magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.20, 16:39 (szerk.: 2016.11.20, 16:39)
    Féléves késéssel lebonyolítják az április 18-i fordulóban elmaradt Ferencváros—Ú. Dózsa rangadót.

    Szentmihályi nem védhet

    A Ferencváros—Ú. Dózsa bajnoki mérkőzés lesz az előjáték 17 órai kezdettel Aranyosi bíráskodása mellett. A két csapat augusztus 1-én játszott egymás ellen, s akkor a New Yorkból éppen hogy csak hazaérkezett zöld-fehérek 3:l-re nyertek a helyzetek sorozatát kihagyó lilák ellen. A két csapat közül jelenleg a Ferencvárosnak 20 mérkőzésből 30 pontja van és a második helyen áll, az Ú. Dózsa pedig 21 mérkőzésből elért 25 ponttal a negyedik. A tét mindkét klub számára jelentős. A bajnoki címre törő Ferencvárosnak pont vagy pontok elvesztése sokba kerülhet. Ha viszont az Ú. Dózsa marad alul, csökken a reménye, hogy megszerezze a harmadik helyet.
    A Ferencvárosnál nincs összeállítási gond, a Csepel ellen 6:2-re győztes gárdával állnak ki. Az Ú. Dózsában Szentmihályi nem védhet, mert áprilisban — amikor a mérkőzést le kellett volna játszani — még nem volt a lila-fehérek játékosa. Sóvári felépült, Solymosi I. játéka viszont bizonytalan, valószínű összeállítások:

    Ferencváros: Géczi — Novák, Mátrai, Havasi — Juhász, Perecsi — Karába, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi dr.
    Ú. Dózsa: Lung — Káposzta, Csordás, Sóvári — Solymosi I. (Kassai), Noskó — Solymosi II., Göröcs, Bene, Kuharszky, Zámbó.


    Népszabadság, 1965. október 13.


    Újpesti Dózsa—Ferencváros 2:0 (2:0)

    A szerdai hűvös idő ellenére is mintegy 50 000 szurkoló biztatása mellett kezdődött meg a tavaszról elhalasztott Ferencváros—Újpesti Dózsa mérkőzés a Népstadionban.

    A csapatok így álltak fel:

    Ferencváros: Géczi — Novák, Mátrai, Havasi — Juhász, Perecsi — Karába, Rátkai, Albert, Rákosi, Fenyvesi dr.
    Újpesti Dózsa: Lung — Káposzta, Csordás, Sóvári — Kassai, Noskó — Solymosi II., Göröcs, Bene, Kuharszky, Zámbó.

    A Dózsa kezdett jobban és a Ferencváros védelmének első megingása gólt eredményezett. A 4. percben Kuharszky nagyszerű cselekkel futott át az FTC védelmén, majd a jobbösszekötő helyéről laposan a hálóba lőtt (1:0). Az újpestiek lendülete a gól után sem csökkent. Egy perccel később Göröcs elől Géczi csak kapujától messzire kifutva tudott menteni. A mérkőzés első tíz perce után valamit esett az iram, a lila-fehérek így is mezőnyfölényben maradtak, de támadásaikat rendre megakasztotta a ferencvárosiak lestaktikája. A 24. percben Kassai az FTC kapujától mintegy 25 méterre végezte el a szabadrúgást, a labdát Kuharszky kapta, aki egy-két csel után mintegy tíz méterről lapos, éles lövéssel a Dózsa második gólját is megszerezte (2:0). A Ferencváros csak a félidő második felében vezetett egy-egy formásabb támadást. A 30. percben Rátkai jó helyzetből fölé lőtt. A 35. percben Fenyvesi dr. ragyogóan futott el, hatalmas erővel lőtt, de Lung bravúrral szögletre mentett, és a szögletrúgást biztos kézzel húzta le.

    A jó iramú, mozgalmas első félidő után, a vártnál sokkal gyengébb színvonalú második félidő következett. Ebben elsősorban az Újpesti Dózsa volt a ludas, mert már a második félidő kezdetétől csupán az eredmény tartására rendezkedett be. Ezenkívül Kuharszky első félidei teljesítményéhez képest visszaesett, az első félidőben biztos lábon álló lila-fehér védelem is sokat pepecselt, gyakran vállalkozott kockázatos megoldásokra. Bene feltűnően kevés labdát kapott. A Ferencváros nagy akarással támadta végig a második félidőt, azonban Albert 65. percben rúgott kapufájánál többre ezúttal sem futotta az erejéből. Rákosi gyengébb formája miatt sokszor szakadt meg a kapcsolat a védelem és a támadósor között, Perecsi csupán szabálytalankodásaival tűnt ki. A rangadó a második félidőben inkább csak bosszankodást hozott a nézőknek, mert a pályán hibát hibára halmoztak a játékosok. Így első félidei jó, időközönként szellemes, gyors játékával az Újpesti Dózsa megérdemelt győzelmet aratott nagy riválisa felett. A mérkőzést Aranyosi vezette. Jók: Mátrai, Albert, Fenyvesi dr., illetve Lung, Csordás, Kassai, Kuharszky.
    Az Újpesti Dózsa győzelmével nagy szolgálatot tett a Vasasnak, amely most már öt ponttal vezet, s a tiszta előnye három pont.


    Népszabadság, 1965. október 14.