magyarfutball.hu

Magyarország - Izrael 1 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
barátságos válogatott mérkőzés
870. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Kružliak Ivan (Szlovákia)
nézőszámok:
 1. mlsz.hu: -
 2. nso.hu: 8.000
 3. nb1.hu: 10.000
 4. pepsifoci.hu: 14.000
 5. origo.hu: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Sanyi-Hungaria
  2013.02.21, 23:22
  Forrás: http://sport.hir24.hu/ferfi-kosarlabda/2013/02/21/szolnoki-zaszlougy-a-rendorseg-visszadobta-a-labdat/~~labdajatekok


  Szolnoki zászlóügy: a rendőrség visszadobta a labdát

  Megjelent: 2013.02.21. 13:14|
  Frissült: 2013.02.21. 18:26

  A rendőrség szerint nem ők intézték a beléptetést a botrányos utóéletet élő Szolnok–Holon férfi-kosárlabdamérkőzésen. A város polgármestere is tiltakozik a történtek miatt.
  Szolnoki zászlóügy: a rendőrség visszadobta a labdát
  Még nem tudjuk, mi az igazság (MTI)

  Kedden este a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata hazai környezetben győzött az izraeli Hapoel Holon ellen az Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszában, ezzel életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

  A mérkőzés másnapján és harmadnapján azonban nem a győzelem, sokkal inkább a foghíjas lelátó adott beszédtémát.

  Történt ugyanis, hogy a hazai ultratábor kivonult a Tiszaligeti Sportcsarnokból, miután a rendezők nem engedték bevinni a csarnokba a szurkolók jól megszokott drapériáit, valamint a szimpatizánsok állítása szerint a magyar zászlót sem.

  A hírek arról szóltak (a klub is ennyit mondott az ügyben), hogy a drukkerek a rendőrséggel egyeztettek arról, milyen drapériákat lehet bevinni a csarnokba. Közleményükben azt írták, az izraeli csapat biztonsági főnökének volt a kérése, hogy magyar zászló ne lengjen a Tiszaligeti Csarnokban.

  A rendőrség aztán csütörtökön megszólalt, szűk szavú közleményt adott ki. Ezt most közöljük az alábbiakban, emlékeztetőként csatolva a drukkerek kommünikéjét.
  Közlemények a magyar zászló ügyében:

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye

  A Szolnok városában 2013. február 19-én megrendezett Szolnok Olaj – Hapoel Holon kosárlabda-mérkőzést a Szolnoki Rendőrkapitányság érvényes szerződés alapján biztosította.

  A normál biztonsági kockázatú meccsen a kapitányság két járőre látott el szolgálati feladatot. A beléptetést nem a rendőrség végezte. A mérkőzés ideje alatt rendőri intézkedésre nem került sor.

  A Szolnok szurkolóinak szerdai közleménye:

  Értetlenül állunk a tegnap este történetek előtt, melyre városunkban, szeretett klubunk mérkőzésein még soha nem történt példa. Meglepő volt a csarnoknál lévő rendőrök és biztonságiak létszáma, a stílusról már nem is beszélve.

  A bejáratnál a biztonságiak-rendőrök nem engedték be a mérkőzésre csoportjaink drapériáit, magyar zászlókat, melyek már hosszú évek óta kint függenek minden Olaj meccsen. A válasz annyi volt, hogy a mai mérkőzésen nem lehet, mert az izraeli vendégcsapat biztonsági főnöke ezt kérte/írta elő pályára lépésük alapvető feltételeként. Se a magyar nemzeti színű zászló, se a székely zászló, se a csoportok drapériái nem tartalmaznak semmi sértőt, és nem tiltott. Így senki nem tilthatja meg ezeknek a használatát sem.

  Nemzeti önérzetünkben sértettek meg, és úgy tűnik, ehhez partner volt tegnap este valamelyik hazai szerv is. Felháborító!

  Válaszreakcióként nem láttunk más megoldást, mint hogy tüntetőleg bojkottáljuk a mérkőzést. Ma napvilágot látott klubunk technikai igazgatójától egy nyilatkozat, melyben azt állítja, hogy a szurkolók egyeztettek a rendőrökkel meccs előtt. Ez így igaz, viszont a helyi rendőrség részéről annyi hangzott el, hogy minden, a mérkőzéssel nem összefüggő kiírást, drapériát nem lehet bevinni, illetve ha valaki verbálisan szidalmazza a vendégcsapatot, utalva származására, annak vállalnia kell a felelősséget. Mi saját csatornáinkon keresztül erről tájékoztattuk is a szurkolókat.

  Csoportjaink drapériái semmilyen jelenleg hatályos törvénnyel nincsenek ellentétben, a magyar zászlót pedig egy magyar csapat mérkőzésén oda nem illőnek tartani minden, csak nem korrekt. Sőt, ez több mint sértő!

  Ezzel nem tudunk azonosulni, és teljesen elítéljük annak a gondolatát is, hogy ma Magyarországon bárhol és bárki megtiltsa a nemzeti színű zászlónk használatát bárkinek. Mert nekünk, egy idézettel élve: „Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!" Sajnálattal vettük tudomásul, hogy nem mindenki gondolta ezt így tegnap.

  Az egész eset sok kérdést vet fel, amit nem ártana hivatalosan is tisztázni a szolnoki klub, a rendezői hátteret biztosító Védelem Holding Zrt., illetve a rendőri szervek részéről.

  OilBoys – First Line – UO30 szurkolói csoportok


  Az ügyben Szalay Ferenc szolnoki polgármester is megszólalt: "A nemzet jelképét egy magyar csapat mérkőzéséről senki sem zárhatja ki, megengedhetetlen, hogy ilyen előforduljon Magyarországon, aligha hiszem, hogy bárhol a világon hasonló esetet toleránsan kezelne a közvélemény" - írta közleményében a megyeszékhely polgármestere.

  Szalay Ferenc, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is, hangsúlyozta: a szolnoki klub vezetőivel egyeztetve úgy tudja: ők a keddi sportesemény biztosítását végző céggel együtt jelenleg is vizsgálják a beléptetést rögzítő kamerák felvételét.

  "Egyet biztosan állítottak: a Szolnoki Olaj KK nem utasított senkit a magyar zászló kitiltására" - tette hozzá a városvezető, jelezve, hogy bízik benne, a jövőben inkább a klub kiváló eredményeiről, a magyar férfi kosárlabda nemzetközi helytállásáról szólnak majd a hírek, mert "mindannyiunknak ez a legfontosabb".
   
 2. avatar: Coimbra
  2012.08.23, 21:10
  Az internetes sportoldalak mi alapján saccolják a nézőszámot?Egyiknél 8000, másiknál 14000 fő, azért nagyon nem mindegy hazai viszonylatban ez a +-6000 fő...
   
 3. avatar: Annika
  2012.08.20, 19:54
  Egyazon téma két változata.

  Bocsánatkérést várnak a magyar szurkolók viselkedése miatt Izraelben

  A magyar hatóságok még mindig nem kértek bocsánatot az Izrael-ellenes és antiszemita incidensek miatt, amelyek az augusztus 15-i izraeli-magyar labdarúgó mérkőzésen történtek Budapesten - írta a Haarec című izraeli napilap.

  Az újság honlapján vasárnap este megjelent írás felidézi, hogy a magyar szurkolók a lelátókról "büdös zsidót" kiáltottak, Mussolinit méltatták, Palesztinát éltették, és az izraeli himnusz elhangzásakor hátat fordítottak a focipályának.

  A The Jerusalem Post is teret szentel internetes felületén a barátságos mérkőzésen történteknek. Megszólaltatja Efraim Zuroffot is, a Szájmon Vazelintál Központ izraeli irodájának igazgatóját, aki szerint a Puskás Ferenc Stadionban történtek egy, az ország egészét sújtó problémára mutatnak rá.

  http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/watch-hungarian-soccer-fans-disrupt-israeli-anthem-with-anti-semitic-slurs.premium-1.459251

  http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=281862

  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=578330

  Na most kérem alássan én kint voltam a meccsen.

  Kb 5000 magyar ment ki majdnem kitöltve egy háromnegyed körívet a B baltól az L jobbig, én az L balon ültem. Tőlem két szektorral arrébb a P-ben volt egy kb. 300 fős csoport, amelyik persze végig szurkolt. Direkt figyeltem, hogy az első zsidózás mikor hangzik el, nos valahol a 20. perc táján és még háromszor ismétlődött meg. A 300 főből sem mindenki, kb. talán 250 skandált ilyeneket. Na most az 5000 emberből 250 fő, a többiek némakussban nézték ülve a meccset.

  De nem baj, majd Bartus megírja, hogy az egész stadion véreres szemekkel tombolt a 90. percig kartlengetve és közben a Reichsführer-t éltette. Meg persze a meccs után az összes izraelitát megverték.

  http://naczivadasz.com/?q=ettel_mar_disznohust#comment_163119
   
 4. avatar: ingersheim
  2012.08.18, 10:03 (szerk.: 2013.01.10, 00:57)
  kép
   
 5. avatar: NNS
  2012.08.17, 20:18
  Jelentős az érdeklődés a magyar válogatott augusztus 15-i (Puskás-stadion, 20.30), Izrael elleni felkészülési mérkőzésére.
  A jegyárusítás megkezdése óta már több mint 10 ezer jegy gazdára talált a mérkőzésre, vagyis azoknak a szurkolóknak, akik a helyszínen szeretnék megnézni az összecsapást, de még nem rendelkeznek belépővel, érdemes mielőbb megvásárolniuk a jegyüket.


  http://www.mlsz.hu/magyarorszag-izrael-tobb-mint-tizezer-jegy-mar-elkelt
  2012. augusztus 13. 10:20
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2012.08.17, 16:24
  Mérsékelt játék, hm, inkább egyik csapat rosszabb volt mint a másik. az izraeliek könnyelműen passzolgattak, eladták a labdát, néha majdnem elbotlottak benne, és mégis majdnem behúzták a meccset a végén. Mindkét csapat a másik hibáiból élt, alig volt rendes, jól kivitelezett támadás. Tavasszal jobban ment ennél, ez ad némi reményt - tudunk mi ennél jobban játszani.


  Egyedül Koman hozta, amit tud. Beb*szna, ha épp a selejtezőkre dőlne ki. Rajta kívül még Németh-en és Koltain láttam akarást. A védelem katasztrófa, egy jó Bogdán sem lesz így elég. Ha helyzetbe kerül, Szalai olyan, mint a lassított felvétel. Egyéb gondok is vannak, majdnem mindenkit elő lehetne venni. Nem értem hazai pályán miért nem támad le a válogatott, illetve hol a lelkesedés? Felesleges megnézni ezeket a felkészülései meccseket.


  Nem értem. Amikor megszereztük a vezetést, nyugodtan lőhettünk volna még egy gólt, amivel bebiztosítjuk a győzelmet. Rendszeresen kipukkadunk a végére. Tökéletes példa erre az Írország elleni összecsapás, ahol uraltuk a mérkőzést, aztán a végén mégiscsak nekik kellett izgulni a 0-0 megtartásáért. Valamiért leeresztünk a végére. Rendszeresen.

  Motiválatlan játékosokat láttam a pályán, természetesen kissé dühös vagyok a végeredmény miatt, de azt se mondanám, hogy reménytelenek lennénk. Vannak posztok, ahol megvagyunk, viszont még mindig kilógnak néhányan a csapatból. Szalainak nagyon nem megy mostanság címeres mezben, remélem, hogy összeszedi magát a selejtezőkre, mert ő lehet az egyik kulcs. Gyurcsó tehetséges, de még nem hinném, hogy jó döntés kezdőbe rakni. Voltak nála rosszabbak is, most ezt nem részletezném. Illett volna kiszolgálni a közönséget, nem sikerült.


  Barátságos meccs, de hát azért itt van a hollandok elleni meccs is, nagyon közel, talán túlságosan is közel.
  A védelmünk hátborzongatóan gyenge volt, élen ismét Laczkóval.
  Amíg nem váltottunk rendszert (Vanczák-csere), addig elfogadhatóan játszottunk, de valamiért inkább a biztonságra helyezte a hangsúlyt a Művész Úr, egyébként érthetetlen módon, hisz lehet bennünk lett volna még egy gól, ehelyett majdnem adtunk egy győzelmet és 25 percet az izraelieknek. Talán az egy gólos győzelem megtartása volt a cél...
  Azért megkérdezhetné már valaki egyébként Egerváritól, hogy Szakály, Koltai és Laczkó mért válogatott?! Lehet válogatott szintűek, de egyszer se látni a válogatott szintű játékot rajtuk, márpedig sokszor kaptak lehetőséget, különösen Laczkó inkább.
  Na mindegy. Ez biztos kevés lesz a hollandok ellen, még a pontszerzéshez is.
  Bogdán 6 - Varga 6, Mészáros 5, Juhász 5, Laczkó 4 - Pintér 5 - Gyurcsó 5, Koman 6, Szakály 5, Dzsudzsák 6 - Szalai 6
  Korcsmár 6, Németh 5 (igaz, ő harcos volt)


  Augusztus. Szezon előtt. Barátságos meccs. Azért ne bőgjünk már.


  Tény, Koman is jól nyomta, sőt lehet jobb volt mint Petya ... ezt nem is vitatom... de a középpálya stabilitását akkor is Szakályban láttam ... szürkén, de hasznosan ... Koman színesebben és hasznosan
  Ami Gyurcsó-t illeti, én látok benne fantáziát, de itt most nagyon gyerek volt ... Németh megítélése is jogos, bár mintha többször került volna játékba, mint elődje... de nagyon sokat hibázott ...
  Számomra itt Szalai volt a leggyengébb ... csak kritizált, h nem teszik a lábára a labdát, ha ott volt a lábán, mindig elbénázta ... talán nem az új arcprofil kialakításával kellett volna foglalkoznia, hanem edzeni és edzeni ...
  A védelem pedig ... Mészit stabilabbnak éreztem, mint Juhászt, de volt 1-2 hajmeresztő mellényúlása is ... bár ez nála néha megszokott... Varga pedig... látszik nem ez a posztja ... ugyanúgy ment hajtott, mintha védekező középpályást játszana ... ezért néha lefutották, igaz többynire mindig javította a hibáit...


  Akárhány helyezéssel vannak is mögöttünk, számomra nyilvánvaló, hogy az izraeli csapatot zömében jobb és képzettebb játékosok alkotják, mint a mi válogatottunkat. Ez nem jelenti azt, hogy csapatként jobban funkcionálnak... de tény, hogy erővel is jobban bírták, egy az egyben pedig simán vertek minket. Ezt lehet vitatni, nem fogom védeni az álláspontomat, mindenki azt gondol, amit akar. Adalékként viszont érdemes elgondolkodni azon, mitől van az, hogy az ellenfél bármelyik játékosa hatékonyabban meg tudja tartani a labdát, mint a mieink többsége... tisztelet a kivételnek.
  Nem mondom azt, hogy ez a modern futball fő szempontja... mármint a labdatartás... mi jobban passzolunk, jól látunk a pályán, mondhatni - vagy néha már majdnem mondhatni - kreatívabbak vagyunk. De volt olyan helyzet, amikor ketten hozták a labdát öt védőnkre, és ketten is helyzetbe tudtak kerülni. (Oké, nem lett belőle semmi, de lehetett volna. Ha a bíró egy picit genyóbb, fújhatott volna akármit is. Tizenegyeseket, még ha nem is voltak azok... vagy... azok voltak?) Láttunk már olyat, sok-sok meccsen is, hogy ennél vétlenebb faultokat is befújtak; nem jó, ha az ellenfél csatárai a földre kerülnek a tizenhatosunkon belül, méghozzá úgy, hogy jól láthatóan ott van a hátvédünk keze a vállukon, alkarjukon... vagy véletlenül összeakad a lábuk.
  Elmehetnek ezen meccsek... és háboroghatunk, hogy csalás: a bíró kiszámíthatatlan állatfajta, azt fújja be, amit az uefamaffia elvár tőle.

  A játékosokról a véleményem:
  - Bogdán: ő a jövő. (és már a jelen is). Még ha volt is 2-3 bizonytalan megmozdulása, nálam így is maximálisan ő a favorit az összes többi kapusunkkal szemben. Többnyire magabiztos, és jók a reflexei.
  - Varga: jó megoldás (majdnem) bármilyen védekező posztra. Messze nem tökéletes, főleg jobb hátvéd poszton nem, de nincs jobb. És vegyük észre... már az első félidő első harmadában volt egy összecsapás, ami után húzta a lábát és fájdalmas pofákat vágott, de végigjátszotta a meccset, pedig később is látszott rajta, hogy vannak fájdalmai.
  - Mészáros. Debreceni vagyok és Loki-drukker, persze, hogy sokra tartom. Szorítok neki, hogy a Lokiban és a válogatottban is egyre jobb legyen. De... neki is bőven kell még fejlődnie. Voltak hibái mostanában a Lokiban is, és ezen a meccsen is. Ami miatt mégis örülök, hogy ott van a válogatottban: a gyorsasága! Ha versenyt kell futni az ellenfél villámgyors csatáraival, a védelmünkből ő képes rá leginkább.
  - Juhász. Maximálisan tisztelem, de ez most nem az ő meccse volt.
  - Korcsmár. Jól szállt be, jól játszott, de semmi extra.
  - Laczkó... Sokan nem szeretik, és sokan őt hibáztatják minden bekapott gólunkért. De... nézzük az előrejátékát! Nagyon sokszor indult meg aktívan most is, meghúzva a bal szélt, és ezzel többet tett hozzá a támadójátékunkhoz, mint a teljes középpálya és a jobb oldal együttvéve. Ha ő nincs, szerintem fele ennyi sincs a támadójátékunk. Hogy a védekezésben átjátszották? Hogy néha belebonyolódott saját cseleibe? ... Nos, lehet. De ment előre és aktív volt. Ő legalább próbálkozott, és nem csak hátrafelé alibipasszozott. Ha ő épp az ellenfél tizenhatosáig sprintelt, valaki másnak kellene átvennie a védő pozícióját, nem? Juhász? Mészáros? Nem gondolnám, hogy ő a hunyó.
  - Pintér. Amíg bírta erővel, jól szűrt, sok labdát szerzett. De... sokat el is passzolt. És a játéka főként a rombolásban merült ki. Azért őt is a jobbak közé sorolnám
  - Koman. A sérüléséig jól és ötletesen játszott. Ő sem hibátlanul, de legalább próbálkozott, és több jó, váratlan megoldása is volt. Bevallom, nem mindig kedvelem a játékát - néha (remek megmozdulás után) elszórja a labdákat -, de most ő volt a csapat egyik legjobbja.
  - Szakály. Szintén a debreceni elfogultság... de valahogy mégsem érzem jónak a válogatottban. Szürke eminenciás: sokat fut, hajt, küzd, le a kalappal... de mégis szívesebben látnám helyette Hajnalt, Gerát, Tőzsért, Vass Ádámot vagy néha (ha jobb napot fog ki) még akár Sándor Gyurit is. Sorry!!! smiley És bár visszatérhetne valaha Huszti!!... És fontos! Valaki írta már itt, a fórumon, hogy a középpályánk Szakály lecserélése után gyengült meg. Ezzel egyetértek. Bár tény, hogy Koman sérülése is még tovább gyengítette a középpályát.
  - Dzsudzsák. Még ha ez nem is a csúcsformában lévő PSV-s Balázsunk... és még ha nem is mindig megy neki a játék, ő azért az a playerünk, akit legszarabb formájában is elviselnék: mindig benne van a gól lehetősége. Lehet, hogy egész meccsen nulla megmozdulása van... de ha kapunk egy szabadrúgást az ellenfél tizenhatosának közelében, ezerszer szívesebben látnám Dzsudzsákot a labda mögött, mint például Komant... akit nem akarok szidni, mert roppant ígéretesen csavargat a kapu köré, mellé, fölé és alá is, egy-két méteres távolságon belül... de ő kurvára esélytelen, hogy kaput találjon. Vagy ha igen, a kapus mellre veszi a gyengus, hazaadás-erősségű labdát, vagy akár ki is fejelheti. Szóval, inkább Dzsudzsák... még ha a sorfalba lövi is!
  - Gyurcsó. Látok fantáziát benne. Dinamikusan mozog, jól kezeli a labdát (többnyire), elég gyors, és tűrhetően ad be... De ez most nem az ő meccse volt! Mint ahogy a Vidiben sem igazán volt az idei szezonban jó meccse. VISZONT: azt mondom, próbálgatni kell ezt a srácot! Erőltetni... ő még jó lehet! Hosszú távon ő lehet a megoldás a jobb szélünkre! Legyen így! Bár a fideszotonos "vetélytársnál" játszik, drukkolok neki!
  - Szalai. Sajnos, nálam ma messze ő volt a csapat leggyengébb láncszeme. Ha a többieknek átlagban 6/10-et adnék, neki 4/10 jutna. Nem akarom bántani, tehetséges játékosnak tartom, remélhetőleg lesz még jobb is... de ma akárha a pályán se lett volna. Azt gondolom, bárki más képes lett volna ezen a poszton erre a nulla-játékra, amit ma produkált. Talán nem az ő hibája... talán nem kapott elég labdát... bárhogy is, ezt a mai játékát felejtsük el!
  - Németh Krisztián. Nagyon jól szállt be, jól mozgott... eleinte élményszámba ment a játéka... aztán beleszürkült a mezőnybe, és nem bírta megtartani a rápasszolt labdákat. Ez sem biztos, hogy az ő hibája; nehéz úgy játszani, ha nincs kihez passzolni. Azért azt ne feledjük, hogy a gólunkban is jelentős szerepet játszott. Ő vitte rá remekül a labdát a védelembe, és olyan passzt adott Szalainak, amiből egy jó formában lévő csatár kapásból gólt lőtt volna... Szalai azonban elkezdett tilitolizni, és ugyanúgy eltötymörögte volna ezt a helyzetet is, mint az ezt megelőző összes többit. Németh lőtte kapufára a labdát, és a kipattanóból lett a gól... Szóval, számomra Németh Krisztián jelenléte a válogatottban ez alkalommal pozitív élmény volt!
  - Vanczák. Jól szállt be, és volt egy nagy-nagy, kétszeres mentése a kapunk előtt. Grat! De nem tudom, nem akarom az ő nyakába varrni az ellenfél gólját... de mintha ő ugrott volna fel fejelni az izraelivel. Sikertelenül.
  - Halmosi. Őt is kedvelem. De most nem a posztján játszott... és játszott egyáltalán? Észrevehetetlen volt.
  - Koltai: volt. Keveset játszott, de így is akadt ígéretes megmozdulása. Nem annyira rossz ő, mint amilyenek
  sokan vizionálják. Ha tartalékként be kell ugrani valaki gyengébb formát kifogó helyett... ám legyen ő! Kijöhet neki a lépés.
  - Szabics: Lehet, hogy jó érzékkel talál kaput, ha valaki kiharcolja a lehetőséget és száz százalékos helyzetbe hozza... de őt már nem kéne erőltetni. Akkor már tényleg inkább Niko... vagy honosítsuk Coulibalyt! smiley


  Osztályzatok
  Bogdán 7 : Nagyon magabiztos a kapuban, mind a beadásoknál, mind a hazaadásoknál, szerintem a bekapott gólról nem tehetett.
  Laczkó 4 . Eszméletlen gyenge, beadni nemtud, támadásokat segíteni nemtudja + még védekezni se nagyon, az első félidőben minden izraeli támadás az ő oldalán volt.
  Mészáros 4 : Nemrossz védő, de elképesztő dolgokat is tud művelni.
  Juhász 4 : Nemtudom mivan vele, az elmult válogatott meccseken nagyon gyenge volt, ma sem játszott jól, a levegőváltozás jót tenne neki.
  Varga 6 : Nagyon tud küzdeni, erőszakos, mer ütközni, de emellett techniás megoldásokra is képes.
  Pintér 6 : Jól szűr , sok labdát is szerzett, de adott is el bőven. Jó hír hogy a támadásoknál is bátranelőre jött!lőtt kapura.
  Szakály 4 : Egyszerűen egy fokkal lassabb a többieknél.
  Gyurcsó 4 : Nehéz osztályozni, szinte semmit nem csinált, vannak jó megmozdulásai de még a kezdő az túlsok neki.
  Koman 6 : 1-ső félidőbe szerintem szürkén játszott, másodikba úgy mint egy igazi karmester. Kár h megsérült.
  Dzsudzsák 6 : Látszott rajta h akar, küzdött rendesen, lőtt sokat kapura, de látszott az is h nincs csúcsformában. Remélem a gólja átlendíti a Dinamos holtponton.
  Szalai 5 : Kevés labdát kapott, jó labdákat adott, de ugyanúgy mint az írek ellen helyzeteit nem tudta berúgni. Külseje viszont borzasztó
  Korcsmár 5 : Jól szállt be, kimerem jelenteni jelenleg a legjobb magyar védő.
  Németh 4 : Szegény csóri gyerek csak a kapufákat tudja rúgni a vlogatottban. Egyébként jól szállt be, jól tartotta a labdát, és sok jó meglátása is volt.
  Vanczák 2 : Volt 1 nagy mentése azon kívül semmi pozitív.
  Koltai, Halmosi, Szabics osztályozhatatlan.


  Néhány gondolat:

  1. Nézzük a legutóbbi öt meccsünket. A lengyelektől kikaptunk, a bolgárokkal, az írekkel és az izraeliekkel ikszeltünk, a cseheket megvertük. A fenti öt csapat mindegyike kb. annyit ér, mint a román-török-észt hármasfogat tagjai. Egyelőre annyit látok a csapatunkban, hogy az ellenfelek (Hollandia most nem számít) nem fognak átgázolni rajtunk, és csipegethetjük a pontokat is, de a továbbjutáshoz mindez kevés lesz.
  2. Egervári egyelőre másolja Koeman 2008-as nyitó eredményeit és az ottani játékot (a görög-horvát-montenegrói meccsekre gondolok). Négy év alatt semmit sem léptünk előre (a világranglista ezúttal le van tojva).
  3. Koman és Dzsudzsák jól játszottak. Nélkülük kikaptunk volna. Pedig ők elvileg elásták magukat a tajgán, hiszen csak a pénzkeresés érdekli őket.
  4. Komanon és Némethen is látszott, hogy végre folyamatosan játékban vannak. Előbbre járnának, ha ez a folyamat nem 2012 tavaszán kezdődött volna.
  5. Szalai ügyes, de már látszik, hogy veszélyes dolog túlsztárolni. Szerintem semmi keresnivalója a Mainznál magasabb szinten.
  6. Érdekes, hogy amíg a Videoton csődöt mondott a nemzetközi kupákban, addig a Mesteredző számolatlanul hívta be onnan a játékosokat. Most, hogy nagyon jól szerepelnek, csak a kis Gyurcsó fér be. Bezzeg a gyengécskén muzsikáló lokisták ellepték a nemzeti tizenegyet. Csak nem leszólt Kósa Lajos?
  7. A Mesteredő most ugyanazt a hibát követi el, mint amit annak idején Matthäus követett el a német-magyar után. Akkor Lothar azt hitte, hogy megvan a csapatunk (Simekkel, Molnár Balázzsal, Rósa Dénessel és Tóth Andrással). Aztán a horvátok gyorsan kigyógyítottak bennünket. Ezúttal a csehek elleni gárda tűnik az etalonnak. Annyira elragadtatta magát a Mester, hogy miattuk még az Eb-selejtezős csapatot is megbontotta. Másképp hogy fordulhatna elő, hogy Priskin és Vadócz tartósan kimaradni látszik a keretből, Szakály alapemberré válik, az amúgy rapszodikus és öreg Mészáros miatt pedig szétszedi az összeszokott Vanczák-Juhász-Korcsmár hármasfogatot.


  Juhász ugyanolyan sérülésből lábadozó és játékhiányos ember, mint amilyen Hajnal és Gera volt. Meg sem kellett volna hívni. Amúgy amíg pályán volt, addig nem kaptunk gólt.
  Szakály valóban nem idevaló, de azért nem kellene belőle bűnbakot csinálni. Miközben néhány hű, de nagyon cool sztárocskánknál meg csak a pozitívumokat nézzük (ezúttal Szalaira és Vargára gondolok).


  Úgy olvasom, hogy a Mesteredző részben azzal magyarázza a vártnál rosszabb eredményt, hogy az idény elején járunk, sok játékos még nem tudott belelendülni, mert nem játszott elég meccset.

  Itt jegyezném meg, hogy mindez Izraelnél sokkal nagyobb gond volt. A keret kb. fele otthon játszik, márpedig az izraeli bajnokság csak a jövő héten rajtol. Akárcsak az angol, a német és a spanyol, ahol szintén nem halt még bele senki a sok idei tétmeccsbe.

  Ezzel szemben nálunk az NB1 már hetek óta üzemel, és játékban vannak a svájci, osztrák, norvég és orosz klubokban játszók is. Elég megnézni a két keretet, és kiderül, hogy az "idény eleji forma" elméletileg nálunk volt a kisebb probléma.

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=180&na_step=30&t=9018358&na_order=
  http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=111741&p=1
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2012.08.17, 15:30
  Egervári Sándor: Nem tudtuk megismételni a júniusi két mérkőzés játékát, ennek vannak magyarázható és nem magyarázható okai is. Nem szerettem volna hatot cserélni, a változtatások egy része kényszerű volt. Juhász Roland egy rúgást kapott a lábára az első félidőben, Koman Vladimirnek pedig elmozdult a bokája. Utóbbi nagy fájdalmakkal jött le a pályáról, egyébként egyiküket sem akartam lehozni. Talán épp a kényszerű cseréknek, a rossz elosztásnak is köszönhetően kaptuk ezt a szögletgólt, természetesen ezt majd később ki fogjuk elemezni. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönséget, a hozzáállással természetesen nem volt baj, de ma csak ennyi volt a csapatban. Biztos vagyok benne, hogy szeptemberben jobb mentális állapotban lesz a csapatom, így bizakodó vagyok azt illetően, hogy Andorra és Hollandia ellen megfelelő játékra leszünk képesek – fogalmazott a kapitány.

  A második félidő elején volt egy jó periódusa a nemzeti együttesnek, ennek kapcsán a tréner elsősorban Németh Krisztiánt dicsérte.

  – A második félidőre egy kicsit valóban átszerveztük a játékot, és ez lendületet adott. Az első játékrészben az ellenfél középpályás sora és a védelme között nem volt játékosunk, nem tudtuk betölteni azt a területet, a szünet után viszont az első húsz percben ezt Németh Krisztián egészen kiválóan megtette. Sajnos aztán sok játékosunk belefáradt a meccsbe, gondolok itt Pintér Ádámékra például, akik nem versenyállapotban, hanem még a felkészülés időszakában vannak. A fáradtságnak köszönhetően nem tudtuk azt a játékot folytatni, a végén már két fáradt csapat volt a pályán, és nem azok a taktikai elemek jelentek meg a játékunkban, amiknek kellett volna

  forrás:
  http://pepsifoci.hu/node/119694
   
 8. avatar: pirospont
  2012.08.16, 09:24
  De jó lenne, ha felsőbb utasításra nem győztünk volna.
  De sajnos mi vagyunk ennyire szarok.
   
 9. avatar: AMiUtunk
  2012.08.15, 22:27
  Ki volt adva az utasítás mint a szovjet időkben, hogy nem szabad legyőzni a megszálló, elnyomó élősködőket? Szégyen!
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2012.08.15, 13:51
  A magyar válogatott szerda 20.30 órakor a Puskás Ferenc Stadionban játssza utolsó felkészülési mérkőzését a világbajnoki selejtezősorozat megkezdése előtt. Egervári Sándor előzetesen megadott keretéből két futballista nem lehet ott a mérkőzésen, Hajnal Tamás és Gera Zoltán kisebb sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót, a szövetségi kapitány helyükre Koltai Tamást, a Győri ETO középpályását hívta meg együttesébe.
  „Gera és Hajnal sérülése sem súlyos, de a labdarúgók klubjai azt kérték, hogy ha lehetséges, tekintsünk el meghívásuktól, mert a válogatottban való játékukkal veszélybe kerülne szereplésük a szezonrajton. Számunkra is fontos, hogy a kerettagok rendszeresen szerepeljenek klubcsapataikban, s mivel a két játékos az edzéseinken sérülten nem vehetne részt, úgy döntöttünk, méltányoljuk a kéréseket, és a szerdai felkészülési mérkőzésen nem számítunk a játékukra" – mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor.

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-hajnal-mellett-gera-is-lemarad-az-izrael-elleni-meccsrol-2163951
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2012.08.15, 13:42
  A One és a Walla nevű portál is arról számol be, hogy két fővel is megfogyatkozott az izraeli válogatott budapesti kerete. A közel-keletiek legnagyobb sztárja, a Chelsea kötelékébe tartozó Yossi Benajun külön engedéllyel marad távol a magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzéstől, miután kérte feletteseit, hogy bólintsanak rá arra, hogy Londonba utazhasson várandós feleségéhez, aki hamarosan életet ad gyermeküknek.

  A karmester mellett azonban egy másik középpályás sem lesz ott várhatóan az izraeli szövetség által még nem kommentált beszámolók szerint a Puskás Ferenc Stadionban, és az ő esetében az indok már kevésbé "hétköznapi".

  Az esetre az izraeliek egyik edzésén került sor a magyar fővárosban, amikor is a sajtóhírek szerint Almog Cohen láthatóan sértetten végezte munkáját amiatt, hogy nem a tervezett kezdőcsapattal együtt gyakorolhatott.

  Eli Guttman szövetségi kapitány figyelmeztette a futballistát, hogy tartsa tiszteletben és ne sértse meg társait a viselkedésével, amire így felelt Cohen: "Mi történt, amit akarsz tőlem?". Guttman ekkor csendre intette a középpályást, amire az sértetten annyit reagált, hogy "Mi van, miért nem válaszolsz, mi vagyok én, valami kisgyerek?". A felhevülő vita után a beszámolók szerint Guttman úgy döntött, hogy kiteszi a keretből a játékost, aki így várhatóan visszautazhat klubcsapatához, Nürnbergbe, és az eset után már egyedül kellett edzenie.

  forrás:
  http://pepsifoci.hu/node/119581
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2012.07.31, 17:52 (szerk.: 2012.07.31, 17:53)
  A magyar válogatott augusztus 15-én, Izrael ellen játssza le utolsó felkészülési mérkőzését a világbajnoki selejtező sorozat megkezdése előtt. A Puskás Ferenc Stadionban rendezendő összecsapás előtt Egervári Sándor kihirdette a mieink keretét, a szövetségi kapitány 21 játékost hívott meg együttesébe. Hosszú idő után ismét tagja a keretnek a csapatkapitány Gera Zoltán, míg az OTP Bank Ligában szereplő csapatokból hat játékos kaphat szerepet a találkozón.

  - Ezúttal is hiányzik néhány olyan játékos, aki a korábbi években meghatározó szerepet töltött be a keretben - mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor. - Rudolf Gergely azért maradt ki, mert jelenleg nincs csapata, Elek Ákos sorsa pedig későn oldódott meg, és egyelőre nincs válogatott formában, ami érthető, hiszen keveset játszott az utóbbi időszakban. Örömteli viszont, hogy Gera Zoli már teljes értékű munkát végez, sérülése után teljesen panaszmentes, meccseket játszik csapatában. Az izraeliek elleni találkozó az utolsó megmérettetésünk a tétmérkőzések előtt, ezért nagyon fontos hét vár ránk, mert a taktikai felkészülésen túl mentálisan is szeretnénk ráhangolni a játékosokat a vb-selejtezőkre.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/egervari-sandor-keretet-hirdetett-izrael-ellen
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2012.07.25, 12:38
  A magyar válogatott augusztus 15-én, szerdán 20.30 órakor játssza utolsó felkészülési mérkőzését a világbajnoki selejtező sorozat megkezdése előtt.


  Az augusztus 15-i találkozón Izrael lesz az ellenfél, a mérkőzést a Puskás Ferenc Stadionban rendezik. A belépőjegyek árusítása július 23-án, hétfőn reggel 9.00 órakor kezdődött meg, jegyet váltani ezúttal is országszerte az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet - elhelyezkedéstől függően - 2000, 3000, 4000 és 7000 forintos áron.

  A stadionban ezúttal is kialakítunk egy családi szektort, ahová 3-5 fős családok válthatnak belépőt. Itt a család férfi tagjának a jegye 3000 forintba kerül, a női családtag jegye ingyenes, a gyerek(ek) belépője 500 forint/fő.

  A gyerek szektorba csoportos kedvezményt biztosítunk, amelyet iskolák, egyesületek vehetnek igénybe 16 éven aluli gyerekek számára. Itt a jegyvásárlás regisztrációhoz kötött: a gyermekjegyek@mlsz.hu email címen lehet jelentkezni, a sikeres igénylők a regisztrációra választ fognak kapni, hogy mikor, hol és hogyan vehetik át az igényelt jegyeket.
  Minimum 10, maximum 50 darab belépőt lehet igényelni, minden negyedik gyerek után 1 felnőtt kísérő szükséges (a kísérő jegyét is bele kell számolni az igényelt mennyiségbe).

  Kérjük, a regisztrációnál küldjék el:

  - darabszám (minimum igényelhető jegyek 8+2 db, maximum 40+10)
  - intézmény/egyesület, neve, pontos levelezési címe
  - kapcsolattartó felnőtt kísérő, neve és telefon száma

  Elhelyezkedés szerinti jegyárak a mérkőzésre:

  U jobb - S jobb szektor: 2.000
  S bal - O jobb szektor: 3.000
  C jobb - F bal szektor: 3.000
  O bal - N jobb szektor: 4.000
  N bal - M bal szektor: 5.000
  G jobb - H jobb szektor: 5.000
  J bal - L jobb szektor: 7.000Ft

  Családi szektor: F jobb - G bal

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/magyarorszag-izrael-hetfon-kezdodik-a-jegyarusitas
   
 14. avatar: magyarfutball.hu