magyarfutball.hu

33 FC - Vasas 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 21. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 23:24 (szerk.: 2022.02.26, 11:39)
    „33“ FC — Vasas 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Gerö Ferenc

    A nap legnagyobb meglepetése! A vasasok soórozatos győzelmeik után váratlan vereséget szen­vedtek a tavaszi szezonban meglehetősen jó csa­pattal rendelkező, de eleddig jó adag balszeren­csével küzdő „33“-asoktól. A mérkőzés az orkánszerű szél ellenére erős iramban folyt le. Az első félidőben széltől támogatva a „33“-asok vannak fölényben, s a Vasasok csak szórványos lefutá­sokkal kísérleteznek, a második félidőben pedig egészen megfordított a helyzet, a Vasasok döntő fölénybe kerülnek, sőt a játék utolsó negyedórá­jában egyenesen kapujukhoz szegezik a „33“-asokat, de a budaiak ennek ellenére három csatárra! is nem egyszer igen veszélyesen támadtak. A két félidő ellentétes teljesítményeit összegezve megál­lapíthatjuk, hogy a csapatok egyenrangu játékot produkálták, s a harminchármasokat a győzelem­hez a csapat minden egyes tagját nagy lelkesedés és ambíció segítette hozzá.

    Zsák a „33“-asok kapujában néhány labdát utolérhetetlen bravurral mentett. Jó helyezkedő, labdabiztos hátvédpárt alkotott Grüner és Kutik, míg László, aki eredetileg jobb hátvédet játszott, az első félidő közepén lesántulva a csatársorba rukkolt előre, ahol szintén elfogadhatót nyujtott, sőt mint negyedik half a játék utolsó negyedórá­jában kitűnőt produkált. Á Heid—Zloch—-Bakonyi halfsor az első félidőben egy kissé kényelmesen játszott, szünet után azonban fáradhatatlanul dol­gozva falanxként állotta utját a Vasasok támadá­sainak. A csatársor sok igyekezettel, az első fél­időben határozottan szépen kombinálva játszott a mezőnyben, de lövésekkel bizony nagyon fukar­kodott. A Vasasok eddigi nagyszerű szerepléseik után meglehetősen kiábrándítottak.

    A csapat, ugy látszik, tulbiztosra ment, s meg­lepte a „33“-asok jó játéka, ami rendszertelenné tette a különben jóképességü csatársor munkáját. A közvetlen védelemben Zatykó végzett kimagasló munkát. A fedezetsorban Gottlieb volt kitűnő; part­nerei ezuttal gyengébben funkcionáltak. A csatár­sorban csak Rákosy jelentett veszélyt, mig a töb­biek a kapu előtt nem sok vizet zavartak.
    A győztes gólt a „33“-asok a második félidő 15. percében érik el László leadásából Szánthó révén, aki mintegy 20 méterről irányított védhetetlen ma­gas lövéssel szerezte meg a győzelmet csapatának.

    Sporthirlap, 1920. március 22.