magyarfutball.hu

Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC 2 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.15, 12:11 (szerk.: 2021.02.20, 12:15)
    Az a baj,hogy semmi játékunk nincs,ok,hogy azt játszunk amit hagynak,de ez a körbeadogatás nem ér semmit,pláne,hogy lassú.Olyan emberek,mint Mak,vagy Skvarka,Ladouni akik lendületet adnának,csak perceket kapnak,és olyanok,mint Zubkov játszik,amióta megvettük árnyéka önmagának,ahogy Tokmac is,itt maradt,mert a belgáknál nem lett volna ennyi a fizu,de simán ha ezek pályán vannak emberhátrányba vagyunk,nem védekeznek,nem passzolnak,nincs egy irányítónk aki lendületet adna,vagy csak megindulna valaki,mint Gorriaran annó!

    Egyébként mióta Blazicot lebeszéltük a hátul passzolgatásról ismét az egyik legjobb.

    Közepesen játszottunk (már' ha van olyan). 2-0 után ráültünk az eredményre.

    Szerintem 2-0 után belealudtunk, aszittük megvan a meccs, majd nem tudtunk felpörögni. Igaz akkor rendesen letámadott a Pinyő csapat.

    Rebrov akarta a sikert, az ''alapcsapat'' nem. Én nem lepődtem meg, de sajnálom, hogy Töki, Isa játszott, Mmaee és Mak nem.

    Töki a jobbak között volt.
    Ahogy lejött ő és Uzuni, a Kövesd köszönte szépen.

    Civic hihetetlenül vérszegény volt. Annyi dinamika nem volt benne, mint egy lepke fingban. Nem rég tért vissza, ezért nem cseszegetem, de Marci kimagasló teljesítményéhez mérni...

    Ez jó gyenge volt, mondjuk volt már, hogy hasonló játékkal behúztuk a pontokat. A szélső játékunk gyakorlatilag nulla volt, az eddig életveszélyes baloldalunk Marci hiányában kb. értékelhetetlen. Sigér messze a formájától és Isaelnek is jó lenne már egy Kazahsztáni nyaralás. Zubkov smiley a labdára tekeredés mestere, vicc. Kettő gólos előnyben, már csak az hiányzott, hogy lesétáljuk, mert a pályán csak testben voltunk ott. Leckét adott az ellenfél, hogy miképpen kell szívvel futballozni.

    Egy mérkőzést követő kiértékelő megbeszélés felvételét szívesen meghallgatnám egyszer. Pl : Isael-nak vajon mit mond Rebrov ? Szépen keresztbe vezetted a labdát, miközben a támadóink mind a kapu felé indultak és a végén sikerült kipasszolni az oldalvonalon túlra. Pont ez gyakoroltuk egész héten ....

    A 2. Kövesdi gól előtt csak nekem tűnt fel, hogy azt hiszem Somát lökték, és ezért em tudta elfejelni?

    Amúgy a Mezőkövesd nem kapott ki, amióta Pintér az edzőjük. Oké, tettünk érte, hogy kitartson a sorozatuk, de nem olyan könnyű behúzni ellenük a három pontot, pl. nem hajlandóak elfáradni a végére sem.

    mi a tököm történt 2:0 után? Ezt a hektikus szart! Ebbe minek kelet belemenni? Mintha nem akartunk volna nyerni, Molde ellen váltunk utoljára ilyen csapkodová!

    Az az érzésem, hogy ez covid-os nézőtelenség nyilván velünk cseszik ki a legjobban. Az ilyen meccsek, ha az utazók ott vannak, lehet másként alakulna.... A hazait meg sem emlitem.

    Én többször elmondtam, maximalista lévén elvárom a csapattól, hogy az első meccstől az utolsóig, a meccseken az első perctől az utolsóig ott legyenek minden tekintetben és tegyenek meg mindent a győzelemért. Tudom, ez irreális elvárás, minden szinten, nekem is van szar napom, vagy fáradtabb vagyok néha. Ha olykor nem is nyerünk, azt még megbocsátom. De azt nehezebben tudom megemészteni, ha úgy kapunk ki vagy vesztünk pontokat, hogy nem látom azt, hogy mindenki megtette a legtöbbet, amit tehetett. Csak a lelkesedésével a Kövesd nemhogy egy pontot nem érhet el, de gólt sem igen szabadna hogy rúgjon. Mi is hozzátettünk ahhoz, hogy ők sikernek könyvelhessék el a tegnapi meccset. Ami pedig a tavaszt illeti, hát nem éppen a híres Fradi-tavaszokat idézi eddig, igaz ez sokszor előfordult az utóbbi években. Nem várok parádét ez után a fantasztikus, ám fárasztó ősz után, csak egy kicsike, kiizzadt győzelmeket. Nem felejtem viszont, hogy az elmúlt években Rebrov és a keze által formált csapat mennyi örömöt adott nekünk, de pont ezért fájó egy ilyen pontvesztés.

    Elfogadom a Mester értékelését, látva a Vidi és a Kövesd játékát, ez volt.inkább a rangadó. Szerintem nem volt jelentősége a meccsnek, készüljünk csak a nyárra. Azért Isaelhez lenne pár szavam.

    Nagyszerű, hogy a mol megint beégette magát,de akkor is. Civicnek remélem csak idő kell, mert nagyon gyengén játszott. Lovrencsics szerintem élete leggyengébb meccsét produkálta. Szörnyű volt. Sigér sem szolgált rá semmivel a kezdőjátékra, az elmúlt időszakban a múlt heti gólpassza volt egyetlen értékelhető megmozdulása a pályán. A luftrúgás után kézre pattant labda, majd azzal a lendülettel újra luft 3 másodpercen belül...az gyönyörű volt Dávid. Isael rettenet. Somalia és Laidouni dicsérhető. Azért ez kevés.

    Boli volt ma a legjobb szerintem, sokat dolgozott mezőnyben is, nagyjából jól tartotta meg a labdákat, és végre gólt is lőtt.

    Jó lenne ha néha Mak is "hátára venné a csapatot". Mert a tudása alapján ezt várom el tőle.

    Nézd, ismerőseim annyit mondtak, hogy életveszély koronával még a kocogás is. Ezek után nem csodálkozom, ha kell neki megint idő, amíg felveszi a ritmust. Ősszel fél év kihagyás után érkezett hozzánk, most itt volt a betegség. Nincs szerencséje és nekünk sem egyelőre, viszont a statjai még így is nagyon jók. Türelem.

    A tegnapi két gólt hangsúlyozom, hogy a csapat kapta, ellenben Lovrénak eléggé benne van a keze. Nem hiába jött Wingo vagy akár Katona Máté arra a posztra. Lassan kezdek nem csodálkozni miért nem akarunk vele hosszabbítani. Sokszor segít a csapaton támadásoknál, viszont a védekezése egyre pocsékabb. Úgy tűnik egy egész mérkőzést már nem bír el. Pedig nagyon kedvelem Gerit és rossz lenne ha nem innen vonulna vissza.

    A frissesség is hiányzott, a sárbirkózás is sokat kivett a csapatból, ha jön a jó idő lesz itt még örömfoci, reméljük hamarosan a nézők is visszatérnek.

    Én pont arra gondoltam, mikor néztem a második félidőt, amire Rebrov is utalt a nyilatkozatában: a tizenhatosunk körüli lepattanók szinte minden esetben náluk kötöttek ki, nem tudtunk hatékonyan "takarítani". Emellett a magas labdákkal voltak súlyos gondjaink, érezhető volt, hogy egy idő után már szinte csak ívelgettek, és gyakran nem tudtuk lefejelni őket. Úgy tűnt, mintha ez a védelem így egy kicsit alacsony, fejjel verhető lenne. Ettől még sima lett volna, ha a három ziccerünkből nem csak egyet rúgunk be.

    Az ami az elsőben sem működött, kesze kusza volt a játékunk, akkor is ezt mondanam ha nyertünk volna. Picit szomorú de nem bántom a srácokat, sok a meccs illetve csak hatalmas előnyünk van BL szereplés mellett. Következő meccs jobb lesz.

    Bírom, hogy senki nem akarja tudni, mi történt. Botkáék tudják a legjobban, hogy leálltak, ellazsálták a 2.félidőt. A cseréknek sem akaródzott bármit is csinálni. Bizonyítja ezt, hogy az egyenlítés után megpróbáltak felpörögni, de ez már nem sikerült.

    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy Haratin és Laidouni együttes hiánya volt sok nekünk a dorogi meccs után.

    Pinyőnél jobban nem sokan szervezik meg a védekezést ellenünk az NB1-ben, ahhoz képest tegnap sok helyzetet sikerült kialaktani.
    Ez biztató.
    A védekezésünket kell rendezni. Civic, Lovre szedje össze magát. Botka meg nem belső védő, oda kell Dvali vagy Emma

    Egy kis nyomás jót tenne a csapatnak.
    A Dózsa városi derbi, ott alapból megvolt a nyomás, meg javítani is akart a csapat a rossz tavaszi kezdés után.
    A Mol ellen megint volt nyomás, mert úgy volt beharangozva, mint a meccs hol végleg eldőlt a bajnoki cím.

    Tegnap, egy zártkapus meccsen minden hiányzott. A tét, a hangulat, a feszültség.
    Tavasszal a magyar kupagyőzelemen kívül tényleg csak a csapatba kerülés motiválhatja a játékosokat.
    De fogunk ennél még sokkal jobban játszani, és talán még nézők előtt is.

    A tavasz nagy feladata lesz összeszoktatni azt a védő 4 est, akik majd a selejtezőkön felveszik a harcot.
    elég sok még a kérdőjel, csak Blazic a biztos.

    Amit viszont pozitív dolognak tartok,hogy tavaly sokkal több olyan meccsünk volt,amikor kicsit szerencsésnek éreztem a győzelmet,vagy a pontszerzést.Rengetegszer húzott ki minket Dini a szarból.Most inkább érzem azt,hogy nem volt szerencsénk.Ez kb az összes pontvesztéssel járó meccsünkre igaz.Nem bánom,annyira,ha a kicsit balszerencsésebb korszak 15 pont környéki előnynél történnek....

    Sokan úgy csinálnak, mintha ez a Kövesd egy szar csapat lenne. Pedig utánunk ők voltak és vannak a legjobb formában.
    A Fehérvár ellen idegenben közelebb álltak a győzelemhez, a Mol talán 1x talált kaput ellenük egész meccsen.
    Tegnap mi simán vezettünk 2-0-ra, még közé tehettünk volna. Aztán meg bealudtak a fiúk. Van ilyen. Teljesen felesleges pánikolni.

    Utcahosszal vezetjük a bajnokságot, megjártuk a BL-t, szóval hagyjuk az olyan dumákat, hogy "nekik jobb edzőjük van". Én maximálisan tisztelem Rebrov-ot, a magyar mezőnyben nyomába se ér senki, de nemzetközi viszonylatban is nagyot alkotott.

    Ettől függetlenül egy dolgot nem értek, és ezen jó lenne változtatni. Az előny birtokában mindig elkezdünk egy "biztonsági" játékot játszani. Aminek igen nagy százalékban az az eredménye, hogy a támadójátékunk megszűnik, ellenben elkezdünk gólokat kapni. Egyszóval, ez a biztonsági játék nem túl biztonságos... smiley Nem értem miért kell abbahagyni a focit 1-0, 2-0 után. Nincs BL, nem kell semmire tartalékolni, tömve a pad remek játékosokkal, hová a spórolás? Én úgy látom, itt valami logikai bukfenc van, mert a "kockáztatós" játékban 2-0 volt ide, a "biztonsági"-ban pedig 2-0 oda, és ez nem az első hasonló eset. Még akkor is, ha egy meccset megnyerünk végül, többször a tíz körmünket le kellett rágni a végén egy már megnyert meccsen a "biztonsági" játékunk miatt.

    Ráadásul letolodni a vedekezest kevesbe faraszto, intenziv, mint letamadni. Lehet, hogy ezzel a fardtsagot, seruleseket is szeretnenk csokkenteni

    Komolyan azon megy a sírás, hogy egy halálosan sima, 2-0-s meccsen bealudtunk, aztán egyenlített az ellenfél? Mit vártatok?
    1 hete a második helyezettet elvertük iszonyatos lazasággal, kaput is a 76. percben találtak csak. A játékosok megtették a dolgukat. Nem nagyon van olyan bajnokság Európában, ahol ennyivel vezeti valaki a bajnokságot.
    Most is jól érezhetően 2-0-ig simán kézben volt a meccs, a koncentráció csökkenése miatt kihagytunk 2-3 ordító helyzetet, rég eldönthettük volna. Hátul meg a Kövesd ügyesen rájátszott arra, hogy Endi fejjel verhető, meg Civic jól láthatóan elfáradt a 60. perc körül. Mentek oda a beívelések, a párharcok erőltetése. Aztán ne feledkezzünk el Lovre bealvásairól sem.
    Egyáltalán nincs tragédia. Ez egy dekoncentrált 30 perc volt a végén. A játékunk megvan, a csapat egységes. Ha koncentrálunk, itthon simán verünk bárkit és a nemzetközi porondon is eredményesek leszünk. Ha van tét, odabaszunk, ahogy tettük most tavasszal Újpesten vagy a Mol ellen. Nem kell félteni a fiúkat.

    kép
    Az 54:44 tiszta játékidejű találkozón ha csak minimálisan is, de nálunk volt többet a labda. A pálya minősége hatással volt a passzjátékéra is: a mieink 80, a hazaiak 75%-kal passzoltak, ez mélyen átlag alatti. A mieink kettővel többször lőttek kapura, mint a hazaiak, de mindkét csapat ötször találta el azt. A hazaiak néggyel többet szabálytalankodtak, de a párharcok 55%-át is megnyerték.

    Az InStat TOP5-ben 3 hazai mellett két fradista van: 1. Besirovic 315, 2. Somalia 312, 3. Farkas 288, 4. Jurina 273, 5. Boli 270.

    A meccs első kétharmadában 4-2-3-1-et játszottunk, majd 4-3-3-ra váltottunk Laidouni beállásával. Az xG-arány 1.69-2.28, az xcG arány 1.33-2.23 volt a hazaiak javára, a két csapat gyakorlatilag ugyanannyit támadott (30+2 nálunk, 27+1 a hazaiaknál). A támadópárharcokban mindkét csapat gyengén teljesített (32 sikeres párharc, 35% nálunk; 25 sikeres, 33.3% náluk).

    A hazaiak 42 labdát szereztek a térfelünkön, mi ennek épp a felét az övéken (Somalia egymaga 8-at!). Minden hazai lövés a mi labdavesztésünket követte, a túloldalon csak 2 labdavesztés vezetett lövésig.

    A meccs tempója remek volt, mindkét csapat gyorsan játszott (17.84 és 17.78 passz/perc), ahogy a letámadás is élesebb volt az átlagnál (a hazaiaknál picit jobban): a PPDA 8.2 ill. 7.9 volt. A pálya talaja miatt magas volt a hosszú labdák aránya is: nálunk 14, a hazaiaknál 19%.

    Dibusz 5 lövésből (2.23) két gólt kapott, 25 passzából 21 pontos volt. 2-szer jött ki, 15-ször adtuk haza neki a labdát.

    Lovrencsics 87 akciójának 62%-a sikeres volt, 74%-kal passzolt (de 13 hosszú labdájából csak 3 volt jó). 22 párharcból 12-t nyert meg. 19 labdát vesztett (11-et a saját térfélen), 14-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Blazic 111 akciójának 74%-a volt sikeres, 84%-kal passzolt, rekordszámú (28) hosszú passzának 57%-a volt pontos. 14 párharcból 8-at nyert. 18 labdát vesztett (8-at saját térfelén), 13-at szerzett, 8 passzt lopott.

    Botka 83 akciójának 82%-a volt sikeres, 93%-kal passzolt, 15 párharcból 8-at nyert meg. 9 labdát vesztett (5-öt saját térfelén), 12-t szerzett vissza. 7 passz lopott.

    Civic 83 akciójának 64%-a volt sikeres, 70%-kal passzolt, 7 cseléből 5 volt jó. 28 párharcból 16-ot nyert meg. 15 labdát vesztett (5-t saját térfelén), 11-et szerzett, 8 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.3).

    Sigér 76 percet kapott, 66 akciójának 73%-a volt sikeres. 81%-kal passzolt (9/6 hosszú labdáknál), 18 párharcból 12-t nyert meg. 9 labdát vesztett, 7-et szerzett vissza, 3 passzt lopott. 1 gólpassza volt (0.29).

    Somalia 91 akciójának 76%-a volt sikeres. 1 lövése (0.29) gól lett. 87%-kal passzolt, 31 párharcból 21-et nyert (!). 13 labdát vesztett (10-et saját térfélen), 21-et szerzett (8-at az ellenfél térfelén), 11 (!) passzt lopott.

    Isael 64 percet volt a pályán, 43 akciójának 47%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.07). 78%-kal passzolt, 12 párharcból 4-et nyert, 6 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.06).

    Tokmac is 64 percet kapott, 58 akciójának 43%-a volt sikeres, 1 lövése (0.2) volt. 81%-kal passzolt, 17 párharcból mindössze 2-t nyert. 1 lövést készített elő (0.14).

    Uzuni 76 percet játszhatott, 4 lövése volt (0.44). 77%-kal passzolt, 13 párharcból 4-et nyert, 6 passzt lopott. 1 gólpasszt (0.25) adott és 1 második asszisztja is volt.

    Boli 85 percet kapott, 48 akciójának 44%-a volt sikeres. 4 lövése (0.67) 1 gólhoz vezett. 58%-kal passzolt (12/7). 27 párharcból 10-et nyert. 1 lövést készített elő (0.2).

    Laidouni 31 percig volt a gyepen, 22 akciójának 73%-a volt jó. 14 passzából 11 talált embert (79%), 8 párharcból 5-t nyert, 1 labdát vesztett, 3-at szerzett. 2 lövést készített elő (0.29).

    Zubkov is 31 percet kapott. 28 akciójának 54%-a sikeres volt 75%-kal passzolt, 13 párharcból 5-öt nyert, 2 passzt lopott.

    Mak 19 percet játszott, 11 akciójának 64%-a volt sikeres. 8 passzából 7 volt pontos, 2 párharcát elvesztette.

    Vécseinek is 19 perc jutott. 13 akciójából 5 (38%) volt jó. 7 pásszából 5, 4 párharcát elvesztette, 2 labdával együtt.

    Baturina 10 perc alatti 8 akciójából 1, az egyetlen passza volt sikeres, 5 párharcot vesztett.

    https://ulloi129.hu/2021/02/14/elo-a-mezokovesd-elleni-bajnokirol-14/
    https://ulloi129.hu/2021/02/16/igy-teljesitettunk-a-mezokovesd-ellen-12/