magyarfutball.hu

Magyarország - Koreai Köztársaság 9 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Magyarország - Koreai Köztársaság 1954
 2. Magyarország - Koreai Köztársaság 1954
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1954, Svájc, csoportmérkőzés
307. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Zürich, Hardturm Stadion
játékvezető : Vincenti Raymond (Franciaország)
nézőszámok:
 1. allworldcup.narod.ru: 13.000
 2. nso.hu: 15.000
 3. fifa.com: 18.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Zsorzsinju
  2017.12.11, 13:07
  Hungary 9 South Korea 0
  Hardturm Stadium, Zürich (18,000)
  17 June 1954

  Hungary were as the outstanding European team of the period having been unbeaten in their previous 32 games. They faced easy opposition in their opening match.

  (Glen Isherwood, Andre Silva)

  http://www.historicalkits.co.uk/international/tournaments/fifa-world-cup/1954/1954-group-2.html
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2016.01.07, 20:52 (szerk.: 2017.02.15, 10:56)
   
 3. avatar: ingersheim
   
 4. avatar: ingersheim
  2011.10.16, 15:04
  A Dél-Korea elleni mérkőzés taktikai értekezletét már szerdán reggel megtartották a magyar csapat solothurni szállásán, Sebes Gusztáv különösen azt hangsúlyozta, hogy soha nem szabad lebecsülni egyetlen ellenfelet sem. Emlékeztette a fiúkat a párizsi olimpián Egyiptomtól elszenvedett vereségre, amikor a magyar csapat ugyanúgy, mint most, szinte kivétel nélkül kiváló játékosokból állt.
  Érdekes különben, hogy a délkoreai csapat vezetői részéről egy nyilatkozat látott napvilágot a L'Equipe című francia lapban, amely szerint - győzelmet várnak a magyarok elleni mérkőzésükön. Ez csak azt bizonyítja, hogy semmiesetre sem mondtak le már eleve a mérkőzésről, s a csapat az utolsó pillanatig küzdeni fog.
  Szerdán délelőtt volt a csapat utolsó könnyű edzése. Csütörtökön kora délelőtt vonaton indult az első csapat Zürichbe. Egy "Paprika Csárda" nevű étteremben ebédeltek, utána lefeküdtek a játékosok aludni. Fél 5 órakor társasgépkocsin indultak ki a pályára, fülledt, meleg időben.

  7:0: Tapsot kap a szép gól, de egyben a taps a bejelentésnek is szól: Svájc csapata 2:1 arányban vezet Olaszország ellen.
  A koreai játékosok annyira fáradtak, hogy miközben az eredményt bemondják 4-5 játékos is lefekszik a földre pihenni.
  Zürich, június 17.

  Népsport 1954. június 18.
   
 5. avatar: fgymat
  2009.05.19, 20:39
  Mindenki tudta, hogy csapatunknak nem lehetnek komoly ellenfelei az ázsiai labdarúgók. Az edzőjük persze bizakodott, de Ő még nem látta játszani csapatunkat.
  Az esélyesség terhe és a világbajnokság láza így is gyakran mondatta labdarúgóinkkal: " Szeretnénk már túl lenni az első mérkőzésen."
  Hidegkuti nyak- és hátizom fájdalmai, Zakariás influenzája miatt nem játszott.

  Válogatottunk a sípszó elhangzása után azonnal nagy iramban támadni kezdett. A támadások csak kétszer szűntek meg, a szünetben és a mérkőzés végén. A koreai csapat nagyon keményen és önfeláldozóan védekeztek. Keménységük a szabályok engedte határokon belül maradt, de csatáraink így is inkább elkerülték az összecsapásokat és igyekeztek egymást tisztára játszani. Ha ellenfelünk mégis labdához jutott egy-egy meglepően szép ellentámadást is vezettek.
  A hatalmas iram a második félidőre nagyon kimerítette az ázsiaiakat, alaposan kifulladtak. Akadtak olyan pillanatok, amikor a görcsök miatt két-három koreai is feküdt a földön. Rendkívüli volt az a jelenet is, amikor Buzánszky az egyik koreai játékos begörcsölt lábát masszírozta a partvonal mentén, miközben a pályán folyt a játék. A közönség meg is tapsolta ezt a sportszerű magatartást.

  Némiképp oldotta a feszültséget a nagy gólarányú győzelem, amely ha a csapat kicsit is akarja, könnyedén lehetett volna kétszámjegyű is.
  Mindenki latolgatta magában a további esélyeket. Ekkor még a szakemberek a döntőbe jutással is megelégedtek volna, hiszen tudták, hogy olyan csapatok vesznek részt a tornán, amelyek közül szinte bármelyik lehet világbajnok. A közvélemény (nem csak a magyar, de talán a világé is) azonban senki mást csak a magyarokat tudta elképzelni az első helyen.


  forrás:
  mafoci