magyarfutball.hu

Hungary - Kosovo 2 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Koszovó 2024
  2. Magyarország - Koszovó 2024
  3. Magyarország - Koszovó 2024
  4. Magyarország - Koszovó 2024
  5. Magyarország - Koszovó 2024
  6. Magyarország - Koszovó 2024
  7. Magyarország - Koszovó 2024
  8. Magyarország - Koszovó 2024
  9. Magyarország - Koszovó 2024
  10. Magyarország - Koszovó 2024
  11. Magyarország - Koszovó 2024
  12. Magyarország - Koszovó 2024
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (3 szavazat)

játékvezető: 3.33 (3 szavazat)

hangulat: 3.33 (3 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 1 (1)
  2. 3 : 1 (1)
barátságos mérkőzés
988. official national team match
referee : Haţegan Ovidiu (Románia)
attendance:
  1. ffk-kosova.com: .
  2. mlsz.hu: telt ház
  3. nemzetisport.hu: 57.000
  4. m4sport.hu: 60.000
Sold out!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.04.23, 22:16
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.04.23, 22:04
    Marco Rossi: Minden egyes alkalom, amikor négy hónap után találkozom először a csapattal, egy sajátságos helyzet. Most ezen a második meccsen látni szerettem volna olyan játékosokat is, akik eddig nem kezdtek. Ezért jó lehetőséget láttam egyes játékosok tesztelésére. Nyilván amikor hét futballistát cserélünk a kezdőben, akkor nem biztos, hogy úgy játszunk, ahogy szeretnénk. Most Kerkez és Sallai nem sokkal a meccs előtt estek ki, nem tudták vállalni a játékot. Valóban nem kezdtünk jól, de sokkal jobban nézünk ki, mint 2020 előtt. Hosszú idő telt el úgy, hogy mindössze kétszer kaptunk ki. Nem szabad azt hinni, hogy Magyarország bárki ellen végig dominálni tud egy meccsen, ám ettől még sokat fejlődtünk, ma is megvoltak a lehetőségeink. Az Eb-n nagyon magas színvonalú csapatok ellen fogunk pályára lépni és mindent megteszünk majd a továbbjutásért, de ezt nem lehet reálisan célul kitűzni.
    em szeretek külön, egyénekről beszélni, de el kell mondjam, Gazdag Dánieltől többet várok. Megkapja a lehetőséget, azonban nem tejesített jól ma este sem. Más szerepben játszik a klubjában, mint amit mi kértünk tőle, azt, hogy mélységből indulva támadjon többet, de visszahúzódott és nem nyílt előtte lehetőség. Ami a keretet illeti, remélem, hogy vissza lehet még hozni néhány játékost a csapatba, akire most nem számíthattam, és akkor még nagyobb lesz a merítési lehetőségem. Mindenkit szemmel tartok és aki megdolgozik a lehetőségért, az megkapja az esélyt, mint ahogy ma Mocsi Attila is lehetőséget kapott. Dárdai Márton is olyan labdarúgó, aki meggyőzött arról, hogy érdemes őt pályára küldenem. Viszont számít az ellenfél is, például most volt egy 190 centiméternél magasabb támadó az ellenfélnél. Ki fedezte őt? A sokat kritizált Szalai Attila. Aztán van két kiváló kapusunk. Az a jó, hogy van verseny bizonyos posztokon. Sajnos nem minden poszton van ez így. Ha Sallai vagy Szoboszlai hiányzik, nem tudok hozzájuk hasonló játékost beválogatni.

    Franco Foda: Hatvan percen keresztül jól játszottunk, labdabiztosak voltunk, annak köszönhetően, hogy megfelelően felkészültünk a magyar válogatottból. Utána viszont a labdavesztésünkből gólt szerzett az ellenfél, ez megváltoztatta a meccs menetét. A magyar válogatott ezután már kivárásra játszott, és ebben, illetve a kontrajátékban nagyon jó a magyar csapat. Szoboszlai Dominikot sokáig jól kezeltük, szorosan védekeztünk vele szemben, de miután a magyar válogatott megszerezte a vezetést, már nem tudtuk ugyanazt a játékot játszani, mint hatvan percig.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott-elo/2024/03/valogatott-gazdaggal-nem-vagyok-elegedett-schafer-szamithat-az-eb-meghivora-rossi
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2024.04.22, 20:29 (szerk.: 2024.04.24, 21:06)
    Minden jó, ha a vége jó!

    Jól készült a válogatott!
    Eb-n csak nehezebb következik,de ma legalább kicsit kísérletezett Rossi.
    Próbálnak jó volt és veretlenségét őrzik továbbra is,bár ma nem ez volt a lényeg.

    Szobi nagyot jatszott, a csereembereken erdemes gondolkodni. Nem lehet szoboszlait visszavinni kirugni a labdat a kapus helyett. Bolla nem eleg jo, nagy zsolt mindig meglep, ádám nem lehet kezdo. Tultöltésekből még több kell.

    Na ezért nem kell ugatni a szünetben és az egész csapat lecserélését követelni. Nem véletlenül mondta el annak idején Dárdai Pali is hogy legyenek türelmesek aztán kb. az összes meccsét a 80. perc után húzta be vele a válogatott. Az első félidő tényleg döcögött, de Rossiék megint jól nyúltak bele, ültek a változtatások és be is húzta a csapat a másodikban. Haladunk tovább, visszajön majd Orbán, Sallai, Kerkez, reméljük az EB-n leszünk majd a topon

    A Dárdai gyerek kimondottan jó benyomást tett mindkét meccsen, magabiztos, pontos, jól passzol messzebbre is. Nekem tetszett.

    Marci majdnem annyira technikás, mint Vili, és több felpassza van, amiből lehet támadást indítani. Fontos opció, legalább négy poszton be lehet vetni.
    Koszovó tetemesen jobb, mint a ranglistahelyezése - lásd még Albánia fejlődését mostanában, és még ugye Svájcnak is bőven jutnak szkipetárok.

    ez a Gazdag gyerek valahogy egy idegen darab a csapatban
    a tengeren tul lövi a golokat itt meg nem tud semmit felmutatni

    Na, a második félidő már abszolút rendben volt. smiley Nem elfelejtve, hogy a védelem végig stabilan tette a dolgát. De a meccs valódi tanulságát úgy összegezném, hogy igenis megy ez, ha akarunk. Ha az EB-n első perctől fogva állnak hozzá a srácok, akkor bármi lehet. Bármi. Persze, így is benne van a pakliban, hogy valami félremegy, és akkor sokan lesznek, akik dünnyögnek majd, hogy nagy volt a mellény, meg így-úgy-amúgy. De miattuk görcsölni kár. Inkább így tovább, szívvel-lélekkel. Hajrá Magyarok!

    Sallai, Orbán, Kerkez nélkül egész korrekt játék volt ez. Mondjuk az a 3- as csere sokat dobott a csapaton Schäferrel, Vargával, Kleinivel. Én Kleinheisleren lepődtem meg leginkább. A törökök ellen is jól szállt be. Szerintem ő bejátszotta magát. Gazdag viszont lehet, hogy ki. Sajnálom, mert kedvenc játékosom, de most már régóta nem az a Gazdi jön haza, mint, aki kiment.

    Nem véletlen hogy Lang Ádám már a huszonvalahányadik meccsen kezdő, ezen a meccsen szenzációsan játszott végig. Nem is értem miért nem kap több játéklehetőséget. Paksra kéne jönnie, ott biztos tudnák értékelni.

    Ma Dardai szerintem bejatszotta magat a kezdobe. Vegig higgadt, pontos passzok, jol lat. Lang ma nalam ujra bizonyitott. Szalainak attol tartok nivs mar idehe viss,aepiteni az onbizalmat es sajat magat. Ha visszajon Vili megvan a 3 bekkunk.
    A kozeppalyan koderult ujra hogy Gazdag nem kompatibilis ezzel a kerettel. Es hogy a Schaffer Kleini duo nagyon jol nez ki. Schaffer Szobi mellett egyebkent is a MoM volt miutan bejott (az elozo meccsen is). Jobbszel nagy kerdes sem Nego sem Bolla nem tul meggyozo. Balogh Boti vagy Botka felkeszul? A medve jo lesz 80. perces cserenek ha mar vezetunk de Varga B. nem hagyhato ki a kezdobol ugy sem h most eppen nem talalta a gollovo cipojet. Azert 3 sargat adni 10 perc alatt eleg hasznos skill onmagaban is.
    Az elso felido mjndket meccsen felejtos, de a folytatas es a hozzaallaa biztato! A meccset kell megnyerni es ha a mester (es a fiuk) igy reagalnak a krizisekre akkor nem lesz baj.

    Ezt a Gazdagot ki sem vinném az EB-re Rossi helyében, nem tudom mit lát benne. Amúgy szerintem jó lesz a csapatunk ha senki nem sérül meg. Ami a felkészülési meccsek tanúsága, hogy 1-2 embert leszámítva nincsenek minőségi cseréink, habár a védelem elég jól összeállt.

    A kezdőnk megvan és jó, akár Dárdaival, akár Szalaival, akár Dibusszal, akár Gulával.

    A csere-emberek közül nekem csak Styles tetszett, nagyon hasznos mezőnymunkát végzett.
    Bolla lepkefing, ennyit Fiola félholtan is tud.
    Nagy Zsoltot rengetegszer cselezték ki, ezt is látni kell a gólja mellett.
    Gazdag és Martin semmit nem mutatott.
    Kleini ha fegyelmezi magát, talán használható.

    Én sajnos nagyon kevésnek látom Ádámot az utóbbi időben, amikor annak idején válogatott lett akkor a már akkor is meglévő erőnléti gondjai és kevés mezőnymunkája mellett szinte minden meccsen ott volt benne az hogy egyszer csak életveszélyesen érkezik a kapu elé, mára ebből már nem sokat látok. De egyébként maximálisan megbízom Rossiban letett már ő annyit hogy így legyen, és ha ő azt mondja hogy Ádám megy akkor elhiszem hogy jól látja és remélem be is igazolódik majd

    Nem tudom miért kell fogást keresni Ádám Martinon, ő ilyen alkat és kész. Amikor a csapat nem alamuszi hanem offenzív játékot játszik akkor érvényesül. Erre az első félidőben nem nagyon volt esélye. Amikor 1:0- nál az angolok ellen becserélték, tüstént kiosztott két gólpasszt. Nem kritizálni kéne hanem elismerni pl a 2. félidőbeli teljesítményt. Jó csapatunk van, na.

    Ja, és a román bírói csapat csillagos 5-öst kapott nálam. Megfújták a hazait, szavunk nem lehet. smiley
    Azért Bolla szabálytalansága jobban tizit ért, mint amit pont most kaptak a spanyolok.

    Egyébként Ádámnak volt egy-két beindulása, csak a labda nem érkezett a fejére. Ha majd Nego és Sallai, nem beszélve Szoboszlairól csavarják a berobbanó Varga és Ádám fejére, akkor esélyes lesz a gól!

    Jók voltak a gólpasszok. Talán Szobi rálőhette volna egyszer passz helyett.
    Akár az eb-n is folytatódhat a sorozat...

    Rossinak van 15-16 játékosa, aki nagyon rendben van, neki lehet futni velük egy EB-nek. A többiekkel meg feltölti a keretet.
    Némi szépséghiba, hogy ebből ketten kapusok.

    Van, mikor erőcsatár kell!!! Ez nem az a meccs volt! A Mi Barnink beállt,lett támadójátékunk!!! Hajrá MAGYAROK, HAJRÁ FRADI!!!

    A második gól egész európai volt. A Lang fiú a végén még a másik kapunál is észnél volt. Ahogy az első negyedóráról írtam, az úgy változott meg a 2, félidőre a a balassztok ledobása után...

    Őszintén,srácok....ha valaki 10 évvel ezelőtt, azt mondja nektek,hogy 2024-ben,itthon...közel 70000 őrjöngő magyar szurkoló előtt játszik a válogatott felkészülési meccset, Koszovó ellen...Ti mit mondtátok volna?smiley

    A cserék után már jobban nézett ki a csapat, a játék is alakult, Barnit viszont ezért kár volt berakni, vagy négy pakkot is kapott 45 perc alatt, remélem nem sérült meg.

    Viszont arról nem szólt senki egy szót sem, hogy a második gólnál ő ugyan lesen volt, de vagy két védőt simán elvitt magával, így Nagy Zsolt gyakorlatilag egyedül maradt és szabadon lőhetett.

    Fura leírni, de Nagy Zsolt hasznosabb balbekkben, mint Milos.

    Azért az csúnya volt mikor a 10-es gyerek egymás után 3* etette meg köténnyel indulással. Bari meccs meg minden de a másodiknál gatter kell hogy legyen, csakhogy tudja hova jött.

    Dénes ennél többet nem tudott tenni, az ő szempontjából kár, hogy Koszovó teljesen veszélytelen volt a kapunkra.

    Gazdagnak még csak vállalható meccsére sem emlékszem. Mondjuk a duma ellenére azért sanszos, hogy kiviszi az eb-re. Szalait pedig azért nem kellene felcummantani, mert a 10. percben az első komoly helyzetük pont a szerencsétlenkedésének volt köszönhető. A párharcai felét elvesztette, és a 9 u.n. hosszú passzából mindössze egy sikerült neki. Esetében ezeket a felfutásokat a bal szélen nem tudom értelmezni, mert még statikusan is gondjai vannak a védekezéssel.
    Ami szintén nem volt értelmezhető, hogy szaboszlait ennyire hátravonta. Ok, a poolban ezt játssza, de aszki ott azért van kreatív játékos még 3-4 a apályán... Szerintem ezt a meccset igen csak túltaktikázta a posztokkal, + pedig túl durván belenyúlt a csapatba is. Mondjuk hála istennek ez a manusz nem tud veszteni. smiley

    Gazdag, Adam nem valogatott szint. Gazdag kapta a lehetoseget, de sulytalan. Adam meg cserekent is keves, lathattuk a torokok ellen amikor bejott nem birta felvenni a ritmust, akkor mit varunk tole erosebb csapatok ellen. Kis Vancsat kellett volna jobban kiprobalni, sajnos sokat nem tudtunk meg rola sokat.
    Szalai szerintem sem volt rossz, kellett neki ez a ketszer kilencven perc, remelem Freiburgban kielemzik ezt ket meccset es hasznalni fogjak meg a nyar elott.
    Marci nagyon kellett, lehet opcio harom kulonbozo posztra(vkp, kozepsovedo, balbelsob vedo).
    Styles lehet Schafer elsodleges parja az EB-n, de Nagy Adit sem irnam le. Azert az ezelotti EB-n a Nagy - Schafer kettos csapagyasra lett hajtva, nem volt cserejuk, most lesz mashogy lesz ez szerencsere. Es meg ott lesz Kleini is. Az biztos, h a kp-ra kell Nagy munkabirasu emberek es abbol is legalabb negy.
    Kellene meg egy jo csatar Adam helyett, esztetikailag sem nez ki jol, sem abban az idoszakban a jatekunk, amikor o a csatar.

    Igy masodszorra visszanezve, szerintem nem volt olyan rossz Bolla jateka. Volt ket teknikai hibaja amikor elment a labda a talpa alatt, akkor tobben is felszisszentek, es amikor egy megindulasanal nagyon roviden akarta Szobohoz passzolni a mi terfellunkon,..de tobb parharcot is megnyert, a mi tizehatosunknal ami azert kiemelendo, es tobb beadasa volt(joval tobb, mint a masik oldalon jatszo Nagy Zsolttol), nem egy nagyon jo volt, pl amikor Gazdag robbant be es epp hogy nem erte el. Meg volt egy labda szerzese es kulcspassza az elso golunk elott.
    Nem mondanam ezt osszegezve rossznak.

    Sztem Rossi jól építette fel. Törökök ellen, aki erősebb csapat, megnézte hol tartunk. Most meg sokat rotált, ahogy én is tettem volna (hiába hammerfest okoskodása, hogy a legerősebb kezdőt kell mindig pályára küldeni). Legalább ki lehetett próbálni, ki hol tart és mire számíthatunk.
    Azt mondjuk nem értem Vancsát mi értelme volt pályára küldeni 2-3 perccel a vége előtt. Jó lett volna neki több lehetőséget adni.
    Amúgy Szobi jó csk, mert Styles-szal, Negoval, Orbánnal is meg tudja értetni magát.
    Annak is örülök, hogy nem akartunk az elejétől dominálni. A mi játékunk a stabil védekezés és pontrúgásból, kontrából szerzett gól. EB-n szerencsére zömmel erősebb csapatok lesznek, ami feküdhet nekünk.
    Kéne egy ballábas szabadrúgás lövő is és ha Styles-nak jobb a szög, akkor Szobi átengedhetné.
    A örülhetünk, hogy ilyen jó védőink vannak. Orbán rengeteg gólt fejelt már. Szalai keresztlabdájából Lang szépen lépett fel támadáshoz. Támadásoknál is kulcsszerepük van.

    Előre bocsátom, mindenben támogatom Rossit. De:
    - Dibusz tegnap bebizonyította, hogy szemmel képes eltéríteni a labdát a kaputól. Kell-e ennél jobb kapus.
    - Ne felejtsük el azt, hogy Ádám Martin milyen fontos és jó megoldás volt a selejtezőkön Varga helyett (elég csak a két bolgár, vagy az itthoni montenegrói meccsre gondolni). Az, hogy tegnap nem ment neki elől (a mezőnyben bizony küzdött rendületlenül, és többnyire eredményesen), abban az is benne van, hogy a nagyon szerény produktumot nyújtó Gazdagtól, és Bollától kellett volna a bőrt megkapnia a 16-oson belül. Vargának a második félidőben ebből a szempontból könnyebb volt Schäferrel és a fentebb játszó Szoboszlaival. Szóval Ádám Martin nálam befér a keretbe.
    Szalai Attilától már tavaly szeptember óta várja mindenki azt, hogy feljavuljon, és a tegnapi meccsen már azért mutatott valamit. Szoboszlainál azt hiányolom, hogy nem ad át pontrúgási lehetőséget másnak. Néha azért a Styles gyerek kaphatna esélyt...

    aludva egyet a két meccsre ... nem vagyunk rosszak, igaz ezt csak egy féle taktikával tudjuk elérni, azaz nincs taktikai repertoárunk ... jó a védelmünk és jó a támadó játékunk, de a középpálya nem üti meg a védelem és csatársor szintjét. Nem tudjuk átvenni a játékot 5-10 percekre középpályán, pedig nekik kellene a legtöbbet gürizni, aktívabban részt venni a labdakihozatalokban, letámadásokban labda tartásban, stb. nem a hátvédek kell passzolgassanak egymáshoz 25 ször hanem a középpályások ... túl sokat bekkelünk és az ottani rombolásból labda szerzésből próbálunk építkezni. A törökök is és a koszovóiak is több olyan akciót csináltak meg, ami indult a kapustól és néhány labdaérintés után már indították is a szélsőket, azaz végig vitték a pályán, mint mi ... aztán a tegnap tényleg lejött, hogy a "másod" vonalas játékosok nem sokat tudtak a játékhoz tenni ... vannak a kiemelkedő játékosaink az az öt-hat, ha közülük hiányzik egy-kettő akkor elkezd döcögni a játék.

    Ez a csapat és a taktikája is egyértelműen Dominik köré épül, ő a klasszis a pályán és nem véletlenül ő a CSK.
    Tegnap az első félidőben láthattuk, hogy milyen, amikor 3 Bundesliga +1 PL játékosunk és a Bundesliga minőségű gólvágónk nincs a pályán az első félidőben és azt is láthattuk, hogy mekkorát változik a a játék képe, amikor ebből csak 2 megérkezik.
    Szóval kicsit hosszabb összetartással és ha mindenki egészséges a fentiekből, akkor nem lesz nagy baj. A keret nélkülük nem elég mély, a B csapatunk korántsem olyan jó.
    Igaz, nagyon-nagyon kevés olyan válogatott van a világon, ahol a öt játékost kiszedve az ideális kezdőből nem tapasztalható akármekkora romlás. Mbappé, Kroos, Modric, Lewndowski, vagy Kane pedig bárhol PÓTOLHATATLAN.

    Miért épülne Szobira? Sztem meg a stabil védekezésre épül. Amúgy Schäfer sztem kulcsjátékos a mai válogatottunkban. A középpályára kell találnunk még valakit, mert Styles, Nagy és Kleini sem tökéletes megoldás. Jobb hátvéd poszt ami még Nego távozásával bizonytalan lesz. Nego már 33 éves.

    DIBUSZ DÉNES      0      
    Nyomás alá került, hiszen Gulácsi Péter remekelt a törökök ellen. Volt egy látványos védése, igaz, kiderült, les előzte meg az akciót, de ezt nem tudhatta, remek és gyors vetődéssel mentett, ezt követően bő egy órán át semmiféle feladat nem jutott neki, legfeljebb a hazaadott labdákat kellett megjátszania, ezt megoldotta.

    LANG ÁDÁM      6     
    Nagyot mentett fejjel a tizedik percben, de amikor fellépett a fedezetsorba, és háttal megkapta, azonnal el is vesztette a labdát, az nem az ő játéka, de… A szokottnál többször passzolt előre, a párharcaiból rendre győztesen jött ki. Rutinosan megoldotta a feladatát, és gyönyörű gólpasszal tette emlékezetessé az estéjét.

    DÁRDAI MÁRTON      6     
    Ebben a védőhármasban ő volt messze a legbiztosabb a labdával, nemcsak rövidebb alibipasszokra, hanem hosszabb, tért ölelő átadásokra is vállalkozott. A felívelt labdáknál többször is okosan kitolta az ellenfelét a labda alól, mondhatni, intelligensen védekezett, kilencvenszázalékos pontossággal játszotta meg a labdát.

    SZALAI ATTILA      4     
    Eleinte bizonytalannak tűnt, ám sokat futott, minden akcióhoz felzárkózott, peches volt, hogy látványos keresztlabdáját Bolla Bendegúz nem tudta lekezelni. A fejpárbajokban erős volt, de időnként bántóan könnyen kicselezték. Védőtől a 65-70 százalékos passzpontosság gyenge nemzetközi szinten – nincs jó formában.

    BOLLA BENDEGÚZ      6     
    Bátran megindult a vonal mellett, ígéretes beadással kezdett, vele sokkal aktívabb volt a jobb oldal, mint a törökök elleni összecsapáson. Veszélyes lövéssel kezdte a második félidőt, s látványos volt, amikor vállal a vonalon kívülre tette ellenfelét, nem kevésbé, amikor a gól előtt labdát szerzett és okosan passzolt Schäfer Andráshoz.

    NAGY ÁDÁM      6     
    Talán Schäfer András kiválása miatt többet volt játékban, mint a törökök ellen, de ott kevesebb labdaérintésből is hatékonyabbnak tűnt. Nagyon aktív volt ezúttal is (43 labdaérintés, 39 jó passz a szünet előtt), fel-felbukkant az ellenfél tizenhatosánál, nem az első félidei teljesítménye miatt cserélte le a szövetségi kapitány.

    CALLUM STYLES      5     
    A saját térfélen elkövetett feltűnően rossz passzal kezdett, de gyorsan bemelegedett, volt egy nagyszerű keresztlabdája Bolla Bendegúznak, majd két koszovói között hozta ki szépen a labdát. Sokat dolgozott, megbízhatóan, nagy odaadással futballozott, ígéretes lövőhelyzetben nem találta el a kaput.

    NAGY ZSOLT      6     
    Az egész mérkőzésen sokat futott, igaz, ezt megszokhatták tőle a futballrajongók, akaratosan, erőszakosan játszott, és a védőmunkáját is megoldotta – a Callum Stylesnak lekészített labdája kimondottan okos megoldás volt, és amikor újra a kapu elé ért, higgadtan gólra váltotta helyzetét.

    GAZDAG DÁNIEL      4     
    Az első félidőben semmit sem tudott hozzátenni az előrejátékhoz, a kapura ő sem volt veszélyes, lövése nem volt, lövés-előkészítése sem, időnként teljesen eltűnt szem elől, nem tudta igazolni, hogy a kezdőcsapatban a helye, és bizony joggal hívta le őt a pályáról a szövetségi kapitány.

    SZOBOSZLAI DOMINIK      7     
    Agresszív letámadásával az ellenfél kapujánál szerzett labdát, akaratosan kezdett, mind a két oldalon feltűnt. A klasszisát igazolta, amikor remek ütemben érkezett Schäfer András beadására, s extra mozdulat volt, amikor vállal vitte el a labdát ellenfele mellett: agilitása és gólja miatt lett a mezőny legjobbja.

    ÁDÁM MARTIN      4     
    Esetében nem lepődtünk meg, hogy miután összefejelt ellenfelével, a koszovói elterült, ápolták, ő addig sétálgatott. Sokáig nem nagyon találta meg őt a labda, nem volt játékban, messze volt a kaputól, így esélye sem volt helyzetbe kerülni, nem játszott jól, a cseréje indokoltnak tűnt.

    A CSERÉK KÖZÜL Schäfer András (7) a szokásos energikus futballját hozta, nagyszerű gólpasszt adott, Varga Barnabás (6) bemutatott több jó cselt és kiharcolt egy sárga lapot, Kleinheisler László (6) sokat mozgott, Loic Nego (–) és Vancsa Zalán (–) és Mocsi Attila kapott néhány percet.
    Üres a vendégszektor!

    Azt miért nem nyitották meg a magyaroknak?

    Hosszú idő után ez az első gólunk, amihez nem volt köze Szoboszlainak. Ha jól emlékszem a legutóbbi 4-5(?) meccsen ő lőtte a góljainkat, vagy gólpaszt adott.

    Ha véletlenül megsérülne az eb előtt, az nagyon nem lenne jó.

    Szerintem Rossi tesztelte,presszionálta a védelmet,az új embereket.

    A másodikban pedig megnyerte a meccset.

    Szép volt fiúk!

    Nem számít az első félidő, jó volt ez egynek! 90 percig tart a meccs.

    Szalai nagyon gyenge, Ádámot csak cserének hoznám. Bár az szép volt, mikor volt egy légiütközete a kapussal, és semmilyen szinten nem lökődött meg, pedig a kapusuk sem kis darab.

    A koszovói üres vendégszektort nem értettem. Mellesleg ha csak ma lett telt ház (nagyon messze voltunk tőle, előttem 3-4 üres szék volt, és szerte a stadionban rengeteget lehetett látni), akkor be van lőve, hogy hype nélkül ennyi embert érdekel a válogatott, és ez így van jól.

    Az első félidő elég gyenge volt, a második már rendben. A hangulat szokás szerint végig pazar. Én meg 5 év után rájöttem, hogy a stadionkertben vett sört átengedik a forgókapun, így elkerülhető a fenti sorbanállás smiley

    Tegnap konkrétan 0 darab vendégszurkoló volt, mégis le volt zárva a teljes vendégszektor!

    Ez az MLSZ hibája véleményem szerint!

    Sokkal több magyar szurkoló lehetett volna, ha normálisan kezelik ezt a helyzetet. Mondjuk, megkérdezik a koszovói szövetséget, hogy hány szurkolójuk várható, hány jegyet igényeltek stb.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/03/eb-felkeszules-magyarorszag-koszovo/kommentek
    https://ulloi129.hu/2024/03/26/magyarorszag-koszovo-4/
    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/03/valogatott-a-nemzeti-sportnal-szoboszlai-lett-a-mezony-legjobbja
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  4. avatar: Sanyi-Hungaria
    2024.03.28, 19:03
    Szerintem az üres székek a 30 ezer eladott bérletes közül nem biztos hogy kinn volt mindeki meg biztosan jó pár ezer jegy mint tisztelet jegy lett kiosztva azok sem biztos hogy mind kinn volt a meccsen
     
  5. avatar: meteo
    2024.03.28, 01:33
    Illetve még egy-két apró adalék, aztán nem rágom tovább a csontot.

    Érdekes, hogy a tavalyi EL-döntőről - mely ugyebár UEFA-rendezvény volt, ilyen módon valószínűleg a nézőszámot is ők kommunikálják a sajtó felé - a hivatalos adat 61 476. Nem tudom, hogy ott pl. lezárt szektorrész mennyi volt (egyáltalán volt-e), de azt kevéssé tartom valószínűnek, hogy 4-5 000 eladott hely is üresen maradt volna. Vagy ki tudja... A lényeg, hogy vakarhatja az ember a fejét alaposan ebben a témában.
     
  6. avatar: meteo
    2024.03.28, 01:13
    Hm... valóban. Ezek szerint akkor még a saját tudósításukkal sem sikerült konzisztensnek maradni. Ez is megérne egy misét.

    Igen, az MLSZ-szel kapcsolatban: néha közölnek válogatott meccsről "pontos" nézőszámot, máskor nem. Volt, amikor külön is megkerestem őket utána e-mailben, sajnos válaszra sem méltattak.

    No mindegy, nekem akkor is roppant sajnálatos, hogy 2024-ben lehetetlen megtudni, hogy egy hipermodern létesítménybe egészen pontosan hányan léptek be a meccs napján.
     
  7. avatar: fgymat
    2024.03.27, 19:28
    Korrigált nézőszám? Inkább, nso két különböző oldalán más becsült szám van:
    kép
    https://www.nemzetisport.hu/merkozes/20240326-magyarorszag-koszovo/elo

    Nézőszám ügyben szerintem az MLSZ ott hibázik, hogy nem adja ki a hivatalos, pontos nézőszámot (ugyanakkor az NBI-ben ez nagyrészt működik). Nem tudjuk mit jelent náluk a telt ház, talánt azt, hogy eladtak minden jegyet, amit ők árultak? Mert a vendégszektor szinte teljesen üres volt (a tudósítás szerint)és ha elfogajuk a Nemzeti Sport 56-57-58 ezres telt ház becslését (igen, csak becslés, de nincs más adat), akkor valamiért a vendégszektort nem számolják bele a férőhelybe. Átalában a vendégszektor a stadion férőhelyének a 10%-a szokott lenni, ha ezt kb. 6 ezernek vesszük, akkor nagyjából ki is jön a 63-64 ezres max nézőszám.
    Mert szerintem focimeccsen nincs 67 155 férőhely, mint ahogy a stadion oldala írja. Inkább a stadion hivatlos facebook oldalán 2019-ben közölt számok igazak szerintem: "A nyitómeccsre és az Eb-re óriási a médiaérdeklődés, az UEFA maximalista a közvetítésnél, így most pénteken 65 114, jövő nyáron (2020) 64 107 lesz a tényleges székszám."
    Azt gondolom, hogy a nézőcsúcs sem az olaszok elleni meccs, mert ott sincs pontos nézőszám, csak az nso 67 ezres becslése, de érdekes módon az olasz szövetség csak 60 ezret írt. Nálam a nyitómeccs 65114-es száma a csúcs.

    Mivel sokaknak ez nem világos, ezért leírom:
    Mi csak az adatokat adjuk be, a nézőszámnál mindig idaírjuk a forrást is. A telt ház jelzést akkor adjuk be, ha a mérkőzés szervezője (MLSZ) ezt hivatalos oldalán közli.
    Oldalunk teljesen független az MLSZ-től, Nemzeti Sport-tól, nem kapunk tőlük támogatást.
     
  8. avatar: meteo
    2024.03.27, 15:55
    Korrigált nézőszám az nso.hu-n 56 000, már javíthatjátok is. smiley

    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/03/szoboszlai-es-nagy-zsolt-betalalt-megvertuk-koszovot-a-puskas-arenaban

    Látjátok, erről beszéltem a török meccs után is, ez így komolytalan.
     
  9. avatar: Garullus
    2024.03.27, 12:56
    A magyar csapat utóbbi szokásához híven ezúttal is elengedte az első félidőt. A passzok ismét inkább csak oldalra vagy hátrafelé mentek, ami fokozatosan koszovói fölényt okozott. A mieink, hasonlóan a négy nappal korábbi fellépésükhöz, ismét beszorultak saját térfelükre. Talán a letámadás elleni játék gyakorlása volt az elképzelés vagy csak egyszerűen továbbra sincs Szoboszlain kívül senkiben kurázsi felvállalni a kreatív futballt, nem tudjuk. Sajnos, az első játékrész ismét úgy telt el hazai pályán, telt ház előtt, egy nem túl acélos erősségű ellenféllel szemben, hogy nem volt kapura lövése a nemzeti tizenegynek.
    Szünet után megismétlődött a törökök elleni recept. erős kezdés, lendületes támadások. Mivel sikerült felgyorsítani a játék ritmusát, azonnal kiütközött a két csapat közötti különbség, jöttek az akciók, a helyzetek a vendég kapu előtt.
    Végül, megérdemelt magyar siker született, amiért elismerés jár még akkor is, ha ebben a párharcban a magabiztosabb győzelem esélye is benne volt.
     
  10. avatar: Algoflex
    2024.03.27, 12:40
    Imádom mikor MINDEN meccsre kiírják a TELT HÁZ! feliratot és MINDIG hiányzik bő 10 ezer ember. Nevetséges.
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.26, 19:03
    Kerkez Milost kisebb sérülés hátráltatja, így a Marco Rossi vezette szakmai stáb elővigyázatosságból eltekint szerepeltetésétől a férfi A-válogatott ma este 19 órakor kezdődő Koszovó elleni felkészülési mérkőzésén.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1772617764370276600
     
  12. avatar: fgymat
    2024.03.26, 11:15 (szerk.: 2024.03.26, 19:03)
    Ma este is teltház a Puskás Arénában! A ma este 19 órakor kezdődő Magyarország-
    Koszovó felkészülési mérkőzésre minden jegy elkelt.

    Az MLSZ hivatalos twitter oldala
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1772559422847328642
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.12, 20:49
    Szerdán kezdődik a jegyértékesítés a márciusi A-válogatott-mérkőzésekre

    Szerdán 10 órától vásárolhatnak jegyet a szurkolók a márciusi barátságos mérkőzésekre, Törökország és Koszovó ellen.

    A jegyértékesítő rendszerbe való belépéshez nem lesz szükség szurkolói kártyára vagy szurkolói klubos regisztrációra. A jegyvásárlás ezúttal is az előző években alkalmazott (és a múlt heti bérletvásárlásnál is használt) felületen, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon történik. Ennek megfelelően a vásárlás során a név, születési hely és idő adatokat, valamint egy kézbesítési e-mail-címet kell megadni.

    Akik a jegyük/bérletük birtokában ténylegesen részt vesznek a mérkőzések valamelyikén, meccsenként 100-100 pontot kapnak a mérkőzéseket követően, feltéve, hogy már regisztráltak vagy a későbbiek során regisztrálnak az MLSZ Szurkolói Klubba. A jegyek négy árkategóriában 4000-16 000 forintba kerülnek mindkét mérkőzésre. A jegyértékesítés ideje alatt a bérletértékesítés és a szurkolói regisztráció szünetel.

    https://www.mlsz.hu/hir/szerdan-kezdodik-a-jegyertekesites-a-marciusi-a-valogatott-merkozesekre
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2024.02.01, 21:56
    Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4 Sport csatornának adott exkluzív interjújában a férfi A-válogatott következő ellenfeleiről is nyilatkozott. A pontos dátumokat és helyszíneket a későbbiekben fogja bejelenteni az MLSZ.

    A tervek szerint elsőként a szintén Eb-résztvevő Törökországgal játszik majd Marco Rossi együttese, hazai környezetben. A törökök erősségét nem csak Eb-részvételük mutatja, hanem az is, hogy tavaly Németországot (2-3) és Horvátországot is (0-1) legyőzték. Második felkészülési ellenfelünk Koszovó lesz, amely ugyan nem jutott ki az Eb-re és a világranglistán is csak a 101. helyen áll, Európa-bajnoki csoportellenfelünk, Svájc azonban a selejtezők során sem idegenben sem hazai pályán nem tudta legyőzni (2-2 és 1-1).

    Júniusi első ellenfelünk Írország lesz, amely nem Eb-résztvevő, és jelenleg a 60. a világranglistán, játékstílusuk azonban segítségére lehet válogatottunknak a Skócia elleni Eb-csoportmeccsre való felkészülésben. Az Európa-bajnokság előtti utolsó ellenfelünk Málta lesz.

    A mérkőzésekkel kapcsolatos szerződések egyelőre nem kerültek aláírásra, néhány apró részlet még tisztázásra vár. Amint ez megtörténik, az MLSZ a szokásoknak megfelelően azonnal kommunikálni fogja a mérkőzések konkrét dátumait és helyszíneit.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/negy-merkozessel-keszul-az-eb-re-a-ferfi-a-valogatott