magyarfutball.hu

MAC - MUE 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 12. forduló
referee : Fehéry Ákos
attendance:
  1. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.16, 20:11 (szerk.: 2021.09.18, 10:21)
    M. A. C —M. U. E. 3:1

    A játék mindkét részről nagy ambiczióval indult. Az első 10 perczben M. A. C. támad erélyesen, de minden veszedelem nélkül, M. U. E védelme biztosan hárítja el a támadásokat. A 15. perczben a játék már a M. A. C. kapuja előtt folyik, de Vangel kapus szépen véd s így a M.U.E. próbálkozása eredménytelen. A 25 perczben Radóczy kiszabadul és az általa szépen beadott labdát Kazár biztosan lövi a goalba Tiz perczczel később, ért­hetetlen okból a bíró M. A. C. javára szigorított szabad­rúgást ítél, a mely Holics lába között a kapuba gurul, M. U. E.-t a váratlanul kapott goal lehangolja. M. A. C. erélyesen támad, a melynek az első félidőben egy kornerből fejjel beadott szép goal az eredménye.

    Második félidőben változatos a játék, de nagyon le­rontja annak érdekességét a bíró folytonos fütyülése, a mely a játékot élvezhetetlenné tette. Adott mindkét részre összesen 36 szabadrúgást. A játék teljes sötétségben végződik Befejezés előtt mintegy 3 perczczel M A. C. még egy goalt szerez így a végeredmény 3:1 a M.A.C. javára.

    Bíró Fehéry Ákos volt.

    Sport-Világ, 1904. október 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.16, 20:08 (szerk.: 2021.09.18, 10:20)
    A Magyar Athletikai Club 3 : 1 arányban győz a Magyar Uszó Egyesület ellen.

    Vasárnap délután a Margitszigeten játszott ez a két csapat és a M. A. C. kitűnő, gyors csatársorának nem tudott ellenállni a M. U. E. hathatós védelme sem. Az első goalt a M. U. E. éri el Kazár révén, melyet a M. A. C. egybüntető rúgás után csakhamar kiegyenlít. A félidő vége felé egy cornerből kifolyólag még egyszer be­kerül a labda a M. U. E. hálójába. A második fél­időben kezd ellaposodni a játék, de azért a M. A. C.mindvégig megtartja fölényét, úgy hogy Holics gyak­ran kénytelen védeni.

    Jó és szigorú biró volt Fehéry Ákos (B. T. C.)

    Magyarország, 1904. október 25.