magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Nagy Dani
a magyar Daario Naharis
nationality
Magyarország
age
33 years
poszt
középpályás
related websites

játékos

pályafutás
Hamburger SV
2011 - 2012
VfL Osnabrück
2012 - 2014
Ferencvárosi TC
2014. május 29 - 2015. június 30
Würzburger Kickers
2015. június 30 - 2017
Újpest FC
2017. június 17 - 2019. június 28
Mezőkövesd Zsóry FC
2019. június 28 - 2022. június 30
Gödöllői SK
2022 -
eredmények / elismerések
Magyar Kupa győztes
2015, 2018
Magyar Ligakupa győztes
2015
Nagy Dániel 2014
2014-ben a Ferencváros játékosaként
Ötévesen a Gödöllői Góliátnál kezdett el futballozni, ahol tizenkét éves koráig édesapja volt az edzője, majd követte a Budapesti Góliát csapatába is, de ott már más edzők kezei alatt folytatta. 14 éves korában a Goldball-lal együttműködő MTK-val szemben az Újpestet választotta. Édesapja szerint a biztos játéklehetőség reményében választották a lila-fehéreket, és a döntés helyessége később beigazolódott.

Aérülései miatt csak néhányszor szerepelhetett a korosztályos válogatott csapatokban. Elsősorban Both Józsefnél játszott, még az U17-es válogatottban, de csak felkészülési tornákon. 2009-ben például egy nappal a válogatotthoz való csatlakozás előtt szenvedett lábszártörést.

Újpesten fél évet töltött az ifi B-ben, majd következett az ifi A. Ekkor került az első csapat élére Urbányi István vezetőedző, aki az első kerethez is felvitte Nagy Dánielt. Tétmeccsen ugyan nem játszott, de edzőmeccseken igen, és az első csapat edzésein is sokat fejlődött.

Egy véletlen folytán került külföldre, először Angliába. "Daninak egyszer Újpesten elmaradt az edzése, én pedig mondtam neki, hogy gyakoroljon nálunk, a Goldballnál. A tréningen ott volt Miriuta Laci is, akinek nagyon megtetszett Dani játéka, az edzés végén odajött hozzám, és megkérdezte, mit szólnék, ha a fiam kipróbálhatná magát külföldön is. Így került Dani először az Aston Villához, ahol megfelelt a próbajátékon, de idő közben a klubnál tulajdonosváltásra került sor, és megszakadt a kapcsolat az angolokkal."

Hamburger SV, 2011-2012

2007 januárjában már Hamburgban találta magát próbajátékon, és miután megfelelt, és az újpesti vezetők is együttműködőnek bizonyultak, a nyártól már Németországban bizonyíthatott.
Hamburgban jól indult a pályafutása, szinte minden fél évben feljebb lépett egy csapatot, így az ifi B-től hamar eljutott a Hamburg második csapatáig. 2008-ban törés következett be a pályafutásában, mert előbb térdsérülést szenvedett, majd miután közel egyéves kihagyás után visszatért, eltörték a lábszárát, ami újabb hét hónapos kihagyással járt.
2010-ben pedig megkötötte első profi szerződését.
A felkészülési időszakban a Hamburg első csapatában is lehetőséget kapott, de a szezont a Hamburg II-ben, a negyedosztályban játszotta végig. A 21 éves középpályás 32 meccsen öt gólt szerzett és öt gólpasszt adott, de a fejlődése érdekében, még egy évig szóló szerződése ellenére a távozás mellett döntött.

VfL Osnabrück, 2012-2014

...

Ferencvárosi TC, 2014-2015

...
A 2014/2015-ös idényben 11 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, és bár kupagyőztes lett, a bajnokságot pedig a második helyen zárta csapatával, a kevés játéklehetőség miatt távozott és ismét Németországba, az akkor még harmadik ligás Würzburger Kickers csapatához igazolt.
Én sem így képzeltem, hogy egy év után visszajövök Németországba, hanem azt hittem, hosszabb időt tölthetek majd a Fradiban. Sajnálom, hogy nem így sikerült, jó lett volna otthon maradni, de mégiscsak nyertem egy Magyar Kupát, egy Ligakupát és egy bajnoki ezüstérmet a csapattal, szóval ebből a szempontból pozitívan tekinthetek vissza az elmúlt idényre.5

A Fradinak nagyon erős kerete volt, nagyon jó nevekből állt. Akkor igazolták vissza Gera Zolit is, aki szintén az én posztomon játszik, elég nehéz volt bekerülni abba a csapatba. De sokat tanultam abból az időszakból is.6


Würzburger Kickers, 2015-2017

...
A Németországban töltött kilenc év persze nagyon hasznos időszak volt a személyiségem szempontjából is. A labdarúgást tekintve a kint tapasztaltak közül a mentalitásban és a győzni akarásban tanultam sokat.6


Újpest FC, 2017-2019

A Hamburgtól kezdve az Osnabrückön át a Würzburger Kickersig több csapatban megfordultam, és bár rengeteget tanultam, úgy voltam vele, ideje országot váltanom. Mivel magyar vagyok, és itt él a családom is, logikusnak tűnt, hogy hazatérjek. Tudtam, hova kerülök, mi vár rám, a szakmai stábhoz tartozó Víg Péter volt az edzőm akkor, amikor az újpesti ifiben játszottam. Vonzó volt továbbá, hogy fiatal és jó csapat épül, úgy véltem, jót tenne nekem, ha ennek a folyamatnak én is részese lehetnék. Az volt bennem, hogy ebben a közegben felépíthetem magam, újra felszabadultan játszhatok. Nem bántam meg semmit. Játékosként és magánemberként is több lettem, életre szóló élményekkel gazdagodtam. Tény, alakulhatott volna jobban is a kinti karrierem, amiként alakulhatott volna rosszabbul is. Mindent összevetve, ha visszatekintek az elmúlt évtizedre, nincs okom keseregni. Nem akarok nosztalgiázni, reményeim szerint még több sikeres év áll előttem, ezért inkább a jövőre összpontosítok, mintsem a múltra.3

...
Újpesten két szép évet töltöttem el, de az utóbbi időben nem nagyon jött az a teljesítmény, amit elvártak volna tőlem. Ezért gondoltam én is, meg a vezetőség is, hogy itt az ideje továbblépni. Az első évben elég jól indultam, aztán a másodikban új szerepet kaptam, kikerültem a szélre. Nebojsa (Vignjevic) egész jól elmagyarázta, hogy mit vár ott tőlem, de nem igazán jött úgy ki a lépés, ahogy elképzelte, talán ezért is volt szükség a váltásra.7


Mezőkövesd Zsóry FC, 2019-2022

Kövesden csatárként játszhatok, persze néha visszalépek, de jóval szabadabb kezet kapok, mint újpesten. Nemcsak én, hanem minden támadó a csapatban kreatívabb feladatot kap, nem igazán szabja meg Kuttor Attila, hogy merre menjünk, hanem figyeljük egymás mozgását, és arra reagálunk.7

...

Gödöllői SK, 2022-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.06.29, 13:22
    Nagy meg milyen igéretesen indult újpesten, most meg irány Kövesd? Furcsa.

    Vignjevic, és Nagy többször vitázott, így nem csoda, ha neki kellett mennie...

    sejtettem,hogy Nagy forma hanyatlasanak valami ilyen hattere lehet...Miben szolalkoztak ossze...

    Nem értem az újpesti koncepciót. Ha nem a Nagy Dani, akkor ki kell az újpestnek!!!? Rajta és a Zsótéren kívül nincs aki tudna "játszani". Régi újpestiként, őértük néztem meg egy-két meccsüket. Erre most a Daninak menni kell. Bár azt mondom, hogy az ő szempontjából nem is olyan rossz ez a váltás. Egész jó kis csapat lesz kövesden, Kuttor egész jól működik ott. Az újpest meg még sótlanabb, arctalanabb,és nézhetetlen lesz mint a vidi.

    Nagy Dani jól kezdett, de aztán elszürkült, neki is jót fog tenni a váltás.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2708541
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.17, 14:33

    Németországból hazaigazolva visszatért Újpestre és alapember lett a labdarúgó NB I-ben jelenleg 8. helyen álló liláknál, olyannyira, hogy Feröer ellen októberben debütált a magyar válogatottban is, hogy Costa Rica ellen kezdőként ismét pályára léphessen – a középpályás Nagy Dániel volt a vendégünk.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.30, 12:21
    És mennyi mindent tett érte, hogy ne nyerje meg ezeket a címeket! Legalábbis a játéka egy f*s volt, ahhoz képest, hogy mennyi mindent nyert... Javítom: Nem nyert volna semmit, ha ugyanolyan "tehetségek" rohangáltak volna mellette a pályán! És erre büszke! Gratulálok!


    Nagyon gyenge igazolás volt. Sokszor sírt nála a labda.


    Én haragszom rá, mert a képessége megvolt, csak szart az egészbe


    Nem volt gyors, nem volt cselgép, közepesnél kicsit jobb rúgótechnika, de azzal se sokszor villogott. Ugrai még legalább akart valamennyit, holott Ő is nagyon kevés volt, és pezsgőt bontottam, mikor elment.


    Egyeneset nem rúgott a labdába, és annyit futott, mint Kenő a Vasas-edzésen...
    Kapott egy ajándékot és nem becsülte meg. Próbálom elfelejteni, h valaha is nálunk játszott. Nem lesz nehéz.


    Van hogy az embernek a képessége kevés egy feladat elvégzéséhez, én sem leszek Pakson "atomlakatos"az tuti, legfeljebb udvaros.....de azt szívvel, becsülettel csinálnám.
    Daninál az akarati tényező is hibádzott, és ez rosszabb mint a képességbeli hiányosság, mert az pótolható szorgalommal ( Pl. Páling Zsolt) egy bizonyos szintig.
    Ha a Fradi Bundes 2 eleje szint, ő a 3. ligából jött és megy vissza.
    akkor osztály különbség is van.
    Sok sikert.


    Voltak Daninak nagyon jó megmozdulásai is, ha ezt Gera vagy Nagy Ádám fogja elkövetni, kurva jó lesz, de Daninál ugyanaz felejtős. Ne felejtsük el azt sem, Dollnak az erősen hátrafelé passzolgatós periódusában játszott, ami Bödét is majdnem maga alá temette.


    Szerintem Nagy Daninál az volt az elsődleges probléma, hogy sosem játszott a posztján. Ő elvileg belső támadó középpályás, nem szélső. Az elején, tavaly ősszel talán a Győr ellen mintha játszott volna ezen a poszton, és akkor nem is volt rossz, pl Busai góljánál is ő kaparta ki a gesztenyét.


    tökéletes példa, hogy attól, ha valaki fiatalon nem viszi még mb1-es szintig sem, aztán elkerül külföldre, nem tanul meg focizni. Bajner, Filkor, Nagy, stb mind maximum az mb2-ben tudna bármit is mutatni, de lehet inkább mb3.


    hát a német 3. osztályból csak nem kellene igazolni egy bajnoki címre, EL-re pályázó csapatba. Pláne, ha holland 2. ligás és német 1-2. ligás játékosok közül sem mindenki tud gyökeret verni...
    Dani lehet, hogy egy kieső csapatban elég lett volna, de a Fradiban semmi olyat nem mutatott, amire még most is emlékeznék...


    Én sem vagyok az utálkozós típus, de ökölbe szorult a kezem, ha megláttam a beleszarós, sétálgatós játékát. Ha meg nála volt a labda inkább a sörömért nyúltam, mert biztos voltam benne, hogy az ég világon semmi nem fog kisülni abból az akcióból... smiley

    http://ulloi129.hu/2015/07/30/nagy-en-sem-igy-kepzeltem-el/