magyarfutball.hu

Magyarország - Hollandia 1 : 4 20:30

   
   
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
 • Magyarország - Hollandia 2012.09.11.
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 3.5 (2 szavazat)

1...5
Világbajnokság 2014 selejtező
872. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Proenca Pedro (Portugália)
nézőszámok:
 1. mlsz.hu: -
 2. knvb.nl: 22.000
 3. nso.hu: 22.000
 4. fifa.com: 22.700
 5. nb1.hu: 25.000
 1. 0 - 1 3' Lens Jeremain
  sárga lap 6' Clasie Jordy
  7' Dzsudzsák Balázs 1 - 1
  18' Korcsmár Zsolt sárga lap
  1 - 2 18' Indi Bruno Marins
  29' Juhász Roland sárga lap
  38' Dzsudzsák Balázs sárga lap
  1 - 3 53' Lens Jeremain
  1 - 4 74' Huntelaar Klaas Jan
  sárga lap 85' Maher Adam

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.12, 09:51
  Nem elemzem a meccset, csak annyit, a focihoz nem elég az akarat ÉSZ is kell!!!Az pedig ezen a mérkőzésen hiányzott jó pár játékosból!!!


  Nem hittem a győzelemben, se a döntetlenben, de jobb játékra, tökösebb játékra számítottam.
  A hollandok nem játszották azt, amitől a legutóbbi meccseken retteghettünk... közel se játszottak úgy.

  A mi védelmünk meg olyan annyira katasztrófa volt, hogy a hollandok nevettek rajtunk... A Művész úr a taktikai rajzok helyett biztosan mást rajzolt arra a táblára, csak most nagyobba. Mert hogy ebben a csapatban semmi elképzelés nincs már meccs óta, az is nyilvánvaló.


  Nem az a bajom, hogy kikaptunk egy sokkal jobb csapattol.Az a bajom, hogy ismet a szokasos, haszontalan, tipikus magyar futballt jatszottuk. Zero elkepzeles. A vedelem katasztrofa. A hollandoknak volt meg 3-4 szazszazalekos helyzetuk, meg egy boduletesen nagy kapufajuk. Szoval kaphattunk volna egy tizest - hazai kozonseg elott.
  Ha Egervari uriember, akkor le kell mondania. Azzal meg adna legalabb eselyt a csapatnak.
  Vargat ugy futottak le, ahogy akartak. (Most mar lathatja, hogy miert nem kell kulfoldre.) Liptaknak es Eleknek - a jelenlegi formajukban - semmi keresnivalojuk a valogatottban.

  SOUSA FOR PRESIDENT!!!


  Támadásban egész jók voltunk! Próbáltunk okosan, tudatosan támadásokat építeni, ami többször össze is jött. A helyzeteink megvoltak ahhoz, hogy akár megnyerjük a meccset! A védelmünk viszont gólképesebb volt, mint az alapjáraton elég veretes holland támadó szekció! Nem találok szavakat! Minden egyes holland gólt gyermeteg védelmi hiba előzött meg! Szegény Bogdán meg hiába kiabált velük, mert kiszolgáltatott helyzetbe hozták, 5 perc múlva megint megcsinálják! Egy kapusnak 4 gólt kapni úgy egy meccsen, hogy a teljesítménye a jók között említendő, nagyon sokat mond el a védelemről. Sajnálom nagyon, hogy ezt kell mondjam, de amíg nem lesz egy épkézláb védelmi egységünk, addig minden meccs nagyon de nagyon nehéz lesz! A bravúr meg szinte elérhetetlen...


  Hollandia: 1.138.000 igazolt labdarúgó.
  Magyarország 127.000 igazolt labdarúgó.

  Az elhanyagloható múlttal rendelkező, a feltörekvő fejlődő afrikai országok közé tartozó Hollandia lakossága 16,5 millió.
  Ennyi.
  Ez nem hidegzuhany, ez a realitás.


  Sajnos úgy látom ebből a válogatottból nehezebb kikerülni, mint oda bekerülni. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy milyen ötlettől vezéreltetve került Elek balhátvédbe. Ha már mindenáron játszania kell, akkor miért nem védekező középpályásként?
  Úgy tűnik, hogy Sousa jobban látta már egy éve a dolgokat, mint Sanyi bá.


  Igazából a gond az, hogy az egyetlen épkézláb VKP jobbhátvédet játszik, aminek baromi lassú, Elek akkor is játszik, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy Abdu cseréje lehet max a Dióban (ha Sekour marad, még a padra sem fért volna oda). Közben meg Huszti, Tőzsér, meg hasonló képességű játékosaink pártkönyv híjján a válogatott közelébe sem kerülnek. Pedig velük, meg ezzel a fos taktikával max két góllal kihúzzuk, mint a törökök.


  Nem kell itt temetésre készülni. Következő lesz: egy hónap alatt játszik pár meccset Rudolf, és a formán kívüli védekező középpályásaink (Elek, Tőzsér, Vadócz, Pintér) közül valaki belelendül. Ekkor összeállhat a Varga, XY szűrőpáros, Korcsmár meg mehet hátra Juhász mellé, és minden frankó.
  Látni kell, hogy ezt a meccset azért buktuk el, mert a korábban bőségposztnak számító szűrőposzton nem voltak embereink. Ez változni fog, nyugodtság. Ezzel együtt persze óriási eredmény lenne megverni a törököket...


  A "sztárjaink" Európai szinten nem jegyzett gárdákban küzdenek a kezdőbe kerülésért.. nem értem miért etetik a közvéleményt bármilyen Eb, Vb kijutással?
  Én nem eszem meg, de sokkal hitelesebb, elfogadhatóbb lenne az egész építkezés, ha helyén kezelnénk a dolgokat.
  Nb1 -es játékosokkal kiállni a holland, török válogatott ellen? Komolytalan.


  A mai meccs kb pár pontban:

  1. Nincs védelem. 4 olyan játékos van, akik az NB1-es szintet is nehezen hozzák. Eleknek ennyi volt a válogatottsága remélem. Köszönjük szépen Emese, 1-es. Juhász Roli évek óta az egyik legrosszabb alibi védőnk. Vanczák smile Hát, róla nem is nagyon kell mást írni minthogy nem ide való, de kb NB1 sem. Lipták, nagyjából középszar volt. Ha csak ő lett volna ott, még azt mondom őt még elbírja a védelem.

  2. Védekező középpálya. Varga Józsi ma sem volt jó. Tényleg semmit nem tett hozzá a játékhoz. Korcsmárt a 60. percig észre sem vettem a sárgáján kívül.

  3. Középpálya. Dzsudzsi... hát, mondjuk okés volt. Nem volt parádé, de küzdött. Koman is jó volt, ott is jó passzok voltak. Gera még mindig király... lenne ha nem küszködne kb meccshiánnyal 2 éve. Szegény formán kívül válogatott csk a hollandok ellen??? Woah, nem kis feladat, sajnos nem is sikerült megoldani sad

  4. Csatársor nem volt. Tulajdonképpen nem támadtunk. Priskin akár a lelátón is lehetett volna, akkor legalább tudják a többiek, hogy megjátszhatatlan.

  5. Cserék: Sanyi bá elmés cserékkel próbálkozott. Miután 2 óriási védelmi hiba volt az első félidőben, kitalálta, hogy lehoz egy támadó szélső középpályást! BRAVO!!! Gyurcsók nem rontott az amúgy is szar csapaton, sajnos hozzá sem tett. Hajnal becserélése is tiszta csőd volt. Sajnos formán kívül még egy beadás is nyaktörő pálya úgy néz ki... ezt párszor bizonyította is. És a végére az új esőember. A kislány Krisztiánnak sajnos ma sem sikerült bizonyítani, hogy mit keres a válogatottban sad

  6. SUM: Megoldandó feladat: A mai pályán lévő 14 játékosból 10től könnyes búcsút venni. Jöhetnek az újak. Sajnos a csapat gerince sincs meg. Reménykedjünk, hogy elraboljuk az Észtek elől a 4. helyet. Ez a realitás.


  Lipták még a jobbak között volt a csapatban.Az első gól Vanczák nem ugrott fel,Elek oldaláról jött a beadás,A második gól,Juhász nem ment az emberével.A harmadik,Elek odafejelte a csávónak,A 4. meg komplett elalvás.


  Egyébként Vanczák se volt rossz, de Lipták-Juhász páros katasztrófa volt. Előttük pedig Korcsmár se tudott visszajönni, ahogyan azt kellene. Varga Józsi pedig próbált mindenhol segíteni, egyszerűen mintha nem lett volna meg a feladatuk a srácoknak. Ez pedig a szervezetlenség, ami egy ember hibája.


  Nem történt semmi tragédia, ennyivel jobbak a hollandok.
  Az mondjuk bosszantó, hogy a komplett magyar bajnokság így védekezik, mint a válogatott. Nem veszik fel az embereket,nem próbálják megelőzni a csatárokat, területvédekezés címszóval alibiznek hátul, mert a magyar csatárok úgy is hibáznak ...


  Na szerintem Gerát jobb oldalon játszatni alapvető tévedés. Ékek mögött van a helye. Legyen jobbon Gyurcsó vagy Lovrencsics, balon meg Dzsudzsák, vagy Szabolcs. Elöl én nem jegelném Szalait.


  Rudolfnak kell lennie amúgy a jobbszélen, lesz is majd, és akkor mehet középre Gera. Nem ez a lényeg: itt a hat védekező játékost kell megoldania Egervárinak, évek óta a védekezésben vagyunk kevesek, nem a támadásban.


  Ez a védelem egyre rosszabbul teljesít a hollandok ellen..
  Tehát a 4 gólunkból 3-at biztosan nekik köszönhetjük..

  1.Gól: 3.percben két védő közül, hogyan lehet elfejelni így egy labdát? o.O De erre még azt mondom oké jól oldotta meg a csatár..

  2.Gól: Juhász szépen lemaradt a támadóról. De jegyezzük meg, hogy Koman ha nem tekeredik rá a labdára hanem rég hátra passzolta volna akkor nincs szabálytalanság amiből a gólt is kaptuk.. Tehát Komannak se megy mostanában nem kéne ennyire erőltetni. És vicc, hogy egy olyan Huszti aki a Hannoverben 4gólpasszt ad egy meccsen nem fér be..

  3.Gól: Hát komolyan mondom bármelyik támadó megirigyelhette volna azt a gyönyörű gólpasszt! Egyszerűen zseniális volt csak kár, hogy ezt nem ezen az oldalon kellett volna.. Egyszerűen olyan passzt adott amit nem lehetett kihagyni.

  4.Gól: Hááát a grundon nem lőnek ilyen gólt.. De a passz után mire egyáltalán észre vettük, hogy már elvégezték.. big_smile Hát röhejes volt.. És egyben szomorú is.

  Felkellene vállalni végre a két csatáros módszert mert ha egy csatárral játszunk Akkor Szalai kell oda előre.. De priskin egyedül elől nem tud mit kezdeni pedig jó játékos lehetne elől. Ugyan az a bajunk mint kb a Real-nak szar a védelme és erre ők mit tesznek? Támadnak.. A közép pályánkkal nem elhetne bajunk hiszen Dzsudzsák ( már amennyit játszik most ) általában jobb szélen erőltetik kint. Hát akkor tegyük ki jobbra legalább befele tud jönni úgy is a mai modern futballban a ballábasokat kiteszik jobbra hogy befele törjön lásd akár csak Messit vagy Özilt vagy akár Ronaldot is.. Husztit ki balra. Középen Hajnal Koman előre Szalai Rudolf vagy Priskin. Hátra meg sajnos még ötletem sincs.. Bogdánt sajnáltam a legjobban =/
  De ez csak az én véleményem..


  A védelem megdöbbentően amatőr és szar volt. Utoljára a hazai norvégok elleni 1-4-nél éreztem ezt...


  Sajnos ez a pofon megint helyre tett, a játékosok nem tudták hozni a tőlük telhető maximumot, így pedig tényleg nem reális a kijutás, sőt még az utóbbi években sokat fejlődő észtek ellen is szenvedős meccseink lesznek. Persze én továbbra is tartom, hogy egy labdabiztos Tőzsérrel (mert nem sok ilyen van nálunk) a középpályán, egy Husztival, esetleg Vass Ádámmal kicsit több keresnivalónk lehetne. Meg nem ártana végre balhátvéd poszton próbálkozni mással Laczkón kívül, és akkor nem egy ilyen idióta vészmegoldás marad a hollandok ellen, mint Elek.


  Élvezettel olvasom itt a kollégák írásait a posztokról, kinek-mit kellene játszania, új edző, Tőzsér-Vass, stb.
  Uraim, láttuk a meccset? A meccs előzményeit, az idióta várakozásokat, nevetséges pr cikkeket most hagyjuk. Szóval láttuk?
  A harmadik percben (!), megint leírom: a harmadik percben egy teljesen sablon beadásból gólt fejelnek. Három perc kellett ahhoz, hogy a 16-oson belül csellengő magyarok között pont egy holland fejét találja meg a labda. Három percet bírtunk ki kapott gól nélkül, egy nevetséges helyzetből.
  Jött Gera, magyarként mondjuk azt, hogy jogosan be is fújták a repülést (ugyanezt anno Törökországban nem kajálták meg) és kiegyenlítettünk. Ekkor boldog voltam.
  Majd megint jött egy nevetséges, primitív, megalázó szituáció, amikor a gyerek a kapunak "fél"háttal állva, felugrás nélkül gólt fejel. Itt volt vége a meccsnek.
  Tényleg posztokról, szakmaiságról, játékosokról, gyenge bajnokságról beszélünk, amikor olyan hülyék alkotják a válogatottat, akik három (!) percet bírnak ki és olyan röhejes gólokat kapnak, hogy az ember esze megáll?
  Ha kigurigáznak, ha a 80.-85. perc között megszórnak, mert elfáradunk, stb. elfogadom, mert fáradtak voltunk már, de könyörgöm, alap játékszituációkat, sablon szarokat nem tudunk levédekezni, mit akarunk?
  Amikor a sorsolás megtörtént, néhány dologgal tisztában voltunk, pláne azok, akik nem hintáztatták bele magukat a hülyeségbe.
  Első, hogy nem fogunk kijutni. A második, hogy összesen két fontos meccs lesz: a két román találkozó. A többi kötelesség, lejátsszuk, meglátjuk.
  A meccsek alapvetően, mint szurkolót, érdekelnek, most a mai nap után még csak nem is bosszankodom, mert szégyenteljesen gyenge a csapat.
  Viszont lesz két román meccs, ami létkérdés! Igen, politizálok, igen, etnikai színezetet adok, nem érdekelnek a kritikák. Az a két meccs a legfontosabb! Arra össze kell rántani ezt a csapat idiótát, mert ott ezek a bóvli megmozdulások nem fognak beleférni!
  Nem haragszom a játékosokra, nyitott könyv előttem a csapat. Jós nem vagyok, mert nem csak én láttam előre, hogy kb. mi fog ma történni. Tragédia nincs, helyünkön vagyunk. Gyerekek, jó lenne, ha a románok ellen megpróbálnátok koncentrálni és nem összexarni magatokat.
  Idő kell még, de én is osztom azt a nézetet, hogy ide egy Sousa-féle defenzív, kimért, számító és stabil játék kell. Megnézném válogatott edzőként. Van realitása, mert ha Orbánék beejtőernyőztetik és mögé állnak, talán a magyar edző maffia nem fogja megtámadni és le kell nyelniük a békát.
  Nem vagyok indulatos, nehogy valaki azt higgye. A dolgokat ki kell mondani, így kerek.


  Én komolyan már szégyellem ezt. Ilyen védelmi hibákat, te jó ég. A 3. gl mindennek a krémje, egy olyan hiba, amit 10 évesen se engednek meg az edzők. Egyszerűen egy ilyen teljesítmény után az edzők lemondanak. Mert nincs mese, aki ilyen védelmet rak össze, fel se készíti őket rögzített helyzetekből ( az első két gól alapján tuti még csak nem is gyakorolták , vakon rohangáltak üresbe, több ellenfél is üresen volt, vagy csak távolról lesték ) , oda nem való embereket tesz a posztok felére, mert képtelen normálisan beválogatni minden posztra legalább két embert, hát az szépen mondjon le, mert ennyi volt a nagy szakma.

  A játékosok meg magukba nézhetnek, főleg Juhász és a védelem, 4 amatőr gólt összehozni már-már művészet. Anno volt egy jó Juhászunk, na neki annyi, de a többi is ugyancsak silány produkciót mutatott ma. Ha ennyire képesek, tessék szépen visszamondani a válogatottságot.

  Mert abból van rohadtul elegem, hogy a saját szintünket nem tudjuk hozni, az elvárhatót nem érjük el. Egy rohadt pontot nem vártam volna el a csapattól, de hajtást, és valami tudást igen, ehelyett megye kettő védekezés, egy érthetetlen gólpassz, és amatőrség. Á, ennél már az is jobb lenne, ha bevallanák, bundáztak, azért tolták ilyen szarul.


  Ennyi esze van Egervárinak. Egy világklasszis csapat ellen - mert a holland mindig az - kell szétbarmolni az egész, viszonylag összeszokott védelmet, csak azért, mert a leggyengébb láncszem kiesett. Pontosan annyit ér nála is a szakma, amit rajzolt.


  Nézd meg a Transfermarkton a csapatok értékeit mindent elárul.

  Hollandok 343 millió
  Törökök 120 millió
  Románok 46 millió
  Magyarok 44 millió.


  A 4. pontodhoz: Egervári az elejétől fogva kényszerpályán van, hiszen pontosan Koemann ellenpólusaként emelte a SZAKMA (és, khm, tán a politika) a szövetségi kapitányi székbe. Neki azt szajkózták, magyarok vagyunk, nem védekezünk, csibészkedünk és szerethetősködünk. Koemann ezt leszarta, ő látta, mivel lehet partiban maradni legalább valamennyire. (Persze ő is hibázott, nem gondolom, hogy nem.)

  A dolog pikantériája, hogy mostanra Egervári ellenpólusaként kezdik emlegetni Sousát, aki meg ugyanazt ismerte fel, mint Koemann. Csak egy klubcsapatnál, ahol többet gyakorolhatsz (és vehetsz játékost) könnyebb megvalósítani. És lehet, hogy ugyanaz az akarat fogja Egervárit leváltani, amelyik a magyar szerethetőség nevében kinevezte.


  A mérkőzés előtti fogadkozásoknál azt sem értettem, hogy miért volt annyire kihegyezve ez a meccs annyira, mintha életre-halálra menne. Miért kellett hülyíteni az embereket azzal, hogy csak akor juthatunk tovább, ha pontot szerzünk? Az 1982-es Vb selejtezőin úgy lettünk csoportelsők, hogy a világsztárokkal felálló Anglia oda-vissza megvert minket. Nem most kell négy ponttal állni, hanem jövő ősszel kell ott lenni az első kettőben.  Ha hidegebb fejjel és megfontoltabban állunk ki, akkor szorosabb lehetett volna a meccs. Lehet, hogy kikapunk, de ismétlem, ezzel még nem úszott volna el a hajó. És matematikailag még most sem úszott el, csakhogy attól tartok, ezúttal pszichés értelemben kaptunk egy súlyos sebet. Ha Észtországban nem nyerünk, akkor véglegesen össze fog dőlni az egész "szerethető" csapat.


  Nem olvastam vissza, lehet már lerágott csont, de így első felindulásból:  - Egervári teljes csődöt mondott Elek balhátvédben való játszatásával. Persze ez a magyar futball régi gondja, hogy nincsennek minőségi szélső hátvédeink, de azért Kádár meg Leandro vagy BÁRKI, aki áltlában szélső hátvédet játszik a klubjában elfért volna a keretben. Persze ránk is járt a rúd a sérülésekkel, egész egyszerűen az alapból is szedett-vetett védelmünk nem bírja el a sérülések okozta kényszermegoldásokat.  - Lehet hogy ez teljesen hülyeség, de látva a mindenkori magyar válogatott menetrendszerű balfaszkodását hátul, részben igazat kell adjak a "szkmának", hogy mi játékosállományban, taktikában, fejben egyszerűen képtelenek vagyunk a magas szintű bekkelésre. (bár koemannal azért olykor ment)  - a sokszor szidott, már kiöregedő, sérülékeny Gera volt a legjobbunk, sokadszor bizonyítja (nekem mindenkép), hogy a lemondása ellenére is megfelelő csk-nak.


  Egyébként nevetséges volt, hogy 10 labdakihozatalunkból 9 már a saját térfelünkön elhalt labdakezelési hiba vagy rossz passz miatt. ( a negyedik gól tökéletes példa, Hajnal, még csak nem is szorongatott helyzetben, valakinek a háta mögé passzolt, ebből lett a szabad majd a gól )A hollandoknak felépített támadásra gyakorlatilag nem is volt szükségük.


  Elmondom, számomra mikor lett világos, hogy a tisztes helytállás is reménytelen: a 8. percben, Dzsudzsák Balázs gólja után. Dzsudzsák a gól után átugrott a palánkon, és kiszaladt a tábor elé ünnepelni, ahogy az szokás ebben a stadionban, ennél a kapunál. A többiek közül SENKI nem ment utána, mind megálltak, ácsorogtak a tizenhatosnál, és megvárták, míg visszajön.

  Ha a hollandok ellen a 8. percben szerzett gól ennyire nem érdekel senkit a csapatból, akkor látható, hogy nagyon nem hisz senki abban, hogy itt akár egy döntetlent el lehet érni.  Ezzel együtt a hibáink egy jelentős része nem ebből fakadt, hanem abból, hogy egyes játékosok alapszinten sem képesen megoldani azt a posztot, ahol szerepeltek. Ebben, véleményem szerint, Lipták, Elek, Korcsmár és Priskin is élen járt.  Azzal, hogy Egervári a végére felküldte Németh Krisztiánt, jól kiszúrt vele, mert így már +1 felnőtt válogatott mérkőzés úgy, hogy nem lőtt gólt. Egyébként a programfüzetet elnézve Mészáros Norbertet kellett volna nevezni középcsatárnak, ő ugyanis az adatlapja szerint 3-szor volt válogatott, és a 3 mérkőzésen 230 gólt szerzett. Ha ma nincs kirobbanó formában, akkor is simán nyerünk.  És még egy megjegyzés. Nem vagyok profi a futball témájában, ebben a topicban kb. tucatnyi ember magabiztosan tud sokkal többet a nemzetközi futbbalról, mint én; de azért egy átlagos nézőnél tájékozottabbnak tartom magam. De én személy szerint a holland válogatottban ma pályára lépő 14 játékosból 8-nak a nevét se hallottam soha. Szóval még arra se nagyon hivatkozhatunk, hogy csupa elismert világsztár vert meg minket.


  Ez a korosztály, bármit is hiszünk vagy hitetnek velünk, nem lesz képes ennél sokkal jobban játszani, vagy kijutni bárhová. Annyira nem fiatalok, hogy még kiugróan sokat fejlődjenek. Lehet persze Koltaiban, Gyurcsóban meg Vargában bízni, de ezek még annyit sem értek el, hogy egy külföldi csapat fizessen értük.  A következő generáció ennél csak siralmasabb, Szabicsék még meg-meg verték a svédeket az U21-ben, Róth Antiék ettől messze vannak.  Ha egy debreceni malac sorsolással olyan csoportba kerülünk, hogy kijutunk az EB-re akkor se hiszem, hogy a buciraverésen kívűl

  más szerepünk lesz.  Csányinak láthatóan arra kell a magyar foci, hogy az OTP birodalom érdekeit a politikai vezetéstől megvédje. Semmit sem változtatott, semmi ambíció.


  Én meg pont röhejesnek gondolom (persze utólag, az eredmény ismeretében), hogy egy 8. percben lőtt 11-es gól után valaki iylen őrjöngést produkál, mintha győztes gólt lőtt volna a 90. percben.  Hátra van az egész meccs, éppenhogy egyenlítettünk, számomra viccesnek tűnt ez a cirkusz. Egy vérprofi futballista ilyet nem csinál. (Más kérdés, hogy Dzsudzsinak amúgy sincs szerencséje ezekkel a korai gólokkal a hollandok ellen, anno az 1-6-nál is kifutott a világból a vezető gólja után, aztán...)) )


  Az eredmény teljesen reális sajnos, itt legfeljebb azon lehet vitázni, hogy lehet e másképpen is kiszopni vagy muszáj ilyen amatőr módon.

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9018358&na_order=
  http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=112558&p=1
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.12, 08:35
  Laczkó nem játszhat a hollandok ellen

  A napokban Vicenzába szerződő védő térde bevizesedett, ezért kénytelen kihagyni a mérkőzést.

  Laczkó Zsolt múlt pénteken, Andorrában a kezdőcsapat tagjaként végigjátszotta a mérkőzést, a mai, hollandok elleni találkozót azonban kénytelen kihagyni. A védőnek egy korábbi sérülése miatt bevizesedett a térde, ezért nem tudja vállalni a szereplést a találkozón.

  Egervári Sándor szövetségi kapitány az utolsó pillanatig kivár a kezdőcsapat nyilvánosságra hozatalával, csak félórával a kezdő sípszó előtt derül ki, hogy kik lépnek pályára a 20.30 órakor kezdődő találkozón.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/laczko-nem-jatszhat-a-hollandok-ellen
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.12, 08:33
  Louis van Gaal:
  - Mennyire volt egyszerű a mai este? - hangzott az egyik holland kolléga kérdése.

  - Tegnap is mondtam, hogy aki gyorsan lő gólt, az nyer. Igaz, a magyarok hamar egyenlítettek tizenegyesből, de aztán a második félidőben még több gólt rúghattunk volna. Kényszerű cseréink voltak, az első már a kezdés előtt, mert Robben lába bedagadt, de az őt helyettesítő Lens két gólt szerzett, és a többi cserém is remekül megállta a helyét. Sajnos, Van Persie és Strootman is megsérült, azért kellett lecserélnem őket.

  Szó esett a holland gólokról is, amelyek előre begyakorolt figuráknak tűntek.

  - Rögzített helyzetekből értük el a gólokat, ez tudatos játék volt a részünkről. Kicsit dimbes-dombos volt a talaj, de ez nem érdekes. Elég jó az elegy a holland bajnokságban játszó futballisták és a légiósok között. Mindig mondtam, hogy magas az Eeredivisie színvonala, nyugodtan hívtam be játékosokat a hazai pontvadászatból. És nem is okoztak csalódást.

  - Nem volt-e kockázatos ennyi fiatalt bevetni? - vetették fel a németalföldi újságírók.

  - Igen is, meg nem is. Az a kapitány feladata, hogy kockáztasson, Seedorfot és Xavit 18, Iniestát 17 évesen állítottam be annak idején, és nem sültem fel velük. Lensékkel sem vallottam szégyent.


  Egervári Sándor:
  Egervári Sándor kényszeredett gratulációval kezdte a mondókáját.

  - Gratulálni kell az ellenfélnek, még ha durva egyéni hibák következtében szerezte is a góljait. Ahogy futottunk az eredmény után, egyre inkább kinyíltunk, és a hollandok megtalálták a gyenge pontjainkat - összegzett a magyar szakvezető. Aztán valaki felvetette, hogy minthe nem lenne alapjátéka a magyar válogatottnak...

  - Nem igaz, hogy nincs játékrendszerünk, csak ma futni kellett az eredmény után… Nem az volt a baj, hogy a megfigyelő rendszerünk nem működött, feltérképeztük mi rendesen a hollandokat. Egyéni hibák voltak… Laczkó Zsolt térde bedagadt, valószínűleg műteni kell. Vereséget nem tervez az ember, természetesen a két, októberi meccsünkön - idegenben az észtek, itthon a törökök mellen - nyerni kell, különben nem jutunk tovább. Miért pont Lipták játszott centerhalfban? Mert kifejezetten jó állapotban volt. Nem fog megrendíteni bennünket ez a vereség, nem fogjuk feladni az álmainkat, semmiképpen sem. Az egyéni hibák nem kikényszerített hibák voltak, hanem odaajándékoztuk ezeket a gólokat az ellenfélnek. A holland van annyira jó csapat, hogy ezeket a hibákat könyörtelenül kihasználja. A részletes elemzést a következő összetartásunk első napján fogjuk megtenni. Majd’ egy hónap múlva találkozunk újra, felépülhetnek a sérültek, lehet, hogy lesz, aki kikerül a csapatból.

  Megkérdeztük, Szalai Ádám helyett miért priskin Tamás játszott centerben.

  - Szalai helyett azért játszott Priskin, mert fizikailag is jobb állapotban volt, és Andorrában remekelt, gól, gólpassz fűződött a nevéhez. Rudolf Gergelyre, aki a legeredményesebb játékosunk volt az elmúlt két évben, nagyon nagy szükségünk lenne. Csak egyelőre nincs csapata - kesergett a kapitány.

  forrás:
  http://nb1.hu//hirek/louis-van-gaal-nem-fel-kockaztatastol-bejott-neki
   
 6. avatar: Coimbra
  2012.09.12, 00:56
  Soha többé nem CB-s, pláne ülős szektorba. Egyszerűen hihetetlen. A meccsről nem is írok ~ papírforma. De amilyen a közönség volt... szavakat nem találok. Törökök ellen csak a T-be, és végig szurkolom, mert amit tapasztaltam szemben, az borzalom.
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.10, 13:13
  A dvsc.hu tájékoztatása szerint visszatért Debrecenbe a válogatott keretéből Mészáros Norbert.

  Visszatért Debrecenbe Mészáros Norbert, a felnőtt nemzeti csapat védője, akinek nem jött rendbe a sérülése. Amiatt nem utazott el Andorrába, és a keddi, Hollandia elleni vb-selejtezőn sem tudja vállalni a játékot, írja a védő klubjának honlapja, a dvsc.hu.

  Szintén visszatért Debrecenbe Bódi Ádám, aki az U21-es válogatott következő, Liechtenstein elleni összecsapását kénytelen kihagyni sárga lapok miatt.

  forrás:
  http://pepsifoci.hu/node/121757
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.10, 13:12
  A holland válogatott az újdonsült elsőszámú kapus, Tim Krul nélkül utazik Budapestre, a keddi, mieink elleni világbajnoki selejtezőre. A Newcastle légiósa helyett egy 21 esztendős portást hívott be Louis Van Gaal.

  Nagy meglepetést keltett Hollandiában, hogy Louis Van Gaal Törökország ellen Maarten Stekelenburg helyett Tim Krult állította az Oranje kapujába. A Newcastle légiósa le is hozta nullára a találkozót, így vélhetően a mieink ellen is az övé lett volna az egyes mez.

  Egy sérülés ugyanakkor közbeszólt, a hálóőr bal könyöke bánta a csapat szombati edzését, így a labdarúgó nem is utazik el a többiekkel Magyarországra.

  Van Gaal az RKC Waalwijk 21 esztendős kapusát, Jeroen Zoet-ot hívta be a keretbe, aki még soha nem volt válogatott.

  forrás:
  http://pepsifoci.hu/node/121756
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.06, 10:01
  Louis van Gaal szövetségi kapitány egy cserét hajtott végre előzetesen megadott keretében.

  Van Gaal kényszerű cserét eszközölt keretében a törökök elleni hazai, és a magyar válogatott elleni budapesti mérkőzés előtt. A sérüléssel bajlódó Bas Dost helyére Luuk de Jong, a Borussia Mönchengladbach focistája került.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/valtozott-a-holland-keret
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.04, 12:22
  A magyar válogatott szeptember 11-én, kedden 20.30 órakor a világbajnoki ezüstérmes Hollandia ellen játssza első hazai vb-selejtezőjét a Puskás-stadionban. A találkozóra már több mint 12 ezer jegy elkelt, kedd reggel pedig újabb belépők kerülnek piacra.

  Ennek oka, hogy a holland szövetség jelezte: a vártnál kevesebb holland szurkoló érkezik Budapestre, ezért a számukra fenntartott szektorokba is magyar drukkerek válthatnak jegyet.

  Az újonnan piacra bocsátott belépők az "I. bal" és "II. jobb" szektorba szólók 6.000 forintba, míg a "II. bal" szektorba szólók 8.000 forintba kerülnek. A jegyeket országszerte az IBUSZ irodáiban, illetve a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet megvásárolni.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/magyarorszag-hollandia-ujabb-szektorokba-kaphatok-belepok
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.03, 11:15


  A hollandok szeptember 7-én a törökök elleni hazai mérkőzéssel kezdik meg a világbajnoki selejtező sorozatot, négy nappal később pedig a Puskás Ferenc Stadionban lépnek pályára a magyar válogatott ellen.

  Louis van Gaal szövetségi kapitány pénteken nyilvánosságra hozta a két mérkőzésre készülődő keretét, amelyből több korábbi alapember hiányzik, így Rafael van der Vaart, Nigel De Jong, Ibrahim Afellay vagy Mark van Bommel is.

  A szakvezető két újoncot hívott meg együttesébe, Daryl Janmaat és Jordy Clasie egyaránt a Feyenoord játékosa.

  A holland keret:

  Kapusok:
  Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea)

  Védők:
  John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV)

  Középpályások:
  Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (Twente), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV)

  Támadók:
  Bas Dost (Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/an-gaal-korabbi-alapembereket-is-kihagyott-keretebol
   
 13. avatar: ingersheim
  2012.08.27, 19:57 (szerk.: 2012.09.03, 11:14)
  A jegyárak - szektorok szerint - az alábbiak:

  B jobb - C bal és S jobb - U jobb: 3.500Ft
  C jobb - D bal és R jobb - S bal és X jobb: 4.500Ft
  P bal - R bal és IX jobb: 6.000Ft
  F bal - F jobb és O bal - O jobb és VIII bal: 8.000Ft
  G bal - G jobb és N bal - N jobb és VIII jobb: 9.000Ft
  H bal - H jobb és M bal-M jobb és VII bal: 12.000Ft
  J bal és L jobb: 15.000Ft
  K bal - K jobb: 18.000Ft
  VII jobb (BUSINESS VIP): 30.000Ft

  Bővebben:
  http://www.mlsz.hu/magyarorszag-hollandia-megkezdodott-a-jegyarusitas
  http://b2c.ibusz.hu/ibuszweb/jegy/index.jsp?lista=1&rfo_re_id=82