magyarfutball.hu

Budapesti Kinizsi SE - Budapesti Dózsa 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.05.06, 19:20 (szerk.: 2018.03.25, 18:06)
    Bp. Kinizsi- Bp. Dózsa 1:1 (1:0)
    Üllői út, 38.000 néző, Jv.: Harangozó.

    Kinizsi: Gulyás-Henni II.,Mátrai,Dalnoki-Ombódi,Dékány-Kertész,Orosz,Láng,Vilezsál,Fenyvesi.
    Bp.Dózsa: Komáromi-Rajna,Várhidi,Farsang-Halmai,Peller-Zsámboki,Szusza,Borsányi,Kovács,Tóth.

    Gólszerző: 1:0 Láng (36.p.), 1:1 Szusza (49.p.).

    Sokáig élénk iramú mérkőzés folyt. Az első igazán meleg helyzetet a Kinizsi teremtette. A 18. percben Vilezsál keresztlabdáját Láng hajszállal fejelte kapu fölé. A másik oldalon ugyanezt tette Szusza Zsámboki átadásából. Az élelmezési támadások sűrűbbek és veszélyesebbek voltak. Farsang egy ízben csak nagy bravúrral tudott szögletre menteni Orosz elől. A Dózsa szórványos támadásait gyakran keményen és szabálytalanul akasztották a Kinizsi védők. A 28. percben Borsányit szerelte szabálytalanul Mátrai, Szusza 20 méteres szabadrúgását az utolsó pillanatban ütötte ki a bal sarokból Gulyás. A 36. percben gólt ért el a Kinizsi. Fenyvesi szögletrúgása után Kertész fejelt kapura és a kaputól három méterre álló Láng fordulásból, kapásból a jobb sarokba vágta a labdát. (1:0). A félidő utolsó perceiben a Kinizsi támadott, az egyetlen esemény azonban Zsámboki lövése volt, amelyet Gulyás nehezen kaparintott meg.

    Szünet után a feltámadó szél a Dózsát segítette és egy ideig a lila-fehérek irányították a játékot. A 49. percben Borsányit Mátrai húsz méterre a kaputól felvágta. Szusza a sorfal mellett laposan csavartan nagy erővel lőtte, a labda a rosszul vetődő Gulyás kezéről a bal sarokba vágódott. (1:1). A 61. percben parázs helyzet adódott a Dózsa kapuja előtt. Komáromi háromszor is csak vakmerő belevetődéssel tudott menteni, amíg végleg megszerezte a labdát. Ezután már úgyszólván végig a Kinizsi támadott, de az eredmény már nem változott.

    Jó iramú, kemény mérkőzést hozott a Bp. Kinizsi- Bp. Dózsa találkozó. A játék nagy részében a tervszerűbben játszó Kinizsi támadott többet, azonban a Dózsa védelme igen jól állt a lábán. A Dózsa szórványos támadásai veszélyesek voltak, ezek legtöbbjét a Kinizsi védők csak szabálytalanságok árán tudták akasztani.

    „Két mérkőzés a fővárosban, kettő vidéken. Ez volt a hét NB I-es műsora. Mindjárt elöljáróban meg kell jegyeznünk, hogy a labdarúgás tántoríthatatlan hívei nem azt érdemelték, amit Budapesten kaptak. A szombaton lebonyolított két mérkőzést a Népstadionban kellett volna megrendezni. Hogy miért? Úgy hisszük, hogy ezt nem kell különösebben megindokolnunk a Bp. Kinizsi és a Csepeli Vasas vezetősége részére. De annyit mégis el kell mondanunk, hogy a Bp. Kinizsi pályán mindazok a tumultuózus jelenetek, veszekedések, amelyeket a (20 forintos jeggyel rendelkező) jegytulajdonosok jogosan folytattak helyeikért – nem a leglátványosabb jelenetek közé tartoztak és nem is voltak a legszórakoztatóbbak. A rendezőkről külön tanulmányt lehetne írni, ők jól szórakoztak, nézték a mérkőzést. A jegytulajdonos vagy a sajtó munkatársai ezt a választ kapták:

    - Üljenek oda, ahova akarnak, ahol hely van.

    Hely azonban nem volt. Szeretnénk, ha a közönség megbecsülésére és a sajtó munkájának zavartalan biztosítására nagyobb gondot fordítana a Bp. Kinizsi vezetősége.
    Bár nehéz körülmények között volt csak módunkban végignézni a Bp. Kinizsi- Bp. Dózsa mérkőzést, annyit azonban meg tudtunk állapítani, hogy a mérkőzés, a játék alatta maradt a várt színvonalnak. Bár a Bp. Kinizsi többet támadott ellenfelénél, sőt voltak percek, amikor teljesen a Bp. Dózsa térfelén folyt a játék, a Kinizsi-csatárok körülményes játéka megakadályozta a többgólos győzelmet. A Bp. Dózsa csapatát, a védelmet leszámítva, még nem láttuk az idén ilyen megilletődötten és ilyen gyengén játszani.”

    mti,ks