magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
@zs.donat23
Christiano Dónat
nationality
Magyarország
age
28 years
poszt
középpályás
related websites

játékos

pályafutás
Videoton FC
2012 - 2016
Szolnoki MÁV FC (kölcsönben)
2014
Dunaújváros PASE (kölcsönben)
2014
Puskás Akadémia FC (kölcsönben)
2015 - 2016
Sint-Truidense
2016 - 2017
Budapest Honvéd FC (kölcsönben)
2016 - 2017
Újpest FC
2017 - 2020. június 30
Budapest Honvéd FC
2020. július 9 - 2023. augusztus
Kecskeméti TE
2023- augusztus -
eredmények / elismerések
?
Zsótér Donát 2014
2014-ben a Dunaújváros játékosaként

Videoton FC, 2012-2016

...

Szolnoki MÁV FC, 2014, kölcsönben

...

Dunaújváros PASE, 2014, kölcsönben

...

Puskás Akadémia FC, 2015-2016, kölcsönben

...

Sint-Truidense, 2016-2017

...

Budapest Honvéd FC, 2016-2017, kölcsönben

...

Újpest FC, 2017-2020

...
Nagyon hálás vagyok ezért az elmúlt három évért, amit ennek a klubnak a színeiben tölthettem el. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagy múltú klubban játszhattam, de itt az idő a változásra, és új kihívások elé nézni. Fájó szívvel ugyan, de búcsúzok, sokan elítélhetnek, de a dolgok mögé nem lát senki, csak az, aki ezt átéli. Nem marasztaltak ugyan, de rengeteget köszönhetek az Újpestnek, hiszen megnyertük a Magyar Kupát, bronzérmet ünnepelhettünk, Európa-liga-selejtezőt játszhattunk olyan neves csapattal, mint a Sevilla, amely ellen eredményes tudtam lenni. Csapatkapitány is lehettem, és innen hívtak be a felnőttválogatott keretébe is.1


Budapest Honvéd FC, 2020-2023

Sok tényezője volt, amiért szerettem volna visszajönni. Láttam, hogy a Honvéd milyen eredményt ért el, milyen csapat alakul, mi lesz a játékfelfogás. Sok szempontot mérlegeltem, de egy percig sem gondolkoztam, hogy a Honvédhoz szeretnék-e jönni vagy sem, a társak, az edzők végett is. Bódog Tamást személyesen még nem ismerem, de sok jót hallottam róla, amikor pedig ellenfélként játszottunk a csapatai ellen elég kellemetlen élményeim voltak, úgyhogy várom már a közös munkát. Újpest után Magyarországon csak a Honvéd jöhetett szóba. Mindenkit meghallgattam, minden ajánlatot vagy érdeklődést szívesen fogadtam, de gyorsan pontot akartam tenni az ügy végére, nem is a biztonság vagy az anyagi okok miatt, hanem mert egy ambiciózus embernek tartom magamat. A karrierem szempontjából ez volt a legjobb döntés, hogy ide kerültem, Kispestre. Bízom benne, hogy újra ki tudok teljesedni, mint amikor bajnokok lettünk.2

...
Már decemberben is volt egy megbeszélésem az akkori sportigazgatóval (Chris Docherty – a szerk.), aki akkor azt mondta, hogy egyelőre nem tudunk tárgyalni a jövőről, mert sok anyagi kérdés bizonytalan. Már ő is mondta akkor, hogy a folytatásban még inkább a fiatalokra szeretnék helyezni a hangsúlyt. Eközben én sérüléssel is bajlódtam, ebben a naptári évben hat meccsen tudtam játszani. El kellett fogadnom, hogy a klub nem ajánl nekem új szerződést.
2023 júniusában egyeztettem a vezetőkkel, akik elmondták nekem a klub terveit, hogy fiatalokkal, főként akadémistákkal képzelik el a jövőt, szerződésajánlatot pedig nem kaptam. Átláttam és elfogadtam, hogy ebbe nem férek bele, így tüske nélkül váltunk el.3


Kecskeméti TE, 2023-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.09, 21:07
    Kecskemétre való igazolása kapcsán:
    Szerintem ez nagy butaság volt a Kecskemét részéről... Minek kellett egy köztudottan bomlasztó alakot leigazolni egy tökéletesen jól működő nagybetűs CSAPATba?

    Zsótérról: pár éve SOKKAL többet láttam benne, mint amire (eddig) vitte. Ő úgy tud(na) dinamikus tempóban végigfutni egy meccset, hogy közben pengés dolgokat csinál. Ergo képességei alapján simán válogatott kerettag, a valós teljesítménye meg enbéegy középszer.
    .
    Szabó egyébként itthon valóban jó, és látok rá esélyt, hogy Zsótérból is többet hoz ki, mint ami eddig kijött belőle.

    Az eddigi legkockázatosabb transzfer. Zsótér tehetségével nincs gond, a mentalitásával és a futómennyiségével annál inkább. Abban nem látok veszélyt, hogy ő fogja szétbomlasztani a csapatot, mert ha így is lenne, páros lábbal vágnák ki a csapattól. Inkább látok problémát abban, hogy Zsótér forrófejű, néha önző és nem fut annyit, amennyit Kecskeméten kell. Banó helyére kellett valaki, ez nem vitás, de Pista báéknak nem lesz könnyű dolga Zsótérral. De remélem bejön. Hajrá KTE!

    Tényleg kellett egy kerékkötő a csapatba? Látva a hétfői meccset és a Kecskemét játékát,nem igazán értem a helyét.A Honvédban inkább az első időszakában volt pár jó meccse.Tényleg az lenne a pozitivum,hogy hajt a meccseken? A Honvédban is hajtott,futott,mint a bolond,többnyire haszontalanul.Beadásai,passzai,lövései nagy százalékban szhart sem értek.Meglepődnék,ha hosszútávon alapember lenne.Egy egészséges Banó-Szabó jobb nála.

    Azért Zsótér más eset, mint Varga Barnabás. 1996-osként fiatalabb is, mint a 94-es Varga. Vargáról elmondták, hogy retardáltnak számított utánpótlás korú játékos korában. Soha nem is volt fiatalként válogatott.
    Zsótérnak van vagy harminc utánpótlás válogatott fellépése. Még azon az U 20-as utánpotlás világbajnoki mérkőzésen is végig játszott Kalmárral, Nagy Ádámmal meg Sallaival, amikor a későbbi világbajnok Szerbia ellen a kilencvenedik percben még vezettünk. Ha hajlandó lesz futni meg kicsit lenyugszik, akár még jól is elsülhet a leigazolása.

    Na ez hiányzott az exkispesti maffiózó Don Át, viszont kíváncsi vagyok hasznos játékost tud e faragni belőle Szabó mester. Egyelőre szkeptikus vagyok hogy jó igazolás e.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2973097
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.07.08, 17:03 (szerk.: 2020.07.08, 17:09)
    Nem rossz játékos, csak kell neki irányadó edző!

    Kispesten /emlékeim szerint/ jelentős része volt a bajnoki címükben. Elnézve az újpesti statját, nagyon sokat játszott, inkább úgy fest a dolog, hogy az újraindulásnál kezdték mellőzgetni. Gondolom aprópénzért akartak neki egy 4 éves szerződést benyomni, egy /bocs/ egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő csapatnál. Kispesten meg köszönik szépen... Jelenleg újpestre 7-8 játékost kellene igazolniuk, hogy egyáltalán értelme legyen belevágniuk a sorozatba.

    csak a szokásos örök tehetség
    van egy átlagosnál jobb meccse és azt hiszi magáról hogy ő hazard

    Sokkal de sokkal tobb lenne benne ha alazattal dolgozna.Megvillanasai es latvanyos ures jaratai azt sugalljak,hogy nem eleg szorgalmas.
    Jo par ev mulva majd olvashatjuk az NSO-n,hogy "ontorvenyu voltam de benott a fejem lagya".A szokasos suket duma.Nekem nem fog hianyozni,de kivanom,hogy valaki tudjon ra hatni.Hajra Lilak!!

    Kár érte egy jó edző keze alatt sokkal előrébb tartana sok sikert!

    Mivel védekezni nem tud és nem is akar , ezért Bódognál cserepadon fog csücsülni!

    Komolyan nem értem az itt negatívan hozzászólókat. Ha valaki már eltöltött 1-2 félidőt futballpályák környékén, az láthatta, hogy milyen tűzzel próbált bizonyítani a vignjevicsnek, de még sem ért vele semmit, mert akárhogy játszott, ő volt az első akit levettek a pályáról.
    Jött a másik szerb és a Zsótér megint robotol mint a megszállottak, szervezi a játékot, letámad, de a többiek rendre egyedül hagyták nem segítettek neki és ebbe kipurcant és megint csak ő jött le cserével... Az újpestet csak az ő játéka miatt lehetett nézni csak tőle lehetett focira emlékeztető dolgokat látni és nem kell hogy a tudományos akadémia tagja legyen, csak passzoljon 40 méterre pontosan! És az ilyen Zsótér, Kiss Tamás, Gazdag vagy Kovácsrétikért érdemes még nézni egyáltalán a mennyeit. Sok sikert Donát így tovább és majd eljön a te időd és a gáncsoskodóknak meg majd elmegy!

    Nem fog hiányozni ... 10 meccsből egyszer játszott jól háromszor közepesen hatszor gyengén, NB II es teljesítmény még a magyar fociban is, lassú, kövér, technikailag képzetlen, értve ezt egy akadémiai képzettségi háttérrel ... egy ilyen fiatalembertől már mást várnak el a szurkolók, menjen, aztán aki leigazolja az pedig imádkozzon ...

    6-7 éve csak azt mondják neki, hogy Donát, nagy tehetség vagy, k jó focista. Azóta is hiába várják, hogy berobbanjon. Ő a legékesebb példája annak, amiről annyi szó volt már: ki van kiáltva valaki nagy tehetségnek, de 24 évesen is még csak tehetség és úgy is van kezelve, várják, hogy legyen belőle valami. Csak közben az évek telnek. A magyar foci egyik legszomorúbb napja lesz, mikor ezt az ember pályára küldik a válogatottban. Mert kétség nem fér hozzá, hogy előbb vagy utóbb megkapja, mert ez neki már alanyi jogon jár, ha már ekkora tehetségnek lett kikiáltva...

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2771537
    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/ujpest/zsoter-szerint-nem-marasztaltak-ujpesten-sokan-elitelhetnek-de-a-dolgok-moge-nem-lat-senki