magyarfutball.hu

Hungary - Germany 0 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.06.21, 17:36
  kép
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.01, 20:38 (szerk.: 2022.06.19, 16:51)
  A németek névsora

  A német küldöttségben 35 játékos kapott helyet. Berti Vogts szövetségi kapitány 17, Hannes Löhr, az olimpiai csapat szakvezetője pedig 18 labdarúgó közül válogathat.

  A Budapestre érkezettek névsora:

  A-válogatott (zárójelben a klub neve, a válogatottság, valamint a nemzeti tizenegyben szerzett gólok száma):

  kapusok:
  Oliver Kahn (Bayern München, 0/0)
  Andreas Köpke (Eintracht Frankfurt, 15/0)

  védők:
  Lothar Mattha:us (Bayern München, 118/20)
  Jürgen Kohler (Juventus, 71/0)
  Dirk Schuster (Karlsruhe, 0/0)
  Thomas Strunz (VfB Stuttgart, 17/0)
  Ralf Weber (Eintracht Frankfurt, 1/0)
  Stefan Reuter (Borussia Dortmund, 38/2)

  középpályások:
  Dieter Eilts (Werder Bremen, 3/0)
  Thorsten Fink (Karlsruhe, 0/0)
  Thomas Ha:ssler (Karlsruhe, 56/6)
  Jens Todt (Freiburg, 0/0)
  Martin Wagner (Kaiserslautern, 5/0)
  Christian Ziege (Bayern München, 7/0)

  csatárok:
  Fredi Bobic (VfB Stuttgart, 0/0)
  Jürgen Klinsmann (Tottenham Hotspur, 66/25)
  Olaf Marschall (Kaiserslautern, 0/0)

  MTI - 1994. október 10.
  A németek az előre jelzett 18 játékos helyett eggyel kevesebbel futottak be, ugyanis Andreas Möller, Karlheinz Riedle, Jens Nowotny, Christian Wörns, Ulf Kirsten, valamint Thomas Helmer után Mario Basler és Matthias Sammer is ,,kidőlt a sorból,,. Berti Vogts szövetségi kapitány (két segítője: Rainer Bonhof és Sepp Maier) pótlólag még meghívót küldött Stefan Reuternak, de így is csak 17 tagú lett a keret.

  Kedden délután a Hotel Olimpiában sajtótájékoztatót tartott Mészöly Kálmán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Rossz hírrel kezdte mondandóját, ugyanis a keret két tagja megsérült. Urbán Flórián hétfő éjjel elfeküdte a nyakát, de minden bizonnyal vállalja a játékot. Nem így Wukovics László, aki a keddi egymás közötti gyakorlás során ütközött Halmai Gáborral, s különböző zúzódásokat szenvedett.

  MTI 1994. október 11.
  Az A-válogatottba meghívott játékosok csütörtökön délelőtt a Népstadionban találkoztak. Mészöly Kálmán szövetségi kapitány kiszemeltjei közül Hahn Árpád, a Kispest-Honvéd FC védője sérüléssel bajlódik, így ő máris kivált a gárdából. Helyére nem hívtak be senkit, mert a keret nélküle is 21 tagú.

  Mészöly Kálmán szövetségi kapitány a sérült Hahn Árpád mellett - nem megfelelő edzettségi állapota miatt - nem számíthat Kovács Kálmánra sem. A szakvezető csütörtök délután az MTI munkatársának elmondta azt is, hogy Duró József kezelésre jár, Illés Bélának pedig az Achilles-sarkával van gondja. A kispesti vezetők kérésére a kapitány lemondott Brockhauser Istvánról is, mert a piros-feketék a német Bayer Leverkusen elleni UEFA Kupa-találkozóra készülnek. A sok kieső miatt Mészöly - Dunaival egyeztetve - úgy döntött, hogy az utóbbi időben szenzációs formában játszó Lisztes Krisztiánt meghívja az A-válogatottba

  MTI, 1994.10.06
  Több gonddal meg kell küzdenünk a Németország elleni mérkőzés előtt. Sajnos Simon T. hétfőn megsérült. A helyére a csepeli Váczi D.-t hívtam meg a keretbe. Mészöly Gézát klubja nem engedte el; Véghre, Mracskóra és Eszenyire - szintén sérülés miatt - nem számíthatok. Olyan játékosokat is meghívtam, akik a törökök ellen nem szerepeltek a keretben. Ilyen Váczin kívül Lőrincz E., Klausz és az újonc csepeli kapus, Hajdú.

  A magyar labdarúgó-válogatott 22-es kerete:

  kapusok: Petry Zsolt (AA Gent, 29-szeres válogatott), Brockhauser István (Kispest-Honvéd FC, 9), Hajdú Attila (Csepel-Kordax, 0)

  védők: Kozma István (ÚTE-Novabau, 31), Lipcsei Péter (Ferencváros, 24), Bánfi János (Kispest-Honvéd FC, 9), Telek András (Ferencváros, 16), Lőrincz Emil (Mollenbeek, 29), Duró József (Kispest-Honvéd FC, 17), Váczi Dénes (Csepel-Kordax, 1), Bérczy Balázs (ÚTE-Novabau, 3), Hahn Árpád (Kispest-Honvéd FC, 2), Szlezák Zoltán (ÚTE-Novabau, 0)

  középpályások: Halmai Gábor (Germinal Ekeren, 9), Détári Lajos (Neuchautel Xamax, 59), Véber György (ÚTE-Novabau, 1), Urbán Flórián (Mechelen, 11), Illés Béla (Kispest-Honvéd FC, 13)

  csatárok: Kiprich József (Feyenoord, 65), Klausz László (Admira Wacker, 9), Wukovics László (ÚTE-Novabau, 2), Kovács Kálmán (Kispest-Honvéd FC, 53)

  Biztonsági tartalékok: Balogh Tamás (Ferencváros, 3), Márton Gábor (PMSC-Fordan, 17), Bognár György (BVSC-Dreher, 50), Füle Antal (Vác FC-Samsung, 1)

  MTI, 1994.10.04
   
 3. avatar: Zsorzsinju
   
 4. avatar: ingersheim
  2013.07.07, 12:25
  Találtam egy képet a behúzott drapiról(#4)
  kép
  3.Félidő 1997. február, No. 22.
   
 5. avatar: fgymat
  2013.05.13, 21:09 (szerk.: 2021.06.21, 17:43)
  Magyar - német a Népstadionban

  Budapest, 1994. október 12. szerda (MTI) - Harmincadszor találkozott egymással a magyar és a német labdarúgó válogatott, ennek a szerdai 90 percnek a Népstadion adott otthont. A mérkőzés résztvevői a 40 évvel ezelőtti világbajnoki döntőre emlékeztek, arra a berni párharcra, amely a németek 3-2-es diadalával végződött.

  A vendégek azóta még két világbajnoki címet szereztek, a másodikat 1974-ben, a harmadikat pedig 1990-ben. Az utóbbi vb-n szerepelt csapatból még most is sokan játszanak, így Andreas Köpke, Jürgen Kohler, Thomas Ha:ssler, Jürgen Klinsmann és Lothar Mattha:us személyében világbajnokokat köszönthetett a Népstadion közönsége.

  A vártnál jóval kevesebben gyűltek össze, legfeljebb 15 ezren vállalták a fagyoskodást a csípős, hideg időben, bizonyára jóval többen voltak azok, akik otthon, a kellemes melegben, a tévé képernyője előtt követték figyelemmel az eseményeket.

  A magyarok 45 perccel a kezdés előtt futottak ki a gyepre, a németek jó tíz perccel később követték őket. Utóbbiak közül Andreas Köpke és a kapusedző, az 1974-es világbajnok Sepp Maier volt a legfrissebb.

  A játékoskijáróban Kiprich József, aki ezúttal hatvanhatodszor öltötte magára a válogatott mezét, csak annyit említett az esélyekkel kapcsolatban: szoros eredményre számít.

  Glázer Róbert, Mészöly Kálmán szövetségi kapitány egyik segítője elmondta, hogy délelőtt még a Normafánál tartottak egy 35 perces, pergő, labda nélküli edzést, utána könnyű ebéd, majd taktikai megbeszélés következett, ezt követően indultak a Népstadionba.

  Sem Mészöly Kálmán, sem kollégája, a világbajnoki címmel büszkélkedő Berti Vogts nem változtatott az előre megadott összeállításon, így a következő 11-ek kezdték a játékot Michel Zen-Ruffinen svájci bíró sípjelére:

  Magyarország:
  Petry Zsolt - Bánfi János - Lipcsei Péter, Lőrincz Emil - Kozma István, Halmai Gábor, Urbán Flórián, Détári Lajos, Duró József - Kiprich József, Klausz László

  Németország:
  Andreas Köpke - Lothar Mattha:us - Jürgen Kohler, Dirk Schuster - Thomas Strunz, Jens Todt, Thomas Ha:ssler, Dieter Eilts, Ralf Weber - Jürgen Klinsmann, Fredi Bobic

  A hazaiaknál Lipcsei Péter ezúttal ünnepelte 25. válogatottságát, míg a vendégek kezdőcsapatában három újonc, Dirk Schuster, Jens Todt és Fredi Bobic kapott helyet.

  Az első percekben a németek birtokolták többet a labdát, a magyarok beszorultak saját térfelükre. A 10. percben a 119. válogatott mérkőzésén szereplő Mattha:us szép cselekkel tört előre, tisztára játszotta magát, majd a tetszetős támadást Klinsmann fejezte be távoli lövéssel, Petry azonban a bal alsó saroknál hárított. Három perccel később Urbán kapott sárga lapot, mert a félpálya közelében felvágta Strunzot. Aztán egy hosszan előrevágott labda megtréfálta Köpkét, ám a kapus még időben eszmélt, így javítani tudott. A 17. percben az előretörő Lőrinczet buktatta Eilts, a távoli szabadrúgást Urbán végezte el, de annak hárítása nem okozott gondot a németek hálóőrének. Nem volt nagy az iram, de erre nem is igazán lehetett számítani, hiszen mindenki tudta, ez csak egy barátságos mérkőzés. A 25. perchez közeledve Halmai kért ápolást, mert rúgást kapott a lábára. Közben Mattha:us lendült előre, távoli, jól eltalált bombája nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot. Aztán egy pontosan középre küldött jobboldali beívelést Bobic fejelt kapura, Petry szép mozdulattal szögletre mentett. A partjelző egyébként lest intett, így akár a hálóban is landolhatott volna a labda.

  A játéktérnél ,,érdekesebb,, események történtek a nézőtéren, az egyik szektorban összeverekedtek a fiatalok. A 35. percben Duró is sárgalapos figyelmeztetésben réeszült, ő Eiltset terítette le. A félidő hajrájában a lábát fájlaló Lipcseit is ápolni kellett, majd az keltett általános derültséget, hogy egy ballonkabátos idős úr a futópályáról vissza akarta küldeni a labdát a játéktérre, ám rosszul célzott, s a németek egyik cserelabdarúgóját találta fejen. Néhány szép Klinsmann-csel következett, majd a másik oldalon Détári vétette magát észre, de középre tartó lövését könnyedén védte Köpke. A 44.
  percben szép támadást vezettek a jobb szélen a vendégek, végül Klinsmann hozta helyzetbe az előrelopakodó Mattha:ust, ő azonban közelről a kapu fölé pörgette a labdát. A legvégén Kiprich célozta meg a kaput, lövésébe belenyúlt Mattha:us, így a labda a baloldali kapufa mellett került az alapvonalon túlra.

  Félidőben:

  Magyarország - Németország 0-0
  Népstadion, 15 000 néző, V: Michel Zen-Ruffinen (svájci)

  A szünetben mindkét szakvezető cserélt. Mészöly Kálmán három, Berti Vogts két játékosnak adott újabb bizonyítási lehetőséget. A hazaiaknál Szlezák Zoltán személyében újonc lépett pályára, a vendégeknél Stefan Reuter a világbajnokok táborát erősítette. A németek átszervezték hátvédsorukat, a combhúzódást szenvedett Mattha:us helyett Strunz lett a söprögető, Schuster fogta Kiprichet, Kohler pedig Klauszt. Az 54. percben Lipcsei ügyesen cselezgetett, majd nagy bombát küldött a kapura, Köpke a léc alól szögletre tornázta a labdát. Ezt követően a csapatkapitány Détárit az újpestiek karmestere, Véber váltotta fel. Többnyire mezőnyjáték folyt, a kapusoknak hosszú időn át szinte egyáltalán nem akadt dolguk. Aztán Bobic került kecsegtető helyzetbe, de az ötösnél nem találta el a labdát. A 67. percben egy 18 éves fiatal, Lisztes Krisztián, a ferencvárosiak középpályása állt be Klausz helyett, ő is először húzhatta fel magára a válogatott mezét. Az idő múlásával a nézők is egyre türelmetlenebbek lettek, futballt szerettek volna látni, nem pedig izgalmaktól mentes, békés játszadozást. Jobb híján a más stadionokból jól ismert felugrálással, hullámzással kezdték magukat szórakoztatni. Amikor ezt is megunták, füttykoncerttel fejezték ki nemtetszésüket, olyanok is akadtak, akik ébresztőt követeltek. Újabb eseménytelen percek után Strunz lőtt kapu fölé, a másik oldalon Lisztes próbálkozása tévesztett célt. A vége felé Lipcsei és Váczi keveredett nézeteltérésbe Bobiccal, szerencsére elmaradt a nagyobb perpatvar. A 83. percben Wagner felvágta Lisztest, neki is kijárt a sárga kártya. A hajrában Olaf Marschall pályára küldése révén újabb újoncot avattak a vendégek, aztán Klinsmann fejjel, Kohler pedig lábbal veszélyeztetett. Az utóbbi megmozdulás, a jól eltalált távoli lövés könnyen ,,végzetes,, lehetett volna, de a labda szerencsére középre tartott, Petry pedig éppen ott ált.

  Egyik válogatott sem nyújtott emlékezetes teljesítményt. A világranglistán elfoglalt szerény helyezés alapján a magyaroktól nem is lehetett remélni, hogy éppen a legjobbak közé tartozó németek ellen fognak remekelni, megtáltosodni. Ez nem is következett be, de már az is sikerként könyvelendő el, hogy a hazaiak mostani ellenfelükkel szemben megőrizték 20 éve tartó veretlenségüket. A németek utoljára ugyanis 1974 áprilisában, Dortmundban tudtak nyerni a piros-fehér-zöld színek képviselői ellen. Akkor 5-0 volt az eredmény.

  Barátságos mérkőzésen:

  Magyarország - Németország 0-0
  Népstadion, 15 000 néző, V: Michel Zen-Ruffinen (svájci)

  sárga lap: Urbán (13. p.), Duró (35.), illetve Wagner (83.)
  csere: Bánfi helyett Váczi Dénes (a szünetben), Duró helyett Szlezák Zoltán (a szünetben), Halmai helyett Bérczy Balázs (a szünetben), Détári helyett Véber György (55. p.), Klausz helyett Lisztes Krisztián (67.), illetve Mattha:us helyett Stefan Reuter (a szünetben), Eilts helyett Martin Wagner (a szünetben), Bobic helyett Olaf Marschall (85.)
  jók: Bánfi, Lipcsei, illetve Schuster, Kohler

  A szövetségi kapitányok nyilatkozata:

  Mészöly Kálmán:
  - Az elején kisebb zavarok mutatkoztak a csapat játékában, de negyedóra után megtaláltuk a ritmust, és egyenrangú ellenfelek lettünk. Szerintem nagyon értékes ez a döntetlen, amelyet a világ egyik legjobb csapata ellen értünk el. Sőt, az én megítélésem szerint ez a 0-0 győzelemmel ér fel. A játékosok példamutatóan küzdöttek, közülük leginkább Lipcsei emelkedett ki, így ő kapja az általunk felajánlott kupát.

  Berti Vogts:
  - A csapatkeresés jegyében telt ez a mérkőzés, hiszen négy újoncot is bevetettem. Az ő teljesítményükön érződött, hogy nincsenek hozzászokva ehhez a légkörhöz. Nem kívánom a nyilvánosság előtt külön külön értékelni őket, ezt majd négyszemközt teszem meg. Ami a magyarokat illeti: ők nem fociztak látványosan, de nagyon lelkesen küzdöttek. Minden elismerésem az övék.

  További nyilatkozatok:

  Benkő László, a szövetség elnöke:
  - Ezen a napon három nagy öröm ért: délelőtt az együttműködési megállapodás aláírása, este a jól sikerült mérkőzés, majd az azt követő újabb szerződés, de az utóbbiról egyelőre nem árulhatok el többet.

  Berzi Sándor, a szövetség főtitkára:
  - Nagyon értékesnek tartom ezt a döntetlent, nekem leginkább az tetszett, ahogyan a játékosok egymásért hajtottak, ez egy igazi csapat volt.

  Fazekas László, Mészöly Kálmán szövetségi kapitány egyik segítője:
  - Ez a találkozó igazolta, hogy jó úton haladunk. Szerintem Lipcsein kívül Lőrincz is kiemelkedett a mezőnyből, hozzájuk hasonlóan Petry nagyon jó benyomást keltett, s a többiek sem okoztak csalódást.

  Puskás Ferenc, az Aranycsapat tagja, az 1954-es vb-döntő egyik résztvevője:
  - A magyar válogatottnak nagyon jól jött ez a 0-0. Szerintem kemény, erős meccset láthattak az érdeklődők, akiknek bizonyára még nagyobb lett volna az örömük, ha magyar gól is születik.

  Détári Lajos, a csapat kapitánya:
  - Úgy érzem, jó mérkőzést vívtunk, persze az lett volna az igazi, ha nyerni tudunk. A németeknél ugyan hiányzott néhány sztár, mégis nagyon komoly játékerőt képviseltek.

  Bérczy Balázs:
  - Úgy látszik, jó kabala vagyok a németek ellen, hiszen hét éve is játszottam, amikor a mostanihoz hasonlóan 0-0 lett a végeredmény. Itt a recept, ha a következő kapitánynak jó a németekkel szemben a gólnélküli döntetlen, akkor feltétlenül számítson rám.

  Lisztes Krisztián:
  - Számomra örökké emlékezetes nap lesz 1994. október 12-e, hiszen óriási élmény éppen a világhírű németek ellen debütálni a válogatottban.

  forrás:
  MTI
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
   
 7. avatar: AMiUtunk
  2010.02.21, 20:47
  Nem szemrehányásként írtam, hogy hiányzik egy-két lényeges adat.
  Csupán haragszom a szivárványsajtóra, mert ez a cikk sem a tények objektív leírására koncentrál, hanem arra, hogy hogyan lehet indulatokat és hangulatot szítani egy magasabb eladási példányszám érdekében... Egy bizonyos csoportot és "kisebbséget" rossz fényben feltüntetve.
   
 8. avatar: ingersheim
  2010.02.21, 18:35
  Én tv-ben láttam a meccset,és csak a rohangálásra emlékszem.
  Találtam egy cikket a tudósításról és bemásoltam ide.
  Mindenki döntse el,elhiszi,vagy sem.
   
 9. avatar: AMiUtunk
  2010.02.21, 17:52
  Sport Plusz Foci - a hitelesség szinonimája... Aki ott volt a meccsen és még nem vált teljesen szenilissé, ennyi év távlatából is tudja, hogy máshogyan történtek a dolgok. Egy balhénak, vagy nevezzük nyugodtan "pár"harcnak, mindig legalább két pólusa van.
  A vásárhelyiek által behúzott "Braunschweig Family" drapi valószinűleg azért cserélt gazdát, mert a "gonosz, kopasz, ..." (és minden egyéb ál-újságíró és bérfirkász által megálmodott sztereotípiát kielégítő) NDK-s huligánok fegyver gyanánt ezt vitték magukkal támadás közben...

  Halál a zugsajtóra! Minőségi újságírást!
   
 10. avatar: ingersheim
  2010.02.21, 17:09 (szerk.: 2021.06.21, 17:14)
  Német bőrfejűek vertek magyarokat

  A transzparensekre írt feliratok alapján valószínűsíthetően az egykori NDK-ból érkező skinheadek nem nyugszanak.Egy tizenöt-húsz fős csoport vadul rázni kezdi a két szektort elválasztó kerítést.Két rács között átvillanó bebugyolált öklöt látunk a középkorú magyar férfi szédülten támolyog tovább.Másodpercekkel később a kopaszok már rúgnak is a rácson keresztül...

  A bőrfejűek vérszemet kapnak.Minden ellenállás nélkül ugrálnak át a kerítésen.Akit csak érnek,ütnek-rúgnak. A magyarok közül,aki tud,menekül,a földre kerültekre záporoznak az ütések,rúgások.Az öt-hat suhanc minden gond nélkül garázdálkodhat. Az,hogy percekkel később a rendőrök pajzsaik védelmében végignézik egy magyar zászló meggyújtását,majd megtaposását,már nem is meglepetés...

  Sport Plusz Foci, 1994. október 15.
   
 11. avatar: fgymat
  2009.05.24, 19:38 (szerk.: 2021.06.21, 17:13)
  Németország csapatával 1942-ben találkoztunk utoljára. A közben eltelt időben két német válogatottal is meg-megütköztünk. Most ismét az egyesített erőkkel (bár ez a csapaton nem igen látszott) nézhettünk szembe.

  Lelkesen, energikusan és bátran játszott a magyar válogatott. Az egész találkozó alatt egyenlő ellenfélként küzdöttünk a vendégek ellen.

  A szünetben végrehajtott cserékkel a szövetségi kapitány alaposan átszervezte a csapatot és ez használt a játéknak. A második játékrészben már gólhelyzeteket is sikerült kialakítanunk.

  A világ és Európa bajnokok sorát felvonultató német együttes ellen megérdemelten szerzett pontot a magyar csapat.

  forrás:
  mafoci