magyarfutball.hu

Magyarország - Oroszország 2 : 3 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (3 szavazat)

játékvezető: 3.67 (3 szavazat)

hangulat: 2 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 1 : 2 (1)
Nemzetek Ligája
945. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Mariani Maurizio (Olaszország)
nézőszámok:
zárt kapok mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.09.12, 16:23 (szerk.: 2020.09.12, 16:23)
    Cherchesov Stanislav: Nyerni szerettünk volna, ez három nulla után sem változott meg, az más kérdés, hogy valamiért kicsit kiengedtünk, amiért nagy árat fizettünk, kaptunk két gólt. Ilyenkor nem az a feladatom, hogy a pálya szélén mérgelődjek, hanem irányítanom kell a csapatot. Ezért cseréltünk, és nem is engedtünk több gólt az ellenfélnek. A találkozó után gratuláltam a játékosaimnak a győzelemhez és a hat ponthoz, amelyet ezen a két mérkőzésen szereztünk.

    Marco Rossi: Balszerencsések voltunk, ugyanakkor a teljesítménnyel elégedettek lehetünk. Ha megnézzük a mérkőzés statisztikáit, minden tényezőben jobbak voltunk az oroszoknál, kivéve a gólok számában. A háromból kettőt ugyanolyan hiba miatt kaptunk, mozgásban későn reagáltunk. Ezt az időzítést még automatizálni kell, ugyanakkor voltak olyanok is, akik fáradtabbak voltak. De a teljesítményt tekintve jól játszottunk, jobban játszottunk, mint az oroszok. Törökországban megérdemelten nyertünk, ma este pedig szerintem nem érdemeltünk vereséget, mert nulla háromról úgy jöttünk fel kettő háromra, hogy megvolt az esélyünk az egyenlítésre. Nem emlékszem arra, hogy az utóbbi nyolc évben, amióta Magyarországon dolgozom, előfordult volna ilyesmi a válogatottnál.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-bulgaria-szerintem-megvan-az-okunk-a-bizakodasra-rossi-2782177
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2020.09.09, 10:07 (szerk.: 2020.09.09, 10:11)
    Számítottam a zakóra, az oroszok erőfutballja ellen nekünk hagyományosan nem megy. Azt azért nem gondoltam volna, hogy három góllal el tudnak lépni, viszont szép, hogy nem roppantunk össze. A védelemmel azért még bőven dolgozni kell, ezt mutatta a meccs, mert egy jó ellenfél szétszedi. A támadó szekciónk viszon ügyes. Nem vagyok benne biztos, hogy oké ez a 3 védős rendszer, főleg egy ilyen orosz kaliberű csapat ellen. Szóval katasztrófa nem történt, az orosz csapat nálam nívóban közvetlenül az elit csapatok után következik, nem szégyen tőlük kikapni. A lényeg a bolgár meccs, látva a mostani eredményeket nem gyengék ök, szoros meccsnek tűnik.

    A meccs rendbe volt a játék is kár a vereségért de nem volt rossz ez.

    Hol lehet jelentkezni kozonseg-szimulator kezelonek?

    én azt nézem, hogy ma ki mennyire hasznos a csapat szempontjából, nem azt, hogy ki hol játszik/játszhat. Szalai fék volt, mégpedig ÓRIÁSI, Szobi átlagos. Emellett Kalmár és Cseri is többet tesz hozzá a védekezéshez, mint ők ketten. Szobi miért nem tudta megtámadni a labdát felhozó oroszokat, ha már az előrejáték nem ment neki annyira?

    Gyáván mentünk bele a meccsbe, az első 55 perc vállalhatatlan volt.

    CserI, 15 percet játszott, és semmit nem csinált a meccsen. Értem, hogy te nézed a meccseit, ezért tudod, hogy jó a védekezésben, (és el is hiszem) de 3-2 nél nem kivédekezni kell az eredményt, hanem mondjuk olyan támadó KP kell, aki átlövésben IS és a védelem átjátszásában is jó. Ha Szobi nincs, nincs egy gólunk sem, nemhogy 2

    Kikaptunk, és sokáig úgy tűnt hogy bejön az amitől féltem, vagyis megalázó jellege lesz a dolognak, de van a csapatnak gerince, és ez azon túl hogy dicséretes, nagyon fontos is a bolgár meccs előtt. Egyébként láthatóan fásultabb volt a csapat mint a törökök ellen, sok volt az egyéni hiba és nem sok a jó teljesítmény, az oroszok meg kellően profik ahhoz hogy ezt kihasználják. De a lényeg szerintem hogy bizakodva mehetünk bele a pótselejtezőbe. Holender egyébként megsérült, a végén már lépni is alig tudott. Hajdú Bé rendkívül idegesítően közvetített, nagyon nem állhatom amikor jajong meg kipellengérez játékosokat, ez szegény id.Knézyt idézi; ennél zavaróbb csak a feleslegesen alákevert közönségzaj volt

    hah bírom hogy előadják mennyit fejlődtünk a második félidőben pedig semmi másnak nem köszönhetjük mint hogy az oroszok nagy arccal ellazázták !

    Az oroszok pont annyit adtak ki magukból amennyit ez Nemzetek Ligája megér nekik. Az eredmény nem rossz de amíg sakk mattra játszanak egy magyar védelmet többször addig nem kell elájulni magunktól.

    mi bosszantó hogy rúgtunk kettőt egy vb-n szereplő válogatottnak. ez abszolut pozitív legerősebb válogatott jó ideje. ebből a csoportból a 0 pont volt a realitás azt ne felejtsétek el azért.

    Sallaiban nagyon bírom a vagányságot, Szoboszlai tehetségéhez kétség sem fér, Nagy Ádámot sokat szidtam korábban, de úgy tűnik, beérik, hátra kellene egy-két stabil ember... Jó lesz ez.

    Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült egyenlíteni, mert volt rá esély, és nem emlékszem, hogy valaha is magyar válogatott 0-3-ról így feljött volna. Szoboszlai dühös volt, nyilván mert úgy érezte jól ment (és tényleg) és senki nem szeret 2-3-nál lejönni, érthető, nem kell túllihegni. Talán kár volt lehozni, utána sótlanabbak voltunk. Viszont a Sallai-Szobi tengelyre lehet alapozni, igen fantáziadús.

    Valoban bosszanto,mert butsagok miatt kaptunk ket golt. Mi sokkal tobbet tettunk a ket golunkert mint ok az elso kettoert.Most konnyu okosnak lenni,hogy esetleg mas kezdo 11-t kellett volna a palyara kuldeni Rossinak.Van tartasa a csapatnak es ez biztato!!

    Ma Kalmár és az alig játszó Cseri is hasznosabb volt a csapat szempontjából, mint Szoboszlai. Ez van. Ez nem fikázás, ezt láttam.

    Csapatunk a meccs utolsó harmadában dominált és ez jó, de ne feledjük, akkor már 0:3 volt és az oroszok azt hitték, megnyerték a meccset!

    Nagyon sok tanulsága van ennek a mérkőzésnek:
    1. Végre nem omlottunk össze. Az viszont kérdés, hogy tétmeccsen is menni fog ez, mert eddig azokon nem ment.
    2. A ruszkik könyörtelenül kihasználták minden hibánkat, a védelmünk, különösen a szélen még mindig sebezhető.
    3. A támadójátékunk a második félidőben rendben volt, ez Bulgária ellen elég lehet. Ott kell nyerni, itt nem volt fontos a győzelem
    4. Az eddigi két meccs igazolta, és megerősítette, hogy Dzsudzsák abszolút nem kell már ide a válogatottba. Fél éve nem játszik, helyette Szoboszlai rúgja a szabadokat, Szalai a cséká, Sallai/Holander meg el van(nak) a posztján.

    Láttuk a csapat gyengéit? Ugyanazok, mint korábban: a csapatszintű védekezés hiánya, ha nyomás alá helyeznek minket és Szalai Ádám felesleges erőltetése. Támadásban szinte semmit nem tud hozzátenni, és ma már a védőmunkája is az ellenfélnek ért gólt. Tudom, topligából jött, szent tehén, dilettáns barom, aki szót mer emelni vele szemben, de sztem fék a csapatban. 2 esetben hasznos: nagyon gyenge ellenféllel szemben, ha sokat tudunk beadni, és nagyon erős ellen, a 16-oson belül védekezni. Bár ma ez utóbbi sem ment neki.
    .
    A védekezésre visszatérve: Lang Ádám ma bizony meglepően jó volt (mondom ezt úgy, hogy nagyon nem a szívem csücske), és az is meglepett, hogy a Svájcban stabil kezdő Kecskés 2 meccs alatt 1 percet sem kapott. Vajon miért? Sok jó kh-nk van? Orban stabilan jó, ezt aláírom. Lang életveszély, de ma jónak tűnt. És pont, itt tartunk. Miért nem próbáltuk ki Kecskést, kedves Marco Rossi?

    Holenderben nem volt semmi vagányság, ha lekerült hozzá a labda, csak 2 lehetőség volt: ha támadják, akkor visszapasszol, ha tök üres, akkor szarul adja be. Cselezni? Helyzetelőnybe kerülni? Nyista.

    A védelmünk sebezhető sajnos de ez régi probléma. Ezen a meccsen ami felidegesített Hollander hátrafelé játéka. Tömték labdával az ellenfél térfelének közepén erre 10-ből tízszer hátragurítja. Ahelyett 1-1 ben megpróbálná megverni a védőt legalább 10-ből 8x. Ha ez taktikai utasítás volt akkor nem szóltam bár nem értem mire volt ez jó ennyiszer. Az 5. ilyen megoldása után lecseréltem volna negyedóra után.

    Sallai volt a csapat legjobbja, a gyönyörű gólján kívül is voltak jó megmozdulásai. Szoboszlai is jól játszott, sok csele bejött, az első félidőben pedig a legnagyobb klasszisokat idéző indítása volt jobb külsővel(!) Sallai felé, majdnem nagy helyzet is lett belőle. A helyzetét elrontotta, mert a bal lábára jött a labda, és nagyon ki is kellett nyúlnia érte. A lecserélésére nem érdemes szót vesztegetni, nevelő célzatú volt, amivel egyet tudok érteni. Cseri megérdemelt 8 percet, elmondhatja, hogy válogatott labdarúgó. Annyit viszont egy rossz Duzsdzsák is nyújtott volna, mint ma Holender, ezt a kérdést nem zárnám le.

    Szoboszlai csak ment volna a döntetlenért. Ami érthető. De az edző is megmondta , hogy ő ezt edzőmeccsként fogja fel. NYilván ezért küldte le ki akart próbálni még valamit. Ha nagyon kellett volna a pont akkor Szoboszlai fent marad végig.

    Nikolics mezőnyben semmi. Vele kevesebben voltunk. Cseri jól mozgott, gyorsította a játékot. Bese kevés, nincs a jobb oldalon szélső játék. Az 1. gólnál nálla alakult ki az Orosz létszámfölény. Simon nagy húzás lett volna helyette az utolso 30 percben. Nagy Ádi és Sallai klasszis. Szalai Ádi még nem bír 2 meccset, ma nem sokat tett hozzá. Lassan talàlni kell egy új erőcsatárt.Lang, Orban rendben van. Szalai A. voltak hibái, de jo lesz. A fellőtt labdái pontosak és hasznosak voltak. Sigér hasznos volt, de nem volt benne plusz. Holanderre most figyeltek, nem alkotott maradandót. Ma 30 percre szükség lett volna egy csapattal rendelkező, jatékban lévő Dzsudzsákra.

    Miután Szoboszlait levittük, Kalmár meg Cseri toszogatták egymásnak a lábdát az orosz kaputól 40 méterre.

    Az a jó, hogy nem zuhant össze a csapat.
    Védekezésben mindig Szalai maradt le, de vegyük észre, hogy ő legalább próbálkozott odaérni, de sem Orbán, sem Lang nem ért oda időben egyik gólnál sem.

    Szerintem Holenderrel nem az volt a baj, hogy figyeltek rá, hanem az, hogy meg sem tudta vagy akarta közelíteni a törökök elleni első félidőt ! Végig alibizte a meccset, minden passza csak hátrafelé ment, egyetlen beindulása sem volt, talán az utolsó percekben egy beadás és két harmatos kapu felé irányított hazaadás-féle ! Én őt vittem volna le már hamarabb és nem Szoboszlait !

    Bolondság lenne a keresztvizet lehúzni bárkiről is. Rossi már kb 2 hónappal előre gondol. Ezért tette be cserit és ezért cserélte le szobit. Jól tette. Szokni kell a szitukat. 19 éves emberek. Mit vártok tőle ??? Cseri meg pont a másik oldal. Ő holnap vért inna ha kellene. Dominik még nem kész játékos. A tehetsége vitathatatlan.

    Ha már Szobo a téma!láttam egy passzát amit nem értettem,mert senki nem ért hozzá és simán kiment az alap vonalon,na utánna kezdett el Domi mutogatni,és H.b elmagyarázta,hogy:Sallainak kellett volna bevinni az embert a Holandernek meg a lyukra futnia...valszeg ezt a Salsburgba már értik....

    A jobb oldalon Lovrencsics a megoldás. Az ő lendületes játéka minőséget jelentett volna. A 3 belső védős rendszert neki találták ki. Bese kevés, tàmadásban nem hatékony. Simon nagyon hasznos lenne, de ebben a játékrendszerben nem látom a helyét. Vedekezés nem az erőssége. Az Oroszok ellen 3-2 nél azonnal behoztam volna Bese helyett.

    Nem volt ez rossz. Itt most nem jott be a 3 vedos felallas. 3 vedovel Orbannak nem szabadott volna ennyi tamado feladatot adni. 4-2-3-1 vagy 4-1-4-1 ma celravezetobb lett volna. Nálam Bese es Sallai voltak a legjobbak.

    Elemzés - I.
    Szurkolóként és hazafiként magyar vagyok, elemzőként semleges, kéretik ezt figyelembe venni az alábbiak olvasásánál.
    Az NB-II színvonalán játszó törököknél egy fokkal erősebb orosz válogatott már leküzdhetetlen akadályt jelentett Rossi "mester" gárdájának, az egygólos vereség ránk nézve hízelgő. Szerencsénkre az oroszok 3-0-ás vezetésüknél befejezettnek nyilvánították a mérkőzést és erre majdnem ráfáztak. A magyar csapat kihasználta a vendégek két brutális védekezési hibáját, (különösen az első gól előtti volt ezen a szinten hihetetlen), és szorossá tette a végét.
    Viszont egy órán keresztül, Szemjonov luftjáig a magyar csapat alig volt a pályán, a vérszegény akciók rendre elakadtak egy-egy rossz átadáson, technikai hibán, az invenció hiányán és az egyéni képzetlenségen. Aki szerint Bese, Lang, Sigér, Szalai Ádám, (Cseri, Kalmár, és a 33 éves Nikolics) jelenti a jelent és a jövőt, az nem ért a futballhoz. Nem kivétel ez alól az olasz szövetségi kapitány sem, sajnos.
    Fontos posztokon hiányzik a kvalitás, európai középszernek mindössze Orbán, Nagy Ádám és Sallai mondható, ez pedig nem elegendő az elmozduláshoz. Szoboszlai a nem túl erős iramú meccsen 6-ból 5-ször ellenfélhez passzolt a második félidőben, alig futott, futtából nem tudja meglőni, megjátszani a labdát, ez nem ajánlólevél az elithez. A többieket hagyjuk, annyit tudnak, amit ma is mutattak.
    Ha valaki tudja, írja meg, Rossi "mester" rövid működése során hány játékost próbált ki a válogatottban. Fogadnék, hogy a szám túl van a 30-on, nem beszélve a keretbe behívottak számából. Ennyi hazai klasszis Németországban sincs, nemhogy nálunk. Rossinak továbbra sincs stabil csapata, játékrendszere, stílusa, elképzelése. Ad hoc meccseket játszunk, oldalra és hátra passzolgatunk, nincs csel, váratlan mozzanat, egyéni minőség a játékunkban. Kiismerhetőek vagyuk, a védelem lyukas, kapura nem vagyunk veszélyesek.
    Utoljára Dárdai és Storck csapatának volt karaktere, saját játéka, tartása, taktikája, Rossiénak nincs. Meg tudunk verni egy harmatgyenge Törökországot (egy véletlen találattal), de egy összeszokott csapat, még ez a gyengécske orosz válogatott már elintéz bennünket. Tegyük hozzá, az oroszok 3-0 után leálltak, elkezdtek szórakozni, különösen Dzjuba és és Zsirkov szórakozott el gólhelyzeteket. Ha végig tart a nyomásuk, aligha ússzuk meg 3 kapott góllal.

    Egyéni értékelések
    Gulácsi (osztályzata 5-ös)
    Sosem kedveltem, meg sem közelíti azt a kapus eszményt, ami nálam Grosicstól Mazurkiewiczig, Soskicstól Oblakig, Buffontól Neuerig, Zofftól Banksig jellemzik az igazán nagyokat. Védi a védhetőt, lehúzza a beadásokat, de én még bravúrt soha nem láttam tőle. Néha bele rúgják a labdát, de az nem bravúr. Ideje lenne lehetőséget adni Dibusznak.
    Bese (4)
    Évek óta érthetetlen még a kerettagsága is. Az MTK egykori ifjú jobbszélsőjéből nem lett alkalmas jobbhátvéd. Két orosz gólban is benne volt, a második magyar gól előtti fejese szép volt, de nem menti a durva hibáit.
    Orbán (6)
    Ennél többet tud, a súlyos sérülése alaposan visszavetette, egyelőre keresi a régi formáját. Látszik rajta a mérkőzés hiány, Baráthtal jobban kiegészítették egymást.
    Lang (5)
    Belső védő, most a posztján játszott és azt nyújtotta, amit tud. Sajnálatosan ez kevés nemzetközi szinten.
    Szalai (6)
    Egy hibától eltekintve (akkor megforgatták) a jobbak közé tartozott, a tehetsége kétségtelen. Belül jobban érzi magát, a baloldalon nem tudja segíteni a támadásokat. Angol szakkifejezéssel full back, 4-es védő sorban belül kell játszatni, a 3-as felállás nem az ő világa.
    Nagy Ádám (6)
    Közepesen játszott, kiütközött rajta a török meccs fáradtsága. A védő munkáját jól ellátta, a támadásokat kevéssé tudta segíteni. Erősödött Angliában, vitathatatlan alapembere a csapatnak.
    Sigér (3)
    Ő másik, aki nem éri el a magyar válogatott szintjét. Nem nyert párharcokat, az embere faképnél hagyta az első orosz gól előtt. Önbizalom nélkül mozgott, nem érzi az összjátékot a társaival.
    Holender (5)
    Kiütköztek a képzetlenségéből fakadó korlátai, minden alkalommal visszaveszi a labdát a jobb lábára, ezért könnyen kiismerhető, hogy mit fog csinálni. Ha valóban nincs nála jobb magyar futballista baloldali futóként, az nagyon szomorú.
    Szoboszlai (6)
    Drukkoltam neki, de megint nem győzött meg. Néhány passza sikerült, sok nem, keveset futott, kapura semmi veszélyt nem jelentett. A helyzetét durván elcseszte, a szabadrúgását az égbe lőtte. A bal lábát szintén nem vagy alig használja, a mozgása lomha. Egy hónap múlva 20 éves és meg sem közelíti a 20 éves Détárit, Gerát, Varga Zolit, Kocsis Lajost, Töröcsiket, Nyilasit. Albert Flóri 18 évesen csinált hülyét a világbajnok német válogatott védelméből 1959-ben a szemem láttára a Népstadionban. Szoboszlai messze van attól, hogy klasszis legyen, szerintem sosem lesz az, a viselkedése pedig továbbra is feháborító.
    SzalaI (3)
    Róla már korábban megírtam mindent, Ádám a múlt, végleg le kell mondani róla, miatta 10 emberrel játszik a válogatott.
    Sallai (7)
    A magyar csapat legjobbja volt, védelmi hiba után ugyan, de remek gólt rúgott. Végig veszélyt jelentett az orosz kapura, sajnos nem akadtak társai.
    Nikolics (5)
    A gólja ajánlja, az ilyen helyzetek értékesítésének a mestere. Az összjáték nem az erőssége, de nem is center. Nemsokára 33 éves, nem jelentheti a jövőt.
    Kalmár (4)
    Évek óta adós egy kiugró teljesítménnyel, most sem igazolta a bizalmat. Darabos, elnehezedett, lassan fordul, lövésre nem vállalkozik, sokkal inkább csatár, mint irányító "középpályás".
    Rossi (4)
    Régóta "levettem róla a kezem", elsősorban Dzsudzsák és Szalai Ádám erőltetése miatt. Nem véletlen, hogy csak Kelet-Európában tartják jó edzőnek, a top ligák világában sehol nem kapna szerződést. Nem lesz vele előrelépés, rossz döntéseket hoz, szakmailag korlátolt menedzser.

    1. Örülök, hogy végre valaki el tud vonatkoztatni attól, hogy ki honnan érkezik. Szalai Ádám ominózus beszéde óta a "topliga" igazi fogalommá vált, aki onnan jön, vagy oda tart, annál más nem lehet jobb, ill. azt nem lehet kritizálni. Hát, pedig de! smiley Jelesül:
    A) Gulácsinak nincs meg az a kisugárzása, amitől igazán NAGY kapus lehetne. Olyan, mint egy jól megtervezett gép, de nagyon messze van egy bravúrkapustól. Nem mondom, hogy Dibusz az, de amit pl. tavaly ősszel művelt, az simán túlmutatott Gula teljesítményén. Nem baj, hogy Gulácsi véd, vannak ennél sokkal komolyabb problémáink is, de sztem ma Dibusz legalább egyet megfogott volna a 3 orosz gólból, amiket Gula benyelt.
    B) Szalai Ádám ma már egyértelműen kerékkötője a válogatottnak. Számomra eddig is kérdéses volt, hogy ér-e annyit a pontrúgásoknál mutatott teljesítménye, hogy stabil kezdő legyen, de most már atomfix, hogy a mi kis csapatunk esetén is fék. Az általa végzett védőmunka pedig nagyon-nagyon messze van attól amiért folyamatosan pályán tartunk valakit.
    C) Szobi a törökök ellen sem hajtotta szét magát és ma sem. Csak arra figyelt, hogy olyat mutasson a külvilág felé, amivel eladhatja magát. A törökök elleni szabija hatalmas volt, de ahogy nyíltan sz.rt a védekezésre mindkét meccsen, az vérlázító. Sztem. A legtöbbet itteni fórumozó szerint meg senki ne merje kritizálni a mi kis leendő Puskásunkat, mert benne rejlik futballunk felemelkedésének kulcsa.
    .
    2. Bese: alapvetően igazad van vele kapcsolatban, de nem ő tehet róla, hogy az olasz olyan szerepkörbe kényszerítette, ami nem az ő kenyere. Ő vagy szélső, vagy védő, de semmiképp sem a jobbszélt egyedül bejátszó ember. Az a vakhangya, aki ezt elvárja tőle. Az orosz kapitány gyorsan kihasználta Rossi baklövését.

    Szalai Adammal kapcsolatban: valoban statikus kicsit, de a fizikalitasa es ahhoz tarsulo kozepes technikai tudasa teszi hasznossa, jol passzol a jelenlegi jatekrendszerbe. Nem tudok jobb alternatívát mondani a helyere.

    Szobo tipikus tizest jáccott,minden labdájának volt "szeme"19 éves ,még csak a pálya futása elején van , és még se értette meg magával a többieket amikor ő üresre passzolt és várta,hogy a filip menjen,de nem ment!!!a legjobban ő lát a pályán,(kár ,hogy nem a salzburgi társakkal van körül véve)mind1 amikor rárúghatta volna inkább passzolt,volt olyan,na önzetlenül jáccott! És amúgy tényleg,hogy a legnagyobb potenciál a SaLLai gyerekben van!

    Szoboszlait nem gyôzte dicsérni az egész meccs soràn a francia szpíker-szakértô kettôs, tényleg nagy tisztelettel és szuperlatívuszokban beszéltek róla - nem érdemtelenül - nekem is nagyon tetszett, nem értem az ôt fikàzókat .
    Ha lenne még 3-4 ilyen képességû jàtékosunk az nagyot szólna. Tetszett a helyére beàllt Cseri is, esetleg lehetne ôket együtt is jàtszatni.

    Sallai nem csatar, sokkal hasznosabb tamado kozeppalyas pozicioban (igen a golnal jol jott ki hogy o kapta az utolso passzt, nem mellesleg a tamadasban Szalainak is donto erdeme volt). Nikolics sajnos mar nem az a játékos aki volt 5-6 eve, viszont amit emlitett itt vki korábban, miszerint csereként beallva jobb lehet, azzal egyetertek. Simon Krisztiant nem tudom velemenyezni, nem mostanában láttam jatszani. Mindenesetre en ugy gondolom, hogy amig a csapat jateka nem lesz gyorsabb es dinamikusabb, nincs tobb mozgas es vedok moge futas (szerencsere latszik a fejlodes), addig Szalai megfelelő választás csatar pozicioban.

    A tegnapi mérkőzés tanulsága, hogy a Rosii által újra elővett 3-5-2 rendszer, sajnos nem mindenki ellen működik hatékonyan, mitöbb egy erősen közepes erősségű válogatott ellen, ezt a felállást nagyon nehéz tökéletesen játszani, pláne, ha azt a válogatott alig gyakorolta eddig. Ugyanakkor vannak biztató jelek. A Bulgária elleni meccs ezzel a tegnapi és a törökök ellen mutatott teljesítménnyel nem lehet gond. A románok ellen sem reménytelen a dolog. bár ha Izland jönne, az egy fokkal nehezebb dió, de én abból indulok ki, h most van a válogatottban egy olyan klasszis játékos, aki Top-kategória szint, a lehetséges ellenfelek minőségi kategóriáját figyelembe véve. Szoboszlai ugyanis képes olyan váratlant húzni, amire nagy valószínűséggel sem a bolgárok,sem a románok, de még Izland sem fog tudni gyorsan reagálni. Ez döntő faktor lehet. Ami a többi játékosainkat illeti, Gulácsi nem kérdés, a három belső védő összeségében most is jól játszott. Rossi nyilvánvalóan rizikózik, amikor ebben a 3-5-2-ben kiválasztotta a védők személyét, hiszen semmiféle összeszokottságról sem beszélhettünk. Ütemkésések, védekezési tolódásbeli elcsúszások biztos, h lesznek a bolgárok ellen is. Lang és Szalai A azért lett kiválasztva erre a posztra, mert egész egyszerűen ők vannak most leginkább formában. Cipruson bíznak bennük, folyamatosan játszanak, és nem is teljesítenek rosszul. Orbán vitán felül a legjobb bekkünk, ám a több mint féléves kihagyás sajnos nagyon érződik rajta. Tegnap jónéhány eladott labdája, passza volt. De a meccshiányt októberig reméljük tudja majd pótolni. Szerintem ha decemberig nem tudja visszaverekedni magát a Lipcse kezdőjébe, váltani fog. Ahhoz ő túlságosan jó védő, h padozzon. Holender nem rossz, fegyelmezett volt. Fizikálisan persze elég vékony, de a kispasszokban, összjátékban sokat tud hozzátenni a baloldalon. Védekezésben és támadásban is jó lehet. A Luganoban sokszor hasonló meccseket játszott mint ezen a 2 NL meccsen. Jobbszélen bár Bese darabosnak tűnik, az ő nemzetközi rutinja szerintem többet érhet mint Fioláé, vagy Lovrencsicsé. Fejjátékban úgyszintén jóval előrébb van. Sebessége sem rossz. Hármuk közül a taktikai fegyelmezettsége is a legjobb. Középen Nagy Ádám nem kérdés. Sigérnek - aki az egyik legjobb állóképességgel rendelkezik pillanatnyilag a válogatottban - viszoont szemmel láthatólag nem ment a játék ebben a felállásban. Én helyette a fiatal Schafert tenném be. Szoboszlai szerepe egyértlemű. Ő az aki meghatározza a csapat mozgását. Kulcspasszok, helyzetfelismerés, játékintelligencia. Elől Sallai adott. Az ő kreatívitása, egy az egy elleni játéka, rágyorsításai kulcsfontoságúak. Ha a kondija, izomzata egy kicst is erősödni fog még, akkor egy klasszikus 9-es vállhat belőle. Szalai Ádi szerepe még most is fontos. Ugyanakkor szerintem talán neki van a jelenlegi keretből talán a legrosszabb állóképességi mutatója. Gyanítom, h a Bundesliga befejezése óta nem igen edzett. Főleg az oroszok elleni meccsen lehetett érezni ezt a fásultságot, lassúságot, enervált mozgást. Ám még így is adott egy kulcspasszot Sallainak. Szerintem egyértelmű h habitusa, vezérszerepe, és az óriási nemzetközi meccsrutinja miatt számít rá Rossi a kezdőben. Ugyanakkor megértem azokat is, akik szerint csak fék a pályán. Védekezése ráadásul tegnap borzasztóra sikeredett. Helyettesnek Nikolics szerintem kevés. Osztom azok véleményét, akik azt mondják h Niko egy klasszikus 20-25p extra csere, aki ha bejön, biztos, h érdemben hozzá tud tenni. Kezdőként viszont egy idő után totál eltűnik a mezőnyben. Védekezését pedig ne is firtassuk. A széleken Simon K gyorsasága jól jöhet még. Cseri egy nagyon ügyes srác, de az ő sebessége sajnos kevés lesz hosszútávon a válogatottban. Peches nagyon, h ilyen későn és ennyi idősen debütált. Babati, bár nem lépett pályára, ugyanígy nem lehet komoly tényező a válogatottban. Az NB1-ben egy jó spiler, de ez sajnos kevés egy komoly válogatott meccsen. Pátkai jelenleg totál formán kívül, Botka -figyelembevéve a Fradi kompakt nemzetközi teljesítményét - még sokat jelenthet. Baráth, amellett h ő is félévet hagyott ki kényszerűségből, sajnos igen gyenge formában tért vissza. Egyelőre nem lehet rá érdemben számítani. Kádárnak valszeg súlyos önbizalom hiánya alakulhatott ki a horvátok elleni meccs után. Totál frusztráltan játszik azóta. Rossi ezért is mellőzi, illetve maga a játékos is ezt kérte. Korhut rutinja jól jöhet még a baloldalon, ugyanakkor az NB2-es Deberecenben az eddigi sebessége is, nagyon lefog épülni. Gyanítom, h Rossi csak végső csereként fog rá számítani. Összeségében én azt gondolom, h a bolgárok ellen meglesz a meccs, és a közvetlen play-off a Román/Izland sem reménytelen.

    Értékelje a mieink Oroszország elleni teljesítményét!
    Sallai Roland 7.49
    Nikolics Nemanja 6.77
    Szoboszlai Dominik 6.73
    Willi Orbán 6.24
    Nagy Ádám 6.23
    Bese Barnabás 6.08
    Lang Ádám 5.93
    Gulácsi Péter 5.88
    Holender Filip 5.8
    Kalmár Zsolt 5.36
    Szalai Attila 5.28
    Sigér Dávid 5.15
    Szalai Ádám 4.44
    Szavazatok száma: 9856

    Köszönjük szavazatát!

    Az első félidőben szinte mindenki rosszul játszott. Nem volt ritmus, rosszak voltak a passzok, a helyezkedések, de még a labdaátvételek is - elpattantak. A második félidőre feljavultunk, jobb lett a ritmus, rögtön a technikai hiba is kevesebb lett - bár azért maradt, kulcspillanatokban is. Döntetlent azért megérdemeltünk volna, az oroszok négy és fél helyzetből rúgtak három gólt, igaz kétszer olyan kontrájukat rontották el, amivel a kapuba mehettek volna. Nekünk is volt annyi helyzetünk, csak hát többségük nem tiszta kontrából, hanem pozíciójátékból, nagy tömegben.
    Gula 6 - Dolgát ellátta, bravúr csak majdnem sikerült.
    Orbán 5 - Alkotni kevesebbet tudott, kaptunk három gólt, közte kijátszott helyzetből is.
    Lang 5 - Mint Orbán.
    Szalai A. 5 - A védelemből eleinte ő játszott a legtöbb hibával elöl is, hátul is, aztán a második félidőre ő javult fel közülük a legjobban, elöl is, hátul is.
    Bese 6 - Inkább 6,5, de nem akarom hetesre kerekíteni, bár lehet, hogy jogos lenne az is - ha nem kaptunk volna három gólt. Védőfeladatait elég jól ellátta, támadásban is használható volt, és nem csak a végén, amikor a fejére ívelgették, hanem az egész meccsen előrefelé is tudott játszani, viszonylag kevés hibával.
    Sigér 5 - Tette a dolgát, abban az időszakban volt a pályán, amikor az egész csapat ergya volt.
    Szoboszlai 6 - Igyekezett irányítani, sajnos arányában kevesebb volt a jó megoldása mint máskor, de azért így is a jobbak közé tartozott, látszott a játéktudása. Megint volt olyan, hogy passzolt, amikor meg kellett volna suhintania mint állat. Ha belőtte volna a nagy helyzetét bal lábbal, hetest kapna.
    Nagy 6 - Átlagosabb teljesítménnyel is a válogatott pótolhatatlan tengelye.
    Holender 5 - Az első félidőben, amikor statikusabb volt a játékunk még a török meccshez képest is jóval feltűnőbb volt, hogy visszafordul befelé, amikor meg kéne húznia a szélen. A második félidőben már megesett, hogy volt alkalma meghúzni. Védőfeladatát viszonylag jól ellátta, de kaptunk három gólt. Lövései gyengék lettek.
    Sallai 7 - Ő is sokat javult a második félidőre, de az elsőben is megérdemelt egy hatost, a másodikban nyolcast.
    Szalai Á. 5 - Keveset jutott el hozzá a labda, és arányában több hibával játszott, mint a törökök ellen. Kifejezett hibájából kaptuk a másodikat. Ott akkora tömegben, annyira zavaros vízben nem szabad labdakihozatalra gondolni, el kell rúgni a fenébe, amerre áll.
    Kalmár 6 - Viszonylag jól mozgott elöl is, hátul is, sajnos elkapta a magyar betegség, hogy a jó helyzetnél is jobbat keresett.
    Nikolics 7 - Most is jól szállt be, és gól is akadt neki, így a gólja hetesre növeli.

    Gulácsi - 6 A gólokról nem tehetett, bravúr nem jött össze.
    Szalai A - 5 Három kapott gól, a második félidőben nagyot javult
    Orban - 5 Az eddigi leggyengébb meccse, van ilyen.
    Lang - 6 Volt pár nagyon fontos közbelépése.
    Bese - 5 A második félidőben támadásban többször be tudott segíteni jól, de szerintem az első kapott gól az ő hibája volt, lemaradt és miatta tolódott el a védelem.
    Sigér - 5 Sajnos színtelen és észrevehetetlen volt.
    Nagy Ádi - 6 Szokásos iparosmunka, jó 2. félidővel
    Holender - 5 Az első játékrészben szerintem fenn se volt, a 2-ban többször volt helye, ám sajnos gyáva volt, visszafele játszott alapvonal helyett
    Sallai - Egyértelműen a legjobb volt ma, kiemelkedett, s gólja mestermunka.
    Szoboszlai - 7 Jól játszott, Sallaival értik egymást, sokszor cifrázza, de nagyrészt bejött
    Szalai Á - 5 Igyekezett megtartani a labdát, de csak háttal volt a kapunak, és most nem sikerült letenni az érkezőknek, de ez nem csak az ő hibája.
    Kalmár - 6 Nagyon nem tudott kitűnni, a gól előtt szépen indított
    Nikolics - 6 Volt egy-két jó indulása és a gólra remekül érkezett
    Cseri - Kevés ideje volt, megmutatni magát.

    Gulácsi bravúrt nem hozott,ezt bárki teljesíti(5),Lang,kaptunk 3 gólt,ebben elévülhetetlen érdemei vannak a védők helyezkedési hibáinak,jobb nem lehet,mint 5,Orban szintén,Szalai A. szintén( ő kapitálisakat hibázott az elején,utána feljavult,de 5-nél nem kaphat jobbat ),Bese nem az a szélső típus,aki meghúzza,ennek ellenére nem volt rossz,de jó sem,volt egy gólpassza(6) (én komolyan nem értem Gyurcsó,Simon Krisztián mellőzését,mit tettek hogy nem kapnak esélyt jó formájuk ellenére sem???), Nagy Ádi hozta magát,nélkülözhetetlen, a 3 legjobb-ban benne volt(6,5),Szoboszlai kétségtelenül a legjobb magyar játékos,de ma sokat belehibázott,mind passzokba,mind cselekbe,volt amikor lőnie kellett volna,passzolni akart,passzolni kellett volna,cselezett és fordítva is...több hibával játszott,de 6-ost megérdemel(ellenben nem szabad egy 19 éves nyikhajnak így viselkednie,vegyen vissza az arcából,hihetetlenül nagyképű,ezt már hallottam Ausztriában játszó,dolgozó magyartól is , mérkőzéseken is néha elfelejti hogy milyen nyelvet beszél...),Sigér hozta az átlagot amit tud,semmi extra,de nem is hibázott,kiteszegette a szélére pontosan többször is,labdát 1-2 alkalommal vesztett,de semmivel nem rosszabb mint a többi(5),Holender török első félidőhöz képest mínusz 2...előrefelé nem mert vállalni,visszafordult,visszapassz,nem haladunk vele,gyors szélső kell,aki ballábas és meghúzza a szélt,védekezni is tud és támadni,mint a Fradiban Civic,Heister,segítsetek , mondjatok ilyen magyart,nem nagyon van...szóval 5-ös Holender...max..Szalai Ádám 4-es,nem kell ecsetelnem,előrefelé játéka gyenge,hátul adott egy gólpasszt,Sallai 7-es,ő volt a legjobbunk,hajt,megy,küzd töretlen lelkesedéssel,néha belehibázik,de nem töri meg semmi,szép gólt rúgott,technikailag megvan,ha mindenki ilyen lenne,nem lenne gondunk...Kalmárt én nem erőltetném,ezt bárki eljátssza,amit ő,5-ös...semmi extrát nem tett bele...Nikolics a gólja miatt 5,5 , de azon kívül nem sokat ér labdához...én őt sem erőltetném...változatlanul Simon Krisztiánt,Gyurcsót hiányolom és azt hogy ha már ott volt,nem próbáltuk ki Kecskést,Bollát és Cseri is kevés időt kapott...és Dibuszt is nyugodtan megnézhettük volna,ő már mutatott be bravúrokat oroszok ellen kétszer is,és nulla góllal lehozott két meccset...összességében vannak biztató jelek,a hibákból tanulni kell,Rossi elmélkedhet azon hogy mi lehet a megfelelő felállás a bolgárok ellen,de abban bízhatunk,hogy őket legyűrjük valahogy...a második meccs már érdekesebb lesz ( ha lesz...)

    Szalai fizikailag erős, magas játékos akire fel lehet rúgni a labdákat, képes rá hogy párharcokat nyerjen és megtartsa a labdát, vagy a lecsorgó labdát a mögötte lévő embereink megszerezzék, kinyitja a területet másoknak, védekezésben ő irányítja a letámadást, emellett pedig ma már a Király-Juhász-Gera(-Dzsudzsák) vonal távozásával elismerten ő a vezéregyéniség a csapatban. Nem véletlen az hogy a Bundesligában a mai napig kap lehetőséget, és az se hogy Egerváritól napjainking az egy szem Pinyőn kívül minden kapitánynak ő volt támadásban az alapembere, Dárdai külön a védelmébe vette, Rossi meg épp pár hónapja mondta hogy ha egy darab pótolhatatlan embert kellene megneveznie akkor az Szalai lenne. A megítélésével az az alapvető gond, hogy az első mainzi korszakát leszámítva klubszinten sem szórta futószalagon a gólokat, a válogatottban meg átlag három meccsen talál be; egységsugarú szurkoló meg ugye annyit lát hogy bezzeg a Nikolics meg a Böde mennyivel többet rúg. Emellett a megszólalásai is kicsit karcosak, nem az a szerethető vagy legalábbis semleges karakter. Szóval kifejezetten az a játékos, aki csak akkor kap elismerést ha gólt rúg, egyébként pedig könnyen elfeledkeznek arról hogy mennyit hozzátesz a csapat játékához. Ma például elkövetett egy komoly hibát, a helyére állt Nikolics meg három perc alatt betalált, úgyhogy most mindenki megint el akarja zavarni; arról például szerintem egy szó nem esett eddig, hogy a szépítő gólunkat megelőző szép támadásban ő is benne volt, ő teszi hátra a labdát a levegőben sarokkal Kalmár elé aki aztán onnan indítja Sallait. Az utóbbi időben egyre többször mondom, hogy sokan csak akkor fogják értékelni a játékát ha már nem lesz a csapatban és kiderül hogy más csatárunk sem termeli majd nagyobb ütemben a gólokat, azok a skilljei viszont amiket fentebb írtam viszont nagyon fognak hiányozni

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2782123
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2782169
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2020.09.06, 11:36
    Bese Barnabás és Bolla Bendegúz egészséges, így ők is a szakmai stáb rendelkezésére állnak az oroszok elleni mérkőzésre. A férfi A-válogatott Törökországból hazatérve már túl van az első koronavírus-teszten és a pénteki edzésen is.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/bese-es-bolla-is-keszulhet-az-oroszorszag-elleni-meccsre