magyarfutball.hu

Andorra - Magyarország 0 : 5 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 2014 selejtező
871. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Andorra la Vella, Estadi Comunal d'Andorra la Vella
játékvezető : Alečković Emir (Bosznia-Hercegovina)
nézőszámok:
 1. faf.ad: -
 2. mlsz.hu: -
 3. nso.hu: -
 4. Nemzeti Sport: 700
 5. nb1.hu: 1.100
 1. 0 - 1 12' Juhász Roland
  20' Vieira Marcio sárga lap
  sárga lap 20' Koman Vladimir
  0 - 2 32' Gera Zoltán (11-es)
  32' García Marc sárga lap
  45+1' Moreno Sergi sárga lap
  0 - 3 54' Szalai Ádám
  55' Vales Marc sárga lap
  66' Vales Marc sárga-piros lap
  0 - 4 67' Priskin Tamás
  72' Pujol Marc sárga lap
  0 - 5 82' Koman Vladimir
Ott voltak:
 1. John
 2. marcidvtk

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.03.27, 19:39
  kép
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.10, 14:01 (szerk.: 2021.03.27, 19:41)
  Szép eredmény.
  Gyenge első félidő után feltámadtunk és játszottunk egy jobb második félidőt. A hollandok ellen viszont sokkal több kell majd.
  Hajrá Magyarok!!


  Eredmény, győzelem, papírforma.
  De. Játék gyenge. A kiállításig gyengén játszottunk, elképzelés nélkül, ráadásul Lazckót még ezek is betudták forgatni, nem beszélve Lipták "fejeséről". Egyedül Vanczák volt dicsérhető.

  Aztán majd nem meglepődni, ha a hollandok jövőhéten gurítanak nekünk 3-4 gólt úgy, hogy egyet se lövünk...


  A csapat játékát és hibaszázalékát elnézve azért nem bánom, hogy nem a románokkal kezdtünk......sajnos legalább a fele játékos teljesen formán kívül van.
  Ne várjatok túl sokat a holland meccstől.......vagy csak direkt altattuk az éberségüket


  Szerintem eleve nem akartak 100%-ot nyújtani, aztán amikor meg elkezdték őket faragni, mégjobban elment a kedvük, ráadásul a pálya sem volt alakalmas a rövidpasszos szép focira, így inkább ívelgettek, indítgattak. Az a kérdés, hogy néhány nap alatt fel lehet-e pörögni?


  Szalai a gólja után mit törölgette a száját? Talán ételmaradék?


  Jelezte a rossz akaróinak, akik azt mondták,hogy sérülése után nem azt nyújtja ,mint előtte (pl: klub edzője,sok szurker+én is)., hogy elhesegeti a pletykákat,vagy pofa be stb..., hasonló,mint CR cumija big_smile vagy éppen ezt " jól megsz*ptátok",és utána törölgeti.....


  Ilyen gyenge ellenfél ellen jobbszélre betehette volna Gyurcsót, vagy Koltait (őt bal oldalra is, Dzsudzsák nem játszott jól tegnap), meg meghívhatta volna Vasst, Tőzsért, hollandok ellen gondolom 2 vkp-val fogunk játszani, Korcsmár inkább maradjon a védelemben Lipták helyett, Elek meg a kispadon se, amíg nem szedi össze magát a Diósgyőrben.
  Ahhoz képest, hogy a legnagyobb sztárjaink a középpályán fociznak, szinte mindegyik gyenge volt, Gera kivételével, de Szalait is lekörözte most Priskin.


  Egy 0-5 után alig olvasok pozitív hangot. Andorra a legutóbbi selejtezősorozatban otthon mindig megúszta 3 kapott góllal, sőt. Most kitömtük őket.

  De ez nem elég, mert a mutatott játék, meg Sanyi bá' hülye. Szerintem elmehettek a búsba.


  Hajnaltól ennyire telik a válogatottban, ezt az összes eddigi meccsén bebizonyította. Ezt a szintet most is hozta, ő egy állandó 5-ös játékos, aki hozza a kerettag-szintet, de meccseket nem dönt el vagy igen ritkán, de nem is hibázik látványosan, és még a nevét is hallani néha.  Szalaitól 1-2 gól volt a mai elvárható termés, plusz néhány extra (szép megindulás, gólpassz, nyert párharcok). Két gólt lőtt (ha el is vették az elsőt), azokon kívül viszont mást nem mutatott, de nem az ő hibájából, hanem a hülye felívelgetések miatt. Nem volt elvárható, hogy ezt látványos vagy hasznos játékká alakítsa. Priskin megtalálta a megoldást, és kiharcolta magának a lehetőséget, mellette ő is meglőtte az elvárható gólt. Erre 7-es nyilván nem jár, így Priskinnek adtam 6-ost, Szalainak pedig 5-öst. Ugyanúgy, mint Dzsudzsáknak, akinek szintén nem kell szégyenkeznie, adott gólpasszt, voltak kapura lövései, néha kikaparta a csapatnak egyedül a gesztenyét, de mégsem mondhatom rá, hogy a csapat átlagon felüli játékosai között volt, mert azzal például a végig aktív és hasznos Komant degradálnám, vagy éppen Priskint, aki egy közepesen szar előreívelésből gólt lőtt olyan helyről, ahonnan már egy sárga lap nélkül megúszott műesésért is megtapsolják néhányan, és más hasonlót is mutatott.


  Ok, akkor ismét kezdhetünk kombinálni.

  Buksi szokás szerint bizonyította, hogy nem megoldás, a baloldalra. A hollandok ellen meg kész életveszély lenne, neki max az előre játék feküdne úgy ahogy, de ott meg vannak jobbak. Viszont Vili igencsak meggyőző volt jobbhátvédben, pl Emi várakozásai ellenére. Olyannyira, hogy szvsz Vargát most nem kellene hátul elpazarolni, hanem vkp kellen használni, mert ott van most nagyobb szükség rá. Lipták szintén szokásos értékelhetetlenje talán elveszi Sanyi bá kedvét a keddi szerepeltetésétől, s ha Mészárost se találja elég acélosnak máris lemondthatunk a három belső védő opcióról, hisz egyszerüen nincs hozzá megfelelő játékos anyagunk. Tehát Korcsmár vissza helyére, bár ő vkp-ban sem vallott szégyent, de sajna csak egy van belöle. És a harmadik szokásosan szar válogatotbbeli teljesítmény ezúttal is Hajnal követte el, akit meg nem kellene talán ezekután már kezdetni.

  Szóval :
  Bogdán - Vanczák, Juhász, Korcsmár, ? (csak Buksi ne!) - Varga, Pintér (kellene, de ha nincs akkor Elek, Gyömbér) - Gera, Koman, Dzsudzsák - Szalai (Priskin)
  Gondolom kb így állunk, a tegnapi tanulságok után, de van még némi idő keddig.


  Nem igazán értettem a koncepciót az Andorra elleni meccsben, mert nem is a hollandok elleni játékot gyakoroltuk, és nem is Andorrára hegyeztük ki a csapatot. Egy jó pontot mindenképpen felírok Sanyibának, hogy Korcsmárt kipróbálta vkp-ben, sajnos egyedül.


  nyilván örülnünk kell az 5:0-nak, de amennyire ez jó eredmény, legalább annyira veszélyes is. Mint minden embernek a munkáját tisztelem, úgy tisztelem Egervári munkáját is. Mindezen tisztelet mellett azonban én azt láttam, hogy csapatjátékban messze vagyunk a jótól.

  Amit nem tartok jónak különösen:

  - Gera-Hajnal-Koman tengely nem jó, egymást veszik ki a játékból,

  - a védő nem tudhatja, hogy melyiknek adja a labdát, adott szituációban melyik szervező fog visszalépni a labdáért,

  - nincs megoldva a labdás ember támadása,

  - sok a pontatlanság a rövid passzos játékban,

  - kevés a szervezett lemozgás, inkább csak ösztönszerű,

  - nincs jobboladli védekezés egy személyben, itt lesz Robben, ahhoz min. kettő ember kell, a középpályások nem tudnak 20 perc után visszaérni, a belső védők kilépése esetén ott marad a tér v. Persienek.

  - Dzsudzsákot akarják majd mindenáron játszatni, amit könnyen levédekeznek a hollandok, Balázs formáját elnézve akár 1:1-ben is.

  szóval sok jót nem látok, és én mint drukker nem igénylem a vakítást, jó, ha meglesz a csoport 3. hely

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=150&na_step=30&t=9018358&na_order=
  http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=112427&p=1
   
 3. avatar: fgymat
  2012.09.08, 07:33 (szerk.: 2021.03.27, 19:47)
  A magyar válogatott 5-0-ás andorrai győzelmét követően Egervári Sándor szövetségi kapitány értékelésében elmondta: csapatunk az első félidei idegesebb játékot követően a második félidőben már nyugodtabban, átgondoltabban futballozott.

  - Az első húsz percben idegesen játszottunk, kifejezetten zavaró volt, hogy a játékvezető nem tudta megfogni a meccset, gondolok itt az andorraiak kemény, többször durva belépőire, amelyek miatt több játékosuk is begyűjthetett volna akár két sárga lapot is az első félidőben - fogalmazott a szövetségi kapitány. - Az első gól megnyugtatta a csapatot, de csak a szünet után tudtuk azt a nyugodtabb, átgondoltabb játékot hozni, amit elterveztünk. Az első meccs okozta láz mellett az andorraiak kemény játékát is leküzdve jó eredménnyel indítottuk a vb-selejtező sorozatot, még ha ezúttal voltak is szürkébb teljesítmények az együttesben. Külön köszönet illeti azt a mintegy kétszáz magyar szurkolót, akik hazai hangulatot varázsoltak a pályára, jelentős segítséget jelentve a válogatottnak.

  Egervári Sándor újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nagyon elégedett volt Vanczák Vilmos teljesítményével, aki bizonyította, hogy a hollandok elleni jövő heti mérkőzésen is megoldást jelenthet a jobbhátvéd posztjára.

  A szövetségi kapitány hozzátette: a hollandok elleni mérkőzés előtt egyedül Gera Zoltán sérülése okoz némi aggodalmat, a csapatkapitányt az első félidő után azért kellett lecserélni, mert rúgást kapott a lábára, és az Achillesét fájlalta a szünetben.

  http://www.mlsz.hu/egervari-sandor-elegedett-az-eredmennyel
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.06, 09:33
  Egervári Sándor elárulta: az edzőtábort kedden elhagyó Szabics Imre mellett a kisebb sérüléssel bajlódó Mészáros Norbert és Pintér Ádám sem léphet pályára pénteken, illetve vírusos megbetegedése után Varga József sincs még olyan állapotban, hogy vállalni tudja a találkozót.

  forrás:
  http://pepsifoci.hu/node/121499
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.06, 09:31 (szerk.: 2012.09.06, 09:32)
  Pintér Ádám sérülése nem jön rendbe a következő napokban, ezért Egervári Sándor újabb biztonsági tartalékot hívott be a keretbe.

  Szabics Imre után Pintér Ádám sem léphet pályára a válogatott első világbajnoki selejtezőin, az andorrai és a holland válogatott ellen. A Real Zaragoza légiósa a múlt hétvégén rúgást kapott csapata bajnokiján, valamint aláfordult a bokája. Miután együttese nem rendelkezett már cserelehetőséggel, a középpályás végigjátszotta a találkozót, Telkiben azonban kiderült, sérülése nem teszi lehetővé, hogy pályára lépjen az első vb-selejtezőkön.

  Az Euromedic által elvégzett MRI-vizsgálat után felállított diagnózis szerint Pintér ugrócsontjából egy kis darab letört, ilyen esetben a gyógyulás több hétig is eltart, a labdarúgónak ezért hosszabb időszakot kell majd kihagynia.

  - Az ugróizületben egy szalag leszakított egy háromszor hét milliméteres csontdarabot, az ilyen sérülésnek kettő-négy hét a gyógyulási ideje - mondta honlapunknak dr. Szilágyi György csapatorvos.

  Egervári Sándor úgy döntött, hogy a kieső középpályás helyére a biztonsági tartaléknak jelölt ferencvárosi játékost, Gyömbér Gábort hívja meg a csapatba, a futballista ma este csatlakozik a kerethez. A válogatottsággal még nem rendelkező Gyömbér a második játékos, aki a biztonsági tartalékok közül került az együttesbe, korábban Koltai Tamás csatlakozott a csapathoz.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/gyomber-gabor-is-csatlakozott-a-kerethez
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.06, 09:30
  Szabics Imre nem játszhat a soros vb-selejtezőkön

  A Sturm Graz támadója a hétvégi bajnoki mérkőzésen szenvedett bokasérülést, s bár hazautazott a válogatott edzőtáborába, a hétfői és a keddi gyakorlásokon nem vehetett részt, ehelyett orvosi vizsgálatoknak vetették alá. A mai napra biztossá vált, hogy a rutinos támadó nem lehet ott az Andorra és a Hollandia elleni vb-selejtezőkön, a diagnózis szerint ugyanis részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. Szabics már elhagyta a telki edzőtábort, kezelését klubjánál, Grazban folytatják.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/szabics-imre-nem-jatszhat-a-soros-selejtezokon
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.03, 12:37
  Három játékosunk biztosan kihagyja a jövő heti Liga-kupa mérkőzéseket, mindhárman a válogatott kerethez csatlakoznak. Egészen pontosan Varga Roland már az U21-es válogatott kerettel van, csatárunk Kecskeméten léphet pályára Lichtenstein és Írország ellen a következő napokban. Lipták Zoltán mellett Koltai Tamás is utazhat Telkibe, az eredetileg biztonsági tartalékként számításba vett támadó kiváló formája is hozzájárulhatott ahhoz, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány őt is várja a hétfői első közös edzésen.

  forrás:
  http://www.eto.hu/hir/5185/a_triplazo_koltai_a_valogatottban/
   
 8. avatar: Sanyi-Hungaria
  2012.08.17, 22:30
   
 9. avatar: NNS
  2012.08.17, 20:22 (szerk.: 2021.03.27, 19:45)
  A magyar válogatott szeptember 7-én Andorrában kezdi meg a világbajnoki selejtező sorozatot.
  A szeptember 7-én, 20:30 órakor kezdődő mérkőzésnek Andorra La Vella stadionja, az Estadi Comunal d'Andorra ad otthont. A találkozóra Magyarországon, az IBUSZ irodáiban is lehet belépőket váltani, augusztus 21-től augusztus 30-ig nyitva tartási időben. A magyar szektorba szóló belépők ára 7500 forint.

  http://www.mlsz.hu/keddtol-kaphatok-a-jegyek-az-andorra-elleni-vb-selejtezore
  2012. augusztus 17. 11:21

  Picit drágának érzem a jegyek árát...