magyarfutball.hu

Oroszlányi Bányász SK - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.12.29, 22:42
    Oroszlány - Békéscsaba 3:2 (1:0)

    Oroszlány, 500 néző. V: Maróti
    Oroszlány: Kerekes — Németh (Vízkeleti, a 82. percben), Szabó, Kórodi, Sárosi, Kovács, Rinn- bacher, Papp, Máté, Aradi, Egyed Edző: Mészáros Imre
    B.-csaba: Tasnádi — Kvasz, Láza, Schneider, Zsíros, Vágási, Zielbauer, Moós, Kerekes, Németh,Királyvári Edző: Babolcsay György.

    3. perc: Sárosi jól indította Rinnbachert, aki a lest reklamáló védők között ügyesen adott középre, a befutó Aradi a bal kapufa mellé lőtt.
    19. perc: Rinnbacher lefutotta őrzőjét, pontos beadását Aradi szorongatott helyzetből a jobb sarokba emelte, 1:0.
    50. perc: Aradi pontosan indította Rinnbachert, aki ezúttal is lefutotta védőjét, s védhetetlenül lőtte Tasnádi kapujába a labdát, 2:0.
    54. perc: Láza becselezte magát az oroszlányi 16-osra, beadását Németh hatalmas erővel lőtte, Kerekes nagy bravúrral tolta a kapu fölé a labdát.
    63. perc: Papp fejesét Aradi átemelte a védőkön, estében, kapásból, védhetetlen gólt lőtt Tasnádi hálójába, 3:0.
    68. perc: a bizonytalankodó oroszlányi védelem mellett Királyvári a kapuba lőtt, 3:1.
    77. perc: kapu előtti kavarodás után Kórodi hatalmas rúgással próbált felszabadítani, lövése azonban Vágási melléről az oroszlányi kapuba vágódott, 3:2.

    A színvonalas mérkőzésen mindkét csapat nagy erővel támadott. Az Oroszlány csatárai ügyesen használták ki helyzeteiket. A Békéscsaba 3:0 után sem adta föl, nem sok hiányzott az egyenlítéshez.
    Jó: Kerekes, Szabó (a mezőny legjobbja), Aradi, Rinnbacher, ill. Láza, Németh, Királyvári (Füredi István)

    4. Békéscsaba 24 11 7 6 27-21 29
    ...
    17. Oroszlány 24 6 6 12 19-32 18


    Népsport, 1974. április 6. (Arcanum DT)

    Oroszlányi Bányász - Békéscsabai Előre Spartacus 3:2 (1:0)

    Oroszlány, 800 néző, vezette: Maróti.
    Oroszlány: Kerekes — Németh (Vízkeleti, a 82. percben), Szabó, Koródi, Sárosi, Kovács, Rinnbacher, Papp, Máté, Aradi, Egyed. Edző: Mészáros Imre.

    Váltakozó játékkal indult a találkozó, a csapatok felváltva vezették támadásaikat, de az első nagy gólhelyzet a hazaiak előtt adódott.
    A 4. percben kapukirúgás után Rinnbacherhoz került a labda, akinek beadását Aradi teljesen tiszta helyzetben a jobb sarok mellé helyezte.
    A 8. percben az oroszlányi Németh tört előre, lövése lepattant a védőkről, másodszorra azonban fölé vágta a labdát.
    Utána a vendégek jobbszélsóje, Zielbauer sorozatos védelmi hibák után veszélyeztette a hazai kaput. Az első negyedórára egyébként a sok pontatlan átadás volt a jellemző.
    A 19. percben aztán megszületett az első hazai gól. Szabó Némethhez játszott, aki Rinnbachert indította, s a szélső beadásából Aradi szorongatott helyzetben a jobb sarokba lőtte a labdát. 1:0.
    Továbbra is támadásban maradt a Bányász, s előbb Rinnbacher, majd ismét Aradi veszélyeztetett.
    Az ellentámadásnál a békéscsabai Németh került helyzetbe, de lövése Szabó lábáról a mezőnybe vágódott.
    Többet kezdeményezett a Bányász, de játékosainak egy-két könnyelmű megoldása révén feljött a Spartacus is, és kiegyenlítettebb lett a találkozó. Érezni lehetett, hogy az egy gól nem elég a mérkőzés megnyeréséhez.
    A vendégek egymásután két szögletet is elértek, majd a 45. percben a csabai Németh elől csak üggyel-bajjal tisztázott Szabó. Az ellentámadásnál Kvasz nevét jegyezte fel a játékvezető.

    Fordulás után Királyvári révén előbb a vendégek veszélyeztettek.
    A 49. percben azonban ismét hazai gólnak tapsolhatott a közönség. Aradi 40 méteres átadással indította Rinnbachert, aki a pontosan érkező labdát bődületes erejű lövéssel zúdította a hálóba. 2:0.
    A gól megnyugtatta a bányász-fiúkat, de a kitűnő vendégcsapat ellen még mindig kevésnek látszott ez az előny.
    Az 53. percben Moós kiugrott, de a csatár a kapu mellé lőtte a labdát.
    Utána Máté, illetve Láza lövése jelentett eseményt. Ez utóbbiét Kerekes remekül öklözte szögletre.
    Ezt követően Németh elöl mentett bravúrral Kerekes.
    Ez a negyedóra, a remek hazai gólon kívül, sok izgalmat hozott.
    A 62. percben váratlan gólt ért el a Bányász. Koródi a vendégtérfél közepéről szabadrúgást ívelt a kapu elé, a labdát Papp Aradi elé fejelte, aki azt estében másodszorra a hálóba kotorta. 3:0.
    Kezdés után megint Aradi tört kapura, de Láza beérte és szögletre szerelte.
    A 68. percben egy hosszan előrevágott labdát Szabó nem ért el és Királyvári a kifutó Kerekes felett a hálóba emelt. 3:1.
    A gól után nagyon feljött a vendégcsapat és sorozatos támadásokat vezetett, amelynek egyike a 77. percben újabb góllal végződött. Szöglet után Koródi Zsírosra fejelte a labdát, amely róla a hazai kapuba került. 3:2.
    A 81. percben ismét szögletet rúgtak a csabaiak, de Kerekes védett.
    A sokat bizonytalankodó Németh helyére Vízkeleti állt be.
    A 86. percben Rinnbachert szerelték szögletre.
    A hátralévő percek nagy küzdelmet hoztak és megkönnyebbülést jelentett szurkolóknak és játékosoknak egyaránt, amikor a játékvezető a mérkőzés végét jelezte.

    A bányászfiúk jól kezdtek, a játék színvonalas, helyenként átlag fölötti volt. A hazaiak nagyszerűen kihasználták a vendégvédelem megingásait és tetemes előnyre tettek szert. Hogy a végén aztán az egygólos győzelemnek is örülhettek, az a Békéscsaba jó hírnevét, küzdőképességét igazolja. Még háromgólos oroszlányi vezetés után is nyílttá tudták tenni a mérkőzést, igaz, ehhez a bányászok védelme is hozzájárult. Ebből a sorból egyébként Szabó kiemelkedett, mindkét oldalon kisegített, s középen is biztosan szerelt. Játékával a mezőny fölé nőtt. Aradi ismét a játékmester szerepét töltötte be, s emellett nagyszerű gólokat is szerzett. Jó benyomást keltett még Rinnbacher. aki kihasználva gyorsaságát, több szép elfutással vétette magát észre.
    Hiányosság volt viszont, hogy a középpályások túlságosan magukra hagyták a védőket. Támadások után nem értek időben vissza, s ez megnehezítette a hátsó sorok helyzetét. Sokszor űr támadt a középpályán, ami a vendégeknek kedvezett. Győzelmükkel az oroszlányiak (hosszú idő után) elkerültek a táblázat végéről, mely szerepet most a Kecskemét csapata vett át.
    (Dr. M. K.)


    Dolgozók Lapja, 1974. április 7.