magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Oroszlányi Bányász SK 1 : 2 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.04.12, 15:28 (szerk.: 2020.04.12, 15:33)
    Oroszlány - Békéscsaba 2:1 (2:0)

    Békéscsaba, 5000 néző. V: Szávó
    Oroszlány: Kerekes — Németh, Máté, Jelinek, Sárosi (Kiss, a 20. percben), Aradi, Sallói, Papp, Kovács, Holánszky, Tambor (Egyed, a 80. percben). Edző: Hári László
    Békéscsaba: Tóth M. (Tasnádi, a szünetben) - Kvasz, Dobó, Láza, Lukoviczki (Tóth T. a szünetben), Kerekes A., Veszelka, Dávid, Moós, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.

    27. perc: Holánszky remekül ugratta ki a középcsatár helyén Sallóit, aki az egymásra váró védők és a kifutó Tóth M. mellett a kapuba helyezett, 1:0.
    30. perc: Láza cselezgetett a csabai térfélen a partvonalnál, Sallói szerelte a hátvédet, megiramodott, majd — miközben mindenki beadást várt a szélsőtől - rálőtte a labdát, amely a kimozduló Tóth M. kezét érintve csúszott a bal alsó sarokba. 2:0.
    41. perc: Holánszky lövése úgy pattant el Moósról, hogy Tóth M.-nek minden tudására szükség volt ahhoz, hogy megmentse hálóját az újabb oroszlányi góltól.
    60. perc: Kovács keverte meg az Előre védelmét, középre ívelt, és Tasnádi csak másodszori rá vetődéssel tudott tisztázni.
    64. perc: Tóth T. léc alá tartó fejesét Kerekes nagy bravúrral hárította.
    76. perc: partdobás után Schneider a tisztán álló Tóth T. elé játszott, aki fordulásból mintegy 13 méterről bombázott a kapu közepébe, 2:1.
    82. perc: Schneider bal oldalt szöglete után Tóth T. fejese a felső lécről pattant az alapvonalon túlra.
    86. perc: Németh lövésébe Kerekes belevetődött, a labda kipattant, Veszelka az üres kapura fejelt, de Jelinek felszabadított.

    A Békéscsaba „félvállról” vette ellenfelét. A hazaiak „öregurasan” mozogtak, védőik sokat ké- nyelmeskedtek, csatáraik sokat egyénieskedtek. Az oroszlányiak, akik kezdetben csupán a védekezésre ügyeltek, csakhamar észrevették, hogy ezen a mérkőzésen van keresnivalójuk. Pontos adogatásokkal közelítették meg Tóth M. kapuját, fürge csatáraik pedig kihasználták a csabai védők megingásait. A mérkőzés hajrájában nagyon rákapcsolt az Előre Soartacus, fergeteges rohamokat vezetett, de az önfeláldozó bányászvédők — egy kivétellel —
    mindig mentettek.
    Jó: Kerekes, Aradi, Kovács, Sallói, Holánszky. ill. Kvasz, Schneider.
    (Machalek István)

    10. Békéscsaba 13 5 3 5 14-14 13
    ...
    13. Oroszlány 13 4 3 6 16-14

    Népsport, 1972. november 8.
    Oroszlányi Bányász - Bcs. Előre Spartacus 2-1 (2-0)

    NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, Kórház u., 5000 néző. V.: Szávó (6)
    Bányász: Kerekes (8) — Németh (6), Máté (6), Jelinek (6), Sárosi (-), Aradi (8), Sallói (8), Papp (7), Kovács (8), Holánszki (8), Tambor (6). Edző: Háry László
    Spartacus: Tóth M. (4) — Kvasz (6), Dobó (5), Láza (4), Lukoviczki (3), Kerekes A. (4), Veszelka (4), Dávid (4), Moós (4), Németh (4), Schneider (6). Edző: Piller Sándor
    Csere: Sárosi helyett a 20. percben Kiss (6), Tambor helyett a 80. percben Egyed (—), ill. Tóth M. helyett Tasnády (5) a szünetben, Lukoviczki helyett Tóth T. (5) a szünetben. Szögletarány: 7-3 (2-3), a Bcs. Előre Sp. javára.

    A csabaiak már az első perc végén gólt szerezhettek volna. A 11-es ponttal egy magasságban Schneider ívelt be szabadrúgást, Dávid az ötösön remekül emelkedett ki, de óriási helyzetben a léc fölé fejelt.
    A 14. percben egy Bányász-szöglet után Németh kapáslövése Tóth M. kezében halt el. A kirúgás után a kapus rosszul lépett és ápolásra szorult.
    A 27. percben vezetéshez jutottak a vendégek. Bal oldali támadás végén Holánszki ügyesen ugratta ki a középcsatár helyén tartózkodó Sallóit. A szélső néhány lépés után — a közbeavatkozással késlekedő védők és a kifutó Tóth M. mellett — könnyedén helyezett a kapu közepébe, 1-0.
    A 30. percben növelték előnyüket a bányászok. Láza cselezgetett saját térfelének közepén, az oldalvonal mellett. A hátvéd közben megcsúszott és Sallói rácsapott a labdára. Rövid vágta után éles szögből lövésre szánta el magát. A ravaszul meglőtt labda úgy került a hálóba, hogy az a kimozduló és meglepett Tóth M. kezét is érintette, 2-0.

    A 41. percben Holánszki lövésébe Moós beletette a lábát, a csabai kapus azonban remek vetődéssel elcsípte a gólba tartó labdát.

    Heves hazai rohamok vezették be a második félidőt.
    Az 54. percben Veszelka fejese alig kerülte el a jobb alsó sarkot.
    Tíz perccel később Tóth T. léc alá tartó labdáját bravúrosan védte Kerekes.
    A sorozatos lila-fehér támadások a 77. percben értek góllá. Bal oldali támadás végén Schneider pontosan ívelt a fedezetlenül hagyott Tóth T.-hoz. A csatár mintegy 13 m-ről a léc alá bombázott, 2-1.
    Újrakezdés után Kovács nyargalt él az alapvonalig, két csel után belőtt labdáját Tasnády csak másodszorra szerezte meg.
    A 82. percben Schneider ívelt beadása Máté kezét érintve (!) jutott az alapvonalon túlra.
    Nem sokkal később egy csabai sarokrúgás után Tóth T. fejese a felső lécet súrolva került kapu mögé.
    A 86. percben hazai tűzijáték végén Németh lövése kipattant a kapusról, Veszelka üres kapuba tartó fejesét Jelinek úgy hárította, hogy közben kézzel is hozzáért a labdához.

    Túl könnyedén, félvállról vette ellenfelét a csabai együttes. A védekezésre berendezkedő vendégek nem sokkal a kezdés után rájöttek, hogy „van mit” keresniük. Mozgékony, fürge csatáraik révén megérdemelten jutottak kétgólos vezetéshez. Fordulás után nagy erővel támadtak a lila-fehérek. Ekkor bizony jó néhányszor szerencséjük volt a Bányász-védőknek! Végül a hazaiaknak csak a szépítés sikerült, ami azt jelentette, hogy közel másfél éves, hazai veretlenségi sorozatuk megszakadt.
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1972. november 9.