magyarfutball.hu

 1. Futó aukció: "1942 SZEKULI GÉZA, A BUDAGYÖNGYE SPORT CLUB TAGJÁNAK FÉNYKÉPES IGAZOLVÁNY"
  + csapatkép.

  https://www.darabanth.com/hu/gyorsarveres/443/kategoriak~Mutargy-papirregiseg-egyeb/Okmanyok~500021/1942-Szekuli-Geza-a-Budagyongye-Sport-Club-tagjanak-fenykepes-igazolvanya-Kulturigazolvany~II2921133?q=futball&text_src=only_in_description
 2. 2023.05.06, 17:22 - Zalaegerszeg, ZTE Stadion
  Az egyik legkorszerűbb magyar stadion avatása 1978-ban Zalaegerszegen

  A ZTE labdarúgócsapatának NB I-be való felkerülésének évében, 1972-ben rekord idő alatt készült el az új stadion, melyet a szurkolók és a játékosok nagy örömére 1978-ban korszerűsítettek.

  Ez év áprilisában elkezdődött az esti mérkőzések lejátszására alkalmas villanyvilágítás kiépítése, a játéktér újragyepesítése és a nézőtér bővítése. A munkálatokkal sietni kellet, hiszen szerették volna a szervezők, hogy az augusztus 26-án kezdődő bajnokságra elkészüljenek. A talajjavítást, alagcsövezést a Nagykanizsai Városgazdálkodási Vállalat, a nézőtér bővítésének munkálatait a Tanácsi Építőipari Vállalat végezte. A négy világító oszlop a Ganz Mávag zalaegerszegi gyárában készült, a szerelés az Édász helyi üzemigazgatóságának feladata, 140 fényvető áraszt majd a pályára 600 lux feletti fényerőt, amely alkalmas lesz televíziós közvetítésre is. A tervezett avatás kissé megkésett, de vigasztalta a nézőket a szep...
 3. 2023.05.01, 22:26 - Fujsz Richárd
  Gyász: 25 évesen elhunyt a ZTE és a PMFC korábbi támadója

  Huszonöt éves korában elhunyt a Zalaegerszegi TE és a Pécsi MFC korábbi labdarúgója, Fujsz Richárd – közölte Facebook-oldalán a baranyai klub.

  Fujsz Richárd a ZTE akadémiájának növendéke volt, 2018-ig tartozott a zalai klub kötelékébe. A 2018–2019-es idényt az akkor NB III-as PMFC-nél töltötte.

  Utána a nagykanizsai futsalcsapathoz szerződött, és haláláig a jelenleg NB II-es klubot erősítette.

  Forrás: https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/gyasz-25-evesen-elhunyt-a-zte-es-a-pmfc-korabbi-tamadoja-2954511?utm_medium=Social&utm_campaign=nso&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1Ms6C2uv9bQLvyD9AzNco2XIL_GOIXNx3aatIIz1tsDUPER4dalaJQINI#Echobox=1682972014
 4. A Bátaszéki VSK pályaavatóra készül...


  Az elmúlt évben hatalmas építkezést végzett a Bátaszéki VSK. 9 szobás öltözőt, 250 nézőt befogadó lelátót építettek, nagyrészt társadalmi munkában, bizonyítva azt, hogy így is lehet dolgozni. A bátaszékiek sze rint — annak ellenére, hogy kollek tív munka a nagyszabású építkezés — főként Vicze János sportköri elnök érdeme.
  A fáradhatatlan, szervező sportköri elnököt az elmúlt nyáron főleg a sportpályán találhattuk meg. Szépen is haladt a munka, mintegy 100 ezer forintnyi társadalmi munkát végeztek. Akkor 90 ezer forinttal sietett népi államunk az építkezés segítésére. Amíg társadalmi munkát végeztek a bátaszékiek, szinte zökkenőmentesen ment minden. Aztán vontatottá vált, így az építkezés befejezése kihúzódott decemberre, s akkor már nem tarthatták meg a pályaavatót. Most az utolsó simításokat végzik, s készülnek a pálya- avatóra.

  Ebből az alkalomból kerestük fel Vicze Jánost, a népszerű bátaszéki sportköri elnököt, hogy m...
 5. 2023.04.06, 21:25 - Dég, Régi Dégi Sportpálya
  A pálya használata jól kivehető a fentro.hu oldal képei alapján.
  1965-ben a mai pálya helyén még semmi nem volt.
  1966-ban az új pálya már fel van vonalazva, a fű elég gyér rajta.
  1968-as légi felvételen itt már csak a kapuk vannak meg, a vonalazás már nincs. Az új pályán
  ekkor már nem hiányos a gyep.
 6. Bátaszék sporttörténete címmel megjelent könyvből idézünk, melynek szerzője Novák István, az ismert bátaszéki sporttörténész.
  ,,1919. június 8-án, pünkösd vasárnapján délután 4 órakor tartotta a BAC labdarúgócsapata pályaavató mérkőzését a Pécsi Sport Egylet B) csapatával. A mérkőzés 3:2-es pécsi győzelemmel végződött.

  Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1969. március 28.
 7. 2023.04.06, 20:15 - Tamási, Fornádpusztai pálya
  Pályaavató Fornádon

  A Fornádi MEDOSZ Sportkör május 1-én tartotta pályaavatóját. Nagy érdeklődés mellett került sor az NB II északi csoportjában szereplő Budapesti Ikarus és a megyebajnokságban listavezető Fornádi MEDOSZ csapatok közötti barátságos mérkőzésre. A mintegy négyszáz fős közönség gólokban gazdag mérkőzést láthatott. Az első félidő végéig az NB II-es együttes 3:1 arányú vezetésre tett szert, szünet után tovább fokozta előnyét és végül 5:2 arányban nyert Fornád ellen.
  A pályaavató műsor keretében került sor az első női labdarúgó- mérkőzésre Fornádon. A Tamási Gimnázium—Fornád mérkőzés 0:0-ás félidő után a vendégcsapat 2:0 arányú győzelmét hozta.

  Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1972 május 4.
 8. 2023.03.02, 20:38 - Győr, Gyárvárosi Cápák
  Az egyesület korábban az Elektromos-sporttelepen edzett és játszotta a mérkőzéseit, ám az állatkerti bővítés miatt albérletbe kényszerült. Egy ideig Abdán, majd Gyárvárosban az ETO-stadionban játszottak, ám közel két éve Ikrényben találtak helyet maguknak.
  „Jól érezzük magunkat Ikrényben, de tartanak az egyeztetések a győri önkormányzattal, mert jó lenne, ha kapnánk egy területet a városban.

  Forrás: 2023 március https://www.kisalfold.hu/helyi-sport/2023/03/egy-csapatnyi-legiost-is-igazolt-a-gyori-capak-tizenegy-orszagbol-erkeztek-egyetemistak-a-kis-gyori-klubba-video
 9. 2023.02.28, 18:36 - Simon Tibor
  1999 áprlisából egy interjú vele:

  https://www.youtube.com/watch?v=0PmomGPCxHI
 10. 2023.02.04, 20:23 - Pécs, Pécsi Mecsek FC
  Nagy buli lesz: ötvenéves a pécsiek kedvenc futballklubja, a PMSC/PMFC

  Idén lesz ötvenéves a Pécsi Mecsek Futball Club, vagyis a PMSC, amelyet ma már PMFC-ként ismerünk: 1973 februárjában alakult meg a város öt csapata, a Pécsi Dózsa, a Helyiipari SK, az Ércbányász, a Pécsi Bányász és az Építők egyesüléséből. Május 13-án, szombaton születésnapi bulit rendeznek a labdarúgócsapat tiszteletére!

  A Pécsi Dózsa, a PMSC, majd a PMFC rengeteg örömet szerzett az elmúlt évtizedekben a pécsi, baranyai futballbarátoknak. Nagyon szép győzelmek fűződtek a focicsapat nevéhez a hazai élvonalban, de a nemzetközi porondon is megmutathatták magukat a kiváló pécsi játékosok: a Dózsa a Vásárvárosok Kupájában a Mecsekaljára hozta a Juventust és a Newcastle-t, a PMSC pedig összecsaphatott a Manchester Uniteddel, a Feyenoorddal és a Stuttgarttal is. Fantasztikus idők voltak!

  A PMSC (amelyből 1995-ben lett PMFC) szép lassan, velünk, szurkolókkal együtt idősödött meg, s immár ötvenéves: 1...
 11. 2023.01.06, 20:31 - Pécs, Pécsi VSK
  Őszre lehet kész a PVSK negyberuházása

  Még 2021-ben kezdődött meg ugyanis egy hatalmas beruházás, amely jelenleg is tart a sporttelepen. A régi focistadiont elbontották és új, 800 fős, teljesen fedett lelátó építésébe kezdtek, emellett pedig egy több sportágnak is majd otthonként szolgáló épületegyüttest is elkezdtek felhúzni.
  A munka azóta is tart, igaz, kis csúszásban vannak a kivitelezéssel. Oszoli Dénes, az építkezés műszaki menedzsere lapunknak azt mondta, jelen állás szerint idén ősszel tudják majd átadni a beruházást. A késlekedés okait firtatva több tényezőt sorolt fel Oszoli, menet közben ugyanis olyan külső körülmények merültek fel, amelyek nem csak a PVSK dolgát, de ország-, sőt Európa-szerte számos beruházás menetét nehezítették meg. A háború, a magasra szökő infláció és az építőanyagok árának drasztikus emelkedése mellett sokszor még azzal is meg kellett küzdeni, hogy olykor egyes építőanyagokból hiány volt, időszakosan sehonnan sem lehetett őket beszerez...
 12. 2022.11.22, 21:25 - Takács Lajos
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2022/11/1669148640_takacs_l.jpg

  Új Dunántúli Napló, 1999. január 19.
 13. 2022.10.15, 13:59 - Pécs, Kinizsi-pálya
  A videóban látható a pálya 1999-ből, és Gera Zoltán is beszél egy pár szót arról miért kezdett el a gólok után szaltózni.
  [youtube]yckn1VNQQ-s[/youtube]
 14. 2022.09.11, 20:38 - Szederkény, Szederkény G-S II.
  EGYÜTTMŰKÖDÉS A SZEDERKÉNYI SPORTEGYESÜLETTEL

  A HR-Rent Kozármisleny és a Szederkény SE kihasználva az egymás közelségéből és jó kapcsolatából adódó előnyöket, egy szakmai- és infrastrukturális együttműködés keretében fognak a jövőben kooperálni.

  Szederkény egy kis település, ahol egyre nehezebb az utánpótlás csapatokat megfelelő létszámban és minőségben kiállítani a megye I-es induláshoz, így minden szakmai és strukturális segítség jól jön az Egyesületnek.

  Kozármislenyben folyamatban van az edzőpálya építése, amíg az nem készül el, addig 1 füves nagypálya áll csak rendelkezésre, ahol a napi 2 edzések, a heti 8-10 igénybevétel rendkívüli módon megterheli a gyepet. Az elmúlt hetekben többször Nagykozárban edzett a csapat, de a jövőben az új együttműködés részeként Szederkényben lesz lehetőség időnként edzeni, ezzel is kímélve a Kozármislenyi Stadion gyepét.

  A Szederkény számára szakmailag is nagy segítség, hogy egy NB II-es csapat kötelékébe tartozhat, a szederkényi e...
 15. Változott a Lőrinc programja, itthon játszik a hétvégén

  A Szeged kérésére pályaválasztói jogot cserélt vele a Szentlőrinc, így az NB II. 3. fordulójában is hazai környezetben szerepelhet a piros-fekete labdarúgóalakulat. A mérkőzés vasárnap 17.30-kor lesz a lőrinci pályán.

  https://www.bama.hu/helyi-sport/2022/08/valtozott-a-lorinc-programja-itthon-jatszik-a-hetvegen
 16. 1998-ban így nézett ki:
  [youtube]R9wQySNIWNo[/youtube]
 17. Ma voltam itt edzőmeccsen. Már rá sem lehet ismerni a 2008-as állapotokhoz képest. Egy pálya maradt a helyén, ez. Rá merőlegesen pedig két edzőpálya épült az egy műfüves helyén. Az egyiknél van egy kis két soros lelátó. A másiknál csak korlát. A régi öltöző lebontva, helyén az akadémia épülete. A Kinizsi pályáról eltűnt az utolsó kapu, és hordtak rá törmeléket is, a régi kerítését elbontották. Viszont itt a régi öltöző megvan még.
 18. 2022.06.28, 19:50 - Szászvár, Szászvári SE
  Feltámad poraiból, újra lesz felnőtt foci Szászváron

  Feltámad poraiból a felnőtt labdarúgás a baranyai településen, többéves szünet után ismét indítanak csapatot, neveznek a megyei III. osztályban. Amit érthetően örömmel fogadtak az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán.

  Egykoron NB II.-es együttese volt Szászvárnak, itt kezdett el futballozni [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/712/roth_antal]Róth Antal, a PMFC egykori válogatott játékosa. Akkoriban a Magyar Kupában feljutottak az országos főtáblára, fogadták többek között az élvonalbeli Rába ETO-t és a Bp. Volánt. Aztán öt éve megszűnt náluk a felnőtt foci, szétszéledtek a játékosok. Most azonban vissza szeretnének kerülni Baranya felnőtt futballtérképére, eldöntötték, hogy neveznek a megyei III-ra, feljebb nem is indulhatnának.

  – Helybeli utánpótláskorú játékosok alkotják majd a keretet, amelyet 25 fősre tervezünk – hallottuk Mészáros András másodedzőtől. – Másfél éve benne vagyunk a Bozs...
 19. 2022.03.26, 22:35 - Pécs, DDGáz SC
  20 éves a Pécsi Szikra Sportkör

  A Pécsi Kokszműveknek nemcsak tekeszakosztálya, hanem labdarúgó-csapata is van. 1945 nyarán határozat született a labdarúgószakosztály megalakítására. Kezdetben nehezen ment a dolog, mert sem pálya, sem felszerelés nem volt. 1948—49-ben a megyei alosztály II. csoportjában bajnokságot nyert a csapat és így az I. csoportba jutott, ahol együtt szerepelt a Pécsi Dózsával ebben az időben. Jellemző a csapat játékerejére, hogy a Dózsa komoly küzdelemben csak 1:0-ra tudott győzni ellenük, de ez a győzelem az NB II-be jutást jelentette a Dózsának. Ez a mérkőzés már a társadalmi munkával felépített saját pályán folyt le. Egy évi szereplés után ismét visszakerültek a II. osztályba, mivel katonai bevonulások gyengítették a csapat játékerejét.
  1953-ban a csapatból sokan kiváltak. Részben más csapathoz távoztak, részben visszavonultak a labdarúgástól. A következő évben a Szikra teljesen átszervezett csapattal újjá alakult. Az új csapat csupa fiatal ...
 20. Újra alakult a labdarúgócsapat Királyegyházán


  Legutoljára Kétújfalu labdarúgóival játszottak a királyegyházi sportolók. Szerintük, valami helytelen ítélet miatt kedvét vesztette a csapat és egy esztendeje nem léptek pályára a királyegyházi fiatalok. Pedig sok itt a tehetséges sportoló. Régebben minden évben részt vettek a járási bajnokságokon, sikerrel, megérdemelt dicsérettel tértek haza. Kajsza László ifjúsági bajnokságot is nyert asztaliteniszben, de a többiek is szépen játszottak.
  Mi lesz most a csapattal?
  A KISZ-szervezettel közösen napokban tartottak egy gyűlést. Idősebb sportkedvelőket és régi fiatal sportolókat hívtak meg, azzal a céllal, hogy újból összefogják a fiatalokat, életet adjanak a régi kedves sportnak.
  Kalauz Sándor, a falu egyik sportvezetője húsz éve asztaliteniszezik. Labdarúgásban is bíráskodott már, érti, hogyan kell megkedveltem! a sportot. Gyűlés előtt felkereste Papp Lajos KISZ-titkár, aki ugyancsak aggódott már a királyegyházi sport ...
 21. A tabella megjelenése után közölt eredmények:

  Mágocs II.-Hosszúhetény 2-4
  Egyházaskozár-Mekényes 0-1
  Gödre-Kisvaszar 1-0
  Nagypall-Magyaregregy 3-1
  Hetvehely-Pécsvárad 3-3
  Liget-Lovászhetény 4-2
  Dunántúli Napló, 1980. május 7.


  Mágocs II.-Lovászhetény 2-1
  Egyházaskozár-Hosszúhetény 2-7
  Nagypall-Pécsvárad 0-2
  Magyaregregy-Mekényes 3-5
  Hetvehely-Kisvaszar 5-1
  Liget-Gödre 4-3
  Dunántúli Napló, 1980. május 22.


  Gödre-Mágocs II. 3-2
  Kisvaszar-Egyházaskozár 9-0
  Hosszúhetény-Nagypall 2-0
  Pécsvárad-Magyaregregy 5-0
  Lovászhetény-Hetvehely 3-4
  Mekényes-Liget 3-4
  Dunántúli Napló, 1980. május 31.


  Nagypall-Kisvaszar 2-0
  Magyaregregy-Hosszúhetény 1-3
  Mekényes-Pécsvárad 0-2
  Hetvehely-Gödre 3-0
  Liget-Mágocs II. 4-1
  Egyházaskozár-Lovászhetény 2-4
  Dunántúli Napló, 1980. június 5.


  Egyházaskozár-Mágocs II. 4-3
  Nagypall-Gödre 2-0
  Magyaregregy-Lovászhetény 5-2
  Mekényes-Kisvaszar 5-2
  Pécsvárad-Hosszúhetény 0-1
  Liget-Hetvehely 2-0
  Dunántúli Napló, 1980. június ...
 22. A tavaszi szezonból megjelent eredmények:

  Lovászhetény-Pereked 1-3
  Hírd-Lothárd 3-3
  Berkesd-Kozármisleny 2-0
  Dunántúli Napló, 1976.04.07.


  Lovászhetény-Kozármisleny 1-1
  Pereked-Lothárd 2-2
  Berkesd-Hird 3-1
  Dunántúli Napló, 1976.04.23.


  Pereked-Berkesd 1-2
  Dunántúli Napló, 1976.04.28.


  Berkesd-Lothárd 5-0
  Dunántúli Napló, 1976.05.12.


  Lothárd-Kozármisleny 2-3
  Lovászhetény-Bükkösd 2-2 ?
  Dunántúli Napló, 1976.06.09.

 23. Kistótfalun pedig a sportpályát újították fel.

  Dunántúli Napló, 1963. október 23.
 24. 2022.03.01, 16:23 - Poncok Csaba
  Gyász: 36 évesen elhunyt a Maglód csapatkapitánya

  Vasárnap éjszaka elhunyt a megyei első osztályban szereplő Maglódi Torna Club csapatkapitánya, Poncok Csaba. A történtekről az MTC hivatalos oldala számolt be, és korábbi futsalcsapata, az Újpest is megerősítette.

  Poncok Csaba 2010-ben 24 évesen mutatkozott be az Újpest NB II-es futsalcsapatában. Részese volt a lila-fehérek NB I-es feljutásának, az élvonalban 25 meccsen 11-szer volt eredményes. A többi között Dabason, Vecsésen, Üllőn és a Dunaferr Vasasnál is megfordult, legutóbb a futsal NB II Keleti-csoportjának első helyén álló Maglód játékosa és csapatkapitánya volt, ahol mind nagypályán, mind futsalban erősítette a Pest-megyeieket – idézte fel pályafutásáról az ujpestfutsal.hu.

  Utoljára 2021 novemberében léphetett pályára, amikor is súlyos betegséget állapítottak meg nála. Hiába küzdött a kórral, sajnos szervezete nem bírta tovább és 2022. február 27-én elhunyt.
  „Egy ideje már tudtuk, hogy óriási küzdelmet f...
 25. 2022.02.22, 22:01 - Bendes Tibor
  Szomorú hírt kaptunk a mai nap folyamán.
  Életének 59. évében elhunyt Bendes Tibor, aki 1983 és 1987 között a Pécsi MSC labdarúgója volt.
  Az élvonalban 1984. március 3-án mutatkozott be.
  Tagja volt az 1985–86-os bajnoki ezüstérmes csapatnak. Az élvonalban 45 mérkőzésen szerepelt és egy gólt szerzett.
  Nyugodj békében Tibi!

  Forrás: PMSC Öregfiúk Egyesület Facebook
  https://www.facebook.com/pmscofe/posts/1275232049629476
  2022.02.22
 26. 2022.01.30, 18:59 - Szászvár, Bányász tér
  Száz éve még a vásártéren fociztak a szászváriak

  A helyi labdarúgás centenáriumának megünneplésére készül a település – a helyi lakosok 1922-ben hozták létre a Szászvár és Vidéke Sportegyesületet, majd a fiatalok a vásártéren – miután kérvényezték a falutól annak használatát – elkezdtek focizni.

  Mára a sportélet rendkívül szerteágazó a településen, a különböző sportágakban az utánpótlás létszáma is jelentős.

  Mint azt Vidák Krisztinától, Szászvár polgármesterétől megtudtuk, a jeles évfordulóra emlékezetes ünnepséggel készülnek, amelyet május 28-án, a gyermeknappal egy időben tartanának. A centenáriumi rendezvények nyitóeseménye a Sportegyesület székházának átadása lesz – az épület felső szintje és tetőszerkezete már korábban elkészült, az elkövetkezendő időszakban a homlokzatot is rendbe teszik, a hosszabb távú tervek között pedig az alsó szint felújítása is szerepel, pályázati támogatás segítségével.  A centenáriumi rendezvénysorozat részeként a székházb...
 27. [youtube]X0TmbVCuuq8[/youtube]
 28. Van egy másik futó fejlesztési project is, a füves edzőpályák kialakítása. Tájékoztatnád erről az olvasóinkat, hogy pontosan mi készül? Hogy áll jelenleg? Mikor vehetik legkorábban birtokba a labdarúgók? Nyilván nemcsak felnőtt, de utánpótlás labdarúgóink is. Mekkora segítség ez a klub életében? Mondhatjuk, hogy újabb mérföldkő?

  Szerintem, ha lehet, ez még komolyabb mérföldkő, borzasztóan fontos lesz. Egyrészt, ahogy írtam, a stadion gyepe nem bír el ennyi edzést, a felnőttek pedig nem mehetnek rá versenyidőszakban a régi műfüves pályáinkra, ezekből mindig azonnal ízületi sérülések adódtak. De ahogy említetted is, ez nem csak, sőt, leginkább nem a felnőtteknek készül. Hiszen végre az idősebb utánpótlás korosztályok is füvön edzhetnek és meccselhetnek majd. A fejlesztés nagyon komoly projekt, költségvetésében a világítás kiépítését is meghaladja, és nagyon sok munkája van vele Feleki Árpádéknak, de mindenki szívügyeként kezeli a klubnál, hogy ismét egy komoly értéket te...
 29. Elkészült a világítás!

  https://www.youtube.com/watch?v=l3wf64B3luk
 30. 2021.05.24, 20:40 - Katzenbach Imre
  Kékfény:

  https://www.youtube.com/watch?v=ZnxAnC2AkoY
 31. 2021.05.09, 21:45 - Tihanyvári László
  Tulajdonképpen már kiestek, amikor felállították Tihanyvárit

  Nemrégiben felmondtak az NB III.-as Majos csapatánál edzősködő Tihanyvári Lászlónak (62). A tréner a jövőben is edzősködni szeretne, lehetőség szerint ismét Baranyában dolgozna.

  Tihanyvári László négy évet húzott le a Tolna megyei együttesnél. Az első évben harmadikok, a harmadikban bajnokok lettek, vele jutottak fel az NB III.-ba, ahol már jó korán kiderült, kiesőjelölt lesz a Majos. Hamar tetemes hátrányba került, és nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt Tihanyvárit elküldték. A gárda azonban nélküle sem lett jobb, azóta nem szerzett pontot.

  – Nagy dicsőségnek tartottam a feljutást. De hamar megtapasztalhattuk, hogy nagy a szakadék az NB III. és a megyei I. osztály között

  – fogalmazott Tihanyvári.

  – Nem voltunk ennyire gyengék, amit a helyezésünk mutat, csakhogy ősszel példátlan sérüléshullám sújtott bennünket. Sajnos, kapuvédőnk, Steinbach Gergő, akik kiemelkedett az NB III.-ban is, sú...
 32. https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2021/05/1620324084_misleny_edzo.jpg

  Megkezdtük az edzőpálya építését: A kelet-csikósvölgyi, közel tíz éve beépítésre szánt rendezetlen területen a város engedélyével gondozott, zöld, élőfüves sportpálya épül, amelyet egy ligetes sétány választ majd el a pataktól. A támogatást a Kozármisleny Futball Club nyerte el, kifejezetten erre a célra. A pálya a város vagyonát gazdagítja majd, de az építési költségek a labdarúgó klubot terhelik. A város fiataljai sokkal kedvezőbb körülmények között sportolhatnak majd itt a jövőben.

  Forrás: https://www.facebook.com/kozarmislenyfc
 33. Új edzőpálya épül.

  MEGKAPTUK A LICENCET, ÉPÍTJÜK A JÖVŐT

  A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságának Elnöke április 29-én versenyügyi eljárás során megvizsgálta a klubunk által a 2021/22-es bajnoki évre benyújtott NB III-as licenc dokumentációját. A vonatkozó előírások alapján pedig a jövő évi indulási engedélyt számunkra megadta.

  Felnőtt együttesünk, ahogy eddig is, várhatóan ismét a Közép-csoportba kerül majd. Változik azonban a bajnokság lebonyolítása, hiszen a következő pontvadászat 18 csapatos lesz a mostani 20-assal szemben. Ahogy az lenni szokott, ellenfeleink pontos listáját csak júniusban tudjuk majd meg.

  Közben folyamatosan zajlik a stadionvilágítás kiépítése, sőt, egy újabb nagy projekt, fejlesztés is megindult:

  Megkezdtük a 2017 óta tervezett edzőpálya építését, terveinket ugyanis először ebben az évben nyújtottuk be a szövetség felé, több lépcsőben, projektelemenként.

  A teljes mértékben TAO-forrásból, illetve a klub Tulajdonosa által e...
 34. FEJLESZTÉS: ISMÉT HATALMAS HELYI ÉRTÉKET TEREMTÜNK!

  Újabb óriási mérföldkőhöz érkezett klubunk, ezzel pedig a város sportélete is. Megkezdtük a pályavilágítás kiépítését!

  A Kozármisleny FC még 2016-ban, akkor friss NB III-as bajnokként, másodosztályú klubként adott be teljes körű, érvényes TAO-pályázatot egy nagyon komoly projektre. Azóta kiderült, törekvésünk sikeres volt, elnyertük a lehetőséget, hogy akkor éppen megújuló létesítményünket pályavilágítással fejleszthessük:

  A sikeres TAO-pályázatunkkal tehát elnyertük annak lehetőségét, hogy ezt a nagyon komoly, történelmi fejlesztést megvalósíthassuk. Amennyiben ez megtörténik, a kozármislenyi lesz a megye talán legmodernebb futballpályája! Így klubunk ismét saját erejéből, TAO-pályázati segítséggel valósíthat meg történelmi fejlesztést, amelyhez a Klub tulajdonosa biztosítja az önerőt, az önkormányzattól ezúttal sem kértünk vagy kaptunk ehhez támogatást.

  A TAO forrásokat nagyon komoly munkával, sok cégtől, h...
 35. 2021.04.02, 12:04 - Hampuk Ádám
  A héten az MTK-hoz igazolt.
 36. A Szeged VSE ebben a szezonban a szegedi pályájuk felújítása miatt Mórahalmon játszik! Javítani kellene a helyszínt (visszamenőleg is)!
  https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/4701
 37. Különleges edzőpályát avatott utánpótlásunk

  Korosztályos labdarúgóink először vehették birtokba az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont frissen átadott csúcskategóriás műfüves pályáját.

  Igazi piros betűs ünnepnapként jegyezhetjük fel 2021. március 27-ét a PMFC életében, amely ezúttal utánpótlásbázisa terén érkezett fontos mérföldkőhöz. Mint ismert, klubunk 2015-től kezdve komoly munka és erőfeszítések árán igyekszik visszakerülni az országos labdarúgás vérkeringésébe, a felnőtt csapat korábbi megye I-es visszasorolása óta mostanra újonc létére előkelő helyen szerepel a másodosztályban, több sajátnevelésű játékossal a soraiban.

  A küzdelmekkel teli elmúlt évek alatt a PMFC utánpótlását szintén sikerült visszakormányozni az őt megillető helyére, együtteseink az infrastrukturális lemaradás ellenére szinte kivétel nélkül a honi élcsapatok ellen lépnek pályára a bajnokságban. Az korosztályos képzés magasabb szintre emelése érdekében két éve, 2019 márciusában kezdő...
 38. 2021.03.13, 13:58 - Pécs, Zsolnay-pálya
  „Megkezdődhet az egykori Zsolnay-focipálya megtisztítása az illegális szeméttől

  Elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium 18,2 millió forintos, uniós forrásból finanszírozott, vissza nem térítendő támogatását a BIOKOM NKft. pályázata. Ez az egykori Zsolnay labdarúgópályán egy évtized alatt kialakult illegális hulladéklerakó felszámolását célozza. A munkálatok kedden kezdődnek, és a hónap végére már be is fejeződnek.

  A BIOKOM NKft. a Basamalom utcában lévő, a Balokánytól keletre, a pécsváradi vasútvonaltól pedig délre eső terület, az egykori Zsolnay-labdarúgópálya megtisztítására nyújtotta be pályázatát. Erre az ingatlanra az elmúlt tíz évben nagy mennyiségű beton, illetve építési és bontási törmelék került, a hulladékkupacokat pedig átjárhatatlan bozót borította be. A területen felhalmozott szemét nem jelent kiemelt közegészségügyi kockázatot, de a belvároshoz közeli, a Zsolnay-negyed szomszédságában található ingatlanon indokolt az illegális lerakó felszámolása,...
 39. Elkészült az új lelátó.

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2021/02/1614524185_lorinc_uj_lelatojpg.jpg

  Forrás: https://www.facebook.com/photo?fbid=3629531673751220&set=a.278408135530274
 40. 2021.02.11, 22:28 - Kocsis István
  A végzet mohácsi mezben érte utol a pécsi focistát, Kis Dzsukit

  Ha a szerencse fia lett volna, akkor a válogatottságig is eljuthatott volna Kocsis István, a „Kis Dzsuki", ahogyan az öltözők környékén ismerik. De egy súlyos sérülés keresztülhúzta a terveit, még 1995-ben, a Mohácsi TE színeiben. A középpályás akkor nagyon haragudott arra a focistára, aki a lábtörést okozta neki, de évekkel később tisztázták a tragikus eset részleteit. A legnagyobb sikereit a Pécsi MSC-ben érte el, hihetetlen, de a Stadion utcában ma is sokan szólítják meg, ha kilátogat egy-egy meccsre. A titka egyszerű: nem bonyolította agyon a játékot, ám megállás nélkül robogott a gyepen.

  - Szentlőrinci gyerekként, még 17 sem voltam, amikor felkerültem Pécsett, a nagyok mellé - idézte fel megérkezését a felnőttek közé Kocsis István. - Komolyan mondom, csendben meghúztam magam az öltözőben, szinte még csókolommal sem mertem köszönni az idősebb Dárdai Pálnak. Erre odajött hozzám Bodnár László, a kapu...
 41. https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/12/1608998000_kpse.jpg

  Forrás: https://www.vatera.hu/polgari-sorgyar-sor-sport-egyesulet-felvarro-2992262594.html
 42. 2020.12.26, 15:33 - Szászvár, Bányász tér
  A pálya egykor:

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/12/1608993164_szaszvari_palya_egykor.jpg

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/12/1608993143_szaszvar_bejarat_egykor.jpg

  Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=UxM-ySDcMwQ
 43. 2020.12.19, 08:22 - Katzenbach Imre
  2009-ben elhunyt. A holttestét most(!) találták meg:

  A volt MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre 2009. szeptember 28-án tűnt el, a 11 éve eltűntként keresett holttestét találhatták meg – írja az MTI.

  A rendőrség honlapján pénteken közzétett közleményben nem nevezték meg az áldozatot, mindössze annyit rögzítettek, hogy budapesti, XVII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án tűnt el az akkor 45 éves férfi, akinek földi maradványait október 23-án találták meg Baranyajenő térségében.

  A közleményben azt írták:a rendőrség a kezdetektől gyanította, hogy nem csupán eltűnésről van szó, a férfi nem saját elhatározásából tartózkodhat ismeretlen helyen, hanem bűncselekmény áldozata lett.
  A kitartó körözési munka és a minden részletre kiterjedő adatgyűjtés eredményeképpen 2019-ben olyan információk jutottak a rendőrség birtokába, hogy a férfi emberölés áldozatává vált – írták.

  A nyomozás során kiderítették, hogy hol rejtették el a holttestet, így

  a nyomozók Baranyajenő...
 44. 2020.11.26, 06:51 - Maurer László
  Egy új interjú vele:

  https://pecsaktual.hu/arc/laci-bacsi-es-az-o-100-eves-pecsi-borozoja-ahol-meg-petofi-is-ivott/?fbclid=IwAR0wgA-zrgGR5I9s8Mg9YVZ4nuECcrwPfVb0CV4kPlTF116rqu0WyF03zdg
 45. A Testvériség első helyért kapott érme:

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/11/1605472625_testveriseg2.jpg

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/11/1605472609_testveriseg1.jpg

  Forrás: https://www.ebay.com/itm/Hungary-Football-Medal-silver-1926-1927-28-Springer-league-I-place-RARE/163916010467?hash=item262a27d3e3:g:5LoAAOSwWGJdsDmA
 46. Őszi végeredmény:

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/10/1601921243_nemzeti_sport_1921.01.02._tabellajpg.jpg

  Nemzeti Sport 1922. január 2.
 47. Így néz ki most.
  [youtube]hM7fJgSKSqc[/youtube]
 48. 2020.08.28, 17:49 - Budapest, III. ker., Márton út
  A lelátót lebontják:
  Hamarosan elbontják a csillaghegyi sporttelep (Külker-pálya) lelátóját, ezzel eggyel kevesebb lesz a megmaradt budapesti falelátós pályákból. Bár a felújítással kapcsolatban egyelőre kevés az ismert konkrétum, várhatóan új öltöző épül, elforgatják a centerpályát, és több műfüvespálya is helyet kap a komplexumban. A falelátónak és a régi büfének annyi.
  https://porgegrundol.blog.hu/2020/08/28/egy_kis_darab_megint_eltunik_a_regi_idok_focijabol
 49. 2020.08.21, 21:49 - Pécs, Misinai Sasok Hit SE
  Lezárult a nevezés a megyében a különböző labdarúgó-bajnokságokban, de még nem állt össze hivatalosan a mezőny, mert néhány jelentkezést hiánypótlásra visszaküldött az érdekelt csapatoknak az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága.

  Vannak olyan klubok is, amelyek eddig még nem indítottak nagypályás együttest, ilyen a Misinai Sasok, ami a megyei III. osztályra nevezett. Keretének döntő többségét a pécsi Hit Gyülekezetének tagjai teszik ki, a játékosállomány átlagéletkora 22-23 év, legrutinosabb játékosuk Grósz Szilárd a maga 28 életévével, ő nem mellesleg a csapat szervezője is. Akad közöttük egykori NB II-es focista, ám abszolút kezdő is, aki eddig még nem rendelkezett igazolással. A csapat vezetésében Mink Olivér (50, képünkön) nyújt segítséget, aki amellett, hogy a mohácsi labdarúgás szakmai vezetője, szabadidejében edzőként segíti a Sasokat. Fénykorában Egyiptomban az élvonalban játszott, idehaza pedig megfordult a PMFC-ben, a Kozármislenyben és a PVSK-ban is. A Misinai Sasoknál...
 50. 2020.08.16, 18:11 - Dág, Dági Sportpálya
  1989-ben a pálya a Legényanya című filmben.

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/08/1597594223_dag.jpg
 51. az első négy hazai mérkőzésüket Kozármislenyben játsszák (Gyirmót, Vasas, Kaposvár, Soroksár), s bíznak benne, hogy az ötödiktől (Nyíregyháza ellen, szeptember 27.) már visszatérhetnek megszokott otthonukba.

  Forrás: https://pecsaktual.hu/sport/egyelore-a-peac-a-stadionkeringo-nagy-vesztese/
 52. 2020.07.31, 20:01 - Pécs, PTE-PEAC
  a felnőtt megye I-es csapat három bajnokiját (amelyek rangadónak ígérkeznek), valamint a kupameccseit (például augusztus 16-án a Villány ellenit) a PMFC Stadionban a centerpályán rendezi meg, egyébként pedig a Várkői Stadionban lesz a hazai pályája

  Forrás: https://pecsaktual.hu/sport/egyelore-a-peac-a-stadionkeringo-nagy-vesztese/
 53. 2020.07.30, 07:01 - Budaörs, Budaörsi SC
  Az NB II 2020–2021-es kiírásában a Budaörs a Tatabánya otthonában, a Szentlőrinc pedig Kozármislenyben futballozik majd pályaválasztóként.

  Forrás: https://nb2foci.hu/hirek/a-budaors-tatabanyan-a-szentlorinc-pedig-kozarmislenyben-jatszhat-majd-palyavalasztokent/
 54. 2020.07.30, 06:59 - Szentlőrinc, Szentlőrinc SE
  z NB II 2020–2021-es kiírásában a Budaörs a Tatabánya otthonában, a Szentlőrinc pedig Kozármislenyben futballozik majd pályaválasztóként.

  Forrás: https://nb2foci.hu/hirek/a-budaors-tatabanyan-a-szentlorinc-pedig-kozarmislenyben-jatszhat-majd-palyavalasztokent/
 55. 2020.07.29, 22:46 - Komló, Komlói Bányász SK II.
  Nem tartják kizártnak, hogy első évükben bajnokok legyenek.

  Több olyan labdarúgócsapat van, amely újoncként kapcsolódik be a felnőtt megyebajnokságba. Valamennyien a III. osztályban indulhatnak, egyikük a Komló II. Erről az együttesről Schuszter Roland komlói sportigazgató árult el részleteket.

  Tőle tudjuk, hogy a keretükben néhány rutinosabb játékos van, akik 29-32 évesek, a többiek 25 alattiak. Ismertebb név közöttük Horony Kristóf, ő még az NB II-ben is megfordult, Ott József edzősködése idején. A feltörekvő fiatalok egyik képviselője Pozsgai Máté, a csatár 18 esztendős, többszörös utánpótlás-gólkirály, 70-80 gólokat ért el egy-egy szezonban. Hívták a felnőtt gárdába is, de valamilyen oknál fogva ott nem akart játszani.

  Schuszter szerint több ifjú focistájuk korábban a Komló környéki gárdákban szerepelt, így Magyarszéken, Magyarhertelenden és Hosszúhetényben. Közülük többen most a Komló II-be igazolnak, ott folytatják. Akárcsak azok, akik nem férnek be a megye...
 56. 2020.07.26, 12:15 - Szeged, Szegedi VSE
  Az SZVSE-pálya felújítá­­sa miatt az is eldőlt, hogy a pi­­ros-kékek Mórahalmon rendezik meg hazai mérkőzéseiket az NB III.-ban.

  Forrás: https://www.delmagyar.hu/sport/helyi-sport/eldoltek-a-fontos-kerdesek-6662711/
 57. 2020.07.25, 12:35 - Pécs, Erőmű-pálya
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/07/1595673200_eromupalya_1999.jpg

  Új Dunántúli Napló, 1999. március 2.

  A telephely mondjuk nem épült meg még ekkor. Erre 2011-ig kellett várni. Inkább amolyan "szemétlerakó" lett belőle.
 58. 2020.07.20, 19:38 - Dunakeszi, Magyarság sportpálya
  Az első mérkőzés az uj dunakeszi pályán. A dunakeszi műhelytelepi uj sporttelepen vasárnap folyt le az első nyilvános mérkőzés, amely barátságos jellege ellenére szépszámú közönséget vonzott A Dunakeszi Magyarság SE és a II. osztályú amatőr-bajnokságban jól szereplő Wekerletelepi SC küzdelméből a korai szezon ellenére máris kitűnő formát mutató műhelytelepi csapat került ki 9:0 (6:0) arányban. Zsíros (5), Fain II. (2), Fain I- és Ács révén, fölényes győztesként.

  Az Ujság, 1928. március 20.
 59. Igen, de tegyük fel, hogy csak a PVSK gólszáma nem jó (12:16), így viszont a 13:15-el már egyezne.
 60. A tabella más gólarányokkal:

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/07/1595194569_pecsi_lapok_1925.05.26._vegeredmeny.jpg

  Pécsi Lapok, 1925.05.26.
 61. 2020.07.19, 21:53 - Pécs, PVSK Stadion
  Az utolsó felnőtt bajnoki mérkőzés a pályán:
  2017.05.20.
  PVSK - Sellye 0:2
  https://adatbank.mlsz.hu/match/15/2/15357/25/1202094.html
 62. A PVSK-tól nyert értesülésünk szerint a PVSK újonnan létesített Hun uccai (volt Bőrgyári Torna Klub pályája helyén) sporttelepének pályaavató ünnepségei vasárnap, azaz f. hó 26-án délután yvó órakor kezdődnek. Az ünnepély sorrendje a következő: 1. Hymnus Játsza a Pécsi Levente zenekar. 2. A közönség és a mérkőző csapatok üdvözlése. 3. A pálya felavatása. 4. A SzV-SE (Szegedi Vasutasok Sport Egyesülete—PVSK országos vasutas bajnoksága. — Az ünnepi műsort megelőzőleg y2l órai kezdettel a pécsi KISOK (Középiskolák) válogatottjai és a Délnyugati Labdarugó Alszövetség ifjúsági válogatottjai közötti labdarugó mérkőzés kerül lebonyolításra. Az ünnepi programul bővebb ismertetésére majd még legközelebb visszatérünk, itt csupán azt kívánjuk megjegyezni, hogy a vasutasok pályaavatóján sok olyan esemény szerepel még, melyre sem itt, sem a most kifüggesztésre kerülő falragaszokon helyszűke miatt nem lehet kitérni.

  Pécs Napló, 1930. október 22.

  A PVSK pályaavató ünnep...
 63. 2020.07.19, 18:48 - Dunakeszi, Alagi-pálya
  Ez a pálya?

  Az első mérkőzés az uj dunakeszi pályán. A dunakeszi műhelytelepi uj sporttelepen vasárnap folyt le az első nyilvános mérkőzés, amely barátságos jellege ellenére szépszámú közönséget vonzott A Dunakeszi Magyarság SE és a II. osztályú amatőr-bajnokságban jól szereplő Wekerletelepi SC küzdelméből a korai szezon ellenére máris kitűnő formát mutató műhelytelepi csapat került ki 9:0 (6:0) arányban. Zsíros (5), Fain II. (2), Fain I- és Ács révén, fölényes győztesként.

  Az Ujság, 1928. március 20.
 64. — Uj sporttelep felavatás Szigetváron. A Szigetvári Atlétikai Klub a Levente Egyesülettel és a 168. számú cserkészcsapattal karöltve vasárnap délután avatta fel ünnepies keretek között uj sporttelepét. A pályaavató ünnepség már délután fél 2 órakor kezdődött felvonulással, majd a Hiszekegy eléneklése után Patacsi Dénes országgyűlési képviselő, a SzAK diszelnöke tartott magas szárnyalásu, mély gondolatokkal átszőtt színes beszédet. Az átadó, beszédre melyet Perczel Győző dr. főszolgabiró mondott el, az egyesületek elnökei reflektáltak. Az ünneplő egyesületek elvonulása után a Szigetvári Levente Egyesület diszszakasza mutatta be a városi levente versenyen már bemutatott stílusos szabadgyakorlatait. A SzAK—KRSC bajnoki mérkőzése után a SzAK és Leventeegyesület atlétái mérkőztek meg stafétafutás keretében. A Zrínyi cserkészcsapat szórakoztató produkciói után Barla Szabó József dr. országgyűlési képviselő zéróbeszédét tapsolta meg az ünnepélyen résztvett nagyszámú elit közönsé...
 65. 2020.07.19, 18:21 - Budapest, IV. ker., HPS-pálya
  Az amatőrfutballpályák hitelesítése ...míg a Megyeri SC Attila-utcai új sporttelepét III. osztályú mérkőzések lejátszására minősítette alkalmasnak a bizottság.
  Sporthírlap, 1927. augusztus 25.
 66. 2020.07.19, 17:45 - Pécs, Tüzér utca
  Május végére elkészül a PAC és a PEAC uj sporttelepe

  — Pécs város legújabb sporttelepén lázas serénységgel folyik a munka, hogy május második felére már rendeltetési céljainak szolgálhasson. Az építkezés igen előre haladott stádiumban van. A tribün alatti helyiségek, kerítés, pénztár-fülkék, készen állnak, a futballpályán már csak az utolsó simítások eszközöltetnek s jelenleg a tribün ülőhelyeit, tetőzetét, salakpályát és az azt övező korlátot építik.
  Az Országos Testnevelési Tanács részéről kedden délután Matyók Aladár vizsgálta felül a sporttelepet. A szemlén részt vettek a PEAC részéről Pékár Mihály dr. egy. tanár, Rohrer László dr. egy. tanár a PEAC tanár elnöke, Vadas Iván egy.] testnevelő, Stentzer Emil a PEAC főtitkára, a PAC részéről Makay István városi tanácsnok, Szabó József postaigazgató, a PAC ügyvezető alelnöke, Kristóf Károly a Dny. L. Sz, ügyvez. társelnöke és Károly Emil az építkezés vezetője. A szemle a már fent vázolt kedvező eredménnyel végződött s...
 67. 2020.07.19, 17:32 - Miskolc, Borsod Volán Stadion
  Sportpályaavatás Miskolcon. A miskolci Népkertben, az egykori Vigadó helyén, épül a Miskolci Atléta Kör uj sporttelepe, amely már annyira elkészült, hogy nemsokára felavatják. A MÁK tevékenységének nagy lendületet adott, hogy a Miskolci Nemzeti Kaszinó tagjai testületileg beléptek a tagok sorába.

  Budapesti Hírlap, 1927. február 18.

 68. 2020.07.19, 17:20 - Szeged, Szegedi EOL SC
  1926-ban új pályát kapott a KEAC, de ez melyik, azt nem tudom.

  Ha az igazi, egyetemes sportszellemet keresi az ember Szegeden, akkor még az újszegedi SzAK-pályán is jóval túl kell mennie, a szöregi országúton a KEAC új sporttelepéig.
  A város közepétől félórás gyalog- u-tat jelent ez a látogatás, de a szegedi egyetemisták fel se veszik ezt a kis gyaloglást. Majd úgyis villamos fog járni a szőregi országúton —- mondják. Igaz, hogy ahhoz előbb a Tiszahidat kellene kicsit megerősíteni, ehhez meg a város friss építőkedve volna szükséges, szóval messze van még az a villamos, de a KEAC-ban máris friss az építőkedv.
  A kultuszminisztérium és a Testnevelési Tanács támogatásával Laky Dezső dr. tanárelnök alatt olyan sporttelepet épített a KEAC, amilyen egy főiskolai egyesületnek sincs hazánkban. Modern, fedett kőtribün, gyeptéglázott futballpálya, a salakpálya 130 méteres egyenesén nyolcán futhatnak, körben csinos szürkére mázolt vaskorlát. Büszke lehet, a KEAC pompás sporttelepére ...
 69. 2020.07.19, 16:50 - Pécs, Siklósi utcai sporttelep
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/07/1595170095_pecsi_lapok_1924.02.23._vasarterre_a_pibtc_lelato.jpg

  Dunántúl, 1926. február 23.

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/07/1595170622_dunantul_1926.02.24._siklosi_ut.jpg

  Dunántúl, 1926. február 24.

 70. 1925 az átadás.

  A harmadik ünnep a Move ceglédi sporttelepének a felavatása volt. Ezzel Cegléd modern sporttelepet is kapott. Mindezt a hármas ünnepséget fényessé tette Horthy Miklós kormányzónak személyes megjelenése. A kormányzó személyesen nyitotta meg a kiállítást, ő avatta fel a kultúrpalota alapkövét és az új sporttelepet.

  Városok Lapja, 1925. szeptember 1.
 71. 2020.07.19, 16:18 - Pécs, Vásártéri-pálya
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/07/1595168240_pecsi_lapok_1924.09.01._vasater.jpg

  Pécsi Lapok, 1924. szeptember 1.
 72. A Máv. Gépgyári sporttelep felavatása. A Máv. Gépgyári SK uj sporttelepet épített a Kőbányai ut 45. szám alatt, amelynek megnyitó ünnepélye vasárnap délelőtt 10 órakor lesz zenés felvonulással és a Máv. Gépgyári Acélhang közreműködésével. Ez alkalommal atlétikai verseny is lesz az olimpiai jelöltek részvételével, majd egy labdarugó mérkőzés a Törekvés Sport Egylet és a Máv. Gépgyári Sport Kör első csapatai között. Az uj sporttelepet csütörtökön délután 6 órakor mutatják be a sajtó képviselőinek.

  8 Órai Újság, 1924. május 15.


  A MÁV Gépgyári Spurikor felavatta aj sporttelepét.
  A felavató mérkőzésen a komplett Törekvés 2:1 (2:0) arányban verte meg a magát szépen tartó MÁV Gépgyáriakat.

  Lélekemelő ünnep keretében avatta: fel uj sporttelepét egyik legszimpatikusabb, kitartóan és mindig korrekt eszközökkel dolgozó munkásegyesületünk, a Máv. Gépgyári Sportkör.
  Egy uj hajlék felavatása mindig, vörösbetüs ünnepnapja volt a magyár sportnak, de ...
 73. 2020.07.19, 14:57 - Mohács, MTE pálya
  A PSC Mohácson mérkőzik f. hó 19. és 20-án a Mohácsi Torna Egylet és a Testvériség csapatával. A kettős mérkőzés keretében nyer felavatást a mohácsiak uj sporttelepe, mely uj lendületet fog adni Mohács egészséges sporttörekvéseinek.

  Pécsi Lapok, 1923. augusztus 12.


  Jövő vasárnap, azaz 19-én és hétfőn, 20-án egy-egy football mérkőzés keretében lesz az uj sporttelepi football pályának ünnepélyes megnyitása. A pálya egyéb részei u. m. a futó, ugró és dobó pályák még nem készülhettek el, mivel a nagy mennyiségű salak és homok kiszállításához a nagy munkaidőre való tekintettel, nem lehetett kocsikat szerezni, de még a nyár folyamán valószínűleg elkészül és akkor egész Baranyában, Pécset kivéve, itt lesz a legmodernebb és legszebb sporttelep. 19 én a „Testvériség“ S. E. 20-án pedig a Mohácsi Levente T. E. játszik a délnyugatmagyarországi bajnokcsapattal: a Pécsi Sport clubbal. Szerdán, folyó hó 15-én a Mohácsi Levente T. E. Bajára rándul és ott a Bajai M. T. E.-...
 74. 2020.07.19, 14:50 - Dorog, Buzánszky Jenő Stadion
  Dorogi Atlétikai Klub uj sporttelepe. Az általános sportfejlődés jelei az utóbbi időben vidéken sűrűn épülő sporttelepek. A Dorogi Atlétikai Klub is egy uj pályával gyarapította a vidéki testi kultúra kifejlesztéséhez szükséges intézményeket Olyan modern és sok tekintetben a főváros által is irigyelhető uj sporttelep létesült Dorogon, mely az ottani néhány ezer bányamunkás testi erejének és egészségének fenntartására van hivatva. A rendes méretek alapján épült sporttelepen van futball-, atlétikai és uszópálya. Azonkívül egy vasbetonból épült tribün-, öltöző- és buffetépülete. A közel jövőben pedig egy beton torna- csarnok és még egy 50 m. hosszu és 20 m. széles uszoda is épül. A bányaigazgatóság, amely már eddig is kb. hárommillió koronát invesztált a sporttelepbe, a végleges berendezést is kilátásba helyezte. A sporttelep építése Schmidt bányaigazgató lelkes támogatása folytán vált lehetővé. A terveket Kompolthy főmérnök készítette, egyben ő irányítja a munkálatokat is m...
 75. Pályaavató mérkőzés a vasutasoknál. A pécsi vasutas sport klub nagy anyagi áldozatok árán uj sporttelepet építtetett. A sporttelep most készült el és a vasutasok vasárnap, október 19-én tartják rajta első, pályaavató mérkőzésüket. Ez alkalommal az erős szigetvári munkás testedző egyesületet hivták ki mérkőzésre. A szigetvári csapat öt heti pihenés alatt nagyot fejlődött és sok munkát fog adni a vasutasoknak, ha győzni akarnak. A mérkőzés délután 3 órakor kezdődik a volt országos kiállítás területén épült uj sporttelepen. A sporttelepet a báró Bánffy Dezső-utca felől lehet megközelíteni. Tekintettel a nagy érdeklődésre a klub vezetősége szombaton a Dómján J. féle papirkereskedésben elővétel utján is ad ki jegyeket.

  Dunántúl, 1919. október 16.

  Elmaradt a vasutasok pályaavató mérkőzése. Egyik múlt számunkban megírtak, hogy a pécsi vasutas sport klub vasárnap tartja pályaavató mérkőzését a szigetvári munkás testedző egyesületiéi. A mérkőzés elmarad...
 76. 2020.07.19, 13:41 - Pécs, Pécsi TE
  A PHETC minden csapatát visszaléptette a bajnokságtól, mert kifogásolta azt, hogy a vele együtt kiesett PEAC-ot visszavették az I. osztályba, őt pedig nem.

  Mohácsi Hírlap, 1939. szeptember 10.
 77. 2020.07.19, 12:14 - Pécs, Petőfi-aknai pálya
  A pálya pontos helye nem ismert, a térképen csak Petőfi-akna lett jelölve.
 78. 2020.07.19, 11:57 - Pécs, Pécsi TÖSE
  A Mecsekalji MTSE átalakulása. Az MMTSE futballcsapatának városi támogatása megszűnvén, a csapat a bajnokságtól visszalépett, vezetősége pedig lemondott. A játékosok egy része azonban Testvériség Sport Egyesület névvel uj alakulatot szervezett, amelynek a másodosztályban való indulását az alszövetség elfogadta. Az egyesület uj tisztikarral széles társadalmi alapon óhajtja kifejteni működését.

  Pécsi Napló, 1935. szeptember 6.
 79. 2020.07.17, 20:13 - Pécs, Pécsi SC
  A PSC visszalépett a bajnoki küzdelmektől, a mai napon vett értesülésünk szerint.

  Dunántúl 1939. június 4.

  Ekkor szűnt meg az egyesület a zsidókat korlátozó törvények miatt.
 80. A pályát visszahódította a természet. Inkább elhanyagolt kategória már.
 81. A PEAC felnőttcsapata a következő szezon hazai meccseit a Várkői Stadionba fogja lejátszani, hiszen a Verseny utcai sporttelepük centerpályája a PVSK kezelésébe került.

  Forrás: https://www.bama.hu/sport/helyi-sport/a-varkoi-stadionba-koltozik-a-peac-2658227/
 82. 2020.07.04, 19:19 - Bököny, Bökönyi Sportpálya
  Öltözőt építenek Bökönyben

  A Bökönyi Kossuth Tsz Sportegyesület talán a járás legnehezebb helyzetben lévő egyesülete, hiszen Bököny esik legmesszebb a járási székhelyhez. S bár a községnek sincs vasútállomása, s vasárnapokon autóbusz sem közlekedik, sportolói mégis mindig megjelennek a járási spartakiádokon, s egyéb versenyeken.
  Érdekes módon Bökönyben korábban éveken át meglehetősen sok gond volt a sportegyesülettel. A közelmúltban azonban a község vezetői — különösen Salamon Miklós tanácselnök — komoly segítséget nyújtottak, s ennek nyomán rendeződött a sportegyesületi vezetés kérdése. S az eredmények is nyomban jelentkeztek. Ma már a sportegyesület labdarúgó-szakosztálya mellett kézilabdacsapat is működik, s a község sakkozói, asztaliteniszezői is rendszeresen indulnak a járási versenyeken.
  A sportegyesület vezetői legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy elsősorban a község fiataljait tömörítsék a sportegyesületbe, s egész éven át — a lehetőségekhez mérten — bi...
 83. 2020.06.28, 16:03 - Pécs, Zsolnay-pálya
  Befejeződtek a munkálatok a Pécsi Zsolnay SE labdarúgópályáján. A sportolók már birtokba is vették újjávarázsolt otthonukat, s ezután bajnoki mérkőzéseiket is itt fogják lejátszani.

  Dunántúli Napló, 1986. augusztus 30.
 84. Átalakítások lesznek a közeljövőben:
  [youtube]-AYPTCEdCtM[/youtube]
 85. 2020.06.20, 14:03 - Siklósi György
  https://www.darabanth.com/hu/gyorsarveres/372/kategoriak~Numizmatika/Sportdijak-es-sport-emlekermek~1500021/1938-SIKLOSI-GYORGY-URNAK-25-IK-MERKOZES-VEZETESE-ALKALMABOL-ELISMERESUL-1938-OKT-HO-~II2131610/
 86. Feltámasztják a geresdlaki focit

  Ismét szeretne felkerülni Baranya futballtérképére Geresdlak. Ebbéli szándékát már szóban jelezte is a sportkör vezetése az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságának.


  A geresdlakiak a megyei I. osztályban a 2015-16-os bajnokságot még végigjátszották (a 13. helyen végeztek), majd utána játékoshiány miatt évekig szüneteltették a felnőttcsapatukat. Most újra indulnak, de csak a baranyai harmadik vonalba van lehetőségük visszatérni.

  – Most lesz elég labdarúgónk, huszonegy fős a keretünk, a fiúk már egy hónapja edzenek – újságolta dr. Habjánecz Tibor, a település független polgármestere. – Az edző Morschauser József, aki egykoron játszott nálunk, majd Himesházán edzősködött. Neki szakosztályvezetőként Mayer Zsolt segít. A foci feltámasztásával célunk, hogy kiszolgáljuk a futballszerető geresdlaki lakosságot és az, hogy az itteni srácok ne máshol focizzanak, hanem nálunk. Nem akarunk később sem magasabb osztályban szerepelni, elég ne...
 87. 2020.06.18, 23:07 - Károly Béla
  https://www.darabanth.com/hu/gyorsarveres/372/kategoriak~Numizmatika/Sportdijak-es-sport-emlekermek~1500021/1935-Karoly-Bela-100-jatekara-KTK-Br-sporterem-eredeti-diszdobozban-50x72mm-T2-~II2131411/
 88. Őszi végeredmény:

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/06/1592336215_8182_osz.jpg

  Dunántúli Napló, 1981.12.12.
 89. 2020.06.16, 19:42 - Szentlőrinc, Szentlőrinc SE
  A másodosztályban is lesz baranyai fociderbi

  Vállalja az NB II.-es labdarúgó-bajnokság kihívásait a Szentlőrinc SE is, amely a Nyugati-csoportot megnyerő, de feljutási jogával nem élő Érd helyett lép fel legjobb másodikként a profi ligába.

  Bejelentette hivatalosan is egy sajtótájékoztató keretein belül a Szentlőrinc SE, hogy él jogával, és a férfi labdarúgócsapata a következő szezonban az NB II.-ben indul.

  Kovácsevics Csaba szakosztályvezető azzal kezdte, hogy ez egy történelmi nap a város és az egyesület életében, mert először fordul elő, hogy profi ligában indul a klub.

  – Az egyesület vezetőségének, személy szerint nekem is, pár álmatlan éjszakát okozott, hogy éljünk-e vagy sem a szereplésünknek köszönhető lehetőséggel – mondta Kovácsevics, hozzátéve, sok érv szólt mellette és ellene is. – Az igazi nagy lökést az adta meg, hogy Magyarország kormánya segítséget nyújtott az NB II.-es induláshoz szükséges infrastrukturális fejlesztések megteremtésében.
  ...
 90. 2020.06.13, 17:10 - Szentlőrinc, Délvidék SE
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/06/1592061013_delvidek.jpg

  Új Dunántúli Napló, 1997. augusztus 16.
 91. bár egy kicsit aggódik a jövő miatt, mert úgy tudja, hogy a PTE-PEAC fociszakosztályának a Verseny utcából még idén el kell költöznie.

  Forrás: https://www.bama.hu/sport/helyi-sport/boros-ervin-pinka-a-fel-eletet-a-focipalyan-toltotte-2572413/
 92. 2020.05.31, 22:44 - Dombóvár, Dombóvári TSZ SK
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/05/1590957824_dombovar_tsz.jpg

  Tolna Megyei Népújság, 1972. július 29.
 93. 2020.05.31, 22:41 - Bonyhád, Majosi Sportpálya
  A majosi tsz-sportkör vezetősége elnökségi ülésén tárgyalta a megyebajnokságba jutott labdarúgócsapat felkészülését és az ezzel kapcsolatos feladatokat. Megvitatták azt is hol rendezzék az ősszel mérkőzéseiket, mivel az új sporttelep még nem készült el. Az elnökség végül ügy döntött, hogy a két első mérkőzést a régi pályán tartják, majd a soron következőket már az addigra teljesen elkészülő új pályán.

  Tolna Megyei Népújság, 1972. július 29.

  Az átadás így nem lehet 1989.
 94. 2020.05.31, 22:36 - Pécs, Honvéd Steinmetz SE
  — Mérkőzéseinket jelenleg az Erőmű pályán játsszuk. Szó van arról, hogy a következő öt évben új pályát kapunk. Saját otthonunkban minden bizonnyal kedvezőbbek lesznek lehetőségeink az utánpótlás biztosítására is.

  Dunántúli Napló, 1970. december 24.
 95. Társadalmi munkában labdarúgó-pályát építenek a csányoszróiak

  A pályaépítésben is jól állnak. Az állomás mellett új röplabda- pályát építettek, labdarúgó-pályájuk, mely Jelenleg a legelőn van, nem elégíti ki az igényeket és ezért új pályát kell építeni. Ugyan csak az állomás mellett tervezik az építendő labdarúgó-pályát is. E munkát már megkezdték. Annak idején a Mecseki Erdőgazdaság azt Ígérte a sportkörnek, hogy pár napra rendelkezésükre bocsát egy földgyalut, ami nagy segítség lenne és a munkálatok oroszlán részét el tudnák végezni a földgép segítségével. A földgép bérleti diját is előteremtették a színdarabok bevételéből és Így nem volna akadálya. hogy megkezdhessék a munkát. de eddig még a Mecseki Állami Erdőgazdaság nem jelentkezett az Ígéretével. A pálya építésében sokan önzetlenül segítenek. A vajszlói erdészet lehetővé tette, hogy a leendő sportpályát fával körülültessék. A községi tanács a régi tüzoltószertár bontott építési anyagát bocsátotta rendelkezésükre...
 96. AZ ÁGASEGYHAZI Traktor Sportkör sportolói és az AG dolgozói tavasszal társadalmi munkával labdarúgó-pályát építettek. Most a pálya mellé új, salakos röplabda pálya építését kezdték meg.
  Jövő vasárnap a Kecskeméti V. Meteor ellen már az új pályán akarnak játszani.

  Bácskiskunmegyei Népújság, 1955. augusztus 10.
 97. 2020.05.31, 22:12 - Pálfa, Pálfai Sportpálya
  Pálfán a pálya és az edző is új

  ... A bajnoki rajtig összesen három előkészületi találkozón léptek pályára. Őszi első bajnoki mérkőzésüket már az új pályán játsszák a Kisdorog ellen.

  Forrás: Tolnai Népújság, 1989. augusztus 16.
 98. 2020.05.31, 21:51 - Pincehely, Pincehelyi Sportpálya
  Míg a két csapat tagjai öltöztek, a leendő új pályát nézegettük dr. Patonai Ivánnal, a termelőszövetkezet állatorvosával.
  — Egy-két héten belül megkezdődik a földmunka. A termelőszövetkezetünk főagronómusa tett ígéretet és ez a biztosíték a munka elvégzésére, a határidő betartására. Szerintem ősszel már bajnoki mérkőzéseket is játszhatnak az új pályán — mondta a termelőszövetkezet állatorvosa.

  Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1978. február 21.
 99. 2020.05.31, 21:43 - Hobol, Hoboli Sportpálya
  Hobolban is új pályát építenek, mert mindenki szereti a sportot a községben, amit bizonyít, hogy nagyszámú csapattal vettek részt a spartakiád versenyein, ahol 12 község közül a harmadik helyet sikerült kiverekedniük, Sok híve van a röplabdasportnak is, mind női, mind férfi vonalon, de kerékpárosaik te szorgalmasan készülődnek. Az új kultúrház udvarán, új tekepályát is építenek. Labdarúgó- csapatuk a járási bajnokság ötödik helyén végzett. Edzőhiányban szenvednek, nagy szükségük lenne vándoredzőre.

  Forrás: Dunántúli Napló, 1960. július 1.
 100. 2020.05.31, 21:29 - Szászvár, Szászvári Építők
  Ötéves a Szászvári Építők labdarúgócsapata

  Öt évvel ezelőtt néhány lelkes sportember elhatározta, hogy a Sásdi Építő Ktsz szászvári telephelyén dolgozó fiatalok sportolási lehetőségének biztosítására labdarúgó csapatot alakít. Az elhatározást tett követte, és az együttes már az 1965. évi sásdi járási II. osztályú bajnokságba is benevezett.
  Két évig ebben az osztályban játszottak a Szászvári Építők labdarúgói. A következő év, 1967 fordulatot hozott, bajnokságot nyertek, egy osztállyal feljebb léptek. Az előrelépés azonban csak átmenetinek bizonyult, mert itt is maguk mögé utasították a többi résztvevőt, újból elsők lettek és a megyei II. osztályú bajnokságba kerültek. A múlt évben sem szakadt meg sikersorozatuk, sorban harmadik bajnokságukat nyerték és a számukra álmaik legtovábbját jelentő megyei I. osztályú bajnokságba jutottak.

  A FÉLFORDULÓS BAJNOKSÁG MEGLEPETÉSE

  Az ez évi félfordulós tavaszi bajnokság legnagyobb és igen kellemes meglepetését a Szászv...