magyarfutball.hu

Bulgária - Magyarország 2 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (2 szavazat)

hangulat: 1.5 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (2)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 1 : 1 (1)
  4. 2 : 3 (1)
Európa-bajnokság 2024 selejtező, 7. forduló
985. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Szófia, Natsionalen Stadion Vasil Levski
játékvezető : Stefanski Daniel (Lengyelország)
nézőszámok:
zárt kapuk mögött
  1. 8' Antov Valentin sárga lap
    0 - 1 10' Ádám Martin
    24' Delev Spas 1 - 1
    37' Antov Valentin sárga-piros lap
    sárga lap 42' Botka Endre
    sárga lap 44' Kerkez Milos
    sárga-piros lap 57' Kerkez Milos
    79' Despodov Kiril (11-es) 2 - 1
    81' Atanasov Zhivko sárga lap
    86' Kolev Aleksandar sárga lap
    2 - 2 90+7' Petkov Aleks (öngól)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.12.17, 15:12 (szerk.: 2023.12.17, 15:14)
    Ilian Iliev: Először is nagyon sajnáljuk, ami a stadionon kívül történt és azt is, hogy az utolsó pillanatban kapott gól miatt nem tudtunk győzni. A magyar válogatott egy kicsivel jobban játszott, és gratulálok az Eb-szereplés kivívásához. Nagyon nehéz volt tíz emberrel játszani egy ilyen kvalitású csapat ellen, mint a magyar válogatott. A második félidőben azonban már jobban futballoztunk. Próbáltunk hitet önteni a játékosokba, akik már jobban meg tudták mutatni a folytatásban a saját karakterüket. Szoboszlai világklasszis játékos, ezen a meccsen is megmutatta a képességeit. Hiszek benne, hogy a következő meccseken meg tudjuk mutatni a saját erősségeinket. A játékosaimnak a meccs után elmondtam, a küzdeni tudásuk dicséretet érdemel, ezt kell folytatni a szerbek ellen is. Náluk több, Szoboszlaihoz hasonló képességű játékos is futballozik.

    Marco Rossi: Nagyon stresszes volt ez a meccs, de nem szabad elfelejteni, hogy egy fordulóval a selejtező vége előtt kijutottunk az Európa-bajnokságra. Sosem gondoltam volna, hogy ez nekem kétszer is sikerülhet szövetségi kapitányként. Mindenkinek köszönöm, aki támogatott minket, a szurkolóknak, a szövetségnek, a teljes stábnak és köszönöm a családomnak, ajánlom ezt a sikert a feleségemnek, a fiamnak, a lányomnak. Hálás vagyok a Jóistennek és Magyarországnak. A Montenegró elleni volt az egyik olyan kulcsmeccs, amelyen szerencsénk is volt, ahogy most is szerencsénk volt a végén, de előtte nagyon sok helyzetet kihagytunk. Úgy kaptunk két gólt, hogy Dibusz Dénes talán nem is érintkezett a labdával, volt egy lövése az ellenfélnek és egy tizenegyes. Totálisan uraltuk a középpályát, de fejlődünk kell, hogy az ilyen helyzeteket, amit itt a végén át kellett éljünk, el tudjuk kerülni a jövőben. Minden meccs nagyon fontos számunkra, sosem tehetjük meg, hogy bárkit lebecsülünk.
    Iliev nem régóta dolgozik a bolgár válogatottal, de sikerült önbizalmat adnia a csapatnak, ez a meccs fontos első lépés lehet a bolgár válogatott számára a fejlődés útján.
    Kerkez Milos olyan hibát követett el ma, ami nem jellemző rá. Egyébként az igaz, hogy vannak helyzetek, amit időnkét túlbonyolít, nem az egyszerű megoldásokat választja. Dominik pedig, hát ő Dominik. Ma is volt három-négy olyan helyzet, amikor meg tudta mutatni a klasszisát. De az is igaz, hogy ma nem volt kiegyensúlyozott, többet hibázott, mint máskor szokott, nem mindig választotta a legjobb megoldást, de a szabadrúgásival, beíveléseivel így is fontos szerepe volt a csapat játékában.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/bolgar-magyar-szoboszlai-megmutatta-hogy-vilagklasszis-iliev-2989197
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/bolgar-magyar-koszonom-a-joistennek-es-a-magyaroknak-rossi-2989207
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.22, 14:09 (szerk.: 2023.12.17, 21:12)
    Visszaadta a sors az öngóllal amit elvett. Rosszul játszottunk de ez egy sorozat volt.Megérdemeltük a kijutást. De ma szerénynek kell lenni mert amatőrök voltunk ..

    Azért sokadjára is bejött az isteni igazság szolgáltatás.
    Mert ebből a mai gyalázatos játékból sem érdemeltek győzelmet a bolgárok,a kamu tizenegyessel.
    Most valahogy kapják össze magukat az itthoni meccsre,ez a közönség amelyik újra elkezdte szeretni a focit,nem ilyen hozzáállást és játékot érdemel.

    20-3 kapuralövés, igazságtalan kiállítás, igazságtalan tizenegyes.
    A játék elég jó volt.

    Henrik most kicsit eltévedt az örömben. Azt mondja, hogy ez egy kimondottan jó meccs volt. smiley
    Szerintem ez volt a legrosszabb meccsünk a selejtezőben, de legalább az EB meg van.
    Dominik meg nagyon kilógott felfelé a csaspatból, kb. úgy nézett ki a csapat, hogy Szoboszlai és még 10 ember, illetve később 9 ember. smiley Viccesek voltunk na! De legalább EB van. smiley

    Bravo, az Egész Csapatnak. 7 meccs, veretlenül, utolsó meccstől függetlenül kijutottunk egy Uefa-Fifa rendezvényre. Mikor volt ilyen utoljára ? Mi ez a temetői hangulat? Fogalmatok nincs , mit ért el ez a csapat , tele sérültekkel , össze-vissza rángatva, 2 nappal a meccs elott senki nem tudta mi lesz. Mikor volt ilyen? Soha. Bravo Uraim , Bravo

    A károgók menjenek el a tudják hova...
    Miért érdemelte volna meg jobban Bulgária a győzelmet? Volt 3 kapufa fele tartó lövése? Első gól, a 11-es meg egy gyenge ollózós próbálkozás... Akármennyire rosszul játszottunk nem voltak jobbak. Ráadásul egy olyan 11-est kaptak, ami nem volt az. Szerintem sem játszottunk jól, de nem játszottunk rosszabbul, mint a bolgárok... Megérdemelten szereztünk pontot.

    Kb. ezredszerre is bebizonyosodott, hogy fajsúlyos védelem nélkül sem erős, sem gyenge csapat ellen, sem kontrázva, sem dominanciát erőltetve nem lehet nyerni. Illetve lehet, csak épp lutri az egész. Ma is jól kezdtünk, amikor Ádám betalált, akkorra akár 3-0 is lehetett volna (először Styles önzőzött el egy helyzetet, majd Ádám hagyott ki nagy ziccert fejjel a gólunk előtt), aztán mégis ilyen rémgyenge, ronda meccs kerekedett belőle. Ha Orban nem sérül le, akkor simán nyertünk volna.

    Először is lábon kihordtam egy infarktust és egy szélütést! Másodszor akárhogy is, de gratulálok a csapatnak és a stábnak, történelmi léptékű tett az egész sorozat egyben! Ugyanakkor az utolsó két meccsen a hozzáállása a csapatnak a meccsek bizonyos részében kritikán aluli volt, ezek a meccsidőszakok voltak azok, amelyek azt eredményezték, hogy mindkét meccsen futni kellett az eredmény után. Aki ezt nem akarja észrevenni, az a szőnyeg alá söpri a problémát! És felvetem Margó Rózsi felelősségét is! Az egy dolog, hogy azokban bízok, akik jórészt hozták eddig az eredményeket. De az, hogy a csapat 2/3-a nincs játékban, az hosszú távon már sajnos kijön, és az utolsó két meccs eredményei ennek (is) köszönhetők. Lang, Szalai, Nagy, Kerkez, Ádám az egy fél csapat, aki nincs játékban! Melyik az a válogatott a világon, amelyik ezt hosszú távon kibírja?
    HÁT A MAGYAR...!

    Szobi mezonyben nagyon ott volt, de azert kaput illene talalni ennyi lehetosegbol"miből? 30 méteres szabadrúgásokból ( az esetek 90%ában msok el sem lövik)? Az egyetlen amiből kaput kellett volna találnia, az a 17 méteres szabi volt, ami hajszállal ment mellé. amikor mezőnyjátékból helyzetbe kerül, azt mind mind saját maga oldotta meg magának (magát hozta helyzetbe). Arról van szó, hogy a csávó hiába szervezi zseniálisan a játékot, meg hozza helyzetbe a többieket, ha azok elbohóckodják. Ha a keretben ott van sallai, meg varga, ezen a meccsen 5 gólátót vágunk. Ha meg orbán is, akkor egyet sem kapunk. Hiába va egy kléasszis játékosod a keretben, ha a többiek meg a nemzetközi szinvonalhoz képest a ***** alatt vannak. Nagy ádi amit ma pl elődott,, az konkrétan megye 2.

    Egyébként én még nem láttam olyan meccset, ami már azért tét nélküli mert kijutottunk az EB-re, vagy VB-re - pedig 30 éve nézek focit.

    Háááát...rosszvolt nézni! Rossi taktika majdnem megfőtt! Ez a halála a focinak, amikor egy csapat nem akar kikapni! Most ez volt a taktika! Miért nem győzni akarunk? Rém gyenge bolgár csapatot simázni kellett volna és utáni nincs miről beszélni! Hatalmás mák! Persze az egész éves munka amit csináltak a válogatott mellett és a válogatott eredményei megsüvegelendő...DE a mai meccs szinte minden szinten el volt *****. A hátul passzolgatástól kezdve, a lassú labdajáratás a bizonytalan védőink a hosszú csapat a nulla letámadás...az első 15 és az utolsó 15(hosszabbítással) OK, de azon felül félelmetes gyenge meccs volt! Lang, Szalai? Nagy Ádám? Csoboth, Németh, Kalmár, Gazdag? Ezek nem válogatott szint....Persze lehet mondani ezek vannak...sajnos borzasztóan hiányzik ORbán, Sallai, Varga, Scháfer! Ha ők vannak akkor egy két gyengébb játékost (aki küzd mint állat) elbír a csapat.

    A who messze-messze Szoboszlait hozta ki a csapat legjobbjának (és persze a meccs legjobbjának is).

    10 percig jatszottunk focit aztan beleuntunk mert azt hittük hogy ezzel el is van intezve.
    Örülök neki hogy kijutottunk remelem vasarnap potoljak a jo jatekot.

    Ezek a stúdióban még mindig a bolgár 11-esen rugóznak. Tisztán látszik, hogy Szalai kirakja a jobb lábát oldalra, majd gyorsan visszahúzza.

    az összes Ádám Martint fikázó. A srác kapott egy labdát és befejelte! Ez a dolga, pedig akkor is őt hibáztatják mindenért amikor pályán sincs vagy csak két percet játszik. A középpályánk full elönzőzte ezt a meccset, folyamatosan csak visszapassz középre ahelyett hogy jöttek volna a beadások. Ádám kétszer vagy háromszor várta üresen a labdát kényszerítőknél a tizenhatoson belül de Kerkez vagy Szoboszlai mindig rátekeredtek. Ő magának nem adhat gólpasszt. Gazdag és Németh az akik mintha ott se lettek volna. Szerintem tényleg ki kell majd próbálni egy meccs második félidejében a dupla centeres játékot Vargával. A paksiak legalább passzolnak.

    Azért Kalmár joga bonitora emlékeztető módon nyomta oda a zsugát Szoboszlai ziccere előtt a mélységi felpassznál. Robotolni már nem tud, de a focihoz van esze. Hajrá Zsolt!

    Ami bebizonyosodott, h nem csak Orbant nem tudjuk potolni, de Sallait sem. Csoboth megkapta a lehetoseget nem tudott elni vele(nem akarom elore leirni, meg eligazolhat jobb csapatba es fejlodhet, de most), eleg fajsulyos volt, ahogy Gazdag szinten ugyanez, nagyon keves valogatott szinten. Ha senki nem serult es jatekban van, akkor erosek vagyunk, ha kulcs emberek esnek ki es tobben meccs hianyban szenved, akkor nagy a gond.

    Nevetséges és igazságtalan tizit ítéltek ellenünk, de mi szúrtuk el, amikor 1:0 után dekoncentráltan játszottunk. Kerkezt félidőben le kellett volna cserélni. Nem megy neki és frusztrált. Kevés volt a mozgás, a lendület a csapatunk játékában. Csoboth, Nagy Ádi egy vicc...miért kerettagok egyáltalán? Ádám is az, de most gólt szerzett, a bő keretben elfér.

    "a sérülésekre nem lehet fogni mert a magyar b c d keret is jobb mint a litván bolgár A"
    dehogy jobb...miről beszélsz smiley nézd már meg szobin meg kerkezen kívül olasz másodosztály, angol harmadolysztály, mls, meg fradi puskás van, oszt jónapot. Ez nemhogy jobb , hanem konkrétan rosszabb mint a bolgár a keret. Pláne hogy szalai mellőzve van a hofiban, stbstb stb.
    Én komoylan nem értem mit várnak egyesek a magyar válogatottól...A stabil kezdő 11ünk egy jó csapat, legalábbis egy erős közepes keret minőségben is az európai mezőnyben. Rajtuk kvül a keretben többiek nagyon alacsony polcon vannak gyerekek, szóval nem annyira meglepő, ha 3 kulcsjátékos nincs a keretben, akkor szívunk...

    Annak örülök h legalább Rossi ilyen, meccs után is tud önkritikus lenni, ami nem mondható el azokról akik ilyen helyzetbe hozták őt... Botka pf. Nem érdem h játszik vagy sem. Örülök h érzi a bizalmat, meghálálhatná máskor h nem feldobja magát, hanem gólratörően játszik. Nagy gyalázat volt. Kerkez meg otthon hagyta az egyik legfontosabb szervét, ami hiányzott ma nála rendesen. Szoboszlai meg arra ne legyen büszke h a csoportutolsó ellen végig küzdöttek. (Bár ezért legalább rajta látni lehetett a dühöt, h mit műveltek.)
    A két szerb meccs után nem kijutás, hanem a csoportelsőség a cél. Még meg lehet. De attól még pipa vagyok, amit műveltek ezen a két meccsen. Esélyesként fejben iszonyat gyengék vagyunk.

    azt láttátok h Rossi jól beszólt a bolgár szövkapnak a lefújás után? smiley
    nem tudtam rendesen leolvasni a szájáról, mert kicsit oldalról mutatták, de keményen odaordított nekik. utána meg Cosimo-nak kellett nyugtatgatni a bolgárt, mert az széttárt karokkal állt h ez mi smiley

    Remélem Rossi mester majd szól Botkának meg Kerkeznek, hogy gólt akcióból is lehet szerezni és nem csak kamuesésből... nekem semmi bajom a gyenge játékkal, csak azzal a két felesleges sárga lappal. Egy komolyabb csapat ellen azokon elmegy meccs...

    Végsősoron mi hálistenkedhetünk, a bolgárok meg szívhatják a fogukat. Ha nincs az az öngól, meg is vertek volna. Naggyá tettük a szövkapitányukat, összerántotta a csapatot, és majdnem győztek. Olyan első félidőt “produkált” a csapatunk, amilyet még nem láttunk. Meg volt a gólunk, utána egy tesze-tosza játék, szabálytalanságok tömkelege, piros lap, kihagyott gólhelyzetek. Ennyi hiányzóval nem csoda. Vérnyomásemelő meccs volt, vazze.

    Függetlenül attól, hogy megint gyengén játszottunk, nagyon, de nagyon örültem, hogy az utolsó percben beütött a karma a bolgároknak. Az egy hetes mocskoskodásuk, a nulla helyzetből két gól, a végén a fetrengéseik...

    hajdubének igaza volt, amikor 1-0 éc vezetésnél az mondta, hogy a bolgárok szhahok, mert azok voltak. a kontra a semmiből jött (másrészt a középpályánk, meg a védelmünk bohockodásából) stbstb stb nézd már meg öcsém *****, HÓSZ lövésünk volt, a bolgároknak HÁROM. A bolgárok szögletet sem bírtak kiharcolni, mi lőttünk 6ot. A pályán a bolgár válogatott NAGYON gyenge volt, más kérdés, hogy a magyar válogatott sem brillírozott, aminek meg mindenki leírta az okát, de a meccs előtt is lehetett tudni. A mi válogatottunk nem z angol öcsém, ahol ha kiesik egy spíler, a helyére jön egy ugyanolyan, vagy még jobb képességű.

    Hát, ez ma irtó gyenge volt. Két ilyen elszórakozott, eltaktikázott, elnagyképűsködött meccs után nem tudom, mi lett volna Montenegró ellen, ha a bolgárok nem mentik meg a mai estét. Akik viszont Rossit pocskondiázzák, azok nem tudom, tudatosan ilyen kártékonyak, vagy öntudatlanul ilyen idióthák. Storck és Rossi nélkül ez a bolgár szintű magyar futball kb. annyi dicsőséget élt volna át az elmúlt években, mint a litván nemzeti 11.

    A bolgár szövetség újabb marhasága/következetlensége lehet a szurkolók bejutása.
    Akiktől egyáltalán nem sajnálom, sőt, örülök, hogy be tudtak menno, ha kint vagyok és olyan helyzetben vagyok, hogy tehetek egy próbát a bejutásra, megtettem volna.
    De a szövetség ezzel is bizonyította, mennyire dilettánsak lehetnek ott a munkájukban.

    A 2–2-es döntetlen után így értékelte a Nemzeti Sport a válogatott tagjainak szófiai teljesítményét:

    DIBUSZ DÉNES 0  
    Ha valaki arra fogadott volna, a magyarok közül őt rúgják fel először a bolgárok, nagyot kaszál: pedig így történt. A kapott gólról nem tehetett. A tizenegyesről sem, jó irányba vetődött, de nem volt esélye – a bolgár játékos keményen meglőtte a labdát. Nagyon keveset volt játékban, furcsa, hogy mégis két gólt kapott.

    BOTKA ENDRE 5
    Megbízhatóan kezdett, majd szenzációsan szerzett labdát, a megkerülős csele nem is védőt idézett, és kapura törhetett volna – miért esett el? Ha nincs VAR, kettős emberelőnybe kerülhettünk volna, de így sajnos ez rossz döntés volt. A védőjátéka rendben volt, de a szünet után az ő teljesítménye is visszaesett.

    LANG ÁDÁM 5
    Határozottan irányította a hátsó alakzatot, balszerencséje volt, hogy róla pattant a kapunkba a labda, centimétereken múlt, hogy nem blokkolta azt a lövést. Ezen a nem túl színvonalas, sok szabálytalanságot hozó meccsen nyugodt volt, higgadtan passzolt, labdával nem vállalt kockázatot, sokszor elfejelte a labdát.

    SZALAI ATTILA 5
    Okosan, rutinosan szorította ki ellenfelét a 20. percben, amikor veszélyes helyzet alakulhatott volna ki a magyar kapu előtt. A párharcait megnyerte, de sok passzán érződött a játékhiány. Balszerencsés volt, mert nem csinált semmit, amikor tizenegyest ítéltek ellene. A második magyar gólhoz ő állt a legközelebb, kellett, hogy megzavarja a saját kapujába fejelő bolgár védőt.

    LOIC NEGO 4
    Aktívan részt vett a támadások építésében, a sebességével okozott gondot a hazaiaknak. Az első félidőben voltak jó villanásai – kiszorított helyzetben az oldalhálóba lőtte a labdát –, de a folytatásban inkább csak a biztonságra törekedett, ennél jobban szokott játszani. Az idő előrehaladtával egyre inkább visszaesett a teljesítménye.

    NAGY ÁDÁM 5
    A tőle megszokott labdabiztos, rövid passzos játékát ezúttal is hozta, ugyanakkor a megingásról is szót kell ejteni, mert a hibája – levették a lábáról a labdát – a meccs elején majdnem galibát okozott. Sokat volt játékban, a szokottnál többet is passzolt előrefelé, miközben a csapat teljesítménye visszaesett, ő hozta a saját magáét, több jó passza is volt.

    CALLUM STYLES 4
    A 2. percben rosszul döntött: ellőtte a labdát visszapassz helyett. Két alkalommal is remek labdát kapott a kapu előtt, de nem választott jó megoldást, ha picit technikásabb, alighanem gólszerző lehetett volna… Összességében agresszívan futballozott, de sok hibával játszott, nem tudott hozzátenni a támadójátékhoz.

    KERKEZ MILOS 4–2=2
    A kiállítása butaság volt… Amikor sárga lapot kapott, megütötték, de az nem volt tizenegyes − ha már van egy lapja, sokkal óvatosabban, fegyelmezettebben kell futballoznia. Szép cselek után a hosszan megtolt labda után csúszott, és bár a labdát is elérte, annyira balesetveszélyesen érkezett, hogy a második sárga lapját nem kerülhette el, emiatt odalett az emberelőny.

    SZOBOSZLAI DOMINIK 6
    Agresszív letámadása után gyorsan besárgult egy bolgár védő, és okos gólpasszt adott. A második hazai gól után két ígéretes szabadrúgást végzett el, az elsőnél a kapus védett, a másiknál tévedett néhány centimétert. Sokat volt játékban, a kijutást eldöntő szabadrúgást ő harcolta ki, majd ívelt a legveszélyesebb területre, ebből született a második magyar gól.

    CSOBOTH KEVIN 5
    Ragyogó sarkazással kezdett, amikor Callum Stylest ugratta ki, majd finom mozdulattal emelt Kerkez Milos elé. Később a szélről eggyel beljebb, a félterületbe kellett húzódnia, de ott, a védők között nem találta meg a labda, a szünet után veszélyes helyen harcolt ki szabadrúgást. Gyorsaságát nem tudta kamatoztatni, a ragyogó kezdés után eltűnt a mezőnyben.

    ÁDÁM MARTIN 5
    Az első fejesénél a labda még fölé ment, de nem volt idő keseregni: remekül érkezett az első gól előtt, egy tehervonat sem állhatta volna útját, amikor berobbant a kapu elé. Azt gondoltuk, ez feldobja, lendületet ad neki, mégsem tudott a folytatásban igazán veszélyes lenni, sokáig nem lehetett észrevenni, igaz, ahogy ő, úgy a teljes csapat is egyre szürkébben teljesített.

    Csereként pályára lépett
    Nagy Zsolt (5) jobban teljesített, mint Kerkez Milos, Németh András (−) nem tudott belerázódni a meccsbe, szabálytalanságokkal vétette magát észre, Gazdag Dániel (−) néhányszor beleért a labdába, míg Kalmár Zsolt (−) nem tudott olyan pluszt hozni, mint Fehérváron.

    ÍGY ÉRTÉKELTEK OLVASÓINK (7754 szavazat)

    Szoboszlai Dominik 6.99
    Ádám Martin 6.34
    Dibusz Dénes 5.72
    Loic Nego 5.55
    Callum Styles 5.53
    Nagy Zsolt 5.35
    Lang Ádám 5.27
    Szalai Attila 5.11
    Botka Endre 5.07
    Csoboth Kevin 4.60
    Nagy Ádám 4.48
    Kerkez Milos 3.81

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2989139
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/bolgar-magyar-igy-jatszottak-a-valogatott-jatekosai-szofiaban-jatekosertekelesek-2989273
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/bolgar-magyar-olvasoink-szoboszlait-lattak-a-legjobbnak-ime-az-osztalyzatok-2989357
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.20, 20:27
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.14, 20:13
    Lesz mérkőzés! Mégis Szófiában a magyar válogatott mérkőzése

    Zártkapus mérkőzést játszunk a bolgár fővárosban. Az MLSZ szerint példátlan, komolytalan és sportszerűtlen a bolgár szövetség viselkedése.

    Az UEFA ma délelőtt arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy a bolgár szövetség kérésére Szófiában, zárt kapuk mellett rendezik meg a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. A találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

    A magyar válogatott számára kiemelten fontos bolgár mérkőzés előzményei a nemzetközi labdarúgásban példátlan helyzetet eredményeztek. Az UEFA a bolgár szövetség kérésére először a múlt héten, másodszor a mai napon megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, és zárt kapus mérkőzés megtartását rendelte el. Fontos hangsúlyozni, hogy a szabályok szerint az UEFA-nak rendkívüli helyzetben, például biztonsági kockázat esetén joga van ilyen döntésre, a vendég szövetségnek pedig nincs vétójoga az ilyen döntéssel szemben. Fentiek ismeretében a magyar szövetség a múlt héten igyekezett sportszerűen eljárni, és bár – elsősorban a magyar válogatott szurkolói miatt – nem értett egyet a késői helyszínváltással és különösen a zárt kapus megoldással, a döntést kényszerűen elfogadta, és a nyilvánosság előtt nem kommentálta a történéseket.

    Most azonban, hogy pár nappal a mérkőzés előtt teljes káosz alakult ki a helyszínnel kapcsolatban, már egyértelműen ki kell mondani: amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen. Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly téttel bíró, emberek sokaságát érintő és milliókat érdeklő nemzetközi labdarúgó-mérkőzést. A bolgár szövetség lehetetlen helyzetbe hozta az UEFA-t és a magyar szövetséget is: kihasználva, hogy mindkét szervezet a sportszerűséget tartja szem előtt, és minden esetben arra törekszik, hogy a pályán dőljön el a továbbjutás kérdése.

    A szabályok alapján a helyzet egyértelmű: ha a magyar válogatott nem utazna el a most kijelölt helyszínre, játék nélkül veszítené el a mérkőzést, ami nyilvánvalóan vállalhatatlan opció minden labdarúgást szerető magyar ember számára. Ezért az MLSZ alkalmazkodik a döntéshez, a magyar csapat holnap elindul Szófiába, és csütörtökön pályára lépve a szurkolók távolból is érezhető támogatása mellett mindent megtesz azért, hogy kiharcolja az Európa-bajnokságra való kijutást.

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/lesz-merkozes-megis-szofiaban-lesz-a-magyar-valogatott-merkozese
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.11, 22:07
    A férfi A-válogatott utolsó idei mérkőzéseiről több alapember is hiányzik sérülés miatt, azonban így is csak olyan játékosok kerültek be az együttesbe, akik korábban is voltak már kerettagok.

    Marco Rossi együttese november 16-án Plovdivban, zárt kapuk mögött lép pályára Bulgária ellen, majd három nappal később a Puskás Arénában Montenegrót fogadja. Amennyiben a magyar válogatott legalább egy pontot szerez a két mérkőzésen, egyenes ágon kijut a jövő évi németországi Európa-bajnokságra.

    A mostani keretből sérülés miatt Schäfer András mellett hiányzik Fiola Attila, Kleinheisler László, Orbán Willi, Sallai Roland, Varga Barnabás és Vécsei Bálint is. Sallai Roland klubja ugyanakkor kapott kikérőt, hogy amennyiben a támadó felépülése a vártnál jobb ütemben haladna, ne legyen adminisztratív akadálya a játékának.

    A szövetségi kapitány ezúttal 25 fős keretet jelölt ki az összetartásra.

    – Huszonöt játékost hívtunk meg a keretbe, Sallai Roland állapotát pedig minden nap ellenőrizni fogjuk az összetartás alatt, hogy milyen ütemben gyógyul – nyilatkozta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Emellett velünk azonos időben lesz az U21-es válogatott összetartása is, így biztosan mindig elegen leszünk. A sok sérült ellenére ezért nem hívtunk most meg újoncot a keretbe. Az, hogy vannak sérültjeink, szinte minden összetartásunkról elmondható volt az utóbbi években, így jó párszor szembesültünk már ezzel a problémával, vagyis nem jelent újdonságot számunkra. Eddig is megoldottuk ezeket a problémákat és most is meg fogjuk, annak ellenére is, hogy két nehéz mérkőzés vár ránk. Bulgária jelenleg elég nehéz helyzetben van a szövetség és a szurkolók között kialakult feszültség miatt, ráadásul új szövetségi kapitánya van. Egy edzőváltás sok mindenre hatással van, és bár Bulgária már nem juthat ki az Európa-bajnokságra, így is hazájukat képviselik majd, ezért biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a minél jobb eredmény érdekében. Tudjuk, hogy számos veszélyes játékos van a csapatukban, úgyhogy a lehető legjobb arcunkat kell mutatnunk ahhoz, hogy sikeresek lehessünk. Második ellenfelünk, Montenegró nagyon jó csapat, amely ellen roppant nehéz játszani. Harcosak, nem nagyon hagynak területet az ellenfélnek, és nagyszerű játékosok alkotják. Bízom benne, hogy már igazán nagy tét nélkül játszhatunk ellenük, bár ahogy a felkészülési mérkőzésekkel kapcsolatban szoktam mondani, barátságos mérkőzés nincs, hiszen mindig Magyarországot képviseljük, és szeretnénk minden magyart jó eredménnyel megörvendeztetni és büszkévé tenni.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/huszonot-jatekossal-keszulunk-az-ev-utolso-merkozeseire
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.06, 16:45
    Bolgár változás: új helyszínen és szurkolók nélkül az Eb-selejtezőn

    A rendező bolgár szövetség biztonsági okokból megváltoztatta a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező helyszínét, időpontját, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

    A Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőre több mint kétezer magyar szurkoló vásárolta meg jegyét. A bolgár szövetség biztonsági okokból kezdeményezte a mérkőzés zárt kapus megrendezését, melyhez – a helyszín- és időpont-módosítással együtt – az UEFA hozzájárult.

    Az MLSZ minden magyar jegytulajdonos számára rövid határidőn belül visszatéríti a belépők árát, ennek folyamatáról hamarosan e-mailben tájékoztatja az érintett szurkolókat.

    Az MLSZ emellett azt javasolja az utazást tervezett szurkolóknak, hogy a hivatalos iratok gondos megőrzése mellett mondják le az esetlegesen már megvásárolt repülő- és vonatjegyeket, valamint szállásfoglalásukat, és kérjék vissza azok árát. Az MLSZ felvette a kapcsolatot az érintett légitársaságokkal annak érdekében, hogy ez a folyamat megfelelő ütemben menjen végbe.

    2023.11.06
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/bolgar-dontes-uj-helyszinen-es-szurkolok-nelkul-az-eb-selejtezon
     
  7. avatar: Tommy Shelby
    2023.11.02, 12:17
    Nem ezt a címert használják már ami itt szerepel elméletileg.

    Ez az új:

    kép