magyarfutball.hu

Budai 11 - Vasas SC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 20. forduló
attendance:
  1. nela: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.24, 20:45

    Budai 33-as-Vasas 1:1 (1:O)

    Budai 33-as: Lantos — Oláh, Lőwy — Czumpf, Kaltenecker, Steiner — Schmidt, Stancsik, Ember, Lyka, Ticska. — Vasas: Szulik — Rottler, Rozgonyi — Burger, Búza, Fried — Báder, Remmer, Fröhlich, Száger, Himmer.

    Tempó Vasas!
    — zúg az állóhely, amikor Fröhlich elindítja a játékot. Csak a 6. percben alakul ki az első Vasas-támadás, Fröhlich révén. Rövid ideig tartó mezőnyjáték után Fröhlich teremt hirtelenül nagy veszélyt a budaiak kapuja előtt, ám Lantos ügyesen ment. A 14. percben
    Ember a Kalteneckertől kapott labdát talppal passzolja át Lyka közvetítésével Ticskának, aki lefut és hosszú lövése — Rozgonyi hibájából — hálót ér. (1:0).
    Fröhlich közeli lövését Lantos bravúrral fogja. Lyka, majd Stancsik rontanak a tiszta helyzetben, míg a balszárny által előkészített kitűnő akció Ember lesállásán akad meg. Oláh és Száger összeütközésének folyományaként rövid szenét Oláh lapos szabadrúgása alig hogy elkerüli a kaput. A Harminchármasok fölénye egyre nyomasztóbbá válik, a két bekk biztos védőjátékán azonban a legszebb támadások is hajótörést szenvednek. A félidő végén történik, hogy Búza Ticska után rúg, mire a bíró kiállítja. A Vasas-közönség percekig hangosan tüntet és a félidő izzó atmoszférában ér véget.
    A második félidőben tíz emberrel kiálló Vasas-csapatban szünet után Burger megy centerhalfnak, Remmer pedig jobbhalfnak. Az első percben Lőwy remplije miatt az állóhelykórus tizenegyest reklamál, miután azonban a bíró nem állította meg a játékot, újabb, még zajosabb tüntetésbe fog a bíró ellen aki öt percig szünetelteti a játékot. A közönséget Zarnóczay országos alelnök intézkedésére szócsövön inti csendre a pályavezetőség, mire megindul a játék. Lassan kialakul a Vasas fölénye. A 15. percben
    Báder sarokrúgását Himmer befejeli (1:1).
    A kiegyenlítő gól teljesen megzavarja a Harminchármasokat és az egyre erősbödő Vasas-ostrom már rendszeres védekezésre kényszeríti a budai csapatot. Steiner és Stancsik helyet cserélnek. A változás erősen éreztette hatását a játék következő fázisában. Heves Harminchármas rohamok következnek és Ember labdáját a kapufa veri viszsza. Nem sokáig lángol azonban a Harminchármas ostrom, mert a csapat kondícióhiánya is érezteti a hatását. Ticska, majd Schmidt kitűnő gólhelyzete veszendőbe megy. A meghosszabbított időben Ember előreadott labdája a tizenhatos vonalon esik le. Szulik lábbal a hátvédjéhez akarja továbbítani, de Ember közben talpal, a labda az üres kapu felé gurul és Szulik éppen, hogy kornerre tudja menteni.
    Széll László jól vezette a mérkőzést és a közönség viharos tüntetésére nem szolgált rá. Felesleges volt azonban megállítani a játékot, mert ezzel még inkább teret és időt adott a szenvedélyek fellángolására.

    Sporthirlap, 1929. június 3-