magyarfutball.hu

Magyarország - Brazília 3 : 0 15:30

   
   
 • Magyarország - Brazília 1986.03.16.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Garullus
  2022.09.12, 19:26
  Micsoda meccs volt! Sok ezer magyarhoz hasonlóan én is tévén néztem, de életem legnagyobb futballélménye azóta is. Ez a csapat ahogyan játszott, még ma is gyönyörködve nézem!
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: heimo
  2017.05.09, 16:12 (szerk.: 2017.05.09, 16:13)
  Hivatalos nézőszám: 70.314
  Bevétel: 8.404.763 forint

  Labdarúgás, 1987. május
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2016.03.16, 21:21
  Ott voltam 15 évesen, 40 ft-os nyugdíjas jeggyel, az " A " szektorban amit 100 Ft -ért vettem feketén, még a brazilok edzése után, ahol szintén annyian voltak, mint máskor egy meccsen. Még meg van a jegy is, ami semmi ciráda ugyan olyan volt, mint amit bármelyik kettős rangadóra nyomtattak és egy Renato autogram, mert beszaladtunk a pályára az edzésük végén, amit nem tudtak a biztonságiak meggátolni. Óriási élmény volt. Egyébként a hollandok elleni utolsó csoport meccsen sokkal többen voltak, ott mindenhol, álltak,ültek, csüngtek, legyen az lépcső v kandeláber.


  Közel 1 milliós volt a jegy igénylés, látható is volt a nézők összetételén, pokróc, csatos üvegbe bor, szendvics, kolbász stb a szatyorból, állami cégek és tsz-ek nyúlták le a jegyek nagy részét,ismerős jelenség ez manapság is, olyan emberek voltak ott, akik életükben még tv-ben sem nagyon láttak meccset. Akkoriban én Vasas szurkolóként szombaton du a Fáy utcában voltam, onnan az esti kezdésre rohantam át az üllői útra fradi meccset nézni, vasárnap délben meg a hungária krt -on megnéztük az Mtk meccsét, ja és a nagy meccs előtt még sokszor a tarcsi meccsét is megnéztük. Kérdem én, van ma ilyen, én nem utáltam az ellenfeleket, én szerettem a focit.


  Ha jól emlékszem, akkor több mint 300 ezren akartak jegyet venni a meccsre. Megkérdezték Socratest, mit szól ehhez? Mire a válasz: "kár, hogy Magyarországon nincs háromszázezres stadion."


  Ha jól emlékszem elővételben 10 órakor nyitottak a pénztárak a Népstadionnál.Az elsők hálózsákkal már előző este odamentek.Olyan embermassza volt elöl,hogy unaloműzés céljából vittem olvasni egy könyvet,de nem is kellett fognom,mert az embertömeg miatt nem is tudott leesni.Elöl olyan volt,mintha egy rockkoncerten lettem volna.De azért lett jegy is,jó kis meccs volt!


  Kinn voltam én is a stadionban. Majdnem a legtetején. Hideg szél fújt, és nyertünk! Nagyon bizakodóan vártuk a mexikói VB-t.

  https://www.facebook.com/nsonline/posts/10154022936276941
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2016.03.16, 16:56
  Életem egyik legnagyobb futball-extázisa volt ez a meccs!
  Kint voltam.
  Baromi nehéz volt jegyhez jutni.( kb. HÁROM NÉPSTADION is dugig lett volna)
  Akkoriban az ilyen " barátságos" meccseknek is hatalmas jelentősége volt.
  A brazilok átjöttek Európába, hogy megmérkőzzenek a kor két európai topcsapatával, a németekkel és a magyarokkal.
  Emiatt FELFÜGGESZTETTÉK A BRAZIL BAJNOKSÁGOT egy pár hétre.
  Tucatnyi TV-és rádióállomás adta élőben a meccset Dél-Amerikában.
  Ilyet addig még nem láttunk: a kezdőrúgás időpontjában még hemzsegtek az újágírók a pályán... késve indult a mérkőzés.
  Aki teheti : NÉZZE VISSZA a TELJES meccset a Youtube-on!
  Figyeljétek meg a magyarok SZERVEZETT VÉDEKEZÉSÉT és tudatos támadójátékát.
  Szakmai szemmel.


  Akkoriban még körbejárható volt a stadion. Az én jegyem ( szerencsére! ) pont a brazil kapu mögé szólt... majd félidőben átsétáltam a Fradi-szektorba.
  Így mindhárom gólt a brazil kapu mögül láthattam
  14 éves suhancként könnyebben surran át az ember az őrökön...
  A harmadik gól utän MINDENKI EGYMÁST ÖLELGETTE, CSÓKOLGATTA.
  Én, mint konszolidált budai úrigyerek épp egy koszos-büdös öreg alkesszal " csókolóztam"smiley)) de akkor és ott leszartam az ilyen apróságokat. ))


  Másnap, hétfőn a matekóra után egy haverommal kilógtunk a belvárosi gimiből... A Kígyó-udvarban bevásároltunk külföldi lapokat és beültünk a CityGrillbe.
  Ő németül, én angolul gagyogtam valamilyen szinten és órákig olvasgattuk a nemzetközi visszhangokat a 3-0-ról.
  Voltak! Szép szämmal...


  70 ezer néző...jahjah...50 huf. volt az ösztöndíjam...350 huf-ért vettem tiszteletjegyet...de mégsem kellett sàtorba campingeznem 2-3 nappwl a meccs előtt a Stefánián smiley Brazilok hiànyosak voltak, de akkor is nah...nagy élménny volt...

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2489653
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2013.09.25, 12:59 (szerk.: 2013.09.25, 13:00)
  tavaszi12: Olyan sokan voltunk, hogy aki felállt a lelátón az nem tudott visszaülni mert nem volt hely! Egyszerűen nem maradt az utolsó leülőknek hely a sor közepén sem, de a sor szélén sem. Legalább 100- 120 ezren voltunk. Ma már ez elképzelhetetlen. (A hivatalos források, ha jól emlékszem 80 ezerre tették a jelenlévőket. De sokkal többen voltunk.)

  nadekomolyan: Életem eddigi legnagyobb stadionélménye volt.
  Úgy gondolom, már soha nem lesz nagyobb, mert annyi néző az én életemben már nem fog összejönni és úgy szurkolni...

  forrás:
  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20130924-megfejtjuk-e-valaha-a-mexikoi-futballtragediat.html?sec-6
   
 7. avatar: ingersheim
  2013.03.17, 10:51 (szerk.: 2017.10.25, 20:37)
  Amikor a magyarok voltak a „brazilok”

  1986-ban óriási várakozás előzte meg a brazilok érkezését. Akár két Népstadiont is meg lehetett volna tölteni az érdeklődőkkel. Noha Tele Santana együttese nem a legjobb erőivel érkezett – egyébként Frankfurtból, az NSZK ellen 2-0-ra elveszített mérkőzésről –, így is olyan klasszisok voltak soraiban, mint Leao, Oscar, Falcao, Alemao, Socrates, Renato Gaucho, Careca, Eder. A nagymenők közül a budapesti meccs előtt Falcao, Socrates és Careca sérültet jelentett. A magyar válogatott végül a Disztl Péter – Sallai, Kardos, Garaba (Csuhay, 62.), Varga – Hannich, Nagy Antal, Détári – Kiprich (Kovács Kálmán, 46.), Bognár (Burcsa, 10.), Esterházy, a brazil pedig a Leao – Edson, Oscar, Mozer, Dida – Elzo, Silas, Alemao – Renato Gaucho, Casagrande, Sidney (Müller, 65.) összeállításban játszott.

  A mérkőzés magyar gálaelőadást hozott, a története során először Budapesten szereplő, háromszoros világbajnok brazil válogatott háromgólos vereséget szenvedett. A mérkőzés rövid esszenciáját Hegyi Iván tollából, az MLSZ gondozásában kiadott Válogatott gyűjtemény című, a szerző Dénes Tamással és Lakat T. Károllyal közösen írt könyvéből idézzük: (A meccs ötödik percében…) Détári jobbra passzolt Kiprichhez, s mire társa középre emelt, már ott volt a kapu előtt: fejesét az akkor harminchat éves, az utolsó előtti (hetvenkilencedik) válogatott mérkőzését játszó Emerson Leao nem háríthatta (1-0). A veteránra később is rászakadt a baj: noha Esterházy két kiugrása alkalmával egyaránt hárított, a kipattanó labdát előbb Kovács Kálmán, majd a mézesmadzagot a kapus előtt mindkétszer elhúzó csatár segítette a hálóba (3-0). A találkozó meglepően egyoldalú volt, elvégre még a brazil „vegyestől” is többet várt mindenki, bár egyetlen honfitársunk sem bánta, hogy a vendégek aznapi produkciója alapján csupán a briliáns technikájú Renato Gaucho tetszett igazi brazilnak. A Népstadionban a nézők az eredményjelző táblákat bámulták, és nem akartak hinni a szemüknek. Annál csodásabb volt a feleszmélés, féktelenebb az ováció. A magyar játékosok a velük mezt cserélő vendégek sárga dresszében parádéztak az arénát elhagyni nem óhajtó közönség előtt, és a szerelésváltásban volt valami szimbolikus, mert húsz évvel az 1966-os világbajnokság liverpooli 3-1-e után tényleg újra úgy tűnt: a magyarok a brazilok...”

  forrás: http://www.mlsz.hu/2013/03/amikor-a-magyarok-voltak-a-brazilok/
   
 8. avatar: ingersheim
  2011.09.21, 20:26 (szerk.: 2017.07.28, 19:55)
  Mezey György értékelése a meccs után, a Nemzeti Sport hasábjain:
  „Előkészületi mérkőzést játszottunk, amelynek eredményéből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Komoly fegyvertény a brazilok legyőzése, de én továbbra is a vb nagy esélyesének tartom őket. Ugyanakkor úgy vélem jobban játszottunk, mint az NSZK szerdán. Érthető okból minden játékosommal elégedett vagyok.”
   
 9. avatar: Bjeregard
  2011.02.14, 18:07
  Szia Mane!

  Megvan neked esetleg a jegyed a magyar-brazilról?
   
 10. avatar: Mane
  2010.11.19, 19:40
  Szép emlék, igen. Még akkor is, ha a brazilok Németországban sem brillíroztak, s a túrán nem mutattak sokat a jogo bonito-ból. Horrorisztikus árakon lehetett jegyhez jutni (nekem 80 Ft-om bánta). Viszont a nagy hidegre való tekinettel volt a felső karéj alatt sok sültkolbászos, forralt teás büfé. Jólesett a meleg kaja, bármennyibe is került. A braziloknak jutott a pokróc, kesztyű, meg a "zakó". Az járta ezután a városban, hogy "itt a Húsvét, itt a nyúl, magyar-brazil három-null!" Még annyit, hogy a brazilok az egyik edzésüket a kispesti Gránit pályán tarották. Soha olyan neves csapat nem játszott ott.
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2009.05.27, 13:03 (szerk.: 2017.07.28, 19:54)
   
 12. avatar: fgymat
  2009.05.24, 06:19 (szerk.: 2017.07.28, 19:54)
  Most először játszott a neves dél-amerikai együttes Magyarországon. A Népstadion természetesen megtelt, de sokkal többen voltak, akik nem tudták élőben megnézni a mérkőzést. (Állítólag 300.000-nél is több jegyigénylés érkezett.)

  A magyar válogatott világbajnoki felkészülésének utolsó mérkőzése. Az előző találkozók, szerényebb képességű csapataihoz képest, most egy nemzetközi szinten is komoly erőnek számító válogatott ellen. Ez a minősítés még akkor is igaz, ha a brazil csapat néhány meghatározó játékosa nem utazott hozzánk a csapattal.

  A mérkőzés csalódást okozott. Persze csak azok számára, akik a brazilok sziporkázását, varázslatait akarták látni. Ehelyett a magyar válogatott fegyelmezett, biztos védekezésének, összeszokott, gördülékeny, ellenállhatatlan támadásainak lehettek a tanúi. Természetesen ezért senki sem szomorkodott.

  A szép és élvezetes játék mellett az eredmények sem maradtak el. Már az ötödik percben sikerült betalálni a vendégek kapujába és a második félidőben is két alkalommal rezgett a brazil háló.

  Nagyszerű győzelem! Ezek után, nem alaptalan bizakodással telve készülődhettünk a világbajnoki mérkőzésekre.

  forrás:
  mafoci
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.12, 14:10 (szerk.: 2017.07.28, 19:54)
  én is ott voltam, én nyírtam a füvet akkortájt a Népstadionban. Gyuri bá' kérésére hosszabbra hagytuk az alapvonalnál, hogy a hosszú indítások megálljanak a fűben! Örök emlék!

  forrás:
  http://index.hu/politika/belfold/tegnapiujsag/2008/03/16/1986_agyonvertuk_a_brazilokat/
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2008.05.28, 11:51 (szerk.: 2017.07.28, 19:54)
  Én is kint voltam. Még egy adalék a fiatalabbaknak: arra a meccsre több, mint 300.000 jegyigénylés érkezett, így egy személy max. 4 jegyet vásárolhatott.

  forrás:
  index fórum