magyarfutball.hu

MUE - MAC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 9. forduló
referee : Harsády József
attendance:
  1. Budapesti Hírlap: kisszámú közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.13, 23:38 (szerk.: 2021.09.14, 10:20)
    Magyar Úszó-Egyesület győz 2:0 a Magyar Athletikai Club ellen.

    Feltűnően kisszámú közönség előtt folyt le ma délután 4 órakor a Magyar Uszó-Egyesület és a Magyar Athletikai Club bajnoki mérkőzése a csömöri-uti versenypályán. A M. A. C. mai játé­kával nagy csalódást keltett hívei körében. A Pos­tások elleni mérkőzésüket kivéve, minden matchben feltűnő rossz formát mutattak, a melyet ma még indolens játékkal is tetéztek. A csatársor nem ment labda után, tétlenül nézte a játékot, mintha a labdák goallövésre alkalmasan csak úgy oda gurulnának a lábukhoz.

    A Magyar Uszó-Egyesület utolsó bajnoki mér­kőzése óta nagyot javult. Összjátéknak ugyan nyoma sincsen a csapatban, sőt a labdaadogatá­sokban is súlyos hibákat követnek el, de lelkesen, tűzzel játszanak és a védelmük kitűnő.

    Az atlétáknál a védelem ezúttal a szokottnál gyengébben játszott. Jónásnak csepp hasznát sem ve te a csapat és Mészáros is hamar kifáradt, A cs társor lusta volt, Vincze pedig játék helyett tánczleczkéket vesz.

    A M. U. E. csatársorában Csermák volt a legjobb, de rendkívül hasznos csatár a kis Weisz is, Péczeli a mai mérkőzésben jó helyezkedésével vált ki, mig a két hátvéd, valamint Holics ki­fogástalanul játszott.

    M. A. C. kezd, de először az Uszók jutnak támadáshoz s Bayer hibájából M. U. E. jobbszélső csatára veszélyesen centerez. A játék sokáig ha­tározatlanul folyik, mig Holics egy élesen rúgott labdát véd ki. Csermák remek lövését Vangel bravúrral védi, mig Géber ügyes rúgását a M. A. C. kapuvédje csak nehezen tartja fel. Huszonkilencz perez után Csermák a labdát oldalra Radóczihoz adja, a ki lerohan s a kapu bal sarkába ügyesen elhelyezett lövéssel az Uszók vezető goalját éri el. A hátralevő időben M. U. E. és M. A. C. egy-egy kornert rug.

    Half time 1:0 a M. U. E. javára.

    A második félidőben az atlétáknak sokkal több jut ki a játékból, bár az Uszók csatársora sem tétlen, mig a védelmük Friedmann kiválása folytán meggyöngül. Mindjárt eleinte M. A. C. kornert ér el, majd Magyar rohan le, de lövése nem talál kaput. A M. U. E. lerohanása nem hozza veszélybe a kék-sárgák kapuját, mig Ma­gyar szép lövése az Uszók kapujáról pattan vissza. A játék lassan-lassan veszit élénkségéből s különösen a M. A. C. csatársora az, mely érthetetlen nemtörődömséggel játszik. Fitt re­mek goalrugását bravúrosan védi ki Holics, majd kornerhez jutnak az atléták. Vincze ügyes shootja a kapu mellett sivit el. 37 percz után M. U. E. kerül offenzivába, Vangel a közeledő csatárok elé rohan, miközben Weisz a M. A. C. hátvédeivel összeütközik s a labda magas ívben az üres hálóba perdül, a sárga-fehérek második goalját eredmé­nyezve. A hátralevő idő folyamán Csermák meg­szabadul a labdával s plaszirozás helyett magasan rúgva, biztos goalt vét.

    Harsády József (Postás-Tisztviselők S. C.) pártatlan, lelkiismeretes biró volt.

    Az Újság, 1904. április 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.13, 23:26 (szerk.: 2021.09.14, 10:20)
    Bajnoki labdarugó- mérkőzés volt ma délután a csömöri-uti versenypályán a Magyar Atlétikai Klub és a Magyar Uszó Egyesület első csapata között. Nagyon kisszámú kö­zönség nézte a lanyha mérkőzést, a mely a Magyar Uszó Egyesület győzelmével végződött. Az első fél­időben a M. U. E. sokszor támad és több esetben csak a szépen játszó kapuvédő menti meg csapatát a gól­tól. A játék huszonnyolcadik percében Radócy szélső­csatázó leviszi a labdát és éles lövéssel megszerzi a Magyar Úszó Egyesület vezető gólját. Az első félidő­ben egyik fél sem ér el több eredményt. A második félidő elején a Magyar Atlétikai Klub csapata tá­mad, de az eredményt kiegyenlíteni nem tudja. A M. A. K. eredménytelen támadásai után újból a M. U. E.veszi át a támadást és a harmincötödik percben meg­csinálják a második gólt. A mérkőzés végső ered­ménye 2:0 a Magyar Uszó Egyesület javára.

    Budapesti Hírlap, 1904. április 12.