magyarfutball.hu

Magyarország - Brazília 4 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 2 (1 szavazat)

1...5
Világbajnokság 1954, Svájc, negyeddöntő
309. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bern, Wankdorf Stadion
játékvezető : Ellis Arthur (Anglia)
nézőszámok:
  1. fussballdaten.de: 40.000
  2. fifa.com: 60.000
  3. nso.hu: 60.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2024.02.13, 13:23
    BZS1979!

    Kérlek írj forrást a képhez, mert így törölni fogjuk!
     
  2. avatar: BZS1979
    2024.02.13, 11:56
    kép
     
  3. avatar: wmisharin
    2023.03.31, 11:16
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.30, 19:45
    Fabulous original press photo of action from the Battle Of Berne; Brazil v Hungary from the 1954 World Cup. In excellent condition. Comes from the l'Equipe archives.

    kép
    https://www.ebay.co.uk/itm/Football-Press-Photo-Battle-Of-Berne-Brazil-v-Hungary-1954-World-Cup/253520556817
     
  5. avatar: Zsorzsinju
    2017.12.11, 13:09
    Hungary 4 Brazil 2
    Wankdorf Stadium, Bern (60,000)
    27 June 1954

    The two most talented sides in the world descended to outright violence in the infamous "Battle of Bern." Players scythed each other down with impunity and openly intimidated opponents. Hungary lost Toth to an injury in the first half and in the 71st minute Santos and Bozsik were sent off for fighting. The Brazilian Humberto joined them shortly before the final whistle. The match ended with a general melee in the tunnel in which spectators, photographers and finally the police all got involved.

    http://www.historicalkits.co.uk/international/tournaments/fifa-world-cup/1954/1954-knock-out-stages.html
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: ingersheim
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
     
  9. avatar: ingersheim
     
  10. avatar: wmisharin
    2012.06.10, 16:35 (szerk.: 2013.07.10, 13:42)
    kép
    forrás:
    www.radikal.ru
     
  11. avatar: fgymat
    2009.05.19, 21:20
    A magyar csapat most került először szembe dél-amerikai ellenféllel.
    A válogatott nagyon alaposan felkészült a mérkőzésre. A legnagyobb gondot Puskás helyettesítése jelentette, de a felállás módosításával és Tóth II. beállásával ezt is sikerült megoldani. Az sem okozott különösebb zavart, hogy az ellenfél még közvetlenül a találkozó kezdete előtt is módosított a csapata felállásán. A dél-amerikai szurkolók (hiszen természetes, hogy az uruguayiak is a brazilokat bíztatták) pokoli hangulatot teremtettek a pályán. A találkozó esőben zajlott.

    Lássuk hogyan folyt le a mérkőzés.
    4. perc: Tóth II. lövése lepattant a védőkről éppen Hidegkuti elé, aki hat méterről a kapu bal oldalán a léc alá vágta első gólunkat. 1-0
    9. perc: Bozsik Hidegkuti elé tette a labdát, aki átemelt Kocsisnak. Ő a legjobb ütemben ugrott fel és az ötös bal sarkáról a kapu bal sarkába fejelt. 2-0
    A brazilok idegesek lettek a kétgólos hátrány miatt, míg a mieink megnyugodtak. Talán túlságosan is.
    18. perc: Indo ugrott ki és elhúzott Lóránt mellett. Érkezett Buzánszky is segíteni. A labdát nyugodtan haza is adhatták volna, de a két magyar ollóba fogta a brazilt. 11-es! A büntetőt D. Santos félmagasan a jobb sarokba lőtt. 2-1
    A gól feldobta a brazil csapatot és egyre-másra vezették a támadásokat, de a védelmünk jól működött.
    41.perc: Tóth II. tört veszélyesen előre. Már lövésre lendítette a lábát, amikor az Őt utolérő Maurinho beletalpalt. Tóth II. lesántikált a pályáról, mint kiderült izomszakadása lett.
    Tíz emberre fogyatkozva folytattuk a játékot. A szünetben csatárunk injekciót és gumiharisnyát kapott, mert mindenképpen vissza akart menni a pályára.
    A második félidőt teljes létszámban, de gyakorlatilag csak 10 és egynegyed emberrel kezdjük, hiszen Tóth II. a továbbiakban jobbára csak állt vagy sántikált a pályán, de néha még így is hasznosan segítette a társakat.
    De alig kezdődött el ez a játékrész Bauer leterítette Bozsikot. Ezután a durva belépők, rugdosások szinte megállás nélkül követték egymást.
    60.perc: Czibor száguldott a balszélen, majd pontosan adott középre az ötösön álló Kocsisnak, aki már fordulna is kapura, de Santos kézzel megállította a labdát. A megítélt büntetőt Lantos értékesítette. 3-1
    65.perc: N. Santos egy összecsapásnál egyszerűen belerúgott Bozsikba és ezután még neki is támadt. Bozsik ujjával megfenyegette a brazilt. A játékvezető mindkettőjüket kiállította.
    67.perc: Didi szöktette a baloldalon Julinhot, aki a 16-os sarkáról félmagas csavart lövést küldött védhetetlenül a kapunkba. 3-2
    Most már minden brazil gólt akart rúgni, még a hátvédek is rohantak előre és vad csatákban, kíméletlen módon próbáltak labdát szerezni.
    88.perc: Hidegkuti szöktette Czibort, aki még a 16-oson kívülről magas labdát küldött Kocsis felé. Ő a kaputól nyolc méterre felugrott és az elmozduló kapus mellett a jobb alsó sarokba helyezte a mérkőzés utolsó találatát. 4-2
    A gól után brazil újságírók, szurkolók rontottak be a pályára és alig lehetett folytatni a játékot. Közben Maurinho rátámadt Buzánszkyra és a dél-amerikait kiállította a bíró.
    A játékvezető két percet hosszabbított, de a 92. percben azért mégis véget ért az összecsapás. De csak a játéktéren...

    Amint felharsant a sípszó brazil szurkolók özönlöttek a pályára és verekedni kezdtek a rendezőkkel és a rendőrökkel. Az egyikük például belerúgott az eléje álló rendőrbe, és amikor az a földre került fojtogatni kezdte.
    A válogatottunk várt pár percet, hogy csillapodjanak a kedélyek és csak azután vonult az öltözőbe. A brazil játékosok azonban a folyósón várták Őket. A mieink nem válaszoltak a kiabálásokra és valamelyik feldühödött brazil az utolsónak befelé tartó Tóth Mihályt leütötte. Úgy kellett behúzni az öltözőbe. Czibor visszalépett a folyósóra, mire neki támadtak. Erre már a csapat többi tagja is a folyósóra tódúlt, mire a dél-amerikaiak limonádés üvegekkel hajigálták meg Őket.
    Az öltözői incidens során tulajdonképpen minden játékos megsérült valamennyire és a nyugalmukat sem fokozta az eset.

    Csak két nemzetközi lapvélemény a botrányos találkozóról.
    " A brazilok nem tudnak veszíteni. A magyarok szívvel-lélekkel küzdöttek..."
    " A magyarok maguk sem ártatlan bárányok, bár meg kell tárgyilagosan állapítanunk, hogy a verekedést a brazilok indították el. Akik olyan benyomást keltettek, mintha visszatértek volna őskorszakbeli elődeikhez, amikor az emberek még, mint farkasok álltak egymással szemben."


    forrás:
    mafoci