabolcs azért nem léphet pályára szerdán, mert szombaton a horvátok ellen 3-0-ra elveszített mérkőzésen könyöklésért piros lapot kapott, így egy összecsapást automatikusan ki kell hagynia.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: harsi
    2010.08.22, 14:43
    A meccsek alatt ki szokták írni. Gondolom az izlandi tudósító odafigyelt és leírta az eredményjelzőről.smiley A magyarok meg:
    - nso.hu tud.:éppp a büfében volt smiley
    - nb1.hu tud.: 5461 akkor még biztos beengdtek az újpestiek 2-300 havert, ismerőst stb. smiley
    - Nemzeti sport: 5461, de ebben nincsenek benne a bérletesek, plussz kb. 1500 smiley
    Általában így szokott lenni szerintem!smileysmileysmiley
     
  6. avatar: Bran
    2010.08.22, 13:38
    Hogy lehet az, hogy az izlandi szövetség rendelkezik a pontos nézőszámmal, miközben Magyarországon az egyik tudósító 4000-nek látja, a másik meg 7000-nek?