magyarfutball.hu

MAC - MUE 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 2. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 21:46
    A Magyar Athletikai Club 4: 0 győz a Magyar Uszó-Egyesület ellen.

    A Margitszigeten mérkőzött a két egye­sület az első osztályú bajnokságért, és amint előre volt várható, a M. A. C. nagy fölénynyel győzött, ugy annyira, hogy védelmének alig volt munkája és hogy a M. U. E. nem szenvedett még nagyobb vereséget, azt tisztán kitünően védő kapusuknak Holicsnak köszön­hetik. Kezdettől fogva a M. A. C. dominálja a poron­dot, és csak nagynéha tudták az Uszók megközelí­teni ellenfelük kapuját. A M. A. C. gyors csatársorá­ban legjobban érvényesült Medgyessy és Riedl,mig Borbáds nagyon színtelenül játszott. Jól védett Bayer.Félidő: 1:0 végződött. A mérkőzést Herezeg Ede (Soproni T. C.) vezette közepesszámu közönség előtt.

    Magyarország 1905 április 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 21:43
    M. A C. I.—M. U. E. I. 4 : 0.

    A nedves talaj kezdetben nehezíti az összjátékot, de a kék-sárgák gyorsan akklimatízálódnak s Medgyessy pontos beadását Fitt a kapu elé továbbítva Mészáros I. védhetetlen goalt lő. M. U. E. gyors lefutásai Höfle jó helyezkedésén törnek meg s Péczely buzgalma sem tudja őket a M. A. C. kapura veszélyessé tenni. A M. A. C. csatársor szép összjátéka Borbás indolenciája folytán eredményt nem ér ei.
    A második félidőben erősebbé válik az athléták fölénye. Borbás kezdi méltányolni Rák szép játékét s jól kiadott labdáit s a csatársor állandó ostroma Mészáros I., Rák s egy Fitt által lőtt büntetőrugás révén 3 goalt ered­ményez Herczog E. (Soproni F.C.) pártatlan és erélyes biró volt.

    Sport-Világ 1905 áprili 23.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 21:38
    Magyar Athletikai Club győz 4:0 a Magyar Uszó-Egyesület ellen.

    (Margitszigeti pálya.) A Magyar Athletikai Club mindvégig nagy fölénynyel játszva, igen könnyen nyerte meg vasárnapi bajnoki mérkőzését a Magyar Uszó-Egyesület ellen, mely Csüdör, Krappán és Horváth helyett tartalékokat volt kényte­len beállítani. A M. A. C. nagyon frissen, lelke­sen, jó kondiczióban játszott, csupán Borbás já­téka nem elégített ki.
    M. A. C. azonnal támad s offenzivája már három percz után eredménynyel jár. Medgyessy lefut, középre adja a labdát s Mészáros II. védhetetlen czenterét Holics nem védheti. Azután M. U. E. veszi át a támadást s Bittner lövése a goal fölé jut. Majd ismét a sárga-kékek vannak fölényben s » félidő végéig 2 kornert rúgnak. Half time 1 : 0 a M. A. C. javára.
    A második félidőben az atléták mindvégig ofíenzivában vannak és csak Holics klasszikus védelmén múlik, hogy a M. U. E. súlyosabb vere­séget nem szenved. A második goalt Riedl lövi, a ki szabadon állva, védhetetlenül juttatja a labdát az Uszók hálójába. 18 percz után vehemens támadás folyik a fehér-sárgák kapuja előtt s Mé­száros II. a harmadik goalt nyomja be az Uszók goaljába. A negyedik goalt hands in goal révén éri el a M. A. C. (25 percz). Medgyessyt lerohanás közben legáncsolják s Herzog Ede biró szigorított szabadrúgás helyett 11 méteres hands in goalt ítél meg, melyet Fitt ügyesen goallá értékesít. A hátralevő időben M. U. E. védelme M. A. C. további támadásainak sikeresen ellentáll.

    Az Újság 1905 április 17.