magyarfutball.hu

Vasas SC - Budai 11 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 7. forduló
attendance:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.31, 18:40
    Vasas—Budai „11" 2:2 (2:0)
    A Vasas már biztos győztesnek látszott . A budaiak az utolsó negyedórában csikarták ki a kiegyenlítést
    Góllövő: Stanzl, Stanzl, Sáros, Lyka
    Béke utca, 2500 néző. Bíró: Kornai
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Stróbl, Burger, Kiss — Jeney, Brunecker, Dán, Egri, Stanzl. Budai „11”: Fábián — Oláh, Ligeti — Czumpf, Kárpáti I., Kovácsi — Stancsik, Lyka, Sáros, Kárpáti II., Schuster.
    A Vasas kezd gyenge szél ellen, de a budaiak vezetik az első támadásokat Sárosnak a tizenhatos sarkáról irányított bombáját Bereczky szépen fogja, Lyka jól ívelt labdája pedig a felső lécről pattan vissza. A Vasas választámadásánál rögtön feltűnik, hogy milyen bizonytalan a budai védelem, különösen Ligeti. A piros-kékek jobbszárnya mindjárt kornert ér el, de ez nem hoz eredményt. Az 5. percben Stanzl elől Fábián a tizenhatosig kifutva lábbal ment, utána pedig Dán éles saroklövését fogja. Rögtön rá Schuszter fut le, de Rózsa átfutva a túlsó oldalra, az utolsó pillanatban ment.
    A 11. percben születik meg a Vasas első gólja. Dán a rosszul helyezkedő bekkek között kiugratja Bruneckert, akinek a jobb sarokra irányított lövését Fábián vetődve kitolja Czumpf elé, aki azonban késik a felszabadítással, míg a nagy réssel befutó Stanzl a fekvő kapus fölött a hálóba vágja a labdát. 1:0.
    Budai ellentámadás után a 6. percben már ismét a fekete-fehérek hálójában táncol a labda. Veszélytelennek látszó akciónál ugyanis Ligeti fejjel akar felszabadítani, de pont a befutó Stanzl elé teszi a labdát, aki nagy erővel kapura lő
    a labda Fábiánról pontosan Stanzl elé pattan vissza, aki most már közvetlen közelről, védhetetlenül bevágja. 2:0.
    Válaszul a 20. percben a budaiak jobbszárnya kornert erőszakol ki, utána nagy a kavarodás. Lyka az ötös sarkán teljesen szabadon állva kapja a labdát, de idegességében hatalmas lyukat rug. A 24. percben a budaiak balszárnya ér el kornert, az ezt követő kavarodásban Rózsa kezére pattan fel a labda. Az ártatlan hendszért természetesen a bíró nem ad tizenegyest. Felváltva támad most a két csatársor, de amíg a Vasas támadásai — különösen Stanzl akciói révén — mindig veszélyesek, addig a budaiakét vagy a balszerencse, vagy a jól működő Vasas-védelem hiúsítja meg.
    A 35. percben Kárpáti I. jól ívelt, hosszú lövése a felső lécről pattan kapu mögé. Rögtön rá Stanzl száguld feltartóztathatatlanul a balszélen, lövését Fábián csak nehezen védi. A 39. percben Kovácsi a Vasas-jobbszárny elől csak kornerre tud menteni, ezt Fábián kiboxolja. A 40. percben nagy helyzet marad ki a budaiak kapuja előtt. Fábián kifut és vetődve csak kitolni tudja a labdát. Üres a kapu! Kiss Gabi azonban nagy erővel mellé lő.
    Energikus budai támadással kezdődik a második félidő és Sáros éles labdája csak hajszálnyira süvít el a bal léc mellett. A Vasas ellentámadásánál Fábián lép eredményesen közbe. A 10. percben Sáros kiugrik a bekkek között, de az ötösről nagy erővel pont Bereczkybe lő. Egy perccel később megismétlődik a jelenet. Bereczky azonban most bravúrosan kiboxolja Sáros közeli lövését.
    A budaiakra szinte rá sem lehet ismerni, annyival nagyobb energiával fekszenek most a küzdelembe.
    A 16. percben Ligeti a félvonal táján faultol, a bíró fütyül, Jenei azonban nem hallja, lefut és a kifutó Fábiánt is kidriblizve belövi a labdát. Természetesen nem gól, hanem szabadrúgás a félvonalról. A következő percben Stanzl centerét Fábián Brunecker elöl éppen az utolsó pillanatban csípi el. Ezután Szemere valamivel a tizenhatoson kívül tiszta hendszet vét, a bíró azonban rossz szögben áll és nem látja. Majd Schuster kornert verekszik ki s ezt Bereczky remekül kiboxolja. A 22. percben a budai jobbszárny újabb kornert ér el, Bereczky azonban ezt is bravúros kifutással húzza le. A 25. percben Dán ofszájdról indulva a lefújás után is továbbtörtet, de így is csak a bal lécnek lövi a labdát. Gyorsan váltakoznak most az akciók. Kárpáti II. bombáját Bereczky kiboxolja, rögtön rá Jeney lefut, lő, a vetődő Fábiánról visszapattan a labda, Brunecker lő most, de Czumpf a gólvonalom ment. A 32. percben végre eredményes a budai gárda. Stancsik csaknem egészen a bal lécig leviszi a labdát, középre tolja,
    a befutó Sáros élesen 15 és a labda a közbeugró Stróbl lábán irányt változtatva, a gólba vágódik. Bereczky hiába vetődik utána hátrafelé, már csak a gólvonalon túl tudja elfogni. 2:1.
    Alig csillapodnak le az izgalmak, a 36. percben Stróbl kornert vét, amely után nagy a kavarodás. Schuster lő a tizenhatos sarkáról kapura,
    a labda a felső lécről visszapattan Lyka elé, akinek éles lövése nyomán a bal lécről a hálóba vágódik. 2:2.
    Az utolsó percek a győztes gólért meginduló elkeseredett küzdelem közepette rendkívül izgalmasak. Előbb a budaiaknak marad ki nagy helyzetük, majd Stanzl kiugrik s hajszálnyira a jobbléc mellé vágja a labdát. A 45. percben ismét Stanzl fut le, centerét Dán üresen kapja, védhetetlennek látszó bombáját azonban Fábián kiüti és Ligeti kornerre menti. Stanzl sarokrúgását Fábián kiugorva kiboxoljas ekkor a bíró a mérkőzés végét jelzi.

    Nemzeti Sport, 1930. november 10.