magyarfutball.hu

Magyarország - Svédország 3 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: ingersheim
    2011.10.31, 20:36
    Két gólpassz a válogatottban - bemutatkozásként

    A magyar válogatott vezérkara a kudarccal végződő 1958-as világbajnokság után nem követte el azt a hibát, hogy elemeire szedje az egyébként kiugróan tehetséges játékosokból álló keretet. Még azután sem, hogy az akkor először kiírt kontinensbajnokság selejtezőjén Moszkvában kétgólos vereséget szenvedett a szovjet válogatottól. A svédországi tornát követően a posztján maradó Baróti Lajos ugyan viszonylag kevés újoncot avatott - a világbajnoki ezüstérmes svédek elleni mérkőzésen bemutatkozó Albert Flórián az ötödik volt a sorban -, de kétségtelenül így is felfedezett néhány igazi gyöngyszemet. ilyen volt Göröcs János és természetesen Albert Flórián.

    ... Az első félidőt a svéd csapat kezdi, Berndtsson támadása lesen akad el. A 3. percben ragyogó összjáték után érik el a magyarok első góljukat: Bundzsák Alberthez játszik, a középcsatár Göröcshöz adja a labdát, a jobbösszekötő Sándorhoz továbbít, jobbszélsőnk ragyogó ütemben kiugrik, és a kifutó Arvidsson mellett az ötös sarkáról a jobb alsó sarokba lő. 1:0 Magyarország javára.
    ... A magyarok támadásai a 21. percben újabb gólt eredményeznek. Tichy ragyogóan teszi ki Göröcshöz, aki futtában nagyszerűen helyezve a bal alsó sarokba pörgeti a labdát. 2:0.
    Az 53.percben Albert a védők között lyukra futó Göröcs elé teszi a labdát, a jobbösszekötő feltartóztathatatlanul siklik át a védőfalon, még a kifutó kapust is kicselezi, és nagy nyugalommal az ötösről az üres kapu közepébe küldi a labdát. 3:0.
    ... A 62. percben Sárosi csak gáncs árán tudja akasztani Berndtssont a 16-os vonal oldalánál. A jobbszélső az előrehúzódó T. Jonsson elé íveli a szabadrúgást, s a svéd balfedezet mintegy 14 méterről, remek kapáslövéssel félmagasan a kapu jobb oldalába lő. 3:1.
    ... A 73. percben a térdét fájlaló Sándor kiáll, Gilicz jön be helyette. Egy perc múlva gólt kapunk. Jobb oldali svéd támadás után Bild keresztlabdát küld az ellenkező oldalra. T. Jonsson Backmann elé tálal, és a svéd balszélső mintegy 14 méterről élesen, laposan a kapu bal alsó sarkába küldi a labdát.3:2.
    Albertet féltettük első válogatott mérkőzésén. A fiatal középcsatár azonban beváltotta a hozzá fűzött reményeket, két gól előkészítésében is benne volt. Ha tovább fejlődik, válogatott csapatunknak nem lesznek középcsatárgondjai, hiszen - 17 éves.

    Albert Flórián: Életem a Fradi
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2010.11.29, 09:29 (szerk.: 2018.02.02, 15:59)
     
  4. avatar: fgymat
    2009.05.20, 21:57
    Albert Flórián ezen a mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban, ekkor 18 éves volt.

    Sándor szemfülességének köszönhetően nagyszerűen kezdődött a találkozó. A továbbiakban is remekül, ötletgazdagon és lendületesen játszott a szélső. De kitűnően játszottak a többiek is. Sziporkázó, látványos akciók, szórakoztató cselek és bizony jónéhány kimaradt helyzet is. De végre a szurkolók is igazán jól szórakoztak.
    A svédeket azonban mindez nem hozta zavarba, ahogy a kapott újabb két gól sem. Rendkívül fegyelmezetten játszották tovább a saját játékukat. Lendületesen, gyorsan, pontosan és erőteljesen. Egy órán keresztül nem jött be, de bíztak benne. Igazuk lett. A mieink figyelme a biztos vezetés birtokában lankadt egy kissé és a vendégek fegyelmezett stílusa kezdett " gyümölcsöket" hozni. Először egy távoli bomba rezgette meg a hálónkat, két perc múlva pedig egy ügyes akció után találtak a kapunkba. Szerencsére összekapta magát a csapatunk és a továbbiakban már nem változott az eredmény.

    Bergsson a svéd csapat vezetője megjegyezte: " Ilyen fiatalokkal, mint Göröcs, Albert és Tichy, lehet nagyszerű labdarúgást játszani."


    forrás:
    mafoci