magyarfutball.hu

Magyarország - Izrael 3 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Magyarország - Izrael 2024
 2. Magyarország - Izrael 2024
 3. Magyarország - Izrael 2024
 4. Magyarország - Izrael 2024
 5. Magyarország - Izrael 2024
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (4 szavazat)

játékvezető: 4 (4 szavazat)

hangulat: 2.75 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
 1. 3 : 1 (2)
 2. 0 : 0 (1)
 3. 1 : 1 (1)
 4. 1 : 2 (1)
barátságos mérkőzés
990. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Pereira Cláudio Filipe (Portugália)
nézőszámok:
 1. mlsz.hu: -
 2. nemzetisport.hu: 19.900
Telt ház!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2024.06.09, 14:41
  kép
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2024.06.09, 14:27 (szerk.: 2024.06.09, 14:29)
  Marco Rossi:Ma igazán jól kezdtük a mérkőzést, motiváltak voltunk, és felettébb inspiráló környezetben léptünk pályára. Az első félidő nagyon jól sikerült, minden összejött támadásban, a második félidőben viszont a cserék után nehezebben jöttek az automatizmusok. Sallait és Szoboszlait nehéz helyettesíteni, részben ennek tudható be, hogy visszaesett a játékunk minősége. Voltak azért jó támadáskezdeményezéseink ekkor is, de sok tekintetben még előre kell lépnünk az Európa-bajnokság első mérkőzéséig. Összességében elégedettek lehetünk a mérkőzéssel, most a legfontosabb, hogy a következő két napban megfelelően regenerálódjunk, a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok pedig helyrejöjjenek a felkészülés németországi szakaszára.

  Ran Ben Shimon: Sokat tanultunk ebből a mérkőzésből. Ha hazamentünk, ki kell elemezzük, mikben hibáztunk. Ezt magamra is értem, hiszen kapitányként enyém a felelősség a válogatottért. A második félidőre javult a játékunk, de összességében nagyon alapvető hibákat követtünk el egy remek csapat ellen

  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-az-elso-felidoben-minden-osszejott
  https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/06/tobb-teren-fejlodnie-kell-meg-a-valogatottnak-marco-rossi-szerint
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2024.06.09, 10:48 (szerk.: 2024.06.09, 14:31)
  Remélem, Szobi sérülése nem súlyos, mert az ő kiválása óriás érvágás lenne (ahogy Sallai, Varga vagy Orbán kiválása is, mert nekik sincs hasonló minőségű cseréjük).

  Ha nem lettek volna a sérülések, akkor azt lehetett volna mondani, hogy ez a célnak tökéletesen megfelelő meccs volt. Szép támadások voltak, szép gólok, az utóbbi időben nem éppen csúcsformában játszó támadóink önbizalmat szerezhettek.

  Hajrá fiúk az EB-n! Nagyon drukkolok!

  Nagy Zs. kapupóznája ordas golátó lett volna, meg a Medve helyzetében is több volt, de kimaradtak.Nem baj, majd az éles meccseken bemegy!
  Hajrá, szép volt.

  Mi ez a búvalb...sz..tt letargia, hogy második félidőben kiengedtünk, meg csak 20 perc foci volt, meg a cserék nem válogatott szintűek? Komolyan, mintha egyeseknek a levegővétellel együtt folyna ki a száján a negativizmus. 1. Egy felkészülési meccsen, 1 héttel az EB előtt, 3-0-ás vezetésnél miért kéne megszakadni? 2. A második félidőben és a cserék után is voltak helyzeteink, szép támadásaink. A gól nem jött össze, de nem is lett volna reális 5-6 góllal nyerni. 3. Hol volttatok az elmúlt 5 évben, hogy meglepődtetek, hogy néhány játékos más szintet képvisel, mint Szoboszlai vagy Sallai? Amúgy, mihez képest nem válogatott szintűek? Nekünk ez a szintünk, náluk sokkal jobb játékosaink nincsenek. Akik kimaradtak sem Adeyemi vagy Hummels szintűek. Ez van, ezzel kell főzni és emiatt kvára nem kell sopánkodni, meg károgni, max. szurkolni, hogy hozzák ki magukból a maximumot, vagy egy kicsit annál is többet (játszanak életük formájában), ha odakerülnek.

  "Minden csapat annyit játszik, amennyit hagy neki az ellenfél. " - Ez mondás most is igaz volt.
  Mi is derült ma ki?
  1. Az izraeli B válogatott nincs egy szinten a magyar A-val,
  2. A nyaralásból visszarángatott izraeli focisták az EB főpróbáját játszó magyarokkal összevetve nem azonos mértékben készültek fel.
  3. A vadonat új izraeli szövetségi kapitány még csak keresi a csapatát ellenben a 6 éve kapitány Rossival.
  .
  Persze a győzelemnek örülni kell, de csak a vak nem látja, hogy nagy a baj. Ez a csapat pofára fog esni az EB-n.
  - Fiola, Nagy Ádám, Ádám Martin Kleinheisler, Nego, már nincs ugyanazon a szinten, mint 3 évvel ezelőtti EB-n.
  - Elől a 3 ember, Szoboszlai Varga és Sallai remek, de nincs helyettesük.
  - Középen Schafer sérülékeny, Styles nem ugyanaz a szint.
  - Hátul meg Orbánnal ha történik valami, akkor nagy baj van.
  .
  Az EB-re azért össze tudunk szedni 11 játékost, de nincs helyettesük, a cseresor nem EB szint. Ez így nagyon sovány lesz.

  Gratulálunk és bízzunk, hogy jók lehetünk. Az, hogy jól sikerült a főpróba az túlzás egy írek elleni zakó után és egy rettentően szerény izrael ellen. De, ez sem számít, ami inkább érdekes, hogy mi szükség volt ezekre a meccsekre, mert végig domináltunk az EB-en pedig végig védekezünk. Tehát a felkészülés egyáltalán nem megfelelő elv szerint történt. Attól tartok, hogy a győzelemszámra akart menni, de az se jött be. Legyünk kint sikeresek, de ezek a meccsek erre nem voltak megfelelőek.

  Dárdai komolyból lesérült? Ezen a meccsen egyébként Szalai hasonlított régi önmagára, Dárdaitol meg eddig keveset láttam a válogatottban (ám akkor elit focit nyomott, kérdés nélkül jobb volt, mint Szalai) ettől függetlenül ha jövő héten Szalai kezd, imádkozni fogok, hogy ne bahson el valamit....A mai meccs egyébként óriási volt, tanítani való edzőmeccs. Köszi Rossi.

  Csoboth, Kleinheisler, Ádám, Gazdag csak a létszám miatt van a keretben, mert sem a tudásuk, sem a játék inteligenciájuk nem éri el az átlagot sem. Amúgy az első félidei játék csodálatos volt. A második félidőben látszott, hogy nem minden becserélt játékos való a válogatottba. Fiola, és Nagy Zsolt több időt kaphatott volna, mert kifejezetten jól szálltak be a játékba.

  Orban jatszott nagyot, foleg akkor volt nagy szukseg a rutinjara es a tudasara, amikor mar nem volt Szobo es nagy kaosz volt a vedelemtol felfele. Adam, Kleinheisler, Gazdag es Csoboth felesleges a valogatottban, ujra bizonyitottak.

  Gazdag helyét megtalálhatná végre Rossi, hiába erőlteti ezt az árnyékék dolgot, nem ezt tudja. Vécsei meg simán beférne Kleinheisler helyett, rossz nézni utóbbit, hogy milyen lassan hozza meg a döntését és azt is általában a támadás kárára.

  Fiola egyébként szerintem alapértelmezésben pályára se nagyon fog lépni, és ma valszeg csak azt nézték meg hogy egyáltalán bevethető állapotban van-e és nem kell-e mondjuk kicserélni Mocsira. Jobb szárnyvédőben Nego és Bolla, jobb belső védőben meg Lang és alighanem Balogh is előtte van a sorban

  ez a csapat addig jó, amíg a 4-5 név fent van a pályán és a többit húzza. A második félidő az kb litván/koszovói első félidei színvonal volt. Rövid a kispad, no nem a személyek darabszáma miatt. Gazdag és Ádám a nemzetek ligája óta nem tudott értékelhető teljesítményt bemutatni a válogatottban. Csoboth, hát hagyjuk is. Kleinheisler katasztrófa. Csak darabra van meg a keret sajnos, de ezen maximum a tartalékokkal vállat lutrival lehetne segíteni, az sem garancia. A sikersorozat azon múlik, hogy Sallaiék mennyit fognak bírni.

  El kéne már engedni ezt a ki oda való vagy ki nem témát.Nincs 20 db topligás játékosunk.Ha Vécsei csúcs formában lenne,akkor szerintem Kleini helyett lenne beválogatva.Sajnos Ő már nem lesz azon a szinten.A beválogatott srácokból kell Rossi mesternek a legtöbbet kihozni.

  Nem igaz, hogy az első félidő jó volt és a második gyengébb: az első húsz-huszonöt perc volt a jó, a további 70-75perc egy szinten folyt, a csapat az első félidő második felében (pedig az ászok még ott voltak) nem játszott jól.

  Az első 25 perc után az volt a változás hogy az izraeliek az ivószünetben hármat cseréltek és átálltak egy négyvédős rendszerre. Nem a magyar válogatott lett rosszabb hanem az ellenfél állt át egy stabilabb védekezésre amin már nem lehetett olyan simán átszaladgálni mint korábban. Elhiszem hogy szerintetek csak az a "jó játék" amikor ötpercenként rúgunk egy gólt csak ez viszonylag ritkán szokott előfordulni. Az EB-n például garantáltan nem fog, de ott még olyan játékkép is legfeljebb a skótok ellen lesz várható mint az első félidő második felében, hogy irányítjuk a játékot csak nem tudjuk a védelmet átütni

  Régi Népsport-metódus szerint: Varga, Sallai 8, Bolla 7, többiek 6, Kerkez és a cserék 5.

  A helyszínen nézve szerintem sok üres hely volt!

  És nem arra gondolok, hogy a kapu mögötti részen beálltak a táborba a feljebb lévők

  Néhány gondolat:

  1. Továbbra is úgy érzem, hogy ez a kapushiszti, amibe sajnos Rossi is beszállt, inkább árt a csapatnak. Remélem, hogy a két érintett profi játékosként képes kezelni a kérdést. Ami nem is lenne kérdés, ha annak idején a Maestro Gulácsit jelöli csapatkapitánynak.

  2. A védelmünk összességében megállta a helyét, dacára a sok formán kívüli, játékhiányos, a többiekkel össze nem szokott vagy sérülésből lábadozó játékosnak. Igaz, idén még nem volt olyan szituáció, amikor klasszistámadókkal rendelkező, ráadásul rendkívül motivált ellenfél zúduljon ránk. A jövő szombaton ez is be fog következni. Nagy baj szerintem nem lesz, de jobb félni, mint megijedni.

  3. Középen nincs gond, de remélem, hogy Kleinheisler keveset fog játszani az Eb-n.

  4. Szoboszlai lendülete érezhetően lefékeződött. Nyilvánvaló, hogy a liverpooli visszaeséstől nem tudja magát teljesen függetleníteni, ráadásul a sérülékenysége is aggasztó. Mínuszoljon mindenki, ahogy csak akar, de én továbbra is annak örülnék a legjobban, ha visszamenne Németországba. Mivel még nagyon fiatal, ezért semmiféle extra dolgot nem várok tőle az Eb-n. Beérem azzal, ha hozza Gera, Dzsudzsák és Szalai Ádám előző két kontinenstornán látott produkcióját, azaz ő a csapat egyik legjobbja és legalább egy emlékezetes meccse összejön majd.

  5. Sallai és Varga rendben van, de mögöttük hatalmas az űr. Míg hátul és középen vannak megfelelő csereemberek, addig elöl tényleg silány a kínálat és ez hosszú távon nem jó. Sérülések vagy formahanyatlások esetén főleg az őszi NL-ben lehet majd probléma. Dárdai Palkó mellőzése hiba.

  6. Remélem, hogy Rossival semmilyen gond nem lesz a továbbiakban, nem elmélkedik arról, hogy elvállalna egy mellékállást a kapitányság mellett és a kommentelőkkel sem foglalkozik (beleértve engem is). Kapitányváltás esetén az elnyilasitibisedés miatt nem örülnék Dárdai Pálnak.

  Szokáshoz híven, egyes szurkolóknak megint azok a jó játékosok, akik a keretben sincsenek. Rossi jól rakta össze a csapatot és a taktikát. 3 rúgott gól és kapufa. Ezen a mérkőzésen nekem Bolla és Fiola játéka kifejezetten tetszett. A kezdő támadó hármasunk hozta amit kell, Stylest továbbra is kevésnek érzem a csapathoz. Kleini túlpörögte, szerintem Rossi rá gondolt az interjúban az előrelátásnál. Ha Dárdai és Szalai egy szinten vannak, az számunkra nem a legjobb, Szalai elég gyenge formát mutat.

  “Callum Styles miatt kár aggódni. Szerintem ő csak a cserepad szintjét üti meg.”
  Nagyon fontos eleme a valogatottnak. Ket kozeppalyas nem eleg ilyen ellenfelek ellen, Kleinheisler meg nem megoldas harmadik szamu kp-nak.

  Tetszett, hogy Varga Barnabást bevonták az összjátékba, de meg voltam elégedve Bolla és Sallai ötletességeivel is. Bár ez a mérkőzés igazából nem tette próbára a csapatot, de arra jó volt, hogy megúsztuk komolyabb sérülések nélkül, meg láthattunk korszerű támadásépítéseket gólokkal befejezve. Viszont fenntartásaim vannak a csapat 90 perces masszív helytállása tekintetében.

  Pár embert nem a posztján játszat a mester. Kerkez a csapatában belhátvéd.
  Kleinheisler támadó középpályás. Itt védekező. Pedig ő lenne Szoboszlai helyettese. Mint ahogy volt is négy éve. Ádámmal kevés az,hogy beszélgetek vele
  Koreából. Hol a testsúly? Mi van ha Varga kiesne?

  https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/06/jol-sikerult-az-eb-foproba-debrecenben-harom-gollal-megvertuk-izraelt/kommentek
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2024.06.07, 21:17
  Nego Loic és Dárdai Márton ugyanakkor kisebb sérülése miatt nem fog játszani a holnapi mérkőzésen.

  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-gyozni-es-meggyozni
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2024.06.05, 21:55
  A Nagyerdei Stadion vendégszektorát magyar szurkolók foglalhatják el szombaton, a Magyarország-Izrael felkészülési mérkőzésen.

  Férfi A-válogatottunk június 8-án 18 órakor játssza az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzését, az ellenfél az izraeli együttes lesz a debreceni Nagyerdei Stadionban. A szabályoknak megfelelően a Magyar Labdarúgó Szövetség fenntartott egy szektort az izraeli szurkolók számára, ám az izraeliek jelezték, hogy végül az MLSZ értékesítheti a számukra biztosított belépőket a hazai érdeklődőknek, így a mérkőzésre korlátozott számban, kedvezményes áron újra kaphatók jegyek.

  Ezek a belépők a Nagyerdei Stadion vendégszektorába szólnak, mely szektorelválasztó kerítéssel és védőhálóval van körülvéve, ami kis mértékben ugyan, de korlátozza a tökéletes látást.

  A jegyek a meccsjegy.mlsz.hu oldalon 3000 Ft-ért korlátozott számban kaphatók.

  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/magyarorszag-izrael-korlatozott-szamban-ujra-kaphatok-jegyek
   
 6. avatar: Zsorzsinju
  2024.06.05, 08:02
  2024. június 8. 18:00 Debrecen, Nagyerdei Stadion
  Magyarország - Izrael
  Játékvezető: Cláudio Filipe Ruivo Pereira (POR) (1987.01.11)
  Első válogatott mérkőzése következik.
  Asszisztensek: Tiago José Pereira da Costa (POR) és Paulo Ricardo Duarte Brás (POR)
  Negyedik játékvezető: António Emanuel Carvalho Nobre (POR)
   
 7. avatar: Garullus
  2024.04.12, 17:35
  Ez csak üres beszéd. Persze, a bolgárok ez alól is kivételek voltak?
  Egyébként, a tavaly szeptemberi csehek elleni meccset is 18.00-kor kezdték hétvégén 30 fokban. Amúgy, meg pontosan nyomon követhető, hogy az eb-selejtezőn is minden fordulóban legalább két időpont volt.
  De, ha már itt tartunk. Nézzük a hazai bajnokikat is! Villanyvilágítás NBI-ben, NBII-ben. Ennek ellenére a szurkoló dobja el a leveses kanalat a családi ebédnél, mert agyhalott emberek 13.00 órakor rendeznek meccseket a 21. században. Ez már megint a szurkoló lenézése, figyelmen kívül hagyása. Ezen kívül, annál hangulattalanabb meccset, mint ebédidőben focizni, nem tudok elképzelni. És tojok a tv társaságok igényeire! Nekem ezzel ne jöjjön senki! Miért? A tévét kik nézik? Emberek vagy birkák? Állítólag belőlünk élnek.
   
 8. avatar: fgymat
  2024.04.11, 18:48
  Valószínüleg azért kezdődik akkor, mert az EB-n egyik meccs 15 a másik 18 órakor kezdődik, vagyis, hogy szokják a hőséget. A 20:45-ös meccseket nem az MLSZ, hanem az UEFA szervezte (EB selejtező, Nemzetek Ligája), vagyis az időpontokat is ők határozták meg.
   
 9. avatar: Garullus
  2024.04.11, 17:45
  A mérkőzés 18.00 órakor kezdődik nyáron. Bravó MLSZ! És ismét bravó! Ha tippmixen kellett volna megtennem, özön pénzt nyertem volna, mert ennyire tuti balfék módon, ahogyan a szövetség szervezi a válogatott meccseit már semmi nem lep meg. Télutó, orkán erejű szél, szitáló eső, másnap munkanap? Sebaj! Kezdési idő 20.45. Száz ágra sütő nap, 35C hőség, hétvége? Kezdési időpont délután 6.
  Már az is vicc volt, amikor a múltkor a törökök elleni meccs kezdési időpontját csak pár nappal előtte tudták kibökni, miközben az írek kb. fél évvel a meccs előtt küldték az óra, percet.
  Szánalmas.
  Mint ahogyan a klubkártya rendszerük is. Először: "minden klubtagsági érvénytelenné válik, újat kell regisztrálni!". Majd: új klubtagsági rendszer összeomolva, hónapokkal később is csak egy üzemen kívüli weboldallal találkozol. Ezután: küldenek egy felszólító e-mail, hogy a korábban általuk megszüntetett klubkártyád le fog járni és hosszabbítsd meg! A gyengeelméjű szurkoló, aki már nem képes mindezt követni, e-mailben kér tőlük segítséget, amire tojnak.
  Kérdezem én: ennek tényleg így kell működni?
   
 10. avatar: fgymat
  2024.04.02, 20:57
  Az Atlétikai Stadiont visszabontották 15 ezresre, valószínűleg nincs is hitelesítve focimeccsre, pláne nem UEFA minősítésre. Ez a meccs eredetileg egy Málta elleni felkészülési mérkőzés lett volna, amit szerintem simán lehet egy vidéki modern stadionban is rendezni.
   
 11. avatar: Garullus
  2024.04.02, 19:46
  Nem értem a helyszínválasztást. Nem értem az MLSZ érzéketlenségét a szurkolók irányába. Először is, nem az ország legnagyobb stadionjában rendezik a meccset akkor, amikor rendre 60 000 néző vesz jegyet - már, ha van olyan szerencséje, hogy kap - a válogatott fellépéseire. Miért nem jó ez?
  Azután kiderül, hát azért, mert akkor foglalt a Puskás Aréna más rendezvény miatt. Rendben van, szóból ért az ember. No, de nem az MLSZ szavából. Nem tudom, hány millió forintot fizetnek ki a különböző sajtómunkatársaknak, de hogy annyira lenézik a szurkolót, hogy e fenti tényt sem közlik velünk, hanem innen-onnan való hírmorzsákból kell megtudni, az felháborító.
  Másodszor, ott van az ország második legnagyobb stadionja a parlagon heverő, Atlétikai Stadion 40 000 férőhellyel. Miért nem merül fel oda vinni a meccset, hogy többen láthassák? Nem. Inkább elviszik Debrecenbe egy 20 000 fős létesítménybe. A debreceniek biztosan örülnek neki, ezzel semmi baj nincs, de valahol megint azt érzi a szurkoló, hogy semmit nem számítanak az ő szempontjai.
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2024.02.19, 20:47
  Az Európa-bajnokság főpróbáját június 8-án, hazai környezetben vívja meg a csapatunk, a tervek szerint Debrecenben. Ellenfelünk Izrael válogatottja lesz, amely márciusban pótselejtezőt játszik Izlanddal az Eb-szereplésért. Az izraeliek a selejtezők során hazai pályán Eb-csoportellenfelünkkel, Svájccal 1-1-es döntetlent játszottak, a világranglistán jelenleg a 72. helyen állnak.

  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/merkozesek/hivatalosak-a-ferfi-a-valogatott-elso-harom-felkeszulesi-merkozesenek-idopontjai
   
 13. avatar: ingersheim
  2024.02.19, 17:52
  Úgy néz ki, Izrael lesz helyettük.
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2024.02.01, 21:58
  Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4 Sport csatornának adott exkluzív interjújában a férfi A-válogatott következő ellenfeleiről is nyilatkozott. A pontos dátumokat és helyszíneket a későbbiekben fogja bejelenteni az MLSZ.

  A tervek szerint elsőként a szintén Eb-résztvevő Törökországgal játszik majd Marco Rossi együttese, hazai környezetben. A törökök erősségét nem csak Eb-részvételük mutatja, hanem az is, hogy tavaly Németországot (2-3) és Horvátországot is (0-1) legyőzték. Második felkészülési ellenfelünk Koszovó lesz, amely ugyan nem jutott ki az Eb-re és a világranglistán is csak a 101. helyen áll, Európa-bajnoki csoportellenfelünk, Svájc azonban a selejtezők során sem idegenben sem hazai pályán nem tudta legyőzni (2-2 és 1-1).

  Júniusi első ellenfelünk Írország lesz, amely nem Eb-résztvevő, és jelenleg a 60. a világranglistán, játékstílusuk azonban segítségére lehet válogatottunknak a Skócia elleni Eb-csoportmeccsre való felkészülésben. Az Európa-bajnokság előtti utolsó ellenfelünk Málta lesz.

  A mérkőzésekkel kapcsolatos szerződések egyelőre nem kerültek aláírásra, néhány apró részlet még tisztázásra vár. Amint ez megtörténik, az MLSZ a szokásoknak megfelelően azonnal kommunikálni fogja a mérkőzések konkrét dátumait és helyszíneit.

  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/negy-merkozessel-keszul-az-eb-re-a-ferfi-a-valogatott