magyarfutball.hu

MUE - MAC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 3. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 18:14
    A Magyar Úszó Egyesület 1 : 0 győz a Ma­gyar Athletikai Club fölött. A játékot az úszók kez­dik hátszéllel, ami tetemesen támogatja őket és a játék 18-ik percében egy szabadrúgásból kifolyólag Szűz megszerzi csapatának a match egyetlen goal­ját. A pálya ezután a folytonosan eső hótól annyira sikamlós lesz, hogy minden pillanatban fekszik a földön egy egy játékos és az úszók, dacára óriási fölényüknek, nem tudnak ezen a lehetetlen pályán goalt csinálni. Első félidő 1:0 az úszók javára. A második félidőben megint csak az úszók vannak fö­lényben és nem egyszer nagyon kétséges helyzetbe hozzák az athleták kapuját, de eredményt elérni nem tudnak.
    Az úszók csapatában nagy szorgalommal ját­szott mindvégig Péczely, ki matchról-matchre javul, igen jó volt még Fehéry, Halmay és Jónás, az athletáknál kivált Silberieitner és Bayer, kik nagy szor­galommal szaladtak a labda után.

    Pesti Hírlap 1903 április 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 18:09
    Ma délután négy órakor a margitszigeti sporttelep pályáján a Ma­gyar Atlétikai Klubés a Magyar Uszó-Egyesület csa­patai mérkőztek a bajnokságért. A mérkőzést nagy érdeklődéssel várta a sportközönség, mert mindkét csapat eldöntetlenül mérkőzött a Budapesti Torna-Klub csapatával. A nagy hóvihar igen megnehezítette a csapatok játékát. Az első félidőben fölváltva hol az uszók, hol meg az atléták támadtak. Az első gólt a félidő közepe felé rúgták az uszók, melyet az atléták nem tudtak visszaadni. így az első félidő eredménye egygól ellen zérus az úszók javára. A második félidő­ben a síkos pályán már alig lehetett játszani s mind­untalan elcsúszott egy-egy játékos. Ebben a félidőben egyik csapat sem rúgott gólt s igy az eredmény 0:0 arányában eldöntetlen volt. A végső eredmény pedig egy gól ellen zérus a Magyar Uszó-Egyesület javára.

    Budapesti Hírlap 1903 április 20.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 18:04
    vasárnap délután mérkőzött a M. U. E. a M. A. C.-bal az első osztályú bajnokságáért a Margitszigeten. Tiszta képünk nem lehet a mai ered­mény után a játéktudásról, mivel a hóvihar roppant akadályozta a játékot.
    Eredmény 1 : 0 a M. U. E. javára.

    Magyarország 1903 április 21.