magyarfutball.hu

Budapest, III. ker., Márton út

 1. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 2. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 3. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 4. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 5. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 6. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 7. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 8. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 9. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 10. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 11. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 12. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 13. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 14. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 15. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 16. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 17. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 18. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 19. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 20. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 21. fénykép: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 22.  
2 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 17 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Külker SC Sporttelep
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 500
  ülőhely: 100 (fedett: 100)
  állóhely: 400
 7. lakosság
  Budapest, III. ker.: 123.889 (2012)
 8. hazai csapatok
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  110m x 65m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  nincs
 13. világítás
  nincs
 14. futópálya
  salakos
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.03.13, 14:47
  A csillaghegyi sportpálya felújítását a főváros vállalta több, mint két évvel ezelőtt, de azóta sem történt semmi, így most a sportoló gyerekek helyett hajléktalanokkal találkozhatunk, ha arra járunk.

  A Békásmegyer határában lévő sportpálya valaha gyönyörű terület volt, ahol nemcsak a sportegyesületek sportolói edzettek, hanem a környék iskoláinak diákjai is. Ahol régen pezsgő sportélet folyt, ma csak gaz, kikopott fű, lomok, omladozó lelátó és háló nélküli kapuk látványa tárul elénk. A Csillaghegyi MTE és a Külker SC focipályáján nemrég hajléktalanok és drogosok is tanyát vertek.

  A sportpálya üzemeltetője a Külker SC volt 2019-ig, amikor lemondtak a használati jogról is a fővárosi önkormányzat javára annak fejében, hogy Karácsony Gergelyék a Magyar Ladarúgószövetséggel karöltve felújítják a területet a lelátóval és az öltözőépülettel együtt. Karácsony Gergelyék azonban azóta sem tettek semmit, ráadásul azt sem engedik, hogy az egyesület akár ezt önerőből megvalósítsa, ráadásul nem is használhatják a pályát.

  Tarlósék segítettek volna, de Karácsonyék leállították a felújítást
  A sportpályát a Csillaghegyi MTE építette 1936-ban önerőből és 1946-ig a tulajdonosa is volt, amíg állami tulajdonba nem került. A Külker SC 1983-ban a Budakalászi Lenfonó Vállalattól megvásárolta a használati jogot azzal, hogy 50 évig a Csillahegyi MTE részére is biztosítja a sporttelep használatát. A 2000-es évek elején a CSMTE, a III. kerület, a Külker SC és a Demszky Gábor vezette főváros is igényt tartott a területre. A viszonyok a II. Sporttörvénnyel változtak, amikor az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-től a tulajdon a Fővárosi Önkormányzathoz került 2014-ben. Az érintettek 2018-ban ültek le, hogy tisztázzák a kissé zavaros viszonyokat és végre felújíthassák a már igen rossz és elhasznált állapotú területet.

  „A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány támogatásával még Tarlós István főpolgármester idején meghirdette az Országos Pályaépítési Programot, amelynek keretében a csillaghegyi sportpályát is fel lehetett volna újítani” – mondta Boldizsár Imre, a Csillaghegyi MTE elnöke és edzője. – „Mindehhez 1,5 milliárd forintra lett volna szükség, amellyel nemcsak a focipályákat, de az öltözőépületet és a lelátót is helyre lehetett volna hozni. Ennek a 10%-át az MLSZ át is utalta a fővárosnak, tehát ez az összeg most is rendelkezésre állna, hogy elkezdjék a munkálatokat, de az egész projekt leállt a választások után. 2019. december 31-én Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes asszony írt egy levelet, amelyben felszólított minket, hogy hagyjuk el a pályát, mert elkezdik a felújítást.”

  A csillaghegyiek kénytelenek máshol edzeni
  Boldizsár Imre azt is hozzátette, felajánlották Karácsony Gergelyéknek, hogy önerőből üzemeltetik a pályát, míg valóban el nem kezdődik a felújítás, de ők ezt sem engedték. A CSMTE a másodosztályban versenyzik, így hetente legalább 4-5-ször kell edzeniük, de mivel Csillaghegyen nem tudnak, kénytelenek minden nap a IX. kerületbe utazgatni, ahol a Goldball pályát bérlik havi 200 ezer forintért, amiből a III. kerületi önkormányzat csupán 83 ezer forintot áll.

  A Külker SC a Pesthidegkúti pályát bérli bajnoki mérkőzésekre a hétvégi mérkőzésekre, az edzésekre pedig a Budakalászi pályán találtak helyet és mindkettőért súlyos pénzeket fizetnek.

  A gyerekek helyett a parlagfű vette birtokba a területet
  Békési László, a Külker SC vezetője elmondta, a fővárossal folytatott tárgyalásokban ragaszkodtak a területen lévő szálló és a teniszpálya tulajdoni jogához, hiszen ezt ők építették. Minden másról lemondtak annak fejében, hogy Karácsony Gergelyék elkezdik a felújítást.

  ”2020 januárjáig használhattuk a pályát, ezután ezt a főváros megtiltotta a pályahasználatot, de továbbra sem gondoskodott a rendben tartásáról vagy a védelméről„ – mondta Békési László. – ”Annyi változás történt, hogy a sportpálya egy részére a Főváros új kerítést építtetett és a bejelentéseink hatására kétszer levágatták a parlagfüvet, ami a pályán elburjánzott, de ezt is azok után, hogy a környéken, a faluban és Békásmegyeren élők mintegy tízezren tiltakoztak a helyi facebook-csoportban, mert a hatalmasra nőtt parlagfű megkeserítette az életüket.

  Hajléktalanok és drogosok tanyája lett
  Békési László azt is elmondta, mióta a csapat nem tudott ott edzeni, egy ideig a kerítésen átmászva bejártak páran sportolni, de aztán annyira rossz álapotba került már a pálya, hogy az üres területen megjelentek a hajléktalanok és a drogosok.

  A III. kerület is cserben hagyta őket
  A két egyesület vezetője elmondta, a III. kerület sem segített nekik igazán. Békési László úgy tudja, hogy a főváros fejlesztése azért akadt meg, mert a 3 műfüves pálya és a füves pálya kialakításához ki kellett volna vágni három fát és erre nem kaptak engedélyt a baloldali vezetésű III. kerülettől.

  Gór Csaba is falakba ütközött
  A Budapest 4. választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, Dr. Gór Csaba megpróbált tenni valamit az áldatlan állapotok ellen és ő is levelet írt Gy. Németh Erzsébetnek és a III. kerületi polgármesternek Kiss Lászlónak is, de mint kiderült, ennek sem volt hatása.

  Mint azt közösségi oldalán írta, „főpolgármester-helyettes asszony ugyan nem válaszolt levelemre a Márton úti sportpálya ügyében, de épp elég beszédes az a hatalmas gaz, amely a területet borítja. A létesítmény évtizedeken át nyújtott sportolási lehetőséget mintegy 600 óbudai-békásmegyeri gyermeknek és felnőttnek. Megírtam Gy. Németh Erzsébetnek: elfogadhatatlan, hogy még a gyomirtásra sem költ a fenntartó. Továbbra is azt kérem a fővárosi önkormányzattól, hogy találjuk meg közösen azt a megoldást, melynek köszönhetően megújulhat és újra kinyithat a létesítmény, visszaadva a fiataloknak, az itt élőknek a sportolás lehetőségét! A mai napon levelet írok Kiss László polgármesternek, hogy cselekedjen végre és beszéljen a párttársával! Szüntessük meg az Óbudához méltatlan állapotot!”

  Bús Balázs idején pezsgő sportélet volt
  2019 előtt a III. kerületi önkormányzat és Tarlós István vezetésével a főváros is támogatta a Csillaghegyi MTE-t, abban az időben három focicsapata is volt Óbudának, de ezeket a támogatásokat a mostani kerületvezetés megszüntette. A DK-s Kiss László előtt Bús Balázs volt a III. kerületi polgármester, akinek vezetése alatt Óbudán mintegy 30 fittneszpark létesült.

  „Fontosnak tartottuk a tömegsportokat és azt, hogy minél több gyerek sportolhasson” – mondta Bús Balázs. – „A focicsapatokat is támogattuk és a sportpálya felújítása is elindult volna, de az új kerületvezetés ezt az egészet leállította és az összes helyi sportlétesítményből kivonult.”

  A III. kerület és a főváros egyelőre hallgat
  Megkerestük Karácsony Gergely sajtóosztályát, csakúgy mint Kiss Lászlóét, azaz a III. kerületét is, de lapzártánkig nem kaptunk választ a sportpályával kapcsolatos kérdéseinkre.

  2022.03.13
  https://metropol.hu/aktualis/csillaghegy-mte-kulker-sc-sportpalya-karacsony-gergely-kiss-laszlo-bus-balazs-tarlos-istvan-felujitas-hajlektalanok641835-641835/#
   
 2. avatar: Golyó
  2020.08.28, 17:49 (szerk.: 2020.08.28, 18:30)
  A lelátót lebontják:
  Hamarosan elbontják a csillaghegyi sporttelep (Külker-pálya) lelátóját, ezzel eggyel kevesebb lesz a megmaradt budapesti falelátós pályákból. Bár a felújítással kapcsolatban egyelőre kevés az ismert konkrétum, várhatóan új öltöző épül, elforgatják a centerpályát, és több műfüvespálya is helyet kap a komplexumban. A falelátónak és a régi büfének annyi.

  https://porgegrundol.blog.hu/2020/08/28/egy_kis_darab_megint_eltunik_a_regi_idok_focijabol
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2012.10.07, 16:05
  A 2008-as állapot óta az alábbi dolgok változtak:
  -a tribün felőli oldalon pályavilágítás kiépítése
  -labdafogó hálók kihelyezése
  -pálya is jobb állapotú
  -center pálya mögött épül egy kis műfüves
  -edzőpálya egy részén műfű leterítve kispályának
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2012.04.28, 14:16
  2011-02-03
  Egyesületünk életében megindul a második szakasz, hiszen több éves szerződést kötöttünk a III. Márton út 25. szám alatti sportlétesítmény (térkép - ide kattintva) használatára. Ott (Békásmegyer és Csillaghegy határában) indítjuk be a második bázisunkat Külker Mészöly Focisuli néven. Az első kedvcsináló edzésünkre ma délután kerül sor, a toborzó március 20-án lesz. Az öltözőépületeket teljesen felújíttattuk, nemsokára a pálya csinosítgatása kezdődik.

  forrás:
  http://www.meszolyfocisuli.hu/html/mfs_hirek_1296724903,87921,.html
   
 5. avatar: gekko
  2010.04.18, 18:55
  Kb. 100 embernek van fedett ülőhelye.
  A pálya körbeállható de a két kapu mögött élvezhetetlen a meccsnézés , a szemközti oldalon meg sok a bokor de azért van egy kevés hely.
  Tehát 100 ülőhely és kb. 300 állóhely.
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.23, 00:03
  Ezen a pályán játszódik az egyik legújabb Arany Ászok reklám:
  http://www.youtube.com/watch?v=9rxd3dT4GxQ
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.10, 22:23 (szerk.: 2020.08.28, 18:33)