magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2023/2024 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Puskás Akadémia FC 3 55
2022/2023 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Puskás Akadémia FC 4 53
2021/2022 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Puskás Akadémia FC 3 54

összes eredmény, részletek »

címer: Puskás Akadémia FC

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2012.10.29, 22:15 matyika89 cím
2012.10.25, 21:07 bandi9 színek

részletek »

teljes név
Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia
Szurkolók
alias
PAFC
PFLA
PuFLA
Csut
Puskas Academy
gúnynevek
Puflák
Gyakadémia
Vidi light
Névrablók
Királyvárosi FC
A jövő Stadler FC-je
Orbán FC
Viktor FC
A taoizmus fellegvára
Pannon Chealsea
Felcsúti Barcelona
Okádémia
Pogácsa Akadémia
Pussy
Felisút
kapcsolódó csapatok
cím
8086 Felcsút
Fő utca 174-176.
Fejér megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (22) 252-087
fax. +36 (22) 252-087
e-mail bolla.krisztian@pfla, hegedus.bela@pfla.hu
alapítás
2012
klub színei
vörös - kék
? - ?
sárga - kék
? -
bajnokság (2023/2024)
stadion
 1. Pancho Aréna

  (2014 - )

régi stadionok
 1. PFLA Puskás Ferenc pálya

  (2012 - 2013)

 2. régi Sóstói Stadion

  (2013 - 2014)

  A Felcsúti stadion elkészüléséig

névváltozások
 1. 2012-ben átvette a Videoton-Puskás Akadémia NBII-es indulási jogát
 2. Puskás Akadémia FC
  2012 -
dicsőséglista
 1. NBII/másodosztály bajnoka
  2012/2013
  Magyar Kupa döntős
  2018
  Magyar bajnoki bronzérmes
  2019/2020
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.06.21, 12:59
  P MINT PUSKÁS
  kép
  A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia tíz éve halad a kijelölt úton, azon az úton, amely olykor nehézségekkel és sikerekkel van kikövezve.
  Akadémiánk életében most egy olyan pillanat jött el, amely arra hivatott, hogy egy fiatalos, dinamikus, de mégis egyszerű logó jelentsen mindent, ami mi vagyunk, és a mögötte lévő világszerte ismert brandet – ezekkel a szavakkal mutatta be Takács Mihály főigazgató akadémiánk új logóját.

  – Miért van szükség az arculatváltásra?

  – Az elmúlt tíz évben a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia sok változáson, óriási fejlődésen ment keresztül, mind infrastruktúrában, mind a szakmai képzésben. Az alapításkor elhangzott filozófiánk alapja ugyanakkor nem változott: "Mi itt elsősorban embereket nevelünk, akik ráadásul kitűnően futballoznak." Büszkén mondhatom, hogy a 2016/17-es felnőtt versenykiírásban 112 egykori akadémistát adtunk a magyar első, másod- és harmadosztálynak, és közel 40-en tanulnak valamely felsőoktatási intézményben. 2006-os alapításunktól számolva minden ötödik akadémistánk volt korosztályos válogatott. A Puskás Akadémia filozófiája biztosan nem fog változni a következő 10 évben sem: minél több Szolnoki Roland, Gyurcsó Ádám, Sallai Roland, Tóth Bence kinevelése a célunk. Úgy éreztük, hogy most jött el az ideje annak, hogy az akadémia önálló brandként is el kezdjen építkezni, hiszen az alapokat már letettük, jöhet a következő nagyobb lépés.

  – Mit takar ez pontosan?

  – Ha a nálunk nevelkedő fiatalok élvezik, amit csinálnak a mindennapokban, akkor ezt mutassuk is meg. Nem kifejezetten csak a mérkőzések bemutatása a célunk, hanem a mindennapoké is. A fiatalokat akarjuk a középpontba állítani, ők lesznek a jövő.

  – Ezért lesz új logó is?

  – Az új logónk nem csak ennek köszönhető. A Puskás Akadémia mára ismertté vált a közvélemény számára. Azt szeretnénk, hogy a mostani trendeknek megfelelően egy fiatalos, dinamikus, de mégis egyszerű logó jelentsen mindent, ami mi vagyunk, és a mögötte lévő világszerte ismert brandet. Amikor először rápróbáltuk az új meztervekre, kicsit szuperhős érzésünk volt, ami mindenkinek, aki ebben dolgozott egy plusz lökést adott, hogy ebben bátran lépnének ki a Pancho Arénába. Természetesen a játékosoknak is megmutattuk, és ők is megerősítettek abban, hogy méltó Puskáshoz, méltó a Puskás Akadémiához.

  2017.06.20
  https://www.pfla.hu/?q=news/7624
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2016.04.14, 11:55
  fran07: Az egész magyar foci azért sírt, hogy nincs eredmény mert, nem jó az infrastruktúra, nincs időben fizetés, nincsenek felkészült edzők, nincsen biztosított háttere a kluboknak, nincsenek elkötelezett tulajok.Nincs akadémia.

  Erre itt a Felcsút van remek stadion, milliárdos kazánházzal, normális, sőt jó,pontos fizetések. Edző, aki a Realnál is megfordult. A Pécsnél jó focit is csinált csapatával. Van milliárdos tulaj, aki a faluja csapatát viszi, van akadémia zseniális lehetőségekkel.

  Foci meg még sincs. Mert nem ezektől a dolgoktól működik egy focicsapat. Nyilván minden elemben tudna a mi csapatunk is fejlődni. Mégis sokkal inkább focicsapat vagyunk, mint a Felcsút. S a különbség a szurkolók, akiknek nem mindegy, hogy milyen eredményt ér el egy csapat.

  Másik különbség a Felcsútnak nincs valós motivációja. Zsidai azt emlegette, hogy az utánpótlás csapatok miatt akarnak bent maradni. Akik tőlük függetlenül maradnának ott ahol vannak. Nincs egy valós okuk, ami segítené őket a bentmaradásért folytatott küzdelemben. Felcsút a magyar foci összes hazugságát cáfolja.

  Hogy csak a körülmények furcsa összjátéka miatt nincs jó foci itthon.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
   
 3. avatar: flex
  2015.04.10, 19:10
  A színük nem kék-sárga??
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2015.01.22, 11:40
  Mióta használják a Puskás portrés címert és nem az akadémia épületeset?
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2014.12.19, 17:42
  Megújult a honlap! Tartalmilag sajnos még mindig szerény és sokminden még nem müködik, de legalább egy modernebb köntöst kapott:
  http://www.puskasakademia.hu
   
 6. avatar: AMiUtunk
  2013.06.11, 11:09 (szerk.: 2013.06.11, 11:12)
  A Puskás Akadémia önálló klubként nem is indulhatott volna az NBII-ben

  Korábban írtam arról, hogyan találták meg Felcsúton a kiskaput, hogyan kerülték ki az MLSZ azon szabályzatát, hogy egy NBI-es csapat második csapata jövőre nem indulhat, csak az NBIII-ban. Most azonban kiderült, hogy a Puskás Akadémia önálló klubként semmilyen módon nem indulhatott volna az NBII-ben, hiszen amikor a liszenszeket elbírálták, még nem is létezett.

  Legalábbis nem volt profi klub, hiszen az egyesületet nem gazdasági társaság irányította.
  De ne szaladjunk előre ennyire.
  Nyílt titok, hogy a Puskás Akadémia a Videoton második csapat – még akkor is, ha ezt most nem így hívják.
  Hogy mást ne mondjunk, a Puskás Akadémia korosztályos csapataiból folyamatosan küldik át a Videoton korosztályos csapataiba a játékosokat az utánpótlás bajnoki mérkőzésekre. Sokszor előfordul, hogy a felcsúti akadémisták a Vidiben is játszanak, rá két napra pedig a saját bajnokságukban is.
  Az sem titok, hogy a Puskás Akadémia edzőit lényegében a Videoton szakmai vezetése jelöli ki.
  Sőt, a Videoton szakmai vezetése felügyeli.
  Most azonban egy másik NBII-es csapat kálváriája következtében kiderült, hogy a Puskás Akadémia csapata el sem indulhatott volna tavaly az NBII-ben, legalábbis önálló klubként biztosan nem. Csak a Videoton második csapataként, igaz, ebben az esetben hiába nyerte volna meg a pontvadászatot, mehetett volna az NBIII-ba.
  Csak hogy tisztán lássunk, a Parlament tavaly tavasszal módosította a Sporttörvényt. A 33. § (2) pontja, amely a versenyrendszerben (bajnokságban) való részvételi jog átruházásának tilalmáról szól, a kivételek között új bekezdéssel bővült. A korábban nem létező, de 2012. május 31-től hatályos c) pont kimondja, hogy a köztartozástól mentes olyan sportszervezet, amely több bajnoki osztályban rendelkezik indulási joggal, az alacsonyabb bajnoki osztályban meglévő indulási jogát átadhatja a vele jogviszonyban álló, vagy az általa erre a célra alapított sportvállalkozásnak. Ez az a rendelkezés, amely 2012. május 31-től lehetővé tette, hogy a Videoton II helyett a Puskás Akadémia vegyen részt tavaly ősztől az NB II-es küzdelmekben, és a bajnoki cím után emiatt indulhat az élvonalban. Abban a mezőnyben, amelyben a nagy testvér is szerepel.
  Csakhogy a liszensz-kérelmeket tavaly is – csakúgy mint idén – már február-március magasságában be kellett adni.
  Sőt, az elbírálásuk is április-május magasságára esett.
  Csakhogy a Puskás Akadémia ekkor nem is létezett önálló klubként, hiszen a klub önállóságát „bizonyító” gazdasági társaságot csak júniusban jegyezték be.
  A törvénymódosítás után.
  A liszenszkérelmek elbírálásánál nem is létezett.
  Így önálló liszenszkérelmet sem adhatott (volna) be.
  És hogy miért csak most derült ki mindez.

  Hát, kérem szépen azért, mert a Csákvárnál pont az történik, mint tavaly Felcsúton, azzal a különbséggel, hogy most nincs kegyelem: mivel két nappal a liszenszleadás után jegyezték be a céget, a csapat nem indulhat jövőre az NBII-ben.
  Pedig minden valószínűség szerint a Csákvár végez a Nyugati-csoport kilencedik helyén, azaz osztályozót játszhatna.
  De hiába, hiszen nincs licence, és nem is lesz.
  A licenckövetelmények között szerepelt, hogy a Csákvári Torna Klub, mint minden más klub, alakítson profi klubot, tehát gazdasági társaságot. Merthogy a CsTK közhasznú egyesületként működött, amely nem alakíthat gazdasági társaságot. Végül az egyesület lemondott a közhasznúságról, így megalakíthatta a céget, amelyet be is jegyeztek, de már csak a hiánypótlások után. Két papírt nem tudtak beadni határidőre, de kisvártatva azokat is megkapták. Emelt fővel veszik tudomásul az MLSZ döntését, további jogorvoslatot nem keresnek.
  Azaz mennek az NBIII-ba.
  Mert nem kaptak liszeneszet.
  Mint ahogy a Puskás Akadémia sem kaphatta volna meg azt.
  Véleményt nem alkotok, csak a tényeket írom le. A tanulságot mindenki szűrje le.

  Fehér György

  Forrás: http://mifocink.blog.hu/2013/05/31/a_puskas_akademia_onallo_klubkent_nem_is_indulhatott_volna_az_nbii-ben